15 de juny 2016

Menors trans



Fragment del documental "Trànsit, menors transsexuals", emés a 30 minuts de TV3 al maig de 2016, on apareixen David i Estel, un xiquet i una xiqueta trans. 

El documental es pot vore complet ací

A l'article "Transexualidad, David y Goliat", el sociòleg i activista trans Miquel Missé critica el documental. A continuació podem vore el vídeo Què passa amb #MenorsTransTV3? en el qual Joves Trans Barcelona es posicionen també críticament front al programa.


Si t'interessa el tema, et recomane aquest article: "Els dos models d'atenció sanitària per a persones trans* a Catalunya: la unitat d'identitat de gènere i Trànsit". Com el títol indica, el text ens explica el tipus d'atenció que fa la UTIG -les i els professionals mèdics del documental pertanyen a aquesta unitat- i el tipus d'atenció que proporciona Trànsit, un servei gratuït d'informació i assessorament per a les persones trans a Barcelona. 

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Una de las formas de transformar la sociedad natural, es fomentar y alentar todos los comportamientos sexuales aislados o que no son representativos de la sexualidad normal para poder crear así una sociedad desequilibrada.
La liberación sexual viene a menudo acompañada de toma de drogas, alcohol o otras sustancias, y eso no es bueno.
Educar en lo sano y natural es importante para que los jóvenes tengan un buen desarrollo psicológico.
Un cordial saludo

Rosa Sanchis ha dit...

Hola, Encarna,
no hi ha “societats naturals”; totes són una construcció cultural. El que tu dius “fomentar y alentar comportamientos sexuales aislados” és senzillament respecte als drets sexuals de les persones (i els drets sexuals són drets humans). Tampoc hi ha cap “sexualitat normal”; com diu un meme molt encertat: “normal és un programa de la meua rentadora”. Pel que fa al consum de drogues, té ben poc a veure amb el que anomenes “alliberament sexual”; la crisi econòmica, la xenofòbia, les càrregues familiars... sí que són causes de les addiccions. Finalment, a Karícies eduquem per a fomentar el desenvolupament psicològic del jovent, en primer lloc respectant-lxs, no creant pors o imposant normes que s'amaguen darrere d'una pretesa naturalitat que no existeix.

Marc de Gouges ha dit...

hola, bon dia...

aquest vídeo diu que tots els transexuals no tenen per que seguir el mateix patró, cadascú pot ser de la forma que vulga ningù ens ha de dir com tenim que ser cadascú te la seua personalitat i cadascú es pot sentir com creeix que és ja siga home, dona o simplement no es sentix ninguna de les dos.

La meua opinió es que tots tenim dret de ser com vulgam i que ningù ens diga el contrari tots sóm persones i tendriem que ajudar-nos uns als altres, n'hi ha gent que ajuda però n'hi molt mes gent que no és aixì i que pensa al contrari. Yo crec que tenim que ajudar-nos i no fer mal a ningù. Un salut de Marc de Gouges, fins la próxima ;)

Anònim ha dit...

No te quito la razón Rosa, toda sociedad sigue un modelo impuesto en general por los de arriba, los poderosos.
Por ese motivo, el modelo donde se impone, por ejemplo, la teoría del género, no me parece un modelo sano. Si piensas que no existe lo natural, es porque no has reflexionado a fondo, sin tener influencias exteriores impuestas por la cultura, los medios de comunicación, etc.
Rosa, te aconsejaría estudiar otros temas que los relacionados con la sexualidad, para poder así entender mejor la sociedad actual. Es bueno, saber de economía, de neurociencia, de sociología, religión, filosofía, etc. Hay muchos escritores interesantes también.
Tenemos que ser conscientes hacia dónde va y hacia donde quiere ir ese mundo. Podríamos ir hacia una sociedad sin “límites”, es lo que ya no saben hacer los padres, poner límites. Uno no puede dejar que sus hijos pruebe la droga porque hace miles de años que los hombres consumen droga. Lo digo porque las drogas sintéticas modernas, son adictivas desde la primera toma.
Pasa igual con la sexualidad.
Te quería comentar, que el otro día leí en un periódico francés, que un hombre tenía relaciones sexuales con su cabra. Pedía legalizar su relación.
Quizás un día, nos dirán que eso es natural.
Reflexionemos, gracias.

Andrea Kent ha dit...

Bon dia,

M'ha cridat molt l'atenció aquesta entrada perquè seguixc sense saber per què hem de classificar a les persones per sexes, què passa que no som més que això?

Pense que una persona transexual no té cap 'problema' dins del que cap, eixa persona té el dret de decidir si es sent dona o home o inclús si no s'identifica en cap d'aquests sexes perquè ningú ens ha d'obligar a sentir-nos ni dones ni homes, cadascú té el poder de decidir per si mateix i hi ha que voreu normal.

Fent al•lusió als comentaris que he llegit en aquesta entrada, m'agradaria dir el següent.
No es natural que una persona gaudixca de la manera que vulga de les seues relacions sexuals? Pense que mentre les dos parts estiguen d'acord, i els agrade als dos no hi ha res a fer. La sexualitat en ple segle XXI segueix sent un tema tabú quan tot el món la coneix i la pràctica i és d'allò més natural així que anem a deixar-se de tonteries i solucionar temes més importants al món i deixar en pau que la gent expresse el seu amor i practique sexe com vulga sempre que no afecte negativament a una altra persona que això ja es altre tema.

Un comiat.

Rosa Sanchis ha dit...

Efectivament Encarna, la formació és molt important. Una persona amb formació i sensibilitat no gosaria parlar, en una entrada dedicada a les criatures trans, de fills que es droguen perquè els pares no posen límits o de senyors que tenen relacions sexuals amb cabres.
Salut i feminisme!