12 de febr. 2014

Què és per a tu Sant Valentí?

Manolo Zetkin ha dit...

Jo crec que el dia de Sant Valenti és un dia comercial per a comprar flors i regals a la teua parella.

Què passa? que qualsevol dia no pots fer-li un regal a la teua parella, o sols has de regalar-li alguna cosa quan és 14 de febrer?

Ho veig una ximpleria, que sols un dia es puga celebrar l'amor. El 14 de febrer per a mi és un dia comercial.

Que em pareix molt bé que vulguen celebrar el seu amor però... per què el dia 14 de febrer i no qualsevol dia de l'any?


dani wollstencraft ha dit...

Per a mi Sant Valentí és la festa més comercial que existeix. En la meua opinió no fa falta una festa perquè es demostren l'amor que es tenen les milions de parelles que hi han al món.

Per altra banda, si que esta bé que existisca per a tots aquells homes que no són detallistes amb la seua parella, i també a la inversa. No em fa gràcia la idea que moltes empreses i botigues intenten fer negoci amb aquesta festa ja que per a mi el millor regal és l'amor entre dues persones. De totes formes mai m'ha agradat Sant Valentin, ja que pense que per exemple si jo tinc una nòvia, he de demostrar-li que l'estime tots els dies i no assoles aquest dia. A la fi jo preferisc San Solterín.

Andrea Du Chatelet ha dit...

Sant Valentí és per a mi un dia en el qual demostres quant vols a una persona, però això es pot fer tots els dies, no fa falta que fiquen una data. També s'ha de comprendre que algunes persones no saben com demostrar els seus sentiments i potser el 14 de febrer la gent més vergonyosa mostra la seua estima cap als altres. Jo crec que aquest dia no es únicament per a que les parelles estiguen juntes, crec que és per a que estiga tota la família i celebrar l'estima que tenim cap als altres.

En aquest dia la gent es regala coses de color rosa, coses que tinguen que vore amb Cupido, roses roges, targetes, bombons, pastissos, peluixos de cors ... quasi tot de color rosa o roig, perquè és el color de l'amor. I per què han escollit aquest color i no qualsevol altre? Hi ha molts colors i han escollit aquest per qualsevol motiu que se'ls vinguera al cap i tot és així, no hi ha res que fer per canviar el color encara que no ens agrade.























Aquesta entrada, com veieu, està buida perquè s'omplirà amb el que és per a vosaltres el dia de les persones enamorades. Per a karicies és això, i això altre.

41 comentaris:

Manolo Zetkin ha dit...

Jo crec que el dia de San Valenti és un dia comercial per a comprar flors i regals a la teua parella.

Que pasa que qualsevol dia no pots fer-li un regal a la teua parella, o sols tens que regalar-li algo quan es 14 de Febrer?

O veig una tonteria que sols un dia es puga celebrar el amor el 14 de Febrer per ami es un dia comercial.

Que em pareix molt be que vuiguen celebrar el seu amor peró, perque el dia 14 de Febrer i no qualsevol dia de l'any?

Ainhoa Mott ha dit...

Aquesta no és una entrada comú, la entrada tracta de donar la teua opinió sobre què és san Valentí.

San Valentí és una festa tradicional dels països per a demostrar l'amor de unes persones a altres.

Per a mí san Valentí és una festa en la que la gent que ama a altres persones fa regals a les persones amades, coses com una postal d'amor, una tarta amb forma de cor, o simplement un regal que li agrade a eixa persona.
També pense que san Valentí no és una festa per a demostrar qualsevol amor, és per a demostrar un amor per una persona que t'agrade sent com és. Eixe amor no és d'amistat ni de desig, sinò de destí i d'esperança, és un amor inigualable, sincer.

El día de san Valentí és per a cerebrar-ho amb la persona que t'agrade.

SHEILA NELKEN ha dit...

Hola, per a mi el sant valentí és una època d'amor, per aquest hi ha un dia especial, el 14 de febrer.

Aquest dia es regalen bombons, pastissos, polseres, collars... en fi algun detall per la teua parella. Es pot dir que és el dia en que es celebra any tras any que l'amor és molt poderós, i que si tu ets feliç amb la teua parella és lo que importa, per això han fet aquest dia tan especial.

Pense que hem fet bé en inventar aquest dia perquè els enamorats han de celebrar-se, de totes maneres quan estàs enamorat/ada no t'importa que hi haja un dia per celebrar que t'agrada una persona i que estàs feliç amb ell/a, perquè tots els dies et pareixen especials.

paula campoamor ha dit...

Buf...per a mi San valentí es una època molt bonica on pots esperesar els teus sentiments i on pots compartir els dies amb la persona que vols i que ens demostra que el amor tot el pot.

Jo pense que mai es deuria acabar l'amor a vegades s'a paga el foc però aixo es per que ja no es volen.

Es una època romàntica on demostres el que vols de veritat a la teua parella on demostres dia a dia que la vols...

Eman goldman ha dit...

Per a mi Sant valentí es el dia dels enamorats. Però, si no tens i ta grada un xic tens ganes de dir-ho. Peró Tens que pensar en moltes coses i preguntes com “¿que dirà?” “¿com reaccionara?. I moltes preguntes que no tenen cap sentit, perquè si ell te estima també te ho dirà. I no hi ha més que pensar.

Ainhoa Mott ha dit...

Estic molt dacord amb Manolo, tu pots regalar-li a la teua parella el que vulgues i el dia que vulgues.
Per això és fa el dia de san Valentí, per a representar el dia en que tu demostres que voles a la teua parella tal i com és, demostres que vos potegiu mutuament.

El dia de san Valentí és la representacó de que voles a la teua paralla tal i com és, ni més ni menys.

Elena Stone ha dit...

Hola , BON DIA!

Per ami el dia de sant valentí el 14 de febrer és un dia important per que quasi totes les parelles es fan regals: bombons, tartes, festes, polseres,viatges... algú detall per a la teua parella.

Eixe dia es un dia molt especial per a tu ,per que tens curiositat que tens va regalar, peró ell també la te per que hi ha xiques que no li agraden tonteries, si no alguna cosa que ninguna la te, alguna cosa en especial.

Eixe dia se celebra tots el anys ,jo pense que eixe dia va ser molt important. La gent va fent targetes conegudes com «valentines», con símbols con la forma del cor o de Cupido.

Peró si tu tens o estas enamorat tots els dies te pareixen san valentin.

Fran i Jose Thompson ha dit...

Per a nosaltres el San Valentín es un dia en el que la gent regala coses i es diu que es volen.

Per a mi ixe dia es una tonteria per que si tu vols a ixa persona li ho pots dir o regalar cosos el dia que tu vullgues i no fa falta que siga ixe dia si tu vols a una persona la vols tots els dies i no la vols per que siga san valentin.

Jo pense que aixo son apariencies i no es res ixe dia, a soles es un sant més com sant Joan, Com sant Josep i de més.

Dani Goldman ha dit...

Per a mi, Sant Valentí és el dia on desmostres el teu amor a les persones que voles. Aquest dia és el 14 de febrer de cada any. També es pot anomenar el dia dels enamorats o el dia de l'amor i l'amistat.
Normalment, es regalen targetes, flors, pastissos.

Jo crec que Sant Valentí és un dia i celebració tant important com altres i molt important per a les persones.

Manolo Zetkin ha dit...

no estic d'acord amb Paula perque els teus sentiments els pots representar tot l'any no sols el 14 de febrer

SHEILA NELKEN ha dit...

Hola Manolo, pense el mateix que tu, tots els dies es deuria celebrar l'amor, o millor dit no és algo que pugues celebrar en un dia, perquè tu pots comprar-li flors o bombons a la teua parella quan vulgues, però la societat i les persones ens hem acostumat a que soles hi ha un dia “d'amor” a l'any.

Ainhoa Mott ha dit...

Se que el dia de san Valentí no és l'unic dia que pots regalar-li coses a la teua parella, però no te vaig a negar qué és el dia de l'oportunitat de lligar amb algú o de tenir oportunitats amb algú, clar si les persones creuen en el dia 14 de febrer...

RAQUEL KENT ha dit...

Per a mi Sant Valentí és una festa molt bonica que es celebra tots els 14 de febrer de tots els anys, aquesta celebració és per a demostrar a la teua parella que el voles molt i el que es fa, és fer regals, targetes amb cors, roses, bombons... a el teu novio o novia. O també per a les parelles casades.

En la meua opinió aquest dia és especial i únic encara que tots els dies voles a aquesta persona molt, però així gracies a aquesta festivitat tenim un dia especial per a gaudir amb qui volem.

Andrea Du Chatelet ha dit...

Sant Valentí, és per a mi un dia en el que demostres quant vols a una persona, però això es pot fer tots els dies, no fa falta que fiquen una data. També hi ha que comprendre que algunes persones no saben com demostrar els seus sentiments i potser el 14 de febrer la gent més vergonyosa mostra la seua estima cap als demés. Jo crec que aquest dia no es únicament per a que les parelles estiguen juntes, crec que és per a que estiga tota la família i celebrar l'estima que tenim cap als altres.

En aquest dia la gent es regala coses de color rosa, coses que tinguen que vore amb cupido, roses roges, targetes, bombons, pastissos, peluixos de cors ... quasi tot de color rosa o roig, perquè es el color de l'amor, i per que han escollit aquest color i no qualsevol altre? Hi ha molts colors i han escollit aquest per qualsevol motiu que se'ls vinguera al cap i tot és així, no hi ha res que fer per canviar el color encara que no ens agrade.

Eman goldman ha dit...

Estic dacort amb Ainhoa, que el 14 de febrer es un día pera lligar o demostrar el teu amor i tambe estic dacord amb Sheila i Manolo, que puc regalar-li coses a la meua parella quan em dona la gana.
Pero el 14 de febrero es un día espesial, peque si tens una parella pots dir-li lo molt que li estimes, com qualsebol dia i si no tens pot dir-li que li estimes.

Anònim ha dit...

TAMARA MISTRAL ha dit...
Hola, per a mi el dia de san valentí es un dia molt especial per als que estiguen enamorats.

Et regalen un ninot de cor, bombons, pastissos etc.

Pense que els xics aquest dia son mes romàntics de lo normal,son mes amables.

dani wollstencraft ha dit...

Per a mi San Valentin es la festa més comercial que existeix, en la meua opinió no fa falta una festa per a que es demostren el amor que es tenen les milions de parelles que hi han al món.
Per altra banda si esta bé que existisca per a tots aquells homes que no son detallistes amb la seua parella, i també al invers. No em fa gracia la idea de que moltes empreses i tendes intenten fer negoci amb aquesta festa ja que per a mi el millor regal es el amor entre dues persones. De totes formes mai m' ha agradat san Valentin, ja que pense que per exemple si jo tinc una novia tinc que demostrar-la que la estime tots els dies i no assoles aquest día. A la fi jo preferisc San Solterin.

Nerea Campoamor ha dit...

Aquesta entrada fa una molt bona pregunta i jo faig altra: perquè el dia de sant valentí sols és un dia i no sempre?

Generalment per a la societat, sant valentí és un dia en que es celebra l'amor per tot l'alt fent i comprant regals a les parelles però no es donen compte de que aquest dia sols es per a gastar-se diners i per a que les comercials guanyen diners a costa de nosaltres.

Sabeu?Podeu celebrar l'amor qualsevol dia de l'any i com vulgueu sense tindre que ser més especial en el dia de sant valentí i sense tindre que augmentar el comerç però a que els empresaris tinguen més diners.

Mireia Kent ha dit...

Bon dia, hui vaig a comentar i a donar-vos la meua opinió respecte Sant Valentí.

Doncs bé, per a mi aquest dia és un com qualsevol, el que passa és que han fet que siga un dia comercial per a que els comerços guanyen diners. Cert és que es demostra l'amor, però des del meu punt de vista, si estimes a algú, tens que demostra-ho tots el dies i no sols un dia a l'any en el que regales bombons o una rosa i al dia següent continues com sempre.

A més, si és un dia per a demostrar amor doncs també tindríem que passar aquest dia amb tots els nostres amics, familiars, etc per els que sentim afecte, perquè, què és per a tu l'amor?

Clâudia West ha dit...

Per a mi Sant Valentí és una mescla entre un dia comercial i un dia en el que es demostra més l'amor del normal.

Per una banda pense que sols és una festivitat per treure els diners a la gent amb bombons, joies i cartetes d'amor, però és que la gent no s'adona que poden fer aquestes coses ells mateixos? VIVIM EN UNA SOCIETAT MASA MATERIALISTA! A de més l'amor hi ha que demostrar-lo dia a dia.

Per altre costat, també pense que és un dia bonic per demostrar encara més el que sentim per la parella i tindre algun detall FET PER CADASCÚ que traga un somriure al nostre estimat/estimada.

Ara bé, també s'està molt bé soles, perquè ningú necessita a altra persona per ser feliç i viure un amor complet amb amics i familiars, encara que no sigui el mateix tipus d'amor.

Yasmina, Aitor, Almudena i Costin. ha dit...

La màxima preocupació per a Yasmina és que hi ha persones que no poden celebrar aquesta festa perquè no tenen parelles. Per a Aitor és un dia normal, el que passa és que gasten els diners per al seu nòvio o nòvia. Per a Almudena, també es pot celebrar amb la família. Per a Costin, és una festa comercial, aquest dia assoles és per als enamorats i no per la família (al contrari que Almudena). En conclusió cadascú te la seua ideà per l'amor.

Mireia Bebel ha dit...

Hola,
Hui és 14 de febrer SAN VALENTIN i com de normal tots els enamorats celebren el dia de l'amor. Els que tenen parella es fan regals entre ells, es cuiden molt, tenen paraules boniques... Els que no tenen parella o l'acaben de deixar amb la seua parella es senten mal per veure molt d'amor i ells estar assoles, però això passava abans perquè ara les dones tenim una altra forma de pensar i ens donem conte que aquesta festa es molt comercial i la varen crear les multinacionals per a guanyar més diners.

També si es doneu compte aquesta festa es mes desitjada per les dones que normalment tenim mes sentiments que ells i si preguntarem a molts hòmens (amb parella) en confiança ens dirien que ells es senten pressionats i obligats, per alguns aspectes, perquè sinó la seua novia s'enfadaria.

En moltes xarxes socials, com Twitter,abans del dia de San Valentin ja estan ficant frases en contra d'aquest dia perquè la gent, sobretot jove, s'està donant compte que aquest dia no es tan especial com antigament es considerava. Una de les frases que més hem va agradar va ser: “San Valentin es como Navidad, mucho animal con cuernos llevando regalos.”.

En la meua opinió tots els dies tindrien que ser San Valentin i demostrar el teu amor a la teua parella , no el típic dia que el fa tothom. A mi m'agradaria més que el meu novio hem fera un regal o una sorpresa qualsevol dia perquè demostraria que pensa en mi constantment i no li falta cap motiu per a dir-me'l.

Yoli Becker ha dit...

Bona vesprada,

Que es San Valentí? Per supost que es una festa comercial, però la gent més tímides poden tindre com excusa aquest dia, tampoc està tan mal aquest dia, al fi i al cap no fa mal a ningú, em pareix un dia més, però encara així sempre compre alguna cosa per a algun xic, air de vesprada vaig anar a una joieria i estava més plena que mai, la majoria de persones creuen que es el dia de l'amor, encara que li pots demostrar a la teua parella el teu amor per ella sempre, eixe dia no s'ha fet amb ninguna idea de fer-ne mal.

San Valentí només es com quan fas un cert temps amb la teua parella, et fa il·lusió comprar-li alguna cosa, encara que siga una ximpleria de regal, es la il·lusió de comprar-li alguna cosa que li faria il·lusió.

Sincerament, per molta ximpleria que siga aquest dia, a mi em fa il·lusió per vore que m'ha comprat el meu noi, pot ser siga qualsevol coseta, però per saber que ha pensat en comprar-me un regal això fa que t'il·lusiones, encara així no deixe de dir que es una festa comercial, però quasi totes les festes ho son, no?

Laura Becker ha dit...

Bon dia,
El dia de San Valentin es una celebració tradicional en molts països, és molt especial i molt bonic per a les persones que tenen parella.

Principalment en la que las parelles de enamorats expressen el seu amor i la seua estima mútuament regalant-se detalls.

En aquest és molt comú que la gent vaja a les tendes a comprar roses, bombons, cartes..., aleshores augmenta el consum en els comerços.

Però jo pense que aquest dia el 14 de febrer es un dia com tots els altres, perquè una parella es te que demostrar amor tots el dies, no soles el dia de San Valentin.

Un comiat i feliç dia.

Andrea Zetkin ha dit...

Hola,

¿Què és per a mi San Valentí? Personalment, un dia més, si que es veritat que és el famós dia dels “enamorats”, però, realment cal un dia per a demostrar el que sentim? Per a dir-li a eixa persona especial que l'estimes? Crec que no, això és fa dia a dia, i que a tots ens agrada que ens facen regals, però per molts regals que li fases al teu/-a enamorat/-ada no et va a estimar més o menys, simplement amb eixe detall, vora que li importes o que per lo menys has pensat en ella, encara que siga un segon per pensar que regalar-li. Aquest dia gairebé és conegut com el dia de declarar-te'n, i son famoses les cartes anònimes a les taquilles (a les pel·lícules clar, a la vida real és mes comú el típic WhatsApp: “ M'agrades.” Que xics menys sentimentals, no? N'hi han xics que si se ho treballen, però com sempre, ni ha molta varietat i dins d'aquesta sempre estarà la diferència entre xics i xiques.

El 14 de febrer, per als xics no té tanta importància com per a les xiques, ja que per als xics és un dia més del calendari, per a uns, per a altres, un dia per estar amb la parella. És veritat que les xiques pensem en com sorprendre'l, fer alguna cosa distinta, fer un regal com a mostra d'amor... i ells? Es calfen tant el cap com nosaltres? Nosaltres, les xiques preguntem a tot el món, fem estratègies per saber el detall perfecte, per saber si allò que l'hem comprat li farà il·lusió o si realment el deixarà al caixó com qualsevol altra cosa sense importància.

CONTINUARÁ....

Diego Thompson ha dit...

Bon dia,
Desprès de veure aquesta entrada em pareix molt bé una entrada d’aquesta manera ja que hi poden haure moltíssimes opinions diferents i l’idea de deixar-la buida i que nosaltres la plenem amb les nostres opinions em pareix una idea nova i que m’ha cridat bastant l’atenció perquè del temps que porte comentant a Karicies no havia vist una entrada com aquesta.
Bé, la meua opinió al respecte del dia de San Valentí tinc diferents opinions perquè jo pense que es un dia fet a propòsit per a que les parelles es regalen coses i els comerços guanyen diners a costa de l’amor entre les parelles. Jo crec que açò no es necessari, ja que el amor que sents tu per la teua parella o por una persona que vulgues conquistar no es demostra amb un regalet o un súper regal el mateix em dona, es demostra dia a dia amb altres detalls que no han de ser amb valor econòmic però si amb molt sentimental, jo valore molt mes que una persona em demostre tot el que em vol dia a dia i no amb un regalet un dia al any i si t’he vist no m’he donat compte, l’amor es una cosa que a diferència de moltes coses, no té valor econòmic ja que voler a alguna persona es debades i ningú te ho va a impedir, doncs demostra el que vols a eixa persona donat el millor de tu, així aconseguiràs molt mes que amb un simple regalet. Encara que per altra banda, tampoc està mal regalar-li un detallet a eixa persona tan especial per a tu, però si el que vols fer es conquistar-la, no li regales tonteries i demostra el que la vols o sinó no en tindràs cap oportunitat amb aquesta persona, i si ho aconsegueixes, bé, però a tot el mon ens agrada que ens demostren com ens volen, un regal te ho pot fer qualsevol persona amb diners, l’amor a soles te ho donarà la persona que de veritat ho sentisca, tinga diners o no.
Aquesta es la meua opinió, un comiat i espere que hi hagen més entrades d’aquest tipus!

Iris rainbow ha dit...

Hola a tots!!!

Respecte aquesta entrada estic totalment d’acord amb el meu company Diego, a mi personalment també m’ha cridat prou l’atenció ja que en tot el temps que portem tots comentant a aquest blog no hi havia aparegut publicada alguna entrada d’aquest tipus.

Però aquest no és el tema del que vull parlar, és sobre un dia prou especial per a totes les parelles i és el 14 de Febrer més conegut com el dia de San Valentín. Per a mi aquest dia és prou bonico i m’agrada molt veure a les parelles juntes i desmostran-hi el seu amor, però en Espanya hi ha tradició fer-se regals com a mostra d’amor i aço no és que hem parega prou bé. Des de el meu punt de vista l’amor és demostra dia a dia és a dir els 365 dies de l’any no sols un dia, i per una altra banda és poden fer regals que no hagen costat un valor econòmic ,es pot ser un poc mes original i fer una tarta en forma de cor o prepara un sopar. Encara que tinc una pregunta,aquest dia s’haurà fet per fer honor a les parelles o per a qué els comerços guanyen diners? La veritat és que no ho tinc molt clar però de segur que serà per a que els comerços augmenten les seues vendes.

Un comiat, Iris

ali kent ha dit...

Hola vaig a comentar aquesta entrada que pregunta que pensem nosaltres del día de Sant Valentí…
Sant Valentí és el día dels enamorats el dia on totes les parelles es suposa que es tenen que demostrar el seu amor,fer regals, dir-se coses bòniques i totes ese coses… pero jo la veritat és que el veig com una tonteria de día per que per a una parella tots el díes poden ser Sant Valentí i tots els díes es poden demostrar e seu amor i no per ser 14 de febrer obligatoriament es tenen que fer regals… tots els díes poden ser Sant Valentí i tots els díes es pot demostrar amor a la teua parella!
Pense que aquesta festa és un invent de les grans empreses i multinacionas per a poder vendre coses que es troben relacionats amb l’amor i d’aquesta manera guanyar diners… i jo dic que si és per exemple una parella on no n’hi ha molts diners o és una parella jove que depenen dels seus pares si no es fan regals que valguen diners deixen de voler-se i d’haver amor, no!
Hi ha moltes maneres de demostrar-li a la teua parella que la vols més que ningú i que hi ha molt d’amor entre ells sense gastar diners… i aixó es fa día a día amb els teus actes i no amb tonteríes de regals ja que no quant més car siga un regal més vols a una persona sinó quant més grans seuen els teus actes més domestraràs a eixa persona que la ames…
En conclusió que és una tontería de día que només està per a que les empreses guanyen diners i que a una persona no le tens que demostrar que la vols només aquest día sinó SEMPRE!
Adèu

Anna Mozzoni ha dit...

Bona vesprada,
Parlaré de l'entrada "Sant Valentí" i m'agradaria aclarir també que aquesta entrada l'escric dies més tard per a comptar i explicar el meu punt de vista dies després de la data tan indicada. També, voldria afegir que em pareix bona la idea de què l'entrada estiguera buida i la poguérem omplir nosaltres amb els nostres pensaments.

Segons he llegit en diverses fonts d'informació, a part de cridar-se dia dels enamorats, se l'anomena també dia de l'amor i l'amistat. Aquest dia té diverses teories d'origen, com pot ser en els països nòrdics quan durant estes dates s'emparellen i aparellen els pardals (d'ací que este període es veja com un símbol d'amor i de creació).

També, es diu que Sant Valentí era un sacerdot que, cap al segle III, exercia a Roma. Governava l'emperador Claudi II, qui va decidir prohibir la celebració de matrimonis per als joves, perquè segons la seua opinió els fadrins sense família eren millors soldats, ja que tenien menys lligams. El sacerdot va considerar que el decret era injust i va desafiar l'emperador. Celebrava en secret matrimonis per a joves enamorats (d'ací s'ha popularitzat que Sant Valentí siga el patró dels enamorats).

En molts llocs del món, en aquest dia, es regalen flors, bombons, peluixos, postals i qualsevol cosa (tot sol ser de color rosa i roig) per a demostrar-li a la teua parella que et recordes d'ella i que la vols, que penses en ella.

Al meu parèixer, crec que aquest dia és bonic perquè en l'ambient es veuen nervis a l'imaginar què t'haurà regalat, il•lusió al pensar si li agradarà i molt amor per tots els costats. Si de normal no es té l'oportunitat d'eixir junts, s'aprofita i és un dia en què qualsevol cosa és possible, com per exemple la declaració d'algú que no t'esperes.

És un dia perfecte si a més eres tímid, perquè al pensar que podria ser la vostra data reuneixes el valor que et fa falta. Però, per una altra part... És realment necessari gastar-se tants diners? És l'amor tan materialista?

Crec que les grans empreses i multinacionals li trauen profit d'este dia i la gent va obrint a poc a poc els ulls, com ha dit abans una companya meua indicant els moviments que hi ha en estos dies per les xarxes socials. Hauríem de recordar que hem de manifestar l'amor i el respecte a la nostra parella tots els dies, que no és qüestió d'una data. Li agraïsc a la meua parella que no em regalara res i que em continuara tractant eixe dia com una reina, com ho sol fer sempre.

Amem-nos tots els dies i no comprem tant, que els béns materials s'acaben deteriorant, però l'afecte que t'aporta una persona val més que una rosa regalada eixe dia.

Feliç dia com un altre qualsevol!

Eric Marston i Andrea Nelken ha dit...

Bon dia,

Voliem fer un comentari sobre la pregunta que plantetja l'entrada que és: Que és per a tu Sant Valentí?

Bé, nosaltres pensem que aquest és un tema molt polèmic ja que hi ha gent que pensa que és un dia qualsevol i una altra pensa que és un dia dedicat als enamorats. Creguem que el dia de Sant Valentí és un dia com un altre perquè una persona pot fer un regal a la seua parella sense que siga el 14 de Febrer però açó és un dia que creen els comerços per a guanyar diners. Encara que també Sant Valentí no és una celebració que s'haja implantat fa poc per l'interés dels grans centres comercials, perquè el seu origen es rermonta a l'època del Imperi Romà.

En principi el dia de Sant Valentí les parelles d'enamorats expressen el seu amor i afecte mutu, segons la Viquipèdia, però que passa amb la resta de dies? No se poden fer regals o mostrar-li a la parella amor?

Pensem que l'amor s'ha de cuidar dia a dia i no sols demostrar-ho tot en un dia amb un regal perquè aixó no és realment niguna demostració d'amor. Donar-li un regal a una persona no sempre és senyal d'amor ni tampoc donar-se'l en el dia de Sant Valentí significa res, ja que els demes dies de l'any pots fer-li un regal a la teua novia o novio.

Tots els dies són especials, dona igual la data que tinga el calendari perquè tots els dies en que estas en la teua parella, fatges el que fatges i regales o te regalen el que siga és únic i especial i no importa que siga Sant Valentí que no, i ademes que fer-li un regal a la parella no és més que un detall que vols fer-li perquè vols a l'altra persona i t'apeteix fer-li un regal perquè d'aquesta manera no es demostra res, que hi ha gent que no pot regalar res i demostra més que altres que regalen sempre, perquè el amor no es compra amb regals i bombons sinó amb fets i accions.

Un comiat.

Irene Stone ha dit...

Hola,

No he llegits els altres comenataris, ja que de segur que hi ha respostes molt diverses a aquesta pregunta . Algunes diran coses semblants, i altres molt diferent. Però en fi, ara soc jo la que contestarà, "Què és per a tu San Valentín?''

Aquest dia és conegut per ser el dia dels enamorats, i sincerament és el primer any que passa en el que tinc parella arribats a ell. Tinc que admitir que m'agrada veure a les parelles demostran-se el seu amor, però aixó és una cosa que pots veure tots els dies, perquè quan dos persones s'estimen no necessiten un dia per a demostrar les coses, fent regals o qualsevol altra cosa. Tots els anys anterior (desde que vaig començar a pensar en xics) aqueste dia el passava un poc trista, perquè sabia que la gent estava enamorada, que es donaven regals i que eres feliços, però aquest any, m' he adonat de que el que deia el meu pare era totalment cert, San Valentin és un dia que es van inventar les empreses per a guanyar diners i comercialitzar, perquè si tens ganes de fer un regal a la teua parella no fa falta que esperes al 14 de febrer, perquè el regal li'l pots fer quan siga. Però també es veritat que siga un bon dia per a fer algun plan en la teua parella, aprofitant l'excusa de que és el dia dels enamorats. Però en fi, jo aquest dia el vaig passar com qualsevol altre, inclós vaig tindré que anar al dentista jajaja.

En conclusió, si vols a d'algú ni hi fa falta que siga San Valentín per a demostrar-li el teu afecte, no hi fa falta que li dónes un regal, principalment perquè les coses no estan com per a gastar molt, i si pots fer-lo, i et fa ilusió, fes-li-lo hi prou, no esperés a aqueste dia. Si estàs enamorat demostra-li-ho a la teua amada o amat tots els dies, no sols uns dies concrets.

Un comiat, Irene.

Doña Rogelia ha dit...

Hola Rosa, hola a todo el mundo,
recomiendo este artículo: Orígenes del amor romántico y la propuesta queer. http://www.revistaperfil.com/amor_y_sexo/amor_romantico-amor-amor_queer-Dia_del_Amor_y_la_Amistad_0_464353566.html

Por cierto, y sin ánimo de faltar al respeto a nadie, ¿todo el mundo tiene la misma opinión? Los comentarios parecen calcados unos de otros.

Sergio Wollstonecraft ha dit...

Hola,

Per a mi el dia de San Valentin es un dia en que se li demostra l’amor que tens a la persona que vols. Si es la teua parella donar-li un regal o una sorpresa, i si no es la teua parella dir-li lo que penses de ell/ella. No entenc perquè la gent es gasta el diner aquest dia i no altre dia o demostrar-li el seu amor sense regals

Jo crec que no hi ha falta que hi haja un dia per a demostrar a una persona el que sentes per ell/ella aixó es deu de demostrar tots els dies encara que també es un dia per a que una persona li diga que l’agrada a la persona que li gusta. I a les persones que no tinguen parella o no li agrade ningú no poden celebrar el dia de San Valentin?

El dia de San Valentin també serveix per a que la gent compre un monto de flors bombons i regals per a la seua parella. No entenc perquè el dia dels enamorats té que ser el dia 14 el dia de San Valentin el dia dels enamorats i no cualquier altre dia del any. Perque dels 365 dias del any te que ser aquest?

Jesús Thompshon ha dit...

Per a mi San Valentí és un dia qualsevol, perquè si vols a la teua parella has de demostrar-ho tots els dies no sols el 14 de febrer.
A mi no m'agrada aquest dia ja que és una tonteria per a vendre flors, roses, pastisos etc.
Per a mi eres feliç amb la teua parella sempre ho has de ser.
Per altra part també és un bon dia per a declararse y tindre novia; jo crec que és per aixó pel que ho fan.

Reda Kent ha dit...

Bon dia, vaig a comentar l’entrada : què és per a tu San Valentín.
És una festa de la que se n’han aprofitat els comerços per q fer negoci i augmentar les seues vendes i que ha de ser d’una determinada manera: un dia fixe a l’any, entre persones que s’amen, pastissos amb forma de cor, un regal que cada any ha ser millor que l’anterior, decoració determinada (color roig o rosa, cors, angelets...).
Està bé que hi haja a l’any un “dia per a recordar que és important l’amor a les nostres vides; però són tots els dies en els que hi ha d’haver un “te vuic i me volen”, en tots els sentits (nóvios, fills, germans, amics, pares, iaios...); 364 dies a l’any tenen més importància que un dia només.
Però també cal tenir en compte que aquells que no volen celebrar aquest dia “comercialment”, no tenen per què sentir-se “rarets” per no fer allò que fan els demés i allò que es suposa que socialment han de fer.
Sé feliç, gaudix de la vida, fes que els demés també es senten així tots els dies de l’any i no uno només.

TERESA CLARAMUNT ha dit...

Per a mi el dia de Sant Valentí es un dia normal, a lo millor per a altra gent és un dia especial per a l'amor, però per a mi és normal. Les parelles tots els dies es fan carinyets com si fora Sant Valentí, diguen “et vull” a totes hores sense que siga Sant Valentí, i a soles perquè diguen que el 14 de febrer és el dia dels enamorats té que ser tan especial?

A vore no estic tan en contra de Sant Valentí, perquè també pots dir els teus sentiments a eixa persona especial, o portar-te una sorpresa...però també hi ha que pensar un poc en aquelles persones que ho passen mal per eixa persona especial, ja que a vegades poden voler-te com a una germana o en el cas de que siga una xica et vulga com a germà.

Pot dir-se que en eixe dia de l'amor les tendes de detalls, les perfumeries, floristeries i les tendes de xocolata i coses així guanyen diners i tu perds diners. El amor no es tendria que comprar amb unes roses sinó demostrant-ho cada dia a la teua parella. La veritat és que un detall no esta mal, però per a mi és millor que me demostre que hem vol amb una relació sincera.

Per a mi Sant Valentí és això.

Xara i Maria Stone ha dit...

Bon dia.


Com a adolescents que som, considerem que san valentin es una festa comercial i capitalista, que la idea que transmet es que l'amor soles hi ha que celebrar-lo un dia a l'any. Si de veritat vols a una persona, ho tens que demostrar un dia nomes? soles li tens que dir que la vols en eixe moment? i que es aixo de regalar aquestes xorrades? es diu que l'amor es un sentiment, pero el que es venen es que l'amor son regals, com osets de peluix i xocolata. en resum, utilitzen l'amor per a comercialitzar una festa mes.


d'altra banda, si que esta be que hi haja una festa per a celebrar l'amor de dos persones, el que ens pareix malament, es que la idea que transmetyen es que si en sanvalentin no tens una parella en la que celebrar-ho, tens que estar com deprimit, i no ets una persona corrent, i ets marginat per la societat.


aquesta festa s'ha aprofitat per a que les grans empreses guanyen diners gracies al mito estes per tot el mon de que es un dia per a comprar regals a les parelles, aço es una prova mes de que vivim en una societar materialista, a la que soles l'importen els diners i la imatje publica.


per a nosaltres, i els nostres pares, san valentin es una festa inutil, que no significa res. El que fem en aquest dia, no es diferent del que fem habitualment, tenimpt en compte que aquest any ha caigut en divendres, hem quedat amb els amics i amb les amigues exeptuant al que tenen parella i si ho celebren.


Però, encara que no compartim aquestos ideals, respetem absolutament als que si que ho celebren.
Al igual que la gent que no ho celebra respeta als que si ho celebren els que si ho fan han de respetar als que no, fen aixi que no ens fagen sentir marginats.


Nosaltres hem decidit suplantar la festa de San Valentin per San Amic, en plan de "Feliz dia de San Amigo, Amigo!!"

sentim les faltes de ortografia, les corregirem.

Andrea Zetkin ha dit...

Hola,

¿Què és per a mi San Valentí? Personalment, un dia més, si que es veritat que és el famós dia dels “enamorats”, però realment cal un dia per a demostrar el que sentim? Per a dir-li a eixa persona especial que l'estimes? Crec que no, això és fa dia a dia, i que a tots ens agrada que ens facen regals, però per molts regals que li fases al teu/-a enamorat/-ada no et va a estimar més o menys, simplement amb eixe detall, vora que li importes o que per lo menys has pensat en ella, encara que siga un segon per pensar que regalar-li. Aquest dia gairebé és conegut com el dia de declarar-te'n, i son famoses les cartes anònimes a les taquilles (a les pel•lícules clar, a la vida real és mes comú el típic WhatsApp: “ M'agrades.”) Que xics menys sentimentals, no? N'hi han xics que si se ho treballen, però com sempre, ni ha molta varietat i dins d'aquesta sempre estarà la diferència entre xics i xiques.

El 14 de febrer, per als xics no té tanta importància com per a les xiques, ja que per als xics és un dia més del calendari, per a uns, per a altres, un dia per estar amb la parella. És veritat que les xiques pensem en com sorprendre'l, fer alguna cosa distinta, fer un regal com a mostra d'amor... i ells? Es calfen tant el cap com nosaltres? Nosaltres, les xiques preguntem a tot el món, fem estratègies per saber el detall perfecte, per saber si allò que l'hem comprat li farà il•lusió o si realment el deixarà al caixó com qualsevol altra cosa sense importància.

Moltes vegades he escoltat: El 14 de febrer i sola, que tristesa més gran... per què tristesa? Per no tindre una parella que et done un regal? Xica, pues ix amb les teues amigues i busca-ho tu mateixa, si no ixes no trobaràs ningú, és clar. Gairebé, la gent utilitza la frase: Millor sola, que mal acompanyada, que es prioritari que ixes amb algú? Que si no tens parella és alguna cosa dolenta? Jo crec que no cal eixir amb un xic per passar un San Valentí bó, i les amigues para que estan? Alguna tens que tindre sense novi, i el mateix per als xics, encara que aquests tampoc se ho tomen tan malament això de tindre parella o no, perquè com ells sempre poden tindre la xica que volen..

Un petó, Andrea.

Óscar Becquer ha dit...

Salutacions a tots,

Bon dia, hui volia parlar-vos sobre una festa no tradicional que va ser creada amb la fi de crear un dia especial per a persones que viuen amb serietat i força aquest dia, encara que també hi ha festejos entre persones que comencen a conèixer-se. Però jo pense que aquesta festa hauria de ser exclusivament dedicada a gent que dona tot el seu amor a la seua parella.

San valentí es tracta d'una festa que des fa uns anys ha tingut un gran prestigi. Lo més tradicional és que l'home li faga un detall a la seua amada roses, bombons i detalls molt simples, però que porten una intenció d'amor i de preocupació molt forta en la parella.

Jo pense que a pesar d'això, moltes vegades no hi ha il·lusió de fer un regall, no hi ha dedicació i no es mostra interès en donar-li a la persona que més vols en el món un dels millor dies que tu pugues mostrar-li amb els recursos que cadascú té, es a dir, donar tot de tu mateix i fer que la teua parella experimente sensacions i emocions i que expresse els seus sentiments físics i psicològics, fins arribar a l'única conclusió possible, que verdaderament hi ha amor i afecte reial.

Per a finalitzar personalment vull dir que aquest dia per experiència pròpia, pot crear moments perfectes que poden consolidar una relació i que poden crear que una parella es mostre com és, sense ocultar res i sabent-lo tot l'u de l'altre i tenir un dia i un recorde perfecte que per res del món eliminaries de la teua memòria, ja que per a tu a resultat una satisfacció personal pel que has fet per aquesta persona i una felicitat continua fins que els camins per aquest dia provoquen una separació que serà complicada de passar fins que hi haga un nou rencontre, el que fa que la espera siga més emocionat e intensa.

Maria Claramunt ha dit...

He llegit el títol d’aquesta entrada, i m’ ha fet pensar.
Que es per a mí el día de san valentí?

Aquest dia és conegut per ser el dia dels enamorats,he de admitir que m'agrada veure a les parelles demostran-se el seu amor, i el que es volen, pero aquesta no es la forma mes adecuada, ja que es pot fer cualsevol dia, perquè quan dos persones s'estimen no necessiten un dia per a demostrar les coses, fent regals o qualsevol altra cosa.

En conclussió, per a mí, San valentín es el ‘’día del corte ingles’’, ja que les tendes trauen molts diners dels regals que es fan.
Pense, sincerament, que no fa falta un día per a demostrar que estimes a una persona. Que si de veritat vols demostrar-ho, ho fas cada día, i si vols fer-li un regal, li el pots fer cualsevol dia perque si.

Tots els dies són especials, siga la data que siga, ja que tots els dies que passes amb la teua parella, són únics i especials i no importa que siga 14 de febrero que 1 de març.

Elena Stone 1º batxiller ciencies ha dit...

El 14 de febrer és conegut en el món sencer amb algun d'aquests noms. I, si bé, s'ha mantingut durant molt temps la creença que aquesta celebració va nàixer d'uns grans magatzems per a augmentar les seues vendes, els seus orígens són molt diferents, remuntant-se a l'Antiga Roma, amb l'adoració al déu de l'amor, el grec Eros o el romà Cupido, al qual se li realitzaven ofrenes per a aconseguir així l'enamorat ideal.
Per a tots els gustos i ja vulgues a un amic, a la teua mascota o, és clar, a la teua parella. En un principi aquest dia honrava al sacerdot que va desafiar les ordres de l'Emperador romà Claudio II en oficiar els matrimonis que aquest havia prohibit, per la qual cosa va ser executat el 14 de febrer, la qual cosa va donar lloc a la celebració del Dia dels enamorats. Malgrat aquesta tràgica història, que en primera instància era rememorada en l'Europa germànica i després va fer el salt a EUA -convertint-se en una tradició més comercial que religiosa-, moltes parelles celebren aquest dia, així com els solters que intenten passar-ho amb l'humor més gran possible o, per què no, celebrant la solteria.

Però siga el que siga el seu origen, l'amor és el sentiment dels sentiments. La paraula amor, tan usada i exagerada, malgastada o devaluada, tanca en el seu interior l'expressió d'un sentiment relacionat amb l'afecte i la inclinació. I cadascun de nosaltres tenim un concepte diferent de l'amor i una manera diferent de voler. La manera de voler de cadascun és sempre única i peculiar, per a bé o per a mal i l'expressem de manera diferent, i sense que siga necessari establir categories o tipus d'amor. L'amor és sempre amor. Solament es diferencia en el vincle que ens uneix a aqueixa persona: es vol als pares, als fills, als amics- I per descomptat, es vol a aqueixa persona amb la qual establim aqueix "vincle" especial, que ocupa una part del nostre temps, de la nostra vida i de la nostra atenció. És aqueix sentiment que ens fa gaudir junts de les coses, i no, com a voltes sembla entendre's, quan estem disposats a patir per l'altre. Quan l'amor es converteix en una presó, està condemnat al fracàs. Però cura, estar enamorat no és estimar. Estimar és un sentiment. Estar enamorat és una passió, i com en totes les passions, es desencadenen emocions desenfrenades, fortes, absorbents, intenses i fugaces.
I com a sentiment que és, no som responsables de sentir-ho. Els sentiments se senten, no podem controlar quan, ni com, ni on, ni podem influir en el seu naixement. L'única cosa que podem fer és gestionar-los. Podemos encoratjar-los, deixar-los créixer i incorporar-los a la nostra vida. O podem directament, tirar-los a la brossa. I aqueix caràcter individual i personal dels sentiments és el que ha d'impregnar també a l'amor. No podrem estimar si abans no ens volem a nosaltres mateixos. I potser aqueixa siga l'assignatura pendent de molts fracassos. A açò cal sumar-li el que hem generat un món on la solitud i l'aïllament s'han convertit en la gran malaltia del segle XXI.