8 de gen. 2014

Transitant (1)


La transsexualitat i les seues causes han despertat des de sempre molt d’interès. Però més útil seria buscar l’origen de la transfòbia. Millor seria que, com a societat, ens preguntàrem, –i en conseqüència evitàrem–, les violències que s’exerceixen sobre les persones trans, sobre qui desitja transitar en el sexe biològic o en el gènere.

No està demostrat que a Luus li passara res “anormal” a la panxa de sa mare. Potser algú li ha donat aquesta explicació: internet?, un psicòleg?, una metgessa?, la seua família?... i ella ho ha acceptat. Potser algunes persones es queden més tranquil·les si pensen que n’hi ha una causa biològica de la transsexualitat.

Tampoc crec que Luus haja d’operar-se per a ser una “dona de veritat”. Una operació no és qualsevol cosa! Per què ha d’entrar Luus a un quiròfan? Luus vol operar-se perquè ho desitja de veritat o per a evitar les mirades de crítica de qui no la considerarà prou dona si no s’opera?? Series tu una d’ixes persones trànsfobes que la miraria malament si no s’opera?

"Transvestit –o Travesti– fa referència a aquelles persones que esporàdicament es visten o actuen amb els codis del gènere oposat, encara que en la seua vida social i quotidiana s’identifiquen amb el gènere que se’ls va atribuir en nàixer. Aquest és el primer concepte que la medicina utilitza a principis del segle XX per a fer referència a qui no s’identifica completament amb el gènere assignat, i inclou a hòmens i dones masculines.

Transsexual és aquella persona que vol sotmetre’s a una reassignació genital i vol modificar el seu cos per a viure amb el gènere que sent com a propi. Com bé diu la paraula, és una transició en el sexe biològic. Aquest concepte naix en la dècada dels cinquanta dels primers metges que intervenen les persones trans per a diferenciar-les de les persones que practiquen el transvestisme.

Transgènere fa referència a aquella persona que viu en el gènere oposat al que l’assignaren en nàixer però sense modificar necessàriament el cos. És una transició en el gènere. Aquest concepte emergeix dels moviments trans nord-americans dels anys vuitanta en oposició a la categoria mèdica transsexual, i sovint està relacionat amb una crítica al sistema binari home-dona." 



MISSÉ, Miquel, Transexualidades, otras miradas posibles. Egales editorial, Madrid, 2013.

32 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...


Per a primer d’ESO
Fes la descripció de Luus, física i de caràcter, d’acord amb el que hem vist a la unitat 4.

Si ho prefereixes, pot fer la descripció del protagonista de la cançó d’Al Tall, El tio Canya (http://villenaso.blogspot.com.es/2014/01/al-tall-el-tio-canya.html) al blog Villena.so o de Llorenç, a l’entrada del blog Els punys no parlen (http://elspunysnoparlen.wordpress.com/2013/10/29/el-casso-de-llorenc/)

Eric Marston ha dit...

Bon dia,


Aquesta entrada conta la història de Luus, una xiqueta dins del cos d’un xic. Però ella, que pot fer al respecte? Ja que una persona, com diuen al vídeo, pot canviar la seua apariencia física però no el de dins, es a dir, no pot canviar que es sentisca una dona. Per a mi, Luus és un exemple clar de superació i lluita constant, ja que desde molt menuda tenia clar que no estava d’acord amb el seu cos i es va ser molt valenta al anar al col·legi vestida de xica i afrontat les crítiques i burles, que a mi al principi, em pareix normal, ja que són menuts i no han sigut educats en aquest tema, però aquestes burles no es poden produïr en un grup de gent adulta.

Em crida l’atenció que una xiqueta menuda siga tan madura i tinga tan clar el que vol fer i com solucionar els problemes que se li van presentant, com per exemple els de la roba. També com els seus companys l'apollen i l’accepten, ja que sense aquesta acceptació seria tot molt dur per a Luus i podria tindre una depressió. Jo pense que si Luus quan siga major vol operarse per a sentirse una dona completa ho hauria de fer i no pensar en les opinions dels altres sinó en el que ella sentisca i vulga fer.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Eric,

estic d’acord amb moltes de les coses que dius. Si tot el món pensara com tu, acabaríem amb la transfòbia en dos dies. Però m’agradaria comentar algunes cosetes.

Luus té 10 anys i és molt binarista. I els seus companys de classe també. Ser binarista vol dir pensar que el món es divideix en hòmens i en dones i que si vols comportar-te com suposadament ho fa un home, has de semblar físicament un home! I si vols comportar-te com ho fa una dona, has de semblar físicament una dona!

Per què???

Per què s’ha d’operar Luus? On està escrit que per ser una dona “de veritat” haja de passar per un quiròfan? L’any 2012, les persones trans patien un trastorn de gènere però ara, després de l’aprovació del DSM-V (2013), pateixen disfòria!!

L’etiqueta que s’apliquen les persones trans ha d’anar a ritme de DSM?

No seria millor que férem més flexibles les normes de gènere i que cadascú poguera vestir, tallar-se els cabells, caminar, comportar-se... com li donara la gana sense necessitat de llevar o posar res al cos?

Jo crec que qui hauria d’anar al psicòleg o al metge hauria de ser la gent trànsfoba, que no accepta que cadascú puga viure el seu sexe i el seu gènere com vulga.

Si li posem una etiqueta mèdica (disfòria de gènere) a una persona amb comportament de gènere no normatiu, estem dient que alguna cosa en ella està malament i que s’ha de curar, i que la cura li la donaran les hormones o les operacions. Però això no és així!!

No n’hi ha cap evidència científica que diga que a Luus li va passar alguna cosa dolenta quan estava a la panxa de sa mare. Res de res!! Segurament aquesta explicació l’ha trobada a internet i s’ha donat com a vàlida. Però la ciència no ha provat que n’hi haja cap error.

Per contra, les persones amb gènere no normatiu han existit des de sempre i en totes les cultures, molt abans, per descomptat, que s’inventara l’etiqueta mèdica “transsexual” al segle XX i molt abans també que la gent perdera temps i diners en estudiar quin “problema” tenen les persones transsexuals, en lloc de gastar-se’ls en programes que combaten la transfòbia i flexibilitzen els gèneres, per exemple.

En el cervell de Luus no n’hi ha cap substància que diga que és una dona. Ella vol ser una dona, doncs perfecte!!! Té tot el dret a expressar el seu gènere com vulga. Com ella vulga!!! No com la societat o l’estament mèdicocientific consideren!!! I que s’hormone si vol, i s’opere si vol.

I el seu cervell potser s’assembla al d’una dona perquè porta anys vivint com una xiqueta i el que sí que ha demostrat la ciència és que el cervell és plàstic i que, d’acord amb les vivències, es va constituint.

Luus no té cap problema. El problema el té la societat que no l’accepta. El problema el tindrà quan vaja a l’institut i la insulten. Quan no sàpiga a quin lavabo anar ni a quins vestidor canviar-se. Quan vaja pel carrer i la discriminen. Quan busque treball i no l’accepten perquè és trans. El problema no és la transsexualitat de Luus. El problema és la transfòbia.

Iris rainbow ha dit...

Hola!!!
Veient aquest vídeo se m’ha fet el cor en un puny. La història d’aquesta xiqueta és un eixemple a seguir per a tot el món.

Luus es una xiqueta dins del cos d’un xic, tots sabem que sona estrany veritat? però i qué passa? ,que acas no és una persona com nosaltres que mereix el mateix respecte i ajuda que a la resta? Per que no siga igual que la majoria de la gent hi ha que discriminar-la i fer-li pensar que es un bitxo raro? Pues no, ella es una xiqueta exactament igual que nosaltres i no perquè haga eixit així no significa que siga diferent, es mereix el mateix o inclús un poc més per ser lo valenta que és.

Una cosa que m’ha agradat molt és com els seus companys de classe l’acepten tal i com es mostra i no fiquen cap pega, això és de ser un vertader amic i no donar-li importància a les diferencies o problemes. Luus vol que la tracten com una xiqueta perquè ella es sentix així i tots la tracten com el que és, com ha de ser.
Al pensar que Luus té una eixida i pot convertir-se en una xica completament esvelta i guapa hem posa més contenta, perquè podrà ser el que ella vol sense que ningú li fique cap inconvenient o pega.
Un comiat, Iris

Irene Stone ha dit...

Aquesta entrada m'ha paregut molt interesant i m'agradat. Ens parla de Luus una xiqueta que va naixer al cos d'un xic. Tan sols té 10 anys i desde que era molt petita ja tenia clar que no volia ser un xic, aixó em pareix una cosa molt madura, sobretot per a la seua edat, perquè de segur que molta gent que es sentixca com ella no hi fa res, seguís sent algo que no vol i tot per a no ser el centre de totes les burles els companys o simplement per por al què diran.

M'ha cridat l'atenció la manera en la que els seus companys l'acepten, em pareix normal que al principi puga pareixer algo raro vore a un persona que sempre ha sigut un xic amb aspecte de xica i que vulga ser una d'elles, però aixó no té que fer que es burlen d'ella, ja que ningú sap com ho está passant o quins són els seus sentiments, com bé diu en el vídeo, ojala puguera donar-li els seus sentiments a les persones que no la respeten, però com és clar, no és pot fer, i per tant tenim que aprender a respetar a totes les persones, independentment de la seua forma de vestir, de compotar-se, del sexe que tinguen, etc.

La història d'aquesta xiqueta em sembla un exemple a seguir, ja que mostra que a pesar de tot hi ha que seguir en davant i buscar una solució a les coses que ens poden semblar problemes. Luus és una xiqueta que ha demostrar que es pot en tot i que en el nostre interior tots podem tindre una força de superació que ens fa lluitar per conseguir el que volem.

Irene Stone ha dit...

Bona vesprada,

Ho sentisc per tornar a ficar el comentari, però no estaba complet.

Aquesta entrada m'ha paregut molt interesant i m'agradat. Ens parla de Luus una xiqueta que va naixer al cos d'un xic. Tan sols té 10 anys i desde que era molt petita ja tenia clar que no volia ser un xic, aixó em pareix una cosa molt madura, sobretot per a la seua edat, perquè de segur que molta gent que es sentixca com ella no hi fa res, seguís sent algo que no vol i tot per a no ser el centre de totes les burles els companys o simplement per por al què diran.

M'ha cridat l'atenció la manera en la que els seus companys l'acepten, em pareix normal que al principi puga pareixer algo raro vore a un persona que sempre ha sigut un xic amb aspecte de xica i que vulga ser una d'elles, però aixó no té que fer que es burlen d'ella, ja que ningú sap com ho está passant o quins són els seus sentiments, com bé diu en el vídeo, ojala puguera donar-li els seus sentiments a les persones que no la respeten, però com és clar, no és pot fer, i per tant tenim que aprender a respetar a totes les persones, independentment de la seua forma de vestir, de compotar-se, del sexe que tinguen, etc.

La història d'aquesta xiqueta em sembla un exemple a seguir, ja que mostra que a pesar de tot hi ha que seguir en davant i buscar una solució a les coses que ens poden semblar problemes. Luus és una xiqueta que ha demostrar que es pot en tot i que en el nostre interior tots podem tindre una força de superació que ens fa lluitar per conseguir el que volem.

Un salut, Irene.

AINHOA MOTT ha dit...

LUUS
Luus, és un xiquet que vol ser xiqueta, té el cos d’un xic i la mentalitat d’una xica.
Ell, Bueno, millor dit ella és alta, ni prima ni grossa, sempre porta faldes o alguna cosa així amb samarretes roses, roges...
Luus és rossa i sempre porta dos coletes que li donen un aire a una persona graciosa, té els ulls marrons, el seu nas és xicotet, però en canvi els seus llavis són grans i bonics.
Luus és alegre, divertida, graciosa i fort. El seu cervell és també molt fort i valent perquè s’enfronta a qualsevol problema passant de els que li ofenen i sent com és.
A Luus li agrada la natació i el que reialment més li agrada és ser reialment una xica siga per dins i per fora.
Si poguera parlar amb Luus, li diria que a la gent que la vol mai li va importar el seu sexe i que la van a voler sempre.











SHEILA NELKEN ha dit...

LUUS
Luus, sempre ha sigut una xiqueta, però les altres persones la veien com a xic, en realitat va nàixer sent un xic, per fora, però en realitat ella era xica.
Ella és molt guapa, té els cabells castanys, uns ulls blau cel, el seu nas és arromangat i el seu somriure és molt simpàtic i li fa una xiqueta tranquil•la.
Luus és graciosa, segons les seues companyes, és simpàtica, i actua dient el que ella pensa. S’afronta a crítiques sense sentit, i sap que té que ignorar tot el que diu la gent que no passa per la seua situació, com les altres xiquetes.
Pense que si estiguera amb ella i haguera de preguntar-li algo, no faria les típiques preguntes de: com et sentes? què creus que eres? etc. simplement diria: què eres? i ella, és clar contestaria xica, aleshores ella és xica, per molt diferent que siga als demès.

Elena Stone ha dit...

Hola,bon dia.

Aquesta entrada conta la història de Luus, una xiqueta dins del cos d’un xic. Però ella, que pot fer al respecte? Ja que una persona, com diuen al vídeo, pot canviar la seua apariencia física però no el de dins, es a dir, no pot canviar que es sentisca una dona. Per a mi, Luus és un exemple clar de superació i lluita constant, ja que desde molt menuda tenia clar que no estava d’acord amb el seu cos i es va ser molt valenta al anar al col·legi vestida de xica i afrontat les crítiques i burles.

Em crida l’atenció que una xiqueta menuda siga tan madura i tinga tan clar el que vol fer i com solucionar els problemes que se li van presentant, com per exemple els de la roba. També com els seus companys l'apollen i l’accepten, ja que sense aquesta acceptació seria tot molt dur per a Luus i podria tindre una depressió. Jo pense que si Luus quan siga major vol operarse per a sentirse una dona completa ho hauria de fer i no pensar en les opinions dels altres sinó en el que ella pense i vulga fer.

RAQUEL KENT ha dit...

DESCRIPCIÓ DE LUUS


Luus és una xiqueta de 10 anys, els seus ulls son blaus, te el monyo llarg i clar. Ella va nàixer xic, però molt prompte es va donar que volia ser una xica. Es vesteix, juga i actua com una xica “és una xica”.
Quan era xicoteta va passar un període molt difícil i sempre estava sola. A vegades te por de quan vaja al institut, es sent trist perquè pensa que es tornaran a burlar d'ella.
Jo pense que com és una xica molt forta, no tindrà problemes quan ho explique (el que li ocorre) encara que sempre hi ha gent que no ho entendrà, però a aquestes persones no hi ha que fer-lis cas.

Jesús Thompson ha dit...

Luss es un chica en el cos de un chic y per aixó la discriminen. Aquesta enfermetat es crida Disforia de génere, y consisteix en que una persona es sent de sexe oposat.
A la chiqueta la discriminen dient-li (“chic”) però ella es canvia en el vestuari de les chiques, pisa asentada y fa una vida cuasí normal. Cumplits els dotze anys podrá prendre inhibidors de la pubertat, amb els setxe pot tomar hormones femenines y amb els divuit podrá operar-se y ficar-se pits.

A mi, em pareix malament que la discriminen a Luus, ja que tots tenim drets a elegir el que volem ser.

A vegades una persona es sent molt mal per ser diferent als demés, y tens por de que es claven en tu y per aixó no vols anar a l'institut, soles per por.

Manolo Zetkin ha dit...

Luus es una xiquet que vol ser xiqueta es dir una xiqueta atrapada dins del cos d'un xic

Luus es una xiqueta ni alta ni baixa ni prima ni grossa vestix amb faldes o roba així pensa que es un xic normal sols que ell te pensaments de xica

Em pareix malament que es burlen de ella perque aunque siga un cas extrany no tenen el per que burlar-se de ella, em pareix fatal

Jo crec que el xiquets que es burlen de ella son imbecils per que no se adonen que si eixs tingueren eixos sentiments no es burlarien

Dani Goldman ha dit...

Luus és una xiqueta que va nàixer amb disforia de gènere. Ella va nàixer sent un xic, encara que per dins era un xica. A Luus li va costar molt ser una xica per fora, encara que ha conseguit que tot, o quasi tot el món li respete i li tracte com una xiqueta, com per exemple tot el mon li diu Luus i no Lucas, es pot canviar al vestuari de les xiques, etc.

Luus és una xiqueta de cabells negres i grocs, amb ulls marrons i la cara ovalada. El seu corp és com el de una xica, excepte en algunes parts en les que es parèixen un poc a les de els xics, com per exemple l'abdomen(és un poc més gran que el de les xiques).

Com ella al nàixer era una xic, li va costar parèixer un xica(va tindre que deixar-se els cabells llargs, vestir-se amb ropa de xica...), encara que ha aconseguit ser quasi com una xiquta. A més, a més, ella als setze anys pot hormonar-se, i als dihuit, operar-se.

La meua opinió és que si ella vol ser una xica i es sent com una xica, li tenim que deixar que siga com vuiga i respectar-la. Crec que els xics o xiques que no la respeten deuríen posar-se en el seu papel i entendre que ella pot fer el que li venga en gana.

Andrea Du Chatelet ha dit...

Luus va nàixer sent un xic, però ella es sentia xica i va canviar deixant-se els cabells llargs i posant-se roba de xica. Luus es cridava Lucas, però ella va canviar de nom com físicament. Ella té els cabells de color castany clar i llargs i ulls blaus.

Luus es una xiqueta lluitadora, perquè ella va vestir de xica encara que sabia que s'anaven a ficar amb ella. Ara té amigues, però abans no en tenia. Ella té por d'arribar al institut i tornar a suportar insults però sap que té amigues en les que pot confiar. A ella l'insulten dient-li Lucas o que és un xic, però solament quan s'enfaden molt.

Jo pense que té molt de valor fer això, perquè me d'un segur que l'amaga per por de dir res.

Clara Zetkin i Paula campoamor 04 ha dit...

Luus es un xiquet amb transexualitat, desde xicotet es sentia xica , volia fer pis sentada , vestir-se com una xica , pentinar-se com una xica... inclús es va canviar el nombre, ell abans es cridava Lucas.

En el vídeo ens mostra com es la seua vida, les seues dificultats, i el seu aspecte.
Al principi es seus pares pensaven que era impossible o una enfermetat, per que mai avien escoltat aquell problema,van fer lo possible i varen buscar en Internet, ells li van ajudar a ser com volia ser.

Luss ens conta en el vídeo tots el seus problemes que te a la seua vida diària, també li van moltes preguntes companys seus.

Pero Luss ens mostra en aquest vídeo que ell vol lluitar per el que vol ser i que pot ser possible.
També ens mostren que els seus companys han acetat a Lus com una mes.

La nostra opinió es que ens a agradat molt el vídeo per que pot donar a ensenyar que pots lluitar per lo que vols ser.

JOSE THOMPSON ha dit...

Jo crec que si una xiqueta o un xiquet com Luus estiguera a ma clase em donaria igual si s'opera o no perquè si ell o ella vol ser del sexe contrari es el que ha decidit ser jo no em tinc que ficar en ell/ella.

Al vídeo es veu com a Luus li fan preguntes com: Quan fas educació física a on et canvies al vestuari de xics o de xiques?, què és la disfòria de gènere?...

A mi em pareix que Luus no es te perquè operar, si es barallen en ella es perquè la gent no la comprèn i això està mal, es una persona com tu com jo i com tots.

NO A LA DISCRIMINACIÓ.

Aitana West i Paula Roussel ha dit...

Luus és un xiquet amb disfòria, és a dir, es sent com una xica. Desde xicotet el seu cervell li deia que era una xiqueta. Els seus pares li volien ensenyar a orinar de peu però “ella” volia orinar sentada, com totes les xiquetes. Van investigar en Internet si això era possible. Si que ho era. Van descobrir la disfòria i aleshores comprengueren el que li passava a la seua filla. El aspecte exterior de Luus era de xic però al seu interior ella es sentia una xiqueta com totes les demés.

El seu nom desde el principi era Lucas però al sentirse xiqueta va començar a demanar que la cridaren Luus. Vestia com una xiqueta, es comportava com una xiqueta,pensava com aquestes...
Potser als seus companys i companyes els va costar una mica entendre per el que estava pasant Luus. Passat un temps tots ho varen i aceptar.

Luus tenia algunes dificultats però tenia clar el que volia. Tenia por d'anar al institut i que es burlaren d'ella.
Psicològicament Luus sentia que era una xica encara que el seu aspecte exterior era de un xic.

Nosaltres pensem que Luus fa bé. No pots canviar el que sents però si el teu aspecte.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Jesús,
Luus no té cap malaltia. Que un comité mèdic decidisca considerar la transsexualitat com una malaltia, no significa que siga veritat. Abans també es considerava que l'homosexualitat era una malaltia i no és cert. No ha sigut mai veritat. Sovint, la ideologia de les persones "de ciència", els afecta a les opinions i els fa dir que les persones tenen una malaltia mental.

Eman Golgman ha dit...

aquest vídeo tracta sobre un xic que volia ser una xiqueta i sobre la seua vida i com li tracten els seus companys.

Luus és un xic que des de sempre volia ser una xica. El va comentar als seus pares i ells li van comprar roba de xica, cuan el va començar a portar la roba d'una xica, als seus companys els pareixia molt rar, però a poc a poc ho van tractant-la com una xica. ara esta molt contenta de ser una xica.

La meua opinió és que la gent no hauria de riure's de persones com luus perquè si ells sentira el mateix no els faria gràcia.

Yasmina, Aitor, Almudena i Costin. ha dit...

El documental tracta d'una xiqueta que és transsexual. Això significa que vol operar-se quan siga major. Els seus companys d'escola al principi la discriminaven tractant-la de xic però després l'acceptaven.

Nosaltres pensem que Luus és una xiqueta molt responsable per al seu problema. En realitat ella no té cap problema, el problema el tenen els seus companys. No ha de pensar el que diuen els demés però això és molt difícil perquè a tot el món li importa la crítica.

Si nosaltres a classe tinguérem una companya com Luus i algú la insultara, la defensaríem.

Hector wollstonecraft ha dit...

Hola.
Vaig a comentar a l`entrada de “Transitant”
EL que li passa a una xiqueta la qual no hi sé el païs del que hi es, es que va nàixer sent un xiquet, pero al cap de uns anys una substància que hi tenia al cerbell li feia creure i voler ser una xiqueta, lo que li va donar problemes amb els seus pares pe que ells volien que vestira amb ropa de xic i ella no hi volia, en cambi els seus pares volien i tambè li volien ensenyar a fer piss de peu, cosa que el seu cos podria fer però que el se cerbell li feia creure el contrari i ella volia fer-lo com les xiques, sentada al bater.
Al col·legi els seus amuics es reien d`ella, i les xiquetes no li deixaben jugar amb elles, i per tan ella sempre estaba sola, els seus pares varen investigar per internet i varen entrar en raò i le feien sentir xica.
El problema d`aquesta xiqueta li té que passar a mes xiques i té que tenir solució, amb operacions o el que siga, però el bensestar de les xiques i/o els xics a de ser bó i sentir-se com volen.

Daniel Becker ha dit...

Hem pareix mal que discriminen a Luus per voldre cambiar-se'n de sexe, a mi sincerament hem donaria un poquet de fástic donar-li un beset a la boca. Si Lucas decidiu que vol ser una dona hauríem que respetar-ho i més els seus amics i companys, tenim que evitar les violències que s’exerceixen sobre les persones trans, sobre qui desitja transitar en el sexe biològic o en el gènere.

Xara Stone ha dit...

Bon dia,
Aquesta entrada tracta sobre la història de una xiqueta anomenada Luus, que es una xiqueta dins d’un cos de xic, la veritat que ho du molt be, ja que ho ha superat dins del que cap, molt ràpid, ja que un dia arribes a classe i digues ja no em crideu Lucas si no Luus, també les seues companyes de classe la han acceptat molt be, no les importa que se canvie en el vestuari de xiques, es mes, volen que es canvie de roba allí, van amb ella a natació, pot ser no siga una xiqueta normal per fora pal tema dels pantalons però es una xiqueta, al igual que a la gent no el importa si eres homosexual no el te que importar el que eres, perquè si jo ara dic que em sent xic no te tindria que importar, perquè mentre sigues bona persona, la resta dona el mateix...

Clar que te que ser dur, i tant, que tu et sents d’una manera i et veges d’una altra te que ser molt dur, també el nivell d’acceptació d’una persona varia crec jo que pel entorn on es trobe es a dir la educació que ha rebut, perquè si eres una persona liberal dona el mateix si ets blanc, negre/xic, xica/homosexual o transsexual... El que realment importa es la persona per dins.

Finalment volia donar una recomanació: Si tens un amic que vol ser xica o una amiga que vol ser xic, no es fiqueu amb ella que ja ha passat lo seu com que perquè algú amb menys de dos dits de front vaja a baixar-li la moral. Adéu.

ali kent ha dit...

Hola, vaig a comentar aquesta entrada perquè m’ha paregut molt interessant i m’ha agradat molt la història que tracta d’una xiqueta de deu anys que es troba dins del cos d’un xic, és una xiqueta molt madura ja que des de petita ja tenia clar que volia ser una xica i es molt valenta anant al col.legi vestida de xica a pesar de les burles i crítiques que el feien els seus companys, al principi es normal que ja que son menuts i no saben molt sobre aquest tipus de temes... però aquestes burles quan una persona es adulta i ja es més conscient i ha sigut educat i sap sobre aquestos temes no es poden produir ja que hi ha que respectar a tot el mon siga el que siga, pense el que pense... hi ha que respectar-lo i tolerar-lo aunque no t’agrade.
La història de Luus es un clar exemple de superació i motivació i de una gran valentia ja qotes les que pense que no totes les persones podrien atrever-se a fer el que ella ha fet i un clar exemple de valentia està en el que va fer amb el tema de la roba i una cosa molt bònica es com els seus amics i amigues l’accepten i la tracten com a una persona més ja que es un èsser humà com tots nosaltres i no es la seua culpa haver naixcut així.
M’alegra pensar que de major Luus podrà operar-se i pense que si es lo que vol fer hauria de fer-lo i no pensar en lo que opinen els altres.
Adeu, espere que us agrade el meu comentari.

Ernesto Goldman ha dit...

M'AGRADA ESTE VÍDEO PER QUE ÉS UNA HISTÒRIA MOLT BONICA I ENTRETENGUDA.LAS PERSONES PODEN DECIDIR EL QUE VOLEN SER XIC O XICA, ENCARA QUE PER DINS CONTINUARÀ SENT UN XIC AMB EL SEU PENIS I TOT. LA MEUA OPINIO ÉS QUE LA GENT COM EN ESTE VÍDEO EL XIC S'ANOMENA LUCAS PERÒ QUANT ÉS CANVIA A XICA S'ANOMENA LUUS. QUAN VA NAIXER ERA UN XIC PERÒ AL LLARG DEL TEMPS ELLA VOLIA SER UNA XICA,LES SEGUES AMISTES AL PRINCIPI NO LI ACEPTAVEN PERÒ AL LLARG DEL TEMPS ELLA SERÀ UNA XICA I SE'L VA PREPARAR MOLT BÉ PERQUÈ NO ES NOTARA QUE TÈNIA PENIS. VOS ANIME A VEURE ESTE VÍDEO ET POT ENSENYAR MOLTES CUSES SOBRE LA LA SEUA FORMA DE SER.

RODRIGO DE BURGOS ha dit...

Lucas ----- luss

JO CREC QUE LUSS POT SER EL QUE VUILGA , I NO SE TEN QUE BURLARSE PER QUE TÉ POSAT ROPA DE XIQUETA.
NO ESTEN QUE JUTGAR UN LLIBRE PER LA PORTADA SI NO PER EL CONTENIT .
I SI VOL CAMBIARSE DE ROPA AMB LES XIQUES QUE HO HAGA, NADIE POT MANAR SOBRE LES VIDES D'ALTRES QUE SE PREOCUPEN MIJOR DE LES SEUES VIDES.
YO RECOMANE AQUESTS VIDEO A LES PERSONES QUE VOLEN SER EL QUE VUILGA.

Pau claramunt ha dit...

LUCAS-----------LUSS

Jo crec que Luss pot ser el que builga aunque siga una xica en un corp de xic, els seus pares voldrien que pisara de peu pero ella volia pisar sentada, ella siempre anava amb les xiques i ademas en Carnaval anava disfreça de princesa.
Te una transfobia de cuan va naixer com un xic i le compraven ropa de xic els seus pares van mirar en Internet i van comprarle rova de xica, al final es va pareixer mes a una xica que aun xic.

Noelia Cambrils ha dit...

Luus va naixer com un xic pero ella volia ser una xica, volia que li trataren com una xica.
Un dia li va dir a els seus pares que volia ser una xica entonces van trobar la solució.
Un dia va anar al colegi vestida de xica als seus companys els va pareixer raro.
(Continuara)

Ruben Goldman ha dit...

La historia tracta de que va nàixer xiquet però després el va voler ser una xiqueta que sufria deficiència de genere y els xics del seu institut es burlaven de ella per el seu problema per això no queria ir a l'institut, hi ha gent que la respeta pero la majoria es burlen de ella.

També tenia corp de xic però ella volia ser una xiqueta normal y corrent.

Jo crec que la gent no es tendria que burlar perquè si un xiquet vol ser xiqueta no tendria que passar res de res però a mi me pareix un molt bo el vídeo per el que explica

Joan ha dit...

El vídeo tracta de que Luss abans de ser una xica era un xiquet, per que té un “problema” que s'anomena “Disfòria de gènere”, tracta de que eres un home però el teu cos vull ser una dona o al contrari, Luss abans s'anomenava Lucas, fins que un dia els seus pares van buscar per internet i le va dir que es podia vestir com una xiqueta...

CONTINUARA...

Noelia cambrils ha dit...

Luus va naixer com un xic pero ella volia ser una xica, volia que li trataren com una xica.
Un día li va dir als seus pares que volia ser una xica entonces van trobar la solució.
Un dia va anar al colegi vestida de xica als seus companys els va pareixer raro.
Pero al llarg del temps es van acostumar ha vore a luss como una xica, encara que quan es
enfadaven els xics es burlaven de luss.
La meua opinio de aquest vídeo es que esta molt be, perque et dones conter de que hi ha
persones que els passa aixo y que no tindrien que vorlarse de aquelles persones, perque a
qualsevol persona li podría haver passat. Jo al vore aquest vídeo he conegut lo que li passava a
luss que es la disforia de género.

Joan i Ernesto Goldman ha dit...

M'agrada este vídeo per que és una història molt bonica i entretenguda.
les persones poden decidir el que volen ser xic o xica, encara que per dins continuarà sent un xic amb el seu penis i tot.
La meua opinió és que la gent com en este vídeo el xic s'anomena Lucas però quant és canvia a xica s'anomena Luss. Quan va nàixer era un xic però al llarg del temps ella volia ser una xica,les segues amistes al principi no li acceptaven però al llarg del temps ella serà una xica i se'l va preparar molt bé perquè no es notara que tènia penis.

Vos anime a veure este vídeo et pot ensenyar moltes coses sobre la la seua forma de ser.

La meua opinió és que la gent no es tindria de burlar-se d'eixa persona que tinguera eixa roïna sort o no. La gent et que ser com és veuen. molta gent el pot tindre i no passa cap, la gent pot ser molt cruel amb eixes coses.