1 de des. 2017

Rap gitano contra la violència

La Prima, una rapera valenciana contra la violència masclista.



I si t'agrada el rap feminista, escolta el grup Ira:
Ací podeu llegir una entrevista a Ira.

També podeu escoltar Lamarí & Lalola cantant "Buscando Aliadas" (2016), que té una lletra ben potent.

21 comentaris:

Bauba ha dit...

Pues es una caña "Yo no bromeo" de la Prima. https://www.youtube.com/watch?v=eQuYWL0Z9dQ
Grande!!!

Bauba ha dit...

Ah, y las Tribade!!!! Aquí cantando Gaupasa: https://www.youtube.com/watch?v=intYvNflLUE

Jesús Campoamor ha dit...

A aquesta entrada trobem un rap contra la violència masclista en la qual la rapera defensa que no son suficient les ajudes per a les dones que sofreixen violència masclista.

No només tracta el tema de com sofreix la víctima sinó que tracta també el tema que ningú és propietat de ningú, tots som lliures i hem de ser-ho sempre i mantenir una relació amb qualsevol persona no dona dret a agarrar com propietat a l’altra persona.

Malauradament, encara hi ha persones que pensen que poden fer qualsevol que vulguen amb la seua parella, sense parar-se a pensar que tots som persones i tots hem de tindre drets, respectar els dels altres i ser feliços.

A banda, cada volta més, la gent pensa que la violència masclista o que el masclisme ja és cosa del passat sense donar-se que hem de lluitar perquè encara queda un llarg camí fins a arribar al que realment és la justícia, la igualtat.

Trobés tu que hem acabat amb la violència masclista tenint més de 920 assassinats per aquesta violència? Doncs aquest date és només des de fa 13 anys, més cal afegir els casos de masclisme que, per sort, no han acabat a l’assassinat.

Per fer cara hem d'educar a la gent, fer-li ver la realitat i la vertadera desigualtat que tenim davant, la primera mesura de protecció de violència d’aquest tipus és reduir la quantitat de dones protegides per només un policia que ara és d'aproximadament 60. I afegir activitats didàctiques als col·legis i instituts que defensen la igualtat.

NI UNA MÉS! DENUNCIA-HO! HI HA EIXIDA! JO ET CREC! ESTIC AMB TU!

Paula Zetkin ha dit...

Cada vegada són més les ètnies que s'uneixen en conjunt, deixant a part les diferències entre elles, per posar-li fi a la violència de gènere. En aquest cas, una rapera gitana, la Cosina.

Aquesta, defensa que malgrat imposar una llei contra la violència de gènere, més de 800 persones infringeixen i abusen d'aquesta llei. La Cosina, mitjançant versos ens presenta una història verídica.

Posant el cas d'aquesta víctima, recorre al fet que NINGÚ és propietat de ningú, i mai hem de témer a qui se suposa que diu que ens vol. Des del meu punt de vista, una persona que maltracta però així i tot diu que et vol no em sembla lògica perquè l'única cosa que aconsegueixen és danyar a l'altra persona. Efectivament, si maltractes, és que estàs mal enamorat.

Una persona amb un pensament racional, mai pensaria a assaltar el teu respecte o els teus drets, perquè tots som iguals i no hem de tolerar cap tipus d'abús.

Durant la cançó, exposen mini clips de persones sostenint el cartell NI UNA MÉS, el qual és la frase a conéixer dins del tema "Stop violència de gènere". Com ben he dit al principi les ètnies s'uneixen, i també ho podem veure amb aquests mini clips, en els quals apareixen tot tipus de persones, ja siga amb una religió diferent i fins i tot amb una edat diferent.

Tots contra la violència de gènere. No cal suportar-ho, cal suprimir-ho. NI UNA MÉS

Mario Campoamor ha dit...

La cançó d’aquesta rapera, tracta un tema molt delicat en l'actualitat, ja que més de 800 dones han sigut assassinades des de la creació de la llei contra la violència de gènere.

Aquesta cançó tracta el tema com si ho estiguera patint i ella és una víctima, amb això defensa que ningú és d’una altra persona, que tu tingues nuvi no significa que sigues d’ell ni ell teu, però per desgràcia encara hi ha gent així al país.

Des del meu punt de vista, una persona que maltracta a la seua parella i diu que et vol, no em sembla lògica, perquè l'única cosa que aconsegueixen és mentir i fer-li mal a l’altra persona. Pense que si maltracta éés que sents per l’altra persona no és amor. Pense que una persona amb dos dits al front no maltractara a cap altra persona, ja puga ser dona, home o xiquet.

Durant la cançó, apareixen mini-clips de gent que mostra el lema “NI UNA MES”, la gent que apareix és de tot tipus, de diferent edat, diferents religions …

A Espanya la gent cada vegada s’està conscienciant mes d’aquest tema, però encara falta molt camí per recórrer i ens hem d'unir per una objectiu conjunt, 0 víctimes per violència de gènere.

Paula De Gouges ha dit...

1r Batxillerat Humanístic


Bona vesprada.

Primerament, en aquesta entrada ''Rap gitano contra la violència'' observem un videoclip de ''La prima'' anomenat ''8 puñaladas'' amb el tema principal de la violència de gènere, concretament, la violència masclista. Aquesta expressa la seua opinió i defensa enfront d'aquest problema que envolta al món mitjançant el rap com a gènere musical. A més a més, algunes dones i homes de diferents edats i cultures participen en el vídeo amb el eslogan de ''Ni una más'', ja que cada dia les dones pateixen açò per part de la seua parella, tant físicament com psicològicament són maltractades i assetjades.

Per altra banda, he de dir que m'agraden aquestes iniciatives de la gent, sobretot les dones perquè més que mai hem de mostrar força i valentia com diu La Prima ''8 puñaladas no bastan para matarme, Dios no está de acuerdo, tendrás que sobornarle''. Així com, la rapera s'expressa d'una forma directa, deixa clar el missatge i es que, quan comença la por en la relació; cal fugir. No tenim dret a sentir-nos controlades, a deixar de ser LLIURES i que quede molt clar, nosaltres -les dones- no som ni serem de ningú, com diu a la seua estrofa ''querias que fuera tuya, pero es que no soy de nadie''.

Finalment, he d'afirmar que m'ha fascinat la lletra i la seua veu, endemés, és un gènere que no se sol veure a la raça gitana i té un bon ritme, tot seguit, espere que aquesta cançó arribe molt lluny, ja que és important el missatge que ens transmet és -desgraciadament- amb el que ens trobem dia a dia en qualsevol part del món. ¡NI UNA MÁS!

Adéu!

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...


Bon dia,

Primerament demanar disculpes perquè últimament estic comentant coses paregudes en totes les entrades que són publicades cada setmana sobre les violacions. Però, pense que realment qui té una opinió, tant objectiva com a subjectiva no canvia amb facilitat la seua opinió i manté la seua posició.

Aquest vídeo, ens mostra una cançó contra les violacions masclistes o maltractaments en parella on, en aquest cas la dona és assetjada, expressa que la dona ha de ser lliure tant com a fer el que vol o com per a vestir com desitja. Vull afegir que m'ha paregut una miqueta estrany que aquesta cançó és gitana i per res del món vull ni classificar a les persones que són gitanes ni vull fer-los sentir mal, sinó que mai ni jo ni molta gent estant segura, pensava que dins d'aquest repertori poguera aparéixer una cançó sobre el masclisme.


Per últim, i relacionat amb el que deia abans em pareix molt interessant que dins de totes les classes de música, de qualsevol persona o de qualsevol tipus de repertori com ''Rap, Pop, Rock'' entre altres, puga aparéixer una cançó tan bonica i amb tant sentiment com pot ser aquesta, ja que aquesta pot ser escrita per una persona que perfectament conega la situació i potser l'haja viscuda.

Sergio Thompson 1r batx B ha dit...

Es tracta d'una cançó l'artista de la qual es fa cridar "La Prima" (rapera valenciana) que en tan sol dos minuts i mig aconsegueix explicar una història sobre una xica de 20 anys que ha patit una violació per part de la seua parella. Encara que soles explica la terrible experiència d'una xica, es donen moltíssims casos de violació a Espanya i a tot el món per desgràcia. A Espanya, segons dades oficials, més d'un miler de dones són violades cada any des d'almenys 2009 (quan el Ministeri de l'Interior va començar a retirar l'estadística d'agressions sexuals), data des de la qual s'han registrat més de 8.200 agressions sexuals amb penetració, tres al dia, una cada vuit hores.

A causa d'aquesta estadística, la cantant reitera que cal saber triar la parella adequada perquè hi haja un "amor vertader" i per a açò les bases fonamentals són el respecte i confiança de tots dos individus d'una parella. A més d'açò, la rapera diu que si tens parella no és teua, sinó que cadascun pertany a si mateix i a ningú més.

Per aquestes raons, el tema em sembla una cançó que ha d'inspirar a altres dones (o homes) que han sigut violades a denunciar aquest delicte i a presentar els càrrecs necessaris perquè s'aconseguisca tancar durant molts anys al violador ja que un home no viola a una dona en el carrer així com així, saben que és inadequat i coneixen les conseqüències, així que ho fan en secret, sense que ningú els veja. Per açò, serveis com a BBC tracten explicar que la violació no és un acte sexual sinó que és una agressió que està relacionada amb la voluntat de guanyar i de transformar a la dona en un “objecte sexual”.

Javier Davidson ha dit...

Aquesta vegada em propose a comentar el tema de la rapera "La Prima", anomenat "8 punyalades", un rap en contra de la violència de gènere. El vídeo comença amb la frase: des de la creació d'una llei contra la violència de gènere, més de 800 persones han sigut assassinades.

La lletra pareix que va dirigit a un maltractador, i intenta conscienciar sobre aquest tema de tanta actualitat. Per exemple, una frase que apareix és: perquè se't va ser la pinça xic mal enamorat perquè així no és l'amor i que això quede ben clar. Al videoclip s'alterna la imatge de l'artista cantant el tema amb gent del parc de Benicalap que volgueren aportar el seu granet d'arena sostenen un cartell amb el lema: Ni una més.

He de dir que el tema m'ha agradat, però més allà d'això m'agrada veure una dona a aquest món del rap que tant m'agrada. I a part, que siga d'ètnia gitana és una prova que cada vegada hi ha menys discriminació per part de la societat, i que són perfectament capaços de fer coses com aquesta, i a vegades, inclús millor.

Al final apareix una frase dient que està basat en una història real. Pense que és una molt bona iniciativa de la cantant, ja que aprofita el seu talent no solament per a crear temes que agraden, si no també per a donar un missatge; cosa que pense que devien fer tots els artistes.

David Marston ha dit...

El vídeo que he vist avui tracta sobre un rap contra la violència, diu que des de la creació d’una ley encontra de la violència de genere, mes de 800 dones han sigut asesinades. He de dir que el tema m'ha agradat i esta molt be fet, al final apareix una frase dient que està basat en una història real.

Anònim ha dit...

Bon dia.

Lo primer que he de dir es que aquesta cançó m´agradat. “La prima” aquesta rapera a fet un rap contra la violéncia de génere. Aquesta rapera a fet el rap d´un tema d´actualitat ja que moltísimes dones han sigut assassinades.

Aquesta cançó tracta el tema com si ho estiguera patint i ella és una víctima, amb això defensa que ningú és d’una altra persona, que tu tingues nuvi no significa que sigues d’ell ni ell teu, però per desgràcia encara hi ha gent així al país.
Durant la cançó, apareixen mini-clips de gent que mostra el lema “NI UNA MES”, la gent que apareix és de tot tipus, de diferent edat, diferents religions.

el supereroy chica ha dit...

La cançó d’aquesta rapera, tracta un tema molt delicat en l'actualitat, ja que més de 800 dones han sigut assassinades des de la creació de la llei contra la violència de gènere.
La lletra pareix que va dirigit a un maltractador, i intenta conscienciar sobre aquest tema de tanta actualitat. I la canço me a agradat molt.

Raquel Kent 1r batx B ha dit...

Aquesta entrada “Rap gitano contra la violència de gènere”, ens mostra una cançó de Prima que s’anomena 8 punyalades, està basada en fets reals com ens exposa el final del vídeo. Com diu, 8 punyalades no basten per a matar-la, reivindica que les dones no són possessió de cap persona, ella és una supervivent i diu que l’amor no es basa en la violència.

Una de les frases que es repeteix diverses vegades en aquest rap «volies que fóra teua però és que no sóc de ningú» hauria de servir per a motivar i ajudar a moltes dones que han passat per aquesta situació o estan passant, perquè sàpiguen que tota persona és lliure i no ha d'aguantar un acte tan inhumà com la violència de gènere.

El maltractament tant físic com psicològic cap a les dones ocorre, segons el meu punt de vista, a causa que alguns homes pensen que són superiors, i per tant, han de controlar i sotmetre a la dona. Alguns homes no admeten la igualtat de gènere i d’aquesta forma, comença la violència masclista, ja siga mitjançant qualsevol acte físic amb força contra una dona o mitjançant qualsevol conducta verbal, que produïsca sofriment o humiliació.

Aquesta entrada també ens convida a escoltar altres cançons del grup feminista de rap Ira, igual que una entrevista a les components d'aquest grup on expliquen perquè canten rap o com i perquè sorgeix aquesta agrupació musical. Elles diuen que Ira té un projecte comú, ja que naix d'una problemàtica comuna (la societat masclista en la qual tots vivim).

En conclusió i per a acabar, m'agradaria deixar una cita de Virgínia Woolf, una escriptora anglesa que en 1929 va deixar escrita una crítica sobre la manca de valors que tenen els drets de la dona. La cita diu “No hi ha barrera, pany, ni forrellat que pugues imposar a la llibertat de la meua ment” i això és realment el que tota dona hauria de saber, que ningú ha de deixar que altra persona li pose límits i no permetre aquell domini masclista que acaba en violència.

Andy Wolf i Diego Roussel ha dit...

En aquest vídeo que es titula "Rap gitano contra la violència" es mostra una situació molt interessant en la que una dona «rapea» però no fa un rap de qualsevol cosa sinó que es basa en tractar de donar un missatge contra la violència de genere.
L'artista es cridava «La prima» i la cançó es titulava «8 Puñaladas» el estil con el que es realitza el rap es combina con el genere de musica flamenc i això el dona un ambient mes original a mes es diu que l' historia es de la vida real perquè assumptes com aquests ocorren diàriament.
Pense que este tipus de musica es fa sempre reflexionar sobre aspectes de la vida.

Les dones no s'han de quedar-se callades sense fer res, suportant tot aquest maltrat.
Moltes no fan res per por, però no hi ha altra solució. A pesar que la llei es molt dura en aquest tema hi ha, de totes formes, un índex bastant alt de casos d'assassinat a dones.
Tenim que lluitar per acabar con tot això, tots.

alex stone ha dit...

En la cançó de la prima «8 puñaladas» tracta de la violència masclista , d'una dona que de molt jove a sofrit aquest tipus de violència i de que tens que lluitar pels teus drets com dona i que no tingues por perquè molta gent et pot ajudar.

jo crec que ningú tipus de violència tinc que fer-se però a una dona tan sols per superioritat quan estem en el segle XXI i aquestes coses no deurien de succeir.
Hi han dones que ten fills , que tenen una vida i per por de creure que no van a poder continuar amb la seua vida ho deixen passar . en el passat la cultura que hi havia ho permetria ja que era una cultura masclista en la que l'home tenia que traure diners a casa i la dona tan sols tenia que cuidar la casa i als fills . No es parlava de aquestes coses i casi totes les dones ho sofrien. Hi havien dones que denunciaven i lo únic que feien era avisar al marit i que aquest li pegara molts mes. Aixo sense parlar de totes les dones que han pogut morir a les mans dels seus marits sense que ningú sapigu8era que havia sigut el seu marit. Los fills que havien crescut veient aquestes coses mirant-les com normal que en un futur probablement seran el mateix, o els que no han pogut ser també assassinats. Per aixo em dona molta pena que en aquesta època taxada de lliberal de respectuosa sigues havent aquestes casos de violència masclista i aixo si parlem del maltract físic però el psicològic pot ser pitjor ja que te anul·la com dona, com persona inclús com mare.

Clara Goldstein ha dit...

El Rap és “un estil musical basat en ritmes que sorgeix als barris negres novaiorquesos des de principis dels 80”. En Amèrica ja fa dècades que el Rap és un dels estils de música més coneguts, i en Espanya fa uns anys també va cobrar molta importància. De fet, hui dia és un dels estils musicals que més arriba als joves de tot el món. Per açò, és interessant i correcte el fet que les lletres d’alguns raps siguen reivindicatius, ja siga per a lluitar contra el masclisme o contra qualsevol altra injustícia actual.

Aquest rap, en concret, pertany a La Prima, una rapera valenciana. La cançó s’anomena “8 punyalades”, i de fet, al llarg de tot el vídeo repeteix la significativa frase: “8 punyalades no serveixen per a matar-me”. Aquest rap es pronuncia en contra de la violència masclista, en aquest cas, física.

La seua lletra és molt profunda, compta amb frases encoratjadores com: “Volies que fóra teua però és que no sóc de ningú”. Frases que motiven, que mostren una llum al final del túnel del masclisme. Frases que haurien d’escoltar i cridar cada una de les dones d’aquest món. Per la seua part, el vídeo és també molt bo, amb escenes prou interessants i impactants.

En conclusió, és un rap molt bo, una cantant amb una veu clarament especial i unes idees vitals. Hauria d’arribar a les orelles de moltes persones, perquè quan arribara el moment en el qual sentim por, podem dir sense dubte: “Volies que fóra teua però és que no sóc de ningú”.

Catalina Becker 1º Batx. H ha dit...

Aquesta cançó fet per la cosina, 8 punyalades és un rap gitano contra la violència masclista que mitjançant versos ens explica fets reals i en el vídeo apareix persones, tant home, com a dones amb el lema de “NI UNA MÉS”.

Aquest vídeo ens vol transmetre al gènere femení que siguen forts, que ni 8 punyalades no podrien matar-los, que no és propietat de ningú, ha d'actuar amb llibertat.

Quan una persona s'enamora és com si tinguera una bena en els ulls i per açò cal actuar amb intel·ligència i posar els teus propis límits. Encara que al principi siga perfecte, no has de pensar que en passar el temps no pugues ser una altra víctima més.

Milions de dones tenen por, o lluiten per tirar endavant. Lluitem nosaltres també per un futur millor, per un món millor sense por a ser violades, maltractades o assassinades. Cal ser forts per a parar la violència de gènere.

En mi opinió és una canço molt bonica amb ritm que transmet molt bé el seu missatge.

En conclusió, com diu en el vídeo des que es va posar la llei en contra de la violència han sigut assassinades 800 dones, i hem d'aconseguir que cap altra dona puga patir aquesta violència. Totes juntes som més forts.

NI UNA MÉS!

Sara Campoamor ha dit...

Bon dia
Aquesta entrada anomenada "Rap gitano contra la violència de gènere", en la qual Prima és la cantant de la cançó "8punyalades", com diu el vídeo està basat en fets reals i com diu la tornada 8 punyalades no basten per matar-la ja que ella s'està manifestant que les dones no són possessió dels homes ja que molts d'ells ho pensen i duen a terme les seves idees masclistes.

D'altra banda vol transmetre'ns amb aquesta cançó que l'amor no es basa en la violència ja que com està basat en fets reals ella és un supervivent d'aquest tema i ho ha superat, i això haurien de fer moltes de les dones que estan callades per por del seu agressor i sortir aquí fos i cridar que estan cansades de passar per això i que ho volen canviar, elles es pensen que estan soles però s'equivoquen i com diu Cosina en el vídeo -volies que fos teva però és que no sóc de ningú- estic totalment d'acord amb aquesta frase i si realment som d'algú som de nosaltres mateixes.

El maltractament tant físic o psicologico cap a les dones ha ocorregut en totes les èpoques, clarament com se suposa que el món avança ara si és veritat que els homes estan bastant més coincenciats que fa 50 anys ja que per a ells la dona d'abans solament servia per tenir fills, netejar la casa, i estar a la disposició de l'home quan venja de treballar.
Per acabar aquest comentari m'agradaria afegir una frase bastant reivindicativa per al dia del maltractament de gènere i és -Si el teu espòs et pega és que necessita una altra classe d'esposes-
NI UNA MÉS!

1bach human

Valeria Campoamor ha dit...

Bona vesprada, aquesta cançó m'ha agradat molt, primer perquè aquest tipus de cançó, el ritme i demas, m'agrada bastant. Pense que es una manera molt bona de transmetre la violència de gènere, mes que tot per a les xiquetes joves.

Les dones cada vés més intenten contar la seua història, mitjançant vídeos, documentals, la televisió, com ara, aquesta cançó, podem escoltar que esta cantante diu "8 puñaladas" amb el que es vol referir, és que ella és forte, no se rendira fàcilment davant cap home que siga maltractador.

La meua opinió es que m'encanta que les dones de hui en dia, amb la tecnologia, el valor i les ganes de ajudar a altres dones amb la seua experiència, facen molt per a que no se vuelva a repetir. Aquesta cançó ressalta que no som propietat de ningú, que amb ajuda de Deus podem eixir adelante.

Per a finalitzar, recomano molt aquesta cançó, ja que és una manera molt fàcil i divertida d'obrir mentes i finalitzar la violència de gènere.

Claudia Holley ha dit...

Bona vesprada, avui vaig a comenta la cançó de la rapera valenciana "La Prima",la seua cançó es diu (8 puñaladas) i aborda el tema de la violència masclista.

Est és un tema molt important en l'actualitat, ja que últimament estan eixint molts casos de violència masclista a Espanya. La cosina amb aquesta cançó el que vol és que les dones siguem fortes, d'ací la seua titule ja que vol deixar veure que podem amb tot i que no aguantem aqueixes coses encara que estiguem enamorades o creguem estar-ho.

Al meu entendre, açò ha de canviar i molt ja que potser no som conscients però estan morint moltíssimes dones i sobretot ara i no ho veig normal ja que se suposa que cada any que passa la societat hauria d'avançar i evolucionar i no anar a pitjor.

Espere que hi haja gent com La Prima que faça coses per a intentar ajudar i canviar tot açò, ja que fa molta falta.

Gràcies

Abril Collins ha dit...

En l'entrada d'avui vinc a parlar vorera del rap gitano, la cançó es diu 8 punyalades i és de la cantant La Prima. En el vídeo cantant expressa els seus ideals en contra del masclisme, i en contra que ella no és objecte per a dependre de ningú. El títol ve ja que té com a tornada el cantar i dir vuit punyalades no valen per a matar-me.
Em sembla una forma diferent de donar a entendre a la societat que penses sobre el problema del masclisme que tant hi ha últimament pels carrers, el donar a conèixer als altres que el teu eres més fort, que ningú podrà amb tu, em sembla de valent de demostrar que ací estàs tu i que el teu vals més que qualsevol persona a la qual se li ocórrega danyar-te, siga com siga.
Vull recalcar que diu "has de saber triar a l'amor", perquè hi ha amors que maten, persones incoherents, que poden arribar a danyar-te, has de triar pel que la teua vols i assegues, però sempre tenint cap. L'amor pot arribar a encegar a una persona fins a arribar a nivells màxims de submissió cara a la seua parella, però has d'aprendre que els dos sigueu del gènere sexual que sigueu ni un val més ni un val menys. Sé suposa que el teu aquestes amb aqueixa persona perquè et fa ser millor persona, no pitjor. Has d'ajuntar-te amb algú que sàpia com tractar-te, i que et traga més somriures que llàgrimes.
#8punyaladesnovalenperamatar-me