20 de gen. 2019

Mira cómo nos ponemos

Entrada d'Óscar de primer de Batxillerat científic

Com podem parlar bé d’una agressió sexual? No hi ha cap manera, veritat? Precisament el que vull dir-vos a tots els que llegiu aquesta entrada sobre l’agressió a les dones és què passa amb els agressors i amb les víctimes després de ser agredides.

Comence pel vídeo, que s’ha fet viral tan sols fa unes setmanes, i on es pot veure una xica que conta la seua experiència, la seua vivència, i com ha portat i porta el fet que, amb tan sols 16 anys, un depravat la violara i fera amb ella el que va voler. El vídeo se centra en ella i, sense dubte, hauríem de donar tot el nostre suport a les maltractades, però també cal adreçar-se als agressors i preguntar-se què passa amb ells després de violar, què fan ells, què fa la justícia i què fa el “poble”. 

Posaré l'exemple de “La Manada”. Per si de cas algú no els coneix, és una colla que va violar en grup una xica en les festes de Sant Fermin. Aquest cas va ser portat a judici; però després d’un any, el tribunal ha deixat que el grup de violadors passaren el Nadal amb la seua família, i no a la presó. Veritat que fa ràbia? Doncs poseu-vos en la pell de totes les dones que pateixen aquest maltractament i veuen que els seus agressors estan lliures i que no han tingut cap classe de castic. Sentiu, com elles senten, que no poden passejar sense tindre por, sense haver de mirar arrere, al costat i per tots els llocs fins que arriben a casa; i després d’arribar, han d’enviar un missatge perquè tots sàpiguen que estan segures. I açò és el que hauríem de deixar de fer, de tindre por: els que haurien de tindre por són els que cometen les violacions. Crec que en som més que ells i, com una campanya de Nike va dir, JUNTES (som) IMPARABLES.

Després de parlar de què passa després d’una violació i del que s'hauria de fer, vull dir-vos que la campanya que presente a continuació ens explica la situació de Thelma Fardin. I el més curiós és de la frase que li va dir el seu violador: “Mira cómo me ponés”, sentència a la qual una multitud d’actors argentins responen amb “Mira cómo nos ponemos”. Espere que penseu el mateix que jo i finalment desitge que aquesta situació deixe d’ocórrer. #MIRACOMONOSPONEMOS.


22 comentaris:

CLARA CAMPOAMOR ha dit...

L'agressió sexual és un problema que han patit i pateixen milers de persones, les quals habitualment se senten reprimides o inclòs avergonyides de contar el que han passat. Actualment s'està conscienciant a la gent a què l'agressió sexual és un delicte molt greu, ja que en el moment que forces a una persona l'estàs reprimint de la seua intimitat i del seu dret com a persona a ser lliure.

En molts casos les persones que han patit aquestes situacions se senten infravalorades i com a conseqüència es tornen insegures i desconfiades. L'agressió sexual no sols dura l'acte de forçar a la persona a fer coses que no vol, sinó que a més les persones que ho han patit tenen un record molt dur que els acompanyarà sempre, encara que intente refer la seua vida no podrà ser igual, ja que en patir una situació així, és impossible tornar a tindre tanta confiança en les persones.

Espere que la gent respecte més a les persones, i que abans de fer una acció així pense si els agradaria que s'ho facen a ells, o als seus fills.

Carla Becker i Alejandra Addams ha dit...



Quantes vegades ens hem sentit assetjades? millor dit, quantes vegades ens hem sentit assetjades i no hem dit res? Practicament totes les dones patim assetjament en el nostre dia a dia i callem per por del que diran, a com ens miraran o tractaran perquè les persones sempre tendeixen a creure a l'home, en aquest cas Thelma conta com va ser violada per un dels seus companys de treball en una sèrie quan ella era menor d'edat.

En enterar-nos de la notica ens va sorprendre ja que Juan Darthés, l'actor que la va violar, sempre s’havia mostrat molt amable i bo amb els xics de la sèrie aixi que per un moment dubtarem a creure-la però a l'estona ens vam adonar que estavem cometent els errors que fan que la dona continue sent la roina de l’historia i l'error és el no creure'ns unes a les altres i pensem en la impotència que sentiria Thelma al no ser creguda. Mes tard es va gravar una entrevista on Juan Darthés es defensava de les acusacions i de seguida tothom va passar a pensar que Thelma mentia, fins i tot la seua pròpia germana.

Pensem que sempre que ix a la llum alguna confessió d'una dona violada és perquè vol conseguir alguna cosa, en el cas de Thelma es va començar a especular dient que l’unic que ella volia aconseguir era els diners de Juan Darthes. Aquest és el gran problema de la nostra societat, en el moment en el qual el violador es defensa tendim a entendre i creure el que el diu passant a desconfiar en el que compta la dona.

La agressió sexual és una cosa que ha perseguit a les dones durant tota la vida, i que seguira perseguint-nos si no ens donem suport entre nosaltres i deixem de jutjar-nos o criticar-nos, perquè juntes som mes fortes, juntes hem aconseguit grans coses i podrem seguir conseguint-les si unim les nostres forces i lluitem pel que mereixem, per tot el que hem barallat aquests anys, per la igualtat i el respecte, y sobretot per la llibertat de les dones i la supressió de la visó de la dona com algo devil, només per això ens mereixem tot, perquè hem barallat, barallem i continuarem barallant per guanyar-nos el nostre lloc en el món.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

Quantes dones han sofrit un abús sexual dia a dia en tot el món? Quantes dones han sofrit un abús sexual en la seua vida i han tingut tanta por que no l'han contat? Ja t’ho dic jo, cada 5 hores més o menys una dona denuncia haver sigut violada cada dia. En aquest vídeo mostra la situació d’una dona que va sofrir un abús sexual i no ho va contar per por.

L'actriu Thelma Fardin quan només era una xiqueta de 16 anys, va ser violada quan anava de gira d'un programa infantil per un actor del mateix programa que viatjava amb ells de 45 anys. Durant 9 anys aquesta dona va romandre en silenci per por, perquè volia seguir endavant i oblidar-ho, però després d'assabentar-se que una altra dona va ser violada per aquest mateix home es va decidir a parlar.

Clarament, l'home que la va violar, que es diu Juan Darthés ho nega tot, va dir que va ser ella la que va anar a insinuar-se i ell es va negar i molta gent pensa i diu que tot és un muntatge, que Thelma s’ho ha inventat tot per a traure’l els diners. Açò és el que passa sempre, quan un home poderós es defén i ho nega tot i li tira les culpes a la dona tot el món li creu i li dóna la raó, açò és la nostra societat de hui en dia.

Cal lluitar més que mai per a aconseguir que situacions com aquestes acaben d’una vegada per totes, cal lluitar totes juntes perquè les dones deixen de rebre abusos sexuals i siguen violades, perquè les dones més que cap altra persona sabem la por que se sent i el repugnant que és que s’aprofiten de tu, perquè quan una persona diu que no, és que NO, i açò haurien d'aprendre’l tots els homes.

Marta Nelken i Jessica Zambrano ha dit...

Ara parlarem del vídeo que s'ha fet viral en tan sols fa unes setmanes de la famosa actriu Thelma Fardin, que va eixir en la sèrie de televisió molt famosa entre els joves "Patito feo", i va ser amb tan sols 16 anys víctima de violació. Ella és la protagonista d'aquest vídeo i relata en primera persona la seua experiència sense cap mena de tabú.

Aquesta xica explica en el vídeo, que quan estaven en l'època de gravació de la sèrie infantil de televisió, assoles n'hi havia un actor adult que viatjava i que es feia responsable d'elles, anomenat Juan Darthés, de 45 anys, i va ser aquest qui la va violar. Aquest home va començar fent-li petons en la cara, va continuar agafant-li de la mà a ella per a què li acariciarà i ell va dir: "Mira cómo me ponés", frase que més tard es convertiria en un dels lemes d'aquesta lluita. A poc a poc el violador li va baixar la mà a la xica, fent sentir l'erecció d'ell i finalment, sense el consentiment d'ella, li va practicar sexe oral. Més tard, aquest li va ficar els dits en la seua zona íntima i finalment li va penetrar, però aquesta penetració va ser interrompuda perquè algú va cridar a la porta i ell no va poder continuar fins a deixar-la embarassada.

Aquesta és una història que significa el lliurament d'una tragèdia, que en aquest cas, Thelma va sofrir, però que la realitat és que la sofren moltíssimes dones en diferents països. Podem posar l'exemple de "la manada", com ix en l'entrada, on cinc persones, sense cap motiu, un dia de San Fermín, varen violar a una xiqueta, que òbviament no volia, que ho estava passant mal, que estava en una situació que ella no havia escollit, però que aquests motius no van importar als violadors de "la manada", ni a ells, ni a cap dels violadors que fan aquestes barbaritats. També tenim el cas de Laura Luelmo, una dona que era mestra d'un col·legi que va ser assassinada per un home que portava dies observant-la; aquest li va raptar, violar, assassinar, i tirar al bosc, en un moment en el qual ella sols anava a córrer.

Finalment, dir que aquesta dona ha sigut capaç de contar-ho en les xarxes socials sabent que és un personatge públic i que tot el món va saber que és una víctima de violació ha sigut un acte molt valerós per part seua, ja que n'hi ha xiquetes que no són capaces de contar-ho per por o perquè es senten amenaçades, per no parlar de què la majoria d'aquests casos no arriben a la llum perquè són l'agressor les mata. "Mira como nos ponemos" ha sigut la frase que ha esclatat en les xarxes socials després de publicar el vídeo i arreu d'això ha format aquesta campanya amb el lema #MIRACOMONOSPONEMOS per portar aquest cas a la llum i així erradicar que aquest tipus de situacions violentes siguin cada vegada menors.

Lucia Becker & Jorge Davidson. 1 Bach C ha dit...

Laura Luelmo, una jove anava a córrer quan de sobte un home la va agafar, més tard la va violar i finalment la va assassinar. Aquesta dona continuaria viva si, aquest home, no haguera eixit de la presó on ja havia estat abans per un cas paregut. Perquè a aquest home va eixir de la presó?

És molt fàcil contestar aquesta pregunta, per la justícia d’aquesta societat serveix un parell d’anys només en presó com a càstig i una vegada ha complit la seua condemna es pensa que ja està totalment recuperat per ser reinserit en la societat. Nosaltres pensem que una persona que fa alguna cosa així, no hauria d'eixir mai de la presó, caldria que tinguera cadena perpetua.

En primer lloc, respecte al vídeo, ens pareix que la dona ha sigut molt valenta en gravar-ho, perquè d’aquesta manera és exemple per a moltes xiques que tenen por de parlar i denunciar les agressions a les quals han estat exposades. A més a més, això és una manera de denunciar aquests fets i que la gent se n'adone, que, les violacions són una cosa real que passa molt aviat.

D’altra banda volem afegir que aquesta xica hauria d'haver denunciat des del primer moment, després d’una violació s'ha de transmetre el que ha succeït a la policia perquè es faça justícia. Està clar que no és un tema fàcil de parlar, però si aquestes coses no es denuncien, l'agressor eixirà victoriós, cosa que farà que no tinga cap condemna i no aprendrà cap lliçó.

En aquesta societat podem escoltar, davant el tema de les violacions, frases com aquestes: «si no hi ha proves, no hi ha cap violació», «segur que l’estava provocant», «quina roba portava perquè l’altre li fera això», etc. Com pot algú inventar-se alguna cosa tan greu? Davant això, en primer lloc, cap violació podem pensar que siga inventada perquè és un acte roí que cap podria inventar-se pel fet que estaria burlant-se del que moltes dones han patit; en segon lloc cap violació està justificada per la roba que porte la xicona o els actes que aquesta ha pogut fer abans d’aquest acte criminal.

Per finalitzar, cap persona hauria de patir el que aquesta xica va patir amb el seu agressor, que cal entendre quan una dona diu «no, no vull» perquè NO és NO. Esperem que aquest vídeo servisca perquè moltes dones que han sigut violades, maltractades o alguna cosa del mateix estil perda la por i tinga valor per denunciar. A més a més, també perquè aquells homes que alguna vegada han fet algun acte així puguen reflexionar i es donen compte del mal que han causat.

Vanessa de Arco 1º BACHC ha dit...

Les violacions arruïnen la salut mental de les persones que són víctimes, necessiten ajuda professional i després d'un temps determinat es recuperen, o no, com és el cas d'una dona que va ser violada quan tenia 16 anys i va estar més de 6 anys intenten oblidar-ho, però mai va poder ser la mateixa ni reprendre la seua vida amorosa, fins que un dia va sofrir un hiptus mental que segons especialistes va ser provocat per tota la tempesta que suportava dia tras dia pel motiu de la violació.

Els violadors són uns enferms mentals que buiden les seues necessitats sexuals en dones que són forçades per a què no escapen. Els violadors no són persones civilitzades, són animals que tracten a les dónes com els seus objectes sexuals, o als homes, ja que també hi ha'n casos d'homes violats, i no senten cap remordiment quan veuen que ho estan fent en contra de la voluntat de la víctima i que està sofrint.

Hi ha'n víctimes que no s'amaguen, i denuncien a la policia l'abús, o denuncien públicament per les xarxes socials... però hi ha'n algunes que no s'atrevisquen a contar-ho per por, per por de ser acusades de tindre la culpa, per por a que les coses empitjoren amb eixa persona en el sentit de què es vengen... vertaderament no sé a què es pot tindre por de contar-ho però eixes són algunes de les causes que se m'ocurreixen. De fet hi ha'n dones que han sigut violades quan eren més menudetes i no s'han atrevit a contar-ho fins que són més majors, com és el cas de la dóna del vídeo.

La llei és l'única que pot fer que aquests monstruos no puguen encreuar-se amb la gent llevant-los de la societat i tancant-los de por vida, que és el que es mereixen. Però actualment açò no passa, ja que segons els jutjats la culpa ha pogut ser de la dona per com anava vestida, a quines hores anava sola pel carrer... açò no m'ho estic inventant, aquest han sigut preguntes que se li han fet a víctimes d'abús sexual en un judici que finalment el o els violadors han quedat en llibertat provisional, com és el cas de “La manada”.

Si aquests malnascuts no desapareixen de la nostra societat, mai podrem anar segures pel carrer, anirem amb por, amb la mirada per tots els llocs per tal d'evitar qualsevol intervenció d'algú d'aquests animals, i eixa és la cruda realitat, les dones mai anirem segures mentre la llei no actue contra ells.

Santiago Paul 1º Humanitats ha dit...

Hola avui parlaré sobre aquesta entrada que m´ha paregut molt lleig que encara hi ha homes que gaudisquen agredint sexualment a xiques que poden ser les seues filles, tan sols per a satisfacer els seus desigs sexuals.

En primer lloc, vaig a parlar sobre el vídeo que apareix a l´entrada i que s´ha fet viral fa unes setmanes, el qual tracta sobre una xica de tan sols 16 anys la qual va ser violada per un depravat. El vídeo comença com que la xica dirigia un programa infantil molt famós i l´únic actor major que viatjava com ella que tenia 45 anys, una nit li va besar el coll a ella i a pesar de que la xica es negava, ell seguia i després d´això l´home va començar a fer sexe oral i finalment la va penetrar.

El que pense sobre aquest vídeo i sobre el grup de la manada és que es pensen que la dóna és com si fora un joguet que poden fer tot el que vulguen amb ella i que no passa res, però abans de fer aquestes coses tan fortes, perquè no pensen sobre aquestes qüestions ¿Aquesta xiqueta podria ser la meua filla o la meua germana? ¿arruïnaré la vida d´aquesta xiqueta si faig això?

Per últim, pense que la justícia ha que realitzar la seua funció millor, ja que no és possible com és el cas de la manada que un grup de joves violen a una xica i el tribunal, els deixe eixir per a passar el Nadal amb les seues famílies i no en la presó que és on hi haurien d´estar, perquè segurament la xica que han violat i la seua família estaran passant el seu pitjor nadal i mentrestant els violadors i les seues famílies gaudint com si no passara res. Per això,pense que quan algú ha fet una cosa horrible ha d´estar en presó fins que acabe la condena i a més a més que la justícia tinga més mà dura en els casos de violació.

Rubén de Burgos ha dit...

En aquesta entrada es parla sobre l’abús sexual a la dona, on les dones no s’atrevien a dir-ho per por a que abusen més d’aquesta o la maltracten, on en menys de 5 hores una dona ha sigut violada o maltractada i això hauria de canviar.

On trobem a Thelma Fardin que és una xiqueta de 16 anys que va ser violada per un actor de 45 anys que anava de gira amb ella. On aquesta xiqueta no deia res per por, perquè aquesta volia deixar-lo passar per a després oblidar-ho, fins que es va adonar que aquest mateix home ha fet el mateix que ha fet amb aquesta amb altra dona, aleshores aquesta decideix parlar per defensar-ho.

L’home s’anomena Juan Darthés el qual negava tot i deia que la culpa era d’aquesta la qual obligava a l’home a fer l’acte sexual, i deia que lo que deia Thelma era erroni. Això és el que ocorre sempre i no es fa res per solucionar-ho.

Però ara des del meu punt de vista sobre la societat en la que convivim hui en dia és que s’ha arribat molt lluny amb el cas de la denúncia per abús sexual de l’home a la dona, és a dir, n’hi moltes vegades que és veritat però n’hi han altres en les que les dones aprofiten aquesta forma en la que es tracta aquest cas per denunciar a l’home per no fer alguna cosa que l’haja molestat a la dona com per exemple, que el xic haja deixat a la dona i per això denuncia, aquest és un clar exemple ja que conec a diverses persones que han sigut denunciats i ara estan en ls carcel i altres que són menors d’edat han tingut que pagar una multa.

Aleshores jo estic d’acord en denunciar lo que és evident però si és un cas en el que ocorre el que he dit anteriorment no hauria de ser denunciat.

Helena Campoamor 1 Arts ha dit...

Aquesta entrada tracta d’un vídeo d’una actriu, Thelma Fradin, que conta com va ser agredida sexualment quan tenia a soles 16 anys. Des d’aquesta violació han passat 9 anys i per fi l'actriu ha decidit contar tot el que va passar.

Pense que per a poder contar que et van agredir sexualment has de ser molt valent, ja que ha de ser una experiència traumàtica. Moltes de les persones que sofreixen aquest tipus d’abús tenen després traumes que, desgraciadament, no tots els poden superar, a lo millor poden viure amb ell, però superar-los ha de ser més difícil. La veritat és que admire a totes les persones que han sofrit aquestes agressions i que han pogut contar-ho per a la fi d'obtenir, d'una vegada, la justícia que es mereixen. Encara que moltes persones ho conten a la fi, hi ha altres moltes que prefereixen callar, siga per por o per la vergonya que senten. La veritat és que és normal que moltes no s'atreveixen a parlar, és a dir, una experiència així segurament et canvia la vida i el mode de veure tot.

No entec que se’ls passa pel cap a les persones que cometen aquests abusos, pense que han d’estar molt mal del cap per a fer aquestes coses que a soles fan mal, que a soles humilien i que encara puguen després viure com si no haguera passat res, o com si no haguera sigut res. Una altra cosa que no arribe a entendre és el fet que segueixen passant aquestes coses i que, a més a més, la gent no reaccione com hauria de reaccionar, sinó dir que està mal però mirant-lo tan normal. És a dir, em pareix increïble com algunes persones ja no se sorprenen quan es parla d’abús sexual, perquè aquestes coses que són tan grotesques estan succeint demesiades vegades actualment. Encara que se’ls dona molta visibilitat i es consciencia molt a la gent, pense que hauríem de fer alguna cosa més, pense que no és suficient tot el que fem perquè aquestes coses no es cometen o, que si passen, la justícia es carrega bé.

Aquests abusos no hi deurien d'ocórrer mai, a ningú. Actualment estem barallant perquè no torne a passar res d’això i espere que en un futur no passe mai.

Ana Zambrano ha dit...

Crec que no sóc l’única i que no estic a soles quan dic que ja estic bastant farta d’sentir parlar a la gent de casos i casos de violacions, agressions o abusos sexuals. En el temps que portem d’any hi han hagut 91 agressions sexuals a dones segons el diari “el Correo de Madrid”, i segurament més, ja que aquest article va ser del 4 d’aquest mateix mes. Per no parlar de les que no estén documentades. Això és una barbaritat. És una barbaritat que pel fet de ser dones hàgem de tindre por d’eixir al carrer, perquè clar no ens ha passat a nosaltres, però qualsevol de totes eixes 91 dones podria haver sigut jo, qualsevol amiga o familiar meua o teua, o tu mateixa en cas que sigues dona.

El que més fàstic em dóna és saber que en molts casos els agressors no són jutjats com caldria, o directament no ho són, com és el cas de “La Manada”, que com ha dit l’autor d’aquesta entrada, els seus membres passaren el Nadal lliures després d’haver agredit sexualment a una xica, cosa que és completament injusta i que, a més, provoca que cada dia hi haja més agressions sexuals.

Un altre cas és el de Laura Luelmo, una jove mestra que va ser assassinada a Huelva per un home que ja havia estat a la presó anteriorment per assassinar una dona de la tercera edat i per intentar violar una altra jove. En els 17 anys que ha estat a la presó, de veritat que no se'n ha penedit? Si en aquest cas 17 han sigut pocs, per què hi ha agressors que ni són jutjats? Com detindrem tots aquests delictes si qui els cometen no són suficientment jutjats?

Aquest tema, a banda de provocar-me ràbia i por, també em dóna curiositat. M’agradaria saber què se li ha de passar pel cap a una persona per arribar a violar i inclús matar a una altra, sobretot pel fet de ser dona simplement; quin tipus de trastorn mental s’ha de tindre, si té cura o si realment no és cap malaltia i simplement eixes persones no mereixen haver nascut.

Julián Kent ha dit...

M'agradaria iniciar aquest comentari amb la primera pregunta que ens fa aquesta entrada "Com podem parlar bé d'una agressió sexual?", doncs per a respondre aquesta pregunta no es necessita pensar-ho molt ja que és impossible poder parlar bé d'un tema molt repugnant i molt dolent.

Les agressions sexuals desgraciadament hui dia estan augmentant, i a les vegada, augmenten les persones que estan decidint traure a la llum les seues anècdotes relacionades amb aquest tema per a poder crear consciència a la societat com un intent de disminuir aquestes agressions així com ho va fer la xica del vídeo, millor coneguda com a "Patito Feo" a Llatinoamèrica, en el qual conta que va ser violada per un home als seus 16 anys. L'actriu conta aquesta anècdota perquè anteriorment s'havia assabentat que una xica havia sigut agredida sexualment pel mateix home que la va agredir a ella en la seua adolescència.

Ella, com moltes persones en el món, han obert aquesta vella ferida sense importar el molt que els danya recordar-lo per a poder lluitar amb aquest tipus d'agressions i tractar d'influir a les persones que es posen en les seues sabatilles per a poder veure l'infern que han viscut i que nosaltres som capaços d'esfondrar aqueix infern al costat dels seus dimonis.

Mireia Adams ha dit...

Alguna vegada totes les dones ens em sentit abusades, algunes tenim la sort de no haver-hi presenciat cap violació. Algunes ho han patit en la seua infància o adolescència com la xica del vídeo. Fa poc vaig veure una noticia sobre un video que s’estava expandint per totes les xarxes socials i la gent a més a més ho compartia d’una xiqueta sent violada.
Vaig veure com diariament en les xarxes socials tots feien publicacions dient «qui té el vídeo de la xiqueta?» que lis passa? era una xiqueta i independentment de l'any en el qual haguera sigut grabat el video el dany és el mateix.

La societat aplaudeix al violador i acusa a la víctima, una falda o un escote no significa que volen que les violen o que volen mostrar més, i en els judicis tatxen a la dona per com anava vestida i per les paraules exactes que va dir.
He llegit molts casos anonims i pot ser per aixó que callen, perque la societat que el que hauria de fer és recolzar juzga i la justicia no fa res si no fer creure que la dona te la culpa.

Ninguna dona va poder expressar-se mijor que el que va reflectir aquell video , i ojala cada persona que va fer un “meme” o va fer burla del vídeo d’aquella xiqueta pense, que ells també tenen mare, germanes, tindrán filles i fins i tot, una dona. Aquestes coses no són per fer burla i no fan res de gràcia, si no per a mirar l'esser humà com se está tornant i per a unir-nos, agafar forces y denunciar.
Osiga si un gos mossega a algu d’una ho maten. Per que no fer el mateix amb un violador que al temps queda lliure amb la simple excusa de « ell no és un perill per a la societat»

Yael Davidson ha dit...

Em pareix molt important ja que hi ha molt humor al voltant d'este tema, si em pagaren un euro per cada vegada que he escoltat a algú dir: “Si no crida no és violació” sería rica. El que no saben és el patiment que tenen darrere de tot això, ja que moltes després d'anar al psicòleg, no s'arriben a recuperar del tot. També he de remarcar que són casos molt poc freqüents, però es donen, de xiques quedant-se embarassades per culpa de la violació i hi ha alguns casos que les mares arriben a odiar completament a la criatureta, sense ser la seua culpa.

Anar pels carrers amb por, manar missatges de “He arribat a casa”, com bé ha dit el meu company Oscar. Vosaltres creieu que això és vida per a algú? Perquè jo crec que no. Una altra cosa que no em va paréixer res bé és que soltaren als de “La Manada”. Per què? Per què fan això? No li desitge cap mal a ningú, però si haguera sigut la filla del jutge, potser no se n'hagueren anat de rosetes tan fàcilment. Em pareix fastigós la frase del malnascut eixe “Mira com em poses”, o siga, no tinc paraules per a descriure el fàstic que sent per esta persona. Mira com ho posava jo si l’agafara. Encara sort que hi ha gent i campanyes per a evitar tals atrocitats, però si no ens posem tots junts a parar a estos degenerats, faran el seu lliure albir, on vullguen i quan vullguen.

Héctor New 1º Bach Ciencias ha dit...

Els abusos de menors, per desgràcia, són més comuns del que deurien. Em pareix vergonyós i reprotxable que hi haja humans que es comporten d’aquesta manera abusant dels xiquets, els quals no tenen capacitat alguna de defensar-se.

La història de Thelma Fardin, la protagonista d’aquest vídeo, és un exemple del que pateixen alguns desafortunats xiquets de tot el món. El seu maltractador, que podria ser el seu pare quant a anys es refereix, no es va detindre quan la pobre xiqueta li va dir que tenia l’edat dels seus fills. No puc arribar a entendre com una persona pot aprofitar-se de tal manera d’una xiqueta de sols 16 anys.

Una altra cosa preocupant és la por que tenen les víctimes a contar casos com el comentat anteriorment. Siga per vergonya o per no cabrejar al violador les víctimes no diuen res a ningú i si parlen, són anys després quan ja no es pot fer res per trobar a la persona i el maltractador continua la seua vida lliure sense pagar pel que ha fet.

S’ha d’animar a la gent a parlar i a contar el seu cas amb iniciatives com “Mira cómo nos ponemos” que facen que la gent veja que no estan sols, que hi ha gent donant el seu suport i gent que ha patit el mateix que ells, perquè el que té que viure amb por és el maltractador i no el maltractat.

No puc arribar a entendre com un adult amb família pot fer coses com aquestes i és més sorprenent que no siga castigat pel que ha fet. Les violacions o abusos fan que xiquets plens de felicitat no vulguen eixir de casa o anar-se’n de viatge per por a trobar-se amb gent com aquest degenerat.

Izan Stone ha dit...

És clar, que les persones que no hem patit mai una situació pareguda, per molt que intentem posar-nos en la pell de les víctimes, no és possible. Crec, que patir una violació, és una de les situacions més roïnes i negatives que pots experimentar al llarg de la vida, i que, inevitablement, no es pot oblidar.

Patir una violació, a la curta, pot ocasionar, mal somnis, por, inseguretat i plors, però a la llarga, tot això augmenta, causant en molts casos, problemes psicològics en les víctimes.

Jo, sóc home, però també tinc por, però no per mi, sinó per les meues amigues.
Quan eixim de festa amb el grup d’amics, tornem de nit a casa, o simplement, encara que siguen les quatre de la vesprada, ens separem per tornar a casa, jo patisc, perquè tinc por de que a les meues amigues, lis passe alguna cosa.
Sempre o quasi sempre, per si de cas, quan ens anem a separar les dic: “quan arribes envia’m un missatge” o “després et truque per saber si has arribat bé”.

No puc imaginar-me, que cada vegada que isquera al carrer, tinguera que estar fixant-me en tot, per sentir-me un poc més segur i protegit.

Es per això, que crec que tots els violadors, haurien de ser condemnats, per obligar a una persona a tindre relacions sexuals, i originar-li, danys, tant psicològics, com fins i tot, físics.

En els últims anys, a banda de una de les violacions més nombrades a Espanya, com bé deia el meu company, Óscar, “La Manada”, han sorgit altres violacions, també molt nombrades, que han donat lloc a moviments, en contra de les violacions.
Aquest és el cas d’una sèrie de revelacions en el món del cinema, o es posava en el punt de mira, directors de cine que havien abusat sexualment d’actuals actrius de renom, a canvi d’obrir-les les portes del món cinematogràfic.
Aquestos jugaven amb elles, aprofitant que segurament, per aconseguir el seu somni, es deixarien.

Crec que cal castigar a tots els culpables i no llevar-li importància al tema.

Noelia Mill ha dit...

Perquè cada vegada hi han més casos de violacions? Quantes dones han contat aquest succés? Quantes s’han callat? Quantes dones han mort? A cas és necessari, que aquesta situació continue, quan s’adonaran que no pot continuar.

Aquesta xica a tingut el valor de contar açò tan greu que li va ocórrer, el cas és que ja han fet huit anys des de que açò va ocórrer i és sorprenent com estant al segle 21, passen aquestes coses.

No em puc imaginar pel que haurà passat, sense motiu algun, haja sigut assetjada a l'edat de 16 anys, per sort no ha acabat morta com moltes de les dones que han patit açò. Les xifres segueix augmentant en cada moment que passa. Cada dia hi ha una notícia més sobre assetjament, violació o mort.

La pregunta que ens deuríem de fer és: Els agressors paguen pel que han fet? En la majoria dels casos no ho fan. La justícia no ajuda a la societat deixant a aquestes persones fora, ja que en qualsevol moment poden tornar a fer el que han fet, i en conseqüència que altra dona siga víctima.

Per aconseguir que les agressions sexuals acaben, han d’eixir totes les dones maltractades, violades i assassinades, per a que així el món puga veure el mal que aquesta passant. Que s’encarreguen de posar mesures i lleis per millorar la situació de les víctimes, que la societat s’adone conte d’açò, que arribe als medis de comunicació per a que més dones es sumen a aquesta iniciativa com MIRA COMO NOS PONEMOS.

Eva Addams y Eva Gage 1ºBH ha dit...

“Patito feo” és una série argentina per preadolescents que era publicada fa uns quants anys. L'actriu que ix al video feia el paper d'Antonella a l'história, quan va filmar aquesta série, ella tenia tan sols 16 anys, semblava un xiqueta despreocupada i feliç, però en veritat, tenia molts problemes enrere de la seua màscara.

Al video, la jove conta les seues experéncies enrrere del platò, 9 anys enrere. A la série havien de viatjar per moltes parts, l'unic adult en el grup era el director, aquest tenia 42 anys. Conta com aquest, una nit la va violar, donant-li sexe oral i penetració. Ella li deia que no volia fer res i que els fills del director tenien la seua edat, però ell no va parar. Finalment, alguna persona va trucar la porta i ell va cesar per eixir.


Ella no va dir res fins que va escoltar a una altra dona acusant a la mateixa persona de cometre uns actes iguals. Va ser donc quan va filmar el video contat tota la veritat. Li va acusar i demandar, al video agafen un troç en el que l'home diu “mirá como me ponés” i com a contestació, un gran grup de persones li responen “mirá como nos ponemos” a forma d'acusació. D'aquesta manera, totes les dones que van sofrir i sofren el mateix, es poden sentir reconfortades i segures de contar tota la veritat sobre els seus casos.

A rael d'aquest viddeo, es va fer unn agran polémica, moltes persones la suportaven i intentaven ajudar-la amb messatjes reonfortants, però també hi havia una altra part que després de la noticia de que una dona havia denunciat falsament a un amic seu, no van creure aquest cas. Moltes persones dien que ella s'estava inventat el que havia ocorrit i que les dones sempre exageraven aquestos casos. Però, està demostrat per un jutje, que es impossible una acussació falsa en aquestos cassos, ja que si fora mentira, una de les parts no anaria al jutjat o es retiraria la denúncia.

Per concluir direm que sempre que alguna dona amb repercució s'atrevei a dir alguna acusasió així sempre hi ha gent que diu que tot es mentida i que es una denúncia falsa, però la realitat és que menys de 0'1% però l agent li dóna més importància a una denuncia falsa qeu ha una verdadera. Ademés aquest crimen no assoles és una violació sinó també un crim de pedofíli aja que ell tenía 42 i ella 16 per lo tant aixó li haurà causat molts traumes.

Martín de Gourney ha dit...

Si no hi ha café per a tots, no hi ha café per a ningú
Che Guevara

Voldria començar el meu comentari amb aquesta frase del famós revolucionari argenti. Sé que és bastant atrevit comparar aquesta frase amb la lluita de la violència de gènere, però per altra part mentre no aconseguim la completa erradicació de les violacions, mai podrem dir que vivim en una societat completament justa i igualitària.

La qüestió que persones tracten de averiguar es porque encara que tinguem tots una educació bàsica i ètica continuem fent aquest acte tan monstruós. La violació em recorda al cel que tenen els animals, si, considerar als violadors com a animals és una comparació bastant més acurada que l’anterior, però encara que això molts d’aquests animals de zoo no estan en les seues respectives gàbies; estan escampant per la ciutat.

Jo honestament pense que una persona no es converteix en un violador en dos dies. Pense que és un procés que implica tindre una falta d’humanitat que han perdut. També encara que molta gent este en desacord amb mi, l’alcohol i la música també influeix en els actes de les persones. Una música hipersexualitzada i que tracta la dona com a un objecte…

Potser la solució a aquest problema siga reconsiderar la dona com el que és, una persona més amb sentiments i aficions. Que no li agrada ser el joguet sexual de ningú i no li agraden que els hòmens la manoseguin i facen el que vulguen amb el seu cos. Perquè ser un animal sense escrúpols i un encantador cavaller està a un pas. Que vols ser?

Eva Addams y Eva Gage 1ºBH ha dit...


“Patito feo” és una série argentina per preadolescents que era publicada fa uns quants anys. L'actriu que ix al video feia el paper d'Antonella a l'história, quan va filmar aquesta série, ella tenia tan sols 16 anys, semblava un xiqueta despreocupada i feliç, però en veritat, tenia molts problemes enrere de la seua màscara.

Al video, la jove conta les seues experéncies enrrere del platò, 9 anys enrere. A la série havien de viatjar per moltes parts, l'unic adult en el grup era el director, aquest tenia 42 anys. Conta com aquest, una nit la va violar, donant-li sexe oral i penetració. Ella li deia que no volia fer res i que els fills del director tenien la seua edat, però ell no va parar. Finalment, alguna persona va trucar la porta i ell va cesar per eixir.


Ella no va dir res fins que va escoltar a una altra dona acusant a la mateixa persona de cometre uns actes iguals. Va ser donc quan va filmar el video contat tota la veritat. Li va acusar i demandar, al video agafen un troç en el que l'home diu “mirá como me ponés” i com a contestació, un gran grup de persones li responen “mirá como nos ponemos” a forma d'acusació. D'aquesta manera, totes les dones que van sofrir i sofren el mateix, es poden sentir reconfortades i segures de contar tota la veritat sobre els seus casos.

A rael d'aquest viddeo, es va fer unn agran polémica, moltes persones la suportaven i intentaven ajudar-la amb messatjes reonfortants, però també hi havia una altra part que després de la noticia de que una dona havia denunciat falsament a un amic seu, no van creure aquest cas. Moltes persones dien que ella s'estava inventat el que havia ocorrit i que les dones sempre exageraven aquestos casos. Però, està demostrat per un jutje, que es impossible una acussació falsa en aquestos cassos, ja que si fora mentira, una de les parts no anaria al jutjat o es retiraria la denúncia.

Per concluir direm que sempre que alguna dona amb repercució s'atrevei a dir alguna acusasió així sempre hi ha gent que diu que tot es mentida i que es una denúncia falsa, però la realitat és que menys de 0'1% però l agent li dóna més importància a una denuncia falsa qeu ha una verdadera. Ademés aquest crimen no assoles és una violació sinó també un crim de pedofíli aja que ell tenía 42 i ella 16 per lo tant aixó li haurà causat molts traumes.

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, avui comentaré aquesta entrada que tracta sobre com parlar d’una agressió sexual. És veritat que no hi ha manera de parlar bé d’aquests actes i és que no es pot parlar bé d’aquests perquè no són bones accions, són accions realitzades per monstres que no tenen consciència ni penediment, sinó que en l’únic que pensen és en la seua satisfacció sexual sense importar les negatives conseqüències que els pot dur a ells i a les seues víctimes.

Com a vídeo d'exemple es mostra un en el que una xica argentina conta com va ser violada i forçada per l’actor argentí Juan Darthes durant quan aquesta tenia tan sols 16 anys. La xica compta amb tot luxe de detalls com aquesta bèstia va entrar a la seua habitació d’hotel durant una excursió i com la va obligar a mantenir relacions sexuals amb ell. I és que els fills de l’actor de 45 anys en aquell moment, tenien la mateixa edat que la xica. Aquest vídeo s’ha fet viral a les xarxes socials i fins que una altra xica a la qual li va ocórrer el mateix no se'n va atrevir a contar-ho, la xica del vídeo tampoc.

En la meua opinió la gent que realitza aquest tipus d’accions d’abús però fins i tot pedòfiles, no estan bé del cap. És gent que hauria d'estar al carcel o en una institució de salut mental on pogueren controlar els seus impulsos. Empatitzant amb les dones, ens adonem que no poder tornar tranquil·la a casa a la nit per por que et passe alguna cosa o inclús que pel dia també hages d'estar en tensió per tractar d’evitar els comportaments de persones externes a la teua persona em pareix una cosa denigrant per a aquesta societat.

Luthy de La Barre ha dit...

En aquesta entrada, podem veure en primer plànol a una noia seguda al llit parlant frent a la càmera. Aquesta xica és una actriu argentina que desolada, amb un nus a la gola i fent forces per no deixar caure les seues llàgrima, ens conta la seua experiència amb un abusador l'any 2009.

Ens diu que ella era només una nena, amb setze anys, actuava a un programa infantil d’Argentina i van fer entre tots una gira pel país. Una nit, mentre ella era al llit, l’únic adult que els acompanyava, que tendria uns quaranta-cinc anys va obrir la porta de la seua habitació i s’apropà a ella. La va fer besos al coll, l'acaricià i posant la mà seua sobre el seu penis erecte li digué ‘’mirá como me ponés’’. La xiqueta, que repetisc, només tenia setze anys, estava totalment horroritzada i atemorida, es va intentar defendre com pogué però l’abusador finalment va abusar d'ella. Però, al moment, afortunadament, algú va obrir la porta i així va aprofitar la nena per a fugir.

Després de difundida aquesta història, s’ha fet molt viral, i molts actors argentins han utilitzat la frase del violador ‘’mirá como me ponés’’ i l’han donat la volta fins transforma-lo en ‘’mirá como nos ponemos’’ a manera de reivindicació contra l’acte d’aquest ésser.

El missatge que vol donar tot això, o almenys el que he extret jo, és el de mai callar-se, que s'ha de contar-lo sempre tot, ajudar a la víctima i sempre difondre qualsevol tipus d’abús, perquè realment es porte a cau algun tipus de mesurada contra els violadors.

LUCÍA STONE ha dit...

L'agressió sexual és un problema que han patit i pateixen milers de persones, les quals habitualment se senten reprimides o inclòs avergonyides de contar el que han passat. Les violacions arruïnen la salut mental de les persones que són víctimes, necessiten ajuda professional i després d'un temps determinat es recuperen o no.

Els violadors són uns enferms mentals que buiden les seues necessitats sexuals en dones. Aquestos obviament no són persones civilitzades, a més a més tracten a les dónes com els seus objectes sexuals, o als homes, ja que també hi ha'n casos d'homes violats, i no senten cap remordiment quan veuen que ho estan fent en contra de la voluntat de la víctima i que està sofrint.

Però el que més rabia em dóna és saber que en molts casos els agressors no són jutjats com caldria, o directament no ho són, com és el cas de “La Manada”, que com ha dit l’autor d’aquesta entrada, els seus membres passaren el Nadal lliures després d’haver agredit sexualment a una xica, cosa que és completament injusta i que, a més, provoca que cada dia hi haja més agressions sexuals.

La història de Thelma Fardin, la protagonista d’aquest vídeo, és un exemple del que pateixen alguns xiquets de tot el món. El seu maltractador, que podria ser el seu pare en referencia als seus anys, no es va detindre quan la pobre xiqueta li va dir que tenia l’edat dels seus fills. No puc arribar a entendre com una persona pot aprofitar-se de tal manera d’una xiqueta de sols 16 anys.

Els abusos de menors, per desgràcia, són més comuns del que deurien. Em pareix lamentable que hi haja persones, si és que es poden anomenar aixi, que es comporten d’aquesta manera amb els xiquets, els quals no tenen capacitat alguna de defensar-se.