17 de nov. 2019

Orgull intersex

La top model belga Hanne Gaby Odiele va eixir de l'armari com a intersex l'any 2017. Va descobrir que era intersexual quan tenia 17 anys. Els seus cromosomes “sexuals” eren XY, però el seu cos no assimilava les hormones masculines, de manera que es va desenvolupar amb aparença femenina. Tal com ella mateixa explica en aquest vídeo, prop del 2% dels bebés naixen intersexuals, és a dir, amb una anatomia sexual o reproductiva que no sembla encaixar en les típiques definicions binàries per al masculí o femení. La majoria de professionals de la medicina qualifiquen aquest fet d’anomalia o patologia i, segons el tipus, estableixen diversos síndromes: hiperplàsia suprarenal congènita, síndrome d’insensibilitat als andrògens, hipospadies, síndrome de Klinefelter, síndrome de Turner, etc. 

Hanne no va rebre cap explicació per part dels seus pares o metges més enllà de l’advertiment que no podria tindre fills. Odiele relata que als 10 anys li varen extirpar les gònades ja que, suposadament, podien causar càncer pel fet de no haver descendit i estar dins del cos, encara que hi ha un percentatge similar de risc de contraure càncer de mama, i no per això els lleven els pits a totes les dones. Al 17 anys, va descobrir el que li passava en una revista juvenil holandesa que parlava d'una xiqueta intersexual. Hanne es va tranquil·litzar en veure que no era ni un monstre ni l’única al món. Amb tot, els pares li van dir no ho contara a cap persona; la mateixa advertència va vindre de part dels metges que l’atenien, ja que, segons deien, no l'entendrien ni trobaria ningú que l'estimara. 

Hanne es va convertir en una model d'èxit, i l’any 2017 va decidir eixir públicament de l’armari com a persona intersex. Abans ho havia contat al que ara és el seu marit, i després ho digué a la resta d’amistats, sense que res canviara en la seua relació. Com a activista pels drets de les persones intersex, la jove danesa s’enorgulleix de les magnífiques reaccions que ha tingut la seua visibilització. Per exemple, uns pares li varen escriure per a dir-li que després de sentir-la havien decidit no operar el seu fill@ intersex fins que no tinguera edat de consentir. 

Per a la model danesa, les cirurgies es fan per por als cossos no binaris, i defensa que haurien de deixar de fer-se sense el consentiment dels menors. A més, la majoria d’operacions tenen conseqüències negatives, com ara la menopausa prematura, l’osteoporosi o la no menys important pèrdua de sensibilitat genital (amb la dificultat o impossibilitat d’arribar a l’orgasme). 

Hanne i gran part dels activistes intersex –també les seus famílies– estan fartes d’ocultacions, i reclamen que el tema es conega per part dels professionals de la salut, dels educadors/es i, en general, per tot el món, i que aparega, per exemple, en els llibres de text (mireu el vostre llibre de Biologia a veure si en diu alguna cosa!!). Demanen que ningú mire la intersexualitat com si fora un fet estrany o una monstrusitat –i menys que ningú els metges/esses que els atenen–, ja que la immensa majoria de persones intersex tenen uns cossos perfectament saludables dels quals no tenen per què avergonyir-se. A més, són éssers humans que tenen dret a l’autodeterminació corporal i a operar-se o hormonar-se només si ho desitgen, després de conèixer tots els avantatges i inconvenients d’aquests procediments.

El dia 26 d’octubre és el Dia de la visibilitat intersex, i el dia 8 de novembre el Dia de la solidaritat intersex. Celebrem-ho i ajudem a visibilitzar la I com es mereix!!

Ací podeu veure la model en una desfilada per a Fashion Channel:


En aquest vídeo What It's Like To Be Intersex hi ha joves intersex parlant de la seua experiència. 

I en l'etiqueta Intersexualitat, podeu veure més entrades sobre el tema.

42 comentaris:

Elisa Carreño ha dit...


Abans de començar volia dir què jo mai havia escoltat d’aquest orgull.

Em pareix què va tindre molta valentia mostrar-se al mon sent una persona coneguda i hem va sorprendre quan vaig escoltar que hi han moltes persones amb aquesta situació. La gent no ha de mirar-los amb cara rara perquè elles també son persones normals com nosaltres i no son cosses estranyes. La seua valentia la hauria de tenir-la tota la gent i no amagar-se en una persona que no son.

La meua conclusió és què mai tenim què ser el que no som solament per ser acceptats per la societat o el nostre entorn.

Rania Wieck ha dit...

Jo pense que Hanne es una persona molt valenta per no amagar-se de la gent a pesar de ser intersexual, i per estar orgullosa de ser-ho sense que la gent la discrimine per ser com es. També pense que la gent deuria de respectar a tot el mon, ja siga xic o xica, siga intersexual o com siga,que no pensen que les persones que son intersexuals son menys per ser-ho, i no posar prejudicis o limitar a la gent per això, Hanne es una xica molt decidida ja que ha demostrat que persones com ella no son menys i poden treballar del que siga sense posar barreres.

La gent hui en dia te que considerar aquest tema com alguna cosa normal i no com un tema tabú, perquè hi ha gent que pateix això i encara que siga una minoria aquesta gent es mereix el mateix respecte i que la gent sàpiga del tema i que hi ha de haver especialistes del tema, mes operacions i mes informació sobre aquest tipus de sexualitats tant per a la gent que ho pateix o per la gent,familiars,amics,parelles de la gent que ho padeix.

Eva María ha dit...

En el text es parla sobre una model anomenada Hanne, la qual és intersexual, la qual cosa és que contenia els cromosomes «sexuals» XY, però les seues hormones masculines no anaven i es va desenvolupar con una xiqueta. Ella ens explica un poc sobre la seua vida i diu que des de els 17 anys ha sigut operada varies vegades es contra a la seua voluntat.

Això no em pareix bé perquè és una persona com qualsevol altra. Que els infermers diuen i convencen als seus pares que es s’hauria d’operar perquè es un monstre, o perquè en un futur podria patir un càncer em pareix vergonyós. Qualsevol persona pot patir un càncer i no per això els operen. Per a mi seria convenient que la intersexualitat es normalitzara, això li pot passar a qualsevol, es s’hauria de difondre pels llibres i que les persones no les pareixen monstres.

Myriam ha dit...

Em vaig pareixer que hanne va tindre molta valentia a mostrar-se al mon como una persona intersexual i em vaig sorprende que se fera tan famosa.



Pense que yo no habria sido tan valent com hanna si estiguera en la seua situació.

Yasmina ha dit...

Em pareix què es molt forta mostrar-se al mon i que es una persona famosa i hem va sorprendre que hi han moltes persones de aquesta situació que son de intersex. Jo opine que eixes persones que son de intersex son persones normal com tothom i aleshores no tenim que mirar-los de forma mala ni rara perquè al final son persones com nosaltres, tenim que donar-les respect i mirar-les amb alegria com fem amb nostra família o amb els nostres amics etc. I eixes persones que siguen de intersex han de ser valents i tenen que saber respondre a la persona que el mire de forma estranya o el burle. Eixe es el meu comentari sobre les persones de intersex.

salva ha dit...

ES SABUT QUE LES PERSONES INTERSEXUALS NO SON aceptades amb normalitat. La valentia de Hanne para aceptar com es verdaderament i el seu cromosoma xy es respectable. Hanne es una xica molt decidida ja que ha demostrat que persones com ella no son menys i poden treballar del que siga sense posar barreres.

Jo pense que es un exemple para tots els transexuals.

Daiana Palade ha dit...

Hanne és una persona que es intersexual i tenia el seu cromosoma XY però els masculins el cos no els va acceptar. Els metges solen convéncer a els pares pera operar, i encara que la persona a la que van a operar no vola la obliguen a fer-ho, em pareix molt mal les persones tenen que decidir ja que es el seu cos i la seua vida ningú ha de decidir per ha tu.

En una altre paràgraf va posar que ara es un exemple a seguir i que ara la gent no es toma la intersexualitat com quelcom roin.

Xavi Bon ha dit...

Me pareix molt bé el que va fer la xica, altra persona no hauria dit res però ella ho va dir i a demes enfront de moltes persones (perquè era model), per altra part me pareix mal el que van fer els pares i el metge perquè li tenien que haver dit el que li passava al principi, no després perquè la xica se sentia diferent i li donava vergonya dir-lo.

Pense que jo no l'hauria dit per por a que me critiquen altres persones per ser intersexual però per altra part me pensaria operar-me com totes les persones intersexuals fan.

Hada d'Aquitània ha dit...

En la meua opinió pense que no hi ha que descriminar a ningú per ser diferent a nosaltres. Aquesta xica ha patit molt per la seua condició, la intersexualitat, que és una condició minoritaria de la resta del món. Ella va nàixer amb dos testicles, però quan era petita, li varen llevar els testicles. Actualment té un clítoris més gran que la mitjana, però fa vida normal com qualsevol persona. Tindre aquesta condició no ha impedit que ella tinga el treball que ella vulga, ni que puga conseguir tot el que es proposa. En la actualitat persones amb intersexualitat lluiten per no tindre una mutilació genital, i poder ells mateixos decidir que ser o que fer en la seua vida.

Paula Mahler ha dit...

Aquesta entrada va sobre Hanne Gaby Odiele que es una persona intersex, es dir ella va naixer sent xic i xica a la mateixa vegada. Als deus anys li van llevar les gonades per a que no hi causara cancer. Al 2017 va eixir del armari com a una persona intersesx cosa de la que ella no s’arripentix en cap moment.
Hanne pensa que quan naix una persona intersex no hi ha que operarla ja que a la majoria de xiquets intersex els operen de menuts amb molts pocs anys i fan que se ho calle perque segons ells la gent no li va a voler, ella diu que les aquestes operacions es deurien fer amb consentiment del menor, ja que com so fan de menuts no els demanen permis per a fer-ho.
En la meua opinio es deuria demanar permis al xiquet quan ja sigua un poc mes major i siga concient del que fa i si ell/ella vol operarse pues endavant.

Ruben i marc ha dit...

Nosaltres per començar mai havíem escoltat res sobre aquest tema, del orgull intersex.

A nosaltres ens pareix molt valent el que va fer la modelo Hanne perquè hi ha gent que té molta por a expressar-se públicament. Totes les persones han de respectar-se siguen com siguen.

Hanne era una xiqueta que va nàixer com home i li varen tallar els testicles i el clítoris. Ella més tard es va sentir dona i va eixir del armari en el 2017 als 17 anys. Ens pareix molt correcte el que va fer Hanne perquè va ser molt valent per la seua part.

Dylan Carreño ha dit...

A mi hem pareix be que haja refet la seua vida, el seu problema es molt minoritari però hi ha bastant gent intersexe, a ella li passa des de petita, li van operar sense haver-li preguntat a ella de xicoteta no es queixaria perquè o ho sabia supose, però que es major jo crec que ja es va queixar.

Eixe malformació es rara, com la majoria, però eixa no es pot vore, es suposa que la operaven perquè els testicles li podien donar càncer, ara no te testicles i te clítoris, però el que passa es que igual no el te be format o ho te mes gran.

Selene y Arantxa ha dit...

Aquesta vídeo parla de una xica que va nàixer amb el reproductor maculí però el seu cos no assimilava les hormones masculines i tenia aparença femenina ,els seus pares no volien dir li el que li passava .Desprès d’un temps es va a donar que no era l'única que era així i els seus pares li van dir que era Intersexual però li van recomanar els pares i els metges que el millor era que no parlara de aquest tema amb ningú, perquè ningú li estimaria.


Nosaltres pensem que no deuria ser un tema tabú ja que cadascun es com es i no es pot fer res i amagant el que es el se va a sentir pitjor perquè pensara que es un vitxo rar , que ningú ho voldrà per com és i es sentirà a soles per no tindre a ningú .

Ignasi Mozart ha dit...

A mi em pareix que aquesta xica va tindre molta valentia perquè dir que es intersexual sent top model no es fàcil. Aquesta xica es molt valenta. A vegades les persones que son intersexuals no diuen que son intersexuals per vergonya, les persones intersexuals tendrien que dir-lo sense por com aquesta xica. La intersexualitat es quan una persona te cos de dona però per dins es un home.

Les persones tenen que apreciar com son i NO tenen que tindre por per ser intersexuals perquè tampoc es per tant. Algunes persones si son valents com aquesta xica per que aquelles persones no tenen por i així té que ser.

Virginia i Sandra Garcia ha dit...

Com bé diu aquesta entrada, les persones intersexuals quasi no tenen visibilitat. Per exemple, a la nostra classe a penes hi havia cinc alumnes que sabien el que volia dir intersexual.

Normalitzem-ho, fiquem-ho als llibres de biologia, incloem persones així a les pel·lícules o sèries inclús per als més menuts; en conclusió, donem visibilitat a l’assumpte, que no se senten a soles, recolzem-los i ajudem perquè no hi haja crítiques al respecte, etc.

Els pares i mares dels bebés intersexuals hauríem d’esperar-se que els seus fills/filles tingueren l’edat suficient per elegir el que volen fer amb el seu cos. La intenció dels tutors d'aquests xiquets/es és definir-los el sexe, i al món hi ha quasi un 2% de gent intersexual! Per què hem de canviar-los? A la fi són persones normals i corrents, igual que la gent amb vagina o penis, no han d’amagar-se ni ocultar la seua identitat.

isaac newton ha dit...

Aquest tema em pareix interesant perqué es cert que avegades les persones en tenim por
d´enfrentar cosses noves o que a la vista de la societat , no es molt normal.

Aquesta modelo ha sigut molt valenta al dir que es intersexual,i valenta per que?
Per que va dir el que era sense importar-li el que pugueren dir el reste de persones,es una persona nomal i corrent assoles amb una diferencia,que la fa única.

Tenim que aceptar a les persones com són,sense importar-nos la diferencia,tots som persones,tots tenim drets,tots tenim diferencies,tots tenim sentiments,tots...

Tots som iguals.

Raquel Hamler ha dit...

Hola,sóc Raquel Hamler i ara opinaré sobre aquesta entrada:
en principi, jo crec que Hanne Gaby Odiele, és molt valenta per la seua part d’eixir de l’armari i fer-ho en públic.

En la meua opinió,crec que les persones intersex no es s'han de avergonyir de res,perquè són persones,no són ni monstres,ni extraterrestres,assoles que en vegada de tindre sols un aparell, te els dos, cosa que no es habitual, ni estranya,també crec les persones intersex que naixen, no els seurien d’operar de res,ja que l’operació és irrebersible i quant la persona siga major pot ser que es penedisca del que han fet els seus pares,en això vull dir que,no operen de xicotets, si no que l’operen quan siga major i puga opinar per ell mateix.

Sofia de DIa ha dit...

Hola, avui parlaré dels intersexuals, de l’entrada i del que faria jo.

Primer vaig a dir el que feria si el meu fill naix intersexual, l’operaria, li posaria un nombre intersex , li tractaria en masculí, per ser el genere genèric, i li contaria prompte que va nàixer amb esta condició rara. Es una condició com qualsevol, molt escassa, però com totes, no li diria que no el contara però que tinga ull perquè n’hi ha molt ximple en el món.

Hanne és molt valenta, es cert, enfrontar-se als seus pares i lluitar per els seus drets es molt important, no son monstres sinó persones com nosaltres amb una condició. Es clar que els pares deuen fer el que creguen millor per els seus fills i si el fan bé no deuria haver-hi problema en operar-lo però la postura de Hanne Gaby no es incorrecta, son formes de vore-ho i es deuria poder fer el que ves millor.

Dani Bon i juanjo Orsina ha dit...

Nosaltres opinem que la actitud d’aquesta modelo belga es mol valenta perqué podria haver-se capficat en problemes amb la agencia, la premsa etc. Ens pareix mólt bé l’actitud dels seus pares que van esperar a que la xica fora major y responsable per a que ella decideixca el seu sexe.

La acceptació de la gent va ser molt positiva, la gent li va suportar molt i va ser mpolt ben acceptada. La majoria de la gent intersex està farta de que s’oculte aquest tema i volen que es conega més. Seria una bona idea que la gent s’adone a una xicoteta edad per a normalitzar-lo.

En coclusió, aquesta extranya anomalia del cós deuria de ser molt més acceptada y compartida per tot el món i no es deuria de considerar una enfermetat ni un problema si no una anomalia.

Samara Leonarda i Amparo Bolena ha dit...

Nosaltres opinem que l’actitud d’aquesta dona va tindre molt bona actitud al mostrar-se com a intersexual sense la importància del pensament de la gent.
Estic a desacord amb el que varen fer els seus pares d’operar-la i quitar-li els testicles em pareix injust perquè si haguera volgut fer-se xic ja tendria testosterona i no tindria de tomar-se pastilles.

La gent intersex no tenen que sentir-se menys que les persones que no ho son i tenen que estar orgullosos per com son i no tindre por del que pensi la gent ni als comentaris.
Al contrari que la gent té que donar suport a que els xiquets que naixen intersexuals i que els pares no tomen l’opció d'operar-lis sense el que vulga la persona.

angel ha dit...

Una modelo anomenada Hanne Gaby Odiele va anunciar la seua sexualitat
a l’any 2017, va descobrir com es sentia als 17 anys.
Prop d’un 2% dels bebés naixen intersexuals, es a dir amb una anatomia sexual, Hanne no va rebre cap dels seus pares ni dels metges.
Hanne va triomfar al mon de la moda a l’any 2017, Hanne es danesa i esta casada amb el seu home.

Rosa Sanchis ha dit...

Correcció del comentari de Sofia de Dia

Hola, avui parlaré dels intersexuals, de l’entrada i del que faria jo.

Primer diré el que faria si el meu fill nasquera intersexual: l’operaria, li posaria un nom intersex, el tractaria en masculí, per ser el gènere genèric, i li contaria prompte que va nàixer amb aquesta condició rara. És una condició com qualsevol altra, molt escassa però com totes; no li diria que no ho contara però sí que tinguera ull perquè hi ha molt de ximple en el món.

Hanne és molt valenta, és cert: enfrontar-se als seus pares i lluitar pels seus drets és molt important; no són monstres, sinó persones com nosaltres amb una condició. És clar que els pares han de fer el que creguen millor per als seus fills, i si ho fan bé no hauria d’haver problema a operar; però la postura de Hanne Gaby no és incorrecta ja que són formes de vore-ho i s’hauria de poder fer el que es vera millor. 22.11.19

Correcció del comentari de Raquel Hamler

Hola, sóc Raquel Hamler i ara opinaré sobre aquesta entrada. En principi, crec que Hanne Gaby Odiele és molt valenta d’eixir de l’armari i fer-ho públic. Les persones intersex no s'han d’avergonyir de res perquè són persones, no són ni monstres ni extraterrestres; solament els ocorre que en lloc de tindre un aparell, en tenen els dos, cosa que no és habitual. També crec que a les persones intersex no les haurien d’operar de res ja que l’operació és irreversible i quan la persona siga major pot ser que es penedisca del que han fet els pares. Amb això vull dir que no els operen de xicotets, sinó que ho facen quan siguen majors i puguen opinar per ells mateixos. 22.11.19

Rebeca Maconchy ha dit...


Bon dia. M’ha paregut molt interessant aquesta entrada; no coneixia res sobre la intersexualitat. Després d’informar-me amb els vídeos i amb el post he pres les meues conclusions.
Primerament, aquest tema no té la suficient visibilitat que caldria tenir (com diuen les persones del vídeo). Em sembla malament que els pares de les persones intersexuals obliguen a operar-se als seus fills siguent menors d’edat abans de que puguen saber el que volen . El pitjor és que els enfronten a una sèrie de riscos molt greus únicament per a que encaixen en un gènere determinat. A més, els animen a no contar-ho, provocant que es senten “monstres”; la realitat no és així, hi ha molta més gent com ells. Els metges també participen fent diagnòstics falsos amb motiu de que les persones amb aquesta condició hagen de rebre a una intervenció amb la que no estan conformes (supose que per els diners). Em pareixen molt valentes les persones que ixen de l'armari, sobre tot quan són famoses, com és el cas d'aquesta top model, Hanne Gaby.
En definitiva, l’intersexualitat es deuria normalitzar, sobre tot per als pares i els metges. Haurien d’entendre que no existeixen només dos gèneres i per aquesta raó no han de forçar a fills i pacients a encaixar amb un d’ells.


Nacho Beach ha dit...

Hola soc Natxo i os vaig a parlar un poc sobre que es ser intersexual, antiguament s’anomenava "Emafrodita” eixa paraula era molt discriminatòria d’ons se va a cambiar a la paraula intersexual que significa que no te gènere definit, lo que no em pareix bé que es el pares de Hanne Gaby havien elegit el seu gènere, es podrien esperat un pocs anys per a saure si era xic o xica.

Hanne Gaby va a créixer con el cos de xic ja que els seus pares pensaves això, quan tenia 17 anys es va a cambiar gènere femení per que ella era una dona. Es va fer modelo, quan es va enterar que era intersexual el metges y els pares el van dir que no el diguera per el simple fet de que no està bé vist les persones intersexual, ella primer es va dir al seu marit, després a els seus amics y després a tot el món.

Gràcies a ella hara hi ha gent que sap que existeixen altre gènere que es el gènere intersexual.

Adrian Price i Amanda ha dit...

Estem molt d’acord amb el últim paràgraf, ya que les persones intersexuals deurien estar més reconegudes.

Pensem, que eixes persones poden decidir operar-se o no, però els pares no deberien elegir el sexe del seu fill. També opinem que si ets intersexual no deuries sentir-te desplaçat, deuries de portar-lo amb orgull.

Altres persones famóses com Lady Gaga, també son intersexuals. Aquest es la seua declaració després de que la gent el suposara: “No es algo de lo que me avergüence, es sólo que no voy por ahí contándoselo a todo el mundo. Sí, tengo ambos genitales, masculinos y femeninos, pero me considero una chica. Un poco de pene no interfiere demasiado en mi vida. La razón por la que no he hablado de ello es porque no es algo importante para mi. No es que todas vayamos por ahí hablando de nuestras vaginas. Creo que es una oportunidad genial para que otras personas con géneros múltiples se sientan más a gusto con sus cuerpos”

En conclusió, que sigues intersexual no significa ser un monstre. Tu tens la opció de dir-lo o no.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola, Sofia,

El teu comentari em desperta molts interrogants: qué és un nom intersex?, per què tractaries el teu fill/a en masculí? On diu que el masculí siga el gènere genèric?

No sé si coneixes el terme "androcentrisme", que és precisament el que defineix el que tu fas en considerar que el gènere genèric és el masculí. L'androcentrisme és la forma subtil o més dissimulada que pren el masclisme en les cultures com la nostra, on ser obertament masclista no queda bé.

D’altra banda, operar no és un simple procediment estètic: no és una arracada a l’orella o un pírcing. Les operacions genitals toquen fibres i òrgans molt sensibles i tenen conseqüències irreversibles, per exemple, osteoporosi prematura o impossibilitat d’arribar a l’orgasme, entre d’altres. A més, donar per fet que els pares i les mares volen el millor per als fills/es, no assegura que, efectivament, les seues decisions siguen el més positiu per a aquests/es. De fet, el món està ple d’exemples on passa justament el contrari. No creus que hauria de decidir la persona i no la seua família? Per què s'hauria d'operar abans que la persona puga decidir? Per tal que les persones "ximples" estiguen contentes?

3r A ha dit...

Correcció de comentaris:

 Xavi Bon ha dit...

Em pareix molt bé el que va fer la xica, una altra persona no hauria dit res però ella ho va dir i a més enfront de moltes persones (perquè era model). Per altra part em pareix malament el que van fer els pares i el metge perquè li haurien d’haver dit el que li passava al principi, no després perquè la xica se sentia diferent i li donava vergonya dir-ho.

Pense que jo no ho hauria dit per por a que em criticaren altres persones per ser intersexual, però per altra part em pensaria operar-me com totes les persones intersexuals fan. 21.11.19
 
 Hada d'Aquitània ha dit...

En la meua opinió no s’ha de discriminar a ningú per ser diferent a nosaltres. Aquesta xica ha patit molt per la seua condició, la intersexualitat, que és minoritària al món. Ella va nàixer amb dos testicles, però quan era petita, li’ls varen llevar. Actualment té un clítoris més gran que la mitjana, però fa vida normal com qualsevol persona. Tindre aquesta condició no ha impedit que tinga el treball que vulga, ni que puga aconseguir tot el que es proposa.
En l’actualitat persones amb intersexualitat lluiten per no tindre una mutilació genital, i poder ells mateixos decidir què ser o què fer en la seua vida. 21.11.19
Molt bon comentari, Hada! 
 
Paula Mahler ha dit...

Aquesta entrada va sobre Hanne Gaby Odiele, que és una persona intersex, és a dir, va nàixer sent xic i xica a la mateixa vegada. Als deus anys li van llevar les gònades perquè no causaren càncer. Al 2017 va eixir de l’armari com a una persona intersex cosa de la qual ella no se’n penedix en cap moment.

Hanne pensa que quan naix una persona intersex no se l’ha d’operar ja que a la majoria de xiquets intersex els operen de menuts amb molts pocs anys i fan que s’ho callen perquè segons ells la gent no els voldrà. La model diu que aquestes operacions s’haurien de fer amb consentiment del menor, ja que com els ho fan de menuts no els demanen permís per a fer-ho.

En la meua opinió, s’hauria de demanar permís al xiquet quan ja siga un poc més major i siga conscient del que fa, i si ell/ella vol operar-se, doncs endavant. 21.11.19

 Ruben i marc ha dit...
Nosaltres, per començar, mai havíem escoltat res sobre aquest tema de l’orgull intersex. Primer de tot, volem dir que ens pareix molt valent el que va fer la model Hanne perquè hi ha gent que té molta por a expressar-se públicament. Totes les persones han de respectar-se siguen com siguen.

Hanne era una xiqueta que va nàixer com a home i li varen tallar els testicles i el clítoris. Ella, més tard, es va sentir dona i va eixir de l’armari en el 2017 als 17 anys. Ens pareix molt correcte el que va fer Hanne perquè va ser molt valent per la seua part. 21.11.19

Joan Smyth ha dit...

Hui vaig a parlar sobre la intersexualitat, aquest nom mai l’avia escoltat però si que hem varen contar els meus pares que uns xiquets o xiquetes podien nàixer dones o homes però tindre aparell reproductor del sexe contrari.

A mi no hem pareix mal que una persona siga intersexual perquè seguix sent un humà com nosaltres, també aquestes persones tindrien que opinar o tindre el dret de decidir el que ells vulguen, aleshores hem pareix be que aquestes persones diguen que li pasa públicament i no tindre por de que li diguen res, perquè sempre tenen a alguna persona al seu costat acollant-li, el que a fet aquesta dona es de valentia i un referent per al mon.

Rebeca Maconchy ha dit...

Bon dia. M’ha semblat molt interessant aquesta entrada; no coneixia res sobre la intersexualitat. Després de veure ambdós vídeos he construït la meua opinió.

Aquest tema no té la suficient visibilitat que caldria que tinguera (com diuen les persones del vídeo). Em sembla malament que els pares de les persones intersexuals obliguen els seus fills a operar-se quan encara són menors d’edat, abans de que puguen saber el que volen. Els enfronten a una sèrie de riscos molt greus únicament perquè encaixen en un gènere determinat. A més, els animen a no contar-ho, provocant que es senten “monstres”; la realitat no és així, hi ha més gent com ells. Els metges també participen fent diagnòstics falsos amb motiu que les persones amb aquesta condició hagen de rebre a una intervenció amb la qual no estan conformes (supose que pels diners). Em pareixen molt valentes les persones que ixen de l'armari, sobretot quan són famoses, com és el cas d'aquesta top model, Hanne Gaby.

En definitiva, la intersexualitat s’hauria de normalitzar, sobretot per als pares i els metges. Haurien d’entendre que no existeixen només dos gèneres i per aquesta raó no han de forçar a fills i pacients a encaixar amb un d’ells.

Anònim ha dit...

Hanne Gaby va descobrir que era intersexual molt jove y li va contar als seus pares,mentre que altres ara en la actualitat no tenen tanta llibertat y confiança per a fer-ho hui en dia.

Es comprensible que moltes persones que pasen per aquesta situació es vulguen operar,pero aço pot causar enfermetats molt greus com la menopausia prematura o perdre la sensibilitat genital,a molta gent li dona vergonya confesar-ho pero lo millor es contarlo al teu cercle de confiança y familia,encara que siga una mica dificil la model ha conseguit desfilar per a la marca channel aixi que si ella pot,tu també!

Ivan Beach ha dit...

Mai havia escoltat res ni sobre l’orgull intersex ni sobre Hanne Gaby Odiele, però després de llegir l’article em pareix molt mal el que van fer tant els mèdics com els pares. No deurien d’haver-la operat tant prompte assoles perquè deien que era un monstre o que ningú la voldria, es deurien d’haver esperat a quan ella tinguera l’edat de consentir.

La seua historia es admirable, ja que després de triomfar com a model va tindre el valor d’eixir de l’armari públicament. Açò va ser molt arriscat, ja que la seua carrera es podria haver acabat en eixe moment, però afortunadament la gent va rebre bé la seua orientació sexual.

També em pareix bé perquè molta gent intersexual es va sentir identificada, i, com diu el text, va ajudar a molts pares per a tomar la decisió de no operar als seus fills i filles abans de que no tingueren els anys corresponents per a decidir per si mateixos.

Alba ha dit...

Hanne Gaby va descobrir que era intersexual molt jove y li va contar als seus pares,mentre que altres ara en la actualitat no tenen tanta llibertat y confiança per a fer-ho hui en dia.

Es comprensible que moltes persones que pasen per aquesta situació es vulguen operar,pero aço pot causar enfermetats molt greus com la menopausia prematura o perdre la sensibilitat genital,a molta gent li dona vergonya confesar-ho pero lo millor es contarlo al teu cercle de confiança y familia,encara que siga una mica dificil la model ha conseguit desfilar per a la marca channel aixi que si ella pot,tu també!

Adrian Price i Amanda Colbramo ha dit...

Estem molt d’acord amb l’últim paràgraf, ja que les persones intersexuals haurien d’estar més reconegudes. Pensem, que eixes persones poden decidir operar-se o no, però els pares no tenen perquè elegir el sexe del seu fill. També opinem que si ets intersexual no has de sentir-te desplaçat, sinó portar-ho amb orgull.

Altres persones famoses com Lady Gaga, també són intersexuals. Aquesta és la seua declaració després de que la gent el suposara: “No és una cosa de la que m'avergonye, és solament que no vaig contant-lo per tot arreu. Sí, tinc ambdós genitals, el femení i el masculí, però me considere una xica. Un poc de pene no infereix molt en la meua vida. La raó per la qual no he parlat d’això és perquè no és important per a mi. No és que totes anem parlant de vagines. Crec que és una oportunitat molt bona perquè les persones amb gèneres múltiples puguen sentir-se més a gust amb el seu cos. ”
(https://www.ambienteg.com › Música)

En conclusió, que sigues intersexual no significa ser un monstre. Tu ens la opció de dir-lo o no

Joan Smyth ha dit...

Correcció de l’article d'opinió


Hui vaig a parlar sobre la intersexualitat, aquest nom mai l’avia escoltat però si que em varen contar els meus pares que uns xiquets o xiquetes podien nàixer dones o homes però tindre aparell reproductor del sexe contrari.

A mi no em pareix mal que una persona siga intersexual perquè seguix sent un humà com nosaltres, també aquestes persones haurien d’opinar o tindre el dret de decidir el que ells vulguen, aleshores em pareix be que aquestes persones diguen que li passà públicament i no tindre por de que els diguen res, perquè sempre tenen a alguna persona al seu costat donant-los suport , el que a fet aquesta dona es de valentia i un referent per al món.

Carlos ha dit...

Jo crec que la gent que mira la intersexualitat com si fora alguna cosa d’un altre món o no ha entès bé el seu significat o a soles ho fan perquè volen, perquè ser intersexual no es cap malaltia, és més, la majoria tenen un cos molt saludable. Els que els miren com a monstres han de pensar molt sobre açò. També els que volen operar als xiquets, que pregunten les conseqüències negatives i positives, i que pensen si mereixen la pena les conseqüències negatives per algunes positives, també podrien pensar si seria millor que deixaren que el xiquet o xiqueta decidisca quan tinga edat per a decidir,si vol o no fer la operació. I per a acabar els que son intersexuals que ho diguen, que no ho amaguen i no s'han de avergonyir-se de ser-ho.

Neus y Noemí ha dit...

nosaltres pensem que Hanne, és molt valenta per eixir de l'armari i mostrar-se al món tal com és realment, ella no és cap monstre, és una persona normal i corrent que no s'ha format bé genèticament ja que els seus cromosomes eren XY . Els seus pares no li van donar cap explicació del que li havia passat de xicoteta a pesar de què seria prou important per a ella i havia de saber-ho, ella senzillament va voler ser com realment es sentia i no amagar res a pensem que ha sigut el millor que podria haver fet perquè si yo hagera amagat, hauria eixit a la llum i no per part d'ella sinó perquè els altres anirien dient-ho

3r B ha dit...

Correccions de comentaris:

Alba:

Hanne Gaby va descobrir que era intersexual molt jove i els ho va contar als seus pares, mentre que altres, en l’actualitat, no tenen tanta llibertat i confiança per a fer-ho.

És comprensible que moltes persones que passen per aquesta situació es vulguen operar. Malauradament, açò pot causar malalties molt greus com la menopausa prematura o perdre la sensibilitat genital. A molta gent li fa vergonya confessar-ho però el millor és contar-ho al teu cercle de confiança i família. Encara que siga una mica difícil, la model ha aconseguit desfilar per a la marca Channel; així que si ella pot, tu també!


Ivan Beach

Mai havia escoltat res ni sobre l’orgull intersex ni sobre Hanne Gaby Odiele, però després de llegir l’article em pareix molt malament el que van fer tant els metges com els pares. No haurien d’haver-la operat tant prompte solament perquè deien que era un monstre o que ningú la voldria; s’haurien d’haver esperat a quan ella tinguera l’edat de consentir.

La seua història és admirable, ja que després de triomfar com a model, va tindre el valor d’eixir de l’armari públicament. Açò va ser molt arriscat, ja que la seua carrera es podria haver acabat en eixe moment; però afortunadament la gent va rebre bé la seua identitat sexual.

També em pareix bé perquè molta gent intersexual es va sentir identificada, i, com diu el text, va ajudar molts pares per a prendre la decisió de no operar els seus fills i filles abans que no tingueren els anys corresponents per a decidir per si mateixos.

Adrian Price i Amanda Colbramo:

Estem molt d’acord amb l’últim paràgraf, ja que les persones intersexuals haurien d’estar més reconegudes. Pensem que eixes persones poden decidir operar-se o no, però els pares no tenen per què elegir el sexe del seu fill. També opinem que si ets intersexual no has de sentir-te desplaçat, sinó portar-ho amb orgull.

Altres persones famoses com Lady Gaga també són intersexuals. Aquesta és la seua declaració després que la gent ho suposara: “No és una cosa de la qual m'avergonyisc, és solament que no vaig contant-ho per tot arreu. Sí, tinc ambdós genitals, el femení i el masculí, però em considere una xica. Un poc de penis no infereix molt en la meua vida. La raó per la qual no he parlat d’això és perquè no és important per a mi. No és que totes anem parlant de vagines. Crec que és una oportunitat molt bona perquè les persones amb gèneres múltiples puguen sentir-se més a gust amb el seu cos. ”
(https://www.ambienteg.com › Música)

En conclusió, que sigues intersexual no significa ser un monstre. Tu tens l’opció de dir-ho o no.

Ainara d'Aquitania ha dit...

Jo pense que si una persona es intersexual, no hi ha cap problema i s’hauria de normalitzar.També pense que abans d’operar a una persona intersexual li haurien de preguntar si es vol operar o no,perquè si ho fan contra la seua voluntat de major es pot arrepentir i perquè es el seu cos i ella te que deixidir que fer amb ell,

Hanne es molt valenta per enfrentar-se al seus pares i lluitar per el que ella vol, jo si fora ella no se si ho haguera contat, però pense que les persones no tenen perquè callar-seu i no tenen que tindre por en dir-ho, perquè pense que ells han nascut exina, no poden fer res i no tenen que avergonyir-se.

LUNA ha dit...

A mi em pareix be el que fan els pares de Hanne , perque ella te tot el dret del mon a ser qui ella vulga.
Yo haguera fet el mateix,perque a mi tampoc m´agradaria que desideixquen per mi , ja que es la meua vida.
he estat llegint uns quants comentaris abans de fer el meu , i me ha cridat molt la atenció el de Sofía , peró encara no ho termine d´antendre.El cas es que cadascú fa el que vol i no podem obligar a ningú a fer coses que no vol .

3r C ha dit...

Correcció del comentari de Yasmina

Em pareix que Hanne és molt forta per mostrar-se al món, ja que és una persona famosa. Em va sorprendre que hi ha moltes persones intersex. Jo opine que són gent normal com tothom i aleshores no hem de mirar-les de mala forma ni rarament perquè al final són com nosaltres; hem de respectar-les i mirar-les amb alegria, com fem amb la nostra família o amb els nostres amics. I eixes persones intersex han de ser valentes i saber respondre a qui els mire la persona de forma estranya o es burle. 18.11.19

Desirée ha dit...

Hanne, com moltes persones en el mon, ha tingut que experimentar grans dificultats pel fet de ser intersexual.

El primer és la impaciència dels pares perquè el seu fill tinga només un sexe, poder dir que tenen un chiquet o una chiqueta, en compte de esperar a que puga decidir que vol ser.

A més el por de que ningú entenga la seua patologia i no ser acceptat per la societat fa que aquells que tenen aquesta anomalia es puguen arribar a sentir com a monstres.

A vegades nosaltres no sabem com comportar-nos amb aquestos casos, mai hem estudiat açò en biologia ni ens han explicat els procediments pels quals estes persones han de passar.


Per tant tenim que començar a informar-nos sobre la intersexualitat i afegirlo al temari escolar.

Marcos ha dit...

Jo pense que Hanne a sigut molt valenta en dir que és intersexual sent top model ja q en aqueix treball tenint un xicotet "defecte" et tiren. Hui dia les persones pensen que l@s intersexuals són alguna cosa estranya, però NO, són persones normals com els bisexuals, homosexuals, etc...
Per a acabar li done una altra vegada l'enhorabona a Hanne per ser tan valenta i dir el que sent per dins.