12 de des. 2012

Una de xics


Coca-Cola Light i la seua campaña "Nuevo Macho" (2012)

Aquest anunci es va emetre en alguns països com Mèxic o Colòmbia fa unes setmanes. La campanya es diu ‘Nuevo macho, actitud ligera’, i inclou també tanques publicitàries on apareix una xica que diu: “Macho es mi novio porque pide Coca Cola light”. 

Recorde haver llegit no sé on que l’empresa de refrescs va traure la Cola Zero perquè la Ligth no tenia èxit entre el públic masculí, ja que els productes ligth s’associen a les dones (i a les dietes). La Zero tenia quasi la mateixa composició, però el color negre combinat amb el vermell i el blanc, i la forma de les lletres, resultava més “masculina”. Potser ara han intentat arribar al públic masculí amb la ligth, però tenint cura que no se senten poc mascles per beure aquest refresc.

Tant si pensem que la publicitat influeix en les nostres vides com si no, és bo fer un exercici de reflexió sobre els models que està presentant-nos. Ací van unes quantes preguntes per a pensar, debatre (i escriure):

Què et sembla l’anunci?
A qui va adreçada la campanya, als xics, a les xiques o als dos?
Descriu quin model d’home és el potencial consumidor d’aquest refresc?
Creus que defensa un model d’home “femení” o se’n burla?
Què passaria si en lloc de “macho” diguera “home”? Seria millor? Seria pitjor? Igual?
Creus que convida els xics a ser igualitaris, a tenir cura dels fills i de la casa...?


27 comentaris:

Sara Stone ha dit...

El primer vídeo ha sigut graciós i no era gens masclista: es com s'ha de vore als homes perquè tant dones com homes poden ver la faena de cuidar als bebés o també els xics poden anar a la perruqueria a fer-se el tiny o a llegir revistes del cor. El que no entenc es perquè no la van publicar en més països. Si esta guai l'anunci.

valeria campo amor ha dit...

El vídeo “una de xics” ma paregut molt grasios perque no sempre tenen que ser mascles perquè ixen amb 20 xiques o perquè estiguen forts i me a paregut be que el xic se desperte per la nit a canviar el bolquer al bebé i també que el xic vaja a la perruqueria i llija revistes de marugeo o el que sap ells programes de la llavadora, açò sí que es ser mascle.

La profe ha dit...

Hola Sara,
a mi també em sembla que els hòmens han de tindre cura de les seues criatures, mostrar els sentiments, no col·leccionar xiques... però no creus que posa un poquet en ridícul aquest model d'home? No es burla una miqueta?

ESTELA MARSTON ha dit...

La veritat es que aquest anunci me pareix realment original. Jo personalment crec que va dirigit a l'home perquè durant tot l'anunci parlen de ''l'home macho'' i de com es comporta un vertader home tant amb els amics al carrer com a casa fent les feines. L'anunci representa l'autentic consumidor d'aquest refresc ''light'' es l'home emparellat, l'home que porta malles, l'home que no pretén fers-en el dur d'avant dels seus amics i sap que sempre altre home serà millor que ell, l'home que quan arriba a casa no es tomba en el sofà esperant que la seua dona li porte la cervesa i els cacauets, i l'home que fa que la seua vida tinga sentit comú, eixe home es el vertader ''macho'' sap que no existeix un color blau per als homes i el rosa per a les xiques, perquè hui en dia hi ha coses més importants.
Jo estic totalment d'acord amb els objectius que pretén aconseguir l'anunci, i per a res es una burla ni defensa l'home femení, sols vol recordar que tots som iguals i els xics poden fer les coses que fan les xiques i les xiques les que fan els xics.

Edgar Stone ha dit...

Jo crec que està dirigit als xics ja que, com diu el text, l'empresa va traure la Zero perquè “Light” no atreia als xics. I jo crec que això és una bogeria, ja que no es pot associar el nom d'un producte a sexe, i més si el producte està dirigit a tots els consumidors. També crec que l'anunci defensa un model de home “femení”, ja que diu que els verdaders “machos” són els que tenen una relació seriosa i ajuden a la parella, així que tal vegada l'anunci pot ajudar a que els homes treballen més en casa més, encara que hi ha casos en los que ja es dona aquest cas.

Xavi Thompson ha dit...

L'anunci de Coca-Cola Light és molt graciós i estic d'acord en el que has dit, Maria: que van fer la Coca-Cola Zero perquè semblava més masculina i que la Coca-Cola Light era de dones perquè s'utilitzava en les dietes. Això fa que ara els homes es pensen que la Light és per a dones o per a homes efeminats.

Pense que l'anunci apart de ser graciós és molt descriptiu, és a dir que et presenta el canvi en els homes des de fa bastants anys i com han “evolucionat” a millor. Pense que la campanya va dirigida a tot tipus de públic això vol dir que la poden ver tant com xics com xiques perquè és de comèdia i la comèdia no te perquè ser solament per a un gènere.

Crec que el vídeo fa un model nou de com han de ser els xics en la nostra època cuidar dels nostres fills, estar més amb la seua xica, netejar la roba,... i com era antigament (tot el contrari al que és l'home en aquest temps).

Crec que aquest vídeo convida a que els homes siguen igualitaris amb les dones perquè la gent del gènere masculí que veja l'anunci pensa que per a poder ser un bo marit o novio ha de seguir aquestos passos per a ser feliços amb la seua dona.

Lluis Arenal ha dit...

L'anunci de Coca-cola Light hem pareix molt graciós sobretot quan diu que el verdader mascle és el que fa exercici amb malla . Jo crec que l'anunci no es burla de nosaltres, que vol conscienciar-nos de que fer les tasques de casa, anar a la peluqueria, estar en relació 5 anys, ... no solament el pot fer les dones sinó que nosaltres també.

En l'anunci diu moltes vegades mascle, però jo crec que el diu perquè a tots els xics alguna vegada ,en la nostra vida, ens l'han dit i per això en lloc de dir home diu mascle.

M'acabe d'assabentar que diuen que la Coca-cola Light es per a dones i per a homes efeminats. Jo no crec això, jo crec que es per a gent que no l'agrada la cafeïna.

Adrià Feijoo ha dit...

El primer anunci el una dels xics el de coca-cola light, jo crec o al menys m'ha paregut que no son els xics machos els que estan mes forts sino els que estan amb una xica 5 anys, el que es levanta del llit a les tres de la matinada a donar-li el biberó al seu fill, o sino com diu el anunci els que veuen coca-cola light, la veritat aixo es el que he entés però no m'ha quedat massa clar.

alvaropalmer ha dit...

Aquest anunci de coca-cola no m'ha agradat perquè es masclista ja que les dones fan tot aixo i no tenen ningú reconeixement per les tasques que fan i si ho fa un xic el criden mascle. L'anunci te un poc de gracia perquè estan jugant amb els sentiments de les dones.
I tampoc entenc per que deixen que aquestes coses apareguen a la televisió.

Un comiat.

Jaume Marston ha dit...

L'anunci no em pareix gens masclista,que els homes per a ser mascles no tenen que anar amb 20 xiques,estar forts,ser mes chulo que altre,no plorar.
El que més m'ha agradat ha sigut quan el xic s'alçava acanviar-li al xiquet el bolquer.

Aquest anunci tracta de l'igualtat i tots tindrien que ser com ells vullgueren.

Andrea Ketkin ha dit...

Jo he vist l'anunci i he pensat: ¡¡Per fi un anunci de xics!!

L'anunci me sembla bé, ja que a mi, supose que també a totes les xiques/dones, m'agrada que el xic/home faça o ens ajude a les tasques domestiques o amb el fills. Ja que ni han homes/xics que no fan res i estan “ rascant-se la panxa”, quan la dona està fent el dinar, posant la llavadora, ajudant els fills a fer els deures... I ell esta mirant la tele i ens deixen tota la feia a nosaltres...

En l'anunci, mostra que l'home fa tot el que fa la dona a diari, una pregunta que estic pensant: ¿Si l'home esta fent les feines o cuidant dels fills, això vol dir que la dona no serveix per a res?

És una pregunta que l'anunci deixa, un poc masclista és, però assoles és la meua opinió.

Diego Thompson ha dit...

Jo crec que aquest text no es masclista perquè un vertader home no ho te que ser-ho tenint moltes novies o fer-se el xulo, aquest anunci es com si diguera que tots els xics han de ser com els de l'anunci i tots no son així.

Un vertader home es el que el que ell vulga.

A mi em pareix que tracta d'igualtat de drectes i aixo es molt important.

dani du chatelet ha dit...

Jo crec que l'anunci de Coca-cola light està molt original. L'anunci jo crec que ho han fet perquè els homes no compraven la Coca-cola light i pensen que si diuen que qui la beu és més macho els homes la compraran més la Coca-cola light. Jo crec que aquest anunci va dirigit als xics perquè alguns xics diuen que la beguda era per a dones i aquest anunci diu que també és per als homes. A mi m'ha agradat l'anunci.

Xara Stone ha dit...

Bon dia.

Jo pense que l'anunci de coca-cola és masclista ja que trau a l'home fent les coses que fa la dona a la casa ja que a la dona no li donen ni un reconeixement per fer tot el que fa, perquè a l'home sí?

Han tret coma exemples: sóc molt mascle per alçar-me a per el bessó que plora o sóc mascle per haver netejat la casa... per al meu gust això és MASCLISME.

L'home ajudar a la dona en les feines domestiques. A banda de que la dona no és la dona de la neteja, en la casa els dos embruten, per quina raó ho te que fer la dona?

Rosa Sanchis ha dit...

Andrea, Xara, Álvaro,
molt bon punt això de fer veure que a un home, quan fa les tasques de la casa, té cura dels fills o és amorós, se l’aplaudeix i, quan ho fa una dona, se suposa que és el que li toca fer i no se li dóna cap mèrit.

Pel que fa als punts bons de l’anunci, és cert que contraposa dos models d’home molt diferents, i el primer és molt masclista. Però al segon encara li queda alguna característica antiga i és que el xic és, sobretot i per damunt de tot, un mascle perquè porta a una festa una beguda encara que tot el món el critique, és a dir, el mèrit és, com sempre, ser fort per a enfrontar-se al món. I no estic dient que la fortalesa per fer el que un o una vol no siga una bona qualitat, que sí que ho és; però no ha de ser cap obligació. I, per a la masculinitat tradicional, sí que ho ha segut. És a dir, un home tradicional ha de ser fort i valent sempre, i s’ha d’enfrontar al món per les seues idees, amb violència si fa falta. I aquest no és un bon model!!!

Pel que fa al destinatari de l’anunci, fixeu-vos que a les tanques publicitàries n’hi ha xiques dient que el seu xicot és un mascle perquè beu aquesta Cola. Una miqueta sospitós, no?

Anna i Noemí Thompson ha dit...

Bon dia Rosa,
anem a contestar a les preguntes de "Una de xics"

-Què et sembla l’anunci?
+Pensem que aquest anunci, fa burla a les dones, ja que es parla de que un home és “macho” quan fa les tarees que la societat relaciona amb les dones.

-A qui va adreçada la campanya, als xics, a les xiques o als dos?
+Fa referencia als xics, per a fer-los sentir millor i incitar-los a que la coca-cola light no és un símbol de la dieta de les dones, que la societat es fa creure

-Descriu quin model d’home és el potencial consumidor d’aquest refresc?
+Un home que necessite sentir-se millor, per culpa d'una societat masclista.

-Creus que defensa un model d’home “femení” o se’n burla?
+Se burla de la funció que normalment les dones fan. Que no diguem que estiga bé que les dones facen estes tarees.

-Què passaria si en lloc de “macho” diguera “home”? Seria millor? Seria pitjor? Igual?
+Que no provocaria tant als xics. Un exemple molt clar és el famós:_ “NO TIENES HUEVOS”

-Creus que convida els xics a ser igualitaris, a tenir cura dels fills i de la casa...?
+Com hem dit en una de les preguntes anteriors, este anunci es burla de les dones.

Emilio i Christian Campoamor ha dit...

Bon dia Maria :)

En aquest vídeo titulat una de xics es parla de diferents tipus de hòmens i intenta cridar l'atenció masculina per a beure coca-cola light.

Aquest vídeo mostra dos tipus de ''machos'' : el primer tipus esta format per el conjunt d'hòmens forts, atractius, dels que diríem que mai ploren. Al segon grup pertanyen el hòmens que cuiden als seus xiquets, el que realitzen les tasques de casa i no els importa el que diga la gent sobre el que fan, com pot ser llegir revistes de dones en la perruqueria o anar a fer esport en malles.

Per a concloure nosaltres pensem que un ''macho'' es qualsevol home, siga com siga, ja que pertany igualment al genere masculí. També ha hagut aquesta distinció d'hòmens perquè a les xiques els agraden mes els xics atractius, forts... que els xics que per contra son menys atractius però pot ser siguen mes afectius i sentimentals que altres, encara que nosaltres no entenem el perquè d'aquesta distinció.

Javier i Roberto Campoamor ha dit...

Bon dia xics i xiques de l'Isabel de Villena.

Acabem de vore el vídeo titulat “Una de xics”. Aquest vídeo és un anunci que tracta sobre el comportament de l'home en àmbits femenins parlant d'ell com si fora un “macho”.

Pensem que aquesta campanya publicitaria va dirigida als xics ja que defensa d'una manera un poc masclista el model d'home femení. Per a les dones, el que fan aquests homes en aquest anunci és el que haurien de fer habitualment sense renegar però l'anunci dóna a entendre que els homes per fer aquestes coses són “machos”.

En conclusió, pensem que aquest anunci no és molt adequat ja que portarà conflictes entre homes i dones.

Mireia i Alberth Marston :) ha dit...

Bon dia a tots i a totes.

Aquest anunci de Coca-cola light representa diversos models masculins, comparant els models d'home “masculí” antics amb altres més moderns.

Aquest anunci mostra dos tipus d'homes. Els estereotips de ''macho'' (entenent per aquest el que mai plora, el que va amb moltes dones), amb el que ajuda a casa i no s'avergonya de fer coses típicament femenines. Amb acó, relaciona la Coca-cola light amb una cosa femenina, amb lo qual no estem d'acord.

Segons el nostre punt de vista, ens dona el mateix beure una Coca-cola light o Coca-cola normal i no pensem que un xic siga menys ''macho” per beure una o l'altra.

En conclusió, l'anunci sí denfensa l'igualtat entre les dones i els homes i que cadascú pot beure una coca-cola light si vol.

Pablo Marston ha dit...

Bon dia xics i xiques.

Aquest anuncia la veritat es que me a agradat perque possa en contradicció el extereotip dels “matxos” l'unic que no entenc es lo de la Coca-Cola light.

Segons el meu punt de vista no es un home menys matxo per beure un tip de coca-cola. Per exemple jo preferisc Coca-Cola light a Coca-Cola zero.

Em pareix un anunci bastant original.

Aida i Lidia Wolf ha dit...

Bon dia Maria

Anem a comentar el vídeo de “Una de xics”.
En un principi a primera vista, ens a paregut graciós, perquè era el prototip que xic que no estem acostumats a vore en la nostra societat.

Pensem que si que és l'home perfet des de el punt de vista de la dona, però no des de el punt de vista dels homes.També pensem que s'esta comparant els homes d'ara com els d'abans, perquè abans el “macho” no feia res a casa i tenia que mostrar una aparença d'avant de la societat.

Per concloure, pensem que ni els homes tenen un prototip per a seguir, ni les dones. Que sigas d'un determinat sexe, no té que determinar la teua vida.

John Mozzoni i Abel Wolf ha dit...

Bon dia Maria.

A nosaltres ens fa gracia el vídeo per la forma seriosa amb la que conta la masculinitat que aporta la coca cola light i esta clar que esta dirigit cap a el public masculí i mostrar a les dones lo mascles que puguen ser els homes que beuen coca cola light.

Representa a un home femení burlant-se dels homes que fan coses de dones com els que fan la bugada canvien als xiquets... Convida a que tots el homes que tomen coca cola light es un home que pot fer moltes coses i que seran millor que els que no beuen.

Una beguda no fa un home més “mascle” perquè cadascun es com es i el que canvia es perquè vull .

Adrian Stone ha dit...

M'ha agradat el video perquè tenen raó. Jo crec que la Coca-cola light no la compren els xics perquè té color de xiques i la Zero pareix més de xics. A mi m'agraden les dos i cada vegada en compre una.

Mario Roussel ha dit...

Hola Rosa. A mi m'agradat molt aquest anunci, per això que diu de que “no le importa lo que digan los demas” i perquè es agradable vore anuncis que no son masclistes com els de les imatges que apareixen al principi que, subliminarment, diuen com ha de ser o no un xic.
Jo crec que el xics, i les xiques, han de ser com un mateix vol i no per el que diuen els demés. En aquest cas, m'ha paregut molt fort això que dius de que la coca cola zero sa fet perquè la ligth no tenia èxit als homes, encara que ara que ho pense veig més a homes comprant coca cola zero que l'altra. I em parix ve que es faja un anunci que convide als homes a ser més igualitaris.
Encara que l'anunci es veu que va dirigit principalment als homes també pot servir perquè les dones vegen que un home no “ha de ser més fort” o “no ha de llorar mai”.
En resum, seria molt millor que no es tinguera que fer anuncis així, que cadascun fora i fera el que volguera, pero ja que, principalment per culpa del mateixos medis, no es així, m'agradat vore un anunci d'aquest tipus.

alba ha dit...

Bona nit Rosa,
En aquest primer video s´ha vist reflectida la imatge de dos tipus d'estorada tipus d´homes: : els que es suposa que son mascles i els altres que per fer la feina de la casa o ajudar a la seua dona son menys hòmens. . Aquest video porta un missatge i es que els homens que ajuden en casa no sòn menys hòmens. que els que passen de tot.
En conclusiò hauria de comprovar quins son els homens de veritat.

meline wolf ha dit...

Aquest anunci de coca-cola m'ha agradat molt, perquè al principi comença descrivint com és un mascle (el que pensem que és en l'actualitat) , fort, el que no plora mai, el que ix amb moltes dones al mateix temps, etc.
I en canvi després diu que no, que un verdader mascle és aquell el que posa que està en una relació en facebook, el que s'alça a les 4 del matí a donar-li el biberó al fill, els que estan amb la seua parella des de fa anys, el que porten mallas,y continua descrivint més aspectes d'un mascle.
És un anunci que demostra que és un mascle de veritat i em pareix meravellós com ho descriuen, perquè en l'actualitat quan pensem en un mascle pensem en el que no plora o amb el que ix amb moltes dones , però si parem a analitzar-ho, això no és per a res ser un verdader home.

Gaby Campoamor ha dit...

Al començament del vídeo, pregunta qui és el vertader ‘macho’ i respon amb que ells són els homes que tenen una parella estable, que accepten les coses com són, que tenen cura dels seus fills i fan les tares de casa, que no te vergonya de posar en facebook que té una relació..... I per acabar diu que el xic que arriba amb una Coca-Cola Light a una festa no té per que avergonyir-se.

Amb tot aquest vídeo pense que l’anunci promou la igualtat entre els dos sexes, sobretot va adreçat als xics perquè en tot l’anunci parla d’ells. Jo pense que amb això podem veure que un home no és menys home per fer les tares de casa o dir que té una núvia i ser feliç.