12 de febr. 2014

Autoerotisme

Les xarxes socials s’han encés amb la publicació de tres articles dedicats als “perills” que comporta la masturbació i a la manera d’evitar-la. L’Aula de Sexualitat de la web del diari Abc ha publicat els posts: "Què és la masturbació?", "És perjudicial la masturbació?", i "Com s'evita la masturbació?". El diari Ara, resumeix els que ací es diu:


Entre els consells per defugir l'onanisme -"el primer que cal tenir clar és que la masturbació no és ni bona ni necessària per a la salut" adverteix la introducció- hi ha el de "protegir-se de l'agressió comercial de l'erotisme ambiental": per exemple, bloquejant determinats continguts a l'ordinador. La resta de claus són, segons aquest text, "adoptar un estil de vida saludable", "ocupar el temps lliure de manera constructiva" i "construir un equip d'amics sa". "En resum: per evitar la masturbació o sortir del seu cercle viciós cal començar per decidir-se a fer-ho sabent que és possible i sa. Però, a més a més, cal posar mitjans concrets per enfortir aquesta decisió", afegeix l'equip de consellers. "Així estaràs preparat per a l'amor sòlid, que passa per ser amo de la teva sexualitat, i no permetràs que la masturbació resti qualitat a aquesta capacitat d'estimar", conclou.

Altres articles de l'Aula són:   

Nadant per la xarxa, vaig trobar aquest vídeo que il·lustra bé el que proposen els articles esmentats: 



I tu què opines?

(Vídeo creat per la LEA, la Liga para la educación audiovisual, una associació que pretén "formar una nueva generación de espectadores exigentes y denunciar y limpiar toda la suciedad mediática que invade nuestros hogares…". Antena 3 va cedir espai perquè es projectara aquest vídeo, protagonitzat pels Leañecos Pixelito i Leandra, l'any 2007)

4 comentaris:

Inma Mozzoni ha dit...

Vaig a comentar aquesta entrada ja que m'ha sorprés molt. El vídeo dels ninotets dient que els xiquets no s'han de masturbar ha sigut el millor de tot... Què ens està passant? Com poden dir aquestes coses? No han sigut xicotets mai, veritat? El que més em sorprèn és que no sols volen evitar la masturbació dels xiquets, el que busquen és que no senten curiositat per res relacionat amb el seu cos.

Hem aplegat a una societat en la que ens preocupem més que els nostres menuts no es masturben que de intentar solucionar els problemes que de veritat són importants. No entenc tanta obsessió per amagar la masturbació com si fora un delit. D'aquesta manera, l'únic que aconsegueixen és mostrar la sexualitat als xiquets com un tabú en la societat, com una cosa roina que no han de descobrir mai.

Crec que si des de xicotets ens parlaren d'aquestes coses més lliurement i sense amagar coses tan simples com conéixer el nostre cos, el sexe estaria vist d'una altra manera i no hi hauria tanta desinformació com n'hi ha ara.

Juan Víctor ha dit...

Bon dia,
Jo pense que aquestos vídeos i parlar d'aquest tema no serveixen per a res perquè per molt que la gent diga coses, la resta farà el que li done la gana en la seua casa i si se vol masturbar el farà i punt.

Després de llegir això m'ha quedat la sensació que vol dir que la masturbació es un tema que s'ha d'evitar i que no es bo per a la gent masturbar-se però jo crec que es una cosa que s'ha fet des de sempre a soles per plaer i no té res de roí i que no n'hi ha que evitar-ho.

De totes maneres tot el mon que vulga masturbar-se el farà per molt que quatre “bobos” vulguen dir que no es bo per a l'educació, etc. La gent que intente influenciar en la vida privada de la gent a soles perd el temps.

Jo pense que aquest tema no deuria de fer parlar a la gent perquè si una persona se masturba o no deuria de ser un tema privat de la persona i ningú hauria de dir res de que es roí o bo, son temes d'intimitat i ja està.

Jordi Kent ha dit...

Hola a tots.

La meua opinió sobre aquesta entrada, esque cadascú pot fer el que vullga amb el seu cos, ja que és d’ell i ningú pot dir-te el que tens que fer o no fer. La cançó del vídeo he de dir que se l'han currada, però jo pensé que no tenim que ser manipulats per els medis de comunicació perquè sinó no podrem decidir per nosaltres mateixos. A banda d’això jo crec que la gent que es masturba, continuarà fent-lo ja que la vida de cadascú es privada.

Jo no soc metge però jo no crec que siga algo roí masturbar-se ja que es una forma d’aconseguir plaer sense tindre que fer l’acte sexual. Jo crec que aquesta cadena de televisió ah fet aquest espai publicitari o preventiu perquè no tenien noticies

Resumint que la gent que es masturba no crec que canvien la seua vida per una cançó que ha fet una cadena de televisió, això es el que jo pense.
Adéu.

Rubén Du Chatelet ha dit...

Aquesta entrada m'ha impressionat molt, és un exemple de les coses que no s'han d'ensenyar als xiquets. En el vídeo veiem marionetes que ens canten una cançó advertint-nos de què hem de fer per tal de evitar la temptació de masturbar-nos. Es podria dir que és una mena de ajuda per als pares, perquè en molts casos aquest tema és tabú, sobretot quan parlem de dones, però hem pareix una forma de mentir als xiquets, d'adoctrinar-los ja que la masturbació no és mala.

D'acord a un estudi de la revista «Muy interesante», el 95 per cent del homes practiquen la masturbació, i el 89 per cent de les dones ho fan també (però, com ja he dit, és un tema tabú, i com que són tatxades de «putes»). Tanmateix, el més important d'aquest estudi no són els percentatges, sinó els avantatges de la masturbació. Segons la revista «la alliberació hormonal que succeeix a la ejaculació, unida a la alliberació de tensió, millora l'estat d'ànim i afavoreix la relaxació».

Per tant, gràcies a aquesta publicació i d'altres com aquesta, podem dir que la masturbació no es mala, afavoreix la salut i el nostre estat d'ànim. És per això que pense que, al igual que quan es parla del sexe, s'ha d'advertir els perills, ja que tot en excés és perjudicial.