26 de set. 2017

El clítoris en 3D

Amb l’objectiu d’educar i de corregir la infrarepresentació (i de vegades la nul·la o errònia representació) del clítoris en els llibres de text, la sociòloga francesa Odile Fillod ha presentat els primers plànols de codi obert per a imprimir en 3D un model de grandària real d’un clítoris, que serà utilitzat en les classes d’educació sexual del país gal.

L’escultura ensenya que el clítoris està format pel mateix teixit que el penis, i que té prepuci, cos cavernós, arrels, bulbs vestibulars, esponja uretral i esponja del perineu. Penis i clítoris es posen erectes i la diferència és que el teixit erèctil femení està majoritàriament intern. 

Fillod explica:


“És important que les dones tinguen una imatge mental del que es produeix realment en els seus cossos quan estan excitades. Entendre el paper fonamental que realitza el clítoris pot ajudar una dona a deixar d'avergonyir-se o de sentir-se anormal si les relacions sexuals penis-vagina no la fan arribar a l'orgasme, ja que si es tenen en compte les característiques anatòmiques femenines, és el que ocorre a la majoria de les dones. També és primordial que les dones sàpiguen que l'equivalent del penis per a elles no és la vagina, sinó el clítoris. Les dones tenen ereccions quan estan excitades, però aquestes són quasi invisibles perquè el clítoris està a l'interior. Volia demostrar que homes i dones, en el fons, no són tan diferents”.

El consell d’igualtat del govern francés va declarar el juny del 2016 que l’educació sexual era sexista i que primava la sexualitat masculina sobre la femenina.

21 comentaris:

Joana Addams i Alex Stone ha dit...

Per a mi el tema del clítoris és molt natural però no tot el món té el mateix pensament, ja que hi ha persones que este tema és molt tabú.

Per a mi és natural i se molt d'aquest tema ja que m'han donat una educació on m'han ensenyat tot sobre la sexualitat, ja no dic educació en la meua casa amb la meua família, jo dic que en el col·legi fa falta unes conversacions amb professionals per a que els estudiantes pugen tindre una idea com la tinc jo de aquest tema.

Que tot allò tinga que ser natural i no tabú, per que mai tendran idea de això.

Jo vull en un futur que els meus fills tinga una idea de la nostra naturalesa a part de la que jo el pose.

Hi ha dones que tenen el clítoris i no saben el que es, també es molt important que nosaltres puguem experimentar amb el nostre cos, ja que açò quan tinguem una paret-ja podem dir el que nos agrade i també el que els agrade a ells.

La confiança es molt important, hi ha que inculcar a les persones com es tot allò per que no tot el mon te que ser tan ignorant.




Sofia Williams ha dit...

Poc es parla de la sexualitat als col·legis, a més a més, del cos femení i de les seus parts. Crec que açò té a veure amb la educació masclista que hi ha hagut durant tota la vida i la manera de ensenyar-nos que el sexe s’utilitza només per la reproducció.

Fa anys, no es buscava el clímax sexual de la dona, quan l’home acabava la seua feina, era oficial que l’acte havia acabat. Era un tabú qualsevol cosa relacionada amb el sexe, i si parlaves, tot el món mirava com si fóra una cosa d’altre món. Donava el mateix que tingueres un vult a les teues parts, açò a casa, i al metge si es podíeu.

També a les famílies és molt estrany tindre una conversa sobre les teues relacions sexuals, tingues l’edat que tingues, i si ets una dona, més. I és clar, si tot el relacionat amb el sexe , és un tabú, les nostres vides es reduïxen a provar coses noves sense la aprovació de la societat, sense tindre idea del que estem fent.

Després de pensar en tot el que ens ensenyen a la nostra vida sobre sexe, ¿com pots esperar que les persones tinguen idea sobre on està el clítoris?. En definitiva, deurien de donar molta importància al sexe a les escoles, és un acte que ens envolta tots els dies, i no es té que ignorar com si no existira.

Gonzalo Watson ha dit...

En la nostra societat plena de tabús sobre la nostra sexualitat per culpa de la educació retrograda i religiosa que nos han donat des de menuts, pareix que tinguem que avergonyir de la nostra sexualitat quan és un fet natural i que hauríem de saber per a no tindre experiències nefastes i que no nos agraden o nos provoquen traumes.

En la meua experiència en un col·legi religiós me he donat comte que no ensenyen res de sexualitat i es un error perquè aixi fas que el xiquets es puguen sentir perduts en la seua primera experiència i cometre errors molt importants i tan sols parlar del amor de un home i una dona fas que senten discriminats per la seua condició sexual i puga existir discriminacions homòfobes.

Mary Watson ha dit...


Em pareix vergonyosa la ignorància i el desconeixement que hi ha al voltant del clítoris i de la sexualitat femenina en general, no tan sols per part dels xics, moltes xiques tampoc saben què es el clítoris o cóm funciona. Crec que l'origen de això es basa en el puritanisme de les èpoques passades amb el sexe com a un tema tabú, o per la idealització i simplificació del sexe a la ficció; posant-ho com el fet del acte reproductiu, quan n'hi ha molt més.
Es molt important l'educació en aquest tema, tant en la part dels anticonceptius y la prevenció de ETS o possibles concepcions, com en la part del plaer i el goig mutu a l'hora del acte sexual. Tenim que aprendre què li agrada i que no a la nostra parella, i també què ens agrada i que no a nosaltres mateixos.
La comunicació en les relacions es fonamental, no hem de tindre por o vergonya per dir-li al nostre company sentimental si ens agraden certes coses o fins i tot si ens molesta o ens fa mal alguna cosa que ens fa. També es molt positiva l'exploració sexual amb jocs i joguets, ja que podem descobrir una mena de zones erògenes al nostre cos i passar-ho molt bé.
Llavor animeu-vos i no tingueu por a jugar amb el vostre company sentimental, costa al principi obrir-se per dir aquestes coses, però després o agrairàs, i parle des de l'experiència.

Tania y Ruth wolf ha dit...

EL CLÍTORIS EN 3D

El tema dels vídeos tracten del clítoris, el primer ens diu perquè fan clítoris en 3D i el fan per a donar classes de sexualitat a la primaria i a la secundaria i el segon vídeo ens mostra com la gent no sap que es ni com es el clítoris.

Es veritat que moltes no coneguen lo que es clítoris perquè en les escoles i els els instituts perquè la educació sexual no es fa lo que deuria de fer , tot allò que te que a veure amb el sexe la gent el considera un tema tabú , per exemple en aquest instut havia educació sexual i els mares i pares es queixaven de com poden ensenyar això en l'escola , i jo pregunte, om pretenen que el xiquets sapigan com fer sexe i els seus problemes de com tindre sexe sense condó, als nens que no li donen educació sexual es xiquest les malaconsellar y agafen errors com el tipic marxa darrere.

Des de sempre la sexualitat ha sigut un plaer per als homes perquè es pensava que les dones no tenien plaer o perquè no deurien de tindre-ho, però ara la societat està canviant i la gent s'ha de conscienciar de que si estàs amb una parella el plaer no l'ha de tindre un sol i per això se estan fent clítoris en 3D i/o genitals molt complets a part dels que apareixen al vídeo.

La idea de ensenyar als mes xiquets es una idea nova que ha d'implementar-se a tots els instituts ja que internet no fa molta ajuda donant informació falsa de com es el sexe, en el porno sempre el plaer es per al home i quan l'home acaba ja no n'hi ha res mes, però en la vida real no es d'aquesta manera, si no que hi ha mes a part del plaer d'un home, i la gent jove (sobretot els xics) no saben com estimular el clítoris perquè han sigut educats per a veure per si mateix (o no han sigut educats de cap manera) i no per a la parella sexual que tinguen. Per això es important l'educació sexual completa i no tan sols com posar-se un condó i dir que el pene va dins de la vagina i res mes, hi ha moltes mes coses però tenim que canviar el pensament de molta gent per que el plaer femení deixe de ser un tema tabú a la nostra societat.

Rosa Sanchis ha dit...

Disculpa, Vicente,
crec que he esborrat el teu comentari sense voler (esborrant un comentari duplicat d'un alumne).

Aquest era el comentari:

"De hecho todo feto es femenino en un principio. A su debido tiempo si se desarrolla como masculino, la vulva se cierra dando lugar al escroto y el clitoris se convierte en pene..."

javi west ha dit...

Hola, aquesta vesprada ús comentaré l’entrada «un clítoris en 3D».

Aquesta entrada té dues parts: la part del text on ens explica que la sociòloga Odile Fillod ha creat un clítoris a escala real en una impressora 3D per a educar i corregir la infrarepresentació d’aquest, en el segon text Fillod dóna una opinió del que pensa ella realment, que les dones haurien de saber el que passa en l'interior del seu cos. En la segona part, la dels vídeos, en el segon vegem com la gent no conec com és el clítoris realment, i es pensen que és altra part del cos.

L’entrada és molt bona, perquè per una part tenim l’explicació de per a què s’utilitzen el clítoris en 3D, per altra part, tenim la part graciosa, el segon vídeo, on puguem ver com la gent no té ni idea del que és el clítoris realment, i es fa graciós, perquè diguen boveries com per exemple un ganxet dels cabells, i clar això fa gràcia però a la vegada sents una vergonya pels altres molt gran perquè les contestacions que fan són penoses.

Unknown ha dit...

EL CLÍTORIS EN 3D

El vídeo que acabem de veure mostra com la gent desconeix el paper que realitza el clítoris en les relacions sexuals i sobretot la forma que té. Per a molts és un tema tabú, per això moltes persones no saben que l'equivalent al penis per a les dones no és la vagina, sinó el clítoris. És necessari que a l'hora d'educar als alumnes se'ls mostre els dos genitals per igual, sense donar-li més importància a un. La veritat és què molts de nasaltres ens sentim un poc avergonyits quan ens parlen d'aquests temes i sobretot quan ens fan preguntes relacionades amb els aparells repeoductors, ja que no solem saber-ne molt perquè ningú ens parla d'açò.

El què pensem del vídeo és què és un tema prou interessant que no se li dóna la importància que li correspon. I que es deu ensenyar tant com l'aparell reproductor masculí, ja que també és molt important i desconeixem coses com per exemple: quina forma té, per a què s'utilitza, per què ens dona plaer, etc. Però la societat en la qual vivim continua sent un poc masclista i això hauríem de canviar-ho, perquè tenim els mateixos drets de saber sobre el nostre aparell i les nostres curiositats a l'hora de tindre relacions sexuals.

Per finalitzar ens agradaria que a poc a poc s'anara ensenyant i coneixent l'aparell reproductor femení i que es llevara la timidesa i la por a parlar d'aquest tema perquè és prou interessant i ho hauríem de conéixer tots.

ANIMAT A LLEVAR-TE LA POR DE PARLAR D'AQUETS TEMES!

Aroa Addams i Helena Becker
1ºBtxiller ART

Christian Paul ha dit...

Hola, aquesta vesprada vos vaig a parlar sobre el vídeo “ (Re)coneixes el clítoris ? ”, que he vist al blog, protagonitzat per Psicowoman, on evidentment parla sobre el clítoris i de el que sap la societat sobre aquest.

En aquest vídeo Psicowoman va pels carrers ensenyant una reproducció d’un clítoris preguntant si saps que és, i el que és allò mes intrigant i impressionant és que la gent a qui pregunta no ho sap, i no a soles parle de gent major, sinó que també la gent jove no sap què és, i diuen tots que és un tema tabú, i que és per això que no ho saben, aixina que jo pense que aquesta informació hauria de ser d’àmbit popular, perquè jo reconec que fins fa uns mesos no ho sabia, i pense que en classes de per exemple, biologia, no s’hauria de donar a soles a nivell reproductiu, sinó també a un nivell de “consulta sexual”, perquè després hi passa això.

Aquest vídeo m’ha agradat molt perquè jo sí sabia aquesta informació i amb les respostes m’he divertit, però per altra banda no m’agrada que la gent no tinga coneiximent d’ açò. M’agradaria que aquest vídeo es compartira per a que es fera viral i la gent ho sàpiga.

Un salut.

Will Curie ha dit...

Bona vesprada. Avui parlaré sobre l'article «El clítoris en 3D». Abans de començar el meu comentari, he de dir que m’ha sorprès la quantitat d’informació que aporta aquest article, i sobretot el fet de que sempre que es parla d’educació sexual i de biologia, gran part de l’aparell reproductor femení no es té en compte, sobretot la informació en profunditat que únicament s’ensenya quan parlem del penis i altres parts pròpies de l’home. Tot això dit, parlaré en més profunditat de l'article

El text ens parla de Odile Fillod, una sociòloga francesa que ha presentat plànols de codi obert per a imprimir en 3D un model a escala real d’un clítoris, amb una finalitat pedagògica. La principal raó d’aquesta iniciativa és la declaració del consell d’igualtat del govern francés, que va declarar l’any passat que l’educació sexual es centrava en la sexualitat masculina, i no tenia en compte la femenina. Aquest model del clítoris ens ensenya que està format pel mateix teixit que el penis, i que té molt en comú amb el penis, com el prepuci i el cos cavernós. Entenem amb això que el clítoris és el equivalent femení del penis.

Odile Fillod ens parla de la importància de que les dones sàpiguen què es produeix en els seus cossos en situacions d’excitació, i sobre la conscienciació de les dones de la seua anatomia, ja que per a una dona és necessari comprendre com funciona el seu cós en les relacions sexuals, perquè per culpa dels mètodes d’educació tradicionals moltes xiques no comprenen què ocorre quan no arriben al orgasme, ja que pensen que la vagina és com el penis, quan realment és el clítoris. Per això, Odile Fillod volia ensenyar que els homes i les dones no són tan diferents.


Pense que aquesta iniciativa es un pas en la direcció correcta per a alcançar una educació igual tant per a xics com per a xiques, i hauria de ser imitada per molts països per a fer a les dones sentir-se més prop als homes, i no avergonyir-se de la seua «complexitat» sexual. En resum, és sense dubte un gran moviment per a millorar el model educatiu actual.

Raul West ha dit...


Que té una dona allà baix? Tot el que sabem sobre una dona, surt en els llibres de text? Perquè el clítoris no ens ho expliquen? Que ens amaguen? Perquè ens ho amaguen? Com podem saber sobre aquest tema?

El tema del clítoris, és un tema que els llibres de biologia el tenen oblidat o tenen una representació errònia, però gràcies a investigacions podem avui en dia saber com realment és. Aquest mèrit cal atribuir-lo a la sociòloga francesa Odile Fillo, que va ser la primera a presentar els primers plans per imprimir en 3D un model de mida real d'un clítoris.


En la publicació "El clítoris en 3D" apareixen dos vídeos que ens expliquen allò que mai ens han dit, en el primer podem observar a escala real el que és un clítoris, no només el que es veu als llavis menors, sinó també el que hi ha dins. A més en el vídeo ens donen dades que mai havíem escoltat, com per exemple: el clítoris té el mateix teixit que el penis, té més de 8000 terminacions nervioses i a més és un òrgan que també es produeixen ereccions dins de les dones i una dada sorprenent, és que també té prepuci.


Per a aquells que no sàpiguen que és el prepuci, si parlem d'homes, el prepuci és l'extensió de la suau capa de pell que envolta el penis, que serveix per a cobrir i protegir el gland, el cap del penis. Si parlem de les dones és el plec musculós, format per la part superior dels llavis menors, que cobreix el clítoris. (Https://es.wikipedia.org/wiki/Prepucio)


A continuació en el segon vídeo, és on més ens sentim identificats amb la gent, perquè en veritat és així. La ignorància que presenta la gent amb el tema del clítoris podíem ser nosaltres, perquè mai abans ens han parlat d'això. Moltes respostes que se senten del que sembla el clítoris, són molt gracioses, però et dóna a pensar que perquè no ho saben, si durant anys ens han parlat de l'aparell femení, però arribes a la conclusió que mai t'han esmentat el clítoris.


Al meu entendre la veritat és que no entenc perquè intenten invisibilitzar el clítoris, fins al punt d'eliminar-lo dels llibres d'anatomia, perquè si parlem de l'aparell de l'home ens ho ensenyen tot 100%. L'últim que vull dir que gràcies a persones com Odile el clítoris es tracta ja normal i no s'intenta amagar.

esther addams i gabriela wolf 1 BATX H ha dit...

Nosaltres hem triat aquestos vídeos perquè ens han cridat l’atenció. El primer vídeo explica com s’ha creat la reproducció del clítoris amb una impressora 3D i mentres el creaven deien algunes funcions d’aquest.
El segon vídeo és una entrevista pel carrer, preguntat si sabien el que era això ( sense dir-los que era una reproducció del clítoris) per a veure si la gent estava informada d’aquest tema.

Des del nostre punt de vista aquest vídeo mostra la ignorància de les persones sobre aquest tema i cóm és un tema taboo en ple segle 21. La gent comença dir bogeries com: que és pingüí, una pinça per al cabell, etc. Després de veure aquesta entrevista a la gent del carrer ens hem donat compte que en el col·legi no es parla del tema o no es parla tant del clítoris com del penis.

En conclusió es tendria que donar més importància a aquests temes.

Alex Chanel & Abril Collins ha dit...

“El clítoris” nosaltres em triat aquest vídeo perquè ens pareixia un tema prou curiós, i del qual moltes vegades no es coneix el suficient, tant i que molt gent no sap “quina cosa es aquesta que la xica li ensenya”.

Quan vas a l'escola moltes vegades es parla més del aparat reproductor del home “penis” o el aparat reproductor de la dóna “vagina”, però poques vegades es profunditza dins del aparat reproductor de la dona. Tant i que moltes vegades es com un món totalment desconegut.

La dona li mostra el «clítoris» en 3D que té, i fins i tot les dones no sap dir-li exactament quina cosa es la que porta i per a que serveix, tothom ho sap, però moltes vegades es un tema tabú del qual a la gent no li agrada parlar. La gent normalment no sap que el clítoris té 8.000 terminacions nervioses placenteras...

Els hòmens si que coneixen el «objecte» quan la dona se'ls mostra però lis dona vergonya parlar i dir quina cosa es.

En la nostra opinió pensem que el clítoris no tindria que ser un tema tabú, sinó un tema del qual es puga parlar quan vulgam, i que en les classes de reproducció que es dona en el col·legi no tan sols ens diguen que la dona lo tenim, sinó que profunditzen més en el tema com moltes vegades ho fan quan parlem de la reproducció dels xics.

El clítoris no té que ser un tema tabú, té que ser un tema del qual es puga parlar amb tota la sinceritat del món.

Diego Rousell ha dit...

El vídeo tracta sobre una reportera que se dedica a preguntar-li a la gent sobre que es el que porta en la seua mà (era un clítoris en 3D) i tractava d'endevinar el que era.

Les persones se quedaven blanques, no sabien el que era, a més, deien bestieses com que era la figureta d'un pingüí, altres que era ganxo...

En general ningú s'adonava conta del que era.

Crec que amb aquest vídeo es intenta demostrar que la majoria de de la població no tinc molta informació sobre els seus aparells, encara que l'aparell reproductor masculí se ve a simple vista, mentre que el femení es més profund.

A més la gent diu que es un tema tabú, en ple segle 21 crec que aquest ja no te porque serlo.

Mario Campoamor ha dit...

Per a mi el tema del clítoris és molt natural però no tot el món té el mateix pensament, ja que hi ha persones que este tema és molt tabú. Fa anys, no es buscava el clímax sexual de la dona, quan l’home acabava la seua feina, era oficial que l’acte havia acabat.



Així pense que en el col·legis e instituts tendrien que ensenyar mes sobre la sexología, per a quan arribe el moment de la primera vegada tot el mon este preparat per a qualsevol cosa que puga sorgir, que no t'equivoques al posar-te el condó…



En aquest vídeo també es pot veure la ignorància de la gent, que no sap que contestar quan la xica que porta el clítoris en 3d li pregunta si algú sap que és. A el que responen barbaritats que no tenien ningú sentit, això ens passaria a la majoria de nosaltres, però donem aquest punt de vista una vegada hem vist el vídeo, perquè jo abans no tenca ni idea.



Ara amb un punt de vista diferent al de abans i am la saviesa del que es el clítoris pense que no a soles es tendria que donar educació sexual quan ets jove, si no que molta gent adulta també el necessita.


No em puc imaginar la idea que tindrà molta gent el altres àmbits del acte sexual/òrgans sexuals.


David Stone ha dit...

Bon dia, hui vaig a comentar l'entrada de "Un clítoris en 3D".

Em pareix molt ve que per primera vegada una persona, en aquest cas una sociòloga francesa anomenada Odile Fillod, haja fet uns plànols d'un clítoris també amb la part de dins. Graciés a aquesta dona molta gent podrà estudiar a biologia, per exemple, com es la estructura d'un, per que jo mai a la meua vida d'estudiant n'hi havia vist un. També es comenta a l'entrada, i a mi en pareix molt curiós, que un penis un clítoris tenen una forma molt pareguda. Estic d'acord amb cita d'aquesta sociòloga, per que com he dit abans jo mai hi havia vist un clítoris sencer a cap llibre de biologia, ací es veu que la discriminació cap a la dona, encara existeix.

Per a finalitzar m'agradaria parlar del segon vídeo, on ix gen intentant endevinar que es aquest objecte, no es que la gent siga tonta, açò es culpa de la desinformació que em rebut per pat dels llibres, jo tampoc ho hauria endevinat.

Clara Zetkin ha dit...

El clítoris en 3D és una entrada molt interessant, composta per dos vídeos: el primer és un petit resum de la proposta de la sociòloga francesa Odile Fillod, la qual va presentar els primers plànols de codi obert per a imprimir en 3D un model de dimensió real del clítoris, que serà utilitzat en classes d’educació sexual. El segon vídeo és un petit curtmetratge de Psicowoman, una youtuber espanyola. Aquesta, ix al carrer amb una d’aquestes impressions de clítoris en 3D, per entrevistar a la gent.

La youtuber entrevista un grapat de gent, encara que cap d’aquestes persones sap de que es tracta aquest objecte que els mostra. Afirmen que és des de un joguet sexual fins que és un penis, el que demostra la poca educació sexual que han rebut moltes persones. Per altra banda, quan la youtuber explica el que realment és, les persones queden asombrades, ja que mai havien vist realment com era la figura completa d'un clítoris. Molts d’aquests entrevistats estan d’acord en el fet que al nostre país la sexualitat encara sent un tabú i que no s’imparteixen classes de sexualitat obertament, el que provoca certa ignorància entre la població.

Personalment, jo tampoc havia vist mai un clítoris en 3D, i no pensava que el seu format i forma fora exactament així, pel que la visualització d’aquest vídeo m’ha aportat nous coneixements molt útils.
Com bé he dit, vivim en un país en el qual no se li dona la importància suficient a la sexualitat, el que provoca conseqüències negatives, ja que la sexualitat ens acompanyará tota la vida i és molt important saber el màxim possible d'aquesta.
En altres països com França o Estònia s’imparteixen obligatòriament aquestes classes des de fa molts anys ja, el que els convertís en models estatals d’educació sexual, ja que segons les dades indiquen, les xifres de violència sexual contra els menors ha disminuït de forma notable com bé diu la font: http://www.semana.com/educacion/articulo/modelos-de-educacion-sexual-en-el-mundo/494703

Per finalitzar, m’agradaria recomanar a tothom aquest conjunt de vídeos perquè s’adonen de la importància de l’educació sexual i perquè veien que encara tenim gran quantitat de coses noves per aprendre sobre aquest àmbit, i que mai és tard per fer-ho.

Edu Davinson ha dit...

Aquesta entrada ens mostra dos videos on una socióloga mostra a gent del carrer un clítoris imprés en 3D.


Crec que aquesta idea es molt bona, i es la primera vegada que veig una cosa com aquesta. Aquesta dona no solament fa aquesta experiencia per a recapitular les reaccions de les persones, sino que també ho fa per a mostrar a molta gent com reialment es un clitoris y l’estructura interna i externa que té. A més una cosa interesant, es que a l’entrada es diu que el penis es molt paregut a un clítoris. Aixó es veritat perque quan som embrions tots som dones, perque tots tenim clitoris. No obstant aixó, hi han que les creix i aleshores ens “convertim” en homens.


Es sorprenent veure que molta gent adulta i jove no sap que es el que s’els mostra. I pense que aixó es problema de que no ens han mostrat reialment com es un clitoris y quina estructura té. Recomane vore el video perque segurament molta gent no sápiga la forma d’aquest organ sexual femení.

Esther addams i Gabriela wolf 1 BATX H ha dit... ha dit...


Nosaltres hem triat aquests vídeos perquè ens han cridat l'atenció. El primer vídeo explica com s'ha creat la reproducció del clítoris amb una impressora 3D i mentre el creaven deien algunes funcions d'aquest.
El segon vídeo és una entrevista pel carrer, preguntat si sabien el que era això (sense dir-los que era una reproducció del clítoris) per a veure si la gent estava informada d'aquest tema.
Des del nostre punt de vista aquest vídeo mostra la ignorància de les persones sobre aquest tema i com és un tema taboo en ple segle 21. La gent comença dir bogeries com: que és pingüí, una pinça per al cabell, etc. Després de veure aquesta entrevista a la gent del carrer ens hem adonat compte que en el col·legi no es parla del tema o no es parla tant del clítoris com del penis.
En conclusió s'haguera de donar més importància a aquests temes.

Diana Wolf ha dit...

Aquesta entrada ens mostra dues vídeos, el primer tracta de “el *clítoris en 3D”, és un extracte de la proposta de la sociòloga francesa Odile Filodio, qui va donar a conèixer els primers plànols per a imprimir en 3D un model en dimensió real del *clítoris, que serà utilitzat en classes d'educació sexual. El segon vídeo tracta d'una breu entrevista que fa Psicowoman a gent corrent del carrer preguntant-los i ensenyant-los la impressió del clítoris en 3D per a observar com reaccionen o que saben del tema.
Centrant-nos en el primer vídeo, podem observar les característiques clítoris. El clítoris està format pel mateix teixit que el penis l'única diferència entre un clítoris i un penis és que la majoria del teixit erèctil femení és intern, i que sovint és més llarg. Açò crida bastant l'atenció, crec que mai ens hem parat a pensar com pot reaccionar aquest òrgan i veure que realment no és tan diferent al masculí. És interessant aprendre en profunditat els òrgans sexuals, i més encara que la gent sàpiga d'aquest assumpte que no està difós pel món.
Com anteriorment he dit, el segon vídeo tracta d'una entrevista de la youtuber Psicowoam, espanyola. Aquesta fa preguntes a la gent del carrer, per a veure com reaccionen en veure un clítoris en 3D. Com a resultat veiem que cap persona a primera vista, reconeix aquest òrgan sexual, açò es dóna perquè com a molta gent ha comentat en l'entrevista, el “clítoris” és un tema tabú i per açò no tenim la suficient informació, sí que és cert que després de donar-nos alguna pista podem reconèixer-ho.
Per a finalitzar diré al meu entendre que aquesta entrada m'ha agradat, perquè és important que tots tinguin idea sobre el tema, i a més destaquí que m'ha agradat molt el segon vídeo, he rigut dels comentaris, encara que no cal prendre-li-ho tan a la lleugera però ha estat bé, ho recomani a tots.

Tania de Gouges ha dit...

En el primer vídeo es realitza una impressió 3D d'un clítoris, aquest vídeo mostra que el clítoris té un teixit similar al penis i la majoria de parts són comunes en tots dos demostrant que no som tan diferent l'u de l'altre.

En el segon vídeo mostra com la gent té poc o nul coneixement sobre la sexualitat femenina, la qual pot arribar a ser més complicada que la masculina, açò és conseqüència de la mala educació sexual que hem rebut, sumat al fet que tot el relacionat amb la sexualitat és un gran tema tabú, açò impedeix que puguem aprendre més sobre el sexe i ens dificulta a l'hora de mantenir relacions sexuals normals.

Coses com poder parlar de com funciona el clítoris haurien de ser normals, de fet, hauria d'impartir-se en l'escola un mínim d'educació sexual, perquè almenys els joves tinguen alguna cosa amb el que orientar-se ja la majoria aprèn sola o ni tan sols aprèn. Una altra conseqüència de la pèssima educació sexual és que moltes dones estiguen insatisfetes amb les relacions sexuals que mantenen atès que donar plaure a una dona no és tan fàcil com donar plaure a un home.

En conclusió, per a mantenir una bona relació sexual has de saber, i si no saps, la cosa no funcionarà.