10 de maig 2016

I a ta casa qui neteja?







Campanya de publicitat del detergent ASEVI (2015)

20 comentaris:

Jaume Marston ha dit...

Bon dia,

hui vinc a parlar d'aquesta entrada perquè recorde la primera vegada que vaig veure un anunci d'aquesta marca de neteja a la televisió amb la meua germana, fou el de la parella homosexual i tant com a la meua germana com a mi ens va sorprendre gratament. Dic açò perquè mai al món de la televisió i més dels anuncis, s'havien vist gais ni parelles homosexuals, ja que això es veia malament per a molta gent de la nostra societat i fent l'anunci amb un model de família així perdrien vendes. Per açò la meua germana i jo vàrem veure a aquesta marca i als guionistes de l'anunci com uns herois que havien vingut a posar fi a l'estàndard de família o el que es veu com l'estàndard de família i també a normalitzar el tema.

A més, també m'agrada que els anuncis siguen diversos i no tracten a soles un tema com el de la parella homosexual, també tracten el masclisme de la casa quan és la dona qui neteja i cuida al xiquet, l'home que encara viu amb els seus pares... L'últim anunci que han tret ha sigut el que diu «El detergente de la gente» i també m'agrada molt, ja que exposa els tipus de pisos que n'hi ha a les ciutats i també la situació econòmica que sofreixen, una cosa que no molts anunciants s'atreveixen a fer. I encara que molts dels comentaris critiquen a la marca dient que «Todo va mal però mientras tengamos un detergente de mierda...» o que segurament tots els que ixen a l'anunci compren marques blanques, jo seguiré defensant aquesta marca, ja que el que ells no veuen és que gràcies a xicotets detalls com aquests poden canviar el pensament d'algun tancat de ment.

Moltes gràcies Asevi.

Mireia Bebel ha dit...

Bon dia,

L'entrada que vaig a comentar està composta per tres vídeos promocionals del mateix producte de neteja, però aquestos tres vídeos no són com els típics que reflecteixen una actitud masclista en les cases. Els vídeos volen fer un altre tipus de publicitat la qual no estem acostumats a vore i ací ens mostren tres exemples.

En el primer vídeo apareix com el que neteja és el pare i tenen dos fills. La mare s'està encarregant del bebé, que pareix ser, que està dormint i el major està cridant el que provoca que el bebé es desperte. En això demostren, com bé diu l'home, que en els anuncis no estem acostumats a vore al home fregar ni als xiquets plorar, sinó que mostren una felicitat familiar fictícia.
En el segon vídeo el que apareix netejant també és un home i en aquest cas la seua parella és un altre home, el qual el presenta d'una manera graciosa com si fora el seu xiquet.
I en l'últim vídeo apareix un home que està netejant, i com el diu, si que representa la típica imatge de família però en aquest cas el xiquet és el que neteja i els seus pares que ja són vells en el sofà.

En la meua opinió pense que aquestos vídeos publicitaris deurien de aparèixer més sovint en la televisió ja que ens mostren la diversitat de tipus de família que hi ha en l'actualitat.

Vera Cambrils ha dit...

Bon dia,

Qui neteja a la nostra casa?

A aquesta entrada hi ha tres vídeos, al primer veiem que el pare és el que neteja a la casa; al segon, hi ha una parella homosexual, formada per dos homes; i a la tercera, i home que viu amb els seus pares, però no és un xiquet d'uns sets anys, no, és un xic major, i hi ha algú problema amb això?

A la meua casa netegem tots, siga la meua mare, el meu pare o jo mateixa. Perquè tenim que sempre veure als anuncis de la televisió a les dones netejant? Aleshores els homes que fan? Miren com les dones netegen la casa, cuiden als fills…?

Des de fa dos anys la meua àvia viu amb el meu oncle, i ell té ja uns cinquanta anys, i no tenen ningú problema, ell neteja i cuina, la meua avia té algú i no se sent tan sola, i perquè aquest tipus de família no es veu com “normal”, vol dir, el que solem veure, i al que estem acostumats és a veure una família formada per una parella, un home i una dona, i els seus fills, que solen ser xicotets i sempre estan jugant al seu entorn. Però no se'n mostren els altres tipus.

En veure aquests anuncis m'he sorprés molt, als anuncis que jo he vist no apareixen parelles homosexuals, i a aquests sí, aquesta molt bé que hi haja anuncis diversos, per què no sols hi ha un tipus de família. Aquesta marca de productes de la casa no sols tracten de mostrar-nos u tipus de família, si no els altres que hi ha, perquè també hi ha parelles homosexuals, parelles sin fills, homes o dones que viuen amb els seus pares amb trenta anys, i sols per què no és la “tradicional” esta mal vista?

David de Burgos ha dit...

Hola,

Aquest vídeo va sobre un anunci de neteja, però no és un anunci de neteja com tots: amb una casa molt neta, amb xiquets i xiquetes, que està una dona netejant i dient que va molt bé. Aquest anunci és un xic que viu amb els seus pares i diu que no ha de ser sempre igual.

Altre anunci parla d'un xic que viu amb el seu noi i està la casa un poc desordenada i diu el mateix que no sempre ha de ser igual.

A mi em pareix molt bé que promocionen d'aquesta manera el anuncis per que no sempre ha de ser igual, pot netejar qualssevol.

David de Burgos

Aroa Roussel i Elena Zambrano ha dit...


Hola,

aquest vídeo tracta d'una campanya publicitaria que han fet sobre anuncis de neteja, però no és la publicitat típica que estem acostumats a vore en televisió. En aquesta campanya ixen tres anuncis diferents: un pare netejant a la seua casa mentres el seu fill crida, un altre amb una parella homosexual i l'ultim amb una parella major i el seu fill.

Nosaltres pensem que és un anunci molt innovador, no totes les empreses són capaços de fer una campanya tant diferent. També pensem que normalment sempre es la dona la que fa les tasques domestiques i en canvi en aquestos vídeos ixen diferents tipus de família i això no te perquè estar malament, que una família no siga amb pare, mare i dos fills no significa que no netegen.

Hi ha molta gent que viu amb un amic o amb el seu/a germà/na i són una família com qualsevol.

Andrea Stuart ha dit...

Bon dia
Aquest vídeo tracta d'un anunci «Asevi». En el primer que he vist eixia un pare fregant i dient que en els anuncis normals sempre ix una dona fent-ho, però que en la realitat no es així. També hi havia més d'un anunci i en els tres deien el mateix, que normalment als anuncis ix la mare fregant i el pare i el fill pel món.

La veritat és que és veritat que sempre ixen dones fregant, o netejant, en canvi a la vida real no sols neteja la dona sinó també el pare, el fill, la filla... això no està gens bé, no té per què ser sempre una dona la que ix, això ja ho he comentat en altres vídeos, és com micromasclisme.

Aixi que senyors publicistes canvieu!!

Anònim ha dit...

Hola,

avui vaig a comentar aquesta entrada perquè aquest anunci ja el vaig vore fa temps, vaig vore el primer on ix el pare fregant, el seu fill més major botant pel sofà i la mare amb el seu bebé en braços. Al segon anunci ix un xic fregant amb un detergent anomenat asevi i després apareix la seva parella homosexual i a l'ultim anunci apareix un xic i els seus pares, ells estaven al sofà i el fill netejant. Perquè quan passa això pareix que la família no es ''normal''?

A mi em pareix que i tindrien que haver mes anuncis així.

Bon dia.

Anònim ha dit...

Bon dia,
Hui vaig a comentar el vídeo del anunci de «Asevi»

El primer anunci que he vist era d'una família on el pare estava netejant, la mare amb el xiquet menut que estava dormint i el xiquet de 4 anys que estava fent trastades. Aleshores el pare diu que als anuncis sempre esta netejant la mare i els xiquets no ploren i estan tranquils. I per això es «Asevi, el detergente de la gente»

javi collontai ha dit...

Hola
A aquest comentari vaig a parlar de la diferencia entre home i dona que assumeix la societat degut a la seva representació en anuncis,¡ ja siguen de limpidesa o d'alguna altra cosa sempre es posa a la dona com la treballadora, i la figura de l'home no fa res als anuncis de limpidesa.

La opinió que jo tinc de la campanya de ASEVI es que fan molt be al voler canviar la figura de la dona, a els anuncis de limpidesa i a les cases a les que tan sols neteja la dona i l'home no fa res per ajudar-la, i posant altre model d'anunci on posen una parella gay o un home netejant .

Contestant a la pregunta del títol de la entrada a la meua casa neteja la meua mare però mon pare cuina i fa la compra a vegades.

Pau Claramunt ha dit...

Aquest vídeo parla de qui neteja a la teua casa, pot ser la teua mare , el teu pare o també algú dels teus germans poden netejar.

Aquest tres vídeos són de la marca ASEVI què és una marca de netedat. En el primer vídeo apareix una família i el que esta netejant es el pare, però la mare esta amb un bebé i dient-li a l'altre fill que no crida-se. Al segon vídeo està altre home netejant però era perquè la seua parella homosexual arribava de treballar ara. Per l'últim vídeo apareix el que diuen que han de aparéixer uns pares amb el seu fill i és el que apareix, uns pares majors amb el seu fill de uns quaranta anys netejant i quan acaba de fer-ho li demana al seu pare unes magdalenes però no els dona.

La meua opinió es que ha casa té que netejar tot el món i no sols la dona si no tots, però no sols en el netejar si no en tots les tares de la casa.

Sonia Arenal i Esther Roussel ha dit...

Bona vesprada, aquests anuncis publicitaris tracten de demostrar que no sempre a de ser la dona la protagonista i que pot ser un home el que netege.

La nostra opinió és que ens pareix molt be que la marca aquesta mostre les verdaderes cases, en lloc de les cases perfectes que solen aparèixer en aquestos anuncis. També que apareixen parelles homosexuals , famílies nombroses i fills majors que viuen amb el seus pares.
Ens pareix molt masclista que en altes marques de detergent o qualsevol producte de neteja, a soles isquen dones, mentre que Asevi mostra les altres cares i circumstàncies de cases on no hi viuen dones i s'encarreguen els homes de les tarees de la casa.

En conclusió, aquests anuncis estan molt bé per a mostrar casos on la dona no neteja o que el home s'ofereix voluntari per a fer-ho en el seu lloc.

Maria Claramunt ha dit...

Avui vaig a comentar l'entrada sobre qui neteja a casa.
En primer lloc, diré el que he vist al vídeo i després donaré la meua opinió.

A aquesta entrada hi han tres vídeos on es pot veure en el primer com es un pare el qui neteja la casa; al segon una parella homosexual; i al tercer on un home viu amb els seus pares i es ell qui neteja.

Per que a tots els anuncis sempre es la dona la que té que aparèixer netejant i fregant la casa i fent-se càrrec dels seus fills? Una altra vegada més apareix el masclisme a la nostra societat.
Hauríem d'acabar de alguna forma en que la dona sempre es faja càrrec de les coses de casa, ja qi el pare també viu a aquesta i també ha de ajudar i formar part de les tasques.

A la meua casa, per sot, els quatre fem de tot i ens alternem les coses, tan mon pare, com el meu germà, com ma mare, al igual que jo, cada dia fem una cosa, però tots participem a les tasques de casa, i ells mai se queixen, ens ajuden amb ganes.

Pense que al igual que fem a la meua família, hauríen de fer totes les demés, ja que hem de llevar la imatge de la dona com a ''chacha'' i ajudar, tant les dones com les dones han de fer coses a casa i anar alternant-se-les.

En conclusió, em d'acabar amb els masclisme, les dones també som importants, també apleguem cansades a casa i amb ganes de descansar, les dones tenen dret a poder estar un dia per ahi sense la necessitat de tindre en el cap que han de netejar o fer-se càrrec dels seus fills, els pares estan per a algo, els pares també han de fer les tasques de casa.

Abel de la Barre ha dit...

Bon dia,

Hui estic ací per a parlar dels anuncis que mostren realitats diferents a les quals en veritat ens trobem en el dia a dia d'una família. I com gràcies a la marca de productes de neteja Asevi ens mostra als seus anuncis com són les famílies de hui en dia.

El primer que vull comentar; abans de tot, és que també podem trobar-nos en famílies com la dels anuncis, però que generalment sempre són com la dels anuncis d'Asevi. A aquests anuncis ens mostren tres tipus de cases; la primera que ens trobem és la de dos pares i el seu fill, però amb la diferència que el fill ja es major; sobre uns 30-40 anys, i els pares són ja quasi jubilats. La típica família dels anuncis amb el pare, la mare i el fill; però en aquest cas sumant-li uns anys de més.

El segon model d'anunci que ens trobem a una parella de persones homosexuals; que és molt estrany que apareguen als anuncis i no se per quina raó, però gràcies a aquesta marca els trobem. El tercer exemple ens trobem a una família amb una mare, un pare i dos fills; però en aquest cas el que ens trobem és que els fills es troben plorant, i el que es queixen els protagonistes és que als anuncis en general açò no passa.

En conclusió dir, que gràcies a aquests anuncis ens podem mostrar que a la publicitat també podem famílies més comuns que als anuncis normals o generals, que mostren unes famílies; que ens podem trobar amb exemples d'elles, però que de normal son com la dels anuncis d'Asevi.

Un comiat.

Laura Becker ha dit...

Bon dia,

Hui vaig a comentar l’entrada, I a ta casa qui neteja?

Aquesta entrada m’ha paregut molt adequada, perquè la gent esta acostumada a veure en els anuncis de neteja de la televisió a dones, i aquests anuncis on canvien els papers, són necessaris per a que els rols canvien i serveixen molt per a que la gent es done conte de que el que és normal es que netegen també els homes, no soles les dones.

Crec que les taques de la casa, si vius amb més gent, han d’estar repartides, i tant un gènere com l’altre les tenen que fer, sense distinció. A més si estan dividides i no les fa una persona totes, a la llarga és millor, perquè si hi ha una persona que les fa sempre, al final arriba un moment que és satura i pot desencadenar en mal humor, perquè la carrega la porta a soles.

Recomane a totes les persones que ho fiquen en practica, ja siga si vius amb la teua parella o amb més gent, perquè segur que la relació amb les persones en les que vius serà millor, i així es pot canviar la visió que té el món en que soles les dones han de fer les tasques de la casa, perquè això s’ha de canviar ja, i que comence a haver igualtat començant per ací.

Un comiat.

Azahar Nelken ha dit...

Aquest vídeo tracta d'un home que està netetjant el sól dient:” els anuncis de produtes de netetja sempre hi ha una mare un pare i un fill''. A continuació apareidx altre home que resulta ser la seua parella.

Jo pense que el vídeo té tota la raó per qué no totes les famílies són la mare netetja i el pare amb el noi. Aquest tipus de anuncis deurien de fer-se més sovint per a que convie la societat.

Milena Laffitte ha dit...

Aquest vídeo tracta d'un anunci de neteja on un home comença a parlar sobre que en els anuncis de productes de neteja sempre apareixen dones amb fills al costat, feliços sense plorar i sense molestar pero en aquest anunci no, es tot el contrari apareix l' home netejant el sòl amb la dona aseguda en una engronsadora amb un bebé en els braços, pero també hi ha un altre fill que no deixa de plorar i molestar, i els seus pares li deien que pare pero aixó asoles feia que empeorara. L' home es prereguntaba a si mateix per que no podien apareixer els homes netejant o fent qualsevol tipus de anunci.

La meua opinió es que en els anuncis també poden apareixer netejant no asoles les dones encara que em pareix un poc masclista que utilitsen a la majoria de les dones per a fer anuncis.

Angela Becker ha dit...

Bon dia a tots i a totes,

Hui he decidit comentar aquesta entrada perquè m'han paregut molt peculiars i divertits aquestos vídeos. La veritat és que en la major part dels anuncis publicitaris de neteja que ixen en la tele ixen dones netejant i mai homes, També acostumen a eixir famílies «normals» (la mare, el pare i els fills), però no totes les famílies són aixi, ni moltíssim menys. Una família por tindre dos pares, dues mares, un pare i una mare... i no sempre les dones són les ames de casa, el seu treball no és netejar ni cuidar de la família, també ho fan els homes i també ho tendrien que fer.

En aquesta entrada apareixen tres vídeos. En el primer vídeo apareix un el pare netejant i la seua dona cuidant del bebé. Normalment en els anuncis com bé diu el pare, sempre ix la mare fregant i que els xiquets mai ploren, però està clar que això no és aixi, tant els homes com les dones poden fregar i freguen i no sempre el xiquets

Continuara

consuelo west ha dit...

Qui neteja a casa?

Bon dia, en aquests anuncis que acabe de ver hi ha una cosa que no vem normalment a la televisió, homes netejant o una parella homosexual.
Aquests anuncis es sorten del estereotip de família perfecta on el pare està treballant , la mare es dedica a netejar i fer-se càrrec dels nens i tenen uns fills exemplars .

En primer vídeo el que neteja es l’home i la mare es fa càrrec del bebè, però l’altre nen no para de fer sorroi i el bebé no deixa de plorar, mostren com és una família realment , no la realitat fictícia que ens venen.

En el segon vídeo, també neteja un home , però ara es tracta d’una parella homosexual. Aquest anunci si que em va sorprendre perquè mai he vist ningú anunci a la televisió on sorten homosexuals.
En l’ultim vídeo, és un xiquet qui neteja i els seus pares són vells.

Aquests anuncis trenquen amb el estereotips familiars que ens mostren cada dia a la televisió.

Irene Kahlo ha dit...

Bon dia,

Avui comentaré aquesta entrada, on podem veure 3 anuncis publicitaris promocionant un producte de neteja. Però aquests anuncis són diferents dels habituals, ja que trenquen barreres i estereotips. En el primer vídeo es mostra una família composta d’un matrimoni heterosexual, amb dos fills menuts i ens mostren el que els anuncis normals solen canviar, en aquest cas l’home neteja i els fills ploren. En el segon anunci es mostra una parella homosexual. I en el tercer es mostra un home major que viu amb els seus pares que ja són majors, i és el fill el que neteja.

Sincerament aquests anuncis m’agraden perquè mostra famílies diverses i açò permet apropar-se més a la realitat, per avui en dia les famílies són molt diverses i no són com abans que eren totes tradicionals i iguals.

En la majoria d’anuncis sobre detergent o relacionats amb la neteja apareix una dona, és que els homes no poden netejar? Hem de ser sempre les dones? Pense que açò és d’una mentalitat antiga, i que hui en dia encara hi ha persones que pensen així. Però la societat canvia i els mitjans de comunicació són una bona forma d'ensenyar a la gent que la societat evoluciona, per això em sembla una idea genial que en aquest anunci, aparega un home netejant.

Un altre fet és que sempre ix una família heterosexual, i és la primera vegada que veig a una homosexual. Que pensen quan fan els anuncis? Que els seus productes solament els compre parelles heterosexuals? I per últim l'anunci que m’ha fet més gràcia, el del fill major amb els pares, m'ha agradat perquè ens mostra que no sols els pares han de netejar sinó que els fills també viuen a la casa i també embruten, i si en aquest cas els teus pares són majors, has d'ajudar-los més.

Per la meua banda a la meua casa netegem tots, els repartim les tasques entre tots. Per exemple si la meua mare treballa i el meu pare no, aleshores el que neteja és el meu pare, i a la inversa. També quan el meu germà i jo estem de vacances ajudem als nostres pares, però quan estem amb els estudis, intentem ajudar els caps de setmana.

Espere que aquests anuncis ajuden a canviar la mentalitat d'aquelles persones que encara diuen, “que el deure de la dona és netejar i cuidar els fills” perquè açò, en ple 2016 és molt masclista. I ací és ostra que tothom pot netejar, no sols una persona de la família. Per concloure vull dir que TOTS embrutem, per això TOTS netegem.

Un comiat.

Ivan 4ºB ha dit...

I a ta casa qui neteja?
Bona nit avui vaig a comentar aquests tres vídeos que he vist.
En el primer vídeo podem veure com en el lloc de la dona, el qui esta netejant es el home, i que ells nens mai ploren. Aquest vídeo explica que en els anuncis que tu veges per la T.V sempre neteja la dona i mai el home, pues aquí no aquí el que neteja es el home com debò ser, ajudant a la dona.
En el segon vídeo podem ver a un home netejant que diu (Los productos de limpieza siempre te enseñan la casa con un suelo limpio), i de cop i volta se li acosta un altre home i li bessa lo qual es tracta de una parella de homosexuals.
En el tercer vídeo podem veure que es tracta de una família amb un fill, però ell fill te uns 30 anys i esta netejant i vivint en la casa dels seus pares, una imatge típica de la majoria de les famílies espanyoles.
JO mai he vist anuncis on apareixen homosexuals, homes que netegen etc., Jo crec que eixe tipus de anuncies haurien d’aparèixer mes en la televisió, i així la gent es donarà compte de que no soles hi ha un tipus de família si no que hi ha diversos tipus de famílies, i això es important.