12 de juny 2013

Y así tú no notas nada


Anunci televisiu de Tampax Pearl (2013) protagonitzat per Amaia Salamanca

En el lloc correcte? És que ell no ho sabia? O no ho sabem les espectadores?
I qui no ha de notar res, ell o ella?
I per què ell li tira mà a la bossa?
I per què ell té aquesta cara de ximple?
I per què li ensenya ella a un xic a posar-se un tampó?
Està bé que xics i xiques parlen de la regla? Es trenca així un tabú?
Fa tant de fàstic la regla que cal ocultar-la?
Si els xics tingueren la regla, se l'amagaria tant?
Què penses de tindre sexe amb la menstruació?
...



Fotografia d'Emma Arvida Bystrom, que trenca el tabú de la regla amb unes fotos ben interessants.

Si t'interessa aprofundir en el tema de la menstruació, mira les entrades La irresistible menstruació i La regla. També pots vore el documental “La luna en ti”, de Diana Fabiánová (2009).


32 comentaris:

Javier i Roberto Campoamor ha dit...

Bon dia xicons i xicones,

Hem vist la nova entrada del blog que parla sobre un nou anunci que ix en la televisió i on apareix Amaia Salamanca ensenyant-li a un xic com es posa un tampó. No ens pareix que hi haja una actitud masclista ni res, sinó que pensem que és una manera de trencar l'habitual per a que així les xiques i els xics parlem sobre temes femenins.

Pareix que els diàlegs entre xics i xiques sobre aquests temes siguen un poc anormals ja que son coses que es parlen en la intimitat i entre persones del mateix sexe, però, per a nosaltres, en la societat en que vivim ara mateix, aquestes conversacions són ja coses normals.

En conclusió, pensem que aquest anunci està fet més que res per donar publicitat sobre el producte i no pel que hem estat comentant abans, però pensem que havíem de comentar-lo perquè és veritat que els temes “íntims” no es solen parlar entre persones de diferent sexe, a no ser que siga una parella, i en aquest anunci ha quedat demostrat. En la societat actual ja són coses normals aquestes conversacions.

christian campoamor ha dit...

Bon dia en aquest anunci en la una xica li tarat de ensenyar a un xic com ficar un tampó em pareix una xorrada perquè no entenc per a que deuen de saber els hòmens com ficar un tampó.

Per altra banda crec que aquest anunci mostra un vegada més la diferencia de l'educació que reben els xics i per altra banda les xiques. Per exemple la cara de fava que fa el xic puc deduir que en ninguna ocasió li han parlat de com ficar un tampó i molt menys de per a que serveix perquè ells no necessiten ficar-se'n ú.

Finalment crec que tants els homes com les dones deuen de rebre la mateixa educació sexual i que no hi atjen moltes diferencies entre unes i altres

Ivan i David Campoamor ha dit...

Bon dia a tots i a totes, anem a comentar l'última entrada del curs!

Aquesta vegada, nosaltres no pensem que l'anunci siga roí i que no té res de mala gana que la xica li comenta com es posa un tampó a un xic, inclús el veiem normal i una manera fàcil d'explicar-nos com funciona en aquests tipus de coses ja que nosaltres mai ens vam a posar cap, i així entenem un poc més a les dones.

Per altra banda ens pareix una bona manera de vendre el producte ja que Amaia es sent bé amb aquest tampó i alaba el producte per a que els espectadors que vegen l'anunci per televisió el compren, ja que quan li dona el tampó al xic, li desapareix de la mà i vol fer entendre que es molt còmode i que ni el notaràs quan el lleves posat.

Finalment volem dir que aquest anunci no ens ha desagradat i que és una manera manera bona de vendre el producte ja que la xica que l'està venent a més és atractiva i coneguda per la gent.

Saluts i fins a l'any que ve! Bon estiu!

Esther Thompson ha dit...

Bon dia gent:

Per a començar, he de dir que la primera volta que vaig veure l'anunci, la meua cara va ser fàstic completament.

El vídeo mostra com un xic li agafa el tampó a la dona, amb quina intenció ho fa?. Fa veure com que per als hòmens, el mon de la menstruació i dels tampons és totalment desconegut i tabú i jo no ho crec. No és un tema tant llunyà, jo mateix per exemple, sí que he parlat amb els meus amics alguna vegada sobre això i no passa res, a més que no ha fet falta explicar-ho com si foren mitja-bojos, tal com dona la impressió a l'anunci.

Altra vegada més, els publicistes aconsegueixen captar la nostra atenció inadequadament,per que ja no saben com vendre els productes. Siga com siga, la regla és una cosa molt natural que tenim la majoria de les dones i no hi ha més, s'hauria de tractar amb més normalitat, com tot.

Aida i Lidia Wolf ha dit...

Bon dia a tots.

Aquest anunci ens pareix una ximpleria. Primerament, per a què li serveix al xic saber com es fica?
I després la cara eixa de pavo que fica el xic? Com si no sabera què és la menstruació i les coses que es fiquen les xiques?
Tothom sap que és la regla o deuria se saber-ho ja que sense la regla no podria nàixer ningú. I ja no a soles açò, hi ha molts anuncis publicitant nous tipus de compreses, de tampons...

Hi ha que reconéixer que la menstruació és un tema tabú, no és un tema del que es tinga que parlar a totes hores, però per què ha de ser nul en les nostres conversacions? O a soles el tenen que parlar a soles les dones? Esta clar que no es un tema molt bonic del qual parlar, però quan parles amb altres xiques del mateix és com si et desfogar-se, ja que parles de coses íntimes teues, per això poder parlar-ho amb els homes també és com un sospir per a les dones ja que no tenen perquè ocultar-ho.

I més a més quan és la primera vegada d'una xica li dona molta vergonya, perquè encara no sap bé com funciona ja que encara que te l'expliquen, fins que no la tens no saps com és ni com et va a afectar a tu perquè a cada una li afecta d'una marea o d'una altra; per lo tant si no fora un tema tabú les primeres vegades no serien un tema de vergonya ni de por. Encara que no fora la primera volta, tampoc té que donar vergonya ni por de si et taques ja que és una cosa natural del cos, independentment de si és higiènic o no, avergonyir-se de la menstruació, és avergonyir-se de ser dona.

Miranda Zetkin ha dit...

Bon dia,

Aquest anunci a mi em pareix un poquet desagradable, ja que pense que hi han formes i formes d'explicar les coses i no pense que eixa siga la més adecuada.

Per altra part, el positiu que li trobe a aquest anunci es que tracta la menstruació amb naturalitat i dona el missatge de que es pot parlar entre xics sense que siguen espantats.

Mireia i Alberth Marston :) ha dit...

Bon dia a tots i totes els companys que ens lligen,

Aquesta entrada tracta d'un anunci al qual una xica li explica a un xic com funcionen els tampons.

Moltes dones quan tenen la menstruació oculten als homes què els està passant, i nosaltres pensem que no hi ha res de roin a comentar-ho amb naturalitat.

A nosaltres ens pareix molt bé que es parle de la menstruació entre homes i dones amb tanta naturalitat. Creiem que és molt positiu que es trenquen tabús com aquest, encara que la foto no ens ha agradat molt perquè ens pareix molt desagradable i encara que som un home i una dona, i tenim punts de vista diferents, als dos ens pareix un poc fastigosa.

Pensem que al principi quan el xic li tira mà a la bossa és simplement perquè no sap què és això, i per res més. Ella s'ho explica amb naturalitat i sense cap problema, i ens pareix molt positiu.

La veritat és que encara hi ha molt desconeixement sobre aquest tema, i ho estem comprovant a la nostra classe. Alguns xics tenen l'idea de que una dona quan té la menstruació es torna boja, amb canvis radicals d'humor i molt sensible. Això depén de cada persona, com totes les coses. Una dona amb la menstruació no té una malaltia, no és un ser el qual ha d'estar en quarantena fins que se li passe. És un simple procés que ocorre al cos de les dones sense el qual no podrien reproduir-se.

Ens agradaria que no reuniren a totes les dones al mateix sac perquè cadascuna actua d'una forma diferent a un altra.

En conclusió, ens agradaria molt que les persones parlaren de tots els temes amb naturalitat i la regla no és cap excepció. No és cap cosa estranya ni de la qual una dona s'haja d'avergonyir. Si els homes tenen tants dubtes al respecte a soles han de preguntar, i descobriran que el món de les dones i de la menstruació no és tan estrany com ells pensen.

Anònim ha dit...

La cara de simple. ¿para evitar connotaciones eróticas?

¿Por qué enseñarle al chico cómmo colocarse un tampón? Porque así se las dan de rompedores.

¿El lugar correcto? Esta idea me lleva a pensar que estos tampones (y el anuncio) son una idiotez. ¿Puede un aplicador cualquiera tener la virtud de llevar al tampón a su lugar correcto? ¿Y qué tal con los dedos? No he pensado en segundas posibles interpretaciones.

Lo de la mano en la bolsa no me he fijado.

Sí, el anuncio hace pensar en que no se sabe quién no lo nota si ella o él. Ah, pueden ser los dos.

Por cierto, tu versión del encuentro del vampiro con la chica me gustó mucho en su momento. ¡Eres tremenda!

Lástima que ya no se puede ver en estos enlaces "La luna en ti".

A vore si ens veiem.

La verdad es que yo también me fijé en este anuncio y me hice algunas de las preguntas que planteas. Pensé que habría de comentarlo contigo.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola anònim,
molt interessant la idea que els xics posen cara de ximples per a no sexualitzar l'escena. No ho havia pensat i té lògica. I el cas és que hauria sigut més trencador sexualitzar-la perquè seria una manera de fer sexi la menstruació.
Pel que fa al documental, tens raó, ja no va l'enllaç. En buscaré un altre.


sonia y esther ha dit...

En aquedst video la xica al xic li ensenya com posar-se un tampó quan als xics no els fa falta saber-lo y és un poc rar, ja que els xics no tenen la regla. Pense que no els importa el que les xiques ens posem quan tenim la regla ni tampoc com nos els posem.

sergi Camp ha dit...

Hola a tots i totes,
Pense que aquest espot publicitari esta fet per als hòmens ,el tema de la menstruació es tabú entre dones i mes tabú per als hòmens, pense que quant el xic vol agafar la bolseta de bolso de la xica, en aquest cas es tracta de Amaia Salamanca,que estic d’acord que es una sex-simbol llevant d’això li ensenya amb tota naturalitat lo que es i per a que serveix i em pareix una manera natural de que els xics coneixem un poc mes a les dones, i que pot ser un tema a tractar en conversació perquè no hi ha que tindre vergonya de res .
Adeu

Diego y daniela ha dit...

Hola a tots i totes,
Pense que aquest espot publicitari esta fet per als hòmens ,el tema de la menstruació es tabú entre dones i mes tabú per als hòmens, pense que aixo es una mentira com una casa i es molt sexista per a ser un anunci, el home de arrere de la dona posa cara de pevertit al veure com la dona fa un exemple sobre la forma de ficarse un tampó, eixa es la meua opini

E&A Villena ha dit...

No entenc per què un xic ha d'aprendre a ficar un tampó, a no ser que el xic siga una dona o tinguen els homes la menstruació. Aquest anunci no té molt de sentit ja que crec que una dona ja sap com ficar-se un tampó perquè des de que són adolescents les mares les ensenyen a no tindre cap problema amb aquestes coses.

Crec que seria un poc molest tindre relacions sexuals amb la menstruació perquè es ficaria tot banyat i la dona tindria vergonya.

En conclusió, aquest anunci és solament publicitari per a donar ganàncies al producte i per a dir que amb el producte no es nota que està ahí.

Hildegarda ha dit...

Leyendo a estos chicos y chicas que comentan el anuncio no puedo por menos que pensar que el anuncio está muy conseguido.

Explicarle a un chico cómo se pone un tampón es un tema de debate. Que si sí, que si no, que si a ellos nos les importa, que por el contrario yo si hablo. Ah... o sea que sigue siendo un tabú.

Entonces debe ser que la cara de tonto que pone el chico es más bien (o también): soy un hombre y no sé nada de reglas y tampones.
Y el anuncio se convierte en rompedor.

Hildegarda ha dit...

Veamos.

Él la mira con cara de deseo.
Le mete mano (al bolso).
Y ella le explica: estoy con la regla.
Pero "tú"(el chico) no notas nada porque llevo un tampón maravilloso.
Él -también maravillado- pone cara de panoli, que puede equivaler a "Vaya no vamos a echar un polvo pero soy muy moderno y no me molesta nada que estés con la regla" (esta respuesta admite variaciones).
Pues ale "a mojarse" (Pfffff)

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Hildegarda,
(M’encanta el nom. No sé si has vist la pel•li Visión però el personatge d’Hildegarda de Bingen és magnífic!. Per si a algú li interessa: ací es pot vore la pel•li online en molt bona qualitat: http://www.peliculasreligiosas.com/2010/12/vision-santa-hildegard-von-bingen.html)
Tornant a l’anunci, la meua tesi inicial era aquesta: que sí que és trencador que xics i xiques parlen de la menstruació! Per contrast, la major part d’anuncis de compreses i tampons no inclouen els xics, i solen destacar que, gràcies als seus productes, la regla ni es nota ni fa olor a res. A mi, en principi, em sembla bé que els xics estiguen a l’anunci; però clar: per què explicar-li a un home com funciona el tampó en qüestió? Què aporta ell? M’ho pregunte i no obtinc resposta. Com tu apuntaves, continue pensant que el xic posa cara de pàmfil per a dessexualitzar l’escena, ja que la imatge del tampó entrant en la mà és fàcilment interpretable com una penetració. I no sols això, sinó que el fet que la protagonista de l’anunci siga una famosa, i no una actriu anònima, encara augmenta més el caràcter didàctic. Què li aporta la mirada masculina??? Pensant-ho bé, potser està bé mostrar a un xic i a una xica parlant com si foren amics!!! Això també és trencador, no?

Andrea Alejandra Becker ha dit...

Jo crec que tindre la regla és normal, de tota la vida. Les xiques estem acostumades a tindre la regla per lo tant intentem ocultar-la per a no anar tacades.
Si els xics tingueren la regla jo crec que farien tot lo possible per a que ningú s'adonara.
La regla és d'un tant molesta perquè tens que estar pendent de si canviar-te el tampó o la compresa; i de vegades entren uns dolors d'ovaris inaguantables.
La regla és normal en les dones.
El ser humà va crear els tampons i compreses per a que les xiques pogueren banyar-se tranquil-les i ocultar les taques que provoca la regla, que no són agradables de vore.
També existeixen les compreses que tapen la olor menstrual i la veritat esque si que tapa.

jose anthony ha dit...

Jo aquest anunci el vec sin sentit per que asoles expliquen com es col·loca un tampó .
Rosa ,que penses tu sobre l'anunci?

roxana ha dit...

Abans creia que no era normal ensenyar-li a un xic això de l'anunci però ara pense que sí, que el xic et pot ensenyar a posar-te'l perquè si viviu junts no és bo amagar-se les coses.

Abans les dones tenien vergonya d'ensenyar com es posa un tampó a un xic perquè clar, no és normal, però es molt fàcil, simplement cal col·locar-lo i després polsar el botonet i res més. No has de tindre vergonya per una cosa tan ximple.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Hildegarda,
et vaig contestar sense haver llegit el teu segon comentari, on imagines l'escena amb un caràcter sexual. La veritat és que no sé, podria ser, tot podria ser... L'anunci és suficientment fric com per a interpretar-lo de diverses maneres. Supose que la regla es considera tan i tan femenina que això justifica que els xics, o no hi apareguen, o quan apareixen, com ací, tinguen aquesta presència tan "indefinible".
Salut!

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Jose,
crec que si lliges els meus comentaris, sabràs l'opinió que tinc de l'anunci. A mi continua interessant-me saber la teua.

Hildegarda ha dit...

Hola Rosa.

Sí. Al sumergirme en el anuncio y los comentarios se me ocurrieron ràpidamente varias interpretaciones, quizás contradictorias.

zineb becker ha dit...

Hola, ami em ^pareix tot el contrari del que has dit i es que és un anunci que esta molt bé i que no li veig ningún aspecto masclista sino que es molt igualitari i amb aquest anunci están integrant els homes en temes de “dones” com es per exemple la regla.
Les temes de la regla están igual que els del sexe, que son todavía un tabu en la societat i aixo no pot ser i aixo es una altra cosa que es trenca amb aquest anunci, clar que aixo es la meua opinio i no la de tot el mon.
El que si que puc dir també es que a un xic que le importa com es posa un tampo? , vale molt bé els xics i les xiaques tenen que parlar sobre temes aixi pero com posar-se un tampo es la millor manera de parlar-ho? Aquest aspecte es pot modificar un poquet i millorar; perqué es tracta d’aixo, de millorrar la societat i fer-la el més igualitaria posible.
PS/ SEGUEIX AMB EL PROBLEMA DEL ACCENTS.

Papallona Wolf ha dit...

I així tu no notes res
Genial, simplement genial. L’estupidesa que poden aconseguir este tipus d’anuncis ratlla el sobrehumà. Sempre que apareixen este tipus d’anuncis o aquells que parlant del mateix tema mostren a dones molt alegres i contentes suposadament estant en el seu període, les dones que tinc al voltant solen dir: Si, clar, com si fóra allò com per a estar tan feliç, amb el que dol.
Les preguntes que planteges, Rosa, són també magnífiques. Per que li fica la mà en el bossa de mà? Per que li explica ella perquè servix? És que és massa imbècil per a saber-ho?, potser li importa, encara que siga?

Papallona Wolf ha dit...

Xavi Thompson: “¿Has visto que bien sabe colocar un tampon, Amaia Salamanca?”

Xavi Thompson ha dit...

En aquest anunci pareix que al xic no li pirula be el cap i per això agafa aixì per aixì el tampó tot aquest per a que Amaia Salamanca li traga un somriure d'orella a orella, però la cosa no acaba ací sino que després arriven més xics amb la mateixa cara d'embaladits i amb el mateix somriure i tot açò perquè Amaia a extraigut un tampò i s'ha tirat a la piscina de cap, INCREÏBLE EL PODER D'AQUESTA DONA.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Papallona, simplement m'encantes!

Hola Zineb, on he posat jo que l'anunci siga masclista? On he posat que no m'agrade?

Hola Xavi, la veritat és que tindre PODER per saber posar(-se) un tampó, no és un poder molt desitjable, no??

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

Aquesta entrada parla de l’anunci d’aquest estiu de tampax, i com no de la regla, però aquest any parla de ``tú no notarás nada´´ i què vol amb açò???

Cada any Tampax fa els anuncis més estranys perquè l’any passat era de ``eren molt incòmodes i molt grans´´, i aquest any ``on te’ls poses i com es queden mirant els xics´´.

Em pareix un poquet ``alucinant´´ la manera com explica a un xic, jo que sapiga ells no utilitzen però..., com es posa i acaba per dir-li ``así tú no notas nada´´ jo crec que ho dirà pels dos, i per a que ell sàpiga un poc més del tema, que pareix que li ha entusiasmat amb la cara de babau que posa.

També em sembla un poquet ``raro´´ que li furte el tampó, poguent-li furtat una altra cosa, ex: les gafes de sol,...
A més a més, també és molt sorprenent la cara que posa quan li ho explica! I allò que ja és massa és la car del xic de darrere.

L’explicació que dóna em pareix una mica estúpida però, les cares que posen tant la xica, com el xic i el mirò són ja massa. Crec que parlar de la regla està bé però s’ho prenen com una broma, que no és tot tan senzill. Volen donar l’imatge de que parlar de la regla no és cap problema, però la menera d’explicar-la no crec que siga la més adecuada.

Els tres és queden embobats al vore-la com si mai hagueren vist a una xica a la piscina i amb la regla!!! Però també pareix tindre la intenció de fer que temes tan íntims, tan de dones, ``es pugen´´ parlar amb ells encara que crec que lo ho han fet Aixa.

Com a conclusió, m’ha paregut ``sorprenent´´ l’anunci d’aquest any i també un poquet idiota. Perquè ells encantats amb les explicacions, ella embadalida al vore que ell li agafa el tampó, i ``así tú no notas nada´´!!!

Ànim que és posible una societat igualitària i molt promete!!! Espere que els anuncis d’un futur no empitjoren, per tant, que no ens fiquen qualsevol barbaritat perquè no hi podrà haver-hi cap remei per al futur. Desitge que els anuncis canviar junt amb la societat i els sues valors!!!

Anderson Anthony ha dit...

Jo aquest anunci ja l'havia vist abans i em pareixia un anunci normal però, ara mirant els comentaris i el sentit de l'anunci, ja pense una altra cosa. No entenc per què el xic fa cara de borinot al escolar a la xica. La menstruació ja existeix des de l'existència de la dona, i també hi ha molts anuncis relacionats amb això. Hi ha anuncis molts polèmics com els que suposa que amaga l'olor, com si les dones férem mal olor o el que siga, això els dóna als xics més motius per a posar-se amb nosaltres dient-nos això de que ''fas olor a peix'' o xafarderies del mateix estil.

Sobre la fotografia d'Emma, sincerament les dones procurem no anar tacades, però no seria una cosa estranya, és clar que a una dona no li agradarà anar tacada perquè no és agradable de vore,
però no es algo que hauríem de amagar.

jose anthony ha dit...

Hola Rosa:
La meua opinió es que en aquest anunci asoles s'està ansenyant com de facil es de ficar aquest tampó.

liseth duque 1D ha dit...

es tracta d'un anunci d'una dona que enxampa un home agafant un tampon de la seva bossa i li explica com posar-se'l la dona a l'home i diu que és molt fàcil i còmode de ponerselo.yo crec que la majoria de noia no se'l posa per diuen que és molt incòmode i que els nois també ho pensen encara que no tinguin la regla segur que s'ho imaginen, i que això si que es nota posar-te tampó perquè sinó totes les noies s'ho posariem i que no ens hem de posar tampó per els nois ens hem de posar amb el que ens asseiem mes agust amb tampó o compresa.yo ceo que alguns homes tenen interès de la regla encara paresca rar, i crec que li indica la dona a l'home com posar-se un tampó perquè el se senti i s'imagini com ens sentim quan ens hem de posar això i aprendre alguna cosa nova encara que mai ho baia a tenir, jo crec que tendrien que arlar els xiques i xic sobre això perquè no és gens dolent la regla és una cosa natural és una cosa especial de nosaltres, i aveses em sento incomoda de la regla però no el oculto.y que els xics si tendrien la regla comensarian a amagar però despres s'acostumarien que no és res dolent la regla. i que la regla en el sexe a xic no li ha de donar fàstic i ha d'entendre que és una cosa natural de nosotra que no hem de canviar nosaltres han de canviar ells i saber que la regla no és una cosa dolenta.

Anna Mozzoni ha dit...

Bona vesprada,
He triat fer el comentari sobre esta entrada perquè sóc xica , sé el que suposa i ho puc entendre ja que fins fa uns dies, estava amb la regla i, la veritat, no m'importa dir-ho. Estes imatges que pareixen tan impactant visualment no ho tindrien de ser, ja que la menstruació és una cosa que tota dona té i que tot el món deu de conèixer.

La meua pregunta es... Per què ens sorprenem tots de veure? Per què ha de ser així? L'altre dia vaig tacar la cadira en classe i la veritat, molesta molt que alguns xics s'alarmen tant. Tot açò és perquè estem "acostumats" a no parlar del que és, de la qual cosa suposa, de que devem de mantindre la higiene i respectar unes normes o, la qual cosa és l mateix, complir uns estereotips.

És cert que a cap xica (o almenys a mi) , ens agrada anar tacades de sang pel carrer ja que resulta prou incòmode però... I si açò ocorreguera? Considere que tot el món deuria de veure més imatges com esta, trencar els estereotips i fer que la veritat es normalitze i que no es deu de muntar un escàndol perquè açò siga així.

I respecte a l'olor... Si algú fera olor a suor, no seria el mateix? La menstruació no és res de l'altre món ja que, com bé han dit abans, ocorre des de l'existència de la dona i ningú es queixava fins a dia de hui ja que es una cosa ben normal tindre-la. Totes sagnem per la vagina, que ningú s'alarme!