3 de març 2015

Relacions afectives adolescents a l'IES Isabel de Villena

Des de la classe de Psicologia de 1r de batxillerat, en col·laboració amb la de Valencià i la iniciativa de l'Associació de Dones de la Malva-rosa, hem decidit fer aquest qüestionari de cara al Dia de la Dona per a observar i veure, d'una banda, com han sorgit nous tipus de parelles arran de les noves tecnologies i, de l’altra, com són les relacions afectives adolescents en el nostre institut.

A continuació us donarem una sèrie de consells que hauríeu de seguir per a emplenar aquest qüestionari.
  • El qüestionari és anònim, així garantim la confidencialitat de les dades.
  • Contesta, per favor, amb sinceritat; només així els resultats podran ser fiables.
  • Respon totes les preguntes.
  • Si no tens parella, respon el que més s'assemble al que faries si la tingueres.


11 comentaris:

Ana Ketzin ha dit...

Aquest test m'ha semblat molt bona idea, ja que sol haver-hi diversos tipus de relacions i hauríem de saber qual és la que predomina en la nostra societat, o almenys en la del nostre institut.

M'agradaria saber prompte els resultats d'aquests tests i poder comparar-los amb els de fa anys, quan l'home estava per damunt de la dona, ja que com he dit abans hi ha molts tipus de relacions i podria donar un resultat de maltractament bastant gran o mes xicotet del que pensem.

Els alumnes d'aquesta assignatura han tingut una idea molt bona per a veure fins que punt podem arribar a estar en les nostres relacions. Estaria bé que aquest test es repetira cada any o cada dos per a veure la diferència.

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta iniciativa de cara al dia de la dona em pareix una molt bona idea, ja que tracta un tema molt preocupant a la nostra societat perquè cada vegada s'incrementa molt més: els problemes de control en les parelles adolescents.

Primer, recentment un estudi en adolescents va mostrar que el control sobre la parella és molt preocupant perquè s'ha vist incrementat en parelles de menys edat gràcies a noves formes que ho permeten, com les xarxes socials. Aquest estudi mostra clarament que el canvi en la societat respecte a la igualtat encara té molts obstacles per superar: l'enveja, la desconfiança, la toma de decisions.

Per això, en el nostre institut s'ha decidit fer aquest qüestionari per observar els resultats sobre els relacions afectives adolescents dels alumnes del centre i si, com el estudi mostra, la gent pateix en les seues relacions. En el qüestionari es poden observar qüestions de tot tipus relacionades amb el tema que pretenen que la gent siga sincera respecte a les seus experiències, ja que és anònim en tot moment.

En conclusió, espere que aquest qüestionari tregui resultats positives però, en part, també que, si eixen alguns resultats perjudicials, aquest estudi siga utilitzat per les persones que pateixen d'alguna forma per reflexionar sobre allò i que es puga solucionar.

Victor Thompson ha dit...

Salutacions.

Aquesta entrada en concret ens anima a participar en un qüestionari realitzat pels alumnes de 1 de batxillerat, més concretament en la classe de psicologia amb la col·laboracio de la classe de valencià. Amb aquesta entrada el que volen és arribar a la conclusió de quals són els tipus de relacions personals adolescents que poden trobar al nostre centre.

Per una part en pareix molt bé aquesta iniciativa, ja que en la societat en la qual ens trobem, les noves tecnologies han influït molt en com són les relacions afectives que tenim, sobretot en els adolescents. Açò es relaciona en què les noves tecnologies ens han permet un ús molt habitual de les xarxes socials, i per tant un major control sobre la nostra parella, ja potser saber l'ultima connexió, els comentaris que fa o fins i tot l'ultima connexió.

Per una altra part, com alumne que ha participat en la preparació d'aquest qüestionari puc dir que també hi ha cosses males, i és que, la redacció de les preguntes podria haver estar més preparada i hauríem d'haver promocionat un poc més el fet de completar el qüestionari de tal manera que els resultats hagueren sigut més ajustats.

Victor Thompson ha dit...

(Aquest és el definitiu)

Salutacions.

Aquesta entrada en concret ens anima a participar en un qüestionari realitzat pels alumnes de 1 de batxillerat, més concretament en la classe de psicologia amb la col·laboracio de la classe de valencià. Amb aquesta entrada el que volen és arribar a la conclusió de quals són els tipus de relacions personals adolescents que poden trobar al nostre centre.

Per una part en pareix molt bé aquesta iniciativa, ja que en la societat en la qual ens trobem, les noves tecnologies han influït molt en com són les relacions afectives que tenim, sobretot en els adolescents. Açò es relaciona en què les noves tecnologies ens hi han permet un ús molt habitual de les xarxes socials, i per tant un major control sobre la nostra parella, ja potser saber l'ultima connexió, els comentaris que fa o fins i tot l'ultima connexió.

Per una altra part, com alumne que ha participat en la preparació d'aquest qüestionari puc dir que també hi ha cosses males, i és que, la redacció de les preguntes podria haver estat mes preparat i hauríem d'haver promocionat un poc més el fet de completar el qüestionari de tal manera que els resultats hagueren sigut més ajustats.

En conclusió, aquesta és una iniciativa en la qual m'ha agradat molt participar, ja que no només hem aprés els nous tipus de relacions que poden haver-hi al nostre institut, sinó que també hem pogut saber si hi ha persones amb problemes en l'institut i d'aquesta manera intentar trobar solucions per a què aquestes situacions no és produïsquen

Ivàn Arenal ha dit...

Bon dia companys i companyes de l'institut IES Isabel de Villena, situat a la platja, m'agradaria dir que aquest test, m'ha paregut una bonissima idea per a saber quins tipus de relacions i qual es la que predomina a la nostra societat, o per lo menys al nostre institut.

Pense que aquests tipus de "estudis" et fan reflexionar com està anant la nostra societat hui a dia, perque pense que les relacions entre xics i xiques ha de ser un tema un poquet peliagut per a alguns senyors del segle XX ja que fa bastants anys on la dona estava per davall de l'home i hui a dia continua estant-lo en alguns aspectes, per exemple si et quedes embarassada no pots anar a treballar i et expulsen del treball. M'agradaria saber prompte els resultats d'aquest test perque pense que ets bastant important.

Espere que us haja agradat el meu comentari de hui, un salutet companys i companyes de l'institut Isabel de Villena, que tingueu bones falles, i caloret per a tots i totes. ;)

Daniele Kent ha dit...

Aquest article em pareix una opció de saber les opinions de la gent(de forma anònima),sobre aquest tema.
El problema de la societat es que les persones que diuen la seua opinió,però no la diuen sincerament
i per això hi ha tants discussions .Moltes parelles han deixat de ser parella per no dir la seua opinió sincera. Aquest test es molt bo per millorar o fer ver des de un altra vista la relació con tu parella
He vist les preguntes de aquest test i son bones però les respostes son també bones però no hi ha tot el que vols comentar. Com ja he dit aquest test es molt bo ha sigut una bona idea. Em a gustat

Bea y tamara Washington ha dit...

Relacions afectives adolescents a l'IES Isabel de Villena
A nosaltres dos aquesta enquesta, ens pareix molt encertada, ja que avui dia els adolescents no tenim molt clar les relacions que ens convenen.
També en pareix molt be que siga anònima, ja que moltes persones no volen que altres sàpiguen que opinen sobre aquestos temes, per si pensen diferent, el taxen de ''estrany'' o simplement per vergonya.

Sandra i Ruth ha dit...

Aquest cuestinari esta molt bé eleborat, esn pareix bè que les persones se interesén per les relacións, no per meter-se sinó per a saber si la violenciá, corrupció de parella i altres temes passen amenut i no ens fixem nosaltres mateixos en les nostres relacións... ens deixem llevar per la parella i a vegades fan amb nosaltres el que volen, i no pot ser aíxi, cap te que estar amenaçat o fent coses que no vol.

Una abraçada...

axelle duquesne ha dit...

En aquest qüestionari, hi ha algunes preguntes qui no estén totalment clar. Per exemple, en la qüestió número tres. En aquesta pregunta, diu que si et molesta si la teua parella te un amic. No diu si aquest amic es del sexe contrari o no especialment.
En segon lloc, la pregunta següent diu, si a la teua parella li molesta quan vas amb altres persones, però tampoc et diu si es amb amics del sexe contrari o no, perquè per exemple en el meu cas, a la meua parella el molesta quan vull anar amb les meus amics, que ells son quasi totes xics, s´enfada. i per això jo ja no els veig i perquè no vull tindre problemes amb la meua parella.
Després, en la qüestió set, et pregunta si han canviat els teus rendiments escolars, però no diu si han canviat a mal o a be. Perquè per exemple en el meu cas, a canviat a be, perquè m ha ajudat a estar mes tranquil·la.

neil mot ha dit...

Esta regla diferencia les pel·lícules entre masclista i no masclista, les pel·lícules que no compleixen aquesta regla significa que no apareixen dones o no apareixen suficientment per no classificar-les fora de esta regla.
La regla es basa en:
- apareixen mes de dos dones
- parlen entre elles sobre mes coses que un home
Aquestes pel·lícules perquè apareguen el aquesta llista no son males, solament no apareguen dones i això hauria que canviar-ho.
No esta be que les dones no apareguen el les pel·lícules perquè hi ha que tindre les mateixes oportunitats i no perquè tots som diferents tot te que ser diferent i mes parlant de treball, una dona pot ser igual (i millor) que un home treballant i no perquè no tinguen el mateix cos no implica que tinguen diferent mento diferent tipus de treball.

Sandra Roussel ha dit...

Realment no entenc això de “nous tipus de parelles”, alo millor es refereix a parelles homosexuals i un gran etcetera. Si es refereix això, crec que no tenen idea ,ja que fins la prehistòria els homes tenien relacions amb homes y les dones amb les dones, no té res que a veure amb la tecnologia, si no amb el que tu sents cap a qualsevol persona.
Encara que veient millor aquesta frase, crec que el que vol transmetre són les parelles que hi solen existir, gràcies a la tecnologia, ja que moltes vegades, coneixem a la nostra futura parella, per alguna xarxa social; Instagram, Facebook, Grinder etc i el que provoca això, moltes vegades relacions a distància.
Doncs, tornant altra vegada al tema; l’altra part del qüestionari, consisteix a analitzar les relacions afectives en l’institut i jo com alumna de l'IES Villena dic que és important revisar aquestes coses, però encara més important veure com són tractades algunes parelles. Per exemple una parella homosexual pot ser tractada d'una manera roïna perquè hi ha persones l’institut que és posen a dir-li maricon o també posem l'exemple que un/a professor/a siga homosexual, hi ha alumnes que diuen chorrades, però segurament per pura ignorància o per algun motiu de la segua vida personal.
Cada vegada que donem uns pasets hi ha persones que ens tornen cap arrere, per això és bo fer aquests tipus d'enquestes, ja que així, pots veure que pensen els alumnes i fer alguna cosa per a corregir-lo.
Encara que aquesta enquesta es va fer en 2015 i encara hi ha acciones així. No entenc, com l’institut pot dedicar tants recursos per a corregir aquestes persones i encara haja actes així.