8 de maig 2020

Dessex explica què és el sexting

Dessex és una associació valenciana que ofereix formació en sexualitats i assessora també de manera partícula. La Regidoria de Joventut valenciana va posar en marxa fa un temps InfoSex Jove, un punto d’atenció presencial, individualitzada, anònima i confidencial per a joves. Els divendres de 17 a 19 els pots trovar al Centre de Joventut de Russafa, C/ Puerto Rico, 42. El telèfon és 963818848 i el correu info.dessex@gmail.com. Durant el confinament, els pots escriure, i veure també aquesta magnífica sèries de vídeos que han penjat al seu instagram @asdessex. Ací et deixe un tast:


View this post on Instagram

A post shared by Associació Dessex (@asdessex) on

6 comentaris:

Adrià Price ha dit...

Nunca podia pensar que existeix una organització en internet d’aquestes característiques, és a dir, que explicaren de manera tan propera i explícita, temes com el “sexting” o els “fetiges”. Hem pareix una idea boníssima, i més, si la plataforma on puges els vídeos es Instagram, la xarxa social en excel·lència.

L'únic problema que trobe, és que jo i segurament molts més joves, que les podria interessar aquests cursos, no tenim o teníem idea que existeix, i això hem pareix un error molt important de solucionar. La fundació ha de trobar més formes de promocionar-se, i una forma molt bona i efectiva de donar-se a veure als joves, és a través dels anuncis d'Instagram que ens podem trobar a través de les mítiques “stories” que tot el món usa habitualment.

A part d’això, he visualitzat alguns vídeos de la pàgina, i m'han paregut molt xulos, no a soles perquè donen molta informació útil que no trobes a l’escola, sinó que són fàcils de veure, i no són res pesats. En definitiva, molt bona pàgina si vulgues informar-te sobre temes de sexualitat i no adormir-te.

Sandra García ha dit...

Mai havia vist en Instagram cap vídeo d'aquest usuari ni amb aquest tipus de contingut, però la veritat és que hauria d'haver-hi més gent com ell i menys bogeries a les xarxes. El xic tracta de manera oberta temes de l'actualitat que tenen a veure amb la sexualitat, que com ell diu, ens acompanya des del nostre naixement fins al dia de la nostra mort. Per la seua manera de parlar transmet bon rotllo i seguretat de seguida, el que dona peu a confiar en les coses que ens conta, a més sempre amb un punt de vista liberal.

En aquest vídeo ha explicat el que és el sexting i com executar-lo de manera satisfactòria i responsable. Normalment l'utilitzen parelles que estan distanciades, encara que també es pot fer amb qualsevol altra persona sense necesitat de tindre relació. Aquest mètode consisteix a enviar fotos o contingut íntim a través de les xarxes socials, sempre que estiga el consentiment dels individus que ho fan, ja que si no seria un delit.

isaac ha dit...


Realment aquest article em pareix molt bo, es clar que tots precisem de una bona educació sexual, per a o tindre o cometrer errors, y a mi personalment, m’ajudat molt en la meua educació sexual, amb tota l’informació que pot proporcionar-ne, i crec que això ha de ser necessari per a tots, y es molt bo que no hi haja una bona pagina web o pagines de xarxes socials, com en instagram, que dona molta informació amb diferents publicacions bones, i em pareix molt bo que hi haja un centre físic en la ciutat , per si de cas , tenint algun dupte, a tots el que estiguen llegint aquest article, us invite a llegir-ho, es molt bo, i no s’obliden de visitar les xarxes socials per mes informació. Educacio sexual digital? Aixó es increïble!

Daiana Strozzi ha dit...

Em pareix una gran idea que a base de Instagram una red social molt coneguda i utilitzada per tant adolescents com gent jove i que alguns no sàpiguen molt de temes sexuals i gracies a estes perfils tenen més coneixement.
El problema que he vist es que crec que hi ha més perfils com aquest però jo no me he trobat ningú, i crec que tenen que de alguna manera promocionar-se o fer algú per a dar se a conèixer.
Em pareix be que puges parlar amb ells en privat, en correu, també els pots trobar un dia a la setmana a una direcció que et posa i també tenen un telèfon per a que puges parlar amb ells, en si ha sigut una bona idea i també m’agrada que para el que vugia pot ser anònim i confidencial ja que no tot el mon vol que es sepa el seu nom.

Hada d'Aquitània ha dit...

En aquesta entrada parlem de la fusió de les xarxes socials i la sexualitat. El vídeo en concret tracta del “sexting”. El “sexting” consisteix en enviar fotos o vídeos de contingut eròtic per les xarxes socials però sempre de manera consensuada. Com ara estem de quarentena, moltes parelles sobretot adolescents fan “sexting” desde les seues cases.

Jo no savia que existía el terme “sexting”, però sincerament em pareix molt bona idea, sempre que les dues persones vulguen i que mai una persona obligue a l’altra a fer algo que no vol. El “sexting” és una manera de continuar amb la nostra sexualitat per les xarxes socials, però hi ha molta gent que no sap respectar la intimitat de les persones, i a partir d’eixe moment és quan venen els problemes. Si a tu et manden una foto o un vídeo en confiança, no tens cap dret a enviar-la a ningú.

Rebeca Maconchy ha dit...

M’agrada molt el vídeo en general. Em sembla molt necessària l’explicació que dona l’autor d’aquest, a més de que l’enfoca de manera positiva i prevenint que els assetjadors puguen cometre delictes, no privant a les "possibles víctimes" de dur a terme el sexting.

Aquesta manera de comunicació, encara que està mal vista, és inevitable entre els adolescents, ja que com diu el creador del vídeo, l’arribada de les xarxes socials comporta l’arribada del sexting, però també coses negatives. Com he dit abans, és una manera de comunicació i no d’ HUMILIACIÓ, per això no ha de ser utilitzada amb aquesta finalitat; hem de respectar la intimitat de les persones.

Per altra banda, la pràctica també hauria de ser normalitzada per les persones adultes (pares, mares, germans majors, etc); és una mica contradictori que els teus familiars et diuen que no s’ha de fer, quan per altre costat escoltes que és una pràctica positiva i beneficiosa. I cura amb opinar diferent dels teus familiars a casa; s’escandalitzaran!