23 d’oct. 2014

El poder en els vincles personals


Cabano és un dels xics més sol·licitats de l’institut i ha organitzat una festa petting a sa casa. To pet significa “acaronar” i en el petting es pot fer qualsevol pràctica sexual menys la penetració, “que para eso ya están todos los días del año", diu Cabano. El millor amic de Cabano és Gorka.

Paula va a la festa acompanyada de Fer i de Cova (que era la nóvia del germà de Julio). A Paula li agrada Cabano i, per a cridar la seua atenció, balla morbosament amb Cova. Aquest és el diàleg que hi mantenen:

Cabano - Joder tía, que subidón con las pastis, ¿eh?
Paula - Sí…
Cabano - Te estás portando de puta madre ¿Me la comes un rato?
Paula - ¿Tienes preservativos?
Cabano - ¿Para esto?, ¡tú flipas!; ¿qué quieres, comer goma?
Paula - Es que… no sé…
Cabano - Joder tía, con lo enrollada que parecías con Cova. ¡Dime que no estoy perdiendo el tiempo contigo! ¡Venga, va!
Paula - Pero… ¿yo te gusto?
Cabano - ¡Mucho!


  • Tot el món ho passa bé a la festa? Qui ho passa bé? Qui no?
  • Quines situacions de pressió i/o violència hi ha a l'escena?
  • Què penses del que passa entre Cabano i Paula? Els dos ho passen bé?
  • Com hauries actuat tu en el lloc de Paula? I en el lloc de Cabano?
  • Què hauria d'haver passat a la festa perquè tot el món ho passara bé? 

27 comentaris:

Pablo Williams y Juan Kennedy ha dit...

En primer lloc,hem pogut observar que s'utilitza un llenguatge prou inapropiat per a un text, ja que és molt col·loquial. D'altra banda, podem veure que hi ha un vídeo en la pàgina però no ho podem veure perquè hi han hagut problemes tècnics i han retirat el vídeo per contingut inapropiat (ho podem veure en la portada del vídeo sense anar mes lluny) .


En segon lloc, podem veure els diàlegs de la sèrie i bo, és una combinació de sexe, alcohol i drogues. D'altra banda, també podem veure que en la sèrie els personatges "Cabano" i "Paula" que és un clar reflex de l'actitud que es pren quan s'està davall l'efecte de les drogues.


En tercer i finalment lloc, he de comentar que la sèrie és un complet cúmul d'actes inapropiats, per així dir-ho, es passen un 90% de la sèrie drogant-se o bo practicant actes sexuals i el llenguatge que utilitzen és realment col·loquial i vulgar.

Sofia Stone ha dit...

No tot el món es lo passa bé a una festa, a una festa es sol passar-ho bé els adolescents més populars i els que solen fer coses més atrevides. Als adolescents que no fan les mateixes coses que els populars, els solen apartar de la festa o simplement no els conviden.


Paula fa el que diu Cabano perquè realment sent per ell, li agrada bastant, per això esta disposta a fer el que li diu Cabano, només per cridar-li l'atenció i ser més popular. Però la veritat que no és lo passa res bé, perquè ella voldria una nit diferent amb ell, no solament sexe. En canvi Cabano s´aprevecha d’ ella per a tindre relacions sexuals, no la vol ni res paregut, tan sol vol tindre una nit divertida.


Jo en lloc de Paula no haguera actuar igual, perquè quan Paula entra a la festa, Cabano ja s'ho està passant molt bé amb altres dues xiques, així que jo passaria d' ell i em aniria amb els meus amics a passar-m'ho bé. En el lloc de Cabano tampoc haguera jugat així amb les xiques perquè un xic així agafa mala fama i la vida li pot tornar el que està fent, perquè pot ser que quan s'enamore ninguna xica li creua i no el valoren, el mateix que està fent ell ara.


Per a que la festa fora bona per a tots tendría que haver sigut sense tant sexe, perquè no està bé fer eixes coses davant de tots, el sexe es més íntim. Hi ha gent que no li agrada fer aixo en una festa. Una festa podria ser molt bona ballant amb els amics i gaudint de la nit, sense sexe d´ aquell tipus i sense drogues sobretot.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Sofia,
i no creus que Paula potser volia sexe però no així? Potser li abellia primer descobrir primer el cos de Cabano i no començar per una fel·lació. Potser li hauria agradat que Cabano li acaronada el cos, potser...

I en el cas de Cabano, crec que no passa res si ell vol només sexe; però quan una persona no vol una relació duradora sinó només un encontre puntual; això no li dóna permís per a fer només el que ella vol!!! Ell no té cap dret a manipular a Paula per al seu propi benefici.

I tornant a la festa i al que hauria d'haver passat perquè la gent ho passara bé: no creus que el problema no és que hi haja sexe en públic o drogues sinó la violència? No penses que el problema no és tindre sexe o consumir alcohol i pastilles sinó fer-ho per obligació?

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Pablo, hola Juan,

voleu dir que la violència és producte de les drogues?

No creieu que això desresponsbilitza les persones?

Si fóreu jutges, absoldríeu algú que ha comés un delicte sota l'efecte de les drogues? A mi això em sona a excusa. No estic defensant les drogues, però el problema no em semblen les drogues o el sexe sinó la violència! I en aquesta escena hi ha molts personatges que pressionen altres perquè actuen segons ells volen. I la pressió és violència! (Us convide a vore el vídeo i a fer-ne una nova valoració).

D'altra banda, no us sembla bé utilitzar un llenguatge col·loquial i vulgar en un context privat?

Rubén Du Chatelet ha dit...

Primerament he de dir que el més important de tot és fer les coses quan t'abellixen. Cap persona ha de fer res per obligació, ja siguen coses de poca importància com pot ser una broma a algú o coses més series com tenir sexe o prendre drogues.

En el cas de Paula i Cabano, pareix que no es la forma en que ella vol fer-ho. Ella pensava que havia de ser un moment especial, íntim, amb tranquil·litat i més romàntic. Tanmateix, pense que no es un tema de fer-ho amb la persona perfecta perquè és molt difícil trobar-la, i més tant jove com es ella, simplement has de fer-ho quan tingues ganes de provar coses noves, descobrir el teu cos, i descobrir el plaer del sexe.

Per concloure pense que mai has de sentir-te pressionat per a fer cap cosa, sempre has de fer-la quan vulgues i de la manera que t'abellisca, respectant sempre els drets de l'altra persona, i el que li agrade.

Óscar Becquer ha dit...

Salutacions a tots:

En aquest text es parla principalment sobre un xic que te un cert prestigi en l'institut i ha decidit fer una festa anomenada “el petting”, que es basa en una pràctica sexual en la qual no existeix més que una norma, no es pot realitzar la penetració en ningun cas.

En primer lloc, un grup de amics xics i xiques decideixen anar a aquesta festa, amb el fi de o bé tindre unes hores de plaer o bé trobar a la persona que li agrada a algú i tindre una experiència emocionat i excitant.

En la festa s'estableix una conversa entre dues persones, una xica a la qual li agrada molt un dels xics de la festa aconsegueix estar a solem amb ell i sense paraules que porten cal sentiment, el xic juga amb la debilitat que té la adolescent i amb un cert grau pressió i obligació aconsegueix que aquesta realitze sexe oral amb ell. Per l'expressió facial de la xica, Paula no pareix que es trobe molt còmoda amb la situació i per la forma de mirar del xic, per el seu comportament es pot veure ven clar que l'adolescent no busca res més que un petit moment de plaer sense tenir en compte les conseqüències dolents que pot tindre per a Paula, que actua sense el cap i tan sols pensa en allò que el seu cos vol, pensat que això és el que més a volgut en el món, quan moltes d'aquestes persones no valen res. Per altra part no em pareix res bé la conducta de Paula perquè ella mateixa no té la voluntat per a fer lo correcte i es deixa utilitzar com un objecte sexual.

En quan a la festa, els que s'ho passen bé, són més els xics que les xiques, aquestes volen sexe això es troba ben clar, però jo pense que no volen tan sols això, és clar que el sexe sens més no expressa cal sentiment, però aquestes volen que les tracten amb respecte, amb delicadesa, sens sentir-se com un objecte o un pasatemps per a l'home. Aquest tema resulta un gran problema per a la dona i no resulta nada atractiu per al sexe femeniu que això passe. Tot això es pot veure en una de les situacions que es planteja al servici, com l'home amb un caràcter agressiu per obtindre sexe espanta a la dona i li fa veure el respecte i les etiquetes que tenen alguns joves sobre les dones i això em pareix una mentalitat varonil terrible i repugnant.

Per últim, destacar que per a què la festa haguera sigut diversió per a tots, tan sols feia falta que estiguera present el que denominem igualtat de gènere, simplement amb un respecte entre home i dona, en el que es reflectira delicadesa, passió, plaer per als dos, tot allò que fa que el sexe sense sentiment no siga menyspreable, tot allò que caracteritza a aquest tipus d’actes com un desig per a l’espècie humana. A més cal dir que l’home és el principal causant de tot allò i per una mala costum que s’ha tomat per part del sexe masculí no és gens just que ho paguen les dones.

En conclusió dir que la diferència que hi ha entre home i dona en el segle xxi és molt diferent i en aquest cas les persones que ixen perjudicades són les dones i això no es pot permetre, si volem y món millor, ha de ser just per als dos sexes i si volem canviar la visió sexual que hi ha a l’actualitat, els homes són els primers que han de substituir les seus costums i aquesta mentalitat per una més bona que siga desitjable per als dos sexes.

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta entrada tracta una nova forma de trobar plaer sexual, el petting, en el que es fa qualsevol pràctica sexual excepte la que es vol substituir, la penetració. En la escena es veu una festa de joves que, també amb pastilles, practiquen tots el petting. En concret, una xica fa el possible per ‘gaudir’ amb el xic que li agrada.

Primer, no considere el que es fa com una festa, ja que no tot el món s’ho passa bé, solament els xics que aprofiten l’ocasió per rebre una fel•lació o altres plaers. A més, les xiques, en principi, no ho passen bé perquè es comporten com objectes que estan en un aparador intentant impressionar els clients perquè es queden amb elles. En aquest cas Paula balla amb altra xica per provocar a Cabano i aconseguir que es centre en ella, ja que a ella li agrada ell. Per contra, també pot ser que tots ho passen bé sense importar-les res perquè tomen pastilles que els poden tornar més feliços.

En segon lloc, hi ha situacions de pressió quan els xics volen que les xiques practiquen el sexe oral, ja que no és una pràctica que les xiques volen fer si no és per amor. Paula es veu pressionada a fer-ho perquè pensa que Cabano no s’oblidarà d´ella i que li agrada de veritat.
Per això, pense que el que passa entre ells es incòmode per a Paula i que Cabano es l’únic que gaudisc amb això, ja que aconsegueix el que vol mentint.

Per altra part, en el lloc de Paula crec que les xiques dirien que sol farien el que Cabano vol si de veritat estan enamorats, no solament perquè Cabano tinga plaer un moment i després s’oblide d´elles. En el lloc de Cabano hauria fet tot això amb la xica que m´agradara o tinguera una relació.

Per últim, crec que per a que tot el món s’ho passara bé hauria d’haver sigut una festa en la que no hi haguera que elegir una xica perquè et provoca més sinó perquè t’agrada de veritat. A més, considere que les xiques no haurien de comportar-se com dónes objecte per aconseguir el que volen i no haurien de utilitzar el seu físic per això sinó la seua personalitat.

En conclusió, aquest tipus de pràctica hi ha que realitzar-la amb la persona que t’agrada i no hi ha que aprofitar que les xiques estén excitades per l’enamorament i per les pastilles per obligar-les a fer-ho.

Kike i Adri West ha dit...

Hola som Kike i Adri del grup 3ºB i avui anem a comentar el vídeo “El poder en els vincles personals” de la serie Física i Química emitida en Antena 3.

En el vídeo es veu adolescents en una festa i un xic si acosta a al tres joves i les dona pastilles, Paula esta enamorada de Cabano (el xic de les pastilles) i li diu que lo vol per a ella sola, acte seguit els dos s'en van a una habitació. Cabano diu que si se la menja un rato i ella li diu que si té protecció ell li contesta que si vol menja goma i que en la festa pareixia ser mes enrotllada amb la seua amiga.

Al final Paula se sent mal, no el fa perquè es sentia pressionada i es va anar amb la seua amiga Cova. Al proper dia no sabia que fer i va recurrir a una professora amb la que te molta confiança i aquesta li va dir que el fatxa amb una persona amb la que vulga i quan es senta preparada.

Per a que la festa fora bona per a tots tendria que haver sigut sense tant sexe, perquè no està bé fer eixes coses davant de tots, el sexe es més íntim. Hi ha gent que no li agrada fer això en una festa.

alba becker ha dit...

Hola jo estic comentant el video de festa pet aquest video jo ja lo havia vist ja que fisica i quimica era una de les meues series favorites Angy (paula)en aquest video me da un poquet de pena perque la forçen a fer coses que ella no bol pero ella pensa que mai ningun xic la querra.

El video en general m'agradat molt pero la part de la festa esta un poc descontrolada ja que hi han drogues, alchol y a saber que mes el video esta molt be fet i la serie tambe en fi... Que tinc que dir que m'agradat molt aquest video apesar de tot el desmadre que tenen en la festa.

Richard ha dit...

Aquest vídeo no me ha agradat perquè en les festes no fa falta drogues i alcohol per ha passar-ho bé

Unai/Daniele Kent ha dit...

A continuació en aquest vídeo observem que hi ha una xica(Paula) que li agrada molt un altre xic(Cabano) pero el xic es un prepotent i que solo busca sexe i drogar-se i pasarselo be sin importar les preocupacions del altres. La xica(Paula) es tot el contrari perquè es responsable tranquil-eta i aplicada en els estudis i no li agraden les coses que fa el xaval però ella a soles li agrada el exterior del xic. També hi ha un xic que observa a la xica(Paula) que pareix dar a entindre que li agrada i que ho esta passant mal perquè ella esta con el xic(Cabano).Per altra part esta un altre xic(Fer) que es gay i no li agraden les xiques però,per aparentar que no es homosexual es besa amb una xica. També esta la amiga de la xica(Paula) que esta de festa a soles per acompanyar a la xica(Paula) i que un xic intenta violar-la perquè estava ebri i li empuja i es desmalla.

Com a nostra opinió del vídeo,mostra bastant be la adolescència en alguns,com per eixample;la xica que li agrada el exterior de un xic però no l'interior i ella crec que esta enomaroda,també mostra como el xic que es gay intenta aparentar no ser-lo per a no ser discriminat pels companys,També mostra com el alcohol afecta malament en l'escena de el xic i la xica en els banys i per ultim el xic que li agrada la xica(Paula) que el si que pareix ser un xic bo per a ella. En definitiva em pareix un vídeo bo i complet i pot servir per alguns a en-tindre algunes situacions i madurar.

Sara West i Diana Stone ha dit...

Hola, ens anomenem Sara y Diana anem a comentar el vídeo de la serie de física y química.
El vídeo ens ha paregut una reflexió per a Paula ja que va anar una festa i en aquella festa esta-ven tots fent cosses que Paula no estava preparada es a dir no volia ver-lo tan prompte

Peró el vídeo ens ha agradat ja que la festa estava mas o menys descontrolada i per això ens ha agradat.

Pensem que Paula ha de cambiar es a dir que te que tomar les seues decisions sense que ningú el diga res es a dir si el xic el diu una cossa i ella no vol o no el pareix be directament dirselo.

El que ens ha paregut molt be es que el va dir a algú mes adult per a que el de conseix i el diga el que te que fer en este cas la seva professora i ella li va aconsetjar molt be i el va dir un cass paregut al de ella i nosaltres crem que el va ajudar molt, nosaltres no veiem la serie però ens a paregut que Paula va seguir els conseixs que li donava la professora.

En conclusio el que li ha passat Paula passa molt últimament a les xiques joves perquè pensen demasiat en cosses que no van amb la seva edat i per això la seva professora li ha ajudat bastant en aquest aspecte.

roxana wolf ha dit...

Hola soc Roxana i volia dir que les preguntes que han posat em parecia interessat, asi que primer respondria a les preguntes i després vag a dar la meua opinió:

Tot el món ho passa bé a la festa? Qui ho passa bé? Qui no?
No tot el mon es va divertir,ja que ara els adolescents es separen en populars,medi i no popular, asique pense que sol alguns de les persones se havien divertit.
Quines situacions de pressió i/o violència hi ha a l'escena?
Ia dos situacions asi,una de presio que es cuando Cabano intenta que paula se la comiera,i la segona es de violència ja que dos amics al anar a un lloc solitari el xic volia acostar-se amb ella,i ella no vol asi que el colpeja
Què penses del que passa entre Cabano i Paula? Els dos ho passen bé?
Pense que Cabano,sol vol a paula per sexe,no la tracta be i paula,el ama, però no satrev a dirselo
Com hauries actuat tu en el lloc de Paula? I en el lloc de Cabano?
En el lloc de paula li diria a Cabano que pense,i en lloc de Cabano, deixaria de ferme el home i parlaria amb paula.
Què hauria d'haver passat a la festa perquè tot el món ho passara bé?
La veritat no cambiaria molt el tema,solament que avanç de entrar la gent els diria que no es fot fer res encontra de la voluntat de la altra persona.
Després de aver contestat aquestes preguntes,pense que el vídeo es un deu bastat bo,ja que tens que respectar la opinió dels demès aun que no et divertisques molt.
El vídeo esta triat de una serie que havia fa molt de temps a la televisió se anomenava FyQ (física y química),pense que a molta gent li agradava aquesta serie ja que,sempre ocureixen coses con la de aquest vídeo.

Leo Goldman ha dit...

El vídeo es extracta de un xic de cert prestigi que ha decidit fer una festa anomenada el petting En primer lloc, un grup de amics xics i xiques decideixen anar a aquesta festa, amb el fi de o bé tindre unes hores de plaer o bé trobar a la persona que li agrada a algú i tindre una experiència emocionat i excitant. La festa se as en la casa de xic cua totes i tots van arribar a la casa del xic van a ballar, i ha moltes drogues i sexe

A la xiqueta Paula li din una pastilla que supose que serà droga i Per l'expressió facial de la xica, Paula no pareix que es trobe molt còmoda amb la situació i per la forma de mirar del xic, per el seu comportament i per allò Paula va a pedir ayuda a una persona.
Mi opinió esque no comais lo que otres persones os lo de.

Sonia Stone ha dit...

Hola, sóc Sonia. Aquesta entrada tracta sobre una festa que fa Cabano a s'ha casa i sobre Paula, una xica que li agrada ell. Ella es posa a ballar amb la seua amiga Cova davant de Cabano per a provocar-lo, després, ell la agafa i se la porta a una habitació.

Pense que tot el món no ho passa bé a la festa perquè hi ha gent com la amiga de Paula, Cova que no vol fer res a la festa amb un xic i ella l'empenta i cau. Paula tampoc ho passa molt bé ja que ella realment no volia fer-li la fel·lació a Cabano si no que es sentia pressionada i va acceptar la proposició de Cabano. Ell si que ho passa bé perquè ha obtingut el seu objectiu.

La meua opinió, es que en una festa per a que tot el món ho passe bé no fa falta practicar sexe per a divertir-se i a Paula li fan creure això. També pense que Paula ha fet molt bé en anar a parlar amb la seua professora i demanar-li un consell ja que li servirà molt per a la pròxima vegada que vaja a una festa.

ALEX STONE Y DANI THOMNSON ha dit...

ALEX STONE I DANI *THOMNSON:
Hola ja estem aquí com sempre per transmetre-us nostra opinió sobre un vídeo que hem vist en la classe d'informàtica amb la professora de valencià.
El vídeo que hem vist és una de les moltes escenes de la coneguda seriï *FISICA O *QUIMICA.
En el vídeo hem pogut visualitzar com en una festa d'adolescents atordits per l'alcohol i les drogues volen mantenir relacions sexuals sense compromís.

En aquesta festa pel que sembla tothom l'hi passa bé, nosaltres ens hem fixat en un cas molt particular on una noia li agrada molt un noi i amb l'efecte de les drogues i l'alcohol la noia decideix llançar-se i proposar-li al noi a mantenir relacions sexuals sense compromís el noi decideix fer-li cas i acompanyar-la a una habitació apartada. Ja a la cambra comencen a besar-se, acariciar-se,tocar-se... i quan ja estan preparats per fer el coit la noia li pregunta si té preservatius , el noi li diu que no però ,que malgrat això no passa gens *vy que poden seguir endavant sense por, la noia dubta però al final decideix marxar-se i deixar-li a dues vés-les al noi.

L'endemà la noia decideix explicar-li el que va succeir a la festa i li demana *opinion sobre el que va fer, la seva amiga li diu que és millor no haver forçat i que si no aquesta *prreparada és millor que no faci res que després li pugui afectar tota la vida, i li diu que asta que no trobi a la persona de la seva confiança no faci res.

Nosaltres pensem que a partir d'aquest vídeo la gent reflexioni sobre l'acte sexual amb una persona que no és de confiança. Nosaltres us diem que no feu res que us pugui comprometre o que us deixi petjada en la vostra vida sense estar preparats.
*Adeu!!!!

esther ha dit...

Hola, soc Esther. Aquest vídeo tracta de una festa que fa Cabano i la amiga de paula li diu que o perdera la oportunitat de estar con Cabano. Ella acepta a anar perquè li fa cas a la seua amiga i quan lleguen a la festa .La seua amiga i ella se posen a ballar i el otro se fixa i li agrada i se la porta a altra habitació.
Jo pense la meitat lo ha passat be ,pero (continuara.....)

ERIC Y IVAN 3ºC ha dit...

El poder en els vincles personals

EN EL VIDEO QUE ACABEM DE VORE TRACTA DE UNS ADOLESCENTS QUE VOLEN CONSUMAR PERO LA XICA NO VOL FER-HO SENSE PRESERVATIU, PERO EL XIC LA INSITA A FER-HO SENSE ELL.
DESPRES LA XICA VA A LA SEUA PROFESSORA I LI DEMANA OPINIÓ SOBRE SI DEURIA FER-HO O NO AMB EL PRESERVATIU.

OPINIÓ:

LA NOSTRA OPINIÓ ES QUE SI NO SAPS LO QUE VOLS FER TENS QUE DEMANAR AJUDA ALS AMICS, ALS PROFESORS.

Rosa Sanchis ha dit...

“per a què la festa haguera sigut diversió per a tots, tan sols feia falta que estiguera present el que denominem igualtat de gènere”

Hola Óscar: aquesta frase és per a emmarcar-la.

Gràcies pel comentari!

Adrian Wolf ha dit...

En aquest vídeo podem vore com la majoría de adolescents tracten de passar-se'l bé
prenent drogues y alcohol en cara que no hi hasca que prendre aquest tipus de sustáncies per a passar-se'l bé hi ha gent que no pensa com els demés o en el cas de Paula pren aquestes coses per a apropar-se més a Cabano.

Yo pense que si tu no vols prendre una d'aquestes coses no tens perqué fer-ho.

Álvaro Goldman ha dit...

En aquest vídeo podem observar una del típiques festes d'adolescents en la actualitat; aquestes festes es fan per a gaudir al màxim de la nit, és a dir, per mitjà de drogues, sexe, música i alcohol.

Aquest vídeo dona a entendre que per a pasar-ho bé tens que drogar-te, emborrachar-te i tindre sexe con moltes persones. Jo personalment, no estic d'acord amb aquesta idea, ja que pots gaudir de la nit amb els teus amics sense prendre substàncies estupefacients o begudes alcohòliques.

En una de les escenes, uns dels protagonistes, anomenats Paula i Cabano s'he estan liant i ell li demana que si li pot fer sexe oral sense preservatiu, i ella no li diu que no, però no esta molt segura i no vol anar tan ràpid. Ella li pregunta que si l'agrada ella,i ell li respon que si a cambi d'aquell “favor sexual”. Finalment acaba cedint.

En la escena següent, observem que Cabano esta amb els seus amics presumint d'aquell acte, mentre Paula es troba seguda en terra i avergonyida per lo que havia succeït fa uns instants, i acaba anant-se'n de la festa.

Es un vídeo que et fa pensar i reflexionar sobre aquestos temes tan actuals i que ens involucren tant.

Sara Becker y Yoli Wolf ha dit...

Bona vesprada.

Es veritat que la societat de hui en dia pressiona en aquest tema, però al mateix temps es contradiu, perquè si no ho fas, eres una santa i mai la perdràs, però la perds i ets una fresca que ho fa amb tots, la nostra opinió es que cadascú el farà quan vulga i amb qui vulga, però es veritat que solen pressionar, moltes ocasions també com “arma” perquè l'altra persona accepte fer-ho, solen dir coses com “ si em volgueres ho faries amb mi” o “ si no és res, no fa mal”

A la festa ho passen bé algunes persones, però si prens drogues i no te enteres de res, es més fàcil de manipular-te que si estas normal, per exemple Paula a la festa no ho passa bé i després vol tornar arrere per a no haver-ho fet.

També, per culpa dels efectes de la droga, un xic intenta violar a una xica als banys, hi han drogues legals (alcohol, tabac...) que si no es abusen d'elles ho pots passar bé, però quan abuses de les drogues no ets conscient del que fas.

El que passa entre Cavano i Paula, es una situació, que desgraciadament, hui en dia passa prou, entre els adolescents, per els enganys que es diuen per aconseguir el que es vol i el abús de les drogues.

En el lloc de Paula la meua companya i jo coincidim que ens hauríem anat de l'habitació, perquè des de el principi es veuen les intencions d'ell.

Bona vesprada, una abraçada.

Ruth y Sandra ha dit...

En aquest vídeo explica que no tes que fer el que la gent fa, sinó el que tu vols i no per pressió, per que estas preparat i segur del que vas a fer, segur de que no te vas penedir de res mes tard, hi ha que tenir molt clar per que si has fet el que no volies després ets sent molt mal. Hi ha de saber el que se fa, això es maduresa i responsabilitat i valorar-se un poc per que eres important.

La nostra opinió es que fins que tu no estes totalment segur del que vas a fer, no el facis, per que després ets vas a sentir com a un drap brut, tens que valorar-te una mica i tenir un respecte cap a la teua persona; una dignitat.

Se suposa que el xic mana, i no es ací tu tens que tenir dret i veu en aquests casos hi ha que depèn també de tu, els dos tenen que saber la opinió del altre, això es confiança en una relacion o el que sigui.

Mar De Burgos i Cintia De Burgos ha dit...

Hola son Cintia De Burgos i Mar De Burgos.
El vídeo va de un grup de jovens de un institut que fan una festa i beuen,fumen i tenen relacions sexuals.
En el vídeo una xica va a la festa per qué li agrada un xic i per ell es pren unes pastilles, el xic es besa amb dos xiques i cuan ella li veu li diu a la seua amiga de donar-li celos lianse ella amb la seu amiga, cuan el xic les veu va a per la xica i ells començen a liarse i cuan el xic li diu de que se la chuple ella diu que no esta molt segura pero alfinal si que si la chupla.
Nosaltres pensem que ella o fa per que li agrada el xic se a deixat porta per els sentiments

Oscar Kollontai i Andrea Thompson ha dit...

Hola som Oscar Kollontai i Andrea Thompson.
El vídeo va de un grup de joves de un institut que fan una festa i beuen,fumen i tenen relacions sexuals.
En el vídeo una xica va a la festa per què li agrada un xic i per ell es pren unes pastilles, el xic es besa amb dos xiques i quan ella li veu li diu a la seua amiga de donar-li cels lliant-se ella amb la seu amiga, quan el xic les veu va a per la xica i ells comencen a lliar-se i quan el xic li diu de que se la xuple ella diu que no esta molt segura però al final si que si la xupla.
Nosaltres pensem que ella o fa per que li agrada el xic se a deixat porta per els sentiments.

Monse Wolf ha dit...

En aquesta festa no ho passa be casi ningú ni, Paula perquè es veu forçada a fer algo que no vol, ni cova per la situació dels banys amb Julio que acaba per terra amb una bufetada ni fer que es veu obligat a besar a una xica per com el mirava Gorka. Els únics que ho passaren be foren Cabano i Gorka rodejat de xiques dispostes a fer el que ells vulguen.

Jo si haguera estat en la situació de Paula sols ho hauria fet amb el preservatiu i si ell no volguera amb preservatiu no hauríem fet res.

Josep, campoamor ha dit...

Hola em dic Josep i hui vull parlar d'aquest vídeo en avant.

En aquest vídeo es tracta que en la festa per a passar-ho bé tenim que consumir drogues i fer coses obligats quan en realitat no volem fer-ho.

Aquest vídeo no m'ha molat perquè no fa falta consumir drogues per a passar-ho bé. Tenim que ser nosaltres, no tenim que consumir res quan en realitat no volem. Tenim que pensar més en nosaltres que en la opinió de la gent.