14 d’oct. 2014

El rosa i el blau no són naturals



Què serà Blau de gran? Què serà Rosa? Imagina la seua vida: treball, relacions, sexualitat, aficions, caràcter...

44 comentaris:

daniele kent ha dit...

Aquest vídeo em pareix rar però te molt sentit en realitat perquè fen creer que un xic que ens vista de rosa perquè el rosa supuestament es el color de les xiques, creen que aquell xic era una xica.
Als xics se les tracten de una manera mes forta mes “salvaje” encara que les xiques se les tracta de una manera mes fina mes carinllosa i aquest vídeo fa ver les diferencies entre els xics i xiques en aquest mon. Bueno aquest vídeo ma paregut molt interessant i educatiu per conèixer com es la educació,diferencia...entre xics i xiques.

Richard ha dit...

El vídeo tracta de un xiquet que el posen una roba de color rosa i les persones pensen que es una xiqueta perquè te la roba rosa i el tracten com si fora dèbil i bona i el diuen que va ser molt bonica de major, que va ser actriu o esteticista, desprès al mateix xiquet, el posen una roba de color blau i les persones diuen que es un xiquet perquè te la roba de color blau i el tracten com si fora fort i gran, el diuen que va ser policia o lluitador per les manetes i el cos tan fort. Aquest vídeo me ha paregut interessant.

khalid xulli ha dit...

Hola este vídeo m' agradat molt i da molta gracia . Es un poc rar , clar si es un xiquet i te la cara de xiquet i xiqueta . El color blau es el mas adequat per a un xiquet ,el verd ,el blanc etc ...
Quan estén xicotets no es pot diferenciar entre xic i xiqueta . Tota la gent es vist como li da la gana .

FET PER KHALID XULII :))

Maria Becker ha dit...

No em pareix bé això d'amanyagar més a la xiqueta que al xiquet, perquè encara que sempre diguen que els xiquets són més revoltosos, també el pots tractar de manera tranquil·la. El color no és una excusa per deduir si és xiquet o xiqueta, i no depèn del sexe la professió de quan sigues major; una nena també pot ser policia i un nen pot ser ballarí. Hi ha una frase: ''Seguro que eres muy buena con tu mamá'' que li diuen a la xiqueta. El xiquet ha de ser roí? Perquè nasca d'un sexe o d'un altre no significa que siga menys o més bo, més tranquil, més fort o determine el seu futur.

En el moment que al nen el tracten de manera tranquil·la per creure que és una xiqueta, ell es porta també de manera tranquil·la; i al contrari, quan creuen que és un nen, el tracten més bruscament i el xiquet també actua de manera més alterada; depèn com el tractes tu per a que el xiquet responga a les teues accions, aleshores, no el jutges, primer pel color de la seua roba i segon pel sexe que siga.

Nerea West ha dit...

Hola el vídeo es molt bonic te raó en que als xics se les tracta mes brusc que a les xiques . No crec que se tinga que tractar de diferent manera per que tant els xics com les xiques son bebes . Tambe pense que les xiques poden jugar al futbol i els xics podem ballar . Sempre sa pensat que els xics trenen que jugar al futbol i les xiques tenen tenen que jugar a la [BARBY] . Els pares nos acostumen desde menuts a lo que tenim que jugar aixó no tinc que ser així.

Franciele Marsden ha dit...

Hola, soc Franciele. La meua opinió sobre aquest text es que m'agradat molt. Es veritat que als xics li tracten d'una manera diferent que a les xiques. Ells creixen amb la mentalitat de que ja són xics o si ja són xiques, per la manera en que els eduquen i tracten, fins i tot pel color de la roba. Als xics li parlen més fort i a les xiques més bonic i d'una forma més carinhosa.
Bé aquesta és la meua opinió i el meu comentari.

Una salutació.

roxana wolf ha dit...


La veritat és que les persones estem agrupades per distints colors, professions, i també la sexualitat. Des de fa molt de temps, als xics se'ls ha assignat el blau, a diferència de les xiques que els han assignat el color rosa.

A part d'aquesta xicoteta diferència, les xiques poden treballar en professions molt distintes als dels xics, per exemple antigament no estava ben vist que una xica jugara a futbol o a un xic ballant ballet, sempre han segut molts distints, però ara han canviat un poc les coses i hi ha xiques futbolistes i xics ballarins i moltes professions més, però també hi ha persones que discriminen a aquestos xics o xiques.

Amb el tema de la sexualitat, si una xica està amb molts homes se pensa que es una fresca, i si és un xic se'l veu com un campió.

També hi ha persones que al ser xics volen ser xiques però això és un altre tema.

El vídeo m'ha agradat molt, perquè em fa riure com les persones van confondre al nen amb una nena solament pel color de la seua roba i li van dir que de major tindria una professió diferent.

leo GOLDMAN ha dit...

Este vídeo se tracta de un xiquet que li ponen una roba rossa i els persones que entre a la habitació
i ven una bebè i ells pensen que es una xiqueta i li diu que major li diuen que va ser actriu,esteticista
que guapa.

Després agafa otra vegada al xiquet i li quiten la roba per a posar-li una de color blau després entre otra vegada les persones lo agafen i li diuen vas a acer futbolista,policia etc...

Vamos que li educant a les xiquet-as a ser dèbil i a les xiquetes a ser forts i es tampoc es asi
Adéééééu

Paula Bebel ha dit...

Aquest vídeo tracta de com es creu la gent si un bebè es xic o xica segons tinga el color rosa o blau,i com mitjançant açò,les persones diuen professions per a un futur a aquests.


M'ha encantat molt el vídeo pel xiquet. En veritat jo també pensaria que un bebè amb un vestit rosa és una xica,encara que si te un vestit blau també ho pensaria. Dona igual com vistes al teu xiquet, encara es molt prompte (ja que es massa xicotet) per a poder preocupar-se d'això. Jo de vegades puc diferenciar a una xica pels pendents que té a les orelles,cosa que els xiquets no u tenen.

Andrea Thompson ha dit...

Hola sòc Andrea Thompson i aquest vídeo m'ha resultat interessant perquè als nens se les tracta diferent a uns que a altres, a las xiques se les tracta amb més estima i als xics amb més brutalitat.

A mi no em pareix molt be perquè a les xiques i a les xics se les te què tractar igual i més si són bebès.

Edgar y Ruth Becker ha dit...

En aquest video es mostra que cuan un bebe porta ropa de color rosa,es pensen que es una xiqueta i cuan es de color blau es pensen que es un xic. I creuen que el xics tenen que portar roba blau i les xiques roba rosa.

La nostra opinio es que un xic pot portar roba rosa i una xica roba blau si els pares builguen. Cada uno puede bestir como quiera.

Kevin i Vicente Pankhurst ha dit...

En aquest vídeo em pogut observar com amb el mateix xiquet amb distinta roba li criden xic o xica.
Aquest fet es produeix perquè tenim un concepte de que el rosa es per a les xiques i el blau per als xics.
Depenent de la roba que portava li deien que era molt guapa en el cas de la roba rosa y que era molt fort en cas de la roba blava.
També depenent de la roba li deien un ofici o altre per exemple quan portava la roba blava li deien que seria o futbolista, lluitador, etc però quan portava la roba rosa li deien que seria esteticien, actriu, etc.
Aquest motiu succeeix per la societat en la que vivim que es molt retrograda i encara pensen que per portar roba d'un color o d'un altre eres un xic o una xica i si no portes la que ''deuries'' de portar series ''marico'' o ''marimacho'' .

Lidia Wolfstonecraft i Nieves Stone ha dit...

Hola , hui vaig a comentar el vídeo del blau i el rosa, que hem pareix divertit que els adults
confonguen al bebè amb tan sols canviar-li la roba. Pense que son tots uns incompetents, que pensen que perquè porte la roba de un determinat color ja canvia el seu sexe com si als xics sols els agradara el blau, anaren a ser futbolistes i les xiquetes sols pogueren portar el rosa i foren ballarines, perquè això les fa mes “femenines” segons la societat. Al xiquet vestit de rosa el qualifiquen com a una xiqueta guapa i que tindrà professions “típiques” de les xiques, encara que un xic també pot ser ballarí, de l'altra manera, quan el vestixen de blau, tots automàticament pensen que es un xic, i li diuen coses com que serà molt fort, i d'aquesta manera estan tractant a les xiques com si foren mes dèbils o inferiors als xics en aspecte físic...
CONTINUARA...

Javier Bebel ha dit...

Al vídeo es mostra com pot influir al desenvolupament del xiquet així com als actes i el tractament cap el xiquet de les persones que es troben al seu voltant.

Sempre m'he preguntat d'on eixiria aquesta associació de el blau amb el masculí i el rosa amb el femení. D'on naix? Quina possible explicació natural pot tindre? Podem pensar que açò nomes s'aplica de xicotets, però encara, quan un xic porta per exemple un polo rossa, s'e li diu que no es el suficientment masculí. Si açò lo apliquem a una xica trobem que passaria amb una freqüència molt menor. Açò demostra que la pressió entre altres individus per que els xics siguen mes masculins es major que cap les xiques. A les xiques, el margue de “menys feminitat” menor, es a dir, que han de ser mes femenines que el que es xics han de ser masculins; però la pressió entre individus es quasi nul·la, el que pressiona a una xica a ser mes femenina es la societat en general. I tot açò comença a implantar-se des de que no en tenim dents. També tracte de trobar una resposta al que es relaciona a cada sexe, deixant ja enrere el dels colors i centrant-me en algo mes complexe: l'associació d'un comportament i vestimenta que s'aplica cap un sexe o altre; amés del tipus de musica que s'ha d'escoltar, la gent am la que has de ajuntar-te... Em plantege així les mateixes qüestions.

Agrairia que altres comentaris deixareu opinions sobre perquè la masculinitat i la feminitat son com son! Gracies!

Bea y Tamara washington ha dit...

EL ROSA Y EL BLAU NO SON NATURALS

En el vídeo fiquen un bebe xic i el visten de rosa i el fiquen en un sofá i pasen unes persones i elles no saben de que sexe son, així que al verlo vestit de rosa es pensen que es una xiqueta pero no es una xiqueta, es un xic. Entonces es fiquen a dirli: que xiqueta mes bonica! i que de mayor a lo millor podría ser actriu... Després agafen el mateix bebè i el cambien, el fiquen de blau i una altra vegada el fiquen al sofà, ara diuen que es un xic i a soles perquè va vestit de blau, no s'han donat compte de que era el mateix bebè que abans l'únic que li han cambiat el vestuari, ara si que diuen que va a ser futbolista de major. Diuen que es discriminatori perquè encara que siga xicotet ell ja entén de que sexe es.

Nosaltres pensem que esta be que els visteixen com vulguen, a les xiques de rosa i als xics de blau, però a l'hora de com tractar a cadascú, no ens pareix be que tracten al xic diferent que a la xica i al contrari, tenen que tractar a tots per igual.

David José KENT ha dit...

Aquest vídeo em pareix,que té tota la raó del món.Cuando vist a un bebe la gent es guia per la seua aparença a primera vista, ja que quedaria malament o rar desdunar a un beu per a saber si és xic o xica. I el Powerpoint del quadrat i les seues puntes representa una situació que algunes persones no encaixen del tot en la societat. Comptat i debatut estos dos aspectes són molt importants en una persona."

Esther Roussel ha dit...

Hola sóc Esther. Aquest vídeo tracta d’una prova als adults en la que a un bebè li posen roba de color rosa i roba de color blau. Els adults al vore el color de la roba suposen que es un xic o una xica. Açó ens demostra que des de que som petits ens diferencien per sexe.
Hem de deixar d’establir quins colors pertanyen a un sexe o a un altre, i també les professions que poden realitzar. Siguem el que siguem podem posar-nos el color que vulguem i perfectament podem ser un xic ballarí i una xica policia o boxejadora i hauríem de tractar als dos per igual.
La meua opinió es que el vídeo es molt graciós, perquè ningú del adults ha dit que era xic quan estava de rosa. Tots s’han equivocat i no m’agradat gens quan a la xiqueta la tractaven d’una forma més tendra amb molt de cura, però al xiquet li tractaven d’una forma més brusca, animant-lo, li posaven en peu... Són dos formes distintes de tractar als xiquets, d’educar-los i de condicionar-los el seu comportament quan siguen més majors, i no hauria de ser així.

Sofia Stone ha dit...

Aquesta situació no em pareix res bé. No hi ha que utilitzar el color blau o el rosa per saber si és xiquet o xiqueta. Quan el xiquet va "vestit de xiqueta" el tracten amb precaució, tranquil·litat, li diuen més pirops (preciosa, llinda...) diuen que per ser xica será perruquera, assessora d’estètica o ballarina i quan el xiquet va “vestit de xiquet” el tracten d’altra manera totalment diferent, li duen que és molt fort, molt valent i el tracten amb menys precaució, li diuen també que quan siga major será policia, futbol·lista o lluitador.

En conclusió aquest mètode d’identificar si és xic o si és xica está molt mal perquè el bebè des de menut ja va rebent aquesta informació i quan veja a xiquets “fen coses de xiquetes” pensara que está mal i aleshores els discriminarà o insultarà i una xiqueta si li comence a agradar “coses de xics” tendrà por de dir-ho i de fer-lis. Cal lluitar per a què aquesta situació canvie, però la veritat que hems avançar molt.

Alberto Stone i Cristian Stanton ha dit...

Cuanta raó te aquest video! Tenim molts estereotips referent a els homes i les dones. Si està vestit de blau, s'identifica com si fora un xic, però si està de color rosa, diem inmediatament que és una xica. Tenim que cambiar aquest pensament i obrir la nostra ment.

Cal lluitar per a que aquesta situació canvie rapidament!

Jose de Beauboir ha dit...

En aquest vídeo es mostra que encara que nosaltres no ho creiem sempre serem un poc masclistes ja que sempre que veiemun xiquet de rosa pensem que és una xiqueta i se li tracta d'una forma diferent que al xiquet, a la xiqueta sempre se li diu que serà molta guapa, molt prima, ... i al xiquet que serà molt alt, molt fort, que treballarà de bomber, militar o policia, i que la xiqueta serà perruquera, o mestra.

això mostra que encara convivim en una societat masclista, com el documental ho explica.

salutacions :)

PabloThomnson ha dit...

Aquest vídeo representa que la gent diu que si el bebè esta vestit de blau es un xic i si esta esta vestida amb rosa es un xiceta . Per que ocorrís això ?

Adrián_812 ha dit...

EL ROSA I EL BLAU NO SÓN NATURALS

La meua opinió del vídeo es tracta de dir que els xiquets no importen que tinguen roba:blava o rosa.

La gent se pensa que un xiquet per que tinga la roba blava o rosa. Que si es rosa es xiqueta i si es blau xiquet.

I jo aquesta cosa no la entenc, ¿Per que si el xiquet porta la roba blava per que té que ser xiquet?

I ¿Per que la xiqueta si porta la roba rosa té que ser xiqueta?Es que no lo entenc.

Imagina que a tu te posen una roba rosa i eres xiquet ¿Com te sentiries?Jo me sentiria bastant indignat.


FIN

Elliot ha dit...

El vídeo parla de que la gent ve al xiquet con altra roba:blava o rosa, i dependre de cada roba que tenen, pensen que es xic
o xica.

Això no em pareix be, tenen que pensar be que es:xic o
xica, imagina que es tu fill i el ponen altra roba i penses que te han robat el bebè.

Que penses??!! No esta be que la roba represente si es xic o
xica.

Ignaci Amorós ha dit...

Per començar vull dir que des de sempre, la gent diferencia els colors de xics i xiques. Es a dir, el rosa per a les xiques i el blau per als xics.

Com es veu en el vídeo, posen un xiquet i li posen un bodi de color rosa. La gent que el veu, comença a dir-li coses com: seràs una bona mama, una dona molt ordenada, molt guapa i fins i tot, una persona diu m'agrada molt que vages de rosa, per què així se que eres una xiqueta. Es a dir que la gent si veu que portes un bodi de color rosa t'identifiquen i et diuen coses de dones.

Després canvien el bodi de color rosa a blau. Ara el que passa es el contrari que abans. Es a dir, que la gent diu que és un xic molt bonic, que te unes mans de lluitador, que serà un bon policia. El que passa es que si és un xic, el relacionen amb coses de xics.

Finalment vull dir que per un simple color, no es deu diferenciar els xics i les xiques, ja que si a un xic li compres una samarreta de color rosa, no es per què és un xiquet un poquet efeminat. I si és al contrari, es a dir, que a una xiqueta li compres una bicicleta de color blau, diuen que és una xica un poquet masculina.

Victor Thompson ha dit...

Salutacions a tots i totes.

Primerament, diré que aquest vídeo crec que té una idea principal prou clara, els estereotips en els que naixem els xics i xiques.

Com es pot vore al vídeo, utilitzen un xiquet amb un bodi rosa, mentre que va entrant gent diguent el que pensen de ella. Dic de ella perquè totes les persones que el visiten asocien el bodi rosa amb que és una xiqueta, aleshores començen a dir-li que de major serà una xiqueta molt guapa i que possiblement es dedique al món de la cinematografia, o siga una molt bona ballarina.

Després es veu com al xiquet li fiquen un bodi blau, associat per la majoria de les persones com una peça masculina, seguidament començen a visitar-lo altres persones. Aquestes persones començen a dir-li que és molt fort i que serà un molt bon lluitador.

En conclusió, aquest vídeo ens mostra els estereotips que tenen les persones respecte a el simple fet de dur una roba o un altra, donant a entendre d'aquesta manera que un xiquet no es pot vestir de rosa.

Cristian Becker ha dit...

En aquest vídeo podem vore la clara interpretació del estereotips de gènere. Observem com el mateix xiquet és vestit amb una roba de color rosa i després amb una de color blau.

La reacció immediata de la gent que el veu en el primer cas, és que és una xiqueta, tan sòls perquè va de rosa, sense comprovar abans el seu sexe. Suposada aquesta informació, comencen a tractar-lo com a tal, que és una xiqueta molt guapa, que de major serà actriu o esteticista.

En un segon moment, quan canvien la roba rosa per una blava, canvien la seua actitud cap al bebè, assumint que és un xic pel color de la seua vestimenta, aleshores comencen a dir-li com de fort és, que de major serà policia, o lluitador.

Podem afirmar, aleshores, que vivim a una societat molt estereotipada, on jutgem tot per la seua aparença, no pel que realment és. Si volem canviar la societat, no són les persones les que han de canviar en un primer moment sinó la política i la cultura que ens obliguen a ser com som.

Raquel Stone ha dit...

Aquest vídeo està molt interessant. Ens està parlant del que la societat marca quant a la roba que s'ha de posar als xiquets, depenent del sexe que tenen. Si és xica, aleshores li posem roba rosa. En canvi, si és xic hem de posar-li colors “propis” dels xics, com el blau.

Notem que en aquesta experiència hem pogut veure que sent el mateix xiquet la gent el tractava de forma diferent segons la roba que portava. És com si donaren per fet que si va de rosa és xica. Com es menciona, també el comportament és diferent. Vull dir que a la xica se li tracta més suaument i d'una forma més dolça. Tanmateix, al xic se li manté en peu i el tracten més bruscament.

Però això no és tot. Els treballs...que seran de majors? La xica, “clarament”, està destinada a ser actriu, model, coses relacionades amb la imatge, la moda... Però el xic, com és “més fort”, serà jugador de futbol, director d'una empresa important...

Des de xicotets els xiquets estan acostumats a escoltar aquestes coses i, quan creixen, són normals per a ells. Sense voler tots hem fet alguna vegada això. Però no hem de donar per fet o per suposat que un xiquet és xiquet pel color de la roba. I no ens hem de deixar influenciar pel que la majoria de gent diu quant a aquest tema.

Monse Wolf ha dit...

El vídeo tracta sobre un experiment que a un xiquet el vesteixen de rosa i per els estereotips que segueix la gent pensen que es una nena perquè associen que el rosa, les nines, ser perruquera o ser esteticista de major son cosa de xiques mentre que el blau, la lluita, o ser mecànic de major es associa a coses de xics.

També me-ne adonat i m'ha impressionat es que ha les nenes (quan el vesteixen de rosa) el tracten amb mes cura, li parlen mes, la abracen mes, en canvi quan creuen que es un nen l'agafen mes bruscament i li parlaven menys.

Serà per això que algunes xiques parlen mes que molts xics, i que alguns xics son mes bruts (brutos) que moltes xiques?

Rubén Du Chatelet ha dit...

Aquest vídeo ens parla de como des de el principi tractem als xiquets depenent de si son xics o xiques, de com canviem la forma de mimar-los, de com els disposem a comportar-se d'una forma o una altra, del tipus de treball que tindran quan siguen majors i d'altres aspectes que no se'ls diu quan son xicotets, si no quan son més majors.

No pense que per exemple posar-li roba blau o rosa depenent si es xic o xica estiga malament, però no estic a favor d'altres aspectes que, encara que pareixen retrògrads, la gent els té molt presents en el dia a dia. Quan per exemple parle d'un equip de futbol l'associem a un equip de futbol masculí, o quan parlem d'un cotxe de policia com a regal d'aniversari pensem que és per a un xiquet; al igual que si dic que “es va apuntar a una escola de dansa” pensem directament en una xiqueta. Per què ho fem? Pense que la resposta no és tan complicada com pensem, a més som nosaltres els que tenim la culpa.

El que hauríem de fer és canviar la nostra forma de pensar, hi han equips de futbol femení, al igual que xics en les escoles de dansa, i per suposat no pensem discriminar a aquestes persones per ser i comportar-se com volen.

lorenzo arenal ha dit...

EL ROSA Y EL BLAU NO SÓN NATURALS.


Aquest vídeo mostra com segons el color de la roba de un nen la gent dedueix el seu sexe i li diuen molts estereotips com per exemple quan va de blau li diuen “segur que seràs un bo futbolista de major” quan al nen de major pot que ni li agraden els esports.

Per a mi aquest vídeo vol mostrar al públic que encara que creem que no utilitzem els estereotips et posen un nen de color rosa, “el color de les xiques” i tu de sobte penses que es nena i li dius coses per a nena, perquè en realitat tots tenim un vocabulari per a les xiques i un altre per als xics.

A mi m´ha agradat bastant aquest vídeo perquè demostra que les persones estem, per dir-ho de alguna manera, programades per a ser sexistes i diferenciar un sexe de l´altre per el color de la seua roba, pel seu pel, per el seu ofici o el que li agrada fer, un exemple del vídeo es que quan va de blau li diuen “quines cames, vas a ser un bo futbolista” i quan va de rosa “ de segur que seràs una preciosa ballarina”.

Encara que aquest vídeo m´ha agradat molt, es molt trist saber que tot açò que he comentat abans es veritat.

Lucas MARSTON ha dit...

La meua opinion de aquest vídeo m'agrada molt. La gent veu un xic amb una roba de color rosa, la gent pensa que és una xica pel color de la roba. Les persones es confon veient el color de la roba. Aquest vídeo mostra a les persones que no son así, la ropa no mostra nada de eso.

Adrian Wolf ha dit...

Parla sobre un bebé que si li posen un vestit rosa creuen que es xica cuan es un xic y viseversa.

No m'ha agradat perqué juguen amb el bebé.

Pau Kollontai ha dit...

Hola m'agrada molt el vídeo perquè ajuda a entendre que un xic com una xica pot vestir del color que vulga perquè no es just que els xics tinguen que vestir de blau perquè els
pares vulguin que el seu fill tinga que vestir de blau perquè ell o diga.
Mira a mi m'agrada el color rosa t per això no tinc que ser una xica a una amiga meua
l'i agrada molt els colors que utilitzen els xics,el meu cosí a vegades vesteix amb camises roses i ningú l'i diu res.

El vídeo tracta de que un xiquet vista de rosa i la seua mare l'i diga que es una xica i després una dona el vesteix de blau i els seus pares diguin que es un xiquet perquè te roba blava.
També altres xics grans l'i deien al xiquet que també es una xiqueta. També les dones parlen mes amb els xiquets i els xics no parlen amb els xiquets.
Ho recomane vorello a tots aquells que diguin tot això.

Noelia Cambrils ha dit...

Va d'un bebè que es xic aleshores el vestixen de rosa aleshores, trauen a unes persones y al xiquet el traten com a una xica, li donen més mimos l'abracen.
Despres tornen a cambiar al xiquet y esta vegada el vestixen de blau aleshores, trauen a les mateixes persones y no es donen conter de que es el mateix bebe y el traten diferent ya que es un xic, el posen de peu, parlen menos que amb les xiques y no lis donen tants mimos.

La meua opinio sobre el video es que esta molt be, perque els que han fet el video tenen molta rao, perque traten diferent a les xiques que als xics. Y el rosa no soles es un color de xiques també pot ser de xics, soles perquè a la majoria de les xiques les vestixen de rosa no significa que els xics no puguen anar vestits de color rosa.

Pau Goldman ha dit...

El vídeo que acabe de veure tracta d'un xiquet que el vesteixen de rosa i el deixen en persones majors que per anar vestit de rosa es pensen que és una xiqueta, i quan el vesteixen de blau es pensen que és un xiquet

La meva opinió es que per anar vestit de rosa no té per què ser una xiqueta i per anar vestit de blau, no té per què ser un xiquet. No hi han colors de xiques ni colors de xics. Tots els colors són de xics i de xiques.

alex guaita ha dit...

Aquest vídeo te molta raó per que la gent es creu que si van vestides de rosa son xiques i si van vestits de blau son xics però no es aisi cadascun es pot vestir com el done la gana siga del color que siga. Es igual que els joguets ai gent que es creure que el futbol es per a xic o i les xiques les “barbies”.

raiderdanielsola352 ha dit...

Aquest vídeo me pareix molt interessant però no me pareix bé que enganyen a les persones con un xiquet vestint-lo de diferent colors, tenen raó que el rosa i el blau indiquen a una persona si el xiquet es xic o xica. De primer el vesteixen de rosa i lo deixen en un sofà, quant entren les persones pensen que el xic es una xiqueta perquè va vestit de rosa. Després li posen el vestit blau i quant li deixen en el sofà i entren les persones, pensen que es un xic perquè va vestit de blau. Les persones quant veiem que un xiquet o xiqueta està vestit de blau, pensem que es un xic i quant veiem que esta vestit de rosa pensem que es una xiqueta. Això no tenc clar perquè passa exactament, perquè als un xic a lo migor li gusta mé

Jaume Wolf ha dit...

El vídeo que acabe de veure és un clar exemple d'estereotip per que la gent pensa que els colors tenen sexe però no es així.

Tan be es tracta a les persones de sexe femení i de sexe masculí de diferent forma. A les xiquetes lis tracten amb més mims mentre que als nens juguen amb ells, diuen que son molt forts, e.t.c.

A mi em sembla un poc mal per que tots es mereixen que els tracten igual.

Maria Becker ha dit...

Hola
aquest vídeo es tracta de que un bebè si se vestiu de rosa ens pense que es una xiqueta
per en realitat es un xiquet . Un xiquet per de color rosa no tenen que ser una xiqueta
perquè el rosa es de xic i de xica .
La meua opinió es per anar vestit de rosa no te que ser una xiqueta i per anar vestit de blau , no te que ser un xiquet .

Felipe Wollstonecraft ha dit...

El vídeo a analitzar ens parla sobre els diferents tractes a les xiquetes i als xics, ja que com es pot comprovar, elles es tracten amb més compte que ells. Les xiquetes les bressen i les parlen més que als xiquets, quins són tractats d'una manera mes brusca.
No obstant, en aquest cas es un xiquet vestit de diferents colors (rosa i blau), qui a soles pel color de la seua roba ja pensen que es d'un sexe o un altre. Tot el que es diu al vídeo és veritat, ja que també per ser masculí o femení, tenen assignat un futur. La dona serà o model o actriu, i l'home serà lluitador o futbolista. Mai escoltaràs dir a un xiquet: “Oh, que xiquet mes bonic, de major serà dependent del Corte Ingles.”
Crec que es un vídeo molt interessant, i m'ha agradat molt.

rebeca de burgos ha dit...

Hola som Rebeca de Burgos i Marcos de Burgos.
Anem a parlar sobre el vídeo `EL ROSA I EL BLAU NO SÓN NATURALS´.
Aquest vídeo va de que el rosa es per a les xiques i el blau per als xics i no es així.
En el vídeo ix que un xiquet menut el vesteixen de rosa i el deixen en un sofà per a que persones adultes parlaren amb ells, quan el vesteixen de rosa li diguen: que guapa,segur que de major vas a ser modelo, actriu i coses així. Després el vesteixen de xic i li diuen: Que fort estas...

Nosaltres pense que el rosa i el blau és per a tots no per a a uns i altres

Kike i Adri West ha dit...

Hola som Kike i Adri West i anem a comentar aquest vídeo “El rosa i el blau no són naturals”.

Al vídeo es mostra com pot influir al desenvolupament del xiquet així com als actes i el tractament cap el xiquet de les persones que es troben al seu voltant. 

Sempre m'he preguntat d'on eixiria aquesta associació del blau amb el masculí i el rosa amb el femení. D'on naix? Quina possible explicació natural pot tindre? Podem pensar que açò nomes s'aplica de xicotets, però encara, quan un xic porta per exemple un polo rossa, s'e li diu que no es el suficientment masculí. Si açò lo apliquem a una xica trobem que passaria amb una freqüència molt menor. Açò demostra que la pressió entre altres individus per que els xics siguen mes masculins es major que cap les xiques. A les xiques, el margue de “menys feminitat” menor, es a dir, que han de ser mes femenines que el que es xics han de ser masculins; però la pressió entre individus es quasi nul·la, el que pressiona a una xica a ser mes femenina es la societat en general. I tot açò comença a implantar-se des de que no en tenim dents. També tracte de trobar una resposta al que es relaciona a cada sexe, deixant ja enrere el dels colors i centrant-me en algo mes complexe: l'associació d'un comportament i vestimenta que s'aplica cap un sexe o altre; amés del tipus de musica que s'ha d'escoltar, la gent am la que has de ajuntar-te... Em plantege així les mateixes qüestions.

ALEX I OLGA STONE I DANI THOMNOSN ha dit...

ALEX I OLGA STONE, DANI THOMNSON
Hola, anem a parlar del vídeo que hem vist en la classe de valencià.
El vídeo que hem vist es “el rosa i el blau no són naturals”.
Aquest cortometraje tracta dels estereotips de que el color blau es porta més en els
xics, i el color rosa en les xiques.
En este, n'hi ha un nen que primer porta un pijama de color rosa i la gent es pensa que
es una xiqueta, i després porta un pijama blau i la gent pensa que es un xic.
Nosaltres pensém que encara que una persona porte la roba de color rosa no té que ser una xiqueta i que si tens la roba blau no tens perquè ser un xiquet.
En conclusió, el color de la roba no es un exemple de la teua sexualitat.
La majoria de la gent pensa que el color blau es per als xics i el color rosa es per a les dondes,i aixó
está malament, i nosaltres el que tenim que fer es fer que la gent es done compta de que no hi ha que discriminar per el color de la roba.
ALEX I OLGA STONEI DANI THOMNSON
Una Salutació.

Ernesto Goldman ha dit...


Este vídeo va sobre un bebè que es un xic, al principi lo transvestir-se'n de rosa i els adults diuen que es una xica i li diuen quera molt bonica i que de major serà una dama etc...
Desprès transvestir-se'n al mateix bebè de blau i els adults diuen que es un xic, que de major va ser lluitador, que serà gran fort o que serà futbolista, però els adults no san donat conta de que era un xic tot el rat i per que el rosa es de xiques i el blau de xics? Per que han llegat a pensar que era un xica?
La meua opinió es que si una xica se posa una roba de color blau els adults diuen que serà un xic est no es pot permet per que els colors son de tots sinó quan un humà naix te un cartell que fica “ EL BLAU ES EL MEU COLOR” això no lo fica dons els colors son de tots, si ami m'agrada el roig o el rosa tinc que ser una xica o si a una xica l'agrada el blau o el verd te que ser un xic per això la gent te fixar-se més si es un xic o una xica per que si no desprès venen les sorpreses i també canvien la forma de ser les característiques el caràcter a les xiques li parlen als xics li levanten més.

Os anime a que os fiqueu a ver aquest vídeo per que te pot ajudar ser més pacient i sinó al vídeo "JUGA I CALLA" es com aquest però un poc diferent, adéu.