7 de juny 2016

Les hormones i aqueixes coses...

Agudesa visual (feminista). Troba les semblances entre aquestes tres notícies:

  • L'Athletic Club de Bilbao femení s'ha proclamat aquest 2016 campió de lliga per cinquena vegada, però el club ha decidit que no mereixen celebrar-ho amb els mateixos honors que el seus homònims masculins i, malgrat la petició expressa de més de 22.000 persones a través de les xarxes socials, no passejarà les campiones en la Gabarra, una embarcació que recorre la ria de Bilbao quan els vencedors són hòmens.
  • Un manual d’oposicions per a especialistes en Educació Física de l’editorial MAD diu que les dones són “emocionalment menys estables per a la competició esportiva", eviten a propòsit l’èxit i tenen “menor capacitat de decisió”, per això “tendeixen a allunyar-se de la competició”. El contingut apareix al capítol “Diferències anatòmiques, físiques i psicològiques entre l’home i la dona”, on es dóna per fet que hòmens i dones es comporten diferent en l’esport per la seua naturalesa. Arran d’una denúncia a través de Twiter, el llibre, que fa més d’un any que circula, serà retirat per l'editorial.
  • En el tennis professional, com en tants altres esports, les jugadores cobren menys. Djokovic, que acaba de guanyar Roland Garros, va declarar fa uns mesos que valora l'esforç que realitzen les dones tennistes però pensa que han de guanyar menys diners perquè segons les estadístiques, els partits d’hòmens tenen molts més espectadors. El tennista número 1 del món creu que "mentre hi haja dades i informació disponible sobre qui genera més atenció i atrau més espectadors, (els diners) han de ser distribuïts justament". Djokovic també ha afirmat que té “una gran admiració i respecte per elles en lluitar a tan alt nivell" perquè sap pel que passen les dones amb els seus cossos: “Ja saps, les hormones i aqueixes coses; no necessitem entrar en detalls. Les dones saben de què parle”.
Solució: masclisme




5 comentaris:

Gerard Paul i Pablo Goldman ha dit...

Bon dia...

Ens hem quedat sense paraules davant d'aquestes declaracions, llibres, i més coses que ens encantaria llançar pel balcó. Responent a la pregunta del principi, efectivament, la solució correcta és el MASCLISME (Sabem que està baix, i jurem per Déu que no ho hem mirat fins a llegir tot el text i deduir exactament el mateix que tots vosaltres). És la perfecta demostració que aquestes actituds existeixen en tots els àmbits, sense excepció.

Nosaltres pensem que açò hauria de ser eliminat de l'esport, dels llibres i de l'Athletic Club de Bilbao. Les persones haurien de portar una vida lliure, independentment del seu sexe. I tot açò, inclou l'esport.

És també cert que les televisions, i els mitjans de comunicació en general, promouen més els triomfs esportius masculins, i els esports «de xics», que els esports «de xiques». Cal deixar ben clar que no hauria d'haver-hi esports masculins i femenins, que les xiques poden jugar al rugbi i els xics fer patinatge artístic.

Gran entrada, i fins al pròxim comentari ;)

Sabrina Mill ha dit...

Però què és tot aquest, per l'amor de Déu? Disculpeu, primer cal saludar: bon dia!

La primera frase abans de la meua disculpa ha sigut producte de la reacció que m'ha causat llegir les tres notícies d'aquesta entrada, ho imaginaven, no?.

Em sembla difícil creer que són notícies de veritat, és que això no és normal, però que són els homes? Per què semblen més importants que les dones, perquè la majoria ha creat més invents o ha descobert més coses que les dones o què és el que pasa? Necesite una resposta,aquesta preferència no pot quedar així com una costum des de fa molt de temps i ja, és normal i punt, no.

El que més m'ha sorprès de tot ha sigut les diferències psicològiques entre les homes i les dones, això sí que és crueltat, i no té res de lògica.
Per què eixa barrera que separa els gèneres inclòs al esport? Efectivament, com diuen Gerard Paul i Pablo Goldman, "no hauria d'haver-hi esports masculins i femenins, que les xiques poden jugar al rugbi i els xics fer patinatge artístic".

Aquest és un tema que seguirà repetint-se fins qui sap quan, i cada vegada és farà més ridícul i ilògic.

Un comiat!

Andrea Kent ha dit...

Bon dia si podem dir-ho així!
M'he quedat indignada per les notícies que acabe de llegir, no ho puc creure de veritat!
És increïble que hi haja gent que:
-Pense que som inferiors intel•lectualment.
-Pense que un home i una dona no són iguals.
-Pense que un home és més important que una dona.
I així podria dir un milió més d'arguments masclistes.

Aquestes actituds de la gent són les que hi ha que canviar, una dona ara mateix, en l'actualitat és autosuficient, no necessita de ningú machote que la salve i la traga del castell que us quede clar. Una dona és igual que un home, hi ha que distingir-nos pels nostres genitals? No és necessari definir a una persona pel seu sexe.

D'altra banda, en quant als esports, tornem al de sempre. Un home no és més fort o més valent que una dona per a parar una pilota, els dos estan capacitats per a fer-ho així que cosses com aquestes hi ha que canviar-les.
Stop a la discriminació i a la desigualtat esportiva, que tots som iguals!

Aurelia Rubio ha dit...

Hola Rosa.
Moltes gràcies pel teu magnific treball de recerca i denúncia. És descoratjador comprovar la dificultat de canviar les coses i la violència estrctural que continua exixitint cap a les dones.
Però la denúncia i visibilitat d'aquesta és el primer pas per aconseguir-ho.
No és inbcreible que açò passe en una societat on hi ha polítics que maifesten una manca de respecte contiua cap a les dones, que en ocasions és una apologia de la violència cap a aquestes i, per tant, un delicte i no no passa absolutament res. De moment en aquest país la igualtat de drets és formal, però no és un fet.

Gràcies de nou `per les teues valuoses aportacions.
Una salutació.
Aure

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Aurelia,
moltes gràcies a tu!! Efectivament és increïble l'actitud d'alguns polítics cap a la violència masclista, còmplice i alentadora de la desigualtat.
Salut i feminisme!!!
Rosa