12 de juny 2012

Classes...






La primera i la segona escena ocorren en un col·legi concertat: El Zurbarán (Fisica o química. Antena 3). La tercera, en un de privat (El pacto. Telecinco).
És així el professorat? Són així, els pares i les mares? I la gent jove? Passa això als vostres col·legis i instituts?

23 comentaris:

Melissa Nelken ha dit...

El professorat del nostre institut no és com el de la tele. No es pareix en res l'educació sexual del nostre institut amb la d'un institut privat, i es pareix un poc amb la del col·legi de Física o química, però jo crec que la nostra és molt més extensa i que els professors són més oberts en compartir informació amb nosaltres.

Respecte als tipus de pares, jo crec que els pares que ixen ahí són també diferents, però la reacció seria pareguda respecte a una situació com aquesta, encara que els pares del vídeo deixen tota l'educació sexual al col·legi, i després es queixen dels resultats. Si hagueren donat una educació sexual als seus fills com deurien, potser no hi hauria passat això.

La gent jove si que és pareguda. Sobre tot a l'institut de Física o química, perquè no són vergonyosos al parlar de sexe, ni res, i es pareix bastant a la gent d'aquest institut, però sí que es veritat que les persones d'eixe són més llançades sexualment parlant.

Chantal Kent ha dit...

Crec que el nostre professorat no es així, encara que alguns pares i mares sí. I els alumnes.. No pregunten als professors a quina edat pergueren la virginitat.

Beatriz Zambrano ha dit...

Els professors del Villena no són així bo hi ha de tot però tampoc em pareix molt normal que una alumna li pregunte a una professora que que edat va perdre la virginitat, tampoc pense que els alumnes sols pensen en el sexe, a de haver de tot però tot no.

Tampoc es normal que 7 xiquetes es queden embarassades a la vegada, però els pares no li poden tirar la culpa a l'institut perquè són els propis pares els que han de donar les xarrades als seus fills l'institut no esta obligat a fer-ho.

Vicente Becker ha dit...

En el primer vídeo veiem como hui en dia hi han homes que no volen utilitzar condó perquè no els agrada i preferixen fer la marxa arrere, i si les xiques volen bé, i si no adéu. Clar, com ells després no tenen que sofrir un embaràs no desitjat...
Jo crec que això es injust, obligar a una dona a posares en perill d'un embaràs o obligar-li a tomar-se la píndola.

En el segon vídeo, veiem com en alguns col·legis o instituts no es prenguen classes de sexualitat, per això els alumnes estan un poquet verds a l'hora de saber si el sexe oral és sexe, etc. Doncs, el professors decideixen començar amb les classes de sexualitat.

En el tercer vídeo, el pares de les xiques embarassades, defensen que ells no tenen que donar classes de sexualitat, si no que les tendrien que donar els professors, però el director de l'institut, diu que és cosa del pares. Crec que aquest tema, es per a les dues bandes, tant pares com professors, no esta mal que un pare o una mare intente parlar amb el seu fill de sexe, i si no funciona, ja siga per vergonya o lo que siga, és el torn dels professors ja que una classe de sexualitat a la setmana, no esta de mes.

Maria Campoamor ha dit...

Aquestes dues sèries la veritat és que a mi m'han agradat molt i sempre les he vistes, però mon pare em deia que per què les veia, que sempre estaven parlant del mateix.

Hi ha pares de tot tipus: alguns són més tancats i altres més oberts. Jo crec que tenen vergonya a parlar amb nosaltres de la sexualitat, però si ells tenen vergonya... què és pensen? que nosaltres no tenim vergonya a dir les coses? Però és que penses i dius: com li vaig a contar això a ma mare o a mon pare si ells tenen una mentalitat més tancada perquè han estat educats en una altra època?

La veritat és que hi ha profes que no tenen cap inconvenient en explicar les coses perquè tu no vas a anar a ta mare i li vas a dir: mare per a què serveix l'anticonceptiu? Quantes pastilles hi ha que prendres? Són preguntes que totes les xiques ens hem fet alguna vegada. Encara que ara tot el món sap què és un anticonceptiu, però és un exemple i la veritat és que si un profe te conta les coses, agarrres més confiança amb ell.

La gent jove és la que millor t'entén perquè acaben de passar pel que estem o anem a passar nosaltres i tenen la mateixa mentalitat.

La profe ha dit...

Aquesta és l'última entrada de karici.es del curs. Potser és hora de fer una valoració de la teua participació al bloc, de l'interés (o no) que aquest et desperta, dels textos que s'hi mostren, de les meues valoracions, de les opinions dels teus companys i companyes, del model d'educació sexual que s'hi proposa, de l'educació sexual que es fa al nostre institut i/o als altres que conegues... en fi, que és hora d'acomiadar-te del bloc, tot i que aquest continuarà produint durant les vacances i, no cal dir-ho, està obert a les teues opinions!

Victor Wolfstonecraft ha dit...

Jo pense que els professors del Isabel de Villena no son aixi però ni ha de tot, tampoc veig lògic que els alumnes li pregunten a una professora quan va perdre la virginitat i fins hui en dia no he vist ningun cas igual o par-escut.

dani wolstencraft ha dit...

En aquest últim comentari de Karicies anem a parlar de les classes de sexe o d'orientació sexual en els instituts.
Crec que tots hem vist la serie de Física o Química, però en aquesta part de la serie parlem especialment de classes de sexualitat, veiem que una professora es posa molt nerviosa en la classe perquè es sorprèn davant el que ha escoltat, va sentir parlar de que dos adolescents presumien de haver practicat sexe anal amb assoles 15 anys.

Aquest tema va sorgir quan la professora va manar com a treball llegir- se un llibre”La Celestina” on els xics i xiques es van a donar que encara que diguen que ara es practica sexe molt prompte en temps mes antics es feia e mateix.

En la meua opinió n'hi ha molts adolescents que practiquen sexe molt prompte, però que es prompte en quest cas?
Cada persona pot tindre una idea diferent de l'edat adequada per fer l'amor per aquesta raó des del meu punt vista no podem dir que es practique sexe prompte.

Una de les raons per les quals es diu que es practica sexe molt prompte és per la falta d'informació que tenen els joves hui en dia, en les seues classes no els parlen del sexe i a la seua casa tampoc.

Doncs no coneixen els riscs que té el sexe si no es fa amb protecció assoles coneixen la part bona, i asó els incita a voler fer-ho.

En conclusió tal vegada seria millor que els pares parlaren amb els seus fills i filles del sexe per a evitar embarassos no desitjats.

Christian Stone ha dit...

Al nostre institut l'ensenyament de la sexualitat és d'una qualitat òptima. Aquest programa sobre la sexualitat m'ha ensenyat moltes coses aquest curs i m'ho he passat molt bé aprenent ja que aquest tema no és fàcil d'aprendre en qualsevol lloc.

Com hem vist en el vídeo, hi ha col·legis que ensenyen programes de sexualitat i altres no. En el col·legi privat del vídeo han decidit llevar el programa de sexualitat i és normal que tots els pares es queixen perquè tenim dret a aprendre.

En el vídeo de Física i Química, la dona li pregunta a la seua professora que com va perdre la virginitat i aquesta es fica nerviosa i no vol contestar-li. Eixe tema és privat de cadascú i no estem obligats a parlar d'això si no volem. La classe deuria de acceptar que la professora no els contestara a la pregunta.

En el segon vídeo, el professorat decideix fer un programa d'educació sexual. Ara els alumnes tindran l'oportunitat d'aprendre més i pense que han tingut bona sort de tindre-ho perquè no tots els instituts poden tindre-lo.

Mireia Kent ha dit...

Vaig a començar per comentar els vídeos d'aquesta entrada.

Bé, pense que està molt bé que els alumnes tinguen el valor de parlar o traure el tema de la sexualitat amb un professor, ja que com diu una mare del tercer vídeo, als pares no els presten la mateixa atenció. A lo millor, la reacció de la professora és un tant sorprenent perquè en el segle XXI molts dels professors tenen la ment més oberta i no els importaria que els feren preguntes sobre sexualitat.

A més, crec que això de ficar classes de sexualitat a un institut és una bona idea, ja que els pares no tenen tant de coneixement sobre aquest tema. Al Isabel de Villena hem tingut classes de sexualitat, de fet, en aquest blog també se'n donen llisons o es resolguen dubtes que tenim els alumnes. Gràcies a aquestes classes que ens donen, podem ampliar el nostre coneixement i saber-ne dels problemes que poden ocórrer.

En el tercer vídeo, el col·legi pensa que la responsabilitat d'educar sobre aquest tema és dels pares, i es que en part té raó, pense que a més de que t'ensenyen a l'escola, a casa també han de dir-te la opinió que tenen els teus pares i la seua forma de tractar tot açò o com reaccionar davant una situació no desitjada.

Per últim m'agradaria donar-te l'enhorabona per totes aquestes classes i entrades que han fet que sapiguem més sobre sexualitat i poder resoldre els nostres dubtes. Totes les entrades pense que ens han ensenyat alguna cosa.

barbara goldman ha dit...

Primer de tot vaig a comentar l'última entrada d'aquest curs. Pense que haurien de donar classes de sexe en tots els instituts, ja que si no ho feren, hi hauria més embarassos d'adolescents, com diu la professora de la serie de Física i Química. Alguns adolescents pensen que el sexe oral no és sexe perquè no hi ha penetració i ens han educat que el sexe sols és el coit.

Tampoc entenc per què la gent presumeix de que ha practicat sexe oral, coital o preliminars, si la majoria anem a fer-ho, dóna igual amb 10 anys que als 70 anys.

En tot aquest any he aprés molt del bloc, moltes curiositats, moltes coses que no sabíem, coses que són roines per al nostre cos com les malalties de transmissió sexual.

Però pense que amb 5 o 6 classes ja haurien explicat tot els temes de la sexualitat ja que no fa falta tant de classes sexuals que ens expliquen el essencial, però per ultim dir que igualment aquest bloc ha ajudat molt a aprendre sobre sexualitat.

Amparo Pardo Bazán ha dit...

Per què no m'estranya gens que els alumnes es posen a llegir el llibre quan els diuen que parla de sexe? Ayyy... com es nota que, com tota sèrie espanyola, té els seus “efectes especials” (pits i sexe).

He de dir que he conegut professors que passaven de tot olímpicament i altres que són tot el contrari. Per part dels mestres no sabria si es pareixen a la realitat o no, però jo crec que en la majoria de casos sí.

Tot el contrari a com han reflectit als pares en el tercer vídeo. Mare meua! En la vida havia vist tants pares demanant classes sexuals als professors! En l'única cosa en la qual tenen raó és que, fins que la situació no s'ha descontrolat, no han dit RES. A més, cal afegir que molts d'ells no volen que els seus “ninotets” sàpiguen “coses roïnes”, i açò ocorre principalment amb les “nines”. I tot per no tindre penis.

I de la gent jove, n'hi ha de tot tipus! He de dir que n'he trobat com els del vídeo i m'han donat ganes de dir-los quatre coses ben dites! El pitjor de tot és que aquesta gent normalment són els “pijos de papi y mami” que, com són rics, “poden pagar l'avortament” o els “canis i chonis” que en aquestos anys han augmentat un 9000%. (Per a saber que és un pijo, ací el tens http://bit.ly/LBzDrd , i per a saber que és un cani, també ho pots vore ací http://bit.ly/KILT8y )

Per sort, al meu institut no he trobat els professors roïns de les sèries, però d'alumnes sí. I és una llàstima vore totes eixes ments desaprofitades per modes no saludables.

Javi Marston ha dit...

Al nostre institut tenim una educació sexual de bona qualitat comparada amb la d'altres instituts. Molts no en tenen encara avui en dia, per això ens sentim afortunats de tindre una classe d'aquestes per resoldre els nostres dubtes i conéixer coses noves sobre la sexualitat.

Com hem vist als vídeos de la serie física i química tenen classes de sexualitat poc desenvolupades per el comportament dels seus alumnes, preguntant-li a quina edat va perdre la virginitat i fan comentaris sobre les seus experiències sexuals. Ella es troba atacada perquè no veu normal que facen aquestes preguntes i parlen d'aquests temes.

Al segon vídeo hem vist com els pares es queixen de que estan pagant uns diners per l'educació dels seus fills i damunt els lleven la classe de sexualitat, no és una bona mesura aquesta decisió per això es queden les set embarassades segons els pares.

adrian will ha dit...

Els últims vídeos de karicies que em vist es sobre física i química, decidissen fer classes de sexualitat, en l'institut perquè veuen que tenen interes per aprendre. La professora accepta ja que es la xica ideal per a explicar-lo be, i que els xics tenen confiança amb ella, i atendran.

Es una bona decisió la que fan perquè esta be que els alumnes aprenguen tot sobre sexe, per evitar infeccions de malalties i per que aprenen el significat real de realitzar sexe. A mi en pareix be que en els instituts ensenyen tot això, i segueixen ensenyant-lo per augmentar el nostre aprenentatge.
El que me pareix mal es el que fan en l'ultim vídeo, que volen llevar les classes de sexualitat, i diuen que es responsabilitat per als pares i això em pareix mal, perquè els alumnes no atenen el mateix perquè tenen vergonya de parlar sobre això.
Espere que esta pagina siga funcionant i la gent aprenga tant sobre sexe que em apres nosaltres.

monse wolf ha dit...

En el nostre institut s'ens dona xarades sobre sexe i com ho em de fer sense córrer riscos innecessaris. Els nostres pares jo crec que alguns com el de la serie de (el Pacto) els quals no volen o no saben com educar els seus fills i volen que el institut con es privat (i de segur costara una pasta) siga el institut qui eduque ale seus fills. Jo crec que l'educació sexual s'ha de donar dins i fora de casa. Els jóvens d'avui dia (mes els xics que les xiques) no volen ficar se el preservatiu ja per orgull o per la típica excusa (es sent millor sense que amb ell).

Paula De La Barre ha dit...

Doncs si aquest és l'últim comentari del curs... espere fer-ho el millor que puga! I si no us agrada... “ajo y agua”.

Els pares i les mares de l'institut privat si que són passotes, com que l'institut ha d'encarregar-se de l'educació sexual dels seus fills? Ells a soles? No, això no és. En l'institut, al igual que en casa, s'ha d'informar i ajudar als xics i a les xiques, perquè sinó... poden passar varies coses: una, a lo millor no voldran usar preservatius ni anticonceptius, perquè podrien pensar que mètodes com “la marxa enrere” són eficaços (cosa que és una mentida, per a que ho sapigueu), dos, si no arriben a ficar-se un condó podrien quedar embarassados (i sí, els dos, perquè un embaras es cosa de dos), o pitjor encara, agafar una ITS (Infermetat de Transmissió Sexual).

I per què és pitjor una ITS que un embaras? Perquè si us quedeu embarassats, teniu dues opcions: avortar o tindre-ho, en canvi, si agafes una ITS (no se el que et diuen o jo què sé) però crec que no tindreu les mateixes opcions, o facilitats.

No sé que més comentar, perquè amb la quantitat de comentaris que he fet... a lo millor sóc un poc predictible.

Aquest curs a sigut un poc... diferent, perquè era la primera vegada que feia una classe com aquesta, és a dir, que em parlaren tant de la sexualitat, quan (en altres classes) no ens permetien ni pensar en aquest tema. Per exemple, un dia que veiem una pel·licula passaren una part on un dels protagonistes feia el coit amb una xica, la raó de la professora era que no volia tocar aquest tema (perquè nosaltres ens queixarem), perquè no.

Aquest blog m'ha deixat expressar-me de la manera que més m'agrada, així que... GRÀCIES I BON ESTIU!!!

Inma Mozzoni ha dit...

Bé, vaig a començar a parlar del primer vídeo, en el qual la professora fa llegir a la seua classe un clàssic com és “La Celestina” però ells pensen que és molt avorrit. La mestra els diu una pàgina en la que parlen de la virginitat, per a que es motiven a llegir-lo, ja que el tema de sexe als adolescents sempre els crida l'atenció. Però quan una alumna li pregunta a quina edat va perdre la virginitat, la professora es posa molt nerviosa i no sap ni què dir ni a on mirar. Crec que no estava preparada ni tenia la mentalitat oberta per a parlar als seus alumnes de com era el tema de la virginitat en aquella època, però també crec que està en el seu dret de no dir-ho.

En tots els instituts, n'hi ha professors amb la mentalitat més “oberta” que altres, i que ens parlen de sexe amb normalitat, i ens ajuden a resoldre els nostres dubtes, però també n'hi ha altres professors que són molt més reservats i pensen que els adolescents sempre estem pensant en el mateix.

En el segon vídeo, els professors decideixen ficar unes classes d'educació sexual per al seu alumnat, i em sembla una molt bona decisió. En el nostre institut, ens donen xarrades de sexe molt sovint, i estem informats dels mètodes anticonceptius que n'hi han, les malalties, i d'el que hem de fer si es trenca un condó. Per això, pense que en un institut com aquest, si una xica es queda embarassada, no és per la desinformació, sinò per la confiança que té amb la seua parella de dir-li que ella vol fer-ho amb condó, encara que ell no vulga.

La professora no vol donar les xarrades de sexe, perquè és molt tímida per a parlar amb una classe plena d'adolescents de sexe. Pense que n'hi ha professors que estan més capacitats per donar les xarrades d'aquest tipus, que altres o simplement, tenen por de que els pares pensen que estan “pervertint”

El tercer vídeo és d'una sèrie de tele 5 en la que un grup de 7 xiques de 17 anys, es queden embarassades per a fer “un pacte”. En el vídeo podem vore com els pares diuen que la culpa és de l'institut per no donar classes d'educació sexual, i el director diu que l'educació sexual dels adolescents l'han de donar els pares. D'aquesta forma, l'educació sexual dels adolescents queda en l'aire, no informa ni l'institut ni els pares, i els adolescents queden desinformats per culpa d'uns i d'uns altres.

En definitiva, la pregunta que molts es fan: l'educació sexual és responsabilitat dels pares, o de l'institut?

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Inma, escrius que si una xica es queda embarassada, en aquest institut, no serà per desconeixement dels mitjans anticonceptius sinó perquè no té confiança amb la seua parella. Estic d'acord amb tu que ací es fa una bona educació biologicista (recorda com s'explicava al Què tinc ací baix?), però tinc unes quantes preguntes...

És problema (i per tant responsabilitat) de la xica per no tindre confiança? El xic no ha de fer res?

I el model amorós que se'ns ven i que diu que una xica s'ha de sacrificar per amor?

I l'educació sexista que fa que les xiques hagem de ser més sensibles i cuidadores i, per tant, sempre preocupar-nos pel plaer dels altres?

I el model sexual (i sexista) que fa que les xiques no puguem ser sexuals (ni prendre la iniciativa en el sexe) i que la nostra funció siga parar els xics?

I l'educació als xics que els fa creure que són molt sexuals i que no es poden controlar?

I el sexisme que fa que els risc siga una qualitat imprescindible de la mastulinitat?

I l'androcentrisme que fa que les pràctiques més plaents per als xics (el coit) siguen les millor considerades?

I, i, i...

Christian de Burgos ha dit...

En el meu institut hi han professors que ens donen dues classe de sexe a on ens expliquen de le causes, conseqüències etc. Tenim eixa sort que altes instituts no la tenen.

En els vídeos de f i q la professora no parla molt de sexualitat per por a les preguntes que li facen i el comportament que diguen alguns dels seus alumnes, no es veu preparada per a tractar aquestos temes. Molts professors pensen que els alumnes tenen la informació que vulguen i no lis parlen de res o no és venguen capacitats de mantindre una classe de sexe amb gent jove, mentre que altres si ho fan perquè és venguen capacitats.

L'altre vídeo, és en un col·legi a on hi ha moltes xiquetes que s'han quedat embarassades. Els pares diguen que perquè no s'han donat les classe de orientació sexual?. Els pares fan responsable d'aquestos embarassos al institut per no informar a les segues filles. Mentre que el director te una mentalitat diferent en la que diu que l'educació sexual és cosa dels seus pares. Peró en l'adolescència estem menys tems amb els pares o no ens agrada parlar amb ells de sexe per vergonya o perquè ho saps tot respecte aquest tema.

jen ha dit...

Començaré per els professors; jo com alumna puc assegurar que hi ha dos tipus de professors: uns més oberts a parlar dels temes tabú ( sexe, droges...) amb ells pots parlar amb lliurement, preguntar-les, i fins i tot demanar-les ajuda en una situació d'emergència. Després estan els que són més conservadors, els que no volen tenir ningú tipus de confiança amb els alumnes i ,per descomptat, no volen tenir conversacions amb ells de temes tan conflictius com el sexe.

Jo crec que els professors deurien tenir més confiança als alumnes, ja que amb ells passem molt de temps, potser més que a casa. Una bona relació entre els alumnes i els professors podria facilitar una millor comprensió dels adolescents, que segons molts són incomprensibles, pot set que el truco siga parlar amb ells.

Finalitzaré per els pares, que moltes vegades tampoc tenen la confiança necessari amb els seus fills, això fa que els xiquets tampoc vulga'n contar-les els seues secrets. Anime als pares a parlar més amb els seus fills, i igual ens adonem que ni els pares son tan panolis ni els fills són incomprensibles.

Andrea ha dit...

Per a rés és aixina.Si foren aixina sería més divertit però estaríen boigs.Però si que és veritat que als menors hi ha que parlar-nos sobre l'educació sexual per a que tingam més coneixement sobre ixe tema.

Rosa Sanchis ha dit...

Qüestions per a treballar amb els fragments de El Pacto i Física o química:

1. Quins tipus de professorat hi trobem? Quina classe d’educació sexual proposen?
2. Com són els pares i les mares? Què en pensen de l’educació sexual?
3. Quina visió del jovent presenten aquestes sèries?
4. Són reals les escenes? Ocorren als nostres centres?
5. Quines són les pors i les dificultats que trobem a l’aula per a ensenyar sexualitat?

Paula Bebel i Rebeca West ha dit...

Aquest vídeo(el primer) tracta de que estan a classe i la professora pregunta als alumnes que si s'han llegit el llibre de La Celestina, de sobte una alumna s'encontra interessada amb el llibre,perquè tracta de la virginitat de les dones,i altra alumna li pregunta a la professora que quan va perdre la virginitat,aquesta li respon que no es una pregunta adequada per a literatura,de sobte, un alumne parla del preservatiu.

La nostra opinió,pensem, que aquesta reproducció, ens ha paregut res interessant poc discriminatori per a les dones, perquè com ha preguntat Gorka (un dels alumnes) que li diu a la professora que no vol utilitzar preservatiu,la professora li diu que l'utilitze. Es obvi que els homes (alguns) no es donen compte de com es poden sentir les dones amb un embaras no desitjat.
Tornant a la pregunta que li ha fet l'alumna a la professora de quan va perdre la virginitat, ens pareix que també es una pregunta que no té res a vore amb aquesta assignatura,i que es una falta de respecte per a aquesta.