2 de des. 2012

Pues entonces, mejor lo dejamos





Fragments de la pel·li "El diario de Carlota" (Jose Manuel Carrasco, 2010), versió no feminista de  l'excel·lent novel·la de Gemma Lienas: "El diari vermell de la Carlota".

35 comentaris:

Maria Anthony ha dit...

A mi no hem a paregut bé el vídeo perquè si la xica no vol fer-ho ell no te perquè obligar-la. Però lo que no entenc es perquè si ella no vol fer-ho perquè ell talla amb ella. Solo perquè ella no vol fer el que ell vol?.

Yo pense que eixa edat es la mes normal,pero si ella no esta preparada sera per alguna raó...

Mariajose Anthony ha dit...

En el primer vídeo, el xic talla amb ella perquè no vol fer el amor amb ell. Jo crec que el xic l'ha fet mal perquè si una xica no es sent cómoda amb ell o no vol fer-ho, no té perquè enfadar-se amb ella lo que tindría que fer es donar-li temps i dirli que no passa res. Tens que pensar que si tu no vols fer algo ningú et pot obligar ha fer algo que no vols. En el segón, un xic vol eixir amb un xica, però ella li diu que no atraves d'una amiga, jo per una parat pense que eixes coses es tenen que parlar personalment amb la persona que tens que parlar i no tens que ficar a terceres persones en els teus embolics.

Vera Arenal ha dit...

Aquests vídeos m'han paregut adequats per a mostrar als joves com seria més o menys la primera vegada... Per a mi l'edat adequada per a tindre la primera relació sexual és a partir dels 14, perqué més que en les relacions tan prompte, hi ha que centrar-se en els estudis. I la primera relació coital pense que deuria ser entre els 16 i els 18.

david arenal ha dit...

me agrada molt per que ens ensenya tot el tema de la sexualitata i ens ensenya a fer l'amor.Per mi esta xiqueta hauria haver utilitza el preservatiu. Me a agradat molt, es molt interesant ;)

Diego Alejandro Zafra ha dit...

He vist quan una persona està desesperada per tindre relacions sexuals i suplica a la seua parella que li ajude a sentir plaer amb mètodes per a aconseguir el plaer que lis dona la gana. També he vist com la protagonista va a una farmàcia a comprar condons per a la seua parella i els amaguen dels seus pares, després li proposa a la seua parella sexe oral, la seua parella es queda al·lucinada perquè mai l'havia vist.

esther arenal ha dit...

El vídeo està malament perquè t'ensenya que l'amor es fa als 16 i fins als 18 som un poc jóvens pera fer-ho. Al primer vídeo, el que ha fet el xic m'ha paregut una ximpleria perquè han tallat perquè ella no volia fer-ho i en el segon vídeo l'aposta no m'ha agradat gens.

daniele ha dit...

El vídeo que he vist tracta de dos nuvis que volien fer-ho per primera vegada i quan ho havien fet ja, a la xica li havia paregut poc, en canvi al xic li havia agradat molt i estava molt cansat. Després la xica volia comprar preservatius, els més barats, i quan els dos estaven junts, volien repetir però la xica volia fer sexe oral i al xic no li ha paregut bona idea i així s'ha quedat la història.

Ruth Branwor :)- ha dit...

Els vídeos són molt interessants i un poc curts. En aquest vídeo pots aprendre que si una persona no te ganes de fer sexe no hi ha que pressionar si no la parella pot acabar i ha d'entendre't. Hi ha dies que la teua parella té un dia roí i es normal que no vulga fer sexe.

No hi ha que fer sexe si els teues amics t'ho diuen, ni per ser guai. És igual que fumar.

Ruth Branwor :)-Te deixe amb intrigues.

liseth y roxana ha dit...

M'ha agradat perquè la xica no volia però si no ho feia el xic la deixava. La veritat és que la xica hauria d'haver dit a l'entrenador que estava i no hauria d'haver eixit a la finestra (se podia matar) i tot perquè per un xic imbecil. Les xiques tenim les nostres decisions i si als xics no els agraden som lliures.

Després es troba un altre xic i queden els dos i el xic volia perdre la virginitat i va admetre que era verge i ningú sabia com començar. Així que es deixaren porta i ho feren però després la xica estava decepcionada perquè ella pensava que era més divertit i més llarg.

Adri.x.d ha dit...


Crec que com es la primera vegada no estaven preparats per a fer-ho i per aixo no es va enterar de res i van tindre que tomar alcohol.
Va anar a comprar uns preservatius amb vergonya, ell vol fer-ho altra vegada per que li va agradar, però ella esta vegada vol sexe oral. Les seues amigues li van ajudar diguen-li que sense preservatiu es podria quedar embarassada, es bona idea ja que es podria tindre un embaras no desitjat.



alvaropalmer ha dit...

A aquestos vídeos els alumnes són uns viciosos , perquè parlar tot el temps de sexe la veritat es que no tot en una relació siga el sexe.

Jaume Marston ha dit...

Primer vídeo:

A mi em pareix que el xic no tindria que obligar a la xica a fer-ho ambb ell i no dir-li que vol tallar amb ella per no voler fer-lo.

Segon video:

Jo crec que el xic no tindria que ficar a tercers persones i dirse'l ell mateix.

Diego Thompson ha dit...

Primer vídeo:

Com la xica no vol el xic l'obliga i no hauria d'obligar-la i com ella no vol el xic li diu que la deixa per no fer-ho amb ell.

A mi no em pareix bé perquè el xic no té dret a obligar-la a fer-ho amb ell.

Segon vídeo:

La xica li diu al xic que la seu amiga no va a estar amb ell i els altres li diuen que no va a tindre relacions mai, i l'altre xic li diu si que se anava a fer una foto amb ella , i l'altre li diu que si ho fa va a l'institut en boles i si no que es tenia que rapar el pèl.

jose .l ha dit...

Yo estic dacort en el que diu Maria Anthony per que si ella no vol , no te perque fer lo que li mana el xic , a part de que si ella no vol el xic no te perque trencar amb ella.

paula campoamor ha dit...

Hola:
Jo pense que en una parella no és el mes important practicar el sexe i menys si la xica no vol. A més pense que per que la xica no ho vulga fer ell li deixe, per que tenim que ser nosaltres mateixes i dir si vols o no vols fer-ho.
A mi m'han agradat molt aquests vídeos i també m'han paregut molt curts, m'haguera agradat que hagueren durat un poc més.
Bueno aquest es el meu comentari i nosaltres les xiques tenim que aprendre a dir no quan no vulgam.
Un beset :)

Laura Goldman ha dit...

Crec que perquè una xica no vulga practicar el sexe amb el seu xicot ell no té perquè tallar amb ella, nosaltres tenim una elecció pròpia i és el nostre cos per això nosaltres decidim el que fem amb ell.

Els xics de vegades són molt masclistes i van al que van i de vegades a les xiques això no ens agrada. Les xiques hem d'aprendre a dir que no als xics, encara que siguen els nostres xicots o millor amics o ens puguen dir estretes o soses o el que siga. Hem de saber dir que no perquè ells no manen sobre el nostre cos, només manem nosaltres perquè per això és nostre i de ningú més. No som objectes de ningú que ens vulga utilitzar o fer alguna cosa que nosaltres no volem.

Doncs, ací done per finalitzat el meu comentari :) Hem de saber dir NO.

Xara Stone ha dit...

N'hi han variats vídeos però comentaré sobre el que tracta de les apostes:

Són corrents les apostes entre amics i no s'adonen de que poden fer mal a gent del voltant. Hi han voltes que fan apostes com la que apareix en el vídeo “si no t'estrenes amb algú prompte te rapes al zero el monyo i si no jo vindré al col·legi sense roba”.

Aquestes coses no són bones en eixe cas només afectaria a la vista del reste de la gent però en casos diferents sí que poden sofrir gent del voltant.

A mi en persona no em pareixen bé ja que jo vaig estar present en una aposta que li feien a una amiga meua i ho va passar molt mal en quant s'adonà de “la historia”.

Maria Claramunt ha dit...

Hola;
El que he vist en el primer vídeo no m'ha agradat gens, per part del xic, deixar la relació per que a la xica no li apetisca en eixe moment tindre relacions sexuals, em pareix fatal, si fa aixo es per que no la volia de deveres.
Tampoc m'ha agrada el que ha passat en el segon vídeo , si deveres són amics no tenen el perque riures d'un amic que no s'haja ''liat'' en una xiqueta. No el deuen insultar ni dirli res per l'estil.

Besos :)

dani du chatelet ha dit...

-Jo he vist els dos vídeos ,els dos vídeos m'han agradat . El primer va de que la xica estava amb el xic i estaven en un centre esportiu i arriba l'entrenador i el xic li diu a la xica que és té que escondir en la ventana perquè si el pilla amb una xica el tiren del centre esportiu.

-El segon va de un grup de xics que estaven jugant amb la pilota i arriba una xica que li diu al xic que la xica que li agradava no vol estar amb ell i,després altre li diu al xic que mai tindrà novia i fan una aposta que era que si al final tenia novia el que perdia l'aposta és raparia.

Laura Becker ha dit...

Hola;
Aquest vídeo es un poc masclista perque la xica no vol tindre relacions i aleshores el seu nuvi li diu que ho deixen.
I aixo no em pareix bé perque si de veritat la vol tindria que pensar mes en ella i no en ell.
Una salutació:)

Alba beker ha dit...

Jo crec que s ha lliurat de ser un objecte sexual, perquè abans o després hauria de passar-li aixo
La xica deuria de saber-lo perquè molts xics fan aixo per a far dar i també hi ha que prevenir perquè després moltes xiques que acaben amb un regal dins de la panxa hi ha que anar amb molt ull
El millor es fer el que bulles i decidisques les teues decisions i no fer cas a ningú......

CADA SCUN AMB LES SEUES DESISIONS NINGU TE QUE DECIDIR PER TU!!!!!!

ADEU

ruben ha dit...

Que alguns xics tenen a les seues novies com trofeus,i nomes volen tintre relacions sexuals amb elles.
me pareix mal o fatal que si la xica no vol fer l'amor i el xic si se fa,i si es al reves no s´efa.

Isaac ha dit...

A diferencia de lo que la mayoría ha escrito, respecto al primer vídeo, yo creo que el chico no ha obligado a la chica a nada, salvo quizás a salir por la ventana. La chica está en su derecho a decir que no y lo ejerce, y el chico lo respeta. Pero él también está en su derecho de terminar una relación, y lo ejerce. Esta historia no tiene nada que ver con la de Clementina, publicada recientemente en este blog. Clementina fue violada por su ligue porque éste se creía con derecho a hacerlo, entendiendo que haberse besado y haber aceptado a ir a su coche era un consentimiento dado y que ya era demasiado tarde para revocarlo. En el caso del vídeo la chica dice que no y se le respeta, pero si él decide acabar con la relación, también está en su derecho. El derecho a terminar una relación no queda suspendido cuando se hace una oferta sexual. Gracias al feminismo se acepta que una chica pueda terminar una relación en cualquier momento, sólo que no debemos olvidar que, por igualdad, este derecho también es de los chicos.

Por otro lado, me parece que nadie ha comentado lo que más me ha llamado la atención, y es que el entrenador les tenga prohibido "estar con chicas". Me parece una terrible invasión la intimidad. Me parece mal que lo haga en horas de entrenamiento, pero me parece igual de mal que estuviera haciendo cualquier otra cosa, porque la federación está invirtiendo dinero en su formación deportiva, y está ocupando una plaza que podría ser de otro que la aproveche mejor.

Roberto i Javier Campoamor ha dit...

Bon dia xicons i xicones, anem a comentar el vídeo anomenat: “Pues entonces mejor lo dejamos”.

Nosaltres pensem que la resposta del xic davant la decisió de la Carlota és un poc maxista ja que si ella no està preparada per a mantindre relacions sexuals amb ell, no te que obligar-la a fer-ho.

Totes les xiques d'aquestes edats tenen por de fer l'acte sexual per primera vegada perquè han escoltat moltes opinions de les seues amigues diguent-li que fa mal, que han tingut por perquè han abusat d'elles... i per això dubten.

En la nostra opinió, entenem aquest por en les xiques ja que és difícil ficar-se en les seues situacions , però pensem que tenen que intentar-ho per primera vegada per a que elles mateixes tinguen les seues sensacions i a partir d'açí el tornen a fer o no.

Jose Stone ha dit...

Bon dia.

Sobre el primer vídeo, pense que el xic no hauria d'obligar a la xica a fer-ho i si no vol, deixar-la. Això demostra que sols la volia per a fer l'amor. Que una xica no vulga, no significa que no t'estime. Em pareix molt malament que el xic la faça eixir per la finestra per a que no l'agafe l'entrenador.

En quant al segon, els xics li donen molta importància a enrotllar-se amb una xica, perquè pensen que si no ho fan ja, no ho faran mai més. Inclús fan una aposta per a vore si ho aconseguix, com que volen demostrar la seua homenia. La primera vegada que t'enrotlles amb algú no té perquè ser a una edat predeterminada, pot ser a l'edat que vulgues.

En conclusió, aquestos dos vídeos mostren coses que passen en el món adolescent.

Abel Wolf i John Mozzoni ha dit...

Bon dia Maria.

En primer lloc el vídeo on ix Carlota ens ha fet gràcia la situació encara que per part d'Oriol ha sigut una actuació immadura i ha demostrat que l'amor que sentia per Carlota a soles era interés perquè només buscava sexe amb ella.

El segon vídeo mostra la competència entre els homes i la seua falta d'homenia tractant a les dones com si foren un premi i com si hi haguera un temps limit per fer les coses com enrotllar-se amb alguna xica o tindre sexe amb ella.

No estem d'acord amb aquestes situacions masclistes però si que es veritat que en la majoria dels joves a soles busquen aixo, encara que no tots som iguals.
Respecte a els reptes es veritat que tots ens deixem llevar per la pressió dels amics i per demostrar la nostra homenia.

Esther Thompson ha dit...

Bon día!

En primer lloc, he de dir que després de llegir els primers comentaris, me quedat sorpresa perque en la meua opinió pense que molts de vosaltres no heu entés bé els videos.

Carlota és com qualsevol xica adolescent, té parella i sap que en algún moment com sòl ser normal arribará el día en que la seua relació avançará cap a altre escaló més, en aquest cas amb la seua primera relació sexual. És normal que estiguera nerviosa, ja que és algo nou i no sap com va a eixir, tots tenim pors i n'hi ha que comprender-ho.

Per això si un dels dos no es sent preparat per a que ocòrrega un moment tan important com aquest no em pareix correcte que ell la deixe, això no és amor, si de veritat la volguera sería capaç d'esperar tot allò que necessitara Carlota, per tal de gaudir la relació els dos.

El Miguel Campoamor ha dit...

Bon dia Maria

El primer vídeo tracta de'l abús que patixen les dones per el homes per el tema del sexe. Es suposa que els homes sol volen tindre sexe amb les seues parelles però no tots els homes son iguals, pot ser que la majoria si però ni ha altres que no.

Jo crec que en una relació el sexe no es tan important com para deixar-lo amb la teua parella perquè no vulga tindre sexe, simplement pot ser perquè ella no esta preparada i si de veritat vols a eixa persona tindràs que respectar-ho i tindre sexe quan ella estiga preparada.

En el segon vídeo tracta de la lluita per demostrar qui es l' home mes matxo, que amb aquesta lluita en el vídeo es juga amb les dones. Es com que per una aposta es pot utilitzar a una dona com si fora un joguet.

Mireia i Alberth Marston :) ha dit...

Bon dia tots i a totes.

Aquest fragment de “El diari vermell de carlota” ens fa pensar molt sobre aquesta situació i el moment tan incómode que es passa quan una de les dues persones que forma la parella es sent pressionada a fer alguna cosa que no vol.

L'ideal seria que açò no passara mai, però siguem realistes,és molt usual que aquestes situacions ocorreguen amb normalitat. Tots hauríem d'acceptar que la nostra parella no vullga fer-ho sempre que nosaltres vullguem, i no pressionar-la.

En el segon video hi ha una presió per als xiquets per que “perguen la virginitat” a tan temprana edat,i molts xiquets volen perdre-la, però alguns a soles es senten presionats.

En conclusió, pensem que cada persona ha de diferenciar entre el que ella vol i la gent vol que faça, i saber respectar les opinions de la gent.

Ana, Noemi i Chistian ha dit...

Bon dia Rosa,
Anem a comentar el vídeo de “ Pues entonces lo dejamos”.
En aquest vídeo podem veure com un xic deixa la relacio amb la seua novia per que ella no se sent segura i preparada per a tindre relacions sexuals.

Pensem que tingues la edat que tingues si no estas preparat per a tindre relacions sexuals no ho has de fer, per molt que la societat o la parella en la que estigues no ho entenga.

En conclusió, les relacions sexuals tenen que ser quan els dos vulguen, no per no voler tindre relacions un dia tens que deixar a la teua parella hi ha que esperar a que estiga preparada, algun dia arribara. I la recompensa sera mes gran, val la pena esperar.

Aida i Lidia Wolf ha dit...

Bon dia!

Nosaltres anem a comentar sobre els vídeos del diari de Carlota.

Al primer vídeo ix una situació un tant incòmoda i trista per a Carlota. Clarament, l'acte sexual és qüestió de dues persones i no d'una a soles, per tant és molt important la situació en què es troben els dos i si estan preparats o no.

Ens pareix molt malament la reacció del xic quan Carlota li diu que no, realment en ixes situacions és quan te n'adones de si està amb tu perquè te vol o simplement per a fer sexe.

Carles, Miranda, Tamara, Sergio i Alba CAMPOAMORES ha dit...

Bon dia Maria,

Anem a comentar el segon video. A aquest video es pot observar la pressió que exerceixen els amics sobre el tema del sexe. Aixó provoca que'ls xics jovens s'interessen mès prompte per el sexe, per la pressió que exerceixen els seus companys en eixe tema. També aques tema va unit al primer video que es veu clarament, que el xic pressiona a la xica per fer-ho i la xica es nega, i aleshores, el xic la deixa per no voler practicar sexe amb ell. Aquests casos es veguen hui en dia constantment, per aixó no hauriem de deixarnos influenciar per les nostres amistats en alguns temes personals i en els quals som lliures de decidir el que volem fer i quan volem fer-ho.

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

Als vídeos de ``Pues entonces mejor lo dejamos´´ hi han dos vídeos que parlen de dues situacions: Carlota i Oriol, on ella no pot i per això Oriol la deixa i a l’altre on un xic no aconseguia tindre una ``nóvia´´.

Pense sobre el primer vídeo que perquè ella no se sentira preparada per a tindre relacions sexuals no es motiu per a que ell trenque la relació, això només demostra que és un egoista i només mira per ell mateix i no pel benestar d’ella.

Al segon vídeo crec que per no tindre nóvia no es motiu per a dir-li que mai la tindrà, i l’aposta que fan em pareix bastant ridícula. No cal que la facen cap aposta quan tinga que tindre nóvia la tindrà, a més a més l’objectiu no és a vore qui té més nóvies sino qui les cuida més i millor. Al final el més important no és tindre-la per una aposta amb els amiguets sino perquè es volen.

En resum, els dos vídeos m’han agradat molt però cal que aquestes situacions no es presenten més ni a la vida real i a la imaginaria, hem de tindre una parella on el més important siga els benestar dels dos i l’amor que es tinguen.
Envie suport per a tots aquells que patisquen situacions així o molt paregudes.

Inma Mozzoni ha dit...

Vaig a comentar l'entrada dels vídeos de “ El diario de Carlota”. Amb la nostra edat, el tema del sexe està molt present. La majoria dels adolescents li donem molta importància a “la primera vegada” tant de fer-ho com de donar un bes, i molt més els xics. Per a molts adolescents el sexe és molt important en una relació, però crec que això aplega quan les dos persones estan preparades per a fer-ho ja que és una cosa molt íntima i has de tindre molta confiança amb la teua parella.

Els xics intenten anar de “matxos” amb aquestos temes i moltes vegades, fins inventen les “seues primeres vegades” perquè pensen que així són més homes. Per altra banda, les dones som més propenses a ocultar les nostres experiències sexuals per por a que ens etiqueten de “guarres”.

Crec que hauríem deixar que cadascun faça el que vulga sense necessitat de ser jutjada per ningú ja que tots som lliures de fer el que pensem que és millor per nosaltres.

Inma Mozzoni ha dit...

Vaig a comentar l'entrada dels vídeos de “ El diario de Carlota”. Amb la nostra edat, el tema del sexe està molt present. La majoria dels adolescents li donem molta importància a “la primera vegada” tant de fer-ho com de donar un bes, i molt més els xics. Per a molts adolescents el sexe és molt important en una relació, però crec que això aplega quan les dos persones estan preparades per a fer-ho ja que és una cosa molt íntima i has de tindre molta confiança amb la teua parella.

Els xics intenten anar de “matxos” amb aquestos temes i moltes vegades, fins inventen les “seues primeres vegades” perquè pensen que així són més homes. Per altra banda, les dones som més propenses a ocultar les nostres experiències sexuals per por a que ens etiqueten de “guarres”.

Crec que hauríem deixar que cadascun faça el que vulga sense necessitat de ser jutjada per ningú ja que tots som lliures de fer el que pensem que és millor per nosaltres.