20 de febr. 2019

Sex Education


Entrada de Jessica i Marta (1er Batxillerat Humanístic)

Aquesta entrada tracta sobre una nova sèrie de Netflix anomenada “Sex Education”. És una comèdia protagonitzada per Ansa Butterfield, que dona vida a Otis –un insegur i virginal adolescent–, i per la seua mare Jean Milburn, protagonitzada per Gillian Anderson –una terapeuta sexual que es converteix en la seua guia durant tota la sèrie, ja que Otis segueix el camí de sa mare i es converteix en el sexòleg de l’institut.

Otis esdevé terapeuta perquè la seua nova amiga, que al mateix temps li agrada, el convenç per a intentar-ho. Aquesta alumna porta una vida complicada, ja que la seua mare és drogoaddicta i està absent, i la jove viu assoles en una caravana. A més, té una vida sexual activa sense protecció, i es queda embarassada. Amb ella, la sèrie mostra un altre tema d'actualitat, com és l'avortament i el dret a decidir sobre ell.

Un altre tema del que es parla és l’autoestima dels adolescent. Així, se’ns ofereixen situacions com la vergonya a mostrar el cos en les relacions sexuals. Una solució que donen els adolescents de la sèrie és apagar el llum mentre ho fan. Igualment es mostra que la masturbació és important per a conèixer-se, especialment en els cas de les xiques. Açò i moltes coses més, com ara les dificultats per a orgasmar, la inseguretat que genera la "primera vegada", la pressió exercida per les expectatives que "cal complir"...

Ens ensenya, a grans trets, sobre el sexe, sobre la diversitat sexual i sobre la manera de relacionar-nos sexualment; també ens diu que l'educació sexual que rebem els joves és generalment antiquada i poc pràctica, de manera que la majoria ens trobem més perduts del normal en les nostres primeres pràctiques sexuals.

En definitiva, que una sèrie parle de tots aquests temes de la sexualitat i de l'entorn ens pareix una forma entretinguda de fer que els joves ens informem sense cap vergonya.


25 comentaris:

Carla Becker i Alejandra Addams ha dit...

Fa uns anys t’hauries imaginat que en una plataforma tan popular com és Netflix posarien una sèrie que parla sobre sexe sense qualificar-la com un articule porno? Sincerament nosaltres no. L'avanç que hem tingut les persones en el camp de la visivilització sexual és sorprenent, fa un temps cap arrere hauria sigut impensable que una sèrie on parlen de problemes sexuals entre parelles o sobre un mateix seriosa tan normalitzada i ambdues ens alegrem moltisim per la mentalitat que estem arribant a tindre la matjoria de les persones, el pensament que el cos és natural i per tant tot el que el ivolucra també ho és.

Al principi de la sèrie otis no vol que els seus amics o companys de classe sàpien que la seua mare és psicologa sexual i l'oculta en diverses ocasions i fins i tot s’ avergonya per ella, però amb forme avança la sèrie comença a aceptar que és necessari conéixer el nostre cos així com el de la nostra parella sense cap tipus de tabú i acaba per aceptar que un treball on es tracta el sexe és òbviament igual de valgut que els altres, és mes, essencial. Acaba ajudant la gent del seu institut i a si mateix a explorar les sensacions del cos i dels sentiments mitjançant teràpies. Ademés et tots aquests temes de sexualitat es tracten temes com la seguretat en un mateix, el avort i l'orientació sexual.

Tot això també aquesta influït per l'educació que cadascun rep a casa, per exemple en el cas de Otis, el sexe a la seua casa és completament normal però el no s'atreveix a experimentar el seu cos, d'altra banda a casa del seu millor amic se senten avergonyits perquè l'és gai però el té una mentalitat completament overta. I per ultime la seua amiga, que viu sola en una caravana sense els seus pares, i a causa d'això no a tingut una educació sexual saludable per tant no li troba risc a fer l'amor sense protecció.

En la nostra opinió tendrien que existir mes sèries com aquestes per als adolescents perquè ajuden a normalitzar temes que ja deurien ser-ho mitjançant escenes divertides o a vegades tristes. És una sèrie que visibilitza tot la que les altres no ho fan, t'ensenya la realitat no la perfecció de les pel·licules convencionals, ens ajuda d'una manera o una altra a visibilitzar la bellesa de tots els cossos, en definitiva, una sèrie que educa.

Ernesto West ha dit...

Bon dia sóc Ernesto West cursant primer de batxiller en el IES Isabel de Villena, i a continuació vaig a comentar l’entrada de «Sex Education» que la van fer dues companyes meues de classe.

Vull començar dient que jo ja vaig vore la serie en Netflix fa un mes, m’ha agradat moltíssim ja que em resultava peculiar i d’alguna manera més diversificada que altres. Aquesta serie mostra les dubtes que possiblement alguns o la majoria dels adolescents tenen sobre l’educació sexual. La mare de Otis es sexòloga e intenta parlar amb el seu fill ( Otis (protagonista de serie)) sobre aquestes qüestions, però ell l’únic que fa es intentar esquivar la conversació.

La serie té un propòsit a més de entretenir als seus espectadors, la comunicació amb els teus pares sobre temes com en aquesta entrada que tracta sobre el sexe i volen donar una imatge de que si parles amb els teus pares i ells segurament seran comprensius e intentaran donar-te una solució.

La veritat esque no hi ha moltes series ni pel·lícules que parlen del tema de la sexualitat i les poques que es fan són per a la manyeria d’edat ,a més a més molta gent del meu entorn a vist la serie i sincerament a tots li agrada. M'encantaria sincerament que existiren mols més series d’aquest gènere.

Actualment estic esperant impacientment la segona temporada d’aquesta serie («Sex Education» ), jo la vaig vore perquè la meua germana em va recomanar vore-la, cosa que fa que jo també ho recomane a tota la gent adolescent amb dubtes relacionats amb la sexualitat.

En definitiva, que una sèrie parle de tots aquests temes de la sexualitat i de l'entorn ens pareix una forma entretinguda de fer que els joves ens informem sense cap vergonya.

ANA WOLF ha dit...

TEXT : SEX EDUCATION

Aquest text parla d’una serie original de Netflix es una serie de comèdia que es va estrenar fa poc.
Esta protagonitzada per Ansa Butterfield,

Otis te una nova amiga que li agrada aquesta alumna va convençerlo de intertar fer-ho aquesta nova amiga te una vida complicada ,la seva mare es drogadicta i viu en una carabana ,aquesta nova amiga es va quedar embarassada i pareix que va abortar de nabera libre aquesta serie vol mostrar un tema d’actualitat i vol mostrar també el dret del lliure pensament en aquest podem obserbarlo quanla nova amiga del nostre protagonista va decidir abortar

Pareix que un altre tema que parla es de l’autoestima dels adolescent. En aquetes serie es pot mostrar situacions vergonyoses comes mostrar el teu cos mentres que tens relacions amb altre persones

Aquesta serie es ensenya tret sobre el sexe i la diversitat que ni ha també parla sobre l’estudi del joves front aquest tema es pot dir que es un estudi molt antic .

La serie de tots aquest temes que per alguns joves pareix un tema difícil de parla pareix una bona manera de la qual el joves poden informar de totes aquestes coses sense cap vergonya.jo pense que fer aquesta serie fa molt de be als joves perquè com tots saben ni ha gent que li costa parla de aquest tema ,fer una serie d’una plataforma d’internet molt conescuda fa que els joves pugan veure aquest tema d’una manera diferent i al ser una serie de comèdia la gent que la veu pot riure amb aquest tema i d’aquesta manera vore que parlar de tot aixó no te que ser tam complicat ,pot ser que ni haja altres temes de parla en aquesta nova serie per ho de moment sols podem saber aquests dos tema de qui parlen aquest text ,

ruth wolf ha dit...

Ací podem veure un trailer d'una sèrie que últimament esta molt de moda que tot el món parla que es diu sex education, en la qual parla molt sobre temes de l'actualitat, com els problemes de les primeres vegades dels jóvens, els problemes n'hi ha normalment sobre els complexos que tenen la majoria amb el seu cos, o també la falta d'informació en els centres d'educació sobre les malalties i per coses així, surten mites que poden posar en perill de salut de molt o simplement tenir accidents com això de fer-ho sense preservatiu i com a resultat quedar-se embarassada la dona.

El fet que hui en dia apareixen sèries d'una forma molt publica quede una manera divertida que podem ensenyar temes tan diversos és un avanç molt gran i així eliminar temes tabú, però falta molt per fer, com posar una assignatura o algú programa per a ensenyar, per tant les joves quan comencen a tenir les primeres experiències sexuals estaran millor preparades i és podem evitar molts problemes. Una altra és la de tenir autoestima en el cos de cadascun, que és veritat que moltes de nosaltres tenim molts complexos sobre moltes coses del nostre cos, i això és perquè la societat no estableixen un cànon que suposadament hem de complir per ser com suposadament hem de ser, i això crea un conflicte i moltes inseguretats a moltes joves a l'hora de tenir sexe amb qui vulguem.

En conclusió està molt bé que tinguem a la nostra disposició series o programes així, primer va aparéixer tretze raons perquè, i ara sex educaction, mostrant la realitat no la fantasia que fins hui en dia hollywood en mostrava, tot ple de tabús. Com coses com aquestes veien que la societat a poc a poc va avançant, però de moment tenim un llarg recorregut per fer.

clara campoamor ha dit...

Aquesta sèrie la vaig veure en gener d'aquest any, al principi no em va cridar l'atenció per a res. Pensava que seria la típica sèrie d'amor juvenil, que ho és. Però allò que ho fa diferent és que mostra la sexualitat tal com ho és i encara que hi ha escenes que et criden molt l'atenció pel poc tacte amb què ocorren certes escenes relacionades amb la sexualitat.


És una sèrie que actualment fa falta, és a dir; és realista, graciosa i sobretot actual, em referisc al fet que aquesta sèrie s'aculla a la nostra societat actual, en la que les coses ja no són com abans, tenim una altra mentalitat on cap, més varietat de persones i gusts.


Per altra banda també reflecteix la inestabilitat dels adolescents respecte als seus sentiments. La majoria d'ells tenen problemes per poder mostrar realment qui són.


Recomanaria Sexeducation? Per una banda, si; ja que mostra la realitat de l'adolescència i les seues dificultats, però per altra banda,No; ja que com a sèrie és un poc fluixa i la trama massa simple, està clar que la intenció dels productors no seria fer la millor sèrie respecte a la trama i els personatges. Sinó que crec que allò que volien a aconseguir era que nosaltres els jóvens, ens sentirem reflectits amb les històries dels personatges i els seus sentiments.

Héctor New i Noelia Mill 1º Bach Ciencias ha dit...

Sex education és una sèrie anglesa de Netflix que ha llançat els seus primers huit capítols aquest gener. Molta gent ha estat parlant d’aquesta nova sèrie els últims dies amb una acceptació general. Però a nosaltres no ens ha agradat massa.

Fa uns dies començarem a veure el primer capítol, però no ens va enganxar perquè la trama era molt avorrida i lenta, pot ser si haguérem vist més capítols ens haguera agradat. Vos preguntareu perquè no ens ha agradat, bé us contarem a continuació. El factor principal del nostre disgust van ser els típics estereotips que es presenten en les sèries o pel·lícules d’adolescents.

Sempre apareix el protagonista desnerit que no sap què fer amb la seua vida, però per casualitats del destí, es troba a la xica dels seus somnis, s’enamora i viu la clàssica història d’amor no correspongut.

Per altra banda, el seu amor de conte és altre personatge clàssic en aquestes sèries. Aquesta és una xica rebel, amb una mare borratxa i drogaddicta, què no està gent interessada en el protagonista i prefereix tindre relacions sexuals amb tot l’institut.

A més a més, encara que no ho cregueu, els gays també són un tòpic; ens pareix bé que representen la comunitat LGTBIQA+, però acaba sent un tòpic molt comú; i a aquesta sèrie no podia podia faltar un. Eric, l’amic del protagonista, no vol "eixir de l’armari" per por a l’opinió i el rebuig dels demés. Això és un altre recurs què s’utilitza molt al món de Hollywood.

No podia faltar el xic guapo, esportista i aparentment perfecte que suposarà un obstacle difícil de superar per al protagonista si vol tindre una relació amb la xica rebel.

Després dels clixés comentats, volem destacar la singularitat del personatge interpretat per Gillian Anderson. Aquesta, la mare del protagonista, és un poc peculiar, ja que no té cap filtre respecte a la sexualitat. És una terapeuta sexual i el seu fill la imita tenint un consulta a l’institut.

Per últim, volem parlar del que suposa l’avort per a nosaltres, ja que apareix al tràiler i ens pareix un tema molt interessant que comentar. L’avort és un tema molt comentat en l’actualitat per les diverses manifestacions per l’avort lliure, segur i gratuït. Nosaltres pensem que l’avort és un tema molt personal i que cadascun ha d'elegir el que fer amb el seu possible fill. Això no impedeix que a vegades, hi haja que realitzar un avort per una temeritat que es podria haver evitat.

Lucía Dunham ha dit...

Fa un temps entre en Netflix i em va cridar l'atenció esta sèrie ja que mai hauria imaginat que este tipus de contingut arribarà a estar en una plataforma tan famosa com ho és Netflix.

Simplement obsta a veure i vaig estar veient els temes que es tracten en ella, com per exemple els dubtes entre parelles, la falta de comunicació, els prejuís i els ideals que tenen els adolescents hui en dia.

Em pareix una sèrie que haurien de veure tots els adolescents per a aprendre i veure com són les coses i com poder resoldre-les.

Encara que la sexualitat siga un tema del què a poc a poc es va parlant més fàcilment, encara en moltes cultures i societats es considera un tema tabú , i amb este tipus de contingut es va trencant amb tots eixos sentiments que té la gent al parlar de sexe com la vergonya i la incomoditat.

Celia Kahlo ha dit...

El comentari d'aquesta setmana és sobre una entrada on es parla de la comèdia Sex Education, una nova sèrie penjada per Netflix on es narra la vida d'un xic adolescent recalcant els aspectes sexuals que es viuen a aquesta edat.

Aquesta sèrie tracta diversos temes relacionats amb la sexualitat i els temes tabú que la majoria de vegades no es tracten a durant el període de l'adolescència. Crear una sèrie on es plantegen aquestes qüestions, és una bona forma d'arribar a nosaltres els adolescents, ja que la majoria veiem series, i per tant, és més probable que aquesta informació ens arribe mitjançant una pantalla, que mitjançant un llibre o un programa de ràdio. Crec també, que la proporció d'aquesta informació és molt important, ja que a més d'ajudar a tancar dubtes sense passar vergonya a tots aquells que ho necessiten, és una comèdia que, si es comenta amb coneguts, pot ajudar a poc a poc a anar trencant tots aquests temes tabú dels quals sempre evitem parlar, fent-ho inclús, d'una forma divertida, alguna cosa considerada molt necessària per a la nostra convivència. Sex Education, una sèrie que parla de la masturbació (tant masculina com femenina), de l’autoestima dels adolescents, la diversitat sexual, l’enamorament, la importància de la protecció a l’hora de mantenir relacions sexuals, les expectatives, l'avortament, les diferents inseguretats, la pressió que es pot sentir la primera vegada, inclús fa una crítica a la pèssima educació sexual que rebem els joves; aquests són diversos temes que apareixen i que tots nosaltres hauríem d'escoltar i aprendre.

Els escriptors i escriptores hi han escrit d'aquests temes fa bastant de temps, i cada vegada més, els diferents programes de ràdio comencen a tractar aquestes qüestions. En conclusió, és aquest uns dels motius pels quals cada vegada més productors haurien de començar a portar a la pantalla aquest tipus de sèries o pel·lícules didàctiques.

Vanessa Stone (1 Batx Arts) ha dit...

Aprofitant aquesta entrada sobre la nova sèrie "Sex education", que tracta temes de debat actuals com l'avortament, la "virginitat"... Vull remarcar la importància que tenen els mitjans audiovisuals --a més de les xarxes socials-- per entretindre i alhora influir positivament en els joves i sobre tot adolescents de hui dia.

Des de fa ja uns anys, hem vist com les noves generacions estan cada vegada més informades al voltant del tema , però a què es deu aquest canvi?

És clar que Internet i la gran comunitat que s'ha format des del llançament de les xarxes socials (com Instagram, Twitter, Facebook...), han tingut un paper clau en aquesta "formació moderna". Tanmateix, hi ha d'altres factors que hi intervenen: les xerrades d'educació sexual implantades per Conselleria, les pròpies iniciatives de cada centre educatiu...

I en aquest cas, les sèries destinades a educar i més important encara: normalitzar situacions que es donen habitualment en la vida quotidiana de qualsevol adolescent.

Totes aquestes, sense excepció, tenen una gran responsabilitat, no sols com a inspiració per als joves a ser persones obertes de ment, sinó també sent models de conducta per als nous adults.

Emilio West ha dit...

Aquesta sèrie la vaig acabar en un dia solament. I he de dir que el primer capítol deixava molt a desitjar, semblava la típica sèrie buida que no transmet res, i que tan sols tracta sexe i paraules malsonants sense cap sentit. Però a partir del capítol tres, aquesta va transformant-se a poc a poc i va deixant veure un rerefons important sobre diversos personatges d'aquesta, i és el que hui comentaré.

"Sex Education" tracta temes com; l'homosexualitat i la importància que té per a la persona el ser acceptat per la seua família. Aqueix suport és tremendament fonamental.

I l'important que és confiar en una persona? Si ho hagueren fet amb Maeve -una de les protagonistes de la sèrie- probablement no haguera passat per diverses situacions traumàtiques en la seua vida. Fins i tot un embaràs no desitjat, ja que la sèrie també tracta el tema de l'avortament.
Aqueixa falta de confiança queda reflectida també en el cas d'Adam, el fill del director, que sorprén moltíssim al final de la temporada.

En aquesta sèrie queda plasmat, fins i tot, l'important que és deixar espai als teus fills. És tremenda la pressió a la qual es veu sotmés el seu protagonista, Otis, quan la seua mare és capaç de sobrepassar límits infranquejables, com inspirar-se en el seu problema per a escriure el seu llibre.

El que en aquells dies ho veus com si fóra el pitjor del món, el fet d'arribar a ser verge amb aqueixa edat, amb el pas del temps t'adones de l'estúpid que sona.

L'actor que interpreta al protagonista principal "Otis" ha parlat en una entrevista amb "Independent.co" i, sembla que, com a mínim, sí que ha ajudat a donar visibilitat a certs aspectes que molta gent no coneixia:
"La gent realment sembla estar entenent. Sé que està en el nom, però he llegit algunes coses de gent que realment ha aprés més en veure aquesta sèrie que de qualsevol educació sexual que van tindre a l'escola. Hi ha diversos problemes que aborda el meu personatge, com el vaginisme, per exemple, que jo no sabia que existien. Existeix aqueix tipus d'educació, però també l'educació en la normalitat del sexe, i com d'estrany és en l'adolescència i com ningú és "normal".

En definitiva, sembla que aquesta sèrie si fa un bon treball en demostrar que no hi ha una experiència "normal" per als adolescents, especialment quan es tracta de descobrir la seua orientació sexual, la seua expressió de gènere, decidir si i quan participar en experiències en parella, desenvolupar una (sovint) complicada relació amb els genitals d'un mateix i amb la imatge corporal, la qual cosa pot fer sentir "sexualment anormal" o diferent, i la incomoditat de la primera experiència sexual.

Julián Kent ha dit...

La sèrie "Sex Education" és una bona manera de tractar els temes sexuals a través de la comèdia i,en certs moments, de serietat ja que el tema de les relacions sexuals engloba moltes coses que solament la penetració com molts joves continuen pensant encara hui dia. Com Netflix està de moda últimament i on una gran part dels subscriptors d'aquesta plataforma són joves, aquesta sèrie està en el millor moment i en el millor lloc per a poder influenciar i ensenyar una mica més de les relacions sexuals, els seus perills si es practica sense suficient coneixement i entre altres coses.

La sèrie enfoca una realitat, que és que els joves comencen a practicar relacions sexuals cada vegada a més primerenca edat, i ho practiquen sense el suficient coneixement sobre el tema provocant que hi haja casos en les quals succeeixen embarassos no desitjats (com en el cas de l'amiga del protagonista) o en la qual sigues contagiat per una malaltia de transmissió sexual.

La sèrie també ens tracta de mostrar casos en els quals hi ha problemes d'identitat sexual, ens mostra també les crítiques de l'avortament i ens ensenyen com relacionar-nos sexualment d'una manera pràctica; això fa que siga una de les millors sèries actualment.
Teniu alguna traducció millor?

Izan Stone ha dit...

Crec que la intenció principal d’aquesta sèrie, “Sex Education”, és, per un lloc donar visibilitat a coses que són actuals, i que són normals, però que hi ha gent que encara pareix no acceptar, i per altre lloc, normalitzar el tema tabú per excel•lència, el sexe.

Tothom, tenim complexos i aquestos, generalment, es magnifiquen a l’hora de llevar-se la roba davant d’una persona, que encara que moltes vegades es la teua parella, la por i la inseguretat, poden superar-te.

Ser bo al llit, tindre-la gran, estar prim o prima, no fer mal a l’altra persona, tindre orgasmes o saber-hi fingir-los, confiar en l’altra persona, que l’altra persona confie en tu, que no es parle de tu amb altres persones després de tindre sexe, no tindre o que no tinguin infermetats de transmissió sexual...
Són coses que a tots ens poden passar pel cap a l’hora de fer l’acte sexual amb una persona, sobre tot si ets verge. Això es a causa d’una societat que ens fica al cap, el que es suposa que s’espera de nosaltres, el que es bo i el que es roïn, i els estàndards que hem de seguir si volem ser acceptats.

Molta gent, no te la confiança suficient amb els seus pares com per a poder tindre una conversació sobre sexe, i aquest fet, dona lloc a un desconeixement general en la societat, que fa, que les persones hagen que aprendre aspectes com aquest, a través d’Internet.

Crec que el fet que una plataforma com Netflix, què és coneguda a nivell mundial, haja decidit llançar una sèrie que reivindique i done suport a temes com el sexe, significa que poc a poc, estem aconseguint que la societat vaja més encaminada cap un món que no discrimine, que no diferencie i que sobretot, respecte la diversitat.

Sara Hipatia ha dit...

"SEX EDUCATION" la nova sèrie de la plataforma Netflix, tracta sobre les coses que passen als adolescents quan es tracta sobre la sexualitat, ja que estan com pressionats en el tema del sexe i la virginitat.

En aquesta nova sèrie et mostra la vida d'un adolescent que es diu Otis, aquest xic té a sa mare que és sexòloga i ell no li ho conta a ningú, perquè té vergonya del fet que la seua mare siga això. El que més mà cridada l'atenció del tràiler d'aquesta sèrie (ho dic per què no l'ha vist) és que la seua mare serà la seua guia amb el tema del sexe, serà com la seua terapeuta sexual, i més endavant ell serà el sexòleg de l'institut.

En la meua opinió crec que està molt bé aquesta sèrie, per uns quants motius, com el fet que es tracten temes com la privacitat dels adolescents, la masturbació de cadascun, el tema de l'homosexualitat i de l'avortament, etc. Es tracten en general molts temes, els quals haurien d'estar més normalitzats (en la meua opinió), un altre motiu és que per part d'alguns comentaris que he llegit d'altres persones del meu institut, i també de la meua classe és que ells ja l'han vist i opinen que està molt bé, que tracta temes molt importants.

El que trac finalment com a conclusió és que aquesta sèrie està molt bé per la quantitat de temes que tracta i sobre com els tracta, que és el més important i dir que quan puga veuré la sèrie, pinta molt bé pels comentaris que he llegit.

alex stone ha dit...

« sex education » és una serie original de netflix que tracta sobre un jove estudiant d’institut que la seua mare és terapeuta sexual i ell , un jove virginal i molt tancat ,animat per la seua amiga de qui està enamorat, es fa el terapeuta de l’institut. En aquesta series es tracten temes com el sexe amb proteccio, l’homosexualitat, la virginitat, la masturbació ... veient el trailer es pot vore que la xiqueta té una vida sexual molt activa però el fa sense protecció i es queda embarassada també un jove que té que lluitar amb la seua família i els seus amics per a ser qui vol ser( no se si trans o drag queen).

Series com aquesta son els que fan falta per a educar als jóvens, una manera divertida d’apropar als adolescents a aquestas situacions amb comedia i també utilitzant una de les plataformes mes importants i utilitzades actualment, com es netflix. No se quina és la restricció d’edat per a vore aquesta serie però espere que tampoc siga molt alta ja que mentre mes jóvens siguen les persones que la veuen mes coneixeran sobre aquestos temes. La ignorancia d’aquestos temes tan sols en porten coses males com embarassos , ETS i inclòs bulling si no fem que la diversitat sexual siga algo normal i no algo del que avergonyir-se.

Jo per ara no he vist la serie però està en la meua llista, m’agradaria seguir-la ja que m’han parlat molt bé d’ella, diuen que es molt divertida i interessant i que val la pena posar-la.

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, avui comentaré aquesta entrada que tracta sobre la nova sèrie “Sex Education” de Netflix.
Aquesta nova comèdia dramàtica exposa el sexe no com a tema tabú, sinó com a tema principal que serà l’origen de les històries i dels conflictes dels personatges.

La trama gira entorn d'Otis, un adolescent verge en plena etapa de pubertat i el seu camí al seu descobriment personal sexual però les seues inseguretats i la seua mare Jean Thompson, una famosa terapeuta sexual sobre preocupada pel seu fill no li ho posen fàcil.
Al llarg de la història trobem que els seus companys de classe descobrien l’ofici de sa mare, i aquest es converteix molt popular, a més a més que crea una mena de clínica clandestina a l’institut per ajudar als seus companys i traure profit de la situació.

Que una plataforma de “streaming” com Netflix haja posat a la disposició dels adolescents aquesta sèrie, ajuda a fer del sexe un tema menys tabú i és un recurs més per a consultar per als joves que volen assabentar-se del tema. A poc a poc s'està fent del sexe un tema menys tabú, ja que a la fi i a la cap es una pràctica natural, no dolent i que tots anem a fer en aquesta vida. Per aquestes raons, crec que és necessària una educació i més recursos a consultar que a poc a poc s’estan fent més tangibles, ja que el sexe és una cosa natural, però, també cal conscienciar dels riscs de no usar l'adequada protecció o de no tindre coneixements que poden dur a malalties de transmissió sexual o dels òrgans sexuals.

En conclusió, que Netflix s’haja decidit a realitzar aquesta sèrie, és un gran pas per a llevar el tabú al tema del sexe. A més a més crec que a poc a poc moltes més persones, plataformes, empreses, etc. S’aniran sumant a aquesta tendència.

Mireia Adams ha dit...

Alerta espòiler!
La serie és com un reflex del món sexual i emocionant dels adolescents principalment però també d’adults, ja que mostra situacions quotidianes.
Al llarg de la serie es poden observar un conjunt de problemes que molts adolescents pateixen per normalitzar-lo i per ensenyar que moltes d’aquestes situacions són completament normals, usuals i no s’haurien de preocupar per aixó.

Em pareix molt interessant la volta que li han fet que justament el fill de la terapeuta sexual siga tan reprimit sexualment parlant. D’altra banda tenim a Maeve que és una xica molt madura psicologicament a causa dels seus problemes familiars que li han obligat a ser així. També te més experiencia en l’ambit sexual i per aixó és la típica xica d’institut que rep tot tipus de comentaris per tindre una vida sexual més activa que la resta.

Tenim també a Eric que és un xic homosexual amb molta personalitat. Mostra la seua orientació sexual a tot el mon menys a la seua familia ja que són molt religiosos i ell sent que seria una vergonya per a ells. Al transcurs de l’historia diverses situacions homofóbiques fan que es tanque a casa trist i pensant realment que no estaba bé trasvestir-se i ser gay, però al final per altres circunstancies torna a ser el de sempre, inclús més fort que abans.

Altra situació que es dona al llarg de la serie és la marginació i la idea que es te de la gent verge . Molts personatges que són verges es veu que tenen molta pressa per deixar de ser-ho. També es veuen les demés persones com tenen una imatge de pringats dels que no han fet mai res.

Per altra banda el personatje Jackson és el tipic estudiant matricula d’honor i guanyador de les competicions d’algun esport(en aquest cas, natació) es troba molt agobiat per les seues dos mares per que no te temps de tindre vida normal com altre adolescent.

Maria Curie ha dit...

Aquesta serie em va atraure molt per el nom, ja que hui en dia molta gent tracta el tema del sexe com un tabú, i les xarrades sobre sexe que donen als adolescents en els instituts són molt simples, falta molta informació i es centren moltes vegades solament en la penetració.

En la serie es veu com la mare (que es terapeuta sexual) parla amb el fill de sexe sense censures, i viu la seua vida sexual molt lliurement. També es pot apreciar com molts dels alumnes del institut necessiten consell en el àmbit sexual, o parlar-ne d’algun problema que tenen, o alguna preocupació sobre el seu cos, la seua sexualitat, etc. Per això jo crec que seria millor si tots parlàssem lliurement de les nostres preocupacions sobre el sexe, i descobrir moltes més coses. Per exemple quan en una escena la xica no sap que li agrada en el sexe, i el protagonista li diu que te que experimentar amb ella mateixa per descobrir que coses li agraden.

Al final es la nostra vida sexual i tots volem gaudir-la, així que perquè si tenim un dubte no preguntar-lo?. Jo crec que tenim que ser més lliures i parlar de sexe com parles d’altres coses, perquè es una cosa normal, i no tens que sentir-te estrany si experimentes la teua sexualitat.

Yael Davidson ha dit...

Em pareix molt bé que en Netflix s'haja estrenat una sèrie on ens ensenyen els tabúes sexuals que solen ser normals en estes edats. Hi ha molta gent enganxada a esta plataforma, en la qual m'incloc. Quan vaig veure el títol d'esta sèrie em va cridar molt l'atenció, ja que no esperava que Netflix traguera quelcom així i també perquè conec el protagonista i m'agraden molt les seues pel•lícules, en especial la de “El xiquet del pitjama de ratlles”. D'una banda m'agrada que hi haja una sèrie on es tracten tot tipus d'actes relacionats amb l'acte sexual, però d'altra banda açò no seria necessari si tinguérem des de ben xicotets una base d'educació sexual, bo i no tan xicotets, a mí m'agradaria tindre eixe tipus de classes. Com han dit les meues companyes esta sèrie és una comèdia que aborda el tema sexual des de la perspectiva d'uns adolescents, on hi ha diferents conflictes que intenten ser resolts pel fill de la guru del sexe.

El problema és que jo esta sèrie no l'he vist i amb dos minuts que em posen de vídeo tampoc puc opinar molt sobre ella, pel que vist pareix prou interessant i té algunes escenes enutjoses i al seu torn gracioses com per exemple quan intenta la mare parlar amb el seu fill del tema de la masturbació i el xiquet no sap per on eixir, la cara és un poema.

Eva Addams y Eva Gage 1ºBH ha dit...

Sex education és una sèrie on ens mosren molts temes relaconats al sexe, com ja ens indca el títol, un d'ells es la masturbació femenina. En un capítol una chica té problemes sexuals amb la seua parella i el protagonista, Otis, li recomana que es masturbe per a que averigüe el que li agrada a ella. Ella al principi no està molt convençuda però, després s'anima i prova a masturabar-se i, encara que la primera volta li va costar una mica quan va encontrar la manera de donar-se plaer no va parar de fer-lo.

Encara la masturbació femenina és un tema tabú en la nostra societat i moltes xiques tenen vergonya de dir que es masturben o de intentar donar-se plaer, inclòs encara hi ha gent que pensa que si una xica es dona plaer a si mateixa tenint parella està faltant el respecte al seu company/a.

Una cosa bona que té aquesta serie es que mostren diferents tipus de parelles i relacions. Hi ha parelles lesbianes, gais, hetero... El tema principal d'aquest serie es com Otis ajuda amb en els problemes sexuals als seus companys d'institut. Ajuda amb temes com a masturbar-se i com masturbar, a aconseguir tindre bones relacions sexuals amb xics i xiques, a entendre la seua sexualitat...

Per Altra banda, la relació del protagonista amb el seu millor amic no encaixa dins dels estàndards socials, al amic li agrada vestir-se de la manera que es socialment vista com «femenina». I ells junts, tenen una tradició de vestir-se com a dones pel aniversari d'ell. També com es tracten es totalment distint als estàndards ja que, no tenen por ni vergonya a dir-se que s'estimen o a donar-se petons o abraçades.
A més a més tracta la pressió social per tindre relacions sexuals tant com si no tens com si tens. Si no tens perquè ets una «monja» i ningú et vol i si tens moltes i t'agraden ets una «puta». Aquest es un tema molt interessant perquè la majoria de les vegades (per no dir totes) això assoles li passa a les xiques ja que si un xic té moltes relacions sexuals i ho diu orgullós a tot el món es un «campió» però si no té no passa res i ningú li diu res. Encara que, si que es veritat que si un xic no té relacions sexuals, moltes vegades li diuen cosses com «verge» despectivament.

Opinem que fer aquesta serie en una plataforma com netflix està molt bé, ja que acostuma al joves a parlar obertament dels seus problemes i situacions sexuals i a veure amb normalitat un altre tipus de gustos.

Vanessa de Rco 1º BachC ha dit...

Ja sabem que l'educació sexual és molt escassa, per tant els més joves, al no tindre cap coneixement sobre la sexualitat, o coneixements que no són vertaders, etc, no prenen les precaucions necessàries, ja que no saben al que s'enfronten. Però esque parlar de la sexualitat s'ha convertit en un tema tabú, i la gent no parla sobre aquest perquè dóna vergonya. Aleshores, com fem conéixer als més joves informació sobre el fet essencial en la vida humana, que és la sexualitat?

Doncs per una via que tots els joves tenen accés, internet. La joventut està enganxada diàriament a les tecnologies, a internet, cosa molt trista però real, doncs caldrà informar per eixa via. Netflix, una pàgina de sèries i pel·lícules ha penjat una sèrie que tracta sobre la sexualitat, sobre la presència d'aquesta als instituts, i per tant el important que és saber els perills a què ens arrisquem si no prenem les precaucions necessàries.

Però, ara deixant de costat del qual tracta la sèrie, està bé que la sexualitat s'haja convertit en un tema tabú? Que a les escoles, que és el lloc on evolucionem i aprenem coses per a viure de manera independent en un futur i tindre cultura, no hi haja una assignatura dedicada específicament a aquest? Doncs la resposta és NO, no podem seguir considerant la sexualitat com tabú, que ens vergonye, no! Perquè prompte o tard tots anem a tindre relacions amb altra persona, i hem de ser conscients de tot per a cuidar la nostra salut.

Luthy de La Barre ha dit...

Aquesta entrada parla sobre una sèrie que s’està fent molt famosa últimament a la plataforma de pagament de ‘’Netflix’’, del gènere comèdia i protagonitzat per Ansa Butterfield, qui dóna vida al protagonista, Otis. Parlem de ‘’Sex Edutacion’’.

La veritat, aquesta sèrie no em va cridar molt l'atenció, em vaig beure el primer capítol i em semvla que té poca o cap gràcia, que els personatges són tots patètics o irritants, o bé ambdós. Vaig veure-la pensant ‘’bé a lo millor no és mala, potser es fa interessant en algun punt o hi haurà algun gir inesperat o alguna cosa així’’ però fins al final només vaig observar excuses i pretextos per mostrar situacions e imatges sexuals de manera molt forçada. Amb motiu de propaganda adolescent, supose.

Malgrat això, comentaré la sèrie comentaré la sèrie amb la informació donada pel nostre company a la seua entrada, i reconeixent els seus ‘’mèrits’’ de la manera més objectiva posible. I es que encara que per al meu gust no es desenvolupa correctament, la idea en la qual està basada la sèrie és bastant interessant; i més important encara, necessària.

Ens planteja per exemple la situació en la que és troba l'amiga d’Otis, qui té una vida sexual molt activa i sense cap protecció, a més de viure a soles en una caravana en conseqüència de tindre una mare adicta a les drogues. D’aquesta manera, la serie ens mostra com pot ser la situación de molts i moltes adolescents, de no tindre pares responsables i que per culpa d’aixó, tampoc ells ho siguen. A més, planteja el tema de l’abort (ja que la jove es queda embarassada) segons la perspectiva de si és o no ètic o moral, lo que e pareix molt interessant.

En conclusió, des-del meu punt de vista puc dir que la serie no es desenvolupa bé, però que amb això, planteja temes molt interessants, i pot ensenyar als adolescents sobre sexe (cosa molt necessària).

Jorge Davidson i Pau Goldman ha dit...

Bon dia nosaltres pensem que aquesta serie és una molt bona iniciativa per part de la pàgina de Netflix per què d’ona a veure com que ja no és un tema tabú la sexualitat i el comença a vore com un tema ja més normalitat a la nostra societat. També parla sobre la autoestima tan pobre que tenen els adolescents de la nostra època
En la nostra opinió pensem que és una serie que pot triomfar per què deprés de vore el tràiler ens ha donat molta gana d’entrar a Netflix a vore la serie, ja que crida molt l’atenció i com ja hem dit te dona moltes ganes de vore-la.

Sincerament pensem que a part de que la serie siga bona o no, (no podem dir res perquè no l’hem vist) farà una gran visibilitat d’aquest tema i la gent s’adonarà de que el temps passa i aquests temes ja no han de ser com abans que no es podia parlar, sinó que hem de parlar i estar orgullosos de la nostra sexualitat siga qual siga. Ja que per por al que diga la societat o a sentir-se excluits moltes persones no diuen la seua verdadera sexualitat i açò pot aplegar a ser un problema molt seriós per què hi han persones que per aquestes burles i amenaces per la seua sexualitat han aplegat al suïcidi.

Per aquesta raó ens agradaria dir que estem molt orgullosos d’un amic nostre gai que per qué tota la gent del poble deixara de parlar sobre ell i si era gai o no, aleshores va fer un ball als playbacks del nostre poble on el veia tot el poble incluint als seus pares va ensenyar en aquest ball (que va estar molt bé) la seua sexualitat i va triomfar al poble.

Per finalitzar volem dir que quan tinguem netflix aquesta serie va a ser una de les primeres que vegem per poder comentar-la a classe ja que pensem que pot ser un tema molt interessant per tractar ja siga en alguna classe o en tutoria. O podríem vore-la a classe per aprendre més sobre aquests temes tan interessants com els que parlen a la serie.

Angela Wolf 1º Bach C ha dit...

El temps avança i nosaltres avancem i evolucionem amb ell.

Netflix, Inc. és una empresa comercial estatunidenca d'entreteniment que proporciona un streaming de contingut multimèdia, principalment, pel·lícules, sèries de televisió i documentals. Una de les últimes sèries que ha estrenat i ha sigut molt lloada per la crítica ha sigut “Sex Education”, creada per Laurie Nunn. La clau del seu èxit està en alguns dels seus personatges, la naturalitat amb la qual tracta certs assumptes complexos i els seus punts còmics.

T'imagines que el sexe t'interessa zero i has de compartir sostre amb una mare que és una professional en aquest assumpte? Això és precisament el que li succeeix a Otis Milburn, el xic que protagonitza 'Sex Education'.

Otis és un xic verge, una cosa introvertida i la principal obsessió del qual és la seua incapacitat per a masturbar-se, de fet fingeix que ho fa. Aquest viu amb la seua mare, una terapeuta sexual desinhibida, que cada matí comença el dia amb un home diferent i té la casa plena de quadres amb postures del Kama-sutra i figures fàl·liques. En la seua pell veiem a una meravellosa, com sempre, Gillian Anderson. La cosa comença a posar-se interessant quan el protagonista decideix convertir-se en conseller sexual dels seus companys de classe amb l'ajuda de Maeve, la xica dolenta de l'insti. Una parella de negocis que a simple vista no peguen però que funcionen perfectament.

Aquesta sèrie ha sigut molt ben acollida pel públic i la crítica, ja que en tracta temes difícils relacionats amb les experiències sexuals primerenques, la dolorosa realitat de la pubertat i la necessitat urgent d'una sexualitat inclusiva; un fet molt important i necessari per a la nostra societat. En aquesta sèrie es parlen sobre tots els assumptes que preocupen els adolescents sense embuts i reflecteix el sexe de la mateixa manera amb escenes explícites.

El primer tema que es tracta en la sèrie són les experiències sexuals primerenques i l'obligació o pressió sota la qual se senten molts adolescents, sobretot homes, per a mantenir-les. Com es veu en el primer capítol de la primera temporada, Otis s'avergonyeix de no haver mantingut relacions sexuals perquè tots els seus amics ja han perdut la seua virginitat a l'estiu, per la qual cosa es sent pressionat fins al punt que li diu als seus companys que es masturba, quan és mentida. En aquest cas, podem veure el gran problema pel qual passen moltes persones, sobretot homes, per a mantenir relacions sexuals, ja que si no ho fan, deixen de ser masculins, són maricas, són uns immadurs…

Un altre dels temes importants que es tracten és la falta de consideració per la dona i la seua sexualitat. Després de mantindre relacions sexuals Adam i Aimee, Aimee es sent obligada a fingir un orgasme. Com ja vam veure en l'entrada “Dret al plaer”, més del 70% de les dones no arriben a l'orgasme, i això es deu al menyspreu que reben les dones i a la poca importància que se'ls dóna, a elles com a la seua sexualitat. D'aquesta manera, moltes dones es senten obligades a fingir l'orgasme, ja que si no ho fan, se'ls considera immadures, que tenen algun problema….

Angela Wolf 1º Bach C ha dit...

També trobem un altre problema molt freqüent en la nostra societat reflectit en aquesta sèrie. Actualment, quan una dona es fica al llit o es besa amb diversos xics passa directament a ser considerada una puta, una bruta, promíscua… en canvi, quan es tracta dels homes, són uns campions. És evident que és injust, però tot i que ho és, sembla que a la gent no li importa prou per a actuar. Això no és una lluita només de dones, sinó d'homes també.

Finalment, trobem a la mare de Otis, la Dra. Jean F. Milburn (una coneguda terapeuta sexual) i el paper tan important que exerceix en la sèrie. Otis en un primer moment s'avergonyeix del treball de la seua mare, quan realment exerceix un treball molt important, i mes per als adolescents que estan en una etapa de creixement i de conéixer-se a ells mateixos.

És per tot que aquesta sèrie ha rebut tan bones crítiques, ja que dóna pas i obri als adolescents a conéixer i a conéixer-se. Reflecteix molts dels problemes pels quals poden passar els adolescents i els tracta sense embuts i de forma clara. El sexe també cal ensenyar-lo.

LUCÍA STONE ha dit...


Impressionant aquesta entrada sobre la nova sèrie "Sex education"serie original de Netflix. Anys passats t’hauries imaginat que en una plataforma tan popular com és Netflix posarien una sèrie que parla sobre sexe sense qualificar-la com un articule porno?

Aquesta sèrie aborda diversos temes relacionats amb la sexualitat i els temes tabú que la majoria de vegades no es parlen durant l'adolescència. Crear una sèrie on es tracten aquestes qüestions, és una bona forma d'arribar a nosaltres els adolescents, ja que la majoria veiem series.

Sex Education, és una sèrie que parla de la masturbació (tant masculina com femenina), de l’autoestima dels adolescents, la diversitat sexual, l’enamorament, la importància de la protecció a l’hora de mantenir relacions sexuals, les expectatives, l'avortament, les diferents inseguretats, la pressió que es pot sentir la primera vegada, inclús fa una crítica a la pèssima educació sexual que rebem els joves.

Aquesta sèrie ens mostra, fins i tot, l'important que és deixar espai als teus fills. La pressió a la qual es veu sotmés el seu protagonista Otis. La seua mare és capaç de sobrepassar límits, com inspirar-se en el seu problema per a escriure el seu llibre.

La sèrie enfoca una realitat, els joves comencen a practicar relacions sexuals cada vegada més prompte i ho practiquen sense el suficient coneixement sobre el tema provocant que hi haja casos en les quals succeeixen embarassos no desitjats (com en el cas de l'amiga del protagonista) o en la qual sigues contagiat per una malaltia de transmissió sexual.

Personalment crec que està molt bé aquesta sèrie, per uns quants motius, com el fet que es tracten temes com la privacitat dels adolescents, la masturbació de cadascun, el tema de l'homosexualitat i de l'avortament, etc.

En conclusió, que Netflix s’haja decidit a realitzar aquesta sèrie, és un gran pas per a llevar el tabú al tema del sexe. A més a més crec que a poc a poc moltes més persones, plataformes, empreses, etc. S’aniran sumant a aquesta tendència.