20 de gen. 2020

Una història d'amor?

En 3r d'ESO estem treballant en un projecte de dramatització d'escenes amoroses i aquest ha estat un dels curts proposats per l'alumnat. Llegiu el que pensen alguns dels personatges:



- Ell. M'agrada Ella, però també m'ho passe bé amb els meus amics. Ens encanta ficar-nos amb la gent de l'institut i veure les cares de por que fiquen. Tenim poder!! A veure si cola i Ella es creu que canviaré per amor.

- Ella. Aquest estúpid em molesta, m'insulta, penja fotos meues per l'escola i, damunt, em mira amb ullets. Jo crec que és molt difícil que les persones canvien, i el món està ple de xics que no necessiten fer gamberrades per a fer-se de notar. Però el director d'aquest vídeo m'ha obligat a fer veure que Ell m'agrada i que, si tinc paciència i amor, ell canviarà.

- Amic d'Ell. Els meus amics s'ha tornat uns bullis i, per a ser acceptat, he de fer com ells. Crec que me'n separaré perquè no m'ho passe bé fent patir la gent. Jo no sóc així ni vull ser-ho.

- Amiga d'Ella. A Ell li agrada la meua amiga. És tan guapo! Jo crec que en el fons és molt sensible, però no ho pot demostrar per culpa dels amics. Ains, si jo fora Ella!! 


24 comentaris:

salva ha dit...

Jo pense que el xic és un assetjador i un bully perquè no és la manera d'acostar-se a una xica si ella ha dit que no. Tampoc m'agrada que actue de manera diferent amb ella que amb els seus amics perquè amb els li romp la bici i quan està solo se l'arregla. Al final estem eixint però no li demana perdone.

Ruben i Marc ha dit...

Anem a comentar el text de l’entrada.

Per començar en el text hi apareix un xic i una xica. Es veu que al xic li agrada la xica i per fer-se el valent i captar l’atenció de la xica fa coses roïns i gamberrades. A la xica no li agrada el xic i ella creu que ells es un estúpid i que la molesta, que l’insulta, que penja fotos seues per l’escola i que li mira amb ullets. També està el amic del xic que pensa que els seus amics s’han tornat uns bullis i que ell també es deuria separar. Al contrari de la xica està la seua amiga que pensa que el xic es bona persona i que es molt guapo.

Nosaltres pensem que aquesta història no es molt real perquè per a captar la atenció d’algú tens que ser amigable i carinyós i no insultar a eixa persona ni deixar-la avergonyida davant de tots ni insultar-la. També ens pareix rara l’actitud del director al dir-li a la xiqueta que si que li vol i que en el temps ell cambiarà.

Dylan Carreño ha dit...

Jo crec que el xic li fa mal a la xica quan està amb els seus amics, però quan està a soles es molt bona persona. Els seus amics s’adonen que li agrada la xiqueta, i aprofiten que ella està menjant a soles per a anar amb ella.

La veritat es que aquesta historia no es molt real, jo no enfadaria a una xica per a desprès intentar lligar amb ella. Es una cosa molt tonta, perquè la xiqueta igual s’enfada molt amb ell i no vol res, a més a més pot ser que la xica no vullga parlar-li mes.

En conclusió, es millor tractar bé a una persona per a que ell o ella li vullga mes, i possiblement es mes probable tindre una relació com a parella amb l’altra persona.

Virginia i Sandra Garcia ha dit...

En aquest vídeo el xic té un comportament un tant molest amb la xica quan està amb els seus amics, però després, amb ella, és completament diferent. La seua actitud està influenciada pels seus companys ja que vol semblar un «machote», però en realitat, vol aconseguir a la xica.

Per desgràcia avui en dia hi ha molts casos així i ho hem normalitzat encara que no és el correcte. Si de veritat el jove vol cridar la seua atenció, el que ha de fer no és fer-se el dur pels amics, sinó mostrar-se tal com és vertaderament.

Per altra banda, la jove hauria de recapacitar sobre els actes que ha tingut cap a ella i pensar si li convé, si pot tindre un bon futur com a noi o inclús si realment ell pot canviar la seua manera d’actuar.

No cal que se separe dels seus amics per tindre nóvia, qualsevol persona pot invertir el seu temps en amics i en parella. Tot és qüestió de saber organitzar-se i no deixar-se influenciar: tu pots passar-t’ho bé amb els teus companys fent les coses que t’agraden, sempre i quan no molestes a ningú, fer algun tipus d’esport o activitat extraescolar, i la teua parella ha de respectar-ho i deixar-te temps per a tu.

No canvies per ningú, has de ser tu mateix.

xavi bon i ignasi mozart ha dit...

Hi ha molts casos d’aquests tipus, de grups de xics que molesten a xiques per a fer-se els «xulos» avant de les demes persones, però també en molts dels casos algun xic del grup no se sent be i vol abandonar el grup, en el vídeo ix com el xic li mola la xica i per els seus amics li molesta molt, a mes i mes els amics havien fet un vídeo en el que eixia com posaven una pegatina en la front de la xica que posava «3rd warning» i també han posat per els carrer cartells d’ella amb la pegatina en la front sense el seu permís, però el bo del xic es que després vol anar amb la xica i dir-li que li agrada, però com havia molestat molt a la xica, ella no vol anar amb ell per vergonya del que li ha fet.


Nosaltres si fórem la xica haguérem fet una altra cosa a el que a fet la xica com per exemple no perdonar-li fins-que ell estiga fent-nos regals perquè davant dels amics es un «machote» però amb la xica es carinyos.

aitana de dia y nacho Beach ha dit...

Nosaltres ja havíem vist aquest vídeo ja que estem en la optativa d’Eulalia hi la veritat i la veritat es que ens a paregut molt mal les actituds del xic per que ridiculitza a la noia i ens pareix mal que es romanitze aquest tipus de accions per a ligar. En aquest vídeo es mostra que també hi ha diferents tipus de persones per que aquest xic es deixa influenciar fençe el majirulo.

La nostra professora Eulalia ens va preguntar si aquest tipus de accions per a ligar es fa amb la nostra edat, els anem a dir que normalment no però hi han casos especials que si que es fa.

Nosaltres si som la xica, de primeres le posaria un denuncia per acoso i transtorn psicològic desgraciadament hi han molts casos com aquest cas.

La veritat es que aquesta historia no es molt real, jo no enfadaria a una xica per a desprès intentar lligar amb ella. Es una cosa molt tonta, perquè la xiqueta igual s’enfada molt amb ell i no vol res, a més a més pot ser que la xica no vullga parlar-li mes.

En conclusió no hi ha que romanitzar el Bullyng.

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

Jo pense que el xic el qui li passa es que en te vergonya en dir a la xica que li agrada, perquè ell al principi del vídeo li molesta molt amb els seus amics i també penja les seues fotos per tot el institut, el que jo pense que si tens vergonya en dir al teus amics que estat enamorat no fa falta molestar-li a la xica, però jo pense que el xic feia això per a que ella es fixe en ell diguem, que pense tot el dia sobre ell i també pense que la xica al principi pensava que ell era mala gent fins que ell es assentar amb ella en la mesa del menjador i li va posar Ketchup en el menjar, fins que van llegar els seus amics i ell li va posar molt de ketchup, però la xica es donava conta de el qui li feia a posta per a no quedar mal davant del seus amics, després ell li va salvar a la xica perquè si no es cauria davant dels seus amics i al final ell li conta que està enamorat de ella amb un cartell que posava love i ella també es va enamorar de ell.

Dayana i Neus ha dit...

Nosaltres pensem que no es la manera correcta el comportament del xic en el vídeo, mostrar-li el seu amor a ella. No fa falta penjar fotos d’ ella per tot l’institut, trencar-li la bicicleta i burlar-se d’ella sols per a que ella es fixe en ell i s’adone que ell esta enamorat d’ella.

Ens adonem que molts xics quan estan enamorats pensen que son molt dèbils, que els seus amics es burlen d’ell... Però no, ells seguiran sent els mateixos, però estaran enamorats. Però també el que fan molts xics és fer-se els « malotes», fer gamberrades com el xic del vídeo sols per a que la xica es fixe en ell.

Hui en dia molts llibres dirigits per al public adolescent tracten com el vídeo. Ell li fa la vida impossible a ella, es burla d’ella, ell penja fotos incomodes d’ella, li fa moltes bromes, també es fiquen molt gelós si la xica parla amb un xic... Tot això el fan els xics per a fer-se el « xulos» davant de la xica i els seus amics, i després els amics li diuen que la te controlada. Però també ells es tornen molt afectuós amb ella.

Almos ha dit...

El vídeo tracta d’un xic i una xica. El xic té un grup d’amics que li agrada molestar a la gent que hi ha a l’institut. El xic molesta a una xica per quedar be davant del seus amics. El primer que li fan es que li peguen una adhesiu i li fan una foto i la pugen a les xarxes socials. El segon que li fan a la xica es quitar les rodes la seua bicicleta. La xica se enfada molt i el xic s'apareixement i li compra una nova bicicleta. També la xica esta menjant quan el xic li esta ajudant en poner alguna salsa quan arriben els seus amics i el xic li tira el menjar per a quedar be enfront dels seus amics.

Jo no estic d’acord amb aquest comportament, si t’agrada algú de veritat mai li faries aixó. Em pareix molt mal que tens que quedar be amb els teus amics.

Raquel Mahler ha dit...

Aquesta entrada m’ha fet pensar, una persona amb personalitat no faria el que el xic del curt, des de el primer moment tenia que haver-li dit a la xica el que sentia.
Per part de la xica em pareix molt mal, no hauria de dur-se portar per un xic que per a que els seus amics no el rebutgen actua diferent amb ella i quan no estan ells davant es compota distint, això significa que no la deu de voler tant, ja que s’avergonyeix de estar amb ella, demostra que no és amor de veritat, i em sembla un pas arrere en el feminisme que ho deixe tot perr un xic que li fa bulliyng .
Hi ha que aprendre que les persones no canvien tant ràpid.

isaac i luna ha dit...

Nosaltres pensem que el que fa aquest xiquet es una tontería, perqué si tu vols a algú no li fas patir /de eixa manera, creiem que el amor es pot demostrar de d/iverses maneres péro aquests no es pot dir que es la correcta per que pots ferir a la persona que según tu et gusta o ames.

No debem amagar com aquest xiquet al principi l´afecte o realment, els sentiments , i menys si
t´agrada una persona, i no tindre por de demotrarlo als companys, no tenim que tindre por de res.

Dani Bon i joan Smith ha dit...

Anem a comentar aquesta entrada.
Aquest vídeo tracta sobre un xic i una xica; al principi el xic l'únic que fa es fer-li fotos i insultar-la i els seus amics també. El xic te un comportament molt diferent quan esta a soles que quan esta amb dels amics. Si a soles esta amb la xica es comporta amb una bona conducta però si esta amb els seus amics es com si es transformara en una altra persona.
N’hi ha molt de gent que es comporta com el xic, però n’hi han altres que lis dona el mateix estar amb els amics que no estar-ho i es comporten de la mateixa forma com nosaltres que som molt bons xiquets.
L’historia es un poc surrealista perquè la gent no aplega al punt de trencar-li la bicicleta a altra persona, el de posar els càrtels si que es mes creïble, però de totes formes no es te que fer. N’hi ha gent que per intentar enamorar a la xica li pica, li xinxa... I a vegades la xica es sol enamorar, però a vegades s’enfaden i et deixen de parlar, també et poden posar una denuncia per que te asetjar o per penjar les teues fotos.

Dani Bon i joan Smith ha dit...

Anem a comentar aquesta entrada.
Aquest vídeo tracta sobre un xic i una xica; al principi el xic l'únic que fa es fer-li fotos i insultar-la i els seus amics també. El xic te un comportament molt diferent quan esta a soles que quan esta amb dels amics. Si a soles esta amb la xica es comporta amb una bona conducta però si esta amb els seus amics es com si es transformara en una altra persona.

N’hi ha molt de gent que es comporta com el xic, però n’hi han altres que lis dona el mateix estar amb els amics que no estar-ho i es comporten de la mateixa forma com nosaltres que som molt bons xiquets.

L’historia es un poc surrealista perquè la gent no aplega al punt de trencar-li la bicicleta a altra persona, el de posar els càrtels si que es mes creïble, però de totes formes no es te que fer. N’hi ha gent que per intentar enamorar a la xica li pica, li xinxa... I a vegades la xica es sol enamorar, però a vegades s’enfaden i et deixen de parlar, també et poden posar una denuncia per que te asetjar o per penjar les teues fotos.

Sofia de Dia i Amanda Colbramo ha dit...

A nosaltres no ens agrada aquest vídeo. Es horrible la forma en la que tracta el «amor» d’ells, això no es voler a ningú. Quan a tu t’agrada una persona de veritat penses en la millor forma de mantindre’l feliç; no l’insultes ni fas accions que saps que li poden perjudicar o fer que ella es senta mal, perquè no es amor si no penses en l’altra persona, es voler tindre una relació per presumir i sols t’importa l’opinió dels teus amics o de gent del teu voltant construint una relació tòxica.

El més tòxic sense dubte són les accions del xic. Com quan el xic per mantindre el seu estatus com un maldant amenaça a tots en la cafeteria per estar a soles amb la xica, estant amb ella es comporta molt coquetament i tenen alguna escena «romàntica» però, al aparéixer els seus amics, canvia radicalment el seu comportament. Decidix molestar-la junt als seus amics inundant-li el seu berenar amb salsa de tomaca. Al marxar li fa una miradeta de: «t’estimo, ho sent molt. Ha sigut per ells».

Al final d’aquest malfet vídeo, ell l’agarra, abans de que ella es caiguera a terra, del braç i els amics li diuen que la tire al sòl i que què estava fent. El xic no la deixa caure i podem vore com en un dels cartells amb la cara d’ella li fica un love.

Rebeca mi conchai Adrian Price ha dit...

El vídeo mostra una realitat que habitualment passa, una xica solitària que és assetjada per un grup de xics amb un líder, el més «xulo». La diferència és que al xic li agrada ella i busca cridar la seua atenció mitjançant el bullying. Ell sembla que ho fa per agradar als seus amics i que realment no vol ; aquesta no és l’actitud correcta, no ha de deixar-se influenciar d’aquesta forma.

No creiem que el vídeo mostre completament la realitat, ja que la assetjada afortunadament no acabaria mantenint una relació amb l’assetjador pel seu comportament. La relació acabaria sent un desastre.

Pensem que l'asseig no s’ha de romantissar d’aquesta forma, hi ha altres formes de mostrar amor que no impliquen que la gent el passe mal. Si t’agrada una persona no has de tractar-li mal, tot el contrari. Això està provocat per el fet de que la gent no sap expressar els seus sentiments, no els han ensenyat. Les situacions així a la fi desemboquen en violència de gènere.

En conclusió, el vídeo per damunt pot mostrar una història bonica però «escarbant» ens podem adonar de que és tòxic, encara que hagen influenciat al xic a fer coses malament. A més l’amor no s’ha de mostrar amb violència sinó amb accions boniques.

3r A ha dit...

Comentari revisat d’Aitana de Dia i Nacho Beach

Nosaltres ja havíem vist aquest vídeo ja que estem en l’optativa d’Eulàlia i la veritat és que ens han paregut molt malament les actituds del xic perquè ridiculitza la noia i ens pareix malament que es romantitze aquest tipus d’accions per a lligar. En aquest vídeo es mostra que també hi ha diferents tipus de persones perquè aquest xic es deixa influenciar fent-se el «machirulo». La nostra professora Eulàlia ens va preguntar si aquests tipus d’accions per a lligar es fan amb la nostra edat, i li contestàrem que normalment no, però hi ha casos especials que sí que es fa.

Nosaltres, si fórem la xica, de primeres li posaríem una denúncia per assetjament i trastorn psicològic.
Desgraciadament, hi ha molts casos com aquest. La veritat és que aquesta història no és molt real, nosaltres no enfadaríem una xica per a després intentar lligar amb ella. És una cosa molt estúpida, perquè la xiqueta igual s’enfada molt amb ell i no vol res, a més a més pot ser que la xica no vulga parlar-li més.

En conclusió, no s’ha de romanitzar el bullying. 23.1.20

Elisa Carreño ha dit...

En el vídeo es veu que el xic està enamorat però es deixa influenciat per els seus amics, la xica també esta enamorada de ell però pensa que no es pot canviar per amor sent un xic així i tenint eixos amics. En el vídeo es veu dos xics què estan enamorats però el xic es un «bad boy» i ella es molt tímida, ell es porta molt mal amb ella però es perquè es deixa influenciar per els seus amics, al final jo crec què el xic recapacita i s’enamoren.

Hui en dia l’amor no es així perquè si vols a algú i ho dius et critiquen o se’l diuen ells i no mola perquè tu ets alo millor tu tens vergonya i no vols dir res solament perquè tens por de la seua resposta.

La meua conclusió es què una persona si què pot canviar per amor.

Daiana ha dit...

La veritat és que en aquest vídeo el xic té un comportament un tant infantil i de irrespectuós, quan esta amb amics la tracta de una manera i quan esta sol amb ella la tracta d’un altra, això em pareix de una persona que no es sent integrat amb el seu grup d’amics i per això no pot fer les cosses que vol amb ells per por a ser rebujat. Però amb el temps canvia es convertix en una mijor persona pera ella.

En canvi la xiqueta al principi ha aguantat totes les faltes de respecte de el xic i ha sigut molt feliç quan el xic estava amb ell, però quan el xic es passava ella se enfadava. Al final ella estava molt feliç de que ell no continuara fent-li cosses males. En la meua opinió al principi m’ha paregut una relació tòxica, però al final si tot s’ha arreglat no passa res.

Yasmina ha dit...

Una història d'amor?

En eixe vídeo he vist que el xic fa assetjaments a una xica que a ell li agrada però no fa això perquè ell vol sinó perquè els seus companys són populars i dolents, ja que es burlen de les seues companyes. Jo pense que no s’han de fer coses que els teus companys t’obliguen a fer i que tu no vols.

Si per exemple t'agrada una xica i no vols que els teus companys ho sàpien perquè tu ets popular i assetges als teus companys, això està molt malament perquè tu pots enamorar-te de qualsevol persona i no has de tenir por d’enamorar-te d’una persona davant dels teus companys. Per a mi fer això vol dir no tenir caràcter perquè no els vols ensenyar el que fas. Jo pense que no s’ha de ser així, és a dir, amb els teus amics ets un assetjador i no t’agrada ningú i després, a soles, dius els teus sentiments. No s’ha de ser així perquè després les persones no et voldran.

Aquest ha sigut el meu comentari, espere que us haja agradat.

sara maconchy ha dit...

Una historia d'amor
A mi em pareix molt bona la història, i just aquest tema, en concret, està passant molt en els instituts (jo crec). Encara que no m'agrada com la tracta davant dels companys, la manera en la qual vol ensenyar el seu amor cap a la xica és dolenta, és com que et fa bullying però et vol. A més, ell el que fa és demostrar que és poderós davant dels seus amics i l'institut i que ell controla per ser el més guapo.
En canvi, al final, sí que m'ha agradat, quan ella es posa a veure el cartell que diu «3rd warning», (que és com una burla per a ella); aleshores ella anava a enfadar-se, però, de sobte, ell va posar altre cartell davant d’aquell que posava «love warning», aleshores ella va tornar el cap i el va veure tan prop d'ella i van somriure els dos.
Espere que no passe això amb les dones, ni xiquets, perquè els xics demostren el seu amor. I la gent et vol no perquè ets poderós, la gent et vol quan ets una persona bona, quan tractes les dones d’una bona forma, respectuosa i educada.

AINARA D'AQUITANIA ha dit...

En el vídeo apareixen un xic i una xica, el xic li vol a la xica però es porta malament amb ella i també fa moltes gamberrades, a la xica no li agrada el xic i pensa que es un estúpid.
El amic del xic diu que no li agrada anar amb els amics perquè fan coses males i a ell no li agrada això, i la amiga de la xica pensa que el xic fa això perquè li agrada i diu que es guapo.

En la vida real molts xics es porten com imbecils per captar l'atenció de les xiques, però el que no saben es que no ens agrada res que es comporten així amb nosaltres, i que amb eixos actes ens fan veure quede veritat no la respecten, i al meu parèixer el que diuen de que si li vol canviara no es cert, si de veritat li agradara no es comportaria així.

Marc Casulana ha dit...

En el vídeo apareix un grup d’amics que es burlen d’una xica. Però es veu que el lider del grup de xics, que es burlen de la xica li agrada i,quan els seus amics no el veuen es fa el simpàtic i es comporta be amb ella però, quan els seus amics s’apropen a ells es fa el dur i es comporta de manera inadequada amb la pobre xica. Jo pense que es per fer se el valent i cridar l'atenció de la xica. Però finalment la xica acaba enamor-anse del xic.

Jo pense que aquests tipus de problemes a sols són habituals a les pel·lícules, ja que es la típica historia de que el xic es el ‘malote’ i te que conquistar a la xica crida-li l'atenció de qualsevol manera.

Aroa ha dit...

En el video és mostra que hi ha un xic que li agrada una xica, però que quan està amb els seus amics no té un comportament bo cap a ella, no obstant això quan està a soles sense els seus amics el seu comportament és diferent, és comporta bé i vol estar amb ella.

La meua opinió sobre això és que si t’agrada algú o vols ser amic d’algú, dona igual que el teu grup d’amics no vullga estar amb eixa persona o que no vullguen que estès amb ell/ella, perquè pensen que els vas a deixar a un costat o el que siga, si a tu t’agrada i vols estar amb eixa persona t’ha de donar igual el que et diguen, perquè per estar amb més persones que no siga a soles tu grup no significa que els vages a deixar de costat o que ja no els vullgues. Al cap i a la fi som lliures d’anar amb les persones que nosaltres vullguem.

Ivan Beach ha dit...

En aquest vídeo es pot veure a un xic que li agrada una xica, però quan ell està amb els seus amics es fa el dur i molesta a la xica per a quedar bé davant d’ells, i quan està assoles amb ella canvia d’actitud i pareix ser bona persona.

A mi em pareix mal com es comporta el xic, ja que si de veritat l’agrada la xica no deuria de molestar-la quan està amb els seus amics, ja que està amagant davant d’ells com és en veritat, i si els seus amics no l’accepten així, deuria de canviar d’amics.

A part, no em sembla una situació realista, ja que si jo fora la xica no iria amb una persona que em tracta mal i es fa el xulo davant de la gent.