9 de nov. 2014

Cavernícoles


Museu del futur

Cavernícola



Magnífica campanya "Reacciona Ecuador, el Machismo es Violencia” (març de 2010). Plan Nacional de Erradicación de la Violencia de Género.

Vídeos ja publicats a l'entrada Princeses, boxejadors, cavernícoles... o persones?

18 comentaris:

Adrián Feijoo ha dit...

Aquests vídeos formen part d'una campanya de Equador per eradicar la violència de gènere i intenten transmetre que, en el cas dels dos primers, el masclisme és un concepte cavernícola, és a dir, que ha de desaparèixer a l'actualitat perquè no té sentit la desigualtat al món contemporani. El tercer vídeo tracta el mateix tema per d'una altra manera. Expressa que els gustos, hobbies, aficions de una persona no tenen per què influir en els seus gustos i el tracte que se li da.

Primer, considere correcta la qualificació que es dóna als homes masclistes, ja que crec que són homes que viuen en temps passats i no coneguen la igualtat, que és el que tenen que reconèixer. A més, pense que els homes no tenen que justificar la seua ràbia i força amb la seua dona, com es vol expressar en el anunci del cavernícola, que arriba del treball cabrejat i, a més, té complicacions a casa i manifesta la seua força. Respecte al vídeo del 'futur', considere encertat que es parle als xiquets de que no és correcte el masclisme, sinó que en el seu temps hi ha que tractar a la dona de la mateixa manera que a totes les persones.

Quant al tercer vídeo, tracta de dir que hi ha que respectar a totes les persones, sense discriminar-les per gustos o físic. Un exemple que es dóna a l'anunci és el d'una xica que té molta força i no és el prototip que moltes vegades es dóna de la xica perfecta però es respectada per els altres ja que li responen: ''I què?''. Per això aquest vídeo ensenya que ningú ha de ser discriminat per ser diferent.

En conclusió, aquesta campanya facilita molt la lluita front al masclisme i crec que s'hauria de fer a altres països perquè es una bona idea per transmetre a la població i sobretot als xiquets que tenen que respectar a les dones en un futur. Per últim, crec que es pot reduir el nombre d'homes masclistes gràcies a la seua comparació amb els cavernícoles perquè pot afectar-les i potser canvien la seua mentalitat.

Leo Goldman ha dit...

Hola soc Leo venge a comentar els tres vídeos. El primer vídeo se extracta de unes xiquets que fan una excursió a un museu i ven a un esquelet que al paregut era un xilenol molt masclista que li pegava i es esta molt mal.

El segon vídeo es tracta que les homes son molts violents i utilitza mes la força que la cabeça un exemple seria un home obrint una lata.

El tercer vídeo es tracta de que tots som iguals no ha diferencia alguna por exemple que las mujeres cocinan però també los homes d'eben de cocinar bo mi opinió que xilè ten que cambiar...

Richard ha dit...

Els videos tracten de un spot ecuatoriá contra el masclisme,els 2 primers videos diuen que el masclisme es una actitud de cavernicoles. El tercer video tracta del mateix tema pero d'una altra manera, tracta dels gustos, les tasques de casa i els hobbies que els masclistes diuen que aixó es cosa de dones,la veritat aixó es una ximpleria perque hi ha que respectar el gustos, el hobbies i les tasques que fan altres persones. En el segon video tracta de el futur sense masclistes un professor explica a uns xiquets que el hombre masclista era més poderós quan maltrata a la seua dona,beu molta cervessa i tracta a les dones com un joguet sexual,i que el masclisme es un record dolent del passat que no es pot repetir,després un xiquet diu que afortunadament ja no existeix el masclisme.

Nerea Roussel i Olga Stone ha dit...

Hola, som Nerea i Olga, i anem a comentar els tres vídeos que em vista.
Ens pareix molt bé que facen una campanya per a defensar a les dones víctimes de la violència de gènere. El masclisme ens pareix una infermetat que es troba en els pensaments de les persones que pensen que les dones som inferiors als homes, normalment aquest caso es troba més als homes però també en algunes dones. Tenim que lluitar per a que estes persones entren en raó i que tingan consciència de que tots som iguals, que tots tenim que tindre els mateixos drets, que tots tenim que fer la feina de casa i que les dones que “pateixen” esta infermetat, es donen conta de que se estan infravalorant creient-se que els homes son més que elles.

La meua opinió, soc Nerea, és que em pareix també molt bé tot això de la campanya i tal, però al vídeo primer, es veig que els xiquets estan com si digueren: “aquest home és bojo, no entenguem res”; les seues cares eren com traumatitzades i no em parix bé que ja de tant xiquets, li estén explicant tot això. Respecte al segon vídeo, el cavernícola està eixit perdut i pense que no tenen que donar-li el post de treball a una dona perquè este bona, m'ha paregut una vergonya veure el segon vídeo. Al tercer, m'ha paregut una bajaneria perquè només que diuen: “ -Jo soc fort. -I què?” i sols s'escoltava això i, per això, em pareix una ximplesa.

La meua opinió, sóc Olga, és que han fet estos vídeos per a conscienciar a tot el món de que ser masclista no es bo, és una forma antiga de pensar, però ara estem en el segle vint-i-un i tractar a les dones com si fórem objectes o trofeus no m'agrada res i no tendria que agradar a ningú, altre tema que es tracta, és la violència de gènere, altra cosa que no es té que tomar a broma, és una cosa molt seria. Espere que en un futur molt cercà tots pensem el mateix.

Adééééééééééééééééééééééééu xulis, besets <3.

roxana wolf ha dit...

Hola soc Roxana, i volia parlar sobre la entrada anomenada cavernícoles, son 3 vídeos que parlen sobre el masclisme, i es veritat els homes sempre se creuen superior, solament perquè utilitza la violència.

Desde temps atras el home se a cregut un deu, però una dona els va parar els peus ja que, volíem igualtat, no seria just si els pogueren estudiar, i nosaltres estem en casa pera cuidar dels xiquets, o fer la comida i netejar sempre nosaltres.

1 vídeo:,tract sobre unes persones que que alguns diuen el que fan i els atres diguen 'i que?',i tenen raó que mas da si el home planche o si una dona es fort. La veritat,esque ma agradat dèbit a que les coses que diguen que fan pera un masclista estarien prohibits,però no es així,les dones i els homes podem ser iguals.

2 vídeo:es tract de un adult,que es comporta com a cavernícola, eso vol dir que no sap lo que significa igualtat,sempre estaba mirant altres dona cuand tenia esposa i fills,pero al pareixer estaben en un temps no molt lluni de aquest,ja que ohi en dia han molt homes aixi.aquest video,ma agradat, lo que vol dir,pero no ma agrada per el,machisme.

3 vídeo:els tercero,o el primer,depend de on as empezat a llegir,es bastant bon,ja que es un profesor en el futur que ha levat als seus alumns al museum,es molt bo,ja que diuen que san estingir.Ami magradaria que fuese veritat i se estingueren alguna vegada,perque el seu comportament no fa res bo,moltes perosones an lluÏtat per als seus drets,pero por molt que lluitem per als nostres drets sempre quedara algun machista

Sonia Stone ha dit...

Hola, sóc Sonia. Aquesta entrada anomenada ''Cavernícoles'' tracta sobre una campanya feta en març de 2010 en contra de la violència de gènere a Equador.

El primer vídeo tracta sobre un xic que està en un museu del futur i explica a uns xiquets que hi havia una especie anomenada masclista que colpejava a la seua dona i bevia alcohol. Sobre açò pense que en el futur, com vol dir aquest vídeo, espere que els homes ja no siguen tan masclistes com a l'actualitat i que els xiquets creixen amb una altra millor societat.

El segon vídeo tracta sobre un cavernícola (que en realitat és un home) que va a una oficina i veu un currículum d'una xica i ell diu ''contracteu-la que està bona'' i després ix al carrer i li diu a una altra xica quelcom paregut. El cavernícola també toca la porta de s'ha cassa demanant el dinar i ni saluda a la seua dóna.

Crec que no hi ha que contractar a algú per la seua aparença perquè no té res que ver a l'hora de treballar, tampoc es pot anar pel carrer cridant a les xiques qualsevol cossa perquè moltes s'atemorit-zen.
Per últim, en el tercer vídeo, crec que el que vol dir que les dones també poden ser i fer cosses que els xics són i viceversa.

En conclusió, espere que en un futur els homes no segueixen com els ''cavernícoles'' dels vídeos i que les dones no tinguen que patir tant amb les persones masclistes.

esther roussel ha dit...

Hola,sóc Esther. Aquesta entrada ''carnívores'' tracta sobre la companya ''Reacciona Ecuador, el Machismo es Violència''.

El primer vídeo tracta sobre uns xiquets que van al museu i el xic de allí li diu que havia un equatorià de tipus masclista que vivia en un època en el que els homes eren considerat mes homes el que mas alcohol consumia o tenia una aptitud desagradable amb les dones.

El segon vídeo tracta sobre un home que se comporta igual que un cavernícola. També quant te que contracatar a una dona per a treballar i contrata a la que es me guapa que solament se sap queixar i remirar a les dones que li pareixen guapes. (continuara)

RODRIGO DE BURGOS ha dit...

Y QUE

HOLA.
RESUM
JO CREC QUE CAL DONAR IMPORTÀNCIA A TOTES LES PERSONES NO COM EL VIDEO QUE DEIEN COSES IMPORTANTS COM : "JO NO SÓC MASCLISTA O RACISTA " .
I DEIEN “I QUE” .
JO NO HO ENTENC COM NO LI PODEN DONAR IMPORTÀNCIA PER EXEMPLE A NO M'HE FICAT EN LES DROGUES PERQUÈ LES DROGUES SÓN MALES I NO LES TENIEN NI QUE INVENTAR .
HI HA ALGUNES DROGUES QUE SÓN PER CURAR PERÒ LES ALTRES SÓN TOTES MALES .
OPINIÓ PERSONAL
M'HA AGRADAT MOLT ENCARA NOMÉS DURA UNS 45 SEGONS , PERÒ PER UNA ALTRA PART NO M'HA AGRADAT PERQUÈ HI HA QUE INTERESSAR UNA MICA PER EL QUE VA FER AQUESTA PERSONA PER LA RESTA M'HA AGRADAT MOLT .
GRÀCIES A ROSA SANCHIS PER CREAR AQUESTA PÀGINA TAN CHULA .
RECOMANACIÓ
EL RECOMANE A TOT EL INSTITUT PER A DONAR-LI IMPORTANCIA A ALGUNES COSES.

Ernesto Goldman i Joan ha dit...

Es un vídeo molt divertit que ens diu que la violència igual que el masclisme no tenen la raó.
Tu te pots comportar com una persona agraïda en canvi si te comportes de mala manera no vas a arribar a ser res en la vida, pot ser que alguna vegada perdre els nervis però hi ha gent que te pot ajudar, com la família, els amics, etc. Axó no es solament un vídeo, sol ocorrir molt en la realitat. Esta es la nostra opinió.

Aquest vídeo ens explica com un home es comporta com un cavernícola en la nostra civilització/ societat. Aquest cavernícola usa a les dones com a un objecte de treball .
Al pas del temps el cavernícola s'ha transformat en humà però seguix sent un cavernícola en el seu interior.

Os animem a que visiteu aquest vídeo i així fer un comentari.

Rubén Kent i Lucia Becker ha dit...

En aquest vídeo he observat que els homes se comporten como los cavernícoles per exemple:

·Quan un home vol fer alguna cosa que no pot fer se enfada.

·Quan ven una dona els homes van sempre a por ella per a tindre sexe.

·També quan volgueren dinar la dona sempre se lo fa el dinar.

També els homes i les dones de vegades no li donen importància quan fan alguna cosa que li costa molt a la seua parella.

Aquest vídeo te raó perquè de vegades els homes i les dones son així.

De Rubén Kent i Lucia Becker.

Edgar Becker ha dit...

El primer vídeo tracta sobre un xiquets que fan una excursió a un museu .Hi ha un esquelet que le profesor les explica que eran los antiguos masclistes y les explica que pegaba a la seua dona y le gustaba mucho beber. Un dels xiquest diu que menos mal que se extinguieron.

El segon vídeos tracta de un home que es comporta com si fora un cavernicola.

El tercer vídeo explica que tant el homes com les done poden fer les mismes coses,plantxar,cocinar,llavar la roba... i que hi ha que respetarse.

Oscar Kollontai i Andrea Thompson ha dit...

CAVERNICOLES
Hola, som Oscar Kollontai i Andrea Thompson i aquest vídeo sobre tracta de un home de família que es comporta com si fora un home cavernícola. És un home molt masclista, perquè vol contractar a una xica sols per ser guapa, i no valora altres característiques com la seua intel·ligència, després va pel carrer i veu a una xica i li diu que està bona i la xica s'esglaia. Al arribar a casa li pregunta a la seua dona si el dinar ja està fet. La seua dona li diu que no i l'home va a la cuina i el fa ell molt cabrejat.
En nostra opinió l'home és molt masclista, grosser i molt vulgar. I ens pareix que al segle XXI aquestes coses no es poden tolerar.

ruth ha dit...

Ver un home plorar no pasa res ,un dona ser forta i què ,un home fer les activitat es lo mes normal del mon,....etc. Aquest activitats lo pot fer qualsevol persona perquè tots son igual. Una dona pot ser mes rapida i mes forta que un home ,es fals aquella idea de les dones son les llistes i les homes les fortes i rapides,perquè jo coneix a dones que son mes rapides que el seu novio i homes mes llistes que la seua novia.
Hui en dia per a aconseguir un treball jo crec que hi ha mes dones en paro que homes. Jo u dia va escoltar a una dona que no li van contratar en el treball perquè era dona i si se quedava enbarazada seria un problema perquè hi ha de buscar altre treballador de seguida i seria un perduda de temps.
Això no pode ser perquè tot el mon te el dret de qualsevol cosa i fer lo qui li venga de gana. Als masclistes criden la atenció perquè estin a la modernitat i això no pot se,cantidats de dones va moure per maltracte.

pablo tomson ha dit...

El primer vídeo te raó per que el masclista te que arribar una vegada en que este seia del passat i no torne a aver una denuncia mes per mals tractés per que homes i els dones som iguals, som persones per això ningú te que sofrir això com deia el xiquet del futur duia. menys mal que se han extingits.

adri_814 ha dit...

Ecuador:
el masclisme es violència

es tracta de que el masclisme en ecuador era abans molt alt com en tots els paisos. Peró ara ja no es tant, ara ja no les dona el mateix ara per a ells el masclisme es violència. A mi
el vídeo que acabe de veure es molt bonic me ha agradat molt. Per que al menys a mi me agrada veure a la gent així de generosa. Es que i a una frase que diu jo planxo,llave,
cuine. Per a mi aquesta frase me ha encantat. Per fin les persones se donen conter de que el masclisme no esta ve.
FIN

javi beker ha dit...

A hui os vaig a parlar del masclisme.
Els vídeos que he vist en karicies sobre el masclisme,me han paregut molt encertat com am explicat el masclisme i com lo am il·lustrat. Si que es veritat que en molts països el masclisme segueix sent una llei per als homes castigar a les dones,en Espanya encara es donen casos de masclisme,Veneçuela també i en moltes països mes.

Jo crec que hi ha molta gent que vol cambiar-lo però en països llatinoamericans es donen moltes casos,però allí estan permitits, i crec que estén molt mal perquè la dona no es objecte que es poda pegar o tirar,la dona es un ser humà com el home,i se deu de cuidar molt sempre.

BONA VESPRADA!

paula bebel y rebeca west ha dit...

1º vídeo: tracta d'un grup de xiquets que van a un museu i començen a explicar com eren els homes antes, on estaven explicant es troba un esquelet,amb un got (que pareixia com que havia begut cervesa), a l'altra mà de l'esquelet tenia un llátig en el que gol-petjava a les dones amb una actitud ''morbosa''.En resum, era un home borratxo i maltractava a les dones.

Opinem que han descrit molt be als homes de fa uns anys,inclós a l'actualitat pot haver-hi homes amb aquest actitud,emborratxant-se'n i maltractant a la dona

2º vídeo: Aquest,tracta com una metàfora de masclisme,com un ''cavernícola'' esta a l'oficina i veu els currículums de xiques i observa com una xica d'un currículum está ''bona'' i a continuació exclama ''esta xica estar bona, contractar!''.

La nostra opinió es que la vellesa no té res que vore en el treball,perquè a lo millor està bona però no té INTELIGÉNCIA.

3º vídeo: Tracta d'una campanya de la violència masclista,de que tots som iguals,gent que demostra que no l'importa lo que diguen,perquè normalment a una xica per esta forta li diuen ''marimatxo'' o com a un xic li diuen ''maricó'' per cuïnar.

La nostra opinió es que ens pareix bé que la gent no es preocupe per lo que diuen.

Elliot Goldman ha dit...

Masclisme en Ecuador

Aquest vídeo parla sobre el masclisme que hi ha en Ecuador, aquest vídeo es para proganitzar la campanya
"Reacciona Ecuador, el Machismo es Violencia”.Es una campanya para parar tot el masclisme que hi ha en Ecuador començó el març de 2010.

La gent diu coses que fan i otres diuen: i que!? Perque aixó no importa, les importa més que no sean masclistas.