Per al sistema patriarcal i binarista, els hòmens han de ser "blaus" (cotxes, futbol, força, cabells curts...) i les dones "rosa" (moda, bellesa, maternitat...). I si la teua expressió de gènere no correspon al model, et discriminen. Ser un xic femení o una xica masculina és quasi tan greu com cometre un delicte i mereix el castic social.
Tu també insultes per a perpetuar el sistema?
Vocabulari bàsic:
Sexe: marcat pels genitals interns i externs, pels cromosomes i per les hormones.
- Sexes normatius: mascle i femella.
- Sexe exclòs: intersexual.
- Identitats normatives: dona i home cis (d'acord amb el sexe assignat)
- Identitats excloses: transsexuals, transgèneres, trans...
- Expressions normatives: dones femenines i hòmens masculins.
- Expressions excloses: dones masculines, hòmens femenins...
Orientació sexual: qui ens agrada, a qui desitgem, de qui ens enamorem...
- Orientació normativa: heterosexual.
- Orientacions excloses: homosexual, bisexual, pansexual, asexual...
PD: Ahir férem la reunió mensual d'Stop diverfòbia (la 4a del curs) i parlàrem dels referents, és a dir, persones importants i significatives que t'han ajudat o t'han transmés el valor de ser tu mateixa. Quins són els teus?
35 comentaris:
Hola sóc, David Wolf,
Aquest vídeo tracta de un experiment que fan amb un xiquet que li canvien de roba primerament a un grup de gent li fiquen una roba rosa i pensen que es una xiqueta menys u que li diu que va ser ballarí, i quant li fiquen la roba blau li diuen que és un xic molt fort i que va ha ser de major policia, futbolista...
M´agradat molt perquè les persones el tractem molt bé siga xic o xic o porte blau o rosa.
ola sóc Andrea Becker i vaig a comentar «La mente en pañales»
Aquest vídeo tracta d'un bebé que li posen una roba de color rosa i després blava. A la primera roba rosa la gent li duien que és una xica molt bonica que de major seria una actriu molt guapa, etc. Però sabent que és un xic la gent el confon per la roba. Però, per què un xic no pot anar de rosa??????
A la segona roba blava li diuen que és un xiquet molt guapo que de major serà futbolista, i la gent agarra de manera distinta als xics. Per què? Les xiques i els xics som iguals, no cal agarrar-los de manera diferent.
Jo crec que si em posaren de color blau m'agradaria i si em posaren de color rosa també m'agradaria.
Bon dia...
Aquest vídeo és una perfecta demostració de com les persones estan acostumades a dir a una persona xic/a només pel color de la seua roba o per la longitud dels cabells. A MI, per exemple, el 95% aproximadament de les persones que acaben de conéixer-me em diu «xiqueta» només per portar MELENA. A ma mare de xicoteta li deien «xiquet» per portar el monyo curt sense arracades.
És cert que la gent no pot saber el sexe d'una persona així com així... Però la forma d'anomenar xiquet o xiqueta per unes quantes dades físiques sense importància... Impressionant.
Gerard Paul, fins al pròxim comentari ;)
Hola som Marc,Wolf i David,Wolf.
Aquest vídeo tracta de que a un xiquet el vesteixen primer de blau i després de rossa, el xiquet reacciona diferent a cada roba de color que li posaven se li ensenye a la gent com va vestit el xiquet i quan va de blau diu la gent (Que xiquet més bonic) però quan el vesteixen de rossa la gent diu(Que xiqueta més bonica)
La nostra opinió es que a un que siga rossa no te perqué ser xica i per que siga blau no te perque ser xic.
Hola, som Milena Laffitte i Nerea Moozoni.
Aquest vídeo tracta d'un bebé que era xic i van fer una proba per a vore com era la reacció de la gent segons el color de roba que portava. Quan van vestir al xic de color rosa, la gent pensava que era una xiqueta i li deien que era molt guapa, que de major anava a fer esteticisme... Al cap d'una estona van vestir al xic de blau i la gent li deia que era un xiquet molt guapo i fort i de major anava a ser lluitador i també futbolista.
Aquest vídeo ens a agradat perquè pensem que quan ets una xica tots et tracten d'una manera i si ets xic d'una altra. Aleshores si ets una xica has de ser més delicada, vestir de color rosa, han de portar el monyo llarg... i si ets un xic has de ser més agressiu, vestir amb color blau, anar amb roba esportiva, portar el monyo curt... i això vol dir que els nostres pares, segons el sexe, ens eduquen diferent.
Hola nosaltres som Santi Wolf i Ivii Wolf, i estem açi per a comentar un vídeo.
El vídeo tracta d'un bebé que li van posar una samarreta rosa primer (perquè és una xica), i després una samarreta blava per a fer un experiment. L'experiment tractava de vore què feien les persones amb el bebé quan tenia la samarreta rosa i la samarreta blava, i també era per a vore si s'adonaven de si era un xic o una xica.
Nosaltres pensem que és un experiment molt interessant perquè les persones solament per ver la samarreta d'un color o un altre ja se imaginen si es un xic o una xica. Que passa un bebé no pot anar de blau si es xica o de rosa si es xic?
Bó, nosaltres os rocomandem aquest vídeo. Una salutació Santi Wolf i Ivii Wolf.
Hola som Aroa Roussell i Elena Zambrano i anem a comentar 'STOP DIVERFÒBIA'.
El vídeo tracta de un experiment que han fet, fiquen a un bebé vestit de rosa en un sofà i li diuen a unes persones que li parlen. Tots diuen: 'que guapa, vas a ser actriu, esteticisme...' Després fiquen al mateix bebé de blau i fan el mateix,, tot el mon li diu: ' de major vas a ser futbolista, que fort que eres...' També quan esta vestit de blau li menegen de forma més brusca i quan va vestit de rosa li agafen i no la menegen quasi.
L'altre dia va vindre un home al l'institut i ens va parlar del cas del seu fill, Hug. Ens va contar que quan el seu fill tenia 3 anys li agradaven les nines. Ell lis portava a l'escola i els seus companys es ficaven amb ell. Més tard en primer, segon i tercer van continuar igual. La seua mestra li castigava a ell i no feia res. Al final els seus pares es van donar conter de el que estava passant i li van canviar d'escola.
Nosaltres pensem que es injust que per no ser el home o la dona que es suposa que tens que ser et tracten mal, t'insulten no te parlen o simplement que et tracten diferent. Ser xic o xica no influeix en la teua forma de pensa, vestir, actuar... O al menys no tindria que ser així. A més a més començarem a ficar-se amb ell amb 3 anys, aixo es molt fort.
Hola sóc Andrea Stuart,
Jo mai m'havia adonat que quan eres un bebé, si eres xic et tracten bastant diferent a si eres una xica, ja que si eres un xic et menegen més, i et diuen que de major seràs futbolista, lluitador... En canvi a les xiques les tenen més al braç i les engronsen i els diuen que seran ballarines, actrius... I tot això ha sigut perquè el mateix bebé estava vestit amb diferent color de roba. Al ser rosa, li van dir que seria una xica i li van fer tot això. En canvi, quan el van vestir de blau, li van dir que seria un xic.
A mi això no sé si m'hauria passat, perquè sense adonar-me podria tractar-los diferent, però ara ho pense i no em pareix bé ja que són iguals i sols tenen una cosa diferent: el sexe, però els dos haurien de ser tractats iguals. I no sé per què, però que una xica vista de blau es veu normal, en canvi que un xic vista de rosa es veu rar. Jo també ho veia rar, però ara ja no perquè al vore este vídeo ho he pensat i no em pareix just. Ja no pense això.
Hola.
Aquesta entrada tracta sobre l'identificacio sexual,fan un experiment posant-li a un bebé de genere masculí una prenda rosa i observen la reacció de les persones front a aquest bebé,després al mateix bebé li posen una prenda rosa i observen la reacció de la gent front a aquest i observen que el tracten diferent.
La meua opinió sobre aquest tema es que no es deberia estar tan preocupat per aquest tema i mes per educar als xiquets.
Bon dia a tots i a totes
Aquest vídeo tracta de que els bebés que porten roba blava tot el món es creuen que és un xic i els bebés que porten roba de color rosa són xiquetes.
Als xics li diuen coses que venen bé als xics una de les coses que li diuen a ells és, que fort que estan no obstant a les xiquetes li parlen més suau i unes de les coses que li diuen a elles és, que bonica estan.
En la meua opinió és que per que tinguen la roba de color blava o rosa no té res a vore amb la seua sexualitat.
Jo vos vaig a fer una pregunta que és.
¿a tu t'agradaria que per portar roba de color violeta o blava te donen per xiqueta/xiquet?
Stop diverfòbia
Aquest vídeo tracta sobre un nen molt xicotet que el van vestir de color rosa i cridaren a gent per a ver-la i el confondre'n amb una nena i desprès al nen el vesteixen de color blau
i criden a mes gent i tota esta gent si que diuen que es xic perquè va de color blau i com
es més masculí aquest color doncs te que ser un xic.
Aquest vídeo mostren el que pensa la gent en veure a un non de color rosa, es una xiqueta
i si va de color blau te que ser un xic, quan ells i elles diuen ja de major el color que
li agrada i també hi han més colors que el blau i el rosa.
La meua opinió es que la gent es lliure de elegir el seu color preferit, el seu
deport, etc.
Hola,«david wolf» he vist el teu comentari d'aquest vídeo i com no l'has entés he decidit explicar-lo.
El vídeo tracta de que agafen a un nen i el vesteixen de rosa i l'ensenyen a unes persones i per els prejudicis de la gent, pensen que es una xica i en veritat es un xic i com va de rosa també li diuen que de major va a ser «esteticien» i després realitzen la mateixa operació però ara el vesteixen de blau i la gent li diu (al mateix nen) que es molt fort i que de major va a ser policia.
Lo que aquest vídeo mostra són els prejudicis de la gent.
STOP DIVERFÒBIA
El vídeo que he vist hui tracta sobre un bebé en el que fan un experiment. Primer el vestixen de rosa i li demanen a unes persones que li parlen, i després el vestixen de blau i fan el mateix. Quan el bebé està vestit de color rosa les persones la agafen posant els braços en forma de bressol i li diuen que es molt guapa i que de major va a ser actriu. Quan està vestit de blau el posen de peu i li diuen que es molt fort i que de major va a ser lluitador o futbolista.
La meua opinió del vídeo es que no hi ha que que guiar-se per els colors per a saber de que sexe és una persona. A més es tindria que tractar igual a les xiques i als xics. Als xics se lis tracta més bruscament i a les xiques se lis parla més. Jo crec que hi hauria de tractar-se igual als xics i a les xiques.
Aquest vídeo ma sorprengut bastant quan l'han posat el vestit rosa al bebè, que era un xic, i el han deixat en el sofà, d'aquesta forma es sentava gent en el sofà i tots pensaven que era una xica. També a passat el mateix quan l'han posat de blau, que les persones pensa ben que era xic. Es normal que els atxa passat açò, ami segurament també m'haguera passat el mateix i això es perquè desde que som nens ens ensenyen a distingir les coses de xic i de xiques de manera que si vem coses roses els assimilem com que es de xiques i viceversa
Bona vesprada
En aquest video podem veure quant condicionada esta la societat .
Amb aquest esperiment tan simple , que tracta de posarle roba rosa a un bebe.
Quan el bebe porta roba rosa es pensen que es una xiqueta i es posen a parlarle amb un to mol suau y delicat, en cambi ,quan li posen roba blau es posen a dirli que serà molt fort , valent i fins i tot asocien la professio de futbolista amb els xics, es que si nporta roba rosa no podra ser futbolista, o valent?
Ha vui dia tots pensem que hi ha coses per a xiques o per a xics . Pense que es perquè asi ens an criat a la majoria.
STOP DIVERFÒBIA
El meu nom es Dani West en aquest vídeo que es molt curiós tracta de un experiment social molt interessant la veritat es que si a mi me meten en una habitació amb un bebé jo no se si es xic o xiqueta lògicament però si li posen una ropa de color determinat con el blau o el rosa pues mas o menos pense el tipo de sexe que te el bebé la veritat que jo crec que qaun son bebés posar-les un color determinat no estan malo com pensen algunes persones perque a simple vista no se sap si el bebé el que si em pareis mal es que després quan es mas major le poses una ropa determinada solament.
Peró aixo no es el mes important si no el que diguen quan es un xic i una xiqueta, si eres xic seràs policia , forte, valent... etc i si eres dona te diguen que tens un cabell preciós o que seràs molt guapa etc.
Bona vesprada, aquest vídeo tracta sobre un xiquet que li posen roba rosa i fan l'experiment de presentar-ho a la gent per a ver quina és la reacció. La gent li diu a la ''xiqueta'' que va a ser tan bona com s'ha mare, que va a ser molt bonica i que té una careta molt preciosa. Quan li posen roba blau al xiquet la gent diu que deu de ser un xiquet perquè va vestit de blau, que és molt fort i gran, que va a ser un lluitador i coses atribuïdes als xics.
La nostra opinió és que aquest vídeo és molt interessant perquè fan un tipus d'experiment que està molt bé per a demostrar com la societat ens ensenya a que el rosa és un color femení i solament el poden portar les xiques, i que el blau és masculí i han de portar-lo el xics, com també les xiques han de ser femenines i els xics masculins.
En conclusió, pensem que les dones i els homes podien haver preguntat el sexe del xiquet per a saber-lo en vegada de associar-li el sexe per el color.
Bona vesprada, en aquest vídeo es veu un bebè (home), primer el vesteixen de rosa i tots pensen que hi es una xica, li diguen un montó de cumpliments com que es molt bella, que hi será una gran bailarina, etc.
Després el vesteixen de blau, i tots pensen que hi es un xiquet, li duen que es fort, que va ser un gran futbolista i demés coses així.
Aleshores... El vídeo mostra com per un simple “color” ja sos identificat, jo pense personalment dues coses... Primera, que els colors son unixes, no son de xic o xica. Segon, cadascú te els seus pensaments i ningú pot camviar-los per molt desacord que hi este.
Em impresiona com per simplement la roba tracten al xiquet d'una forma u altra... Observant això, no em queda duda de la diverfòbia que ni ha al món. Hi es una pena molt gran, que la gent tinga que pensar així a estes altures... Sobretot em pesa el patiment que gent que te altres expresions no siga acceptada com els demés.
Bon dia, vaig acomentar aquest video.
Aquest video tracta de un experiment en que consisteix en vestir a un xiquet amb roba en blau i rosa i deixarlo en sofá , despres deixar passar a gent. La gent deia que com el bebé porta roba rosa es xiqueta i se es tracta mes amb sensibilitat i com el bebé porta roba blau es un xiquet i se tracta ems bruscament.
Doncs, aixi veurien com pensa la societat de hui en dia.Perquè el rosa es per xiques i el blau per a les xics? No pot ser al revés? No existixin altres altres colors? Perqué hi ha de haber un sol tipus de comportament per les dos sexes?
Es mes, segur, que diu, segurisim que no totes som del tot femenines i no tots son del mascilins.
A demes no tant sol hi ha tan sol una orientació, expressió o identitat, hi ha més de una.
Bon dia,
en primer lloc direm el que hem vist al vídeo, han vestit a un bebé de rosa, i aleshores la gent el ha tractat com a una xica. Li han dit que anava a ser actriu de major, que anava a ser molt guapa.. i al posar-li al mateix bebé la roba de color blau, la gent ha reaccionat de forma distinta, li deien que estava molt fort, que anava a a ser un bon futbolista, que podia ser policia, etc.
En la nostra opinió, ens ha paregut sorprenent, que només per posar una roba de distint color, hi ha tantes diferencies en com tractar al bebé, bé siga referint-se al seu futur, com referint-se a si es fort o no, ja que es el mateix bebé tota la estona.
Hem de dir que ens pareix mal que el món estiga dividit en dos colors. Per què no un món de colors? Hem de canviar el blau i rosa, per un món lliure i amb morat, verd, taronja, etc. Hem de aconseguir llevar els rolls que hi ha.
En conclusió, es un bon experiment per a fer obrir-nos els ulls de com esta el món i com actua la societat.
Bon dia,
Anem a comentar aquesta entrada perquè ens ha impressionat la resposta de la gent davant la situació que es planteja dels xiquets menuts i si els tenim que vestir de blau o de rosa, si tractem a les xiquetes d'una manera més delicada que als xics... Això s'anomena el sistema patriarcal i és el que ens presenta aquest vídeo. L'entrada parla de diferents aspectes que són els que anem a comentar com són: el sexe, la identitat del gènere, l'expressió del gènere i l'orientació sexual.
El primer del que parlarem serà del sexe, tots han sabut que era una xiqueta o un xiquet segons el color de la seua roba, però algú s'ho ha qüestionat?, ningú ha posat en dubte el seu sexe però pensem el primer que una persona no s'ha de diferenciar per si és xica o xic perquè aleshores què fem amb els intersexuals?, encara que no sapiem de quin sexe no s'ha de ignorar cap opció perquè al cap i a la fi tots som persones independentment del nostre sexe o condició sexual.
En segon lloc tampoc podem obviar el tema de la identitat sexual de cadascú perquè encara que els seus genitals siguen masculins o femenins no s'ha de predeterminar a un xiquet per a que en un futur ell siga el que elegeixi el que vol ser realment i no el que l'imposen. I això te a veure també amb l'expressió de gènere ja que si vestim als xiquets més femenins estem obligant-los a seguir rols de dones i ja els estem predeterminant, com hem dit abans.
I l'últim punt a destacar de l'entrada és el tipus d'orientació sexual de cadascú. Pensem que cada persona és primer una persona i no una xica o un xic, o un homosexual perquè tots som lliures de que ens agraden un tipus de coses o certes persones sense que la societat ens oprimira a fer-ho per culpa dels insults de la gent o de la discriminació que això pot tindre perquè vivim en una societat 'moderna' i per aquesta raó s'hauria d'acceptar igual a un homosexual que a un heterosexual.
Nosaltres pensem que aquest 'experiment' que ens mostra el vídeo és un clar exemple de que la nostra societat està basada en un sistema patriarcal ben estés con podem veure, i ens ha agradat molt les diferents reaccions que han tingut les persones sense saber el sexe del bebé, i dels comentaris a aquestos perquè quant tractem amb una xiqueta és d'una manera més dolça i sensible; i quant és el cas d'un xic sembla que el volem fer futbolista, fort i un lluitador i açò també ho podem ser les xiques, així que canvie ja per favor!
Bon dia,
Tornem altra vegada al mateix tema de sempre: el sexisme que existeix en la societat el qual influencia als xiquets des de que naixen. Encara que fa molts anys campanyes de publicitat, revistes i programes de TV han intentat eradicar-ho per complet aquest problema social, no s'ha pogut conscienciar a tot el món sobre el nostre comportament davant d'aquesta situació.
Com bé em vist al vídeo sols un color basta per a canviar el pensament d'una persona, i que des de ahi cadascun trau una història de com serà la vida d'aquest xiquet, però si ens fixem bé quan el bebé porta un tratge rosa totes les opinions dels adults són iguals, és a dir, tots pensen que la vida d'aquesta xiqueta estarà conduïda pel camí de la moda, o de la bellesa, en canvi, si el bebé porta una vestimenta blava directament el pensament de la gent serà tot el contrari, se suposa que el mes "normal" serà que siga un xiquet fort, amb ambicions de valentia, etc.
Pensem que hui en dia vivim en una societat molt moderna i encara que hem avançat molt en l'àmbit social el nostre pensament segueix sent retrògrad. Ens sorprèn que la gent no tinga una ment més oberta i no puguen pensar que a lo millor aquella xiqueta tan bonica que han vist podria ser una gran futbolista, advocada o metgessa,i també amb el cas contrari pot passar el mateix, que eixe xiquet que han vist siga un ballari de ballet o perruquer en compte d'un boxeador o futbolista. I per això oferim a la gent que òbriguen la seua ment i que no es queden amb la idea de que les persones hem de ser tal com la societat vol que sigam.
Un comiat.
Bon dia,
Aquest vídeo m'ha impactat, com és possible? El sexisme que existeix a la nostra societat deuria d'acabar. Si veiem a un xic de seguida pensem “mare meua! va a ser un gran futbolista!”… Que els xics sols poden ser futbolistes, mecànics, mèdics o moltes altres professions que pensem que són de “xics”? I les xiques?, que elles sols poden ser ballarines, infermera, professores...?
Hem pareix sorprenent que només posar-li una roba de distint color a un bebé hi haja tantes diferències en com tractar-li. Quan naix un xiquet o una xiqueta ja se li imposa un futur, segons el seu sexe. No es pot predeterminar el futur d'una persona pel seu sexe, cadascú l'escriu sin importar el que diguen els altres.
Una vegada es presenta al bebe amb roba d'un color o un altre ja es pensa que és un xic o una xica, ningú se'l va a qüestionar, perquè la roba el diu tot. Quan un bebè naix els pares decoren la sua habitació ja el decoren segon el sexe, si és una xiqueta seran colors clars i suaus (rosa, violeta…) se li compraran nines… I quan naix un xic la seua habitació serà de color blau i se li comprarà cotxes…
Hui en dia viviem en una societat avançada i moderna, a la que s'ha intentat eradicar el sexisme que hi ha a la publicitat, programes de la televisió… però no s'ha pogut fer en tot el món. És tan complicat pensar que una xiqueta pot ser una gran astronauta, futbolista? O que un xiquet pot ser un ballarí?
jajaja a mon també m'a passat, no saber si és un xiquet o una xiqueta per que no se'ls distingix bé, per que no estan desaroyados. em pareix un experiment molt b
Bon dia, aquest vídeo tracta d'un xic que li vesteixen de rosa i la gent pensa que és una xica solament perquè està vestida de rosa i li fan comentaris com «que xica mes bonica» i coses així, i després fan el mateix però el vesteixen de blau i pensen que és un xic. Jo pense que dóna igual com vesteixes al teu fill, siga rosa o blau ningun color és de xica ni de xic.
Cadascú es posa la roba que vol, si es vesteix de rosa no significa que solament siga de xica, molts xics es vesteixen de rosa i no passa res.
Dóna igual de quin sexe sigues, pots vestir-te com vulgues i sense que te discriminen.
En aquest vídeo ens mostra com la gent associa el génere d'un bebè pel color de la roba que porta.
Per exemple: si du roba blava pensem que és un xic i si la du rosa dónem per fet que és una xica.
Açí ens van a mostrar un experimetn de com lo que hem dit anteriorment es veritat.
Primer el visten de rosa, a continuació van a demanar a unes persones que entren (una per una) i li parlen al bebè. La primera en entrar és una dòna, ella comença a dir-li coses com:
-Ja veig que eres una xiqueta.
-Segur que eres molt bona amb la teua mare.
-I que vas a ser molt guapa.
CONTINUARA...
Bona vesprada.
El vídeo que vaig a comentar hui tracta sobre la diverfòbia. En el vídeo es mostra com a un xiquet li vesteixen de rosa i quan la gent li veu di coses com: - Que xiqueta més guapa-, - M'alegre que estigues vestida de rosa perquè així veig que eres una xiqueta-… Després vesteixen al mateix xiquet de blau i la gent diu coses com: -Deus ser un xiquet perquè estàs vestit de blau-, - Que fort que eres-, - Vas a ser un lluitador-…
Pense que perquè sigues xic no tens perquè anar de blau o ser futbolista i perquè sigues xica tampoc tens perquè anar de rosa o ser ballarina. Moltes persones es fiquen amb el xics perquè li agraden jugar amb nines o es fiquen amb les xiques per jugar a futbol; totes les persones tenen dret d'anar de blau, rosa, ser lluitador, ser ballarina… i dona igual que sigues xic o xica perquè tothom es lliure d'elegir els seus gustos.
Termine aquest comentari dient: No sigues un esclau mes d’aquesta societat atrapada en la DIVERFÒBIA.
Bon dia a tots i a totes,
He decidit comentar aquesta entrada, ja que m'ha paregut sorprenent i impactant com han reaccionat les persones davant del bebé simplement pel color de la roba. Per al sistema patriarcal, els hòmens han de ser "blaus" (cotxes, futbol, força, cabells curts,...) i les dones "rosa" (moda, bellesa, maternitat, gimnàstica...).
Si eres un home i vas de rosa amb roba estreta et sobrenomenen de manera despectiva dient-te marica, al mateix temps, si eres una dona i vas de blau amb roba ancha et sobrenomenen com a marimatxo. Jo no puc creurem això. Com pot ser que en ple segle XXI la gent pense que les apariències el diuen tot sobre la persona? I què passa si portes roba rosa, i blava?
Aquest vídeo ens conta la reacció que han tingut diferents persones, sense res en comú, davant un bebé vestit de blau i de rosa. Quan el bebé anava de rosa, la primera reacció de tots era que eixe bebé era una xiqueta, donant per fet que per anar de rosa era això. Li deien coses com: «Segur que eres molt bona amb la teua mare», «vas a ser molt guapa de major», «de major treballaràs com a ballarina o actriu»...
Al mateix temps, quan el mateix xiquet es vestia de blau, tots donaven per fet que eixe mateix bebé era un xiquet per anar de blau. En aquest cas li deien coses com: «vaia, quina força tens», (de major vas a ser un lluitador amb eixes manetes tan fortes que tens», «vas a ser un gran futbolista»...
M'ha pareixi't sorprenent que només al posar-li una roba de distint color a un bebé hi hagen tantes diferències en com tractar-li. Quan naix un xiquet o una xiqueta ja se li imposa un futur, segons el seu sexe, que si vas a ser un futbolista si eres xic, i que si vas a ser actriu si eres una xica.
Vaig a concloure aquesta entrada dient que ja esta be!, no podem continuar amb aquests pensaments tan retrògrads, som persones i com tals cada u pot elegir la vida que vullga, dona igual si un home és ballarí i si una dona és boxejadora. Jo soc judoka i per això no deixe de ser una xiqueta.
Hola soc Rebeca West i vaig a comentar: “Stop diverfòvia” en aquest video apareix un xiquet molt xicotet que li posen roba de xica i despres roba de xic. Quan li posen la roba de xica li digüen a unes persones que entren a la sala i li parlen al bebe, les persones al ver que li han posat una roba rosa al xiquet li parlen com si fora una xiqueta, en canvi quan li posen la mateixa roba pero en blau les persones cregüen que es un xic i li parlen meyns que quan iba de rosa. Les paraules que li digüen quan esta amb roba rosa son mes dolçes, pero quan li pareln amb la roba blau li parlen mes fort i li embrosen.
La meua opinió d'aquest video es que em pareix molt mal que per prende la mateixa roba pero de diferent color cregüen que es xica si es rosa i que es xic si es blau.
Vaig a comentar aquest vídeo perquè m'ha paregut molt sorprenent la reacció de la gent al vore als bebes de diferent manera vestits. Al sistema patrialcal els homes han de ser “blaus” i les dones “rosa”.
Al vídeo ix que al xiquet li posen roba rosa i li tracten duna manera més carinyosa, li diuen coses boniques com “que bonica”. La manera que li agafen en braços sempre es molt protectora, es a dir, li tomben, li posen cómoda...I cuan li ponen la rova blava li tracten no tan bé com l'altra vegada, li diuen coses com “que fort ets”. Eixa vegada li agafen amb valançetjos i li espenten cap amunt.
No em puc creure com assoles un color de roba pot fer cambiar l'opinió d'una persona tan rápidament. Si eres un xic i portes roba mes ajustada, o vas amb xiques i et comportes com aquestes començen a cridarle “maricon” o “gay”. A la vegada que si eres dona i portes roba i et poses roba ampla i jugues al futbol et criden “marimacho”.
No em parix gens bé que la gent ens trobem jutgades per com ens vestim o el que ens agrada fer, ja que si fem algo que el nostre sexe no sol fer et començen a discriminar. També, grácies a les persones que discriminen n'hi ha altres que deixen de fer el que lis agrada per no ser insultades ni discriminades.
Vaig a acabar dient que jo trobe una bobada l'educació “rosa” i “blava” perqué cadascú es lliure de agafar els colors que vullga. I a les persones que eduquen de eixa manera pararles.
Vaig a comentar aquesta entrada ja que em resulta un poc impactant la reacció de les persones davant un bebé només per el body que duen.
Al vídeo es pot veure com un bebe per dur el body blau el tracten com a un xiquet fort, diuen que va a ser futbolista, que es un machote, i en compte quan du un body rosa, diuen que va a ser una princesa.
Es impresionant com estem determinats a la societat entre aquests dos colors.
Si eres xic i hi dus roba molt estreta o de ‘’colors de xica’’, enseguida comencen amb els ilsults; que si es un marica... i lo mateix amb les xiques, només pel fet de que lis agrade el futbol ja lis diuen marimatxo.
En ple segle XXI no pot seguir passant açò.
No podem continuar amb aquests pensaments, cada persona es lliure de elegir la seua vida i de la manera que vol viurela.
Acbem ja en els rols, no al blau i rosa.
Bon dia,
Vaig a comentar aquesta entrada perquè m'ha paregut molt sorprenent, perquè només perquè al bebè li canvien la roba de color, la gent comença a tractar-lo d'una manera diferent en cada cas.
Quan va vestit de blau, el tracten com a un xic, y li diuen que va a ser un lluitador o que va a ser un futbolista i quan va vestit de rosa, li diuen que es molt guapa, que va a ser actriu o ballarina.
Jo pense que tenen que tractar als bebès igual, y no tractar-los diferent sols per que siguen xic o xica, perquè si no desde xicotets, els eduquen a que els agrade una cosa o altra.
Si els eduquen igual quan son grans, poden elegir ells mateixos els que els agrade o el que volen ser, i de l'altra manera ja tenen predeterminat el que tenen que ser o el que els agrada.
El mateix passa quan la societat no accepta que hi haja persones que els agraden les persones de el seu mateix sexe o que els agraden els dos, es a dir, la societat no accepta que hi ha gent homosexual o bisexual, quan es una cosa que no hi ha que ficar-se perquè a cadascú li agrada una cosa i per això no deuen de discriminar a eixes persones, lo mateix passa amb les persones transsexuals o trangèneres.
Un comiat.
Hola,
El vídeo tracta de un bebè xic al que li posen roba de color rosa i se lo donen a gent para que el cuiden. Totes les persones creuen que es una xiqueta perquè vesteix de rosa i li diuen que es guapa i que de major pot ser ballarina o una actriu. També la acaricien mes i la tracten de manera mes suau. Quan li posen roba blava la gent li deia que és un xic fort, que de major va ha ser futbolista o policia y també el tractaven de manera mes brusca.
Aquest vídeo es bastant interessant perquè als xics ens identifiquen per un color i a les xiques per altra apart de que els tracten de manera diferent. Aquests son el estereotips mes comuns, encara que diuen que el estereotips de xic, xica, home o dona van aparèixer fa uns pocs anys i que existeixen. Açò es mentira perquè en el vídeo les persones que cuiden del xiquet son persones majors i algunes per damunt dels 50.
Aquest vídeo m’ha fet molta gràcia, pel fet que la nostra ment està tan acostumada a separar-nos per colors que creiem que tot es regeix per això, si vas de rosa o morat ets clarament una noia però pel contrari si vas de verd o blau ets un noi.
Molts xiquets quan creixen no volen posar-se roba de color rosa perquè diuen que no volen paréixer una xica, i això té la culpa l’educació que els han donat. En aquesta societat des de xicotets ens diuen segons el que tinga'm entre les cames, amb què coses em de jugar i que no, que podem veure i que no, que les xiques han de ser més tranquil·les i dolces i els nois més bruscos i inquiets, els nens no poden jugar amb nines perquè no són pe a ells i les nenes no poden jugar a lluitar perquè són coses de xics.
Censurem molts als xiquets des que són nadons, i això va fent que a mesura que van creixent ja saben com la societat diuen que han de ser i no poden tindre la seua pròpia llibertat per a decidir si volen o no jugar amb nines, si lis agrada o no el rosa o el blau, que si realment estan còmodes amb el sexe que tenen i decidir ells mateixos la seua forma de ser, els seus gustos...
En la meua opinió aquesta societat hauria de deixar de pensar tant en blau o rosa i parar-se a veure que hi ha molta més varietat de colors com també de persones.
Aquest vídeo m’ha fet molta gràcia, pel fet que la nostra ment està tan acostumada a separar-nos per colors que creiem que tot es regeix per això, si vas de rosa o morat ets clarament una noia però pel contrari si vas de verd o blau ets un noi.
Molts xiquets quan creixen no volen posar-se roba de color rosa perquè diuen que no volen paréixer una xica, i això té la culpa l’educació que els han donat. En aquesta societat des de xicotets ens diuen segons el que tinga'm entre les cames, amb què coses em de jugar i que no, que podem veure i que no, que les xiques han de ser més tranquil·les i dolces i els nois més bruscos i inquiets, els nens no poden jugar amb nines perquè no són pe a ells i les nenes no poden jugar a lluitar perquè són coses de xics.
Censurem molts als xiquets des que són nadons, i això va fent que a mesura que van creixent ja saben com la societat diuen que han de ser i no poden tindre la seua pròpia llibertat per a decidir si volen o no jugar amb nines, si lis agrada o no el rosa o el blau, que si realment estan còmodes amb el sexe que tenen i decidir ells mateixos la seua forma de ser, els seus gustos...
En la meua opinió aquesta societat hauria de deixar de pensar tant en blau o rosa i parar-se a veure que hi ha molta més varietat de colors com també de persones.
Publica un comentari a l'entrada