1 de des. 2014

Juga i calla!


Per què cançons com Little Game, de Benny, no són número 1 a les llistes musicals? Potser perquè trencar el rol masculí-femení és massa revolucionari??? Es veu que sí, que tots i totes hem de jugar al mateix joc. I si no, rebrem violència!!! O som dels (de les) que insultem qui se n'ix del model??

36 comentaris:

Jose Mot ha dit...

Aquest vídeo tracta de que els xics i a les dones soles poden fer coses de lo que la gent pensa que es el que te que fer com per exemple:
Un xic te que jugar amb tanques,monstres,armes...
Y les dones tenen que jugar a vestirse,jugar amb nines...
Per a mi això es una tonteria que mai tenia que ha versen inventat perquè dona igual amb que jugue cada un.

PabloThomnson ha dit...

En aquest vídeo et fan comprendre totes les etiquetes que hi han en el mon com que els xics no pugen jugar amb una corda o com ix en el vídeo jugar amb una nina,els xics no pugen eixir de la pilota, els robots i els pel-lis d'acció, Les xiquetes no pugen eixir de les nines, cordes i de pintar-se les
ungles .Es com una norma de infelicitat per que si tu vols jugar amb una corda no pots. Per que ?
En aquesta societat es sol pondre moltes etiquetes que diuen lo que tu no eres i ixo es un fastidi per que si no fas ixo lla eres com una persona diferent

Lorenzo Arenal ha dit...

JUGA I CALLA

Aquesta cançó “llittle game” que amb aquest nom vol dir petit joc, però que la realitat és que és un tema molt gros i no hi ha que fer broma amb aquestes coses.

Tot comença amb dues escenes paral·leles, a una i apareixen els xics amb els seus estereotips i tot el que es suposa que haurien de fer, com fer peses, jugar al futbol o jugar amb ninots, i d´altra banda les xiques, una es ballarina, l´altra parla per telefon, maquillant-se o mirant la seua longitud de cintura.

Aquest estereotip comença a trencar-se quan un xic agafa un joguet de xiques i la xica en lloc de fer equilibri com les altres amb els llibres ho obri, este és el moment el qual pel fet de haver trencat amb l ´establit son marginats del grup al que estaven, son expulsats d´aquell món al que tot hi era tan perfecte i ara tenen que enfrontar-se al món real, on poden ver altres persones que com ells havien trencat l´estereotip, eren llibres.

El que ocorre a l´última escena de aquesta cançó, quan el xic i la xica posen juntes les seues mans, una blava i l´altra rosa, volen simbolitzar la llibertat de la qual he parlat abans, la llibertat de fer el que vulguen siguen homes o dones, xicots o xicotes, tenen la llibertat, ja poden fer-ho.

Per últim, dir que aquest vídeo m´ha agradat a mes no poder, m´ha paregut que aquesta cançó hauria de ser escoltada per tothom perquè com diu el comentari de la cançó seria revolucionari trencar amb el rol masculí-femení i pense que estaria be revolucionar algunes ments que ho necessiten urgentment.

Andrés Stone ha dit...

Hola, bon día.

Aquesta vegada parlaré de una cançó que lamentablement no es posa en la numero 1 en les llistes de musicals. Ja que trenca la dinàmica que ell volen, ells volen que siga com a sigut tota la vida i no estic d'acord que les coses siguen així. per què les homes no poden jugar amb ninos o nises...? Per què no poden xiques jugar amb cotxes, tanques..? perquè ells volen que les xiques juguen a nines amb objectes de color rosa i que juguen amb les cuinetes per a que de xicotetes ja estiguen preparades, es a dir, que començen a fer el que tenen que fer segons ells...

Aquesta cançó ens mostra que nosaltres no triem el que volem al contrari la societat determina el que tens que donar-li al teu fill, i si ell tria un objecte rosa o un color que utilitcen les xiques o al contrari les xiques utilitcen objectes de xics, i son mal mirats per el demés. Tot el que estic dient es veritat ja que sempre si et dónes conté la majoria de gent mira molt mal que tu poses a un xiquet roba de color rosa i més les persones majors ja que en époques pasades es miraba molt mal i és castigava al pare o mare per allo.

Tinc que dir que ara el problema que tenim esque “Disney” un programa de televisió que molt xics i xiques de tot el món veu esta donant idees molt males como que les prisesses tenen que tindre un princep i moltes coses així...

Aquesta cançó vol que la gent tinga consciencia del que fa i que ens obligan a fer el que ells volen.

Un saludet.

Franciele West i Olga Stone ha dit...

Hola som Franciele West i Olga Stone, i anem a parlar del vídeo “JUGA I CALLA!!”.
Aquest tracta de els estereotips de que el xics tenen que jugar amb els seus joguets i les xiques aparentar ser mones, però quan algú trenca una de estes, la societat el margina.

El vídeo de la cançó ens a agradat molt perquè tracta de trencar el que pensa o pensava la gent.
Pensem que dona el mateix que un xic jugue amb joguets de xiques i estem d'acord en que les xiques no som botges, tenim molta intel·ligència al igual que els xics.

No es te perquè criticar a una persona per ser com es, tota la gent vol tenir amics que lleials
però quan coneixen a una persona així , tenen por de que no siga com ells. Quan haurien de adonar-se conta de que son uns peleles de la opinió de la majoria de la societat.

Finalment, ens ha paregut un vídeo molt bo, ens agradaria ver més com este.

Maria Becker ha dit...

No se perquè no es numero u en les llistes ni tan sols és coneix més aquesta cançó, tothom deuria bore aquest vídeo per adonar-se de el que fa la societat. Creiem que canvia i que ja no és així però ens equivoquem i per bore-ho aquestes coses es tindrien que ficar més aquests vídeos es molts llocs per a que veiem la realitat; el típic, blau per a xics, rosa per a les xiques, perquè?? Cadascú es vestís amb el que li agrada i amb els color que vulga però molts tenen por per la violència de la gent que els rodea i això em de canviar-ho perquè tots som lluïres sense que ningú ens impose res.

Mar de Burgos ha dit...

Hola sóc Mar de Burgos i Marcos de Burgos i anem a comentar sobre el vídeo.
El vídeo va de tres xics i tres xiques, les xiques van de rosa i els xics de blau, el vídeo diu com tenen que vestir les xiques i les xiques, i com ni ha que comportar-se i que ni ha que fer...

Nosaltres pensem que no ni ha que tindre un color especial o gustos especials perquè sigues xic o xica, al fi tots som iguals i nos poden agradar les mateixes coses o coses moltes diferents, però cadascú es cadascú i si tots foren iguals seria avorrit.

Cadascú te que tindre les seues qualitats i els seus gustos i la seua forma de ser o de comportar-se, perquè tots no som iguals.

Izan Becker i Lucia Becker ha dit...

Hola, el vídeo ens ha paregut molt interessant, ens expliquem, al principi no ens ha agradat res, perquè no ens pareix bé que per que siguen xics, sols puguen tenir coses de blau, i les xiques igual però amb el rosa.

Anava a llevar-lo però justament quan anava a canviar m'ha cridat l'atenció una cosa, això d'expulsar d'un grup a una persona per haver-hi triat una cosa diferent que al grup no l'agradava.

El que més m'ha agradat del vídeo ha sigut quan el xic i la xica es taquen les mans, la xica de rosa i el xic de blau i les junten, per a nosaltres eixe moment ens a impactat perquè significa que encara que siguen de sexes diferents poden tindre els mateixos gustos.

rebeca de burgos ha dit...

Hola sóc Rebeca de Burgos i vaig a comentar sobre el vídeo JUGA I CALLA.

Aquest vídeo va de tres xics i tres xiques. Els xics apareixen amb tancs, joguets de montruos, una cistella i un sac de boxejo i les xiques amb un tocador, tot rosa i coses de baile.
El cas és que els xiquets li diuen al altre xic que jugar amb les nines i coses de xica era de bobos i coses així, a la xica li diuen el mateix i els manen a un lloc on les xiquetes i els xiquets que han provat a jugar a les coses del genere contrari. En eixe lloc es donen conter de que dona igual que sigan de xic o de xiques perquè tots som iguals.

La meua opinio es que si tu vols jugar a una cosa jugues, a un que siga de el genere contrari.

Adrian Zetkin ha dit...

El vídeo de el que hui os vaig a parlar jo Adrian Zetkin es titula “JUGA I CALLA”.
El vídeo tracta de que hi han en una sala blanca tres xics de blau i una altra de tres xiques de rosa,
un dels xics iva a agafar una nina rosa i els altres ivan a per ell per al xic que hi havia agafat la nina i el van meter en una habitació mentres en l´altra sala que hi estaven les xiques i estan fent una cosa amb un llibres en el cap i una el va obrir i les altres xiques li van meter en l´altra habitació amb el xic i els dos es van mirar al ulls i van a levantar-se i van a vers dos pols un blau i l´altre rosa i van ponerse´l en les mans i les van juntar i la cançó que hi ha es de que si eres xic o xica no tens que fer el que fans els altres per a ser valent com un xic o mona com una xica.

Luismi de Gouges ha dit...

JUGA Y CALLA
No entenc molt be el vídeo però per la descripció crec que critica els rols de genere:
que el xic jugue amb armes i soldats i les xiques amb nines, que els xics visten de blau i les xiques
de rosa. D'açò tracta el principi del vídeo, a continuació el xic i la xica fan alguna cosa que no esta be acceptada i els seus companys els tanquen en un lloc oscur i apartir d'ací no entenc la resta del vídeo,
en el que apareixen gents com moribundes i troben com uns recipients amb arena blau i rosa que toquen amb la mà i a partir d'ací no entenc res.

La meua opinió es que es un bon vídeo perquè mostra a la gent que no hi ha que fer lo que es social ment acceptable sinó t'agrada (No vol dir que no faces res que no té agrada perquè tota lliberta té un limit). En qualsevol cas m'ha agradat el vídeo, però he de dir que a partir del minut 2:49 s'ha tornat molt confús.

Pau claramunt ha dit...

JUGA I CALLA!!!!!!!!!


En aquest vídeo et fan comprendre totes les etiquetes que hi han en el mon com que els xics no pugen jugar amb una corda o com ix en el vídeo jugar amb una nina,els xics no pugen eixir de la pilota, els robots i els pel-lis d'acció. Les xiquetes no pugen eixir de les nines, cordes i de pintar-se les de blau tenen que ser tot de rosa.

La meua opinió es que tots podem jugar amb tot, els xics amb alguns jocs de les xiques i les xiques poden jugar amb alguns jocs dels xics.

rodrigo de burgos ha dit...

¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡JUGA I CALLA!!!!!!!!!!!



Hola, jo crec que aquest vídeo es una injustícia ,tot el món te dret a jugar amb joguets.
No existís els joguets per a xiques o per a xics i hi ha que lluitar per
aconseguir-lo;no te tens que intimidar per uns xics o xiques que te obliguen a
jugar amb els joguets del teu propi sexe.


I tot el món te que pensar que es una injustícia perquè en els drets humans no se pot increpar a una persona per les seues característiques o gustos.


Hi ha més colors què el BLAU o que el ROSA com el groc, negre,roig...
Perquè el blau per als xics? I no el groc ,rosa ,negre....
I perquè el rosa per a les xiques? I no el blau, taronja....

OPINIÓ PERSONAL:
JO CREC QUE TOT EL MÓN TE DRET PER A JUGAR AMB ELS
JOGUETS QUE VULGA ,AMB EL COLOR QUE VULGA COM
VULGA UTILITZARLOS.

Rubén Kent ha dit...

“ JUGA I CALLA ! “

Hola,

En aquest vídeo m'ha agradat molt la canso, també e observat que en el vídeo a passat algo amb els
xics i les xiques:

·Els xics sol tenen que fer i tindre el que te els xics.

·Les xiques tenen que fer també lo mateix que les xiques.

Peró sempre te que haver una xica i altre xic que comparteixen alguna cosa i des de això finalment
alguns xics i xiques jugaran i compartiran tot el que fan per exemple els còmics que no poden ser
sol de xics sinó que també poden llegir els còmics les xiques.

Mi opinió es que en el vídeo m'ha agradat la canso i la decisió que han tomat totes els xics i les xiques al final.

Fet per Rubén Kent.

Noelia Cambrils i Pau Kollontai ha dit...


En el vídeo ix un grup de xiquets que diuen que ells son els campions, un xiquet va ha agafar una nina i els altres xiquets el miren amb una mirada amenaçadora.
En un grup de xiques estan totes jugant, una xiqueta fa el contrari i la miren mal.
Desprès, els xics i les xiques expulsen als que s'han revelat contra ells, els posen junts en una habitació on estan altres xiquets que els ha passat el mateix.
Van al final de la habitació on hi han dues copes amb pintura en pols de color rosa i blau aleshores posen la ma i es donen les mans com un tractat.
Els altres xiquets els va passar el mateix. En el vídeo de fondo ix una cançó que es diu “ Little Game”

Nosaltres pensem que cada u pot jugar al que vol, i no mes jugar no tots els xics o xiques tenen que ser com els altres, cada u te que ser ell mateix.

Jaume wolf ha dit...


JUGA I CALLA

Aquest videoclip tracta sobre que les nenes i els nens son lliures de elegir a que poden jugar.
És un estereotip molt comú que les joguines tinguen sexe:les nines son de xiques, les armes son de xics... com el color rosa i el color blau.
Però jo no crec les joguines puguen tindre sexe.
Perquè per exemple si a mi que soc de sexe masculí me agrada una nina no té per que passar res.
No me agraden les joguines però no en tinc res en contra a les persones que els agraden les joguines
que es suposa encara que estic no estic a favor “les joguines d'un altre sexe”

Mònica West ha dit...

Vivim en un mon on les dones i els homes són sotmesos a una gran quantitat de estereotips, es molt difícil eixir de la pressió que açò suposa per a les persones, es una manera de tancar la llibertat de la gent que pensa diferent o no li agraden les mateixes cosses.

Crec que aquest vídeo expressa el que molta gent pensa o s'ha plantejat alguna vegada, i es una via de transmitir lo que tots aquests estereotips provoquen indirectament, una gran quantitat de complexos i d'oprimir a les persones d'aquesta forma es algo que actualment pareix impensable però està en mà de tots canviar açò.

IVAN Y ERIC 3C ha dit...

JUGA I CALA

En aquest video es veu com hi han dos grups un de xics que van e color blau i un altre grup que van de color rosa, pareix que representa com els xics no juguen amb les xiques i intenten vore fer que els xics poden jugar o estar en les xiquetes sense tindre que ser els seus novios o tindre algo paregut.

El que ocorre a l´última escena de aquesta cançó, quan el xic i la xica posen juntes les seues mans, una blava i l´altra rosa, volen simbolitzar la llibertat de la qual he parlat abans, la llibertat de fer el que vulguen siguen homes o dones, xicots o xicotes, tenen la llibertat, ja poden fer-ho. 

La meua opinió sobre aquesta cançó esque els xics poden parlar,interactuar o jugar amb elles sense que no pase res ni tinguen que estar junts soles sent amics.

ruth i sandra ha dit...

Aquest vídeo tracta de que els xics i a les dones soles poden fer coses que les altres persones pensen a de ser. Això es como una norma,una norma que existia fa de temps. Les etiquetes que hi han en el món com que els xics no pugen jugar amb una nina, les xiquetes no poden jugar a la pilota, els robots i ver els pel-lis d'acció. Els xics han de tenir el rol de jugar amb els robots, ser un campió en tot i han de estar fortes. Les xiquetes han de mantenir un pes mínim,no han de fer molt exercici i han de estar sempre arreglades.
Això es un estereotipo que té el ser humà, cada persona a de ser lliure de ser com li vinga en gana perquè sinó tot el mon seria privacitat i no podrà ser lo que vulga. No hi ha ni rosa ni blau trenca aquest dret que no deixa als demés ser lo que vulguen ser, son lo que no vinga en gana i que res te canvie aquesta idea per la candidat que te critiquen , segueix lluitant per els nostres drets.

consuelo i axelle ha dit...

Hola som consuelo i axelle.
En aquest vídeo hem pogut veure a un xics i a unes xiques amb el tipic esteriotip de vestimenta que tots tenim clavats al cap, els xics de blau i les xiques de rosa.
La cançó ens diu que estem somets al nostre gener ens presenta aquesta situació com un joc que tots tenim que jugar perquè sinó no serem com els demés . Els xics tenen que jugar amb soldats , ser forts i no expressar els seus sentiments, simplement perquè van nàixer xiquets, d'altra banda les xiques tenim que limitar-nos a sonreir , mirar-nos a l'espill i esperar tot dels homes.
També ens diu que si no segueixes les normes d'aquest joc te encontraràs totalment sol.

axelle west i consuelo alejandra ha dit...

En primer lloc apareixen xics i xiquetes separades. Les jocs i les robes de les xiquetes eren totalment rosa i les jocs i les robes de les xics eren totalment blau. En aquest vídeo podem veure que les xics tenien jocs molt diferent que les xiquetes.
En el àudio deien que nos mostren les coses de una matera que podem pensar que les xics i les xiques o les homes i dones som molt diferents i no podem fer les mateix coses. Que les nostres pares sense donar se conte nos mostren les coses de una manera que nos fem pensar que les xics i les xiques no podem fer les mateix coses, o perquè no som capaç o simplement perquè no podem.
En segon lloc, vemos un de les tres xics que hi va prendre un joc, que suposadament aquest joc es per a xiques, i les xics l hi van a dir de anar-se perquè aquest joc es per a xiques i no es per a xics.
D'altra banda, en el grup de les xiques, va passar el mateix problema.
Finalment, van aparèixer les xics i xiques que han volgut jugar amb jocs que suposadament no eren per el seu sexe i van a jugar totes juntes.
Nosaltres pensem que no teníem perquè fer lo que la gent diu que teníem que fer i podem tindre la nostra pròpia opinió.

David José Kent ha dit...

En aquest vídeo et fan comprendre totes les etiquetes que hi ha en el món com que els xics no puguen jugar amb una corda o com ix en el vídeo jugar amb una nina, els xics no poden eixir de la pilota, els robots i les pel·lis d'acció. Les xiquetes no poden eixir de les nines, cordes i de pintar-se les ungles. És com una norma d'infelicitat perquè si tu vols jugar amb una corda no pots. Per què?
En aquesta societat es sol posar moltes etiquetes que diuen el que tu no eres i això és un enuig perquè si no fas això ja eres com una persona diferent. Un xic ha de jugar amb tancs, monstres, armes...i les dones han de jugar a vestir-se, amb nines...i és molt degradant.

Andrea Thompson i Oscar Kollontai ha dit...

Hola som Andrea Thopmson i Oscar Kollontai, hem vist aquest vídeo sobre les característiques que se'ls ensenya als xics i a les xiques com han de ser i com han de comportar-se per a no ser una persona estranya. Per exemple les característiques que es representen són, per als xics el color blau, la lluita i el futbol. Per a les xiques el color rosa, el vallet, estudiar, el maquillatge i les nines.

Nosaltres pensem que aquest vídeo representa una realitat molt remarcada en la actualitat. Encara que moltes persones no li fan cas. A molts països no desenvolupats tenen unes característiques pròpies per als seus habitants.

Kike i Adri West ha dit...

Aquesta vegada parlaré de una cançó que lamentablement no es posa en la numero 1 en les llistes de musicals. Ja que trenca la dinàmica que ell volen, ells volen que siga com a sigut tota la vida i no estic d'acord que les coses siguen així. per què les homes no poden jugar amb ninos o nises...? Per què no poden xiques jugar amb cotxes, tanques..? perquè ells volen que les xiques juguen a nines amb objectes de color rosa i que juguen amb les cuinetes per a que de xicotetes ja estiguen preparades, es a dir, que començen a fer el que tenen que fer segons ells...

Aquesta cançó ens mostra que nosaltres no triem el que volem al contrari la societat determina el que tens que donar-li al teu fill, i si ell tria un objecte rosa o un color que utilitcen les xiques o al contrari les xiques utilitcen objectes de xics, i son mal mirats per el demés. Tot el que estic dient es veritat ja que sempre si et dónes conté la majoria de gent mira molt mal que tu poses a un xiquet roba de color rosa i més les persones majors ja que en époques pasades es miraba molt mal i és castigava al pare o mare per allo.

Tinc que dir que ara el problema que tenim esque “Disney” un programa de televisió que molt xics i xiques de tot el món veu esta donant idees molt males como que les prisesses tenen que tindre un princep i moltes coses així...

Aquesta cançó vol que la gent tinga consciencia del que fa i que ens obligan a fer el que ells volen.

roxana wolf ha dit...

Hola soc Roxana, i vaig comentar el vídeo de 'little game', en aquest vídeo lo que fan, son un menut joc que consisteix en que els xics tenen que jugar amb coses de xics, com per exemple camions, jugar a baloncesto i ganar medalles.

Mentre que les xiques tenen que jugar amb nines, ballar ballet o maquillar-se.
En cada grup iai, 3 xics i 3 xiques, però en cada grup 1 de ells volen fer altres coses, com per exemple el xic vol jugar amb una nina però els altres 2 no el deixen, i en el cas de les xiques estaven practicant equilibri amb el llibre però una de elles no volia utilitzar el llibre pera equilibri volia llegir-lo.

Per voler coses distintes els van desterrar de aquell lloc, i els va llevar a un lloc on, iavia juguetes trencats, i era un lloc fosc, però cuan aquell xic i aquella xica van juntar les seues mans tot va cambiar, i les xiques i els xics es van juntar.

Em pareix un vídeo bo, pera referir-se a la classe de persones, que pensen que un xic deixa de ser lo per jugar amb una nina, o que una xica ja no es femenina, solament per jugar a videojocs.
La veritat, no em pareix be que alguns xiquets pensen així ja que totes les persones som lliures de elegir el que vull-gam, però en el mon molt xiques i xics,son abusats,pegats o insultats per altres xiquets solament per no ser com els vullen.

esther roussel ha dit...

Hola,sóc Esther. Us vaig a comentar la entrada de “juga i calla”.Aquesta entrada tracta sobre una cançó que té un vídeo que parla sobre que els xics no poden tocar res ni fer res de xiques i a les xiques lo mateix que no poden ni fer ni tocar res de xics. El cantat lo ve com un “joc” on tenen que dir com jugar, els xics per una part porten roba de color blau, una cistella i el xic que sal amb els robots es “rebel·la” i vol jugar amb una nina. Les xiques van de rosa i una va de ballarina, altra se esta maquillant i la altra es la que se “rebel·la” i no vol ser així.

La meua opinió es que esta cançó pot ser primera en la llista doncs parle de això. No te que afectar el rol masculí en les llistes. Si jo per exemple portara la llista de alguna cadena musical si podria passar alguns dies en la llista en el primer lloc.

Mario De Burgos ha dit...

JUGA I CALLA

Aquesta cançó, ‘’Little Game’’ parla dels estereotips dels xiquets i les xiquetes.

El vídeo comença en dues situacions, en la primera, apareixen els estereotips dels xics, el que normalment fan, com estar jugant a basquet, fent peses, etc. I d’altra banda l'estereotip de les xiques, jugar en les nines, pentinant-se, mirant a veure si estan grosses, etc. Se suposa que aquesta societat a posat com a referent el color blau per als xics i el ros per a elles.

Açò comença a trencar-se quan ell agafa una nina, i la xica obri el llibre. En aquest moment el grup on estaven els expulsen i ells van a la vertadera realitat i se n’adonen que hi ha més gent com ells i que la societat i tot el món els dirà que es callen i que continuen amb els mateixos estereotips de sempre.

A continuació, els dos xicons posen la mà en uns recipients, un blau i l’altre rossa, i quan ajunten les mans, vol dir que són lliures, que els estereotips se n’han acabat que cadascun pot jugar amb el que vulga tant si és de xics com de xiques.

Per últim, aquest vídeo m'ha agradat molt, ja que m'ha paregut que aquesta cançó hauria de ser escoltada per tothom perquè és doner conter que ningú ha de jugar amb algun per estar obligat sinó perquè vol. Jo pense que aquest tipus de cançons haurien de ser nombre un en la llista d'èxits.

Ismael Butler ha dit...

Salutacions a tots i a totes

Aquest vídeo, parla dels rols que tenim les persones des del principi, és a dir, al principi de la nostra vida, quan naixem, la societat ens imposa un rol depenent si eres xic o xica, si eres un xic es suposa que has de vestir de blau i jugar a un esport com el futbol, bàsquet o com ix en aquest al futbol americà, i les xiques, han de vestir de rosa, fer vallet, fer-se les ungles, pintar-se els llavis, i ser molt efeminades.

Al principi d'aquest vídeo ix com en una habitació, plena de xics, que vesteixen tots de blau, estan practicant esports d'homes segon el rol que marca la societat, com són el boxeo, futbol, bàsquet, etc., i també jugant a joguets de guerra com tanques, i de sobte apareix una nina de color rosa i un xiquet l'agafa per a jugar, i aleshores, tots li miren com si estiguera fent un delit, i li tiren fora de l'habitació. El mateix passa però en l'habitació de les xiques on una xica toca una cosa de color blau i també la tiren a la mateixa habitació que està l'altre xic.

Per últim, hi ha com una revolució quant als rols que hi ha en aquesta vida i tots els xics i les xiques juguen amb joguets roses i blaus sense cap problema.

Aquest vídeo, pense que vol transmitir que no hi han d'haver rols per a ningú, i que si alguna persona vol fer una cosa que li agrada que la ha de fer sense dubtar, ja que no importa que t'agrade un color determinat o jugar a alguna cosa precisa.

Ruben goldman ha dit...

Aquest video tracta de que uns xiquets i unes xiquetes estan jugant al jocs de xics i jocs de xiques, doncs en el xics un xiquet agarra una nina els altres xics le recriminen de perque te que agarrar ese joc que es de xica i no de xic.

Despres pasa el mateix amb la xiqueta que la recriminen per no fer les coses de xiques i fer els dels xics.

Tambe aquest video me ha agradat per la musica que hi ha havia i com lo canten el el video.

Tambe me ha agradat molt com explicava el video .

Yo os recomane aquest video per a que el vegeu i veurel el que le pasa a aquestos xiquets y xiquetes.

Adrian Zetkin ha dit...

Hola m´anomene Adrian Zetkin i hui os vaig a volver a parlar de JUGA I CALLA¡¡¡¡¡¡
Hui l´e vist altra vegada per que l´altra vegada no m´havía enterat molt bé i sol havia escoltat la cançó per que està molt xula.
Al que vaig jo es que fan bullyng per que no fan el que es altres volen i es posen en una altra habitació marginats amb altres que també es van revelar davant dels seus companys i els van introduir en l´altra habitació.
Quan va acabar la cançó va aparéixer un xic amb el color rosa que representa a les xiques i el blau que representa els xics doncs es va posar per tota la cara els dos colors de manera de que poden estar junts.

Cintia Tristan i Sandra Becker ha dit...

Hola som Cintia i Sandra.
Aquest vídeo tracta de tres xics que estan en una habitació que totes les coses eren blaus la roba els joguets tots estaven jugant a coses de xics a robots blaus, al baloncest etc...però un xic va incomplir les normes, va bore una nina rosa i la agafa però els demés xics el pillen .
En l'altra sala havien tres xiques que ho tenien tot de rosa estaven fent ballet, pintant-se els llavis de rosa etc...però després se posen de peu per a fer equilibri amb un llibre rosa en el cap, però una xiqueta obri el llibre però les altres xiquetes la pillen i la manen a un quartet junt al altre xic.
En el quartet hi han altres xiquets i xiquetes que varen fer el mateix ,hi havien dos concs en un estaven uns pols blaus i en altre uns pols rosos , el xiquet va ficar dins la ma en els pols blaus i la xiqueta en els pols rosos i al final la xiqueta i el xiquet ajunten les mals amb pols i es junta el colr rosa amb el blau.

La nostra opinió esque les xiques poden jugar a coses de xics i les xiques poden jugar a coses de xics sense anomenen marimacho ni res.22

javi becker ha dit...

hola hui os vaig a comentar el vidéo juga i calla.
Aquest vidéo destaca un montó el rol que a de seguir els xics i les xiques.
Desde menut nos han educat de forma diferent,em refereix a que a les xiques le han dit que tenen que ir a un deport diferent que als xics com per exemple el patinage artist,i al xics el futbol.
Jo crec que aixó no esta be perque cada asqun es lliure de elegir la seua ropa i no ha de ser els xics blaus i les xiques rosa,amb aixó em vol refereix que els color de la roba i els deports pot ser unisex i que no deuen ser uns per a xics i altres per a xiques.

BONA VESPRADA!!!

Yolanda (3C) ha dit...

Bona vesprada.

M'ha cridat l'atenció aquest vídeo, mai havia escoltat una cançó igual, té tota la raó, si no ets com els demés volen que sigues, ho arreglaran amb violència, perquè un home no té que fer coses de “dones”, té que fer coses “d'homes”, però, en realitat, que són les coses de dones i d'homes? Per què no són coses de tots? Des de menuts ja ens fan elegir com serem, els xics tenen que demanar herois, armes, pilotes... i les dones ninetes, maquillatge, cuines... perquè el xic li agradarà el esport, i a la dona maquillar-se per estar guapa, que passa si no es així? Per què tenim que insultar i ofendre al “diferent”? De diferent res, perquè cadascú té els seus gustos, les seues aficions, i ningú té el perquè cridar a ningú “maricón, marimacho, nenaza...”.

Des de sempre les xiques tenim que vestir de rosa i els xiquets de verd, blau i de més colors, mai he comprés el perquè s'assigna un color per al genere, per diferenciar-nos? Per saber qui es xic i qui xica? Em pareix una cosa molt tonta, tant insultar com “diferenciar” els generes per els colors.

Una salutació.

jose kent ha dit...

Hola ha hui va parlar del vídeo“JUEGA I CALLA“
El vídeo va a tracta de 6 xiquets 3 xics i 3 xiques ,els xics van vestits de blau i les xiques de rosa.
Quan un xic va tocar una ninot rosa i els altres dos van a per el xic i quan una xica va a abrir el llibre va a passar lo misme.
I es van ha tancant en un quart va a tocar el seu color i ambos es va a dar la mà
La cançó esta be acompanyat amb el vídeo el soroll no es ruidos
el ritme també esta be fet

Àlvaro Goldman ha dit...

Aquesta cançó, ‘’Little Game’’ parla dels estereotips dels xiquets i les xiquetes.

El vídeo comença en dues situacions, en la primera, apareixen els estereotips dels xics, el que normalment fan, com estar jugant a basquet, fent peses, etc. I d’altra banda l'estereotip de les xiques, jugar amb les nines, pentinant-se, mirant a veure si estan grosses, etc. Se suposa que aquesta societat a posat com a referent el color blau per als xics i el rosa per a elles.

Açò comença a trencar-se quan ell agafa una nina, i la xica obri el llibre. En aquest moment el grup on estaven els expulsen i ells van a la vertadera realitat i se n’adonen que hi ha més gent com ells i que la societat i tot el món els dirà que es callen i que continuen amb els mateixos estereotips de sempre.

A continuació, els dos xicons posen la mà en uns recipients, un blau i l’altre rossa, i quan ajunten les mans, vol dir que són lliures, que els estereotips se n’han acabat que cadascun pot jugar amb el que vulga tant si és de xics com de xiques.

Per últim, aquest vídeo m'ha agradat molt, ja que m'ha paregut que aquesta cançó hauria de ser escoltada per tothom perquè t'adones conte que ningú ha de jugar amb alguna cosa perquè està obligat sinó perquè vol.
Jo pense que aquest tipus de cançons haurien de ser nombre un en la llista d'èxits.

Un saludet a tots!!!

Pau Campoamor i Lucia Becker ha dit...


Aquest vídeo tracta sobre binarisme. El binarisme és l'educació xic/ xica, que vol dir que els xics han de ser d'una manera i les xiques d'altra. En aquest vídeo les xiques tenen que anar de rosa, maquillades i jugar amb barbis i els xics han d'anar de blau, jugar amb coxes i comportar-se d'una manera molt «maxo».
Em triat aquesta entrada perquè ens a atraigut el tema del vídeo,perquè el títol ens pareix molt violent. «Juga i calla».

La nostra opinió es que un xic pot jugar a les nines,a maquillar-se o el que juguen xiques demanar ajuda. Pau va jugar de xicotet a les princeses, i ha llegit llibres de princeses, i per això no te que ser una xica o homosexual.

Recomanem aquest vídeo ales persones que creuen que per jugar amb nines tens que ser una xica i per jugar al futbol un xic.