23 de maig 2016

Prínceps blaus


Inventa't altres textos com el de la imatge a partir dels contes tradicionals.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Vulgar!

Alba i maria Becker ha dit...

Hola som Alba i Maria, i anem a dir altres textos reivindicatius de les princeses de disney.
En primer lloc dir que ens agrada molt aquest text perquè estem fartes de les histories de la 'princesa' que esperen al príncep blau per a poder fer les seues vides o per a poder sortir d'un problema.
Per això ens agrada molt Mulan, Pocahontas, Rapunzel i Mérida.

Fa molt de temps que les princeses es taquen les mans i no passa res.

Que siga princesa no significa que vulga un príncep.

Esther Roussel i Rebeca West ha dit...

Aquesta imatge tracta de una xiqueta que diu que si el príncep no se en recorda de la seua cara i ve con el tacó de cristall, la xiqueta li faja que es empassar-se el tacó directament al xic.

La nostra opinió d'aquesta imatge es que es pareix bé que si el xic no recorda la cara de la xiqueta,ella fa bé en negar-se a posar-se el tacó. També pensem que al xic no li importa el de fora perquè solo se fixa en la talla del tacó, no diguem que el xic no li recorde la cara de la xica siga bo.

Text inventat: una xiqueta que estava dormint en la seua cama. De sobte, apareix un príncep blau que la te que besar per a que desperte del seu somni profund. Després,la xiqueta desperta sense ajuda del príncep i li diu al príncep que ''el que jo necessite es que em dones una aspirina per a la ressaca i no un bes''.

Ens agradaria que aquestes coses ocorreguérem en la vida real i en els contes de quan érem xicotetes i no tan sols en les imatges.

Rosa Sanchis ha dit...

Correcció del text:

Esther Roussel i Rebeca West ha deixat un comentari nou al vostre missatge "Prínceps blaus":

Aquesta imatge tracta d'una xiqueta que diu que si el príncep no recorda la seua cara i ve amb la sabata de tacó de cristall, ella li farà empassar-se el tacó directament al xic.

La nostra opinió d'aquesta imatge és que ens pareix bé que si el xic no recorda la cara de la xiqueta, ella es negue a posar-se el tacó. També pensem que al xic no li importa l'interior perquè sols es fixa en la talla de la sabata.

Text inventat:

Una xiqueta estava dormint en el seu llit. De sobte, apareix un príncep blau que l'ha de besar per a que desperte del seu somni profund. Però la xiqueta desperta sense l'ajuda del príncep i li diu: ''el que jo necessite és que em dónes una aspirina per a la ressaca i no un bes''.

Ens agradaria que aquestes coses ocorreguérem en la vida real i en els contes de quan érem xicotetes, i no tan sols en les imatges.

Publicat per Esther Roussel i Rebeca West a Karicies el dia 24.5.16

Rosa Sanchis ha dit...

Vulgar?
Doncs a mi em sembla una manera fantàstica de riure d’un conte tradicional ben tòxic.

Sabrina Mill ha dit...

Hola, el meu nom és Sabrina, sóc estudiant de primer de batxillerat de humanitats, alumna, a més, de Rosa S., i per tant, de vegades comente entrades d'aquest blog, i ja he vist que altra entrada l'has comentat com una "vulgaritat", i ara de nou ho has fet, aleshores tinc la breu curiositat de saber per què comentes com "vulgar" aquesta entrada, podria saber-ho? (ja que no hi ha to de veu ací, m'agradaria dir que no faig aquest comentari de mala manera, tot lo contrari!;) )

consuelo west ha dit...

Hola ,esta molt bé que és fessen cartells reivindicatius sobre alguns contes tradicionals, en els quals sempre un majestuósi viril príncep té que salvar a un pobre i indefensa princesa, es casen i viuen feliços. Però i si aquesta princesa no necessita a un home per ser feliç?, i si aquesta princesa és independent i es val per ella mateixa?.

Hi ha molts contes idolatrats per milers de xiquets i xiquetes , que única cosa que els ensenya són l'antic pensament, el xic mana i la xica es fa carrec dels nens.

Pense que deurien haver encara mes contes com Mulan i Pocajontes,ja que aquestes encara que són princesses no tenen com a objectiu en la seua vida encontrar a un príncep.

Sonia Arenal ha dit...

En aquesta entada es pot veure com en una imatge una xiqueta menuda ix amb la frase: ''A mí me viene el principe azul a probarme un zapato porque no se acuerda de mi cara... Y directamente se lo traga...''
En principi, pense que és molt graciosa. Em pareix molt interessant i sorprenent que hajan imatges infantils parlant o més bé criticant, als contes tradicionals de Disney com en aquest cas al de Ventafocs.
Finalment, pense que està molt bé perquè així des de xicotets els xiquets poden ver que els contes tradicionals no tenen res de reial i que solament són fantasies.