6 de gen. 2013

#silameuafillaforalesbiana




A França, l’executiu socialista de François Hollande s’ha compromés a presentar al Parlament, aquest 2013, un projecte de llei que modifique la definició de matrimoni en el codi civil francés per passar de ser la unió d’un home i una dona a la unió de dues persones, tal com ja s’ha fet a Espanya (2005) i a Holanda. La nova legislació concediria a les parelles d’homosexuals més drets que les actuals unions civils, i hi inclouria el dret a adoptar xiquets i a heretar propietats del cònjuge. El compromís d’Hollande ha provocat  una escalada d’odi homòfob a França i aquest s’ha traslladat també a les xarxes socials.
A finals de desembre, els hashtags #SiMonFilsEstGay i #TesUnPd  (#Sielmeufillforagay i #Etsunmarico, respectivament), foren trending topic. A la xarxa apareixien missatges com aquestos:

#Sielmeufillforagay el mataria
#Sielmeufillforagay el nugaria a un arbre i li ficaria un tronc pel cul
#Sielmeufillforagay li pegarIa un tret al cap, sóc tolerant però això és abusar
#Sielmeufillforagay li pixaria damunt
#Sielmeufillforagay el tancaria al soterrani de per vida
#Sielmeufillforagay li ficaria un cactus pel cul, li tiraria gasolina als collons i li botaria foc.

L’organització SOS Homophobie i moltes persones usuàries, van denunciar els missatges a Twitter i sol·licitaren als responsables polítics que hi actuaren. La xarxa no va respondre a les denúncies.
Els secretaris nacionals per als mitjans de comunicació i assumptes socials del Partit Socialista, Philippe Buisson i Marc Coatanéa, a través d’un comunicat, van sol·licitar que la xarxa social fera “respectar la llei francesa en l’espai web”, i varen recordar que “les discriminacions, el racisme, l’antisemitisme, l’homofòbia i les crides a l’odi són il·legals i estan castigades per la llei: el que s’expressen per internet no constitueix una excepció a aquesta regla”.
Els missatges d’indignació d’activistes LGTB i responsables polítics és van succeir, entre ells el de la ministra portaveu del Govern, Najat Vallaud-Belkacem, que va piular: “Declaracions homòfobes a Twitter: en contradicció absoluta amb els valors de la nostra República. Inacceptables i sancionades per la llei francesa.” Posteriorment, en una tribuna d’opinió en el diari Le Monde, la ministra exhortava els administradors de Twitter a “trobar solucions perquè els missatges enviats dins del nostre territori, en la nostra llengua, i destinats als nostres conciutadans, no continguen una clara violació dels principis que hem establert”. Najat Vallaud-Belkacem és mostrava orgullosa que França “haja inclòs progressivament en el seu Codi Penal càstigs per a la incitació a l’odi o la violència contra una persona o grup de persones per raó de l’origen, la pertinença a una ètnia o una nació i l’orientació o identitat sexual” i recordava que “aquests actes o comentaris estan castigats per la llei. Que el canal triat per qui els comet siga el virtual, no els fa menys punibles davant d’un tribunal”. La portaveu del Govern va anunciar la celebració d’una reunió amb els responsables de la xarxa social i de les associacions implicades el pròxim 7 de gener, en la qual espera que “Twitter puga examinar les condicions d’aplicació de dispositius que contribuïsquen a la lluita contra infraccions en matèria de provocació o injúries com les que s’han descrit anteriorment, i puguen previndre la comissió d’aquests delictes, o, en tot cas, puguen alertar els administradors de la xarxa”.
Les associacions alerten sobre el perill del discurs homòfob
Aquesta i altres escalades de violència, verbal i no verbal, han tingut incidència entre els mes jóvens. Associacions en suport de les persones LGTB com SOS Homophobie i Le Refuge diuen haver rebut el triple de cridades en aquest final d’any que en dates anteriors. Elizabeth Roncier, la presidenta de SOS Homophobie, denúncia “el patiment, l’angoixa, fins i tot el perill” en què és troben molts homosexuals: “els jóvens homosexuals no volen renunciar a formar una família, com van fer els seus majors, i de sobte han de sentir que són un perill per als xiquets, o que són responsables de la decadència de la societat. És terrible per a ells.”
Nicolas Noguier, president de Le Refuge, comenta que “rebem moltes cridades de jóvens de 16 a 17 anys. Són homosexuals que no ho han dit a les famílies, ni tan sols han parlat mai d’aquest assumpte amb elles, i de sobte el que senten són aquestos insults contra els homosexuals. Quan ens criden estan completament desemparats…”.
Font: Dos manzanas

Nota per a pensar: homòfobs i no homòfobs sembla que només parlen d'homosexualitat masculina. És el que té el genèric masculí, que invisibilitza les dones (i també les dones lesbianes).

45 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

El matrimoni homosexual al món: http://www.abc.es/20121106/sociedad/abci-legislacion-matrimonio-homosexual-201211061209.html

julia tristan ha dit...

Jo pense que els matrimonis homosexuals no tenen res de mal perquè tenen dret a estar junts, si es volen no te res de mal...................


A més pense que els comentaris al twiter mentre que les amenaces no es complisquen no passa res que la gent done la seua opinió sobre els matrimonis homosexuals.Jo entenc que a la gent no li parega bé pero si no va amb ells el tema que més els dona? no l'entenc...

Nieves Ward ha dit...

No em pareix gens bé el que están posant al Twiter sobre #sielmeufillforagay ni #silameuafillaforalesviana perqué jo pense que els matrimonis homosexuals son normals i no tenen res de mal,son tots iguals.

Miguel Angel Zambrano ha dit...

Això que estan fent a França no està bé perquè cada u pot fer el que vulga sense ser criticat.Ningú ha de ser criticat per ser diferent o tindre costums diferents, si tu no fas mal a ningú, no tenen per què fer-te mal a tu.

Nieves y Selena ha dit...

Rosa, Selena i jo volem que publiques aquestos videos : que te hinches, la batamanta, pajilleitor plus y pajilleitor avanzado.Gracies

Rosa Sanchis ha dit...

Algunes preguntes que poden orientar el comentari:

• Què penses del matrimoni homosexual? I de l’heterosexual? Quins avantatges aporta a una parella estar casats? Penses casar-te?
• Per què n’hi ha sectors conservadors que s’oposen al matrimoni homosexual? Quins arguments tenen? Creus que tenen raó?
• Posat en la pell d’una de les persones que ha escrit els insults violents que cita l’article. Per què creus que ho fan?
• És més fàcil insultar a través d’una xarxa social que a la cara? I és més perjudicial o menys?
• Posat en el lloc d’una persona homosexual, concretament d’un adolescent gai o d’una adolescent lesbiana; com creus que se sentirà?
• Què faries si alguna de les teues amistats fera un comentari com aquestos?
• Creus que s’hauria d’actuar contra els comentaris homòfobs o s’ha de respectar la llibertat d’expressió?
• Què penses de la legislació francesa en relació als delictes d’homofòbia? Busca informació sobre la consideració dels insults homofòbics en el codi penal espanyol.
• Comenta les reaccions dels polítics francesos. Creus que actuen bé davant de la violència homòfoba? Com creus que respondrien els nostres polítics?
• Què penses de la manera d’actuar (millor dit, de no actuar) de Twitter? Creus que no tenen cap responsabilitat?

Maria Laffitte ha dit...

En la meua opinió, les persones homosexuals tenen tants drets com les heterosexuals, siga a la situació que siga, perquè a la fi tots som persones. Per supost, aquest raonament inclou el matrimoni i estic completament d'acord amb el canvi del concepte de matrimoni, amb el que diu que és la unió entre dues persones. Aquest canvi igualaria els drets de les persones ja que el govern dóna ajudes als matrimonis.

Les persones conservadores aporten els arguments de que és antinatural aquesta unió perquè dos persones del mateix sexe no poden tindre fills de la manera convencional, però jo pense que el sexe no assoles tracta de reproducció, també de plaer, i ara en ple segle XXI es pot formar una família per altres vies.

Pense que les persones homòfobes actuen i pensen d'aquesta manera per ignorància, per intolerància, o per repressió dels seus gustos, ja que moltes vegades una persona homosexual que reprimix els seus gustos actua d'aquesta forma per a amagar la seua forma de ser. Aquestes persones són ignorants perquè la homosexualitat no és una malaltia que es contagia i que pots decidir si ets o no gai o lesbiana, és part dels teus gustos i de la teua forma de ser.

Edgar Stone ha dit...

Jo crec que tant el matrimoni homosexual com l'heterosexual són completament normals i no hi ha que tractar diferent a les persones només per el seu gust. Jo, definitivament, em vull casar, ja que la boda és un moment molt bonic per a algunes persones, i, sense dubte, vull tindre'n una. També crec que és més fàcil insultar per xarxes socials, ja que normalment els que insulten són gent que la seua força se li escapa per la boca. Si jo escoltara algún comentari d'eixos, segurament, no tornaria a parlar amb eixa persona, ja que és molt difícil canviar la manera de ser d'una persona.... Pense també que Twitter és una xarxa lliure, però que hauria de posar alguna cosa per a que la llibertat d'expressió d'eixes persones, s'acabara quan ells/elles estiguen maltractant a uns altres

Adrià Wolf ha dit...

Òbviament estic d'acord amb el matrimoni homosexual, ací cadascun es lliure de estar amb qui vulga, i el matrimoni no es una excepció.

El que tal volta mes em molesta o em fa parlar en aquest post es el tema de Twitter i dels insults per aquesta xarxa social.
Twitter es una xarxa social “especial” en aquestos temes. Si bé, navegant per aquesta pàgina moltes vegades he vist “twitters” ultra en diferents pensaments polítics. Gent molt a favor d'una causa i una altra totalment en contra d'aquesta. Si ve es cert que aquest tipus de fanatisme i de “opinions” acaba sent ofensiva per a molta gent, i a mi, clarament no m'agrada.
Peró al cap i a la fi es tracta de la llibertat de expressió en aquesta xarxa social. Twitter ja va fer una “remodelació” de les seues normes i actuacions per evitar aquestos tipus de temes i polèmiques.

Peró, ¿Existís realment una solució?; pensem-ho un moment, filtrar cadascun dels tuits, que s'envien a temps real, es impossible, ja que es publiquen en 1 segon. ¿Es deurien posar “normes” o tal volta algun protocol en la pàgina per filtrar els tuits? Ací dons, sorgirien dos problemes mes; tal volta els tuits tardaren mes en publicar-se, i en cas de posar una “barrera” es deurien posar a les paraules, no al significat de la frase. Aixi dons, ¿ no podries incloure la paraula “gay”, “lesbiana” o “homosexual”? No em pareix la millor idea, es quedarien sense publicar molts tuits que ninguna cosa tinguera que vore amb l'homofòbia.

Si una persona humana estiguera acceptant o denegant els tuits es necessitarien moltes persones i el servei seria molt lent, encara que si seria efectiu i real. L'única solució que veig lògica es que si en Twitter es veu que en aquest hastag s'esta utilitzant per promoure l'homofòbia es tancara el hastag.

Peró no ens enganyem, el problema no està en la xarxa, el problema està en la gent que escriu eixos tuits. Si hi ha tanta gent escrivint-ho es per que el pensen, i que conste que no estic per a res d'acord amb aquesta gent, però que no desvien el problema. El problema no es la xarxa, i per molt que envien la culpa a Twitter, el problema seguira sent les persones d'aquest país, que pensen aixi. Que gasten menys esforços en fer com que res passa i ficar-li la culpa al veí, i que gasten més esforços en evitar l'homofòbia en eixe país.

Gaby Campoamor ha dit...

Primerament jo pense que el matrimoni homosexual i heterosexual són iguals, lo que canvia és que en l'homosexual és la unió de dos persones del mateix sexe i en l'heterosexual la unió d'un home i una dona. La veritat no tinc clar si algun dia arribaré a casar-me.
Hi ha sectors conservadors perquè hi ha gent que no veu normal que dues persones del mateix sexe es puguen casar, a mi em dona igual perquè si ells o elles són feliços tal i com són no ens te que afectar en res. He deixat clar que estic en contra del sectors conservadors perquè si una persona es feliç com es que ho siga, jo no tinc cap problema amb això.

Jo crec que les persones que han escrit això es veuen intimidades perquè no veuen normal el comportament de les persones homosexuals i no volen acceptar-lo. Pense que és més fàcil ocultar-se a través d'una xarxa i començar a insultar que dir les coses cara a cara perquè hi ha molta gent que és covard. Sincerament crec que el xic o la xica homosexual es sentira molt mal perquè no els agradaria massa que la gent els discrimine així, tan malament, amb eixos comentaris tan discriminatoris.

Si un amic o amiga fa un comentari com aquestos jo el/li diria que esta boig i el faria entrar en raó i dir-li que el que fa esta malament i no té sentit. Jo crec que si que tenim que actuar amb aquests comentaris perquè no estaríem incomplint la llibertat d'expressió perquè són comentaris massa forts i no són normals.

melinewolf ha dit...

La veritat és que jo no sabia que a França hi havia sortit una nova llei on la gent homosexual es podia casar i que també podrien adoptar xiquets. La cosa és que a Espanya esta llei ja es va aprovar al 2005, i l'estrany és que França, que és un país molt modern i molt important no només a nivell econòmic no ho haja fet abans, i ara que surt la nova llei, apareix gent homòfoba que comença a pujar comentaris a Internet amb missatges odiosos per als homosexuals.

Jo crec que des de sempre hi ha hagut homosexuals al món, no només al segle XX o al XXI, només que en aquest segle els homosexuals “comencen a sortir del armari”, cosa que els homosexuals d'abans no feien per temor a ser apartats de la societat o per temor a ser jutjats per la seua orientació sexual, encara que a hui també hi ha gent que te por, però molts d'ells comencen a “manifestar-se” no nomes dient que són homosexuals, sinó també lluitant per els seus drets, cosa que em pareix molt bé, ja que sols vivim una vida, i cal viure-la com un vol, sense pensar el que opinen de tu els altres, perquè la vida és massa curta.

Jo personalment no tinc res en contra d'ells, és la seua vida i poden fer el que vulguen amb ella, i jo crec que això no hauria d'importar a ningú, ja que ells no són ningú per a ficar-se a la vida personal d'una persona, i per a les persones que estan en contra d'ells, m'agradaria dir que per només un segon es posaren al lloc d'ells.

Lluis Arenal ha dit...

Jo pense que el matrimoni homosexual és igual que el matrimoni heterosexual ja que consistís en unir a dues persones que s'estimen i volen passar a seua vida junts. Els avantatges que aporta a una parella estar casada jo crec que són n'hi ha més confiança, les coses ja no li pertanyen a un sol sinó que ja pertanyen als dos.

La veritat no sé perquè hi ha sectors conservador, el que jo pense és que aquestes persones conservadores han crescut al voltant de persones que no toleren la homosexualitat i per això pensen així.

És més fàcil insultar en una xarxa ja que no et poden fer gens i no saps com es la persona a la que estàs insultant, en canvi cara a cara canvia la cosa ja que no saps de que manera pot reaccionar la persona a la que et refereixes.

Jo crec que si aquestos insultes, posant-me en la pell d'un homosexual, m'ofendrien i em sentiria bastant malament, aquesta és una forma de pensar i l'altra és passar del que et diguin i seguir amb la teua vida sense preocupar-te el que diguin els demés.

Per altra banda no em pareix bé la forma de actuar de Twitter ja que al ser una xarxa social hauria de tenir uns mètodes de prevenció per a aquests casos.

ESTELA MARSTON ha dit...

Jo pense que tant els homosexuals com els heterosexuals tenen dret a casar-se o a estar amb la persona que els fa feliços i no per això han de ser discriminats com a ''extraterrestres'', no són diferents, són persones, i cada persona és especial tant en la manera de vestir, en el físic, com en els gustos. A mi per exemple m'agraden els xics però no discrimine a una parella d'homosexuals, els valore molt més, perquè han tingut valor per demostrar que es el que de veritat els fa feliços i junt amb qui passar la seua vida. També pense casar-me, no vull planificar el meu futur , però m'agradaria molt formar una família amb aquella persona que pense que el amor no es per obligació i tampoc per que ho fan els de mes.

I eixes persones sense sentit comú que matarien als seus fills perquè són homosexuals, no tenen dos dits de front ni tant sols tenen arguments per a oposar-se al matrimoni homosexual es basen en les costums antigues i no en els sentiments de les persones homosexuals, i definitivament estant totalment equivocats, tenen altra manera de vore les coses.

La veritat no se com posar-me en la pell de eixos individus, crec que solament tenen por, es troben acovardits, no trobe altra explicació ni argument que donar per a tractar de entendre perquè pensen així.

Esta xuplat insultar per una xarxa social a la cara ''se cagan'' són covards, i el primer motiu que tenen per a insultar per xarxa, és posar en evidencia davant de tots (perquè en les xarxes socials, tothom pot veure els comentaris a eixes persones que per a ells són diferents).

María Kent ha dit...

Personalment estic d'acord amb el matrimoni homosexual, si dues (o mes) persones s'estimen entre elles no veig cap pega per a dir-los que no s'estimen. Qualsevol persona por estimar-se independentment del seu sexe, raça o ideologia. D'una altra banda jo veig una bovada allò de casar-se, casant-te amb una persona que estimes demostres que l'estimes mes?, es que no pots estimar a una persona i conviure amb ella?, o no pots tindre fills o adoptar si no estas casat? Jo no entenc massa be que significa allò d'estar casats, en la meua opinio tan sols servix per a posar baranes cap a algunes persones o per a sacar-nos els diners a l'hora de casar-nos.

Per una altra banda, el sector conservador s'oposa amb uns arguments poc convincents al matrimoni homosexual. Un dels arguments més escoltats es que l'homosexualitat es una infermetat. Açò es diu moltes vegades per que dues persones del mateix sexe no poden tindre fills, però existeix la possibilitat d'adoptar (a la qual no poden accedir, incomprensiblement). Açò porta a la conclusió a la qual ja em arribat en altes posts, es parla del sexe sols per motius de reproducció i no per plaer.

alvaropalmer ha dit...

Jo pense que aquesta llei s'hauria d'aplicar a tots el països perquè tots som iguals i cada u té els seus gustos i no ens hem de comportar com uns nazis. I els nazis són roïns. Si aquest món és com volen els nazis, jo no pense viure en ell. Jo vull un món on totes les persones siguen lliures per a casar-se amb qui vulguen, ser lliures i per fi deixar de discriminar a una persona pel que és perquè nosaltres som els que podre cambiar aquestes accions i podem fer el mon com deu de ser.

Un comiat.

Jaume Marston ha dit...

• Què penses del matrimoni homosexual?
Lo que pense del matrimoni homosexual es que está bé,mentres que es vullguen no passa res.
I de l’heterosexual?
També pense que está bé,jo dic el mateix que he dit en la pregunta anterior,mentres que es vullguen tot anirá bé.
Quins avantatges aporta a una parella estar casats?
Que comparteixen casa i poden estar sempre junts.
Penses casar-te?
Si.
Conclussió:Els matrimonis homosexuals están bé si es volen.

vicente mompo ha dit...

Jo pense que els matrimonis homosexuals son algo normal perque al fin i al cap l'unic que conta es que les dos persones del matrimoni es vuilguen i dona igual que sigen gays que lesbianes que eters.
Ademes si tens un fill gay no passa res perque el tendries que voler igual no dir barbaritats com les del text ademes son tonteries perque ser homosexual no es gens malo.

jose luis ha dit...

Jo pense que els matrimonis homosexuals no tenen res de mal perquè tenen dret a estar junts, per que les persones tenen el seus sentiments i fan lo que ells senten de veritat i aixo dona igual si volen als xics o a les xiques.I a vanda no em pareix be lo que diuen en sielmuefillforagay.

Diego Thompson ha dit...

• Què penses del matrimoni homosexual?
A mi em pareix be perque totes les persones tenen dret a casarse amb qui ell vullga.
I de l’heterosexual? El mateix perque es mateix cas.
Quins avantatges aporta a una parella estar casats? Que poden estar amb la seua parella sempre que vullga.
Penses casar-te? Si.
• Per què n’hi ha sectors conservadors que s’oposen al matrimoni homosexual?
Perque els homofobs i els religiosos a soles volen els matrimonis heterosexuals.
Quins arguments tenen?
Per a mi ningú.
Creus que tenen raó? No.
• És més fàcil insultar a través d’una xarxa social que a la cara?
Si.
I és més perjudicial o menys? Mes.

Adrià Feijoo ha dit...

A mi m'ha paregut molt mal com pensen i com traten als gays i lesbianes, perquè són persones normals com tota una altra.
Jo, si tinguera un fill gay o una filla lesbiana no me importaria perquè cada persona és com és.
També en el text he llegit que a França l'executiu François Hollande ha provocat una escala d'odi homòfob a França per culpa del seu compromís, que és aquest:a presentar al Parlament, aquest 2013, un projecte de llei que modifique la definició de matrimoni en el codi civil francés per passar de ser la unió d’un home i una dona a la unió de dues persones, tal com ja s’ha fet a Espanya (2005) i a Holanda.

AQUEST HA SIGUT EL COMENTARI DE ADRIÀ FEIJOO.
Adeu.

Dani du Chatelet ha dit...

Jo cec que això que han escrit no està bé perquè cadascú pot fer el que vulga amb la seua vida i, perquè no hi ha que criticar a ningú per ser diferent. Jo crec que França els tindria que denunciar als que han escrit això.
També crec que Twitter no deuria deixar posar aquests hastags.
Jo crec que la llei que ha posat França la tindrien que posar a tot el món.

Laura Becker i Maria Claramunt ha dit...

Hola,
Nosaltres estem d'acord amb les parelles homosexuals, cadascun te dret amb estar amb qui vulga i es lliure de prendre les seues decisions.

En quant als missatges que apareixen a la xarxa , pensem que no pensen el que estan escribint en eixe moment, perquè a un fill siga per el que siga , no és deixa mai de voler i si de veritat pensen matar-lo, tancar-lo en un soterra de per vida i coses aixina és perquè estan boges, perquè nosaltres som lliures de voler a qui ens done la gana.

Si alguna amistad nostra fera algun comentari d'aquest tipus , no li diríem res , ja que és la seua opinió i cada persona pensa d'una manera.

Un beset :)

Andrea Zetkin ha dit...

Jo pense que no passa res perquè un fill/-a siga gay/lesbiana, és normal i natural.
¿Si t'agrada un home sent home, i una dona sent dona, no eres humà o què?
A mi me dóna el mateix que es casen, es besen, mostren el seu amor davant meua. Al principi, si el veia estrany que dos xiques i dos xics es besaren, però ara ja ho veig normal.
Pot ser que a algunes persones no els agrade que el seu fill/-a siguen gai/lesbiana, però no pense que siga per a dir eixes barbaritats.
De veritat mataries el teu fill assoles perquè fóra gay? Jo no el mataria...
De veritat faries tot això al teu fill? Assoles per ser gay? No els vols, no l'estimes?
És que no pensen abans de parlar... Assoles és la meua opinió, ni haurà gent que li done igual, altra que no vol que mostren el seu amor, i a altres que seran gays i lesbianes i els pareixerà el millor del mon, però con em va dir ma mare, per a gustos colors, però això, per a opinions, colors.

Xara Stone ha dit...

Bon dia.
-Per què no poden ser homosexuals?
Hi ha una frase que diu així: per a gust els colors.
No tots tenim els mateixos gustos, a mi me poden agradar els xics igual que a tu et poden agradar els xics o les xiques siguen del sexe que siguen perquè si hi ha amor que més dóna si eres homosexual o heterosexual...

Hi ha gent que és homòfoba, jo no ho entenc, que més els dóna que a les xiques els agraden els homes o les dones o als xics els agraden les xiques o els xics. Són persones iguals com tu, com jo... És com si a mi m'agrada el blau, a tu t'agrada el roig i a ell el morat.

I dic jo: per què no tractar-los sense menyspreu i acceptar-los com són... (va per als homòfobs).

aida kent i alba beker ha dit...

Nosaltres pensem que la gent que pensa aixo del seus fills es que no tenen molt de consciencia per que s'hi hi ha gent que diu que mataria al seu fill per ser gay es que no sap el que diu no es gens roí que te'n agraden una persona de mateix sexe ara mateix es una cosa molt natural i,a mes a mes la gent que es homofoga pensa que els gays son gent distinta als altres pensen que la perfecció es estar amb una persona del distints sexes, en aquest món la gent no conta si es d'una forma u altra i a mes a mes els pares perquè no tots són comprensibles i pensen que els seus fills tenen una enfermetat.

paula campoamor ha dit...

Jo pense d'un matrimoni homosexual que tenen el mateix dret que les parelles heterosexuals.

Les persones que s'oposen als matrimonis homosexuals per a mi és dir-ho molt tradicional... Per una altra vanda jo pense que no és tenen que amagar davant els consevadors aquests. Jo em posse en lloc de la persona lesbiana o gai i no ho podria suportar, que per els carrers, per els bars, etc. Que et diguen maricó, bollera, etc. Jo no podria de veres. Per això pense que hi ha que afrontar i no dixarse manipular, ni no dir el que sents, “SIEMPRE CON LA VERDAD POR DELANTE”.

Sobre els comertaris ofensius del twitter crec que no tenim que donar-li importancia perque són persones que no és paren a pensar com es senten eixes persones.

Aquesta és la meua opinió. Un beset.

Laura Goldman ha dit...

“#Sielmeufillforagay el mataria”? “#Sielmeufillforagay li ficaria un cactus pel cul, li tiraria gasolina als collons i li botaria foc”? De veritat s'adonen del que estan dient? Jo crec que en eixe moment no ho pensen, escriure és tan fàcil...

Escriure és tan fàcil que no es pensa el que es diu exactament, perquè si de veritat penses en matar al teu propi fill perquè li agraden els homes i les persones del seu mateix sexe pense que pot ser siga un greu problema. Hi ha gent que utilitza les xarxes socials com si foren privades i no s'adonen de com de perilloses que poden arribar a ser.

Pense que això de que els homosexuals es puguen casar em pareix perfecte, són dos persones que es volen i tenen dret a mostrar-se el seu amor d'aquesta manera. Tampoc és que pense que el matrimoni és un mètode de demostrar el teu amor a una persona, tan sols és un paper firmat. Hi han més maneres de fer-ho.

A mi em pareix bé que hi hagen persones homosexuals perquè tenen dret a voler a una persona del seu sexe, tanmateix que hi hagen persones homòfobes també és normal ja que defensen les seues opinions, però açò em pareix excessiu. Desitjar-li la mort a una persona perquè no li agrade el mateix que a tu és prou fort i més posant-te en la situació de que aquesta persona fos el teu propi fill, deu ser un problema ben greu.

A més, en cas de que tingueres un fill homosexual i pensares en fer-li totes questes coses i ni tan sols el volgueres una mica, podria ser prou molest i trist per a aquesta persona, podria resultar maltracte psicològic i això no és gens bo.

Hem de tindre dret a la diversitat sexual i això deuria ser un dret humà, no som màquines que volem el mateix que tots els demés ni estem programades per fer alguna cosa determinada.


Un bes.

aida kent i alba beker ha dit...

Nosaltres pensem que la gent que pensa aixo del seus fills es que no tenen molt de consciencia per que s'hi hi ha gent que diu que mataria al seu fill per ser gay es que no sap el que diu no es gens roí que te'n agraden una persona de mateix sexe ara mateix es una cosa molt natural i,a mes a mes la gent que es homofoga pensa que els gays son gent distinta als altres pensen que la perfecció es estar amb una persona del distints sexes, en aquest món la gent no conta si es d'una forma u altra i a mes a mes els pares perquè no tots són comprensibles i pensen que els seus fills tenen una enfermetat.

julie tristan ha dit...

rosa busca aquest video abore si te agrada per a per una entrada a arici.es:Dermo Vagisil - 2012 parodia.

Isaac ha dit...

Sólo espero que la aprobación del matrimonio homosexual en Francia no sea una excusa para la eliminación del PACS.

Rosa Sanchis ha dit...

El Pacs és más interesante que el matrimonio, Isaac, pero mira este artículo: http://www.alertadigital.com/2012/05/29/un-sexologo-progresista-plantea-matrimonios-multiples-para-francia/
El sexólogo Lionel Labosse dice:
"Acoger niños, tener una persona para cuidarla, por poner unos ejemplos, me parecen razones legítimas para beneficiarse de derechos, antes que simplemente vivir en pareja, lo que ya constituye una ventaja respecto de los solteros, que no pueden reducir gastos cotidianos por su condición. En lugar de atascarse en la vía sin salida del matrimonio, propongo reflexionar sobre un contrato universal que nos llevará hacia una sociedad más libre, más igualitaria, más fraternal”.

Christian i Ana campo amor ha dit...

Hola Maria.

Pensem que els matrimonis homosexuals son hui en dia una cosa normal, ja que es ta legalitzat els matrimonis entre persones del mateix sexe, per altra banda una part de la societat no veu normal aquestos matrimonis, margina a aquestes persones i a de mes els insulta. Personalment, casar-se
no te cap avantatge, es una forma de traure dines a les persones, però realment tu amb la teua parella si la vols sestara amb ella tota la vida i si este amor sacava acabaràs separan-te d'ella estigues casat o no. Peró en cambi si que volem casar-nos perquè es un dia molt especial i bonic.

La gent fa comentaris homòfobs perquè tenen una forma de pensar un poc retrograda, i no accepten que a un xic li agrade un xic i a una xica una xica.

Posant-me en la pell d'un homosexual es difícil perquè no sentim lo mateix però pense que ho passaria mal perquè la gent es ficaria amb mi, m'apartarien, insultarien i no tindria quasi amics del meu mateix sexe.

Sempre que algun amic fa un comentari homòfob lo primer que fem es en-riures, després alo millor
et sentiries mal. Poca gent intervé per por a que se li considere també homosexual.



En conclusió, tots deurien acceptar que hi ha gent homosexual i que es poden casar, cadascun fa lo que ell vulga. Ells no fan mals comentaris a les parelles heterosexuals, però ells rebem molts comentaris homòfobs .

David i Ivan Campoamor ha dit...

Nosaltres pensem que tant un matrimoni heterosexual o homosexual s'ha de respectar, encara que no volem casar-nos cap dels dos quan siguem majors amb les nostres respectives parelles, perquè no pensem que al casar-nos tindrem cap avantatge, perquè per a tindre una persona sempre amb tú ja tens a la família i als vertaders amics, i perquè veiem com estan els nostres pares a vegades, i no volem passar per això.

Creiem que hi han persones que s'oposen al matrimoni homosexual, perquè li'ls han inculcat eixe pensament els seus pares. És molt més fàcil insultar per les diferents xarxes socials i més covard, encara que de vegades fa més dany per aquesta via. Pensem que les persones joves homosexuals al llegir aquest tipus de tweets, de segur que han que trobar-se molt mal i tristos. Si un amic meu posa un comentari en contra dels homosexuals, li diria que no posara més comentaris com aquest i que el llevara, però sé que cap amic meu posaria un comentari homòfob perquè els meus amics no són d'eixe tipus de persones. No pensem que es puga prohibir ficar comentaris homòfobs a les xarxes socials, però les persones que els posen haurien de tindre un poc més de cap i no haurien de ficar-los.

En conclusió, en la nostra opinió pensem que s'han de respectar a totes les persones siguen homosexuals, d'altres races o qualsevol tipus de persona, perquè, en definitiva, som tots iguals.

Javier i Roberto Campoamor ha dit...

Bon dia xicons i xicones.
Pensem que tant el matrimoni homosexual com l'heterosexual haurien de tindre la mateixa acceptació en la societat i els mateixos avantatges en tots els aspectes. No tota la majoria de la societat està d'acord amb els matrimonis homosexuals, però poc a poc s'estan aconseguint els mateixos drets per a tots i pensem que açò és un gran pas per a la societat.
Per altra banda, pensem que s'hauria d'actuar contra els comentaris violents que es citen als homosexuals ja que s'ha de respectar el pensament de cada persona i si no actuem en contra d'aquests comentaris es crearà una situació de violència en nostra vida quotidiana.
En conclusió, totes les persones són lliures d'elegir la seua orientació sexual i en cap dels casos ningú ha de ser discriminat ja que estem en una societat democràtica en la que tots som lliures d'elegir el que vulguem.

Emilio i Charles Campoamor ha dit...

Bon dia Maria.

El tema de l'homosexualitat es molt divers, ja que cada persona pensa d'una manera i te les seues pròpies idees.

Nosaltres pensem que les persones homosexuals tenen el mateix dret a casar-se que les persones que son heterosexuals, ja que totes les persones tenen dret a estar units de forma legal. Moltes persones insulten a les persones homosexuals, ja que no accepten aquest tipus de relacions i els seus ideals. Pensem que aquestes persones diuen la seua opinió, encara que es clar que aquesta manera de dir-les no es la millor, ja que podrien fer-ho d'una manera en la que ningú es senta malament. També pensem que aquestes persones son unes covards ja que insulten per xarxes socials de forma anònima i no s'atreveixen a fer-ho a la cara. Quan ho fan d'aquesta manera es molt mes perjudicial per a la persona a la que va dirigida, ja que molta mes gent pot llegir el comentari o assabentar-se d'ell, per dir-ho d'alguna manera mes clara, es como insultar a una persona d'avant de tot el món. Aquests comentaris pensem que deurien ser censurats, però dins de uns límits, ja que cadascú te el dret a opinar sobre un tema, sempre i quan dins d'uns límits. Nosaltres creiem que Twitter no deuria actuar ja que ells no son propietaris dels comentaris homòfobs, però si que pesem que els propietàries deurien estar mes atents a aquest tipus de comentaris i deurien de ser eliminats.

Aida y Lydia Wolf ha dit...

Bon dia Maria

Nosaltres pensem que el matrimoni homosexual i l'heterosexual tenen els mateixos drets.
Moltes persones estan en contra d'aquest matrimoni, perquè es deixen guiar per la tradició. Sempre han estat encontra d'aquesta forma de vida. En l'època de Franco, també estava prohibit, per lo que moltes persones majors d'aquest temps no estan a favor per que des de joves se'l varen imposar. No obstant, encara seguien havent gent homosexual perquè era la seua vida, els seus sentiments i la seua orientació sexual.

Ni el temps de Franco ni en aquestos temps tenen que seguir una orientació guiada per la societat. Al cap i a la fi, ens guiem pels nostres sentiments. Sempre s'ha dit fes lo que te diga el teu cor, què passa, que en els gays/lesbianes no serveix aquesta frase? No servixen els seus sentiments? De cap manera!

Finalment, som persones, ni homosexuals ni heterosexuals, som persones que ens deixem guiar pels nostres sentiments.

Mireia i Alberth Marston :) ha dit...

Bon dia a tots i a totes!

Aquest text parla sobre l'homosexualitat, les discriminacions, el suport d'alguns polítics als homosexuals...

El matrimoni significa una cosa diferent per a cada persona, i creiem que tots hauríem de poder gaudir d'ell, no importa si és amb un home o una dona.

Els conservadors tenen una concepció retrògada respecte al metrimoni i les relacions entre les persones en general. Alguns per questions de religió, altres per l'educació que han rebut... En tot cas, haurien d'obrir les seues ments i acceptar la diversitat.

Pensem que sí és més fàcil insultar a través d'internet i més o meyns igualment perjudicial.
Twitter no pot eliminar un TT però hauria de algun tipus de mesura.

Si un amic fa un comentari d'aquest tipus cambiaría la meua visió sobre ell, en tal cas intentaria cambiar la seua opinió però l'intentaria respectar.

En conclusió, estem d'acord amb el matrimoni “gay” o homosexual i a que tot el món hauria de poder sentirse feliç.



Alba i Sami ha dit...

Bon dia Rosa,

Sobre el tema dels homosexuals i els seus dret , jo pense que tot el món té uns drets, els homosexuals no són diferents a nosaltres, per tant tenen drets com qualsevol, sols que tenen una orientació sexual diferent a la nostra.

Sobre els comentaris insultants que varen posar al twitter no em pareix correcte el registre amb el qual es varen expressar, tots tenim llibertat d'expressió, però cal pensar el que es diu i com es diu de manera que no li puga ofendre a ningú.

Jo estic d'acord amb el matrimoni homosexual ja que no fa mal a ningú i és un dret que té tot el món siguen com siguen les persones, no per ser homosexual no pots casar-te, té a veure amb la igualtat.

A mi em pareix tot molt bé: els matrimonis, la llibertat, que tinguen un gust diferent, tot, però que aquest no afecte als meus ni a mi perquè, jo si tinguera un fill o una filla homosexuals primer no estaria d'acord, en segon lloc, no sé com el prendria perquè és ma filla o el meu fill, no un desconegut i me preocuparia per ella o ell. Al cap d'un temps l'acabaria acceptant perquè es ma filla o el meu fill i els vull més que a res.

Jo espere que la gent siga més tolerant i comprensiva amb aquest gent, ni hi haja tanta violència verbal a les reds socials.

John Mozzoni i Abel Wolf ha dit...

Hola Maria.

Ens atrevem a dir que estiguem d'acord amb François Hollande de acceptar una cosa que ja tendria que estar acceptada fa molt de temps com som les matrimonis entre homosexuals i la possibilitat de adoptar.
ja era hora que la societat acceptara un canvi com aquest per que no hi ha raons suficients per a discriminar a una persona segun la seua sexualitat.
Sempre hi haura gent que el discrimine doncs que si tots terminem por fer-ho normal, com si no ocorrege-se res perque no ocurrisc res, no es deixa de ser persona pèr ser homosexual a soles te que vindre una diferencia de gustos.

La utilitzacio del Twitter com mitja per trasmetre una actitud homofoba a soles deuria ser ignorat, per no donarli importança perque es gent que no sap el que diu.

Esther i Jose Stone ha dit...

Bon dia.

El matrimoni pot semblar que és sols un paper escrit però pensem que simbolitza el voler passar la resta de la teua vida amb eixa persona, sense importar si és dona o home. Els sectors conservadors s'oposen al matrimoni homosexual perquè majorment solen ser religiosos i en la seua religió no suporten una unió que no siga d'home i dona. En la nostra opinió no tenen raó perquè l'argument que utilitzen és incoherent, ja que el seu pensament solament es basa en el que posa a la Bíblia.

Respecte als comentaris de Twitter, és més fàcil insultar per les xarxes socials com l'exemple amb els hastags “#SiMonFilsEstGay y #TesUnPd” perquè no donen la cara i tal vegada en persona no serien capaços d'insultar-los.

En conclusió pensem que s'hauria de fer alguna cosa per evitar-ho ja que alguns comentaris fan que la gent s'ofenga.

L'Eric i el Nacho Campoamor ft. Pablo Marston ha dit...


Bona tarda xicons i xicones,

Ens agradaria començar diguent que és ridícul que la gent es mobilitze i s' adone de qualsevol situació, graciés a les actuals modes com el Twitter, Tuenti, Metroflog, Fotolog, Vota mi cuerpo, Facebook, Ebuddy, Tumblr...

En la nostra humil opinió el matrimoni tant homosexual com heterosexual, es deuria dar sempre que hi haja amor entre amb dues persones. Nosaltres ens pensem casar en una edat mitjana de 24 anys, ja que són tota avantatges.

Estem a favor del casament homosexual i heterosexual, Visca el matrimoni , VISCAA, VISCAA!

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

#Sielmeufillforagay parla de nova llei que ha implantat François Hollande i les repercusions que ha tingut a les xarxes socials en les quals hi ha gent que desaprova aquesta llei i insulta obertament a tota aquells que volen unir-se en matrimoni tan sols per ser homosexuals. Però no obstant això, els secretaris nacionals volen fer cumplir la llei encara que siga a les xarxes socials.

Crec que hi ha una màxima que s’ha de respectar: ``La teua llibertat acava quan comença la de l’altre´´. Comentar a les xarxes socials si a mon fill li faría açò o allò no crec que siga el més apropiat. Comentar si t’agrada aquesta nova llei o no i justificar perquè si o no, em pareix bé. Sobretot, no cal faltar-li el respecte a cap persona només per no pensar que l’únic i vàlid matrimoni és el heterosexual, i tots els altres són una aberració.

A més a més, vaig vore l’altre dia com uns catalans feien la gràcia de disparar a un cartó amb la figura del rei i açò potser un delicte com insultar a qualsevol persona en una xarxa social. A les xarxes socials es pot creure que es més fàcil fer-ho però, el delicte és el mateix. I les lleis estan per a complir-les sense fer diferències. Doncs tots han de carregar amb les conseqüències dels seus actes.

Ja era hora de què s’aprovara aquesta llei a França!!! Però hi han altres llocs com a Kansas on un home donà semen per a que una parella de lesbianes tingueren el/la seu/a fill/a però per no fer aquesta inseminació a un hospital l’estat no permet que una parella de lesbianes tinga descendència i aquest home s’ha de fer reponsable del seu/a fill/a (elles li havien fet firmar un paperet on ell no es tindria que fer responsble del nounat).

Per aquest motiu, un sexòleg francés ha ideat les Pacs que és un matrimoni però sense les connotacions religioses i on a més a més pot haver-hi una unió d’un persona, dos o més. Amb les Pacs pot optar a tindre fills, avantatges fiscals: propietat o inclús beneficis com la baixa laboral. Les Pacs proposen una vida que no siga parellista sinó que una o tres persones, … puguen compartir les seues vides i amb els mateixos drets i deures que un matrimoni.

Com a conclusió, jo defense el respecte, el complimentt de les lleis, més lleis a favor de LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) i per a finalitzar les Pacs és una idea molt bona i es deuria posar en pràctica. I done suport a tots aquells que estiguen en aquesta situació hi ho passen malament, aquests són els primers passos per a una societat més justa i igualitaria!

Juan Pasabán ha dit...

Es difícil entender la oposición al matrimonio homosexual, porque no hay nada más absurdo (ni más intolerante) que negar a otros un derecho cuyo ejercicio a ti no te afecta. Más incomprensible aún es la homofobia en general, por lo que tiene de odio a la diferencia. Creo que es, sobre todo, un problema de moral religiosa. Son muchos siglos de influencia de las religiones en la moral y en la cultura de las sociedades. Por eso la homofobia afecta sobre todo a la derecha más conservadora, aunque, desgraciadamente, también a ciertos sectores que se dicen de izquierdas. Por cierto, ¿qué ha dicho la Iglesia francesa ante semejante ataque a la dignidad humana que tanto dicen defender?

Maribel Arenal ha dit...

França: país del continent Europeu en el qual ens creiem tan desenvolupats. Pareix mentira que països que se suposa que són els més desenvolupats, econòmicament i cietíficament parlant, encara passen aquestes coses. Tal volta hi han països que es moren de fam, però almenys no mostren aquestes reaccions de bèsties sense raó i sentit algú. A vegades no és tan important estudiar o desenvolupar-nos científicament, si no moralment, considerar alguns valors, empatitzar amb altres persones. Ara que més o menys som països que tenim molts avanços i facilitats per a saciar les nostres necessitats i plaers, tal volta tindríem que obrir la ment d’algunes persones i mostrar que se sent quan algú t’insulta perquè ets diferent. Demostrar a eixa gent que no deixa que el país siga progresista, que no hi ha diferècia alguna entre una persona homosexual i aquella que no ho és. Assoles canvia la forma en la que obtenim plaer sexual o la manera en la que podem obtindre la felicitat, res més. Casdascun buscar el plaer en allò que vol, algunes persones disfruten veient una película i altres les agrada més anar al teatre, i per això algú protesta o exerceix violència? Me pareix que no. Alguns aspectes s’ens estan anant de les mans si no parem aquesta enfermetat que tenen algunes persones de pensar que els homosexuals pateixen una malaltia. Mentres que si no parem la veritable enfermetat de tot aquest tema, l’homofóbia, ells sí que poden contagiar a molta gent.
Ningú pensa que hi han persones que no poden gaudir de la seua vida perquè altres s’ho impedeixen? Pense que els homosexuals són persones, ni mitjors ni pitjors, simplement persones, com tota la resta del món. Esque encara no trobe la causa d’aquest conflicte mental que duen els homofòbics al cap, perquè la veritat és que jo no trobe diferencia entre una persona homosexual i una heterosexual.

zineb becker ha dit...

Avans de començar amb el comentari vull dir que no m’imaginava que els francesos reaccionarien d’aquesta manera tan homofoba!
Bé, jo pense que el matrimoni és la unio de dues persones que s’estimen, i les dues persones poden ser homosexuals o heterosexuals, que aixo no importa si es casen per amor!
Ami en un futur si que m’agradaria casar-me i formar la meua propia familia...
Les persones que no esten dacord amb aquesta nova llei donen arguments com que en antinatural ja que dues persones del mateix sexe mai podrien tindre fills de manera natural; les persones ho:ofobes fan tot el que fan per cridar l’atencio i també perque no tenen nocio del temp i no saben que vivem al segle XXI y que hem respetar el gustos de cadascù.