3 de febr. 2019

Sant Valentí o Sant Solterí?

Entrada de Lucia T. (Batxillerat Científic)

Què és Sant Valentí? Per a què serveix? Aquest dia, les parelles es volen més? Si no tens parella, aquesta data no té gràcia? M’encantaria que responguéreu aquestes preguntes en els comentaris, però tot seguit us en donaré la meua opinió.

El primer que voldria dir és que aquesta data no val per a res. Solament serveix per a fer veure que eixa dia vols molt la teua parella, i per això li fas un grandíssim regal i ho celebres en gran. Però això, per què? ¿Perquè se suposa que has de voler més la parella eixe dia, i demostrar-li tot l’amor que sents per ell/ella fent-li un bon regal o organitzant-li una bona cita? Si us hi fixeu, sobretot en les xarxes socials, eixe dia tot el món puja fotografies a l’instagram, twitter, facebook, etc. Aquest dia, en veritat, és un dia qualsevol, però l’utilitzen per a fer negoci. El que passa és que hi ha molta gent que està sense parella perquè vol o pel simple fet que no ha trobat la persona que l’estime també. 

Hauria d’haver, doncs, un dia del mític «Sant Solterí»? NO! és una bogeria. En realitat no hauria d’existir cap dia on se celebrara l’estat civil. La teua parella hauria de demostrar-te cada dia que t’estima, que confia en tu i que et valora com ets. D’altra banda, pense que aquest dia deprimeix moltes persones pel simple fet de no tindre parella. Això és una ximpleria, però és la veritat, perquè veuen les imatges de tot el món feliços amb les seues parelles, i es deprimeixen. Es lamenten i es fan ells mateixos dany pel simple fet de no tindre parella amb qui passar eixe dia.

En conclusió, per a mi Sant Valentí no serveix per a res; tot i que hi ha gent que veu el costat positiu d'aquesta celebració, ja que és una bona excusa per a fer regals centrats en l'amor de parella. I si no existira aquest dia, probablement la majoria de les parelles no es regalarien ni una flor a l'any, Hi esteu d’acord?

30 comentaris:

Héctor New 1º Bach Ciencias ha dit...

La pregunta que és Santa Valentí i que significa aquest dia es repeteix tots els anys quan s’apropa el 14 de febrer. És el dia de l’amor o una estratègia del capitalisme per a guanyar diners? Cadascú tindrà la seua opinió, la qual jo respecte, però també vull donar la meua.

Se sol recórrer per a desacreditar aquest dia al clàssic “Per què es necessita un dia per a demostrar quant vols a la teua parella?, fes-ho durant tot l’any”. Bé, si diem això, perquè un dia per a celebrar que complim un any?, no el fem tots els anys?, per què no celebrem cada dia que estem vivint un any? A què aquestes preguntes pareixen bogeries, doncs el mateix és criticar aquest dia per això.

És veritat que hi ha gent que no es preocupa molt per la seua parella durant l’any i en Sant Valentí compra un regal i tot s’arregla, això no està bé. Jo el que dic és que és bonic tindre un dia especial en el qual tot estarà decorat amb un ambient romàntic i pots gaudir amb la teua parella d’un dia dedicat a vosaltres. No vos agrada en el dia del vostre aniversari ser el centre d’atenció i rebre molts regals?, doncs això és el mateix.

Respecte a què les persones solteres es deprimeixen per estar sols i per no tindre a ningú, sols vull dir una cosa, es deprimeix el que vol no el que pot. Si saps de primeres que les xarxes socials estaran repletes de publicacions amoroses i missatges romàntics i això et fa sentir trist, no entres. Hi ha moltes formes d’entretenir-se sense parella i sense Twitter, Facebook o Instagram. Sempre pots quedar amb els amics i si no poden eixir, pots veure alguna peli o sèrie pendent.

L’amor sempre s’ha de celebrar i quant més millor. Deixeu a Sant Valentí en pau i preocupeu-vos per coses més importants com el canvi climàtic o els assassinats que ocorren cada dia.

Vanessa de Arco 1º BACHC ha dit...

Sant Valentí, una data molt coneguda per la seua fama i pel motiu de l'existència d'un dia com aquest. Sant Valentí es va formar com un dia en què les parelles es demostren quant es volen amb regals, cites, i altres demostracions d'amor.

Com en tot, hi ha gent que hi està en contra d'aquest dia i altres persones estan a favor, però aquest dia realment és per a celebrar d'alguna manera l'amor que hi ha entre les persones o una estratègia de màrqueting amb l'objectiu de guanyar més diners que el normal perquè “s'ha de comprar regals per a demostrar l'amor”?

Segons l'escriptora d'aquest comentari és una data que “no val per a res”, i vertaderament és així. De segur que és necessària una data per a demostrar amor? L'amor és un sentiment que sentes cap a una persona que, de fet, es demostra cada dia, amb cada detall (que no té per què ser material), amb cada paraula, amb respecte, amb amistat però amor a la vegada... una data en la qual demostres “quant vols a una persona” mai va a quantificar la realitat dels sentiments que hi ha en eixa relació, perquè si a soles es demostra en una data, vertaderament hi ha amor?

Crec que és convenient començar a replantejar-se que és vertaderament que una persona et vulga de veritat, i això el que es faça en una data determinada, en Sant Valentí, mai va a donar-te la resposta. Sant Valentí és una manera diferent de fer diners, i punt! No té més importància!

Ara pensem que la gent que no té parella, pels motius que siguen, hi ha un dia anomenat “Sant Solterí”? Veritat que no? I per què penseu que passa açò? Perquè ningú aniria a les tendes a comprar res per a ningú. Actualment el món es mou pels interessos dels més grans, i no per quant es vulga la gent, això realment és irrevelant.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

El 14 de febrer celebraràs Sant Valentí o Sant Solterí? Aquesta és la pregunta que et pregunta tot el món quan arriben aquestes dates pròximes al 14 de febrer. En el seu origen, Sant Valentí era una festa d’origen cristià que se celebrava anualment cada 14 de febrer per a commemorar les bones obres i ara en l’actualitat es diu que és el dia dels enamorats, en el que totes les parelles es regalen coses, preparen cites especials i es mostren tot el que s’estimen.

Però, és necessari fer aquesta festa per a mostrar a la teua parella tot el que l’estimes? És necessari gastar-se els diners en comprar-li un regal a la teua parella per a demostrar el teu afecte? Ja t’ho dic jo, no té cap sentit i per a mi Sant Valentí no significa res, a soles un dia més. Per a mi Sant Valentí és a soles una festa comercial, a on les empreses fan negoci amb aquesta bogeria del Sant Valentí. Si tens una parella no fa falta que siga el 14 de febrer per a demostrar-li que la vols moltíssim, per a tindre algun detall amb ell o ella o per a fer-li alguna cosa especial, per a mostrar-li que confies en ella, això s'ha de fer dia a dia.

Per a molta gent és un dia especial per a passar amb la teua parella, però per a altres és un dia més, i moltes d’aquestes persones que no tenen parella poden sentir-se tristes o deprimides, el que vol dir que aquest dia de celebració no és bo per a la nostra societat.

Pense que aquesta festa és una bogeria, que no serveix per a res, que si tens una parella el dia dels enamorats són tots els dies i quan la vols es demostra tots els dies, no a soles una vegada a l’any.

Julián Kent ha dit...

Què és Sant Valentín?, doncs per al meu aquesta data especialment és, com diu la meua companya Lucia en la seua entrada, un dia que embene molt, juguen amb nosaltres ja que ens posen en una situació en què si no li donem algun detall a la teua parella en aquest dia és perquè no la vols, no l'estimes o no la mestresses per l'únic simple fet de no haver-li donat algun detall.

Jo pense que l'amor és alguna cosa que es dóna tots els dies i no necessàriament han de ser regals; l'amor es pot demostrar de moltíssimes maneres com per exemple un afecte, preguntant com està o què tal li va ser el seu dia, ajudar a superar els seus problemes, estar ací quan més necessite de suport o simplement enviant un missatge afectiu.

Sí, el Sant Valentín és un dia bonic, però no cal oblidar, com he dit anteriorment, que l'amor ha d'estar present dia a dia en una relació, a més que Sant Valentín és el dia de l'amor i l'AMISTAT osea que pot celebrar aquest dia amb els teus amics o amigues com qualsevol altre dia.

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, avui comentaré aquesta entrada que tracta sobre Sant Valentí, la qual he elegit perquè m’ha paregut un tema d’actualitat. Estructuraré el text contestant algunes de les preguntes proposades per la meua companya Lucia i finalment donaré la meua opinió sobre Sant Valentí en la conclusió.

Què és Sant Valentí? En primer lloc dir que Sant Valentí és una celebració tradicional dels països anglosaxons exportada a altres cultures que se celebra el 14 de febrer perquè en un principi es creia que aquest dia era en què les aus triaven parella.
L’objectiu d’aquesta festivitat és la de què els nuvis, enamorats o esposos s’expressen el seu amor i afecte mútuament.

Per a què serveix? Sant Valentí és una festivitat d’origen cristiana, que se celebra per a la commemoració dels bons actes realitzats per Sant Valentí de Roma. Aquesta festa va ser originada per l’església catòlica amb l’objectiu de fer “contrapés” a les festes paganes celebrades en l’antic Imperi Romà.
Però actualment la festivitat de Sant Valentí és un reclam del capitalisme, les empreses i les tendes que aprofitant el costum de regalar dels enamorats, ofereixen productes com bombons, flors i targetes de felicitació de Sant Valentí.

És a dir, en un principi la festa era concebuda com un dia per a l’expressió de l'amor per part dels enamorats i a dies d’ara és una tradició mantinguda i alenada per negocis i tendes a les quals les convé mantenir-la a causa dels beneficis econòmics que els reporta el costum de regalar.

Per a mi, la idea de tindre un dia per a celebrar l’expressió de l’amor per part dels amats em pareix bé, però hauria de ser lliure. És a dir, l’amor a la parella s’ha de demostrar dia a dia encara que no passa res per a commemorar-lo un dia a l’any, però la tradició obligatòria de regalar bombons o flors per a quedar bé amb la teua parella em pareix innecessària, perquè l’amor es demostra d’una altra manera i si vols tindre un detall amb la teua parella, el tens independentment que siga un dia o un altre.

Lucia Becker 1BachC ha dit...

“Sant Valentí solament serveix per a fer veure que eixe dia vols molt la teua parella, i per això li fas un grandíssim regal i ho celebres en gran.”, aquestes són les paraules que ha dit la meua companya en la seua entrada. No estic d’acord, és que assoles tens que fer un regar a la teua parella (si és que vols fer-se’l) o estimar més que mai al teu nuvi? Que passa amb els teus amics i amigues? Pares i mares? Avis? Que passa amb tota la gent que estimem? No es mereixen res per la raó que no són la meua parella?

Està clar que aquesta tradició, sense dubte, és molt materialista i que la majoria de persones pensen que si tens parella, has de comprar-li alguna cosa, i pujar a les xarxes socials: “Feliç Sant Valentí, t’estime molt”. Mentre que si és trobes solter, passaràs un dia “trist” i et tocarà pujar a l'Instagram o qualsevol altra plataforma “Feliç San Solterí”.

El 14 de Febrer em pareix una data bonica, no vull mentir, per exemple en la meua família té molta tradició que el meu pare compre un pastís. Però no per a la meua mare assoles, sinó que aquest pastís se’l mengem tots junts, és a dir, els meus pares junt amí i el meu germà. A més a més, els meus pares no es regalen res més i això no significa que es vulguen més o menys.

Doncs, hem de deixar de seguir construint aquesta tradició com “El dia de les parelles” i caldria promoure que, si ha d'haver-hi una festa aquest dia, siga de l’amor i l’amistat, com caldria que fora en realitat. Amb això m’agradaria dir que, el 14 de febrer és un dia per a demostrar amor, no sols a la teua parella sinó a tota la gent que estimes. No obstant això, l’amor s'ha de demostrar els 365 dies de l’any.

CLARA CAMPOAMOR ha dit...

Sant Valentí és un dia comercial, on les grans marques s'aprofiten per a fer comerç. Està clar que l'amor d'una parella s'ha de demostrar en el dia a dia, i no en un regal o un sopar. I per aquestes raons molta gent veu Sant Valentí com una ximpleria.


Altres persones opinen el contrari, ho donen en Sant Valentí, això tampoc hauria de ser així, ja que no deixa de ser un dia normal, simplement celebrant un dia per als enamorats.

A mi si m'agrada la idea de Sant Valentí, està clar que no m'agrada el consumisme que hi ha eixe dia, ni tampoc com s'aprofiten les marques. Però, si ho mires amb altra perspectiva, pots pensar que és un dia per gaudir amb la teua parella amb l'excusa de fer alguna cosa diferent de la rutina, no fa falta donar regals materials, simplement pots consentir a eixa persona mes del qual és habitual.

Hi ha molta gent que diu que sant Valentí és un invent de la globalització, pot ser que tinga la raó, però com he dit abans no fas a ningú si gaudesques aquest dia amb l'excusa de Sant Valentí.

Clara campoamor ha dit...

Sant Valentí és un dia comercial, on les grans marques s'aprofiten per a fer comerç. Està clar que l'amor d'una parella s'ha de demostrar en el dia a dia, i no en un regal o un sopar. I per aquestes raons molta gent veu Sant Valentí com una ximpleria.

Altres persones opinen el contrari, ho donen tot en Sant Valentí, això tampoc hauria de ser així, ja que no deixa de ser un dia normal, simplement celebrant un dia per als enamorats.

A mi si m'agrada la idea de Sant Valentí, està clar que no m'agrada el consumisme que hi ha eixe dia, ni tampoc com s'aprofiten les marques. Però, si ho mires amb altra perspectiva, pots pensar que és un dia per gaudir amb la teua parella amb l'excusa de fer alguna cosa diferent de la rutina, no fa falta donar regals materials, simplement pots consentir a eixa persona mes del qual és habitual.

Hi ha molta gent que diu que sant Valentí és un invent de la globalització, pot ser que tinga la raó, però com he dit abans no fas mal a ningú si gaudesques aquest dia amb l'excusa de Sant Valentí.

Noelia Mill i Ana Zambrano ha dit...

El Dia de Sant Valentí és una celebració tradicional en alguns països anglosaxons exportada a altres cultures, en la qual les parelles, enamorats o esposos s'expressen el seu amor o afecte mútuament, i que se celebra el 14 de febrer. En molts països és considerat el Dia del 14 el dels Enamorats, celebrat en aquesta data perquè es creia que era el dia en què les aus triaven parella.

A l’internet hi ha uns internautes anomenats “Pascu i Rodri” que tenen una sèrie de vídeos on conten l’origen de diverses històries, en concret la d’aquest dia. En el vídeo es conta com en l’antiga Roma es vestien d’animals per les muntanyes i sacrificaven una cabra, però a l’església no li va agradar a gens. Aleshores va declarar eixe dia com el dia de Sant Valentí, dedicant-lo al màrtir Valentí.

Uns anys després el poeta Geoffrey Chaucer, va escriure un poema que es va fer molt famós, on deia que els pardals s'ajuntaven per parelles en els arbres. I va ser d’aquesta manera que va començar una tradició on es donaven tots més amor, i regals mútuament i així fins als dies d’ara.

Però realment el que nosaltres pensem és que el dia de Sant Valentí és una festivitat una mica injusta, perquè fa sentir mal les persones que no tenen parella, ja que aquesta ocasió ho requereix per poder ser gaudida.

A més, fa que les persones amb parella s’esforcen per demostrar-se el seu amor eixe dia més que ningú altre i això tampoc ens pareix bé perquè quan dues persones es volen, creiem que s’ho han de demostrar sempre i no simplement un dia a l’any per ser el que la resta de persones s’espera.

Pel que fa a les persones amb parella que pensen d’aquesta manera els fa sentir pressionades a fer-li un regal impressionant a l’altra parella, ja que si no, per a la resta de persones, són uns “sonsos” i no es volen suficient.

D’altra banda, també podria ser una excusa per poder traure temps en cas de no haver-hi per vore a la teua parella, encara que si realment vols, traure temps passa de ser una dificultat a ser molt més fàcil.

Respecte al dia de Sant Solterí, també pensem que és completament innecessari, ja que des d’un inici tots i totes ens trobem sense parella i és per això que és més innecessari encara que el dia de Sant Valentí.

Mireia Addams ha dit...

En la meua opinió San Valentí és un dia produit pel capitalisme per a la consumició de regals. Està clar que és un dia molt bonic per a pasar en parella (molta gent pensa que San Valentí es nomes per a parelles i no per a amics i familia també) però si tu vols a una persona la vols tots els dies i no solament aquest dia.
Per exemple, en les xarxes socials moltes parelles pujen dedicatories de amor i pujen fotos amb les seues parelles i tota la resta de dies són infiels i no respecten.

Em pareix perfecte les bones parelles que demostren que es volen tots els dies i celebren aquest dia pero molta gent solament pareix que vol demostrar el seu amor en San Valentí. L’amor es com una planta , n’hi ha que regarla tots els dies i no es pot regar un dia i esperar que cresca.

Tampoc es obligatori ni necessari regalar coses dia a dia perquè una relació no es basa en lo material. Està bé tindre detalls amb la teua parella, però no tenen perquè ser materials. Es pot ser atent/a o interesarse per com li ha anat el dia o coses així, i aquestos detalls són els més importants.

Estic d’acord amb el que ha dit la meua companya en aquest post: es possible que San Valentí deprima a molts solters peró aquest es a causa del la falta d’informació que es te d’aquest día, ja que San Valentí es el día d’estar amb les persones que vols com pot ser la familia o els amics.

Estaría bé que molta gent es centrara aquest día en voler-se a si mateixos ja que es un tema que no es tracta molt i es molt important i la gent no sol donarli molta importancia. Molta gent depen de la seua parella i la seua felicitad depen de la persona amb la que es troben. Jo crec que primer hauriem de centrar-nos en volernos a nosaltres mateixos abans de deixar ser volguts per cap parella.

Ana wolf ha dit...

Sant valentí es necessari? Per a la meua opinio jo crec que este es un dia cualsevol del calendari no fa falta que arribe aquest dia per a demostrar a la teu parella que la estimes .

Aquest dia no significa res , per ho la gent fa regals que a lo millor no fa ningú altre dia ,es com dir ...mira no te regale res durant molt de temps ,ni ten combide a ningú lloc a menjar ,Per ho com es sant valentí el faig perquè es el nostre dia , això esta mal si de veritat vols a alguna persona tens que demostrar-lo tot els dies no el 14 de febrer , pot ser que per a molta gent aquest dia sea molt important per-ho no es necessari .El sant valentí jo crec que es per aquella gent que fa que aquest dia siga sempre o quasi sempre , que per ha ells aquest dia siga com un altre .També pense que a lo millor ni ha gent molt ocupada i no poden fer res junts i per a lo millor aquest dia es important per a ells

En resum jo pense que sant valentí per a molta gent es com un dia normar,per a una altre es com una escusa per a fer algun regal si es per aquesta segona cuestió jo pense que sant valentí no tendria que existir si vols a algú el vols sempre no sols aquest dia y després esta la gent que per motius personals aquest dia es per a ells per hojo crec que sant valentí es tots els dies

Sheila Butler 1ºBach H ha dit...


Les parelles es volen tant com publiquen a les xarxes socials? M’agradaria començar el meu comentari basant-me en aquesta pregunta. Em sembla que moltes persones utilitzen el dia de Sant Valentí només per aparentar a les seues xarxes socials però moltes d’aquestes no volen a la seua parella. Però anem al tema central.

Sant Valentí està idealitzat com un dia en el qual tot és amor i pau, però de veritat ho és? És clar que no tot és com sembla, tristament vivim en una societat que només busca aparentar. Tenim la idea que aquest dia, el 14 de febrer, és un dia en què totes les persones que tenen parella estan feliços però el que vertaderament cal preguntar és: de veritat un regal en un dia qualsevol és més important que anys i anys d'atenció I amor? Si la resposta és si, des del meu punt de vista tenim una idea molt falsa de l ‘amor, sempre s'ha de demostrar perquè cada dia conta en una relació no només una vegada a l ‘any.

Però clar, qui és el que més beneficiat ix d’aquesta celebració? La resposta és evident, les empreses són les úniques que ixen vertaderament beneficiades. Molta gent es gasta els diners en regals per a demostrar tot el que no han sigut capaços de demostrar en un any sencer.

No m’agrada gens la societat que estem construint, una societat basada en un amor fals, on tan sols importa la imatge que pugues donar, la resta és història. Una societat on la apariencia és l’únic que et manté en una felicitat inventada, basada en el capitalisme, una felicitat que a poc a poc se’n va apagant i tristament, comences a prendre consciència sobre la realitat.

Raul Paul ha dit...

Sant Valentí, o dia dels enamorats, aquest dia serveix per a demostrar el molt que ho estimes, fent-li regals, tant de part d'un membre de la parella com de l'altre.

Aquest dia te una finalitat que poca gent sap, que és un dia comercial, i que es per a que els empresses es beneficien, ja que així venen més productes, i així és com l'empresses es beneficien d'aquest dia. Però te altra finalitat "lògica"?, lògica en sentit que en una relació s'hauria de demostrar el molt que estimes a la teua parella, durant tot l'any, i no en un dia en concret, i a partir fer regals en qualquier període de l'any, perquè així s'hauria de fer en qualsevol relació.

Un problema que provoca Sant Valentí, és l'anomenat Sant Solterí, que com el nom diu, el dia del solter. Aquest dia, pot provocar problemes a les persones que son solters, perque com dia Lucia T. la gent amb parella puja fotografies en les xarxes socials, i aquest fet, pot provocar a la gent soltera tristesa i ràbia per a no trobar a una parella.

En general, les persones, que no ha trobat parella son d'admirat en el dia de Sant Valentí, ja que aquestes persones no volen tindre relació solament per a poder celebrar aquest dia, com he vist i escoltat, que hi ha gent que aconsegueix parella solament per a poder celebrar aquest dia, que es pot considerar, "il·lògic" i fins i tot "estúpid", amb finalitats comercial.

Espe Thompson ha dit...

Bon dia a tots i a totes avui comentaré l’entrada “SANT VALENTÍ O SANT SOLTERÍ?”. Aquesta entrada ha captat la meua atenció, ja que jo sempre he pensat açò. Les parelles, si realment es volen, es demostraríen el seu amor tots els dies de l’any, no sols un dia que te per nom Sant Valentí.

Si que es veritat que a les parelles els fa il•lució que arrive el dia de Sant Valentí per vore que es el que la seua parella li te preparat, pero pensé que eixe sentiment es tindria que tindre sempre que vas a vore al teu novio/novia. A més, es clar que les empreses s’aprofiten de la data per fer diners (d’aquesta data i de unes cuantes més). A molts els encanta aquest dia y la seua parafernalia, amb cors en els mensatges, flors en les tendes… però es per açò que altres persones odien aquesta celebració, ja que no es més que una campanya de marketing molt ben ornamentada amb el fi d’augmentar el consum i els gasts.

Per altra part, les persones que en aquest dia están solteres s’entristeixen, ja que no tenen ningú que els faiga un regal o que ells/elles puguen fer-li uno. Els humans tenim aquest sentiment de necessitat de amar. Parlant des del meu punt de vista i la meua experiencia, el no tindre parella aquest dia no tindria perque afectar-nos. A més si ens afecta en aquest dia ens tindria que afectar sempre cosa que faría que entrarem en un estat d’amargor permanent que faria que no siguerem feliços. Per això el més important es estar bé uno mateix i no preocupar-nos per si tenim parella o no, a més, una bona colla de amics sempre ens alegra el dia.

No tenim que olvidar que, el més important, es sentir-se volguts. No demostrar-lo ni dir-lo. Simplement, sentir-lo.

Marta Nelken i Jessica Zambrano de 1 Humanitats ha dit...

En aquest comentari parlarem del dia de Sant Valentí, el qual es celebra anualment el 14 de febrer com a commemoració del amor i l’afecte que tens a la teua parella, o millor dit, el dia en el que les tendes fan caixa, en què tothom sap que és un dia per a les tendes i mercats, però que a ningú li importa perquè segueix celebrant-ho. És veritat que cadascun és lliure de fer el que vulga, no ho podem negar, però, si sabem que és un dia creat “artificialment” per a què nosaltres, les persones vulnerables caiguem en la temptació, per què no ho frenem?, per què hem de demostrar el nostre amor assoles eixe dia?

En fi, encara que Sant Valentí és un dia per celebrar amb la teua parella, no és obligatori tindre parella per a celebrar-lo, ja que tenim amics, familiars,... que volem un muntó, i òbviament no són la nostra parella, però perfectament podem tindre un detall amb ells. Fora d’això, no té que haver-hi una data concreta per a donar un regal a una persona que vulgues, ja que si vols a una persona, el demostres dia a dia, en el moment que siga, no assoles el dia que han imposat les empreses per a tindre més beneficis a costa de l’amor de les persones.

A més, com diu en l’entrada, n’hi ha gent que de veritat es sent malament, o pot arribar a tindre depressió pel simple fet que en eixe dia està “assoles”, sense parella, sense l’amor d’una persona,... i és bastant greu, que a causa de l’ambició de les empreses per a guanyar diners, unes altres persones hagen de passar-ho realment mal, o pel simple fet que eixe dia les xarxes socials s’omplin d’imatges de parelles que volen demostrar el seu amor per a què tot el món el sàpiga, pot arribar a deprimir a una persona sense parella.

Però, per què n’hi ha un dia per als enamorats i no un per als que no tenen parella? Des de el nostre punt de vista, cadascun d’aquestes celebracions ens pareixen absurdes i no s'hauria de celebrar cap, però respectem que cadascun celebre el dia de Sant Valentí com vulga, encara que hem d’anar amb compte en què pugem o no a les xarxes socials, perquè pot afectar a més d’una persona.

Santiago Paul 1º Humanitats ha dit...

Hola, avui parlaré sobre aquesta entrada que parla sobre el dia de Sant Valentí, ja que el 14 de febrer és el dia on tots els enamorats es regalen regals i ho celebren en gran amb les seues parelles per a veure que la volen molt.

En l´entrada comenta que les persones que no tenen parella es deprimeixen molt aquest dia, ja que veuen en les xarxes socials pujant fotografies a moltes persones amb la seua parella. El que pense sobre això és que no tenen perquè deprimeixer, ja que és un dia on tots els enamorats fan aquestes coses per a que les persones vegen que estan enamorats de la seua parella, perquè si no ho fan, pareix que no la volem i a més a més és un dia en el qual si no fas un regal a la teua parella, és una cosa molt lletja.

Com diu la meua companya Lucia, si no existira aquest dia, probablement la majoria de les parelles no es regalarien ni una flor a l´any. El que pense sobre això és que té molta raó, ja que moltes persones veuen tots els dies normals i no s´acorden de fer cap detall a la seua parella, i probablement no fa falta, ja que si tu li demostres a la teua parella que la vols cada dia, aquesta te voldrà igual, però pense que un regal alguna vegada no amarga un dolç a ningú.

Per últim, pense que aquest dia ho fan per a fer negoci, a més a més aquest dia pareix com els dies de nadal, en els quals has de fer algun regal si o si per a no quedar mal amb la persona. També pense que hi hauria d´haver un dia anomenat “Sant Solterí” per a que les persones que no tinguen parella gaudisquen d´aquest dia amb les persones que sí que la volen que són la família i els amics.

Raúl Word ha dit...

Si t'agrada Sant Valentí has de continuar llegint açò. Com tots sabem, el 14 de febrer de tots els anys, es celebra a tot el món “Sant Valentí” una festa molt popular on les parelles de tot el món gaudeixen del seu amor. Però, com en totes les coses, hi ha alguna cosa que s'opon a aquesta festa, aquest arxienemic és “San Solterí” festa la qual representa a totes les persones que no tenen parella al 14 de febrer, i ací comença el conflicte.

Com que hi ha persones que al 14 de febrer no tenen parella, es va crear San Solterí, i dins de les persones que celebren aquest dia una part és queixa de la importància de Sant Valentí, i una de la justificació per la seua insatisfacció amb aquest dia és que està creat únicament pel consumisme, per fer a la gent enamorada gastar-se diners en regals, amb aquest terme tots estem d'acord, però si hi ha un dia a on les parelles volen gastar-se diners l'una en l'altra, tu no ets qui per tallar-les la seua il·lusió.

La verdadera raó d'aquest descontentament es troba en la falta de parelles en les persones, com no tenen parella, no li veuen el sentit a aquest dia, i intenten fer veure a la gent que no serveix de res, quan segur que la majoria d’aquestes persones celebren “Halloween” com si hagueren nascut a Kanses, es deixen els diners en les disfresses, quan açò de disfressar-se no s'ha fet ací en la vida.

També — aquestes persones que no els agrada Sant Valentí — diuen que l'amor cal demostrar-ho cada dia de l'any, doncs si, té raó, però si algú vol eixir a sopar ix. Ho diuen com si la nit dels mags d'Orient, quan ells reben regals, o fan perquè són molt d'anar a Jerusalem o a missa els diumenges.

En conclusió, totes les coses tenen parts bones i parts roïnes, gent bona i gent roina, però no podem fer res, és així. I també que la gent és molt interessada quan li convé, si no té parella i és Sant Valentí es queixa, i si hi ha regals de reis i aquest no és creient doncs no passa res.

370

Helena Campoamor 1 Arts ha dit...

Sant Valentí és una data molt famosa i que molta gent celebra, ja siga celebrant la festa amb la seua parella o amb amics. El que està clar és que aquesta data no passa mai desapercebuda.

No a tot el món li pareix bé que se celebre per tot l'alt aquesta data, per què realment és un negoci. És a dir, és una data que fomenta el consumisme i que, segons l’autora d’aquesta entrada, no serveix per a res.

En la meua opinió, aquest dia és innecessari, però encara em pareix bonic que hi haja un dia mundial per a celebrar l’amor. Per a mi és això, no és una festa en la qual li hages de comprar algú regal específicament a la teua parella, perquè això pots fer-ho encara que no hi haja un dia especial i concret. M’agradaria que les persones deixaren de veure'l com una festa on el tema principal són els negocis, sinó que el vérem com un dia en el qual el tema siga l’amor.A mi el que no em pareix bé és que s’haja convertit en una festa tant consumista, però pense que podríem canviar això.

Així com hi ha persones que pensen com jo, per altra banda, també hi ha persones que pensen directament que aquest dia no hi hauria d’existir. Està bé que no et deixes portar per la societat consumista actual, però, realment està tan malament tindre un altre dia especial amb la teua parella que no siga el vostre aniversari? O inclús si no és amb la teua parella, pots celebrar l’amor que sents per alguna amiga o inclús per algú familiar. El que importa no és el regal, sinó el que hauria de representar aquesta data.

Pense que la societat actual li ha donat altre sentit al qual s'hauria de celebrar en aquesta data, i espere que algú dia es puga canviar la visió que molta gent té d’aquesta data, el catorze de febrer.

Ruth wolf ha dit...

Quan s'acosta Sant Valentín hi ha una gran revolada entre tothom amb que comprar-li a la seua parella , o si declarar-se al xic o xica que li agrada , i després estan els solters , aqueixes persones que es frustrar per estar ''sols'' o solters. És cert que és ací quan pugen les vendes en restaurants o fins i tot en la compra de regals, flors o qualsevol artefacte que es considere romàntic .

Però la cosa és que la gent no s'adona que és una estratègia capitalista, i després aquesta també la qüestió que no solament en Sant Valentín s'ha de demostrar el teu amor cap a la teua parella o qualsevol cosa que cadascun tinga, això es demostra dia a dia , no solament un dia. També aquesta la pressió de molts solters per tindre parella i això acaba amb què tenen parelles per tindre , per no sentir-se sols i per tindre algú ací.

De primeres , per a tindre a una parella has de saber estar sol i voler a tu mateix per a poder voler a uns altres , i després també si estàs amb algú és per que et complementa , no perquè t'asseu només , les persones no són com a bosses que et lleves i poses. Una vegada que aprens a voler i altra , el gustazo d'estar amb qualsevol persona es nota que de forma sana.

Anònim ha dit...

El dijous és el dia de la setmana que menys m’agrada, a la meua classe coincideixen totes les assignatures més difícils com llatí, grec, valencià… tremole amb només pensar-ho. Jo mai he entés el perquè d’aquest dia, perquè un dijous és sant Valentí? No és millor un dissabte?, més temps lliure per a estar amb l’estimada. Bé la veritat és que jo estic solter però amb compromisos, tinc treballs per atendre i a una persona molt important que donar-li més atenció, a mi mateix.

De xicotet tenia una visió idealitzada de com seria el meu Sant Valentí amb parella, una versió ridícula de vacacions en Roma, jo amb una vespa blava creuant el Tiber i soltant frases boniques en italià a una Audrey Hepburn que em tornava els complits. Si, ho sé, era un cancra però jo entenia això com a “Sant Valentí”.

La veritat és que aquest dia es fan coses molt més simples, com anar a un restaurant o donar-li un detallet o els més romàntics regalen a la seua parella una rosa més roja que el carmí dels seus llavis. M’imagine la sensació de felicitat que deu sentir la persona que ha perdut una hora o dos en trobar-ne un regal a la seua parella i que aquesta li agrade. Però, com sempre, em pregunte com seria aquesta sensació si el pogueres fer qualsevol dia a l’any.

N’és clar que no el pots fer sempre perquè si no la xica es cansaria però la veritat jo no pense esperar a un dijous per a demostrar-li el meu amor a la persona que ame, o fins i tot a les que les tinc afecte. Potser no és necessari una flor o una caixa de bombons però una abraçada o fins i tot un somriure d’aquesta persona pot fer que el dijous em resulte un dia meravellós.

Martín de Gourney ha dit...

El dijous és el dia de la setmana que menys m’agrada, a la meua classe coincideixen totes les assignatures més difícils com llatí, grec, valencià… tremole amb només pensar-ho. Jo mai he entés el perquè d’aquest dia, perquè un dijous és sant Valentí? No és millor un dissabte?, més temps lliure per a estar amb l’estimada. Bé la veritat és que jo estic solter però amb compromisos, tinc treballs per atendre i a una persona molt important que donar-li més atenció, a mi mateix.

De xicotet tenia una visió idealitzada de com seria el meu Sant Valentí amb parella, una versió ridícula de vacacions en Roma, jo amb una vespa blava creuant el Tiber i soltant frases boniques en italià a una Audrey Hepburn que em tornava els complits. Si, ho sé, era un cancra però jo entenia això com a “Sant Valentí”.

La veritat és que aquest dia es fan coses molt més simples, com anar a un restaurant o donar-li un detallet o els més romàntics regalen a la seua parella una rosa més roja que el carmí dels seus llavis. M’imagine la sensació de felicitat que deu sentir la persona que ha perdut una hora o dos en trobar-ne un regal a la seua parella i que aquesta li agrade. Però, com sempre, em pregunte com seria aquesta sensació si el pogueres fer qualsevol dia a l’any.

N’és clar que no el pots fer sempre perquè si no la xica es cansaria però la veritat jo no pense esperar a un dijous per a demostrar-li el meu amor a la persona que ame, o fins i tot a les que les tinc afecte. Potser no és necessari una flor o una caixa de bombons però una abraçada o fins i tot un somriure d’aquesta persona pot fer que el dijous em resulte un dia meravellós.

Izan Stone ha dit...

San Valentí es una invenció de les multinacionals per afavorir el capitalisme, i així augmentar els seus beneficis.
El 14 de febrer, les parelles, es fan regals costosos, sopen fora i/o demostren el seu amor, pujant fotos, textos, o vídeos a les xarxes socials com Instagram, Whatsapp, Twitter, Facebook, Snapchat...
Però, que necessitat tenen de fer tot això, d’una manera tan assenyalada, sols perquè ho fan la resta de persones?

Crec que estarem tots d’acord, amb que l’amor cap a una persona, no s’ha de demostrar un dia, sinó que s’ha de demostrar dia a dia, amb paraules, i actes que fan vorer a l’altra persona quant t’importa i quant significa per a tu.
I ara jo em pregunte, les persones que demostren el seu amor només el 14 de febrer, es volen de veritat? Jo crec que no.
No vos dona angoixa la gent que sol demostra que vol a la seua parella el 14 de febrer pujant una simple foto, amb una frase com “Solo mix”, “Mi vida entera”, “Lo mejor que me ha pasado”...de veritat? No tens altres coses millors que fer en lloc de posar ximpleries com aquestes?
L’amor no es demostra fent ver a la gent en les xarxes socials que tens parella i que la voles.
En conclusió, que la gent en San Valentí es torna més botja del normal i es gasta molts diners, d’una manera absurda.

alex stone ha dit...

Tots els 14 de febrer les parelles celebran el que es suposa que es el dia de l’amor « san valent¨» . Però qui ho ha dit? Mites i histories divaguen pels carrers desde que és un invent del corte ingles fins a que ve d’una tradició pagana . Tu que penses?

Jo ho tinc clar per a mi san valentí es una merda, tan sols serveis per a vener cors de pelutge, de piruleta, o bombons i flors. Crec que si tens que mostrar-li el teu amor a la teua parella no hi ha de haver un dia en especial perquè si tu la vols molt aquest dia i la resta de l’any passes d’ella no serveix per a res. I per no parlar de com es sent la gent que no té parella , aquest dia es tan sols feliç para qui la ´te perquè para qui no tan sols li recorda constantment el sol que està.

Doncs en realitat tota la gent que té parella li pareix que en san valentí es pot celebrar algo?
Perquè si celebrem l’amor que vosaltres tingueu al següent dia pot celebra el dia del meu gat si ens posem així. Tan sols espere que quan no tingueu parella i siga el dia de sanvalentí no us trobeu malament i apreneu a passar-lo com un dia normal i corrent – que és el que es – i si no , nosaltres els eterns solters us ajudarem i a ore si al fi podeu vore que es la major bogeria que hi ha i que tan sols serveix com a una tècnica de màrqueting.

En conclusió San Valentí es una enganyina de la qual les grans empreses s’aprofiten dels compradors i fen-los comprar i comprar i comprar. Aixo el podeu vore en altres festes com el nadal, halloween... que tan sols ens volen sacar els quarts.

Yael Davidson ha dit...

Sant Valentí era un sacerdot que en el segle III exercia a Roma. Governava l'emperador Claudi II, qui va decidir prohibir la celebració de matrimonis per als jóvens, perquè segons la seua opinió els fadrins sense família eren millors soldats, ja que tenien menys lligams. El sacerdot va considerar que el decret era injust i va desafiar l'emperador. Celebrava en secret matrimonis per a jóvens enamorats (d'ací s'ha popularitzat que Sant Valentí siga el patró dels enamorats). El emperador Claudi finalment va ordenar que el martiritzaren i executaren el 14 de Febrer de l'any 270. El costum d'intercanviar regals i cartes d'amor el 14 de febrer va nàixer en Gran Bretanya i a França durant l'Edat Mitjana, entre la caiguda de l'Imperi Romà i mitjan del segle XV.

El dia de Sant Valentí crec que el popularitzaren els grans magatzems perquè la gent es gastara el diners. La veritat és que si vols una persona, tots els dies haurien de ser sant valentí, no ho dic pels regals sinó pels fets. A més si no tens parella que fas? Per a tu no hi ha eixe dia? Estic d'acord en què hauríem de popularitzar i celebrar el dia del No Sant Valentí o Sant Solterí per a les milers de persones que no tenen parella. No estic d'acord amb què si no existira eixe dia les parelles no es regalarien res, de fet crec que no cal una data especial per a regalar quelcom, encara que siga un somriure.

Òscar Campoamor ha dit...

Una bona pregunta la que ens presenta aquesta entrada , escrita per Lucía T. Hui vaig a comentar aquesta entrada i sobretot vaig respondre a la pregunta.

La veritat que San Valentí és una data molt comercial, siga per comprar una rosa o un regal al teu xicot o xicota. En la meua opinió aquesta data és molt materialista i no representa l’amor entre dues persones, assoles, representa que dues persones estan juntes i volen fer-se un regal com a senyal de què s’estimen mútuament, i això hem pareix molt greu.

Principalment per a mi San Valentí o San Solterí no és una cosa que m'importe molt, ja que assoles el trobe com una data, però en algunes ocasions pot ser un amor sincer, com el que té una mare o un pare al seu fill/filla o viceversa, i això en la meua opinió hem pareix molt bonic.

Finalment respondre a la pregunta que ha fet la meua companya. Crec que no existeix San solterí perquè com ja he dit abans hi ha amors i amors, i també és important l’amor a un mateix, és a dir, l’afecte que una persona es té.

En conclusió hi ha molts tipus d’amor, siga real o el fals, però és important saber que és el que significa l’amor. “L’amor és fum que brolla del sospir; net d’eix fum, és el foc que es veu lluir en els ulls dels amants; i en ser vexat, les llàgrimes amants en fan un mar. Què més és? Una discreta bogeria, un amarg asfixiant i un dolç que exalta.” Així és com definia l’amor en Romeu de Julian Shaskespear. I després de donar la meua opinió us vaig a fer una pregunta: “Per a vosaltres que és l’amor i que significa tindre aquest?".

Eva Addams y Eva Gage 1ºBH ha dit...

Per parlar d’aquest tema, cal començar per l’origen. Aquesta tradició va començar a Roma, els romans feien una festa dedicada a la deessa de la fertilitat, Lupercalia. Durant les festes, sacrificaven a les cabres i es vestien amb les pells i la sang d’aquestes. Anaven perseguint a les dones, ja que això estava vist com signe de fertilitat.

Avui en dia, San Valentí és una celebració la qual afavoreix a les empreses, ja que ens invita a comprar regals per a les nostres parelles perquè sinó ens veiem com parelles roines. Per aixó moltes parelles es senten obligades a regalar-li alguna cosa a la seua parella perquè està mal vist per la societat. Encara que s'anomena com un dia de l'amor i l'amistat està completament enfocat en les parelles i no pensen en la gent que no té parella.

Per altra banda, hi ha una gran quantitat de publicitat sobre aquest dia i, com sempre, sol·lament es mostren parelles heterosexuals, i de solament dos persones, tampoc hi ha publicitat sobre la amistat. Una cosa que ha canviat un poc en aquesta publicitat, es que també mostren i promocionen regals per a fer-se a un mateix, donant-li importància al amor propi.

El san Valentí d'ara, es una tradició comercial, que tan sols busca la compra d'objectes. Es una data en la que les parelles s'han de regalar coses, però l'amor no es calcula en el que regales en San Valentí, sinó en els detalls que fas durant la relació, com ets amb la persona, si la valores...

Durant aquestes dates, moltes plataformes creen i te recomanen pel·lícules amoroses i romàntiques. Aquestes normalment idealitzen l'amor i les relacions. Mostren tots els detalls que lis compren a les parelles per el dia dels enamorats.

Diuen que el dia de San Valentí es un dia per a estar amb el teu enamorat o enamorada però moltes vegades el millor enamorat o enamorada som nosaltres mateixos.

Fran Truth ha dit...

Aquest día es tan especial per algún com fatigós per a uns altres, ja que es tracta d’una construcció social fabricada per demostrar el que vindría a ser l’amor.

Realment aquesta construcción està directament dirigida i manipulada pels comerços , ja que aquesto utilitzen aqueta escusa per fer diners i cobrir les seues necessitats a major escala.

Em pareix meravellosa de demostrar l’amor , però també em pareiz maravellosa l’idea de demostrarlo tots els dés , ja que no crec que n’hi hi tinga que haver un día especial per fer-ho , ja que l’amor real no té fronteres , díes , ni límits.

L’idea de demotrar l’amor aquest día només sembla una idea hipócrita de construir una societat vuida de sentiments i afecte.

Una cosa que especialmente em possa molt nerviós es que molta gent relaciona aquest día amb les parelles , quan l’amor es un aspecto molt general , i es por tindre amor per moltes coses .

Tinc amor pels meus amics , famil.lia .. etc , amb això vull dir que hauríem de pensar el que de veritat es l’amor aprofitant que aquest día no mos aporta gens interessant fora de fer aquesta reflexió.

Molt bonics els regals que ens pugam fer aquest día , I moltes roines les situacions de merda que tenen les mateixes parelles la resta de l’any.

Aquest día funciona com una tradició i segueix el patró de amor de parella , aleshores celebraré “ San Solterí “ ja que també sent amor per la meua parella invisible.

Em pareix bé que n’hi haja gent que ho celebre i que lo done importancia ,ja que pensé que es una bona manera de fins i tot contrastar les diferents maneres de pensar que tenim.


Feliç San Solterí

Adriana Addams ha dit...

Sant Valentí, una data molt coneguda per la seua fama i pel motiu de l'existència d'un dia com aquest. Sant Valentí es va formar com un dia en què les parelles es demostren quant es volen amb regals, cites, i altres demostracions d'amor.

La pregunta que és Sant Valentí i que significat té. És el dia de l’amor o una estratègia del capitalisme per a guanyar diners? Cadascú tindrà la seua opinió que tots tenim que respectar.

Moltes parelles demostren el seu amor aquest dia però si algú estima a l’altra persona ha de demostrar-ho cada dia amb paraules, detalles, etc. I no demostrar-ho sols un dia del any.

Estic d’acord amb el que ha dit la meua companya en aquest post: és possible que Sant Valentí deprime a molts solters però aquest és a causa de la falta d’informació que es té d’aquest dia, ja que Sant Valentí és el dia d’estar amb les persones que vols com pot ser la família o els amics.

A mi aquesta festa em pareix una tontería, ja que pots estar cada dia amb les persones que vols demostrant que t'importen amb tan sols passar el dia amb ells. No fa falta gastar-se diners per demostrar l’amor.

Luthy de La Barre ha dit...

En aquesta entrada es parla sobre la festa de Sant Valentí, 14 de febrer, que com tots sabem, és el dia de l’amor i l’amistat (suspecte que l’amistat la van afegir després per no fer sentir a la gent soltera encara pitjor). Aquesta festa consisteix en simplement donar-li un present a la teua parella (si tens) i demostrar-li el molt que l’estimes. Si és per xarxes socials millor que millor.

El propòsit d’aquesta festa és en essència comprar coses per donar - li les a la teua parella, i això ens porta a pensar dues qüestions: La primera, de veritat és necessària un dia en concret per a demostrar a la teua parella que l'estimes? I la segona, és de veritat justificat un dia com aquest i no es només una data comercial?

Per a la primera qüestió, en un sentit objectiu i realista, no és cap necessària, qui vulgui i qui estima la seua parella li demostrarà la seua estima qualsevol moment de l’any, així com si vol fer-la un regal. Pel que fa a la segona pregunta, per suposat he d’aclarir que no sóc cap eminència i que el següent no es cap afirmació, només és una opinió pròpia. I és que per a mi, a l'igual que amb moltes altres festes, em sembla que l’únic que es vol és que la gent contribuïsca a consumir, a comprar i regalar, però realment no el veig malament, que cadascú faci el que vulga, després de tot ningú t’apunta amb una pistola perquè compres, això ja serà decisió del acord que hagis arribat amb la teua parella.

Per últim, i de nou, d’acord amb els meus pensaments i principis, no veig com un argument vàlid l'afirmació del fet que la gent soltera puga sentir-se mal veient a la resta en parella. No em sembla correcte normalitzar i fer justa la envidia, si a í m’ofén que els altres tinguen parella no són aquests qui han de canviar de manera de ser sinó jo qui ha de modificar el seu pensament.

Jorge Davidson i Pau Goldman (1 BATX C) ha dit...

Bon dia, aquesta entrada ens ha paregut molt interesant ja que pensem que Sant Valentí és una bona idea però que els ultims anys ha passat a ser una festa que s'ha comercialitzat demasiat perquè ha passat de ser una festa per a demostrar-li l'amor a la teua parella a una festa a un acte molt comercial per vendre tonteries que no son res importants per demostrar el teu amor a la teua parella.

Nosaltres pensem que aquesta festa deuria ser com el dia de la mare o del pare, que encara que tingues que donarli el teu amor i demostrar-li que és important per a tu tots els dies de l'any, mai sobra un dia per recordar-te més d'ell o d'ella i fer-li sentir tot el que l'importes i fer-li algun detall més bonic.

Pensant en algunes coses que ha dit la nostra companya Lucia a l'entrada hem debatit que no estem d'acord en algunes coses que ha dit. Per exemple Lucia diu que si no se fera la festa de Sant Valentí no hauria cap dia en que ningú de la parella li regalara res a l'altra pero nosaltres pensem que si que hi han molts dies importants en una relació per regalar-li alguna cosa a la teua parella, ja siga un aniversari del dia que vas començar a eixir en ell o en ella, el dia del seu aniversari o qualsevol dia que a tú et pareixa bé fer-li algun regal; perquè qualsevol dia que tú penses és bó per fer-li un detall a la teua parella.

En conseqüencia al que hem dit abans hi han altres coses que ha dit la nostra companya en les que si estem d'acord, per exemple ixe dia les xarxes socials com Instagram, Facebook o Twitter estan plenes d'imatges de parelles fent-se regals i demostrant-se el seu amor quan si se suposa que vols tant a la teua parella les xarxes tindrien que estar plenes d'ixes imatges tots els dies no solament el dia de Sant Valentí.

Per finalitzar ens agradaria dir que la gent te que deixar de fixar-se només en el que li diga la societat per pujar ixes fotos a l'instagram o on les pujen i que es fixen més en fer que la seua parella esté agust amb ells i que les tracte bé.