13 de nov. 2017

Violació consentida?



Curt de Chloé Fontaine (2017) "Je suis ordinaire" (Sóc ordinària) 

El protagonista del curt s’ha quedat a gust i no deu pensar que acaba de cometre una violació. L’han educat perquè crega que és molt sexual, que el seu desig és natural –una necessitat–, i que té dret a ser complagut. A la nóvia, en canvi, l’han educada per a complaure, i per a ser sexual només amb la parella –si ho és amb qualsevol, és una guarra–; però sobretot l’han educada en el perill i en el guió de la por: Vés amb comte, que et pots quedar embarassada; Torna prompte i no vages mai sola, que et poden violar; No portes aquesta roba que..., no publiques fotos sexis que... La solució que se’ls proposa a les xiques per a evitar aquests perills és que posen límits als xics i que deixen de fer coses: anar soles, eixir fins a tard, beure, vestir com volen... I si no acompleixen les advertències, se les culpa del que passe. 

Aquesta educació en la por té conseqüències nefastes: més perill i més violència. Més perill perquè les xiques estan alerta davant de les violacions tradicionals –un desconegut en un carreró obscur– i desarmades per a enfrontar i fins i tot reconèixer les que es produeixen en entorns suposadament segurs, amb un nóvio, amic, amant o marit –i aquestes són el 90% de les violacions. Més violència perquè la representació constant de la violència sexual dels hòmens sobre les dones serveix per a sostenir el mite que la sexualitat masculina és perillosa i incontrolable per naturalesa, i que la violència masculina és natural. 

En general, les famílies o educadors/es alerten més les filles que els fills dels hipotètics perills que corren, quan en realitat corren més risc ells que elles, per exemple, de patir un accident amb la moto o el cotxe –per conduir arriscadament, per beure més del compte, per ficar-se en una brega amb altres xics, etc. En canvi, no se’ls diu que tornen abans a casa perquè són potencialment agressors o perquè seguir els dictats de la masculinitat tradicional –que minimitza el risc i considera natural la violència com a manera de resoldre els conflictes– els posa en perill.

L’educació sexual dels xics i de les xiques continua sent vergonyosament sexista en ple segle XXI. Per això, José Maria, un dels concursants de Gran Hermano Revolution, va violar la seua parella inconscient davant de les càmeres el passat 4 de novembre, perquè pensava i pensa, com qualsevol fill sa del patriarcat, que una nóvia està per a complaure els seus desitjos. Ploraríem si tinguérem temps, però la lluita contra el masclisme ens espera!!!

33 comentaris:

Paula Roussel ha dit...

Aquesta publicació, anomenada “Violació consentida?” podem veure, de primer, un vídeo de Chloé Fontaine. En aquest es mostra una parella que està a punt de veure una pel·lícula. El xic s’apropa a ella i li diu que és preciosa i la xica, que ja sap que vol es riu i li diu que no li ve de gust fer res, que solament vol estar tranquil·la i veure la peli. El xic es molesta i li pregunta que li passa -com si haguera de passar alguna cosa per no tindre ganes de tindre sexe- i si ja no li estima- com si no voler sexe amb algú signifique no estimar-lo ja. Després d’això, el noi comença a besar-la i encara que ella no reacciona i no es mou, ell continua fins a acabar.

La veritat és que aquest vídeo és prou impactant. Després de llegir el text que l’acompanya reflexionar sobre el tema no puc fer res més que indignar-me davant aquests tipus de situacions. És molt trist pensar que aquest tipus de coses passen més aviat del que ens agrada pensar. I és més trist encara, adonar-se que la culpa no és tan sols dels homes que ho fan, sinó de l’educació que reben tant homes com dones.

Si l’educació dels més petits ja fa distinció de sexe, què podem esperar dels més majors? L’ensenyament hauria de ser igualitari però no ho és. S’ensenya que els xics no han de reprimir el desig, doncs és una necessitat natural que ha de ser satisfeta. A les xiques, al contrari, les ensenyen a ser sexuals només en parella, a reprimir els seus desitjos sexuals i, per descomptat, a complaure a la seua parella sempre que aquest ho necessite.

I sense adonar-nos, alimentem una societat sexista que educa a les dones en la por i que dóna com a solució a les violacions que no caminen soles pel carrer quan ja és fosc o que no provoquen amb la roba que porten. Quan obrirà els ulls la societat i serà capaç de veure que eixe no és el vertader problema? Quan començarem a ser conscients que la solució a aquestes situacions no és ni serà mai alertar a les dones d’aquestes situacions i limitar la seua llibertat per tal d’evitar-les?

El que també és prou impactant és la poca sensibilitat amb el que alguns tracten el tema o la manera en la qual alguns li lleven importància, inclosos els mitjans de comunicació. És preocupant la forma en què es creu natural la violència sexual dels homes, educant als xiquets i xiquetes a pensar que no és res estrany i que hem de viure així. O pitjor encara, que siga vist com una cosa natural per la societat i arribar a veure-ho inclús en programes de televisió com és l’exemple de Gran Hermano Revolution.

També s’ha de dir que, encara que a poc a poc, les coses estan canviant. L’educació dels joves és cada volta més igualitària, no en tots els aspectes i no és el mateix nivell a tots els països i cultures, naturalment. Però encara així, a passos petits, avancem cada dia més en el camí de la igualtat. I és per això que jo pense que, malgrat les violacions com la del vídeo i altres continuen existint, les violacions consentides són cada vegada menys freqüents(depenent molt de la cultura i el país). Crec que, cada volta més, les dones comencen a ser conscients que han de lluitar en contra de tot açò i comprenen que un “no” és un no i açò no canviarà encara que la teua parella, amant o amic vulga que la teua resposta siga afirmativa.

Malgrat que la vista a la realitat pot resultar depriment i indignant no hem de pensar que és una batalla perduda, doncs com ja he dit, hem de lluitar per una educació igualitària on homes i dones siguen vistos de la mateixa manera. Una educació on no siga necessari dir-li a les nostres filles que tinguen cura quan caminen soles al carrer o que no vagen amb eixes faldes tan curtes, ensenyant tanta pell si no volen que els passe el que els passarà. Una educació el desig de l’home i de la dona estiga vist com el mateix i no s’excuse la violència sexual masculina perquè “és natural”. Aleshores, la cosa acaba aquí, aconseguirem un ensenyament igualitari, que ens beneficie individualment i com a societat i així aconseguirem també un món millor.

raquel ha dit...

El vídeo tracta sobre una parella. Ell li proposa a ella vore una peli, ella no vol, la dona acaba de eixir de la dutxa i no li abellix fer res, només estar tranquil·la tombada o assentada, ell acaba «forcant-la» perquè ella ja li ha dit que no volia.

Però claró en aquest mon en el que una dona nomes serveix per netejar i complaure a l'home... si ara va i explica els fets l'únic que li van a dir es que es la seva obligació.

Per al meu gust açò es una violació en tota regla, ella no volia i ell mitjançant xantatge la ha fet cedir per què a ell li abellia.
Això passa dia a dia en moltes cases del mon i l'únic que fan es dir una cosa molt masclista que es «si estas amb ell tens que satisfer-lo», això arriba un punt en el que ja es incontrolable e irrefrenable, les dones no som jogets per a que ens tracten així, nosaltres tenim els mateixos drets o inclús mes.

Que vos quede molt clar que estem en el segle XXI i no estem obligades a fer res, la societat no té per què dictar que tenim que complaure a ningú, només tenim que complaure-ns a nosaltres mateixes, ja basta de tant te masclisme, portem el 21 segles aguantant-lo, ja va sent hora de que se ens done el lloc que mereixem i coses com aquestes deixen de passar, i que siga una cosa molt rara i castigada una violació, per què ara et cau mes anys de presó per pegar-li a un gos que per violar una dona o una xiqueta.


Miranda ha dit...

El cort comença amb una parella francesa. El xic li recomane una peli-cula,però la xica no vol vore eixa,perquè no li agrada i ja la a vist. Ell comença a donar-li besos per ell coll,però ella rebutja i no vol. Ell segueix i te pinta de no voler parar. Al fi acaba guanyant però sense el consentiment de la xica.



Mi Opinió:

Me pareix de mal gust,de primeres perquè si dos no volen,u no pot i de segons no hi ha que forçar a algú a fer lo que altre no vol. Para mi es una violació bé clara. També dic una cosa,si la xica de veritat hi avera dit que no repetidament,jo crec que al xic li daria una patada en el cul. Tampoc me pareix be que en cort,al final apareix la xica trist,el xic ni cas,me pareix que ahí a pensat en ell a soles i no en els sentiments de ella,una burrada. Arribo a un punt en el que aixo se te que terminar. Ni a ella ni a ningú li agradaria aquesta situació.
Bo,esta es mi opinió.
Fi.

Alex Chanel & Abril Collins ha dit...

En el comentari d'avui anem a parlar de “Violació consentida?” el vídeo ens mostra una relació d'un home i una dona, que estan mantenint relacions encara que la dona no volia tindre-les. Per això el títol es «Violació consentida?» ja que l'home, diu que si ell té la necessitat de tindre sexe o relaciones sexuals amb la seua parella la seua parella té que consentir sempre que ell vulga.

En el peu de foto diu que «El protagonista del curt s’ha quedat a gust i no deu pensar que acaba de cometre una violació. L’han educat perquè crega que és molt sexual, que el seu desig és natural –una necessitat–, i que té dret a ser complagut.» ens tan sols tres línies en acaba d'explicar que ella no volia tindre-les i ell com es una persona «natural» i molt «sexual» té que fer el que vulga quan ell vulga.

Nosaltres dos pensem que no té ni peu ni cap la situació d'aquest vídeo, ja que cadascú pot decidir quan vol tindre les relacions o no, estigues en una parella o no estigues, cadascú pot fer el que vulga i la seva forma de pensar tendria que ser acceptada per tothom. Si un home o una dona et diu que NO vol tindre relaciones es tendria que acceptar i no fer res. Cadascú té que decidir que vol fer amb el seu cos, i si vol tindre relacions està en tot el seu dret però en aquest cas l'home que com es descriu com «sexual» te que decidir davant de la seva parella.

Per a nosaltres el tema d'aquest vídeo es una violació, perquè si una persona no vol fer una cosa es tindria que respectar, en el moment en el que no es respecta passa a ser una violació.

Diego Rousell ha dit...

“Soy ordinaria” es el títol del vídeo que está en l'entrada VIOLACIÓ CONSENTIDA.

El vídeo tracta sobre una parella que esta en la seua casa, en l'habitació a punt de ver una pel·lícula.
La noia ja havia vist la pel·lícula però el noi lo que tenia eren ganes de sex, per així dir-ho. La seva noia no tenia ganes de fer-ho al·legant que estava cansada perquè acabava de eixir de la dutxa.
El xic va continuar insistint però sense el consentiment de la xica que es va negar.
El noi va aconseguir el seu propòsit mentre es veia la cara apagada de la xica mentre el feien, sense ganes, sense moure-se...
Finalment el xic con si res hagués passat li dona un bes en la galta i se queda en el llit.

La meva opinió d'aquest vídeo esta enfocada en el consentiment, de saber acceptar un NO per resposta i si l'altra persona no te ganes no insistir. Les dones no son un instrument de satisfacció, hi ha que respectar el que vulguen. La societat en ple segle 21 esta molt dispersa i en la majoria del homes no es pot observar molt canvi fins a aquest tema. No s'adonen conta de com es pot ser sentir una xica quan fan aquest, pensem que es normal el que fan però no es així... Les dones no es puguem quedar de boca tancat i quan passem aquestes coses hauríem d'actuar e imposar la seua possició.

Brendah Kent ha dit...

VIOLACIÓ CONSENTIDA?

Aquest curt ens mostra la trista realitat d'algunes parelles, ells veuen normal voldré mantindre relacions sexuals i que a ella sempre li abellix i que si no, es perquè té a un altre o perquè ja no et vol.
Els homes s'han de començar a entendre que de la mateixa forma que a ells, hi han dies que no volen, nosaltres tenim dies que no volem tindre sexe i que es s'han de respectar, i això no significa que lis estimem menys, s'ols que no tenim ganes i es totalment natural.
Aquesta societat segueix sense eradicar aquest problema degut a que, des de xicotets el acostumen a que tenen ser ´´machos´´ i tindre moltes noies i molt sexe, que aixina será millor que els altres i que dona igual si es va amb altres dones, mentre que a les noies ens han educat de forma totalment distint, no pots anar per ahí vestida de qualsevol forma pel que et puguen dir o passar, no podem gitar-nos amb un noi si no es el nostre nuvi i si ho fem som unes guarres, que tenim que ser fidels, bones ames de casa, cuinar bé per al nostre marit i tindre-lo content...Doncs no, ja es hora de que si a mi m'abellix gitar-me amb un un dia i amb un altre al dia següent ho faça sense por als comentaris i mirades, de que si no vull tindre sexe ara amb la meva parella no el tinga ni m'obligue a tindre perquè el vulga, ja es hora de despertar al món, perquè pareix que per molt que diuen que son moderns, viuen atrapats en una ment retrograda.

Najwa ha dit...

El vídeo va sobre la violencia consentida tracta sobre una xica i un xic, a la xica no le abellix tindre relacio amb el seu nóvio, en canvii el seu nóvio sí!

La va a comencar a acaronar i a besar-la en el coll para aixo tenga relacio amb el, pero ella a dit que no le abellix una altra ves per el nóvio no l'importo. Per al final la xica sedueix amb el desig del la seua parella, pero el xic no l'importo lo que le podia sentir al final de termenar de afer el sexo amb ella, solo ha pensat amb la seua satisfaccio, per cuan termino ha mirat a la seua parella i tarcar a refreir.

La meua opinio:
No em sembla ben el que va fer el noi, però tampoc el que ha fet la noia, perquè va haver d'haver estat ferma i dir li NO! Amb molta seguretat, però la societat ens va fer i ens fa pensar que satisfer a un home és el correcte, no importa si vols o no, per això el noi no li va fer cas, quan la noia li va dir que no em venia de gust. Vostès creuen que en satisfer a un home és el correcte? Al meu país i religió ens creen per a aquestes coses per a la satisfacció de l'home per ser el líder, la meva família pensa igual però jo no, penso que perquè haig de satisfer a un home per ser dona perquè no ser igual satisfer-nos mútuament i respectar si algú no vol alguna cosa en cas de la dona, creïs que valem tan poc com per a l'home ens faci el que li dóna la gana en cas del vídeo, la noia va fer alguna cosa que no volia per satisfer a la seva parella a la qual no la respecto ni per com li assegués, al meu entendre millor tallar-les hi ales abans que segueixi fent coses pitjor, si no la respecto sobre la seva intimitat, després passés a coses pitjor a pegar-la o prohibir-li sortir de casa. Stop violència, Stop masclisme

Sergio Thompson 1r batx B (R) ha dit...

En aquest vídeo titulat "sóc ordinària", pujat a Vimeo per Cholé Fontaine, mostra el cas d'una parella que es disposa a veure una pel·lícula, però el xic a través d'elogis li demana mantenir sexe. Hi ha un inconvenient, i és que a la xica no li ve de gust gens en aqueix precís moment, per la qual cosa diu que NO. Malgrat negar-se, el jove comença a donar-li besades en el coll fent semblar que no li ha escoltat. Quan ella li torna a repetir que no vol, ell li pregunta: "Que et passa?", utilitzant un to en el qual es veu clarament que no li importa que no vulga, solament vol aconseguir la seua meta. Finalment aconseguirà tenir sexe, però a la xica òbviament no se li veu gaudir del moment, és més, se li veu fins a trist.

El curt ens fa reflexionar i veure que per a mantenir sexe amb la teua parella, heu d'estar els dos amb ganes i disposats a fer-ho. No es pot forçar a una persona a mantenir una relació sexual, ja que ho podem considerar com un tipus de "violació consentida". Al meu semblar, la xica amb tal que no s'enfadara el xic amb ella, decideix deixar-li utilitzar el seu cos per a satisfer la seua necessitat sexual. Per açò crec que el que ha fet que ella cedisca a mantenir sexe és la por al fet que ell s'enfade amb ella, la qual cosa a la meua semblar, és falta de confiança en la parella, ja que si la xica haguera confiat en ell, li hauria insistit més. Encara que en una parella en la qual ambdues persones es respecten, no hauria fet falta insistir ni gens per l'estil. Finalment, dir que per a mi és un cas en el que no fa falta avisar a la policia ni gens semblant, simplement cal solucionar-ho tenint una conversa amb la teua parella en la qual remarques que si no et ve de gust no ho vas a fer, al mateix que si al teu nuvi/nòvia un dia no li abelleix el/la respectaràs i no li forçaràs.

Clara Goldstein ha dit...

El vídeo de “Je suis ordinaire”, de Chloé Fontaine, és una crítica social contra el masclisme que mostra una situació prou impactant, que és, de fet, molt més habitual de la que ens pensem. En el vídeo es veu a una parella típica, en un llit, tìpic, tenint una conversació típica: “Quina pel•lícula vegem, amor?” No és difícil sentir-se identificat amb la situació, no? A la fi, qui no ha passat per açò, que pareix tan quotidià? Bo, l’episodi continua i el xic li diu “eres preciosa”, un pirop típic, no? La xica, que ja sap el que passa per la ment del xic, li diu que riguent que no vol fer res, però el xic es molesta, li pregunta si ja no el vol, li fa sentir culpable fins i tot per no voler tindre sexe, per no voler complaer els seus desitjos com a home, açò comença a no ser tan típic.

El xic no para, de fet continua amb agressivitat, i fa cas omís a la queixa de la xica quan li diu que li està fent mal. La xica deixa de lluitar, deixa de intentar fugir, deixa de dir que NO per quedar-se callada. I el xic acaba, se separa d’ella i continua normal, com si no haguera passat res, com si no acabara de violar a una xica. De fet pensa que no ha fet res mal.

La gent sol pensar que l’educació ha avançat molt, que ja no hi ha adoctrinament negatiu, s’equivoquen. L’educació és una part molt important de la vida dels xiquets i xiquetes, ja que influeix tant que determinarà, en un cert grau de gravetat, com serà la persona en un futur. És clar que hi ha hagut avanços en la educació igualitària, però la lluita no ha acavat.

He escoltat al llarg de la meua vida “consells” per a protegir-me, “Vés amb comte, que et pots quedar embarassada; Torna prompte i no vages mai sola, que et poden violar; No portes aquesta roba que..., no publiques fotos sexis que...”, tots aquests exemples presents en el comentari del vídeo. Però la societat té que aprendre que açò no són consells, són comentaris envenenats que tenen com a resultat l’adoctrinament en la por. És així, les dones han lluitat durant molts anys per poder eixir al carrer sense problemes, i ara la realitat és que gràcies a aquests consells tenim por. Les xiques tenim por a eixir de casa fins i tot abans d’haver-hi eixit.

I per la seua part, l’educació del xic és la de la força, la superioritat, la de: “els xics no ploren”. Segons aquesta educació els homes no poden ser sensibles. Segons la mateixa els xics tenen el “dret” a tindre sexe amb la seua novia malgrat que aquesta no vullga perquè, “te’l jure, ella en el fons volia”. No, xic, ella no volia, ella no l’estava buscant, ni demanant, ella a soles volia que aquell moment passara ràpid. Açò és una violació.

La violació és molt més freqüent del que pensem. És inconcebible per a la ment humana un nombre tan gran de persones. Els milions i milions de casos de violació que no es denuncien per vergonya, negació, rebuig.

Hi ha moltes coses que fer per tal d’aconseguir un canvi de mentalitat, una educació basada en la igualtat. Una cosa és segura: Hem d’acabar amb el masclisme, o el masclisme acabarà amb nosaltres.

Clara Goldstein ha dit...

CORRECCIÓ

El vídeo de “Je suis ordinaire”, de Chloé Fontaine, és una crítica social contra el masclisme que mostra una situació prou impactant, que és, de fet, molt més habitual de la que ens pensem. En el vídeo es veu a una parella típica, en un llit, típic, tenint una conversació típica: “Quina pel·lícula vegem, amor?” No és difícil sentir-se identificat amb la situació, no? A la fi, qui no ha passat per açò, que pareix tan quotidià? Bo, l’episodi continua i el xic li diu “eres preciosa”, un pirop típic, no? La xica, que ja sap el que passa per la ment del xic, li diu que rient que no vol fer res, però el xic es molesta, li pregunta si ja no el vol, li fa sentir culpable fins i tot per no voler tindre sexe, per no voler complaure els seus desitjos com a home, açò comença a no ser tan típic.

El xic no para, de fet continua amb agressivitat, i fa cas omís a la queixa de la xica quan li diu que li està fent mal. La xica deixa de lluitar, deixa de intentar fugir, deixa de dir que NO per quedar-se callada. I el xic acaba, se separa d’ella i continua normal, com si no haguera passat res, com si no acabara de violar a una xica. De fet pensa que no ha fet res mal.

La gent sol pensar que l’educació ha avançat molt, que ja no hi ha adoctrinament negatiu, s’equivoquen. L’educació és una part molt important de la vida dels xiquets i xiquetes, ja que influeix tant que determinarà, en un cert grau de gravetat, com serà la persona en un futur. És clar que hi ha hagut avanços en la educació igualitària, però la lluita no ha acabat.

He escoltat al llarg de la meua vida “consells” per a protegir-me, “Vés amb comte, que et pots quedar embarassada; torna prompte i no vages mai sola, que et poden violar; No portes aquesta roba que..., no publiques fotos sexis que...”, tots aquests exemples presents en el comentari del vídeo. Però la societat té que aprendre que açò no són consells, són comentaris enverinats que tenen com a resultat l’adoctrinament en la por. És així, les dones han lluitat durant molts anys per poder eixir al carrer sense problemes, i ara la realitat és que gràcies a aquests consells tenim por. Les xiques tenim por a eixir de casa fins i tot abans d’haver-hi eixit.
I per la seua part, l’educació del xic és la de la força, la superioritat, la de: “els xics no ploren”. Segons aquesta educació els homes no poden ser sensibles. Segons la mateixa els xics tenen el “dret” a tindre sexe amb la seua novia malgrat que aquesta no vullga perquè, “te’l jure, ella en el fons volia”. No, xic, ella no volia, ella no l’estava buscant, ni demanant, ella a soles volia que aquell moment passara ràpid. Açò és una violació.

La violació és molt més freqüent del que pensem. És inconcebible per a la ment humana un nombre tan gran de persones. Els milions i milions de casos de violació que no es denuncien per vergonya, negació, rebuig.

Hi ha moltes coses que fer per tal d’aconseguir un canvi de mentalitat, una educació basada en la igualtat. Una cosa és segura: Hem d’acabar amb el masclisme, o el masclisme acabarà amb nosaltres.

Jesús Campoamor ha dit...

En el curt «violació consentida» trobem com un home té ganes de tindre relacions sexuals amb la seua parella, però aquesta no vol o no li apeteix. L’home acaba mantinguen relacions sexuals en contra de la voluntat de la dona, cometent així una violació «consentida».

Hem de ser conscients que aquest acte és una violació sense cap dubte, ja que perquè una relació sexual no siga violació hem d'estar segurs que les persones que participen estan d’acord i mantenir un plaer mutu i no de només de l’home.

Les relacions sexuals haurien de ser un acte bonic, interessant i placentari per a tots i de cap manera hauria de ser un acte per demostrar falsa «masculinitat» on el sexe és només pel plaer masculí sense tindre en compte el feminí, en cas de les relacions heterosexuals.

Una dada que demostra que encara en el segle XXI vivim una societat ple de sexisme i de diferenciació per sexes, és que el 90% de les violacions són dins de la parella i per part de l’home cap a la dona. Açò és bàsicament treball dels educadors, que cal que facen una gran llavor d'igualtat des d'una primerenca edat.

En cas d'haver ser violat, per la teua parella o perquè siga hem de denunciar-lo a les autoritats pertinents o al 016, és el primer pas per a lluitar contra el masclisme.

Tots hem de tindre el dret de mantenir relacions sexuals quan vulguem i ser sempre conscients que mai hem de deixar-nos manipular pel masclisme, molt present a la societat i qui cal eliminar ja per a viure en una vertadera igualtat.

NO SE A TU, A MI M'APETEIX DEFENSAR-ME CONTRA EL MASCLISME I MAI DEIXAR-ME PORTAR PER LA DESIGUALTAT...

Manolo Kahlo ha dit...

El vídeo de «Je suis ordinaire» de Chloé Fontaine critica el masclisme que es continua sofrint avui dia, en el nostre dia a dia, en les nostres conversacions, en els nostres comentaris, en els nostres actes...

Aquest vídeo representa una escena on hi ha una parella tombada al llit, i estaven parlant sobre quina pel·lícula veurien aquella tard. Però el xic, comença a «piropetjar» a la nóvia amb una intenció clarament sexual. La xica no volia fer-ho en aquell moment, bé perquè estava cansada, perquè volia veure la pel·lícula, o simplement perquè ella no volia i punt.

El xic quan veu la reacció de la seua nóvia es queda intrigat, i li pregunta si encara l’estima. Però aquesta pregunta no té cap sentit, encara que la teua nóvia, o el teu nóvio no vulga fer l’acte sexual en un moment precís, no te perquè deixar d'estimar-te. I després que la xica li hagués dit un muntó de voltes que no volia, el xic, va seguir amb una mica d’agressivitat.

Al principi la xica es resistia un poc, li seguia dient que no volia, però això al seu nóvio li va donar exactament igual. Ell va seguir amb la seua i fins que no va aconseguir el que ell volia no va parar. En el vídeo es veu perfectament com la xica està patint i sentint-se mal mentre estan fent «l’acte sexual». Però jo a açò no ho denominaria acte sexual, perquè sincerament crec, que aquest acte sols es realitza quan les dues persones volen fer-ho, no sols si és una.

Quan acaben de fer «l’acte sexual», el xic actua normal, com si haguera fet l’amor amb la seua nóvia una volta com qualsevol, però la xica ja no estava igual. Ella se sentia violada i humiliada en aquell moment.

Aquestes coses per què continuen passant? Perquè en aquesta societat en què vivim, ens eduquen als dos sexes de maneres molt diferents. Ja que a una xica sempre li diuen que vaja amb cura quan va sola pel carrer perquè la poden violar, o que no vista d’una manera, perquè pot anar provocant i altres moltes coses així, que sincerament produeixen fàstic. Després està el cas en l’educació als xics. Ja que sempre solen ser més forts, poden anar a soles, i segons la gent, tenen menys probabilitats de patir accidents o problemes en el carrer, deguda a la seua agressivitat natural.

Aquestes dues idees que acabe d'exposar, em produeixen fàstic, i no veig normal que se segueixen adoctrinant en ple segle XXI. Ja que si una xica, desgraciadament ha sigut violada, clarament no ha sigut la seua culpa, perquè qualsevol dona no vol ser violada i humiliada per un home. Encara que vaja vestida amb poca roba o faça el que faça... La culpa d’una violació mai és de la dona, sinó del violador.

I és aquesta idea la que ens ha d’entrar en el cap a tothom perquè sinó, aquesta societat anirà molt a pitjor.

Vull posar un exemple en la vida real d’una violació que va eixir en les notícies fa poc temps. El cas de la violació de Pamplona per una banda d’homes que es feien anomenar «La Manada». En aquest grup hi havia 5 xics que en una nit de «San Fermines» a Pamplona va violar una xica en un portal.+
Aquests casos segueixen passant més a menut del que nosaltres volguérem.

http://www.elmundo.es/espana/2017/11/17/5a0f1f45268e3e28098b4641.html

En el cas de «La Manada», hi ha hagut un judici en el qual s’ha arribat a dir, que la xica no estava afectada per la violació, ja que va publicar una foto, uns dies després, a una xarxa social anomenada Instagram. I la meua pregunta és: «Que PAREGA no estar afectada, és motiu d’indultar a 5 violador?». Perquè crec que eixe no és motiu suficient per a indultar-los, ja que, la xica estiga afectada o no, no té res a veure per a llevar-li importància al cas, un delicte, una violació...

I ja vull acabar dient, que si no canviem JA la nostra forma de pensar, i eliminem els adoctrinaments que estem patint tots els dies, aquesta societat no canviarà mai. I així no podrem evolucionar cap a un món millor. També he de dir que aquest vídeo m’ha agradat molt perquè reflecteix molt clarament el que passa dia a dia, i no ens adonem.

Paula Roussel ha dit...


CORRECCIÓ
En aquesta publicació, anomenada “Violació consentida?” podem veure, de primer, un vídeo de Chloé Fontaine. En aquest es mostra una parella que està a punt de veure una pel·lícula. El xic s’apropa a ella i li diu que és preciosa i la xica, que ja sap què vol, es riu i li diu que no li ve de gust fer res, que solament vol estar tranquil·la i veure la peli. El xic es molesta i li pregunta què li passa -com si haguera de passar alguna cosa per no tindre ganes de tindre sexe- i si ja no li estima -com si no voler sexe amb algú signifique no estimar-lo ja. Després d’això, el noi comença a besar-la i encara que ella no reacciona i no es mou, ell continua fins a acabar.

La veritat és que aquest vídeo és prou impactant. Després de llegir el text que l’acompanya i que ens fa reflexionar sobre el tema, no puc fer res més que indignar-me davant aquestes situacions. És molt trist pensar que aquest tipus de coses passen més aviat del que ens agrada pensar. I és més trist encara, adonar-se que la culpa no és tan sols dels homes que ho fan, sinó de l’educació que reben tant homes com dones.

Si l’educació dels més petits ja fa distinció de sexe, què podem esperar dels més majors? L’ensenyament hauria de ser igualitari però no ho és. S’ensenya que els xics no han de reprimir el desig, doncs és una necessitat natural que ha de ser satisfeta. A les xiques, al contrari, els ensenyen a ser sexuals només en parella, a reprimir els seus desitjos sexuals i, per descomptat, a complaure la seua parella sempre que aquest ho necessite.

I sense adonar-nos, alimentem una societat sexista que educa les dones en la por i que dóna com a solució a les violacions que no caminen soles pel carrer quan ja és fosc o que no provoquen amb la roba que porten. Quan obrirà els ulls la societat i serà capaç de veure que eixe no és el vertader problema? Quan començarem a ser conscients que la solució a aquestes situacions no és ni serà mai alertar les dones d’aquestes situacions i limitar la seua llibertat per tal d’evitar-les?

El que també és prou impactant és la poca sensibilitat amb què alguns tracten el tema o la manera en la qual alguns li lleven importància, inclosos els mitjans de comunicació. És preocupant la forma en què es creu natural la violència sexual dels homes i s’educa els xiquets i xiquetes a pensar que no és res estrany i que hem de viure així. O pitjor encara, que siga vist com una cosa natural per la societat i arribar a veure-ho inclús en programes de televisió com és l’exemple de Gran Hermano Revolution.

També s’ha de dir que, encara que a poc a poc, les coses estan canviant. L’educació dels joves és cada volta més igualitària -no en tots els aspectes i no és el mateix nivell a tots els països i cultures, naturalment. Però encara així, a passos petits, avancem cada dia més en el camí de la igualtat. I és per això que jo pense que, malgrat les violacions com la del vídeo i altres que continuen existint, les violacions consentides són cada vegada menys freqüents (depenent molt de la cultura i el país). Crec que, cada volta més, les dones comencen a ser conscients que han de lluitar en contra de tot açò i comprenen que un “no” és un no i açò no canviarà encara que la teua parella, amant o amic vulga que la teua resposta siga afirmativa.

Malgrat que la vista a la realitat pot resultar depriment i indignant, no hem de pensar que és una batalla perduda, doncs com ja he dit, hem de lluitar per una educació igualitària on homes i dones siguen vistos de la mateixa manera. Una educació on no siga necessari dir-li a les nostres filles que tinguen cura quan caminen soles al carrer o que no vagen amb eixes faldes tan curtes, ensenyant tanta pell si no volen que els passe el que els passarà. Una educació on el desig de l’home i de la dona estiga vist com el mateix i no s’excuse la violència sexual masculina perquè “és natural”. Aleshores, la cosa no acaba aquí, aconseguirem un ensenyament igualitari, que ens beneficie individualment i com a societat, i així aconseguirem també un món millor.

Clara Zetkin ha dit...

En aquesta entrada podem visualitzar un vídeo d'una parella de joves: ambdós es troben al llit i l'home proposa veure una pel·lícula. La dona accepta i seguidament, ell comença a "excitar" a la seua parella per a, posteriorment, realitzar l'acte sexual.
Segons comença a transcórrer aquesta acció, ella li comunica que no vol tindre relacions sexuals. Repeteix aquest missatge diverses vegades, fins que l'home li arriba a qüestionar el seu amor per ell.
Ella li explica que li continua estimant de la mateixa manera, però que simplement no vol realitzar l'acte sexual en eixe moment. L'home, en compte de respectar la seua decisió continua tocant a la seua parella fins que aconseguix realitzar el coit.

Primerament, si analitzem el curtmetratge, podem observar dues perspectives que defineixen el missatge del vídeo: en ambdós casos l'acció que han realitzat és l'errònea, i això és causat per una mala educació sexual.
Per una banda, podem observar com l'home no respecta la decisió de la seua parella e insistix continuadament fins que aconsegueix el que vol. Per altra part, la dona, expressa la seua decisió –que és no realitzar l'acte sexual en eixe moment-, però seguidament, prefereix complair a la seua parella a imposar-se.

Seguidament, si parem atenció a les dues situacions, podrem observar, com ja he dit, que el problema és la falta d’educació sexual. Les majoria de les dones han sigut educades per a mostrar-se submises a la seua parella, i complair-la sempre que aquesta vulga. L’home del filme destaca per la seua falta de respecte cap a l’opinió de la seua parella. La figura que aquesta persona representa és la d'un home educat per a pensar que les dones són un objecte sempre disponible per a les necessitats de la resta.

No obstant això, podem observar que no sols la falta d’educació sexual és la causa de l’escena que es representa, sinó que també ho és la falta de comunicació.
En l’actualitat, la majoria de parelles no tenen una bona comunicació, el qual és un pilar fonamental per a qualsevol relació. Si no treballem aquest concepte, podem arribar a tindre conseqüències negatives com les faltes de respecte representades al vídeo.

Personalment, opine que l’escena del curtmetratge és més comú entre parelles del que la gent pensa. No podem continuar educant a les persones sense fomentar la igualtat i el respecte, especialment a l’àmbit sexual. Les conseqüències sempre són roïnes i impedeixen que la societat evolucione favorablement.
Hem de lluitar perquè totes les persones disposen d’una bona educació sexual, perquè sols així aconseguirem combatre el masclisme, els rols imposats per la societat i la ignorància.

Mary Watson ha dit...

El vídeo és un curt francés en què ens presenta una situació de violació normalitzada en una parella. Té una durada de 2 minuts, però són suficients per a exposar i fer critica davant aquest tipus de casos.

La realitat és que això passa en moltes relacions amoroses, quan s'arriba a un vincle fort i es comparteixen moltes coses. Moltes vegades perquè pensem que el sexe és una cosa que sempre es gaudeix i que no importa fer-lo per la parella. La concepció d'una violació és sempre davant d'una persona amb la qual no tenim cap tipus de relació amorosa, i això no té res a veure. En parella hem de respectar les decisions de l'altra persona. No sempre hem d'estar disposats sexualment, ni significa això que no estimem o desitgem al nostre company sexual. Som éssers humans evolucionats, fa ja temps que la reproducció no és una de les nostres prioritats.


En una relació ha d'existir una cosa anomenada ''respecte'', en tots els àmbits. Si això es trenca, és cosa seriosa. Hem de procurar un valor de comoditat per un lloc i per un altre. Molta gent prendrà aquest vídeo com una broma, perquè no considera com ja he dit, un esforç el fet de donar plaer a la parella, però no ho és. Al principi quan passen aquestes coses, és inclús graciós dins dels mutus jocs d'amants. Després d'un temps, si aquests comportaments es fan habituals o la teua parella no entén realment un ''no'' per resposta ni saps parar quan realment et veus incòmoda o incòmode, és moment de fer un ''stop'' i parlar d'aquest tema. Hi ha gent que no es dóna comtes realment d'açò, però hi ha d'altra que tampoc vol entendre'l. Si es dóna el cas, el millor és terminar la relació perquè no arribe a la toxicitat de la possessió i el nul respecte.

Edu Davinson ha dit...

Aquesta entrada ens ensenya una parella que està en el llit. El xic li proposa a la seua parella veure una pel•lícula i la dona accepta una mica en desacord. Llavors, el xic deixa el disc en la taula i comença a besar el coll de la xica per a aconseguir tenir relacions.

Quan el xic li besa el coll, ella li diu que no li ve de gust tenir sexe aqueixa nit, però el xic continua. Llavors, ella li repeteix diverses vegades que no li ve de gust i que la deixe d'atabalar, En escoltar tan repetidament açò, l'home li arriba a preguntar a la seua parella si li vol realment. Ella li explica que clarament sí que li vol, però que aqueixa nit no li ve de gust tenir relacions sexuals amb ell. No obstant açò, el xic després d'açò, continua atabalant i petonejant a la dona fins que aquesta es deixa.

El vídeo ens vol mostrar dues cares oposades en aquest tema, i que solen passar dia després de dia en el nostre país i en el món sencer. D'una banda tenim el comportament del xic. Des d'un principi el que el cerca és el sexe, però fins i tot amb el desacord de la seua parella l'insisteix i s'ix amb la seua. D'altra banda la xica en comptes de frenar a la seua parella, finalment li deixa que gaudi del que tant desitja.

Aquesta reacció de la xica es pot donar a causa que no vol que la seua parella s'enfade amb ella, o perquè no té la suficient valentia a dir prou. Açò és causa de l'educació sexual de les dones durant la història. Des de fa molt temps les dones han sigut ensenyades a estar sotmeses a la seua parella, a complaure-la, a fer el que ella vulga i a cuidar la casa i als fills.

Avui dia moltes parelles no tenen una manera de parlar àmplia i sense saber-ho intenten evitar temes que poden causar una mica de controvèrsia entre ells. I el que no saben és que si una parella no té una bona comunicació i confiança, possiblement acaben malament.

Crec que aquest *video hauria de mostrar-se a molta gent per a conscienciar del que té un límit. Hem d'educar a les persones perquè siguen igualitàries dins d'una parella i ningú predomine sobre l'altra, perquè si açò pansa, pot haver-hi conseqüències molt greus.

Paula Campoamor ha dit...

Bona vesprada,

En aquest vídeo es veu com una parella francesa decideix veure una pel•lícula, quan l’home comença a dir-li coses com que està vertaderament guapa però, ella ja sap a què es deu aquest canvi d'actitud i paraules boniques li diu de primera mà que ella no vol mantenir relacions sexuals en aquests moments, ja que està cansada, potser de treballar o potser està cansada perquè ell sempre vol més i mes i a ella no li fa falta tindre tant, de segur que a soles vol a un home que quan arribe a casa li diga coses boniques però perquè vertaderament el sent i no per tindre alguna cosa a canvi.

Seguidament, dir que és increïble com a aquestes altures de la societat en mig del segle XXI encara permetem que passen aquestes coses, com es pot tolerar que una dona mantinga relacions sexuals amb la seua parella sense que ella vulga, a la força, com es veu en aquest vídeo, però, l'impactant és que la xica d'aquest vídeo es queda parada sense fer res, és molt dur veure-ho, ja que, en el meu cas quan ho vaig veure vaig sentir molta pena per ella. Encara que moltes dones hui dia són violades a la força siga el seu home, o siga gent que no coneix i el que està passant als carrers és intolerable.

Moltes dones hui dia són violades, maltractades i fetes pols als carrers i moltes d'aquestes coses són tapades i no ixen a la llum per les televisions, no és estrany que la xica de 18 anys violada als San Fermin li tiren a ella la culpa? De veritat? Perquè tarden tant a fer-li Justícia? Això ho deixe com a preguntes per a la gent que llisca aquest comentari, la resposta jo ja la tinc clara.

Sergio Thompson 1r batx B ha dit...

CORRECCIÓ DEL COMENTARI:

En aquest vídeo titulat "sóc ordinària", pujat a Vimeo per Cholé Fontaine, mostra el cas d'una parella que es disposa a veure una pel·lícula, però el xic a través d'elogis li demana mantenir sexe. Hi ha un inconvenient, i és que a la xica no li ve de gust gens en aqueix precís moment, per la qual cosa diu que NO. Malgrat negar-se, el jove comença a fer-li besades en el coll fent semblar que no li ha escoltat. Quan ella li torna a repetir que no vol, ell li pregunta: "Que et passa?", utilitzant un to en el qual es veu clarament que no li importa que no vulga, solament vol aconseguir la seua meta. Finalment aconseguirà tenir sexe, però a la xica òbviament no se li veu gaudir del moment, és més, se li veu fins a trist.

El curt ens fa reflexionar i veure que per a mantenir sexe amb la teua parella, heu d'estar els dos amb ganes i disposats a fer-ho. No es pot forçar a una persona a mantenir una relació sexual, ja que ho podem considerar com un tipus de "violació consentida". Al meu semblar, la xica posat que no s'enfadara el xic amb ella, decideix deixar-li utilitzar el seu cos per a satisfer la seua necessitat sexual. Per açò crec que el que ha fet que ella cedisca a mantenir sexe és la por al fet que ell s'enfade amb ella, la qual cosa a la meua semblar, és falta de confiança en la parella, ja que si la xica haguera confiat en ell, li hauria insistit més. Encara que en una parella en la qual ambdues persones es respecten, no hauria fet falta insistir ni gens per l'estil. Finalment, dir que per a mi és un cas en el qual no fa falta avisar a la policia ni gens semblant, simplement cal solucionar-ho tenint una conversa amb la teua parella en la qual remarques que si no et ve de gust, no ho vas a fer, al mateix que si al teu nuvi/nóvia un dia no li abelleix el/la respectaràs i no li forçaràs.

Valeria Campoamor ha dit...


Bona vesprada, en aquest vídeo podem veure com una parrella va veure una pelicula, però el xic vol tenir relacions sexuals amb la seua núvia, esta li diu que no va fer res i el xic es molesta com si fóra alguna cosa molt estrany no voler tenir relacions.

Sincerament jo com tinc parella pense que es algo que les dones no tenen perque tolerar, jo com dona lo el tolere per molt novi mue que siga. Pense que és molt trist que hi ha parelles que si no tenen relacions no té sentit estar amb esa persona.

Hui en dia todavia hi ha dones que es deixen manipular per la seua parella i fasen tot el que li diga'n, espere que amb el temps això es termine que el sexe passa a ser algo amb menys importancia, amb aixo no dic que no siga important, però als xics se els olvida que hi ha moltes coses mes que el sexe i una dona necessita moltes coses més aparte de això.

Emilio Clarke ha dit...

Bon dia.
Aquest curt de Chloé Fontaine, «Je suis ordinaire» parla d'una violació vista des d'altre punt de vista.

En el vídeo apareix una parella, el xic vull veure una pel·lícula i la dona no, així que es posen a parlar i a acariciar-se i el xic comença a pujar damunt d'ella, encara que la dona no volia el xic continua fins a arribar a un punt que es considera violació, ja que ella en cap moment volia fer-ho, ja que estava cansada i no li abellia fer-ho.

La dona li repeteix que no vull fer-ho i l'home no fa cas i continua, i ell crec que està fent-ho bé pel simple motiu que són parella. No per ser parella és necessari el sexe en tot moment per demostrar l'amor a aquesta, i respectar el que diu la teua parella si és una mostra d'amor que tothom hauria d'aplicar.

I és això el que hem de fer, respectar a la nostra parella en tot moment, respectar el que aquesta vull o no fer i no someterla o obligar-la a fer coses en contra de la seua voluntat.

Sofia Williams ha dit...

Una cosa molt normalitzada a la nostra societat són les violacions consentides. No, no parle de la típica imatge que tenim d'una violació a una esquena del carrer de nit. Parle de les violacions dins de relacions amoroses. Per exemple, una violació com la que proposa el vídeo d'aquesta entrada, on l'home obliga a la dona (que pareix ser la seua parella) a tindre relacions sexuals quan aquesta ha deixat clar que no té res de ganes.

Per ell, tot bé, perquè ha aplegat al clímax, però ella no ha sentit res, perquè no volia, i ha sigut forçada a fer accions que no volia. Aquestes són les violacions consentides, on una persona obliga a l'altra a fer «x» com si fóra el fi de la relació si no ho fa. I aquesta és la reacció d'una societat on el patriarcat forma part del dia a dia, com un menjar que es repeteix sempre a pesar que no agrada.

L'educació no és el mateix per a tots, una dona està acostumada a complaure els plaers sexuals dels seus homes (a més a més, hi ha heterofobia), i els homes, no es preocupen mai pel plaer de la dona (és clar que hi ha excepcions). Finalment, opine que el concursant de Gran Hermano Revolution ha fet una cosa que la societat accepta a la privacitat, però que quan la pot vorer amb els seus propis ulls, giren el cap a un altre lloc, com si no tingueren res a vorer.

Tania de Gouges ha dit...

El Curt de Chloé Fontaine (2017) "Je suis ordinaire" (Sóc ordinària) , ens convida a una nova reflexió. Al curt, podem veure una violació que, pot fer no ho parega... Per què? Per què són parella? La noia li diu en repetides ocasions que no vol fer-ho, però el noi fa com que no escolta i per intentar fer-li canviar d'opinió li pregunta si el vol. El sexe va lligat a l'amor? La realitat és que NO, són coses diferents que, en repetides ocasions es barregen i es fan com a una sola.

L'amor i el sexe són aspectes diferents, i és un error no saber-ho diferenciar. Podem estar enamorats d'algú, podem ser parella però, no volem mantenir relacions amb aquesta persona, la volem menys? Simplement no ens apeteix fer-ho, és molt simple i continuem estimant a la parella.
Perquè una relació estiga bé, les dues parts la deuen voler mantenir i no una d'aquestes, ja que açò és una violació com hem vist al curt.

La xica estava cansada, no volia fer-ho ara però, a la seua parella no li ha importat, i com un bon home que tenia necessitats, les ha fet i després ha continuat parlant com si res haguera passat, com si haguera estat bé, els dos ho han passat bé a la fi. On està el problema? El problema estava el NO, i un no és un terme de negació. La negació ens indica que no volem fer això, perquè continua? Perquè ella no era conscient de l'acció que estava fent.

Hem d'aprendre a diferenciar allò que està bé i allò que no ho està. Pareix simple, però a la nostra societat, aquesta lliçó no la tenim assolida i la desafortunada prova d'açò és la violació múltiple de La Manada.

Paula de Gouges ha dit...

1er Batxiller B.

En primer lloc, en aquest vídeo ''Violacion consentida'' observem a una ''parella'' en la qual l'home sent ganes de tenir sexe, però la dona es troba cansada -acaba d'eixir de la dutxa-. Així com, mitjançant paraules boniques el xic intenta aconseguir que li entren ganes de fer-ho a la seua parella; però no. Aquesta es nega, no té ganes. El xic comença a besar-la i a posar-se damunt d'ella; aquesta es queixa perquè la esta xafant.

Així com, en negar-se la dona que no volia tenir sexe, est li comença a preguntar si li vol; ella repeteix que aquesta cansada, però el segueix fent besades fins a penetrar-la. La cara de la xica ho diu tot.

Finalment, pense que ha sigut una violació sense el seu consentiment, però tampoc ella li ha sabut dir no i parar la situació. D'altra banda, cada vegada, cada dia, cada mes, hi ha més casos de violacions, esmentant al cas de Gran Germà; que el xic es va aprofitar que la xica estava borratxa i finalment va ser expulsat. O com no, el famós cas de Sant Fermí, quan diversos homes van penetrar de forma oral, vaginal i anal a una xica desorientada, sense forces i sent aprofitada.

Tindriem que parar açò, no és normal que les dones isquem al carrer amb por de poder ser violades a la nit, pel dia; a qualsevol hora.

javi west ha dit...

Comentaré l'entrada "violació consentida?".

Aquest text parla sobre la "violació consentida" açò vol dir que tota violació siga per un desconegut o pel seu noi no es pot permetre, nos posa l'exemple del vídeo de com un xic està amb la seua parella i estan veient una peli quan ell vol fer l'amor però ella no vol, però això a ell no li serveix i continua fins a acabar, també posa l'exemple del rellity show Gran hermano on uns del seus participants viola a la seua parella davant de les càmeres.

Aquest text, per a mi, és una forma d'informar a tothom que ho llitja que no és deure deixar a la teua parella mantenir relacions sexuals amb tu, si tu no vols, açò és el mateix que el sexe sense consentiment, és a dir, una violació en tota regla, per això no es pot permetre que es faça, perquè fins que siga el teu noi/noia no et pots deixar perquè seria el mateix que si un desconegut te viola, alo mijor, en pensen que és el teu noi/noia qui ho fa penses que està bé i ho permetes.

David Stone ha dit...

Bon dia, volia comentar aquesta entrada perquè el tema del qual es parla ara s'ha fet més conegut pet succeït a la festa de Sant Fermí, on un grup de cinc xics, anomenat "la manada" va violar a una dona.

Aquest també és un problema que la nostra societat arrossega des de fa temps, és altre problema a l'educació de les nostres generacions més joves, per exemple, com es comenta a l'entrada, a una xica sempre li diuen que torne acompanyada a casa, o que no es fique algun tipus de roba quan vol eixir de festa, però no és a soles un problema de l'educació de les dones, també és problema de l'educació als homes. A un home sé li ha d'educar perquè siga fort, no plore i siga un matxot, i si és un matxot, ha de mostrar-se'l a una dona, i passen coses com aquestes.

En conclusió, com ja he dit a comentaris anteriors, açò és un problema a l'educació dels xiquets i s'ha de canviar tan ràpidament con siga possible.

Esther addams ha dit...

Aquesta entrada es nomena “Violencia consentida?”, el primer que podem veure és una cort de Chloé Fontaine de l'any 2017 anomenat “Sóc ordinària”.

Per a començar hem de conéixer el tema d'aquesta entrada, que pel curt i el text, lleguem a la conclusió que són les violacions. Com tots sàpien les violacions, ocorren des de sempre, pel d'ençà que jo tinc memòria, i no és estrany veure alguna vegada els anuncis de televisió, del “no és no”.
Per a qui no el sap una violació dit per la Rae és “Tenir accés carnal amb algú en contra de la seua voluntat o quan es troba privat de sentit o discerniment.” Però aquesta definició per molt que es conega i dona igual on estiga, molta gent encara no li donà importància, i quant té ganes, les té i li dóna igual tot.

La meua opinió sobre aquesta entrada és que definitivament és una llastima que en aquesta època n'isquen casos on les dones diguen que siguen obligades pels seus xics, jo sempre estaré a favor del no és no, no ens ha d'obligar si no tenim ganes, o ells creen que perquè ells tinguen nosaltres tenim. I si hi ha algun xic llegint aquest comentari, que no pense que estic parlant sols sobre les dones, perquè també pot donar l'ocasió de què siga al revés, però com parle en general i quasi sempre són casos de xics a xiques. (4-12-17)

Javier Davidson ha dit...

La realitzadora francesa Chloé Fontaine va llançar fa poc menys d'un mes 'Sóc ordinària', un demoledor curt d'amb prou faenes dos minuts que ja ha aconseguit més de 700.000 reproduccions. "Si no t'ofèn, és que eres un d'ells", va escriure la directora en la descripció del vídeo. El seu objectiu no és un altre que remoure les consciències i suscitar un intens debat al voltant de les violacions maritals i aquest tipus de situacions que, per desgràcia, es donen en les parelles i es veuen com alguna cosa normal.


Una parella en el sofà, decidint si veu una pel•lícula. Ell comença a besar-la i ella diu que no li ve de gust ficar-se al llit amb ell. Ell insisteix, la toca; ella li explica per què no vol. "Què passa, que ja no em vols?", diu ell. Ell segueix, insisteix, fins que finalment té un orgasme, mentre ella ni tan sols li mira. És l'argument d'un curtmetratge que, en amb prou faenes dos minuts, reflecteix amb duresa com ens han ensenyat a defensar-nos dels violadors com si foren sempre desconeguts i, no obstant açò, encara es parla poc del consentiment i de violacions dins de la parella.


El vídeo, que dura amb prou faenes dos minuts, és bastant revelador, doncs el concepte que tenim dels violadors és el del tipus desconegut que aguaita a les seues víctimes en un lloc fosc. No obstant açò, la violació pot ser part de la teua vida sense que ni tan sols ho hages notat.

Diana Wolf ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre la violació consentida, el vídeo que presenta és d'una parella de nuvis que aparentment tenen una relació sana, però quan es tracta de l'acte sexual, veiem com el xic li proposa veure una pel·lícula, però a la xica no li ve de gust, ell per a entabanar li diu si li vol (típica pregunta) est segueix insistint fins que es cansa i decideix “fer l'amor” amb ella, la xica en acabar el coit, ni s'immutava mentre que ell estava més que satisfet.

Aquest tema, la veritat ho trobe seriós, perquè açò que es dóna és per l'educació sexual que se'ns dóna tant en els xics com en les xiques, contínua sent vergonyosament sexista en ple segle XXI. En general les famílies i educadors alerten més a les filles que al fills dels perills que corren, quan en realitat corren més risc ells que elles…

A les dones sempre se'ls està dient “no publiques fotos *sexys…” “no portes aqueixa roba que…” “vés amb compte que et pots quedar embarassada…” i moltes coses més que se'ls diuen, açò és la solució que se'ls proposa a les xiques per a evitar els perills, no obstant açò als xics no se'ls prohibeix açò.

Personalment he de dir que no és normal, que a hores d'ara la societat seguisca així, encara que gràcies a aquest tipus d'experiments que es fan per a veure la realitat de la dona, serveixen en part per a ser escoltades i aconseguir que pare aquesta manera de pensar tan masclista.

Tania de Gouges ha dit...


(pujat de nou)
"La violació és un delicte que es basa en una agressió de tipus sexual que es produeix quan una persona té accés sexual cap a una altra, mitjançant l'ocupació de violències físiques o psicològiques o mitjançant l'ús de mecanismes que anul·len el consentiment de les víctimes"

El Curt de Chloé Fontaine (2017) "Je suis ordinaire" (Sóc ordinària), ens convida a una nova reflexió. Al vídeo, podem veure una violació que, pot fer no ho parega... Per què? Per què són parella? Cal que recordem la definició de violació, segons la R.A.E violar: "Delicte consistent a violar (‖ tenir accés carnal amb algú en contra de la seua voluntat)". És violació tot allò que es faça en contra de la voluntat del que la pateix.



Al vídeo, l'actitud de la noia és ben clara, li diu en repetides ocasions que no vol fer-ho, però el noi fa com que no escolta. Si tornem a llegir la definició de violació, l'home està cometent una, i no hi ha lloc a dubte. A més a més, com la xica no vol mantenir relacions amb ell en eixe moment, el nuvi apel·la als sentiments per intentar fer-li canviar d'opinió, encara li pregunta si ella el vol... Que el sexe va lligat a l'amor? La realitat és que NO, són coses diferents que, en repetides ocasions es barregen i es fan com a una sola. L'asexualitat per exemple trenca aquest pensament, jo per ser asexual i no tindre atracció sexual cap a la meua parella l'estime menys?? No, no ho faig.

L'amor i el sexe són aspectes diferents, i és un error no saber-ho diferenciar. Podem estar enamorats d'algú, podem tindre parella però, no volem mantenir relacions amb aquesta persona, la volem menys? Simplement no ens apeteix fer-ho, és molt simple i continuem estimant a la parella, com ja he posat l'exemple de la gent asexual o simplement de la gent que escara no està preparada per a fer eixe pas pel motiu que siga, religiós o decisió pròpia, sobre el teu cos ets l'únic que pot decidir... Perquè una relació sexual estiga bé, les dues parts la deuen voler mantenir i no una d'aquestes, ja que açò torne a dir-ho és una violació com hem vist al curt de Chloé Fontaine.



Al vídeo la xica estava cansada, no volia fer-ho però, a la seua parella no li ha importat, i com l'home volia fer-ho perquè tenia ganes, ho ha fet i després d'això ell ha continuat parlant com si res haguera passat, com si haguera estat bé, els dos ho han passat bé a la fi, on està el problema? El problema estava al NO. Un no és un terme de negació, la negació ens indica que no volem fer això, perquè continua? Perquè ell no era conscient de l'acció que estava fent i ella ha cedit a desgana perquè la cara que se li queda no és de plaer precisament.

Hem d'aprendre a diferenciar allò que està bé i allò que no ho està. Pareix simple, però a la nostra societat, aquesta lliçó no la tenim assolida i la desafortunada prova d'açò és la violació múltiple de La Manada. No podem deixar que casos tan desagradables com aquest (i altres més) apareguen als telediaris dia si i dia també. Estem normalitzant un tema tan important com una violació i això ha de parar ja.

Espe Thompson ha dit...

En l’entrada de “VIOLACIÓ CONSENTIDA?” es veu com una parella de persones estan a sa casa i van a veure una pel·lícula. No es decideixen que pel·lícula veure, perquè la xica ja ha vist la que li ha dit el xic.
Es veu com el xic està excitat en eixe moment per bore a la xica i la seua bellesa. Comença donant-li besos en la nuca. Com la xica no li apeteix s’ho diu a la seua parella per que pare en eixe moment. El home es veu rebutjat i li diu: «¿Qué, no me quieres?» Per donar pena.
El xic seguei

Denisa Word ha dit...

En el vídeo anterior observem una parella tombada en el llit que aparentment està còmoda fins que l’home comença a deixar veure a la seua parella que té ganes de tindre sexe amb ella, la dona li deixa clar que no li apeteix, que es una manifestació clarament acceptable encara que siga la seua parella, ja que no està obligada a satisfer la seua necessitat sexual sense sentir-la ella també.

El vídeo desenllaça amb una relació de sexe de la parella no consentida per la dona, eixa situació incòmoda per a la dona creada pel home, és una situació masclista, en la que no s’ha tingut en compte el desig de la dona, excloent-la i menyspreant-la injustament. Una parella ha de tindre confiança, respecte i comprensió, això que ha fet l’home pot considerar-se una violació encara que es tracte de la seua parella, a part de aprofitar-se del seu cos únicament per complaure la seua necessitat sexual del moment, també la ha fet sentir-se inútil a l’hora de manifestar la seua opinió que en eixe moment era no tindre sexe amb la seua parella.

Aquesta actitud masclista del home reflecteix la poca importància que li dona a la opinió de la seua parella, reflecteix també un pensament egocèntric ja que en el moment l’home ha pensat només en la seua necessitat i en el seu desig sexual, això es injust per a la dona i no denota progrés en la societat, ni respecte en les parelles del home a la dona, això ha de canviar perquè la dona no ha sigut creada per complaure la necessitat d’un home, encara que siga la seua parella, la dona ha de tindre el mateix dret que l’home a l’hora de manifestar el seu desig, i ha de ser respectada per la seua parella encara que tinga una opinió o un desig diferent.

Espe Thompson 1BAA ha dit...

En l’entrada de “VIOLACIÓ CONSENTIDA?” es veu com una parella de persones estan a sa casa i van a veure una pel·lícula. No es decideixen que pel·lícula veure, perquè la xica ja ha vist la que li ha propost el xic.
Es veu com el xic està excitat en eixe moment per vore a la xica i la seua bellesa. Comença donant-li besos en la nuca. Com la xica no li apeteix s’ho diu a la seua parella per a que pare en eixe moment. El home es veu rebutjat i li diu: «¿Qué, no me quieres?» Per donar pena.
El xic segueix amb la seua donant-li besos. Finalment consegueix el que ell volia, tenir relacions sexuals. Encara que la seua parella no.

Aquest video intenta concienciar a les persones que alomillor ho han fet alguna vegada o que no veuen que esta malament per a que cambien de pareixer i tracten millor a la seua parella. Perquè algunes persones es pensen que no es violació si es amb la teua parella, pero es clar que encara que siga amb la teua parella, si ell o ella no vol, es violació.

Les parelles tenen que tindres en compte entre elles. I ademés, el que es molt important també en una relació es ser sincers sobre el que desitjes i el que no desitjes. Perquè si un no vol fer una cosa, no li va a obligar a l’altra persona a fer-ho. Hi ha que respectar-se mutuament. Encara que les ganes que tingues de fer eixa cosa siguen molt fortes.

Es clar que si les persones es ficaren en el lloc de les altres i entengueren la seua cituació la cosa cambiaría. Ja que crec que a ningú li agradaría que li obligaren a fer alguna cosa en contra de la seua voluntat. A tots en agrada que ens respecten, així que perquè no comencem nosaltres també a respectar als demés?

Emilio West ha dit...

Aquesta entrada ja la vaig comentar al seu moment així que com a últim comentari intentaré millorar el comentari passat:
Aquest curt de Chloé Fontaine, «Je suis ordinaire» parla d'una violació vista des d'altre punt de vista.
En el vídeo apareix una parella, el xic vull veure una pel·lícula i la dona no, així que es posen a parlar i a acariciar-se i el xic comença a pujar damunt d'ella, encara que la dona no volia el xic continua fins a arribar a un punt que es considera violació, ja que ella en cap moment volia fer-ho, ja que estava cansada i no li abellia fer-ho.
La dona li repeteix que no vull fer-ho i l'home no fa cas i continua, i ell crec que està fent-ho bé pel simple motiu que són parella. No per ser parella és necessari el sexe en tot moment per demostrar l'amor a aquesta, i respectar el que diu la teua parella si és una mostra d'amor que tothom hauria d'aplicar.
I és això el que hem de fer, respectar a la nostra parella en tot moment, respectar el que aquesta vull o no fer i no someterla o obligar-la a fer coses en contra de la seua voluntat.