16 de nov. 2015

Pixant...




No hauria de ser més normal trobar fonts amb xiquetes pixant? I tu per què creus que passa?


16 comentaris:

rebbeca i alejandra de burgos ha dit...

Hola, bon dia soc Rebeca de Burgos i estic amb Alejandra de Burgos

nosaltres creem que això es masclisme, perquè no poden fer fonts de xiquetes pisant?
En el mon no hi han a soles xiquets perquè tots som iguals i tots tenim els mateixos drets perquè tots som persones y ningú es mes que ningú ni ningú es menys que ningú.
No ens a agradat gens lo que donava a dar aquesta noticia.

Javi Wolf i Dani Wolf ha dit...

Hola

Aquesta entrada tracta sobre els ajuntaments que posen fonts amb xiquets però no xiquetes pixant
i el poble pensa que això es masclista.

La opinió personal de Javi es que es posen xiquets perquè si posaren xiquetes seria més difícil fer que l'aigua caiga dins de la bassa.

La opinió personal de Dani es que dona igual si la font es de un xiquet o una xiqueta, ja que es un monument decoratiu per al poble i el sexe de la font no afectaria a res.

javi becker ha dit...

Hola bona vesprada, us vaig a parlar sobre les imatges de la font, en les imatges es ven dues fonts una d'una xica i altra d'un xic.

No entenc el perquè d'aquesta entrada perquè qui mes nos dona si les fonts xiques o xics pixant, pense que és una ridiculesa, si tu vols una font d'una xica l'encarregues, una font d'una xica, el del masclisme amb aquesta foto és molt absurd sí que és veritat que hi ha masclisme però és exagerat molt exagerat.

Està molt bé que el publiquen però el del masclisme és una ridiculesa molt gran per aquesta foto.

Adrián West ha dit...

Hola, hui vaig a comentar aquesta entrada perquè no em pareix per a tant que no haja fonts amb xiques pixant.

No em pareix masclisme perquè hi és un monument decoratiu i a lo millor, jo no ho sé perquè no tinc ni idea d'art, pense que el xic pixant és més «espectacular» per dir-ho d'alguna manera, ja que el xorro de pis pot eixir cap arriba i més llunyà. Mentre que el de les xiques solament pot anar cap abaix, ja que elles pixen així.

No me pareix masclista perquè es una cuestió que l'artista vol fer d'eixa manera.

Joel ha dit...

Perquè desde sempre el cos masculí ha sigut menys censurat que el femení, una altra opció és que les xiques són mes protegides pels pares quan son petites que els xiquets i d'ahí que algú podria ofendre's si veuen una escultura d'una xiqueta pixant. Aquesta es la meua opinió

kike west ha dit...

Hola avui vaig a comentar les imatges dels xiquets pixant en forma de font. No em pareix mala la idea del xiquets però sincerament jo no veuria d'aquestes fonts per el simple fet de que hem repugna la idea de veure l'orina dels xiquets aunque aquesta siga aigua.

He de reconeguer que aunque no m'agrade la idea, es original i curiosa i em pareix una manera divertida de veure aigua. Per altra banda com ja e dit abans pense que aquestes fonts no tindran molt èxit i acabaran desapareixen

Rebeca i Daniel Westside ha dit...



Bona vesprada a tots hui estem rebeca i dani per a comentar aquestes imatges en la que apareixen dos fonts de distint sexe, la nostra opinió es que ens pareix molta mal que este be vist que i aparega una font de xics i es molta raro ver una font de una xiqueta pixant, aixo me pareix una injustícia perquè me pareix masclista que el vega be que hi hatja un home pixant i una dona no es veja be.

Mady y Cerezo ha dit...

Sempre s'ha deixat a la vista el cos masculí més que el cos femení. No considerem que siguen masclistes les imatges perquè hi han tant monuments decoratius del sexe femení con del masculí pero sempre es veu més impressionat l'esculptura amb el xorro de pis del xic que de la xiqueta, i tot aixó sense comptar el masclisme que es viu al mon.

Maria Becker ha dit...

M'agradaria comentar aquesta entrada perquè soles hi han dos comentaris i no han pensat abans de comentar en per què ho han ficat.
Bé, no se si seria més normal trobar fonts de xiquetes o de xiquets, lo que si se es que mai he vist una font de una xiqueta, tal vegada perquè que siga un xiquet es veu normal perque està amb el penis fora i això és el que fan ells o poden fer-ho, traure en penis i pisar on vulguen, però una xica no perque ho te que fer axacada, que no li veuen les seues parts perquè li diran `guarra´.
Per això jo crec que hi ha més de xics ja que la gent no es fixa en eixos detalls que serien microcasclisme, no s'adonen de que si un xic pot una xica també. Si dona igual que al xic li veuen el penis, per què critiquen a la xica?

A més que, personalment, no em pareix molt bonico beure d'una font on un ninot pisa.

Sonia arenal i esther roussel ha dit...

Bona vesprada, som Sonia i Esther. En aquestes imatges es pot veure com hi han unes escultures de xiquets i xiquetes pixant.

Nosaltres pensem que això sí és masclista perquè a les fonts amb xiques fent necessitats estan mal vistes i ''ben'' vistes en les fonts amb nens. Tindria que ser per iguals les escultures de les fonts perquè jo no entenc que la font de un xic 'quede bonica' i la de una xica no.

En conclusió, per a la pròxima font un xica pixant que esté bé com las dels xics.

david wolf ha dit...

Hola, sóc David Wolf,

Aquesta font és molt rara perquè és d'un xiquet pixant o una xiqueta de pedra . És una font molt difícil de trobar ,però si te la trobes , tu veuries? jo no veuria perquè te que donar un poc des agradable.

Amí no m'agradaria veure , m'agradaria que siguera una font normal de pedra o de un altre material.


Marc Wolf i David Wolf ha dit...

Hola, som Marc Wolf i David Wolf,
aquesta imatge ens pareix un poc estúpida perquè n'hi ha una font d'un xiquet pixant i a la gent segurament li pareix desagradable.

Pensem que les fonts haurien de ser simples i no tan complexes perquè la gent pot pensar malament. Totes les fonts haurien de ser simples!!!

Andrea Zetkin ha dit...


Bon dia;

Tots pensem que una font de un xic o una xica pisant no és molt “higiènic”. Penseu que queda bé una font de una dona pixant? I la de un home? Perquè jo pense que cap font està ben vista, o deuria de ser així. No sé a quina persona li agrada beure de una font amb un xiquet o xiqueta pixant o fent les seus necessitats.

Com vivim en una societat on la dona no té “cuasi” valor, no van a ficar una font on aquesta siga protagonista. Per exemple, penseu que en la plaça de l’ajuntament ficarien a un xic o a una xica? Al xic no? Doncs, en un poble, en un carrer mort, al fons a la dreta, segur que no hi ha ni llum, ahi ficarien la font de la xiqueta. I es més, estic segura que a la millor ni la ficarien.

Per concloure, pense que és hora d’avançar com a societat i com a persones, ficar-nos unes ulleres i veure el món al altres ulls.

Fora les ulleres de color negre.

Un comiat.

Laura Becker i Andrea Kent ha dit...


Bon dia,
Hem de desfer-se del patriarcat!
Açò que ocorre a les fonts, ocorre en moltíssim llocs com el llenguatge per exemple.
Per a denominar que alguna cosa és avorrida diem que és un “coñazo” però si mola o esta “guay” diem que és la 'polla' i aquesta distinció està molt assolida per la gent de hui en dia i per generacions passades i creguem que per a les futures també, aleshores canviem-ho!
Les parts femenines és diu que són brutes i que fan pudor però dels xics ni es parla, el mateix passa amb els mots de 'xulo' i 'guarra'. Quant una xica s’enrotlla amb molts xics és una fresca però si ho fa un xic què machote! Així que comencem per ací.
El primer que hi ha que dir és que cadascú és lliure de fer amb el seu cos el que vulga i en segon lloc dir que si ella no està amb ningú i no li fa mal a ningú perquè no fer-ho? Açò mateix passa amb les fonts, la comparació és que de cada deu fonts, huit són de xics pixant i dos de xiques pixant, i perquè?
No estan ben vistes les parts baixes de les xiques i per això no les solen posar en aixetes o fonts, però tots això forma part de una societat marcada pel patriarcat, pels rols, pel blau i el rosa i no ha de ser així ja que som persones igual sense importar la nostra condició sexual, o inclús el com som i per això hi ha que començar a canviar això, les font, el vestir a un bebè de rosa si es xica, que més dona blau o rosa? Això és determinar a la gent segons el gust de cadascú i fomenta les desigualtats de gènere i la violència per això diem que volem veure més fonts de xiques pixant perquè és normal!

Tania Becker ha dit...

Vaig a comentar l'entrada que s'anomena «pixant» ja que m'ha cridat l'atenció la font de la xiqueta.
Sabeu per què m'ha cridat l'atenció? Desgraciadament per el masclisme que hi ha inclous a les fonts.
Per a començar, el cos d'una dona sempre ha estat més censurat que el cos d'un home, però no obstant això la font en la que predomina el cos d'un home o un xiquet està molt ben vista als ulls de la gent, queda molt bonica al pati d'un poble o a la plaça de l'ajuntament de la ciutat.

Enfastidia prou aquesta classe de masclismes, ja que estem tan acostumats a vore'ls que no els notem i això fa que continuen amb una enorme normalitat. De segur que no ens encontrem la font d'una dona o una xiqueta a qualsevol plaça o pati com pot ser trobem la d'un home i si n'hi ha fonts de dones o xiquetes serà un nombre molt diferent de fonts comparat amb les dels homes...

En conclusió espere que la gent per lo menys es done compte d'aquestos minimasclismes que ens intenten colar.

Sabrina Mill ha dit...

Bones,
Jo, sincerament pense que aquestes fonts no son especialment boniques. A mi, no m'agraden res. Però com pareix que formen part de l'art en estatues, las puc acceptar.

Sí, es cert que podria ser tan normal una font amb xiquetes pixant tan com una font de xiquets. Peò, tornem al mateix tema,el xicsni tenen el mateix lloc a la socuetat que les xiques, i aquest tema passa fins a l'art.

Però en aquest cas, què més dons si tampoc és una pose molt especial, si tampoc és la millor manera per a ensenyar el cos de la dóna i igualar tal explicitat amb l'home. Millor! No possem en ridícul a les dones, pixant en public i fent recrear tal imatge a l'imaginació... Que siguen sent ells els qui pixent en públic, i aquest amb una mica d'humor.

Un comiat!-