4 de nov. 2018

Vida matrimonial

Ací us presente dos materials en format diferent: un conte de Quin Monzó i un fragment de la sèrie Oh, My Goig. L'alumnat de primer de Batxillerat podrà comentar qualsevol dels dos textos (el conte i/o el vídeo). L'alumnat de segon de Batxillerat haurà de practicar l'expressió escrita i la reflexió crítica a partir del text. Concretament, la qüestió és la següent: 

Escriu un text de característiques tipològiques semblans al de Quim Monzó en què expliques alguna experiència d'incomunicació (real o inventada) en una relació de parella (Extensió: unes 150 paraules).  


Vida matrimonial
Per tal de firmar uns documents, el Zgdt i la Bst (casats des de fa vuit anys) han d’anar a una ciutat llunyana. Hi arriben a mitja tarda. Com que fins l’endemà no podran resoldre l’afer, busquen un hotel on passar la nit. Els donen una habitació amb dos llits individuals, dues tauletes de nit, una taula per escriure (hi ha sobres i paper de carta amb la capçalera de l’hotel, en una carpeta), una cadira i un minibar amb un televisor al damunt. Sopen, passegen pel costat del riu i, quan tornen a l’hotel, cadascun es fica al seu llit i treu un llibre.
Pocs minuts més tard senten que a l’habitació del costat carden. Senten clarament el grinyol del matalàs, els gemecs de la dona i, més fluix, els esbufecs de l’home. El Zgdt i la Bst es miren, somriuen, fan algun comentari de broma, es desitgen bona nit i apaguen el llum. El Zgdt, calent per la cardada que encara sent a través de la paret, pensa a dir-li alguna cosa a la Bst. Potser ella s’ha posat tan calenta com ell. Podria acostar-s’hi, asseure’s al llit, fer broma sobre els veïns d’habitació i, com aquell qui res, acariciar-li primer els cabells i la cara i, tot seguit, els pits. Molt probablement, la Bst s’hi apuntaria de seguida. Però ¿i si no s’hi apunta? ¿I si li enretira la mà i fa petar la llengua o, pitjor encara, li diu: «No en tinc ganes»? Fa anys no hauria dubtat. Hauria sabut, just abans d’apagar el llum, si la Bst en tenia ganes, si els gemecs de l’habitació del costat l’havien encesa o no. Però ara, amb tants anys de teranyines al damunt, res no és clar. EI Zgdt es gira de costat i es masturba procurant no fer gens de fressa.
Deu minuts després d’haver acabat, la Bst li pregunta si dorm. El Zgdt li diu que encara no. A l’habitació del costat ja no gemeguen; ara hi ha una conversa en veu baixa i rialles soterrades. La Bst s’aixeca i va cap al llit del Zgdt. Aparta els llençols, s’hi estira i comença a acariciar-li l’esquena. La mà baixa de l’esquena fins a les natges. Sense prou coratge per dir-li que s’acaba de masturbar, el Zgdt li diu que no en té ganes. La Bst deixa d’acariciar-lo, hi ha un silenci breu, llarguíssim, i se’n torna al seu llit. Ell sent com aparta els llençols, com s’hi fica dins, com es regira. A cada regirada, al Zgdt se li multipliquen els remordiments per haver-se masturbat sense haver intentat abans saber si la Bst voldria cardar. Se sent, a més, culpable de no haver-li dit la veritat. ¿Tan poca confiança es tenen, tan estranys són ja l’un per l’altre, que ni això no li pot dir? Precisament per demostrar que no són del tot estranys, que encara hi ha una espurna de confiança, que potser poden revifar la foguera, agafa coratge, es gira cap a ella i li confessa que fa uns minuts s’ha masturbat perquè pensava que ella no tindria ganes de cardar. La Bst no diu res.
Minuts després, el Zgdt suposa, pels sorolls dissimulats que li arriben, que la Bst es masturba. El Zgdt sent una tristesa immensa, pensa que la vida és grotesca i injusta, i esclata a plorar. Plora contra el coixí, enfonsant-hi la cara tant com pot. Les llàgrimes són abundants i calentes. I quan sent que la Bst ofega el gemec final contra el tou de la mà, xiscla amb un xiscle que és el xiscle que ella es mossega.
Quim Monzó, Vida matrimonial. Barcelona: Quaderns Crema, 1999, pàgs. 353-355


En el vídeo #goodvibrations (2017), de la sèrie Oh, My Goig, podem veure Andrés, que ha descobert accidentalment la joguina sexual de la seua xicota Emma, i la discussió que hi mantenen. Ell pensa que les xiques no es masturben; en canvi, considera que és una "necessitat" en els xics. Què en penses? Aquest capítol és el tercer episodi de la sèrie #OhMyGoig, i forma part del capítol El plaer sexual (29'').25 comentaris:

Luthy De la Barre ha dit...

En el texte que acabem de veure es tracta d’un conte de Quin Monzó, en el que es narra l’escena de una parella de marit i dona, que porten ja vuit anys de casats, i fan un viatge a una ciutat llunyana per tal de firmar uns documents, (que jo ara personalment després d’haber – hi pensat, crec que probablement podríen ser els papers del divorci, però es només una suposició meua).

Arriben a la ciutat i busquen habitació en un hotel, en el que els donen llits separats (un altre indici de que potser s’hajan separat). De sobte, escomençen a escoltar en l’habitació del costat el grinyol del matalàs, els gemecs de la dona i els esbufecs de l’home.

La parella només es mira mutuament, sonreixen, fan algun comentari de broma i es desitjen la bona nit, abans d’anar se’n a dormir.

L’home, sentint molta excitació, i amb por de que la seua dona no estiguessi disposta o amb ganes de fer alguna cossa amb ell, escomença a masturbarse. Quan acaba, la dona sense saber-ho s’apropa a ell i intenta fer coses amb el, a lo que el noi li diu que no en té ganes.

La dona desilusionada s’acosta en el seu llit, i es dona plaer a ella mateixa. Aleshores, l’home li confesa que s’había masturbat abans i que per aixó no volía res, pero la dona va fer d’oida sorda, i va seguir amb el seu. L’home, desconsolat amb la situació, es fica a plorar.

Pense que aquest conte es un reflex del que ocorreix en moltes relacions per tot el món, i es que encara que escomence bé, i s’agafe confiança, després d’uns quants anys, la anomenada ‘’magia’’ es perd, i la confiança, la complicitat i la passió se’n van amb ella.

RAul Paul ha dit...

El text, tracta de un fet que ha pasat en un matrimoni, que hi va haver un matrimoni que van anar a un hotel, per a fer nit. En l’habitació hi ha via dos llits independets. Quan es varen posar a dormir, van escoltat als veïns d’habitació, tenint relacions sexuals, el xic es va a posar calent i no tenien confiança per a tindre els dos sexe i el xic es va masturbar, la xica es va adonar comte i va anar al seu llit per a preguntar si volien cardar i el xic va dir que ja no hi te ganes.

Aquest exemple de un matrimoni, es un exemple de un matrimoni sense confiança i vergonya entre els dos, cosa que no es normal en un matrimoni, degut a que en un matrimoni, la base en un matrimoni es la confianza mutua

per acabar

Agustin Goldman y Sergio woolf ha dit...

Aquest vídeo ens fa reflexionar molt sobre com es la forma de pensar d'alguns joves. En moltes parelles no veien bé que l'altra persona es masturbe i sobre això anem a parlar.

Aquest vídeo ens mostra una parella que en un principi iran a tindre una relació sexual. Quan el xic busca un preservatiu en els pantalons i no el troba la xica es va al bany i el xic comença a rebuscar en els calaixos de la habitació.

El xic troba un vibrador. Quan torna la xica del bany el seu noi li pregunta que que es açò.

Continuara...

Sara Fuller 1BACH C ha dit...

El text d’aquest apartat és un conte de Quin Monzó que tracta sobre la vida matrimonial, present-nos una situació de la vida d’una parella que porta casada huit anys, aquestes dues persones es presenten en el text com a el Zgdt y la Bst.

Al principi del conte et donen a entendre (o això crec jo) que aquesta parella es va a divorciar. Les proves que m’han portat a imaginar aquesta situació són: el viatge a una ciutat llunyana, l’habitació amb dos llits individuals i sobretot la poca comunicació i la inseguretat del que puga passar que ens mostren al llarg de tot el text.

La situació que provoca aquestes dues últimes proves que he comentat són perquè quan la parella es troba tranquil·lament en els seus llits corresponents per a llegir, els sorolls de la habitació del costat arriba fins al matrimoni, donant-se compte de que els seus veïns d’habitació comencen a cardar.

Respecte a això la parella es queden estàtics, mirant-se als ulls i intentant alleugerir l’ambient amb un somriure i uns comentaris, per a finalment apagar la llum.
Però, a pesar d’intentar ignorar el que hi estava ocorrent a la habitació del costat, ambdós comencen a sentir-se calents i insegurs sobre preguntar-li a l’altre sobre si també hi esta calent.
(per acabar)

CLARA CAMPOAMOR ha dit...

Aquest més he participat en un teatre de mediació, hem assajat a l'hora del pati i algunes vesprades. Ha sigut una experiència enriquidora, ja que he aprés moltes coses sobre ella, la mediació, que no tenia ni idea.
La mediació no és tan simple com pareix, hi ha moltes fases que hem de seguir, moltes normatives i paraules concretes que ajuden a la resolució del problema entre les persones. En una mediació hem de seguir les pautes requerides per poder arribar a un punt del conflicte perquè les persones involucrades puguen entendre's i solucionar-ho d'una manera pacífica i relaxada.


En aquest procés és important que no imposem o manem les coses que han de dir o fer, ja que la mediació allò que vol aconseguir és, que totes les persones del conflicte arriben a adonar-se del que han fet malament o del que a les altres persones senten amb els seues actes.

Amb Açò aconseguit, podem continuar la mediació i arribar a una conclusió que beneficie a tots, i que, el més important estiguen tots d'acord amb la solució.

Emilio West ha dit...

Crec que aquesta situació que ens proposa el vídeo és una mica atàvica, però potser continue passant en alguns casos molt reduïts, almenys això pense jo, puc estar molt equivocat.

Trobe aquesta situació molt ridícula per part de l'home, i el vídeo està fet per ridiculitzar-ho. Però bé, tornant a aquest, planteja la visió de la masturbació per part de l'home com a cosa que a soles ells poden fer i que si ho fa una dona, pot tractar-se com a un tipus de ¿"infidelitat"? Sincerament crec que queden pocs homes que encara pensen així i que realment siguen capaços de perdre la seua relació amorosa per aquesta ximpleria, però sempre hi ha algun orangutan pel món.

També m'agradaria dir que encara que la masturbació siga natural i tot el que vulgues, a tot el món li fa vergonya i és normal que siga complicat parlar d'aquest tema sense controlar tot el que digues. Però veig totalment necessari que es tracte tot això amb la teua parella, a més, sempre afegirà una mica més de confiança a la relació.

Raul Ward ha dit...

En el vídeo ens mostra una parella, que van a tindre relacions sexuals, però d’un moment a un altre, la situació canvia radicalment, de estar a punt de fer-ho fins a que acaba amb la xica enfadada i el xic fora de la casa, anem a explicar-ho. La xica s’enfada per l'opinió del seu xic sobre la masturbació femenina quan va trobar el seu vibrador, diu que els xics tenen dret de masturbar-se però les xiques no.

En la meua opinió, aquest pensament es masclista, ja que aquest xic diu que els xics per ser xics poden masturbar-se i no passa res, però que una xica es masturbe queda lleig, no te sentit! Una dona pot fer exactament el mateix que un home, i més, la dona es pot masturbar tant i més que l’home. Si la natura ens a donat la capacitat de disfrutar el nostre cos, perquè no fer-ho? No es res roin. Alguns dels homes diuen que les dones no es poden masturbar, quan després ells son els que mes u fan, al fi i a la cap tots u fem, i tots u amaguem, quan es una persona natural, jo pense que es un tabú aquest tema que s’ha anant guardant fins fa anys, que mes dona el que fem amb el nostre cos? Cada un es lliure de fer el que vulga, hi han persones que roben, hi han persones que maten, que mes dona el que fem a la nostra intimitat? Em dona rabia el pensament de moltes persones... UNA DONA ES IGUAL QUE UN HOME I PUNT,

En conclusió, no hi hauria de haver-i tabús de res, que cada persona faça el que vulga, prou problemes te ja la societat per a que en d’amunt tinguem que amagar una cosa tan natural com es la masturbació, no es dolent, tot el mon ho fa, i a mes a tot el mon li agrada.

alex stone ha dit...

En aquest post hi ha un text de Quim Monzó [la vida matrimonial] en el es conta la historia d’una parella que tenen que dormir en un motel i després d’anar a dar un passeig i dinar se’n vagen a dormir al llit que hi havia dos llits individuals .ells se'n vagen a dormir però comencen a escoltar com una parella en l'habitació del costat comencen a tindre relacions i el home es comença a posar calent però per por de que la seua dona no vulga fe-ho amb ell es masturba. Després la dona va al seu llit buscant sexe però ell que s’havia masturbat no volia doncs ell li diu que no li apetia i ella es torna al seu llit. Després de pensar en que li havia dit una mentira ala seua dona li diu que s’havia masturbat i ella comença a fer-ho també. ell trist comença a plorar.

La meua opinió sobre aquesta historia es que en la parella deuria haver mes confiança per a dir-se les coses i mes si parlem de sexe doncs no hauria passat això. Ell li hauria dit que volia sexe i a unes males que ella li hubiera dit que no ell s’hauria masturbat sense que la seua dona diguera res .

També hi ha un vídeo d’una parella d’adolescents que van a fer el sexe i ell obri un caixo de la xica i ve un vibrador i tenen una discussió sobre si les dones poden masturbar-se o no tot acaba amb ell abandonant l'habitació.

A el meu paréixer aquest tema es bastant masclista pues les dones tenen tot el dret de masturbar-se com el fem els homes i no es ni mes brut ni mes estrany si el fa una dona.

Denisa Word ha dit...

El vídeo anterior que representa una discussió de una parella, reflecteix el típic problema que hi ha a l’hora de catalogar a una xica i a un xic. Sempre en la vida de les xiques, tant sexual, com social. Hi han molts més «tabús», prejudicis i maneres diferents de pensar. En aquest cas el xic es sent ofés per que la seua novia empre un vibrador per a la seua sexualitat ja que sent que és com prescindir d’ell i del que ell li ha de oferir. En canvi ell reconeix que varies vegades s’ha masturbat mentre estava en la relació amb la xica, i li pareix natural, però el fet de que siga la dona qui exclou a l’home no li pareix be.

Això representa el pensament de que la vida d’una dona ha de girar al voltant d’un home, en aquest cas de la seua parella, que son els homes els que tenen la capacitat de satisfer a una dona i que per elles mateixa no poden fer res, no poden tindre una intimitat que els excloga, perquè això suposaria llevar-lis valor. En canvi ells, estan en tot el seu dret de prendre decisions que no tenen en compte a les dones, o especialment a les dones com a parella.

Es a dir alguns homes pensen que quan una dona està en una relació amb un home naturalment no ha de tindre cap altra necessitat o desig sexual que el que ell mateix li proporciona, la dona ha de ser conformista i en canvi l’home pot tindre més llibertat, i prescindir de la seua parella, tot això son idees atàviques que encara perduren en el temps i en la societat i que es tenen que començar a eliminar perquè la societat siga més equitativa i que ningú siga menys que ningú ni en la societat ni en una relació.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

Aquest vídeo mostra quan una parella van a tindre relacions sexuals, però el xic s’adona que la seua novia té un vibrador al calaix i tot canvia. El xic li diu a la dona que li done explicacions de per què el té i es mostra molt enfadat, la xica li diu que ella es masturba com fa la majoria de gent incloent a ell i comencen una discussió. Finalment ella s’enfada molt amb ell i el tira fora de la seua casa.

La situació que mostra aquest vídeo sobre la masturbació femenina és un tema molt freqüent en el nostre dia a dia i s'ha de tractar i solucionar. Per a molta gent la masturbació femenina no està ben vista, no la troben normal, perquè pensen que, com diu el xic del vídeo, “No fa falta que una dóna es masturbe quan està ben servida”. Aquesta actitud és prou masclista i no té cap de sentit. Les dones, a l'igual que els homes poden masturbar-se, perquè és normal que cada persona vulga gaudir del seu cos ell a soles, en la seua intimitat, amb total llibertat i sense que cap persona li diga que està bé o mal. Diuen que si una dona es masturba queda lleig, però, i per què no pensen açò dels xics? Per què ells poden masturbar-se amb plena llibertat i sense que cap persona el jutge? Clarament és perquè la nostra societat encara no hi ha canviat del tot, encara és masclista pel que fa a alguns pensaments com aquests respecte a la masturbació de les dones.

En conclusió, pense que aquestes actituds, aquests pensaments sobre temes com aquests, del que està ben vist i el que no, hi haurien de desaparéixer una vegada per totes, perquè les dones tenen exactament el mateix dret a masturbar-se o a fer el que vulguen iguals que els homes, perquè al fi i al cap tots som LLIURES.

Rodrigo Wolf Tayra de Burgos ha dit...

Hi ha una gran indiferència entre els sexes, a causa de la desigualtat de gènere que és un fenomen social i cultural en el que es produïx una discriminació entre persones degut al seu gènere, bàsicament entre hòmens i dones. A més, no és fenomen innocu, ja que el seu impacte es deixa notar en diferents plans: Laboral, social, familiar...
Quant al vídeo, ens mostra com una parella pot arribar a tindre greus discussions per la incomprensió de part del xic ja que no pot arribar a imaginar-se que la seua parella es masturbe i ho veu com a senyal d'insatisfacció cap a la parella. En canvi, el masturbar-se per a un xic fa referència com una acció biològica i natural que sempre s'ha realitzat pel simple fet de ser home.
En este vídeo podem veure com representa la tendència a dependre la dona de l'home quant a satisfacció. Segons l'home l'únic plaer que pot rebre la dona és la que ell li dóna, ja que per quelcom és una relació, però això al no se li aplicaria.
Parlar de masturbació és parlar d'identitat. És parlar d'una mateixa. I també és parlar d'eixa part nostra que habitualment no es compartix, de la qual cosa queda rellevat a l'invisible per imposició. Parlar de masturbació és parlar dels sistemes que ordenen i articulen les nostres vides. Pel que hauria de ser naturalitzat pels dos gèneres, ja que si és quelcom biològic i una part de satisfacció íntima les xiques tenen el mateix dret que els xics a poder realitzar-ho sense ser jutjades.
És necessari destacar que té una gran rellevància en la confiança de la relació el poder parlar d'este tema amb la teua parella, i també és molt important rebre comprensió i poder estar còmodes els dos i poder tindre una vida sexual més plena i sana.
En conclusió, cada u és lliure de poder donar-se auto plaers i no rebre despits al provindre del sexe femení.

Mireia Arendt i Helena Campoamor ha dit...

En la situació que ens presenta el vídeo, podem observar que la xica s'està adonant d'una faceta de la persona amb la qual surt que no coneixia, a causa d'una falta de comunicació en la relació que mantenen.

Aquesta faceta mostra les idees i pensaments masclistes i retrògrads que posseeix el xic. Per a començar, la idea de que no és el mateix que es masturbe una xica que un xic, que ho justifique amb que és una qüestió biològica, i que faça entendre que ella no ho comprèn com ell ho fa perque ell “estudia”, amb un to paternalista.

Aquest vídeo és un reflex de com la societat educa a les dones perquè siguen molt menys lliures sexualment. Encara que la masturbació és un tema tabú, ells tenen més llibertat a l'hora de parlar del tema que nosaltres. Ja que la societat s’ofusca en dibuixar una imatge diàfana i idealitzada de la dona.

Raul Paul ha dit...

El text, tracta d'un fet que hi ha passat en un matrimoni, que hi va haver un matrimoni que van anar a un hotel, per a fer nit. En l’habitació hi ha via dos llits independents. Quan es varen posar a dormir, van escoltar als veïns d’habitació, tenint relacions sexuals, el xic es va a posar calent i no tenien confiança per a tindre els dos sexe i el xic es va masturbar, la xica es va adonar comte i va anar al seu llit per a preguntar si volien cardar i el xic va dir que ja no hi te ganes i la xica que voldria caldrar va acabar masturbar-se també.

Aquest exemple d'un matrimoni, és un exemple d'un matrimoni sense confiança i vergonya entre els dos, cosa que no és normal en un matrimoni, pel fet que en un matrimoni, la base en un matrimoni és la confiança
mútua, que és imprescindible en un matrimoni, i mes l'acte sexual entre els dos membres és molt important per a dos. Aquesta vergonya pot significar moltes coses, entre la poca confiança i la vergonya, també poca atracció entre els dos, perquè si ho hubiera l'acte sexual seria molt normal entre els dos.

Pense personalment, que la base d'un matrimoni és la confiança, sobretot la vida sexual dels dos, que al cap de tot, la vida sexual també és bàsic.

Helena Campoamor i Mireia Arendt 1 Arts ha dit...

En aquest vídeo, el canal de youtube OhMyGoig, en la seua serie #GoodVibrations, s’ens presenta una situació en la qual una parella estan tenint una discussió després de que el xic trobe a un calaix de l'habitació de la xica un vibrador. Durant aquesta baralla, la dona es dóna compte d’una faceta molt masclista i immadura de la otra persona que no coneixia.

Aquesta faceta ens mostra els pensaments i idees tan masclistes i retrògrads que posseïx el xic. Per a començar, el fet de que pense que no és el mateix que una xica és masturbe a què un xic ho faça, i que a més ho justifique amb que és una qüestió biològica. També, hi ha de tindre en compte, la manera paternalista que té a l’hora d’explicar-li que ella no ho entén i que ell sí perquè ell “estudia”. Aquest vídeo és un reflex de com la societat educa a les dones per a què és senten molt menys lliures a l'hora d'experimentar i expressar la sexualitat. Encara que la masturbació, i el sexe en si, són temes tabú, els homes tenen més llibertat a l'hora de parlar de tots aquestos temes que nosaltres. Això és debut a que la societat s’ofusca en dibuixar una imatge diàfana i idealitzada de la dona que, òbviament, és irreal. Una imatge en la qual, nosaltres, les xiques, no tenim desitjos de caràcter sexual, ja que això és alguna cosa impur quan, en realitat, el sexe és alguna cosa de lo més natural.

Nosaltres opinem que esta situació és simplement ridícula. És a dir, el xic de primeres té una actitud infantil, masclista i autoritària que pretén que la dona a soles trobe el plaer sexual únicament amb ell. Això és un clar exemple de masculinitat tòxica, el xic sent que el seu ego està sent ferit al adonar-se de que la seua parella pot complaer-se a si mateixa sense necessitat d’ell ja que ell pensa que està ben servida i, aleshores, no hi hauria de utilizar el vibrador. Pensem que l’home hauria de replantejar-se les seues idees i que la xica toma la decisió correcta.

María Fernández 2Batx. ha dit...

Abans ahir feien 9 mesos de nuvis. La nostra celebració segué una catàstrofe, ja que tot el que hi tenia preparat no es pogué realitzar. Puc afirmar que la química del principi ha desaparegut i no sé com revivir-la.

Jo li havia comprat unes entrades per al seu musical favorit, "Els Miserables", però ella s'havia oblidat d'aquesta data important i ja tenia plans amb les seues amigues. Quan vaig anar com qualsevol altre dia a la seua casa per a recollir-la, ella encara estava adormida. Vaig fer-li un petó en la galta mentre descansava i el primer que em va dir va ser "Què fas aquí, ja tinc plans i tu no estàs en ells".

La seua antipatia ja era normal per a mi. Aquest últim mes no es comportava igual, i clarament notava que alguna cosa hi havia canviat entre nosaltres. La falta de comunicació havia creat aquest mal enteniment, i les meues ganes d'arreglar les coses es van esfumar com ella amb les seues amigues.

Raquel Díaz 2n Batx ha dit...

Una vesprada d’hivern, una parella de noucasats camina cap a casa de la mare d’ell, per tal de celebrar l’aniversari de la dona. Mentre caminen, els dos reflexionen sobre la seua relació sense parlar. Una vegada arriben a casa de la dona, mengen el que ha cuinat aquesta i conversen sobre el seu pròxim futur.

Ella li comenta que està molt feliç al seu costat i ell també ho afirma, per tant parlen de comprar una casa al camp. No obstant això, ella no li explica que sempre ha pensat en crear una família i que ja vol tindre fills, ja que té por que siga massa prompte i ell no vulga.

El que ella no sap és que la seua parella pensa el mateix, vol tindre un fill, però no vol pressionar-la i calla. Ambdós creuen que el silenci és millor, i no saben que això és un mur que pot arribar a una incomunicació total en la parella, i deixen passar el temps.

Paula Plaza 2n Batxillerat CCSS ha dit...

Prvs entra a casa i, com sempre es troba a Plzgp gitat al sofà amb una cervesa a la mà. La llum del televisor il·lumina pobrament l’habitació. Prvs s’acosta al seu marit i el saluda amb un petó monòton. Es pregunta si hauria de contar-li el seu dia i si a ell li interessaria realment. Fa ja tems que no parlen com sempre, solament conversen sobre temes sense importància fins que no saben que més dir i el silenci els ofega.

Els anys pesen i semblen haver-se tornat en la seua contra. Mentre que Plzgp dóna un glop a l’ampolla, a la tele ressonen els riures enllaunats d’una comèdia dels anys 90. Prvs s’asseu a l’altra butaca i pensa en tots els bons moments que han passat junts i la pena l’atrapa. Plzgp és també conscient de la situació però no sap com gestionar-la. Mira la beguda a la seua mà i es menysprea a si mateix per ser incapaç de soltar-la.

Sap que la seua dona està mirant-lo i té por a dirigir-li la mirada i veure als seus ulls la decepció amb la qual ell també lluita. Mentre Plzgp dóna l’últim glop a la cervesa, Prsv sanglota en silenci. Ambdós pensen en tot el que ha canviat i s’enfonsen en l’angoixa. Com pot ser una habitació tan petita i a la vegada tan gran? I mentre les primeres llàgrimes cauen per les galtes de tots dos, els riures de la pel·lícula tornen a sonar, aquesta vegada més forts, totalment fora de lloc.

Naiara Palacios 2n Batx ha dit...

Una parella que feia poc de temps que s'havia casat tenien previst anar una vesprada al cinema a veure la nova pel·lícula que estava sent un èxit en taquilla, tots dos tenien moltes ganes d'anar i poder passar un dia de parella, el problema va vindre quan el dia d'anar al cinema ell no es trobava molt bé de salut, però veia a la seua dona tan emocionada per passar el dia junts que va decidir fingir que no li ocorria res.

El que ell no sabia és que ella estava fent exactament el mateix pel simple motiu que ho veia també molt emocionat per passar un dia junts i així es trobaven els dos, fingint... Si hagueren tingut la suficient confiança haurien decidit parlar i haurien trobat com a solució anar un altre dia al cinema, ja que tots dos es trobaven malament, però cap dels dos volia "defraudar" a la seua parella.

Mar Peris 2n Batx ha dit...

Es trobava Sgat arribant a casa després d'un dia de treball, es disposa a fer el sopar com cada dia, mentre espera que el seu marit arribe a casa. Com és costum al voltant de les nou de la nit la porta de casa s'obri i apareix Gtas, l'home amb el qual portà casada sis anys.

Mentre sopen es dóna compte del silenci i la monotonia que hi ha instaurada en el seu matrimoni. Soles han compartit un hola i s'han ficat a menjar. El problema és la incomunicació, els primers anys sempre parlaven sobre el que havien fet en el treball o conversaven sobre qualsevol tema que els passava per la ment.

La parella es mira als ulls i tornen la seua atenció al plat. Aquesta incòmoda situació no pot continuar així i els dos s'adonen d'això però algú deu començar una conversa i acabar en la incomunicació que afecta el seu matrimoni.

Anònim ha dit...

En aquest vídeo podem veure a una parella, Andrés i Emma, que estan tenint una conversa que moltes parelles tenen. Andrés descobreix sense voler el joguet sexual d'Emma (un vibrador) i comença a discutir amb ella mentre que ella parla d'açò amb tota normalitat. Ell pensava que les xiques no es masturbaven i que una xica amb nuvi “està servida” i no necessita masturbar-se i en canvi en els xics és com una necessitat.

Si ens adonem, est és un tema tabú mes per a les xiques i és un altre de les moltes coses que estan mal vistes que la dona ho faça. Quasi mai escoltaràs a una dona dir que s'ha masturbat, perquè sap que si ho fa, li miraran mal o li diran coses com “que fàstic, no?”, mentre que un home parla amb orgull i amb tota la naturalitat del món que s'ha fet una “palla”.

Aquest vídeo em fa reflexionar sobre la manera de pensar que tenen moltes persones amb parella. Demostra la inseguretat de molts xics, per a ells el fet que la seua parella es masturbe és com un insult cap a ells, ja que els fa pensar que no són bons en el sexe i per ells la seua parella recorre a la masturbació.

En conclusió, tornant al vídeo pense que l'actitud del xic és masclista, ja que dóna per fet que una dona necessita a un home per a satisfer-se sexualment. Una vegada més es mostra que en la societat hi ha molt masclisme i micro masclisme als quals ens estem acostumant i açò ha d'acabar! Una dona ha de tenir els mateixos drets que un home en tots els aspectes de la vida, no solament en la vida laboral sinó que en tot, dóna el mateix si és una ximpleria com aquesta que si les dones ens podem masturbar o no.

Eman Goldman ha dit...

En aquest vídeo podem veure a una parella, Andrés i Emma, que estan tenint una conversa que moltes parelles tenen. Andrés descobreix sense voler el joguet sexual d'Emma (un vibrador) i comença a discutir amb ella mentre que ella parla d'açò amb tota normalitat. Ell pensava que les xiques no es masturbaven i que una xica amb nuvi “està servida” i no necessita masturbar-se i en canvi en els xics és com una necessitat.

Si ens adonem, est és un tema tabú mes per a les xiques i és un altre de les moltes coses que estan mal vistes que la dona ho faça. Quasi mai escoltaràs a una dona dir que s'ha masturbat, perquè sap que si ho fa, li miraran mal o li diran coses com “que fàstic, no?”, mentre que un home parla amb orgull i amb tota la naturalitat del món que s'ha fet una “palla”.

Aquest vídeo em fa reflexionar sobre la manera de pensar que tenen moltes persones amb parella. Demostra la inseguretat de molts xics, per a ells el fet que la seua parella es masturbe és com un insult cap a ells, ja que els fa pensar que no són bons en el sexe i per ells la seua parella recorre a la masturbació.

En conclusió, tornant al vídeo pense que l'actitud del xic és masclista, ja que dóna per fet que una dona necessita a un home per a satisfer-se sexualment. Una vegada més es mostra que en la societat hi ha molt masclisme i micro masclisme als quals ens estem acostumant i açò ha d'acabar! Una dona ha de tenir els mateixos drets que un home en tots els aspectes de la vida, no solament en la vida laboral sinó que en tot, dóna el mateix si és una ximpleria com aquesta que si les dones ens podem masturbar o no.

Jorge Sevilla 2n Batxillerat CCSS ha dit...

JKL i QWE començaven la seua relació d’adolescents. S’havien besat per primera vegada feia una setmana en eixe banc davant del seu institut i tot havia anat molt ràpid. JKL no estava segur i QWE tampoc, però era divertit allò que estaven fent. Coses de xiquets de quinze anys.


Cada vesprada tornaven a eixe lloc tan especial per ambdós, on va iniciar-se la seua història sense que es s'adonaren. Tanmateix, la d’aquell fred divendres de febrer era molt distinta. JKL i QWE rumiaven la mateixa idea durant més d’una setmana: la flama s’havia apagat.


Però ningú dels dos era capaç d’obrir la boca, ja que creien que l’altre no voldria acabar amb la relació. Entre petó i petó es miraven durant una curta estona i encara que eixes mirades eren d’enamorats en el fons ambdós ocultaven el que realment pensaven. Ja fora per por o ja fora per pena.

santiago paul 1ºhumanitats ha dit...

El que pense d´aquest vídeo de ''#goodvibrations (2017)´´ és que en la nostra societat, sobretot els homes el tema de què una xica es masturbe és veig lleig, ja que pensem que nosaltres solo ens podem masturbar.


Una de les idees que diu en el vídeo és que ''No fa falta que una dona es masturbe quan està ben servida´´ en el qual pareix que la dona no fa falta que es masturbe, ja que com té relacions sexuals ja està ben servida, en canvi, els homes es poden masturbar perquè és una cosa natural i dóna igual quantes relacions sexuals tinga.


Respecte al comentari ''Ell pensa que les xiques no es masturben; en canvi, considera que és una "necessitat" en els xics. Què en penses?´´. El que pense sobre això és que una dona té el mateix dret a masturbar-se que un home ja els dos sexes poden tenir la mateixa necessitat i no perquè siga una dona es pot jutgar que està mal, ja que si jutges tens que jutgar als dos sexes de fer això,d'altra banda no pense que masturbar-se siga algo malo, ja que molts adolescents el facen .Per a finalitzar, altra cosa que he vist en el vídeo i el qual m'ha sorprès, és que el xic s'ha quedat un poc parat perquè ella tenia un vibrador, i pense que no tenia que haver reaccionat així, ja que la xica podria tenir-lo com moltes altres xiques de la seua edat i a lo millor ell abans d'estar con aquesta xica podria haver estat con altra que també l'usara i ell no lo sabia. Ademés a la pregunta que li ha fet la xica que si sabia el que era, ell va respondre que si, aleshores perquè li diu a la xica que per a què l'utilitza, si ell sap que si el té és per a masturbar-se.

Paula Campoamor 2batx. H ha dit...

Amb l’objectiu de passar un dia meravellós, el matrimoni de Calatrava decideix anar a la platja de la font, que es troba exactament al costat de Benidorm. S’alcen a les 8 del matí, preparen un esmorzar per a passar en aquesta tot el dia, agafen el cotxe i van cap allà.

Unes hores més tard quan ja hi són aparcant observen que aquella platja no era pròpiament una normal sinó que en aquesta la gent estava nua completament, el matrimoni es va mirar als ulls intentant dissimular que res passava i els dos avergonyits varen entrar a la platja. Però, el que cap dels dos sabia era que tant l'home com la dona pensaven entrar per observar fins on podia arribar la seua parella i per fixar-se si cadascú mirava amb desig aquells cossos.

Cadascú estava en el cert perquè el Joan i la Maria miraven amb desig a cada u de les persones que passejaven, en silenci i sense dir paraula es miraren i per falta de confiança ningú sabia el que dir. Fins que Joan li digué si volia anar-se a casa, per aquella situació incomoda, ella va negar rotundament, per a ella no era incomoda la situació era un fet normal, ja que eren també persones, però sense roba.

Tot aquest malentés va ser degut a la falta de comunicació de la parella, ja que si n’hagueren tingut, cap dels dos hi haguera passat vergonya, ni tampoc se sentiria incomode per si mirar a les persones que passejaven –que podia molestar a l'altre membre de la parella.

Clara Goldstein ha dit...

La W i el T es trobaven al llit, dormint, quan va sonar l’alarma. Començava un nou dia. Abans, feia no tant, els matins eren màgics, un dia la W despertava al T amb un peto, o acariciant-li l’esquena; un altre dia el T li portava l'esmorzar al llit a la seua dona, o li feia besos per tot el cos. Ara tot era prou diferent, la màgia s’havia perdut. Ara s’alçaven en soledat, malgrat que estaven un al costat de l’altre.

Després de 10 anys de cassats era normal, pensaven els dos mentre esmorzaven un enfront de l’altre, completament en silenci. No recordaven si havien obert la boca per dir: Bon dia. No tenia massa importància. No t’oblides que demà mengem amb els meus pares. Clar que no, adéu. Dues frases, dues mirades, i el T va eixir per la porta.
La W es disposava a eixir poc després quan, de sobte, va veure en la nevera una foto, i es va quedar sense respiració, no s’ho podia creure, no deixava de mirar-la, completament queta. Era una foto de la seua boda, feia exactament 10 anys, no podia ser, era el seu aniversari. Com havien arribat a aquell punt, com podia ser que ningú dels dos ho haguera recordat. Sempre havia sigut la celebració més gran, feien una competició de quina seria la millor sorpresa, qui aconseguiria posar a l’altre més feliç.

Després de 10 anys, és normal, va tornar a pensar la dona, i va eixir per la porta. S’havia posat trista, però sabia que el seu marit no anava a recordar l’aniversari, no era necessari tractar de celebrar-lo.

Al mateix temps, el T havia arribat al seu treball i havia hagut d'omplir uns formularis. Dia de naixement. Cassat o solter. Alguna malaltia. Un moment, cassat o solter, això li va fer pensar. No podia ser, era el seu aniversari. Com era possible. De tota manera, la W no ho ha recordat, no té importància.

A la nit van arribar a casa, cansats, es van mirar als ulls, el T va pensar que podia dir-li que era el seu aniversari, que felicitats i que la volia molt, però no ho va fer. La W li mirava, pensava a dir-li que era normal que s’hagueren oblidat, però que el volia, que no ho oblidara, però no ho va fer. Bona nit, W. Sí, bona nit, T.