3 de febr. 2019

Sant Valentí o Sant Solterí?

Entrada de Lucia T. (Batxillerat Científic)

Què és Sant Valentí? Per a què serveix? Aquest dia, les parelles es volen més? Si no tens parella, aquesta data no té gràcia? M’encantaria que responguéreu aquestes preguntes en els comentaris, però tot seguit us en donaré la meua opinió.

El primer que voldria dir és que aquesta data no val per a res. Solament serveix per a fer veure que eixa dia vols molt la teua parella, i per això li fas un grandíssim regal i ho celebres en gran. Però això, per què? ¿Perquè se suposa que has de voler més la parella eixe dia, i demostrar-li tot l’amor que sents per ell/ella fent-li un bon regal o organitzant-li una bona cita? Si us hi fixeu, sobretot en les xarxes socials, eixe dia tot el món puja fotografies a l’instagram, twitter, facebook, etc. Aquest dia, en veritat, és un dia qualsevol, però l’utilitzen per a fer negoci. El que passa és que hi ha molta gent que està sense parella perquè vol o pel simple fet que no ha trobat la persona que l’estime també. 

Hauria d’haver, doncs, un dia del mític «Sant Solterí»? NO! és una bogeria. En realitat no hauria d’existir cap dia on se celebrara l’estat civil. La teua parella hauria de demostrar-te cada dia que t’estima, que confia en tu i que et valora com ets. D’altra banda, pense que aquest dia deprimeix moltes persones pel simple fet de no tindre parella. Això és una ximpleria, però és la veritat, perquè veuen les imatges de tot el món feliços amb les seues parelles, i es deprimeixen. Es lamenten i es fan ells mateixos dany pel simple fet de no tindre parella amb qui passar eixe dia.

En conclusió, per a mi Sant Valentí no serveix per a res; tot i que hi ha gent que veu el costat positiu d'aquesta celebració, ja que és una bona excusa per a fer regals centrats en l'amor de parella. I si no existira aquest dia, probablement la majoria de les parelles no es regalarien ni una flor a l'any, Hi esteu d’acord?

14 comentaris:

Héctor New 1º Bach Ciencias ha dit...

La pregunta que és Santa Valentí i que significa aquest dia es repeteix tots els anys quan s’apropa el 14 de febrer. És el dia de l’amor o una estratègia del capitalisme per a guanyar diners? Cadascú tindrà la seua opinió, la qual jo respecte, però també vull donar la meua.

Se sol recórrer per a desacreditar aquest dia al clàssic “Per què es necessita un dia per a demostrar quant vols a la teua parella?, fes-ho durant tot l’any”. Bé, si diem això, perquè un dia per a celebrar que complim un any?, no el fem tots els anys?, per què no celebrem cada dia que estem vivint un any? A què aquestes preguntes pareixen bogeries, doncs el mateix és criticar aquest dia per això.

És veritat que hi ha gent que no es preocupa molt per la seua parella durant l’any i en Sant Valentí compra un regal i tot s’arregla, això no està bé. Jo el que dic és que és bonic tindre un dia especial en el qual tot estarà decorat amb un ambient romàntic i pots gaudir amb la teua parella d’un dia dedicat a vosaltres. No vos agrada en el dia del vostre aniversari ser el centre d’atenció i rebre molts regals?, doncs això és el mateix.

Respecte a què les persones solteres es deprimeixen per estar sols i per no tindre a ningú, sols vull dir una cosa, es deprimeix el que vol no el que pot. Si saps de primeres que les xarxes socials estaran repletes de publicacions amoroses i missatges romàntics i això et fa sentir trist, no entres. Hi ha moltes formes d’entretenir-se sense parella i sense Twitter, Facebook o Instagram. Sempre pots quedar amb els amics i si no poden eixir, pots veure alguna peli o sèrie pendent.

L’amor sempre s’ha de celebrar i quant més millor. Deixeu a Sant Valentí en pau i preocupeu-vos per coses més importants com el canvi climàtic o els assassinats que ocorren cada dia.

Vanessa de Arco 1º BACHC ha dit...

Sant Valentí, una data molt coneguda per la seua fama i pel motiu de l'existència d'un dia com aquest. Sant Valentí es va formar com un dia en què les parelles es demostren quant es volen amb regals, cites, i altres demostracions d'amor.

Com en tot, hi ha gent que hi està en contra d'aquest dia i altres persones estan a favor, però aquest dia realment és per a celebrar d'alguna manera l'amor que hi ha entre les persones o una estratègia de màrqueting amb l'objectiu de guanyar més diners que el normal perquè “s'ha de comprar regals per a demostrar l'amor”?

Segons l'escriptora d'aquest comentari és una data que “no val per a res”, i vertaderament és així. De segur que és necessària una data per a demostrar amor? L'amor és un sentiment que sentes cap a una persona que, de fet, es demostra cada dia, amb cada detall (que no té per què ser material), amb cada paraula, amb respecte, amb amistat però amor a la vegada... una data en la qual demostres “quant vols a una persona” mai va a quantificar la realitat dels sentiments que hi ha en eixa relació, perquè si a soles es demostra en una data, vertaderament hi ha amor?

Crec que és convenient començar a replantejar-se que és vertaderament que una persona et vulga de veritat, i això el que es faça en una data determinada, en Sant Valentí, mai va a donar-te la resposta. Sant Valentí és una manera diferent de fer diners, i punt! No té més importància!

Ara pensem que la gent que no té parella, pels motius que siguen, hi ha un dia anomenat “Sant Solterí”? Veritat que no? I per què penseu que passa açò? Perquè ningú aniria a les tendes a comprar res per a ningú. Actualment el món es mou pels interessos dels més grans, i no per quant es vulga la gent, això realment és irrevelant.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

El 14 de febrer celebraràs Sant Valentí o Sant Solterí? Aquesta és la pregunta que et pregunta tot el món quan arriben aquestes dates pròximes al 14 de febrer. En el seu origen, Sant Valentí era una festa d’origen cristià que se celebrava anualment cada 14 de febrer per a commemorar les bones obres i ara en l’actualitat es diu que és el dia dels enamorats, en el que totes les parelles es regalen coses, preparen cites especials i es mostren tot el que s’estimen.

Però, és necessari fer aquesta festa per a mostrar a la teua parella tot el que l’estimes? És necessari gastar-se els diners en comprar-li un regal a la teua parella per a demostrar el teu afecte? Ja t’ho dic jo, no té cap sentit i per a mi Sant Valentí no significa res, a soles un dia més. Per a mi Sant Valentí és a soles una festa comercial, a on les empreses fan negoci amb aquesta bogeria del Sant Valentí. Si tens una parella no fa falta que siga el 14 de febrer per a demostrar-li que la vols moltíssim, per a tindre algun detall amb ell o ella o per a fer-li alguna cosa especial, per a mostrar-li que confies en ella, això s'ha de fer dia a dia.

Per a molta gent és un dia especial per a passar amb la teua parella, però per a altres és un dia més, i moltes d’aquestes persones que no tenen parella poden sentir-se tristes o deprimides, el que vol dir que aquest dia de celebració no és bo per a la nostra societat.

Pense que aquesta festa és una bogeria, que no serveix per a res, que si tens una parella el dia dels enamorats són tots els dies i quan la vols es demostra tots els dies, no a soles una vegada a l’any.

Julián Kent ha dit...

Què és Sant Valentín?, doncs per al meu aquesta data especialment és, com diu la meua companya Lucia en la seua entrada, un dia que embene molt, juguen amb nosaltres ja que ens posen en una situació en què si no li donem algun detall a la teua parella en aquest dia és perquè no la vols, no l'estimes o no la mestresses per l'únic simple fet de no haver-li donat algun detall.

Jo pense que l'amor és alguna cosa que es dóna tots els dies i no necessàriament han de ser regals; l'amor es pot demostrar de moltíssimes maneres com per exemple un afecte, preguntant com està o què tal li va ser el seu dia, ajudar a superar els seus problemes, estar ací quan més necessite de suport o simplement enviant un missatge afectiu.

Sí, el Sant Valentín és un dia bonic, però no cal oblidar, com he dit anteriorment, que l'amor ha d'estar present dia a dia en una relació, a més que Sant Valentín és el dia de l'amor i l'AMISTAT osea que pot celebrar aquest dia amb els teus amics o amigues com qualsevol altre dia.

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, avui comentaré aquesta entrada que tracta sobre Sant Valentí, la qual he elegit perquè m’ha paregut un tema d’actualitat. Estructuraré el text contestant algunes de les preguntes proposades per la meua companya Lucia i finalment donaré la meua opinió sobre Sant Valentí en la conclusió.

Què és Sant Valentí? En primer lloc dir que Sant Valentí és una celebració tradicional dels països anglosaxons exportada a altres cultures que se celebra el 14 de febrer perquè en un principi es creia que aquest dia era en què les aus triaven parella.
L’objectiu d’aquesta festivitat és la de què els nuvis, enamorats o esposos s’expressen el seu amor i afecte mútuament.

Per a què serveix? Sant Valentí és una festivitat d’origen cristiana, que se celebra per a la commemoració dels bons actes realitzats per Sant Valentí de Roma. Aquesta festa va ser originada per l’església catòlica amb l’objectiu de fer “contrapés” a les festes paganes celebrades en l’antic Imperi Romà.
Però actualment la festivitat de Sant Valentí és un reclam del capitalisme, les empreses i les tendes que aprofitant el costum de regalar dels enamorats, ofereixen productes com bombons, flors i targetes de felicitació de Sant Valentí.

És a dir, en un principi la festa era concebuda com un dia per a l’expressió de l'amor per part dels enamorats i a dies d’ara és una tradició mantinguda i alenada per negocis i tendes a les quals les convé mantenir-la a causa dels beneficis econòmics que els reporta el costum de regalar.

Per a mi, la idea de tindre un dia per a celebrar l’expressió de l’amor per part dels amats em pareix bé, però hauria de ser lliure. És a dir, l’amor a la parella s’ha de demostrar dia a dia encara que no passa res per a commemorar-lo un dia a l’any, però la tradició obligatòria de regalar bombons o flors per a quedar bé amb la teua parella em pareix innecessària, perquè l’amor es demostra d’una altra manera i si vols tindre un detall amb la teua parella, el tens independentment que siga un dia o un altre.

Lucia Becker 1BachC ha dit...

“Sant Valentí solament serveix per a fer veure que eixe dia vols molt la teua parella, i per això li fas un grandíssim regal i ho celebres en gran.”, aquestes són les paraules que ha dit la meua companya en la seua entrada. No estic d’acord, és que assoles tens que fer un regar a la teua parella (si és que vols fer-se’l) o estimar més que mai al teu nuvi? Que passa amb els teus amics i amigues? Pares i mares? Avis? Que passa amb tota la gent que estimem? No es mereixen res per la raó que no són la meua parella?

Està clar que aquesta tradició, sense dubte, és molt materialista i que la majoria de persones pensen que si tens parella, has de comprar-li alguna cosa, i pujar a les xarxes socials: “Feliç Sant Valentí, t’estime molt”. Mentre que si és trobes solter, passaràs un dia “trist” i et tocarà pujar a l'Instagram o qualsevol altra plataforma “Feliç San Solterí”.

El 14 de Febrer em pareix una data bonica, no vull mentir, per exemple en la meua família té molta tradició que el meu pare compre un pastís. Però no per a la meua mare assoles, sinó que aquest pastís se’l mengem tots junts, és a dir, els meus pares junt amí i el meu germà. A més a més, els meus pares no es regalen res més i això no significa que es vulguen més o menys.

Doncs, hem de deixar de seguir construint aquesta tradició com “El dia de les parelles” i caldria promoure que, si ha d'haver-hi una festa aquest dia, siga de l’amor i l’amistat, com caldria que fora en realitat. Amb això m’agradaria dir que, el 14 de febrer és un dia per a demostrar amor, no sols a la teua parella sinó a tota la gent que estimes. No obstant això, l’amor s'ha de demostrar els 365 dies de l’any.

CLARA CAMPOAMOR ha dit...

Sant Valentí és un dia comercial, on les grans marques s'aprofiten per a fer comerç. Està clar que l'amor d'una parella s'ha de demostrar en el dia a dia, i no en un regal o un sopar. I per aquestes raons molta gent veu Sant Valentí com una ximpleria.


Altres persones opinen el contrari, ho donen en Sant Valentí, això tampoc hauria de ser així, ja que no deixa de ser un dia normal, simplement celebrant un dia per als enamorats.

A mi si m'agrada la idea de Sant Valentí, està clar que no m'agrada el consumisme que hi ha eixe dia, ni tampoc com s'aprofiten les marques. Però, si ho mires amb altra perspectiva, pots pensar que és un dia per gaudir amb la teua parella amb l'excusa de fer alguna cosa diferent de la rutina, no fa falta donar regals materials, simplement pots consentir a eixa persona mes del qual és habitual.

Hi ha molta gent que diu que sant Valentí és un invent de la globalització, pot ser que tinga la raó, però com he dit abans no fas a ningú si gaudesques aquest dia amb l'excusa de Sant Valentí.

Clara campoamor ha dit...

Sant Valentí és un dia comercial, on les grans marques s'aprofiten per a fer comerç. Està clar que l'amor d'una parella s'ha de demostrar en el dia a dia, i no en un regal o un sopar. I per aquestes raons molta gent veu Sant Valentí com una ximpleria.

Altres persones opinen el contrari, ho donen tot en Sant Valentí, això tampoc hauria de ser així, ja que no deixa de ser un dia normal, simplement celebrant un dia per als enamorats.

A mi si m'agrada la idea de Sant Valentí, està clar que no m'agrada el consumisme que hi ha eixe dia, ni tampoc com s'aprofiten les marques. Però, si ho mires amb altra perspectiva, pots pensar que és un dia per gaudir amb la teua parella amb l'excusa de fer alguna cosa diferent de la rutina, no fa falta donar regals materials, simplement pots consentir a eixa persona mes del qual és habitual.

Hi ha molta gent que diu que sant Valentí és un invent de la globalització, pot ser que tinga la raó, però com he dit abans no fas mal a ningú si gaudesques aquest dia amb l'excusa de Sant Valentí.

Noelia Mill i Ana Zambrano ha dit...

El Dia de Sant Valentí és una celebració tradicional en alguns països anglosaxons exportada a altres cultures, en la qual les parelles, enamorats o esposos s'expressen el seu amor o afecte mútuament, i que se celebra el 14 de febrer. En molts països és considerat el Dia del 14 el dels Enamorats, celebrat en aquesta data perquè es creia que era el dia en què les aus triaven parella.

A l’internet hi ha uns internautes anomenats “Pascu i Rodri” que tenen una sèrie de vídeos on conten l’origen de diverses històries, en concret la d’aquest dia. En el vídeo es conta com en l’antiga Roma es vestien d’animals per les muntanyes i sacrificaven una cabra, però a l’església no li va agradar a gens. Aleshores va declarar eixe dia com el dia de Sant Valentí, dedicant-lo al màrtir Valentí.

Uns anys després el poeta Geoffrey Chaucer, va escriure un poema que es va fer molt famós, on deia que els pardals s'ajuntaven per parelles en els arbres. I va ser d’aquesta manera que va començar una tradició on es donaven tots més amor, i regals mútuament i així fins als dies d’ara.

Però realment el que nosaltres pensem és que el dia de Sant Valentí és una festivitat una mica injusta, perquè fa sentir mal les persones que no tenen parella, ja que aquesta ocasió ho requereix per poder ser gaudida.

A més, fa que les persones amb parella s’esforcen per demostrar-se el seu amor eixe dia més que ningú altre i això tampoc ens pareix bé perquè quan dues persones es volen, creiem que s’ho han de demostrar sempre i no simplement un dia a l’any per ser el que la resta de persones s’espera.

Pel que fa a les persones amb parella que pensen d’aquesta manera els fa sentir pressionades a fer-li un regal impressionant a l’altra parella, ja que si no, per a la resta de persones, són uns “sonsos” i no es volen suficient.

D’altra banda, també podria ser una excusa per poder traure temps en cas de no haver-hi per vore a la teua parella, encara que si realment vols, traure temps passa de ser una dificultat a ser molt més fàcil.

Respecte al dia de Sant Solterí, també pensem que és completament innecessari, ja que des d’un inici tots i totes ens trobem sense parella i és per això que és més innecessari encara que el dia de Sant Valentí.

Mireia Addams ha dit...

En la meua opinió San Valentí és un dia produit pel capitalisme per a la consumició de regals. Està clar que és un dia molt bonic per a pasar en parella (molta gent pensa que San Valentí es nomes per a parelles i no per a amics i familia també) però si tu vols a una persona la vols tots els dies i no solament aquest dia.
Per exemple, en les xarxes socials moltes parelles pujen dedicatories de amor i pujen fotos amb les seues parelles i tota la resta de dies són infiels i no respecten.

Em pareix perfecte les bones parelles que demostren que es volen tots els dies i celebren aquest dia pero molta gent solament pareix que vol demostrar el seu amor en San Valentí. L’amor es com una planta , n’hi ha que regarla tots els dies i no es pot regar un dia i esperar que cresca.

Tampoc es obligatori ni necessari regalar coses dia a dia perquè una relació no es basa en lo material. Està bé tindre detalls amb la teua parella, però no tenen perquè ser materials. Es pot ser atent/a o interesarse per com li ha anat el dia o coses així, i aquestos detalls són els més importants.

Estic d’acord amb el que ha dit la meua companya en aquest post: es possible que San Valentí deprima a molts solters peró aquest es a causa del la falta d’informació que es te d’aquest día, ja que San Valentí es el día d’estar amb les persones que vols com pot ser la familia o els amics.

Estaría bé que molta gent es centrara aquest día en voler-se a si mateixos ja que es un tema que no es tracta molt i es molt important i la gent no sol donarli molta importancia. Molta gent depen de la seua parella i la seua felicitad depen de la persona amb la que es troben. Jo crec que primer hauriem de centrar-nos en volernos a nosaltres mateixos abans de deixar ser volguts per cap parella.

Ana wolf ha dit...

Sant valentí es necessari? Per a la meua opinio jo crec que este es un dia cualsevol del calendari no fa falta que arribe aquest dia per a demostrar a la teu parella que la estimes .

Aquest dia no significa res , per ho la gent fa regals que a lo millor no fa ningú altre dia ,es com dir ...mira no te regale res durant molt de temps ,ni ten combide a ningú lloc a menjar ,Per ho com es sant valentí el faig perquè es el nostre dia , això esta mal si de veritat vols a alguna persona tens que demostrar-lo tot els dies no el 14 de febrer , pot ser que per a molta gent aquest dia sea molt important per-ho no es necessari .El sant valentí jo crec que es per aquella gent que fa que aquest dia siga sempre o quasi sempre , que per ha ells aquest dia siga com un altre .També pense que a lo millor ni ha gent molt ocupada i no poden fer res junts i per a lo millor aquest dia es important per a ells

En resum jo pense que sant valentí per a molta gent es com un dia normar,per a una altre es com una escusa per a fer algun regal si es per aquesta segona cuestió jo pense que sant valentí no tendria que existir si vols a algú el vols sempre no sols aquest dia y després esta la gent que per motius personals aquest dia es per a ells per hojo crec que sant valentí es tots els dies

Sheila Butler 1ºBach H ha dit...


Les parelles es volen tant com publiquen a les xarxes socials? M’agradaria començar el meu comentari basant-me en aquesta pregunta. Em sembla que moltes persones utilitzen el dia de Sant Valentí només per aparentar a les seues xarxes socials però moltes d’aquestes no volen a la seua parella. Però anem al tema central.

Sant Valentí està idealitzat com un dia en el qual tot és amor i pau, però de veritat ho és? És clar que no tot és com sembla, tristament vivim en una societat que només busca aparentar. Tenim la idea que aquest dia, el 14 de febrer, és un dia en què totes les persones que tenen parella estan feliços però el que vertaderament cal preguntar és: de veritat un regal en un dia qualsevol és més important que anys i anys d'atenció I amor? Si la resposta és si, des del meu punt de vista tenim una idea molt falsa de l ‘amor, sempre s'ha de demostrar perquè cada dia conta en una relació no només una vegada a l ‘any.

Però clar, qui és el que més beneficiat ix d’aquesta celebració? La resposta és evident, les empreses són les úniques que ixen vertaderament beneficiades. Molta gent es gasta els diners en regals per a demostrar tot el que no han sigut capaços de demostrar en un any sencer.

No m’agrada gens la societat que estem construint, una societat basada en un amor fals, on tan sols importa la imatge que pugues donar, la resta és història. Una societat on la apariencia és l’únic que et manté en una felicitat inventada, basada en el capitalisme, una felicitat que a poc a poc se’n va apagant i tristament, comences a prendre consciència sobre la realitat.

Raul Paul ha dit...

Sant Valentí, o dia dels enamorats, aquest dia serveix per a demostrar el molt que ho estimes, fent-li regals, tant de part d'un membre de la parella com de l'altre.

Aquest dia te una finalitat que poca gent sap, que és un dia comercial, i que es per a que els empresses es beneficien, ja que així venen més productes, i així és com l'empresses es beneficien d'aquest dia. Però te altra finalitat "lògica"?, lògica en sentit que en una relació s'hauria de demostrar el molt que estimes a la teua parella, durant tot l'any, i no en un dia en concret, i a partir fer regals en qualquier període de l'any, perquè així s'hauria de fer en qualsevol relació.

Un problema que provoca Sant Valentí, és l'anomenat Sant Solterí, que com el nom diu, el dia del solter. Aquest dia, pot provocar problemes a les persones que son solters, perque com dia Lucia T. la gent amb parella puja fotografies en les xarxes socials, i aquest fet, pot provocar a la gent soltera tristesa i ràbia per a no trobar a una parella.

En general, les persones, que no ha trobat parella son d'admirat en el dia de Sant Valentí, ja que aquestes persones no volen tindre relació solament per a poder celebrar aquest dia, com he vist i escoltat, que hi ha gent que aconsegueix parella solament per a poder celebrar aquest dia, que es pot considerar, "il·lògic" i fins i tot "estúpid", amb finalitats comercial.

Espe Thompson ha dit...

Bon dia a tots i a totes avui comentaré l’entrada “SANT VALENTÍ O SANT SOLTERÍ?”. Aquesta entrada ha captat la meua atenció, ja que jo sempre he pensat açò. Les parelles, si realment es volen, es demostraríen el seu amor tots els dies de l’any, no sols un dia que te per nom Sant Valentí.

Si que es veritat que a les parelles els fa il•lució que arrive el dia de Sant Valentí per vore que es el que la seua parella li te preparat, pero pensé que eixe sentiment es tindria que tindre sempre que vas a vore al teu novio/novia. A més, es clar que les empreses s’aprofiten de la data per fer diners (d’aquesta data i de unes cuantes més). A molts els encanta aquest dia y la seua parafernalia, amb cors en els mensatges, flors en les tendes… però es per açò que altres persones odien aquesta celebració, ja que no es més que una campanya de marketing molt ben ornamentada amb el fi d’augmentar el consum i els gasts.

Per altra part, les persones que en aquest dia están solteres s’entristeixen, ja que no tenen ningú que els faiga un regal o que ells/elles puguen fer-li uno. Els humans tenim aquest sentiment de necessitat de amar. Parlant des del meu punt de vista i la meua experiencia, el no tindre parella aquest dia no tindria perque afectar-nos. A més si ens afecta en aquest dia ens tindria que afectar sempre cosa que faría que entrarem en un estat d’amargor permanent que faria que no siguerem feliços. Per això el més important es estar bé uno mateix i no preocupar-nos per si tenim parella o no, a més, una bona colla de amics sempre ens alegra el dia.

No tenim que olvidar que, el més important, es sentir-se volguts. No demostrar-lo ni dir-lo. Simplement, sentir-lo.