10 d’oct. 2017

De segur que saps posar-te'l?

El vídeo #MESURESDESESPERADES (5’23) pertany a la sèrie de televisió Oh my goig!

Paula li ha deixat les claus de sa casa a Aina i a Max perquè puguen fer l’amor; només tenen una hora però ell té un xicotet problema (no sap posar-se el condó), i les coses no ixen com pensaven.

Per què no té confiança Max per a dir-li a Aina que no sap posar-se el condó? Com és possible que no sàpiga posar-se’l? Les classes d’educació sexual ensenyen a posar-se el condó? Llegiu i preneu nota dels principals errors que sol cometre la gent quan utilitza els preservatiu masculí perquè no us passe a vosaltres. 
Errors més comuns en l’ús del preservatiu masculí:

-          Col·locar-lo tard (amb penetració vaginal prèvia)
-          Desenrotllar-lo completament abans de posar-lo
-          Intentar col·locar-lo sense que hi haja erecció
-          No deixar espai per al semen en la punta del preservatiu
-          Posar-se’l, llevar-se’l i tornar-se’l a posar
-          Exposar-lo a objectes que punxen (anells, pírcings...)
-          Fer força per a obrir-lo o utilitzar la boca o tisores
-          Utilitzar-lo encara que el paquet estiga aixafat i sense aire
-          Utilitzar-lo després de la data de caducitat
-          Utilitzar preservatius no lubricats
-          Afegir lubricants de base oliosa, que solen danyar el preservatiu
-          Retirar-lo incorrectament
-          Reutilitzar-lo en una segona relació coital
-          Emmagatzemar-lo incorrectament (sotmetent-lo a canvis de temperatura, deixant-lo en la cartera i asseient-se damunt d’aquest…)
-          No desenrotllant-lo fins a la base del penis
-          Etc.

34 comentaris:

Carla Wolf ha dit...

Comentari de #MESURESDESESPERADES :

Aquest vídeo ens mostra la falta d'educació sexual de alguns joves actualment.

En la meua opinió deurien d'ensenyar-nos des d'una edat més primerenca com són les coses, es a dir, hem pareix correcte que tinguem una infància i uns límit d'edat, però ara els xiquets avancen més ràpid que fa uns anys,i s'han d'adaptar les condicions i la informació cap a ells abans.
La majoria de xiquets de dotze anys ja coneixen el sexe o almenys el que es, però no tenen els coneixements que deurien de saber, es a dir, el què aprenen ho aprenen per altres mitjans i no per mitjà d'una educació sexual segura.

La falta de informació i educació sexual causa l'embaràs antes del que deuria ser normal i infeccions de transmissió sexual (ETS).

Diego Rousell ha dit...

El vídeo #MESURESDESESPERADES tracta sobre una parella que està a punt de tindre sexe,
el cas es que el noi no va tenir res idea sobre com posar-se el preservatiu, de fet va ser molt còmic tot, evidentment la manera en la que està fet el vídeo ens fa que siga més amè per a nosaltres.

En mi opinió el no tenir un mínim coneixement sobre aquest tema a pesar de que de totes maneres vas a fer el sexe, em pareix un poc desconsiderat ja que son mesures per a prevenir el embaràs, a més, per prevenir malalties de transmissió sexual. Tots hauriem d'estar concienciats, personalment jo ho estic.

A més hi ha gent que crec estar conscienciada i amb coneixements, però encara tinguen errors molts notables o usos inadequats.

Tornant al vídeo crec que Max no té confiança per a dir-li a Aina que no sap posar-se el condó, perquè ella crec que no es verge. De totes formes sent-lo no significa que no es puga saber com posar-se'l, hi ha molts classes d'educació sexual que ensenyen tot el que hi ha que saber, el cas es un poc d'interès per anar. Potser que Max no sàpiga com fer-ho perquè encara no ha tingut ganes o el donava vergonya.

Andrea Stone ha dit...

Aquest vídeo mostra la falta d'experiència d'alguns joves perque mai han tingut una bona educació respecte a aquest tema des de xiquet.

En la meua opinió, pense que es deuria de tractar aquest tema com una cosa natural (tampoc sense donar-li tota la llibertat) encara que ens frene pel fet de que siguen xiquets. Hauriem de parlar i educar amb els nostres fills amb tota la naturalitat e informar-los de tots els perills que pot causar una cosa tan simple com es el sexe descuidat.
Encara que també pense, que a banda dels pares, en les escoles i centres d'ensenyança haurien de dedicar alguna sesió per a parlar d'aquest tema e informar-los i evitar que es quedaren les xiques embarassades i sobretot prevenir moltes malalties de transmissió sexual.

Ni hi ha que tindre molt de cuidat amb este tema, ja que moltes vegades han hagut desgràcies i si no saps fer una cosa com es posar un condó, ni hi ha que tindre vergonya a dir-lo,tenim que ser naturals i sobretot sincers amb la nostra parella i sobretot, amb nosalres.

Mario Campoamor ha dit...

En aquest vídeo, el que ens fa vore és la poca educació sexual que té gran part de la joventut d’aquest país. En el vídeo es tracta l’anticoncepció.


Es pot veure clarament que quan el xic i la xica, arriben al punt de començar l’acte sexual i és el moment de posar-se el condó, el xic no té ni idea de com col·locar-se'l. Però ell se'l pren com una cosa graciosa sense donar-li importància i pren una mesura desesperada com a excusa d’anar-se’n al bany. A ella no li agrada gens això perquè s’ha donat compte del que esta passant.


Baix el meu punt de vista, pense que el problema de que passen aquestes coses es culpa de l’escasa educació sexual que rebem la gent quan es el moment adequat, es a dir en l'adolescència, quan sol ocórrer la primera vegada. Perquè sinó tindrem que buscar informació en Internet com va fer el xic quan va al bany.


La gent de Oh my Goig! La veritat que els temes que tracten als seus vídeos son interessants i sempre el fan fins un punt de vista critic amb la raó de la seua part i am una finalitat per a informar als espectadors i alertar-les de que prenen precaucions, per lo menys en aquest vídeo.

Manolo Kahlo ha dit...

L’anticoncepció encara és un tema que pareix un tabú, o no és un dels més comuns. Ja que sempre ens diuen que hem de tindre precaucions però quasi mai ens expliquen com posar-se’l correctament.

Aquest vídeo és altre capítol de la sèrie «Oh my goig!» i es tracta el tema de l’anticoncepció. Tracta d’un xic i una xica que es troben a casa d’una amiga, ja que ella els l’havia deixat sola per a què ells tingueren intimitat. Aleshores ells comencen a besar-se i a fer les seus coses, però quan arriba el moment de fer l’acte sexual, el xic no tenia intenció de posar-se el preservatiu, però la xica li insisteix, però ell realment no vol utilitzar-lo ja que no sap com fer-ho. I per això posa la excusa de anar al bany, i aprofita per a intentar veure un vídeo en YouTube, però ni li arriben les dades mòbils i no aconsegueix veure’l. El xic està dins del quart de bany molt de temps i al final la xica s’enfada amb ella ja que sols tenien la casa sola durant un hora i estaven desaprofitant-lo, i quan tornen a la «feina» i estan altra volta a punt de fer l’acte sexual, el xic li proposa que li pose el preservatiu ella com si fóra un joc, però la xica s’acaba donant compte.

El xic passa molta vergonya ja que no sap posar-se’l, i sincerament,l’entenc ja que si estas en una situació així i una escassetat d’educació sexual t’impedix fer-ho, et donaria molta vergonya i també ràbia.

Açò pot no semblar una cosa molt comú, però ho és, ja que quasi ningú mai no ensenya a utilitzar els preservatius, sols en diuen, que hem d’utilitzar-los, però no com. I crec que és un tema prou important ja que sense els preservatius, ja siguen d’homes o de dones, poden ocórrer moltes desgràcies, des de embarassos no desestatjats, fins infermetats i infeccions de transmissió sexual.

Així que crec que aquest tema ha de deixar de ser d’una volta un tabú i tractar-ho com qualsevol altre tema, ja que és una cosa molt important i la societat segueix sense acceptar-ho bé.

Clara Zetkin ha dit...

En aquest nou capítol de la sèrie online: Oh my goig!, es representa una escena molt comú entre els joves: les primeres relacions sexuals i els dubtes sobre els mètodes anticonceptius que sorgeixen en l’acte.

En aquest cas, dos adolescents: Aina i Max realitzaran la seua primera relació sexual junts a casa de Paula, una amiga que els ha deixat les claus de casa. Una vegada allí, la parella es disposa a realitzar l’acte sexual, però Max, s’adona que no sap posar-se un condó. Utilitza l’excusa de què té la necessitat d’anar al bany, i allí intenta buscar un vídeo a internet que explique com s’ha d’utilitzar aquest mètode anticonceptiu. Per diversos contratemps Max no pot veure el vídeo, així que utilitza un altre pla: li demana a Aina que li pose ella el preservatiu.
La sèrie combina aquesta història amb petites entrevistes individuals, en la cual els personatges expliquen el que va ocorreguent segons va transcorrent la història. Max explica que mai abans ha utilitzat aquest mètode anticonceptiu, raó per la qual no sabia utilitzar-lo, i Aina explica que s’havia adonat del que realment havia ocorregut però que havia preferit no dir res.

Personalment, pense que, desgraciadament, aquesta situació és molt habitual entre els joves de hui en dia. El problema d’aquesta situació és que ve desencadenada d'una mala educació sexual. Durant l’adolescència és necessari rebre classes sobre la sexualitat perquè si aquestes persones creixen sense tindre uns coneixements bàsics, es poden desencadenar conseqüències nefastes per la sexualitat d’un mateix.

Al nostre país, el sexe encara és un tema tabú per a una gran quantitat de persones, és per això que encara no s’imparteixen classes d’educació sexuals a la majoria de centres educatius i els joves creixen amb un nivell molt baix sobre la sexualitat en general. És realment important impartir classes sobre la sexualitat, ja que s’abasten temes molt importants i variats: com la identitat sexual, l’orientació sexual, el sexe, el mètodes anticonceptius o les ETS i ITS, temes, completament essencial per al desenvolupament d’una persona.

Gràcies a aquesta sèrie, tenim més prop la sexualitat i és més fàcil entendre-la, ja que són històries entretengudes i didàctiques. A més de què qualsevol persona pot gaudir de la sèrie de forma online.
Si encara no has visualitzat ningun vídeo d’aquesta sèrie, però vols aprendre sobre sexualitat, et recomane que mires aquest capítol i tots els que vuigues de la sèrie, et serviran d’ajuda a més de què et faran reflexionar.


AROA ADDAMS HELENA BECKER ha dit...

Al vídeo es veu com una parella d'adolescents es veuen en un apur quan, a l'hora de fer l'acte sexual, el xic no sap com posar-se el preservatiu. El jove es sent avergonyit, per aquest motiu decideix anar al servei perquè no vol que la xica s'adone del que ocorre. Una volta allí, prova diferents formes d'esbrinar com posar-se'l, com per exemple: buscar informació a Internet o preguntar als amics. Després d'haver-ho intentat sense bons resultats, se li ocorre una idea: que la jove li'l pose.

El que nosaltres pensem és que es hauria d'ensenyar i donar més practica als adolescents per a què no els ocórrega açò. Però el que també pensem és que hi ha un gran problema de comunicació i de confiança amb la noia, perquè si haveren tingut més confiança ho haveren parlat i el tema s'havera solucionat més ràpid. Finalment creguem que és adequat que tots sàpien les característiques, les funcions i les instruccions del preservatiu masculí per no cometre cap error a l'hora d'dutilitzar-lo .



Aroa Addams i Helena Becker.

Will Curie ha dit...

Aquest vídeo reflecteix la falta d’educació sexual de molts joves i la por d’aquests a admetre que no saben coses essencials per tindre unes relacions sexuals sense cap problema.

En el vídeo de la sèrie Oh my goig!, se’ns presenta la situació problemàtica de Max i Aina, que es disposen a fer l’amor, però Max té un problema: No sap posar-se el condó. Aquest problema creix perquè Max no té la confiança de dir-li a Aina que no sap col·locar-se’l. Aquesta situació no pareix gran cosa, i acaba bé, ja que l’Aina li’l posa, però en realitat es tracta d’un greu problema que pot acabar amb un embaràs no desitjat.

És clar que, per a evitar aquestes situacions perilloses, es necessita una millor educació sexual i una major conscienciació dels joves quan tractem d’aquest tema, les relacions sexuals. Avui dia els joves cometen molts errors els quals són comuns a l’hora de l’ús del preservatiu masculí. Però, que siguin errors comuns no significa que siguin inofensius; qualsevol petit problema a l’hora de posar-se el condó pot provocar un embaràs no desitjat o la transmissió de malalties sexuals. Aquestes conseqüències són extremadament greus per al sector jove de la població, ja que repercuteixen en les seues vides per sempre.

El principal problema, com ja he dit abans, és l’escassa educació que reben els joves en aquest tema. És necessari un ensenyament més intensiu per solucionar aquest assumpte, encara que avui dia el sexe sigui un tema tabú, ja que cada generació fa les coses més prompte que l’altra i amb menys preparació per afrontar aquestes situacions, la qual cosa provoca conseqüències indesitjables.

En resum, la contracepció i la prevenció de malalties sexuals és un tema molt important que ha de ser afrontat sense tindre en compte els tabús de la societat actual, i molts joves han d’admetre la seua carència d’educació sexual per evitar aquestes desastroses contrarietats, com en el cas de Max.

Anònim ha dit...

Aquest vídeo cridat #MESURESDESESPERADES extret de la cadena de televisió de "Oh my going!", tracta de explicar la importància que té l'utilització del presevatiu masculí en les relacions, sobretot quan son jóvens. També vol resaltar que és molt important que cadascú dels integrants de la parella confie en l'altre.

Per a explica-ho millor, el curt posa un exemple entre dos adolescents (Aina i Max), els quals van a mantindre relacions sexuals a la casa d'una amiga. Però mentres ho fan, hi haurà un inconvenient: Max no sap possar-se el condó. Max no solia utilitzar el condò amb la seua antiga parella, ja que es prenia la pastilla per a evitar l'embaràs. Quan Aina li diu que se'l pose Max es posa nerviós perqué no sap com reaccionar degut al seu desconeixement per com posar-se el preservatiu, i decideix inventar una excusa per a anar al bany i buscar per internet instruccions per a posar-se'l en compte de dir-li a la seua parella que no sap com es coloca. Finalment, Max no aconseguirà trobar la resposta a internet, però trobarà una solució per a fer que la seua nóvia se'l pose sense sospitar de que ell no sap.

Resumint, aquest capítol explica mitjançant una forma entretinguda i didàctica lo important que és la utilització de preservatiu per a evitar malalties i la confiança de la parella.

Sergio Thompson 1r batx B ha dit...

Aquest vídeo cridat #MESURESDESESPERADES extret de la cadena de televisió de "Oh my going!", tracta de explicar la importància que té l'utilització del presevatiu masculí en les relacions, sobretot quan son jóvens. També vol resaltar que és molt important que cadascú dels integrants de la parella confie en l'altre.

Per a explica-ho millor, el curt posa un exemple entre dos adolescents (Aina i Max), els quals van a mantindre relacions sexuals a la casa d'una amiga. Però mentres ho fan, hi haurà un inconvenient: Max no sap possar-se el condó. Max no solia utilitzar el condò amb la seua antiga parella, ja que es prenia la pastilla per a evitar l'embaràs. Quan Aina li diu que se'l pose Max es posa nerviós perqué no sap com reaccionar degut al seu desconeixement per com posar-se el preservatiu, i decideix inventar una excusa per a anar al bany i buscar per internet instruccions per a posar-se'l en compte de dir-li a la seua parella que no sap com es coloca. Finalment, Max no aconseguirà trobar la resposta a internet, però trobarà una solució per a fer que la seua nóvia se'l pose sense sospitar de que ell no sap.

Resumint, aquest capítol explica mitjançant una forma entretinguda i didàctica lo important que és la utilització de preservatiu per a evitar malalties i la confiança de la parella.

Sergio Anthony (1BatxC) ha dit...

En aquest vídeo es veu a una parella que va a fer l’amor, després de que una amiga de la xica li deixe la seua casa durant una hora. Però a l’hora de fer-ho el xic te problemes amb el condó i no sap com posar-se’l, aleshores per vergonya no li ho diu a la xica. Es passa quasi tota l’hora aprenent com es posa fins que finalment, li diu a la xica que li agradaria que se’l posara ella.

El vídeo ens mostra la importància de posar-se un condó, la falta d’educació sexual i la vergonya en admetre que no saps algunes coses sobre el sexe. La falta d’educació sexual i la ignorància sobre que passa si no et poses el condó es molt comú en persones de la nostra edat. Es pensen que a soles és fer l’amor, tomar la pastilla del dia de després i ja.

Però no a soles és això, ja que hi ha més probabilitat de quedar-se embarassada o de transmetre algunes malalties de transmissió sexual quan no t’ho poses. També hi ha que sumar-li la manera d’obrir el condó i com posar-lo, coses que pareixen estúpides però que són molt importants i que et poden passar factura.

També, ens mostra la vergonya a l’hora d’admetre que no saps alguna cosa. Ningú ho sap tot i qualsevol pot aprendre –tot açò és una conseqüència del que hem dit abans, la falta d’educació sexual-. Així que és millor preguntar perquè si no pot ser massa tard.

En conclusió, aquest vídeo, com tots els altres de la serie «Oh my goig!» m’han agradat molt ja que t’ensenyen didàcticament coses sobre el sexe amb un toc d’humor.

Raul Becker ha dit...


Per què no té confiança Max per a dir-li a Aina que no sap posar-se el condó? Com és possible que no sàpiga posar-se’l? Les classes d’educació sexual ensenyen a posar-se el condó? És el preservatiu importantant posar-se'l? Perquè no ho han fet a pèl, com diu Max?


Per començar, avui en dia tothom pensa que sap posar-se un condó després d'algunes xerrades que ens han fet, però en realitat, saben? En aquest vídeo podem conéixer el cas de Max, un adolescent que queda amb Aina per tenir relacions sexuals, però alguna cosa li fa vergonya dir, i és que no sap posar-se'l, després de recórrer a buscar a internet i preguntar pel mòbil li diu a Aina que l'hi pose.


Perquè Max no sap, potser que mai li hagen parlat del tema? Potser que si o potser que no, potser li han parlat, però tu pots saber la teoria però no saber la pràctica. Una cosa que Max proposa és fer-ho a pèl, avui dia no hem de fer això, ja no només perquè una dona es pot quedar embarassada, si no per les malalties que es poden passar. "Prop de 36.700.000 de persones a tot el món viuen amb el VIH, i fins al juny del 2016, 17 milions de persones amb VIH estaven rebent medicaments per tractar aquest virus" amb aquestes dades vull dir que fer-ho sense preservatiu, es pren a riure i mira el que pot passar.


En la meua opinió per començar, els errors bàsics en l'ús del preservatiu ens ho prenem a riure dient tothom sap això, qui ho faça és que és babau. Error, molta gent ho fa, per què? Perquè mai ningú els ha parlat d'això. Actualment un tema pendent a les escoles, és el tema de l'educació sexual, cal ensenyar temes que ara per vergonya o perquè són nens no es volen donar a conéixer i no hauria de ser així. Finalment dir que gràcies a la minisèrie Oh my goig! Es parlen de temes que de veritat són necessaris i no es parlen.

Sara Campoamor ha dit...

En aquest vídeo de "Oh my going!" apareix un xic i una xica en una casa que una amiga d´ella li ha prestat durant 1 hora per a que ells dos podrien fer l´amor i en la reproducció es veu que ells estan bastant decidits en el que van i la xica li diu que es pose el preservatiu, però el xic no te ni idea de posar-se´l.

La vergonya i la poca experiència sexual i les poques coses que et han ensenyat no son suficients per a llevar-ho a la practica ja que el xic no sap posar-se el preservatiu perquè diu que amb l´ara nina que ho feia no se lo demanava ja que ella prenia anticonceptius.


Hi han molts aspectes abans de saber com posar el preservatiu com, la manera d´obrir el condó i com col·locar-lo a mes a mes et pots quedar embarassada i això pocs jóvens prenen nota, però la culpa no es a soles del ninot si no també de la xica ja que també òbviament es pot transmetre alguna malaltia de transmissió sexual.

I el que no pots fer mai es negar que no saps qualsevol cosa, ningú naix sabent tot en aquesta vida tot això es provocat a la falta d´informació ja que ens parlen poc d´aquest tema “tabú”.

En conclusió pense que ens deberien de donar mes formació ja que aixi no passarien aquestes cosses ja que tot el món alguna vegada va a tenir que fer-ho.

1batch humanitats

Catalina Becker y Roxana Wolf 1º Batch. H ha dit...


El vídeo que hem vist es –de segur que saps posar-tel?- que és tracta de un tema “tabú” i molt conegut entre els adolescents.

El tema es tabú per el mer fet de que és parla de sexe, és a dir la majoria d’escoles, pares o altres persones no és paren a explicar que cosses tan simples com es posar-te un condó, i per altra par és un tema molt conegut, perquè la majoria de adolescents no és posen condó ja no perquè no sàpiguen sinó per que no volen.

En el vídeo no és el cas de que no vull sinó de que no sap i té una sèrie d’infortunis que no li ajuden precisament a resoldre’l. El que si que he vist bé és que , d’una forma o altra ell encara s’intentava buscar una forma de posar-se’l .

També és veritat que com pon en la descripció, el xic comesa varies errors de cóm posar-se el condó, com per exemple:

-utilitzar-ho després de la data de caducitat

-Reutilitzar-lo en una segona relació coital. Encara que ell no ho a utilitzat en una segona relació, l’utilitzat de nou el mateix. Etc...

La sexualitat és un tema molt important que deuria de deixar de ser un tema tabú, per que no estim parlant a soles de malalties que es poden transferir sinó d’un embaràs, un xiquet que pot créixer en el ventre d’una adolescent.

En la nostra opinió en el institut deuria començar a donar-li mes importància a la educació sexual que a altres matèries que poden llegar a ser “rellevants” en la futura vida.

JESUS CAMPOAMOR ha dit...

Una vegada més podem observar que l'educació sexual és tan necessària com pràcticament inexistent.

A aquest vídeo es veu com una parella té una estona per mantindre relacions sexuals però el xic no sabia ficar-se el preservatiu perquè la seva antiga parella prenia la pildora.
Pot paréixer un tema ridícul que només passa als vídeos, però no es així.
A partir d'una determinada edat hauria de ser obligatori tindre al menys, una hora de coneixement sexual al institut. Perquè no només es important conéixer que cal fer-ho en unes condicions adequades, sinó també coses tan bàsiques com ficar-se un preservatiu o que fer en qualsevol tipus de situació compromesa (com si es es fa un forat al preservatiu)

És importantíssim tindre coneixements d'aquests tipus per saber que no només evita la possibilitat de tindre un fill no esperat, sinó també la seguretat de que no tindrem infermetats de transmissió sexual com la gonorrea, el Sífilis o el VIH.

Si no es tenen aquestos coneixements, es molt millor preguntar a fer-ho malament i tindre un disgust innecessari.

La veritat es que la serie de televisió «Oh my goig!» em te totalment enganxat, és una mena d'aprenentatge molt més lúdic i fàcil d'entendre.

US ANIME A TOTS A VORE'L!

Sara Becker y Pablo West ha dit...

Bon dia, anem a parlar sobre el vídeo: De segur que saps posar- te'l?
Aquest tema te molta importància, hui en dia la gent no sap como utilitzar un preservatiu o inclús ni se'l sap ficar com indica el vídeo anterior. En el vídeo pareix que no es massa creïble però en realitat passa molt aquestes situacions, qui diga que no ha passat alguna situació pareguda o incomoda es mentira, sobre tot si l'utilitzes per primera volta, parle generalment.

A baix hi ha una llista de errors que solem cometre i als llegir-les hem estat comentant i moltes dels que hi ha les cometem, i esta bé informar sobre el que no tenim que fer i prevenir tot classe de accidents posteriors al sexe. La idea que tenim les persones es molt equivocada al que de veritat hi ha que fer.

Per finalitzar, tinc una serie de preguntes, com que es necessari saber ficar-se un preservatiu la primera vegada? O perquè tenim por de dir que no saps i que te ajude la teua parella?
Es una serie de preguntes que la gent es te que fer, inclús nosaltres els més joves.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Aquest capítol anomenat #MESURES DESESPERADES és tret de la sèrie ''Oh my goig’’, en aquest vídeo es pot observar a una parella que va a fer l’amor, en la casa de ‘’Paula’’ una amiga seua que li deixa la casa durant una hora. Quan després d’una estona ja han parat de besar-se estan a punt de fer l’amor, ella, amb molta seguretat i amb responsabilitat que no pren pastilles anticonceptives li recorda al xic que es pose el preservatiu, però el xic en té problemes amb el condó i no sap com posar-se’l, aleshores se sent mal, ja que per vergonya no li diu a la xica, que mai ell s’ha posat un.

És en aquest moment quan va al bany per guanyar temps i busca vídeo de com posar-se un, no té bona cobertura i es passa molt de temps intentant esbrinar-ho en compte de directament comentar-li a la xicona que ell no sap com fer-ho, finalment com que ja no se'l ocorre res i a més no tenen temps, li proposa que siga ella la que li pose el preservatiu, i ella és clar que sap que ell no tenia ni idea de com posar-ho, i accepta.
Segurament aquest xicot no sàvia com poder utilitzar-ho, ja que no ha tingut classes sobre com hauria de posar-ho, no ha tingut classes de sexualitat i no en te cap idea de com ha de respondre a aquestes situacions incòmodes que li presenta la vida i que una gran banda de les persones probablement també estarà en aquesta situació i haurà de saber com poder solucionar-ho.

Per això, pense que tot el món, mentre que aquesta estudiant hauria de tindre xarrades d’aquestes on et conten tots els riscos, totes les precaucions, els pros i els contra que pots tindre, i sobretot que has d’anar amb cura en aquests temes de les relacions sexuals, i sempre pensar amb qui ho estàs fent, però quant al vídeo gràcies a les xarrades podem saber-hi com posar un preservatiu, a més que en quasi totes aquestes ajudes que et proporciona l’institut inclús, es fan proves, és a dir, en el meu cas ens ensenyaren amb un penis de fusta.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Aquest capítol anomenat #MESURES DESESPERADES és tret de la sèrie ''Oh my goig’’, en aquest vídeo es pot observar a una parella que va a fer l’amor, en la casa de ‘’Paula’’ una amiga seua que li deixa la casa durant una hora. Quan després d’una estona ja han parat de besar-se estan a punt de fer l’amor, ella, amb molta seguretat i amb responsabilitat que no pren pastilles anticonceptives li recorda al xic que es pose el preservatiu, però el xic en té problemes amb el condó i no sap com posar-se’l, aleshores se sent mal, ja que per vergonya no li diu a la xica, que mai ell s’ha posat un.

És en aquest moment quan va al bany per guanyar temps i busca vídeo de com posar-se un, no té bona cobertura i es passa molt de temps intentant esbrinar-ho en compte de directament comentar-li a la xicona que ell no sap com fer-ho, finalment com que ja no se'l ocorre res i a més no tenen temps, li proposa que siga ella la que li pose el preservatiu, i ella és clar que sap que ell no tenia ni idea de com posar-ho, i accepta.
Segurament aquest xicot no sàvia com poder utilitzar-ho, ja que no ha tingut classes sobre com hauria de posar-ho, no ha tingut classes de sexualitat i no en te cap idea de com ha de respondre a aquestes situacions incòmodes que li presenta la vida i que una gran banda de les persones probablement també estarà en aquesta situació i haurà de saber com poder solucionar-ho.

Per això, pense que tot el món, mentre que aquesta estudiant hauria de tindre xarrades d’aquestes on et conten tots els riscos, totes les precaucions, els pros i els contra que pots tindre, i sobretot que has d’anar amb cura en aquests temes de les relacions sexuals, i sempre pensar amb qui ho estàs fent, però quant al vídeo gràcies a les xarrades podem saber-hi com posar un preservatiu, a més que en quasi totes aquestes ajudes que et proporciona l’institut inclús, es fan proves, és a dir, en el meu cas ens ensenyaren amb un penis de fusta.

Per finalitzar pense que és interessant que tots els centres proporcionen aquestes xarrades, sobretot en l'edat dels 14 fins als 16, també per saber una miqueta mes del tema, ja que puc estar segura que la majoria de nosaltres no tenim la suficient confiança per a preguntar als pares sobre aquests temes i menys encara, dir-los que ens expliquen com posar un condó.

María Zambrano ha dit...

"Oh my goig!" és una sèrie de televisió catalana que parla de plaer, d'emocions , de drets i llibertats. Aquesta compta actualment amb dotze capítols que informen ,sobretot a adolescents, sobre la sexualitat per a gaudir d’una vida sexual positiva i lliure.


El capítol que vaig a comentar hui és el sisè i s’anomena Mesures Desesperades. Aquest parla de Aina, una adolescent amb experiència, i de Max, un xic adolescent amb no tanta experiència, i la relació sexual que volen tindre, el coit. Mostra l’escena d’abans del acte sexual , que es va fer sense preliminars i sense coneixement de com s’utilitzen els mètodes anticonceptius, en aquest cas un condó. Max no sap com posar-se’l i per vergonya no li demana ajuda a Aina. Per culpa de la falta de coneixements es trenca per complet l'acte sexual que ells anaven ha tindre. Finalment, la xica ajuda a ficar-li el condó i segueixen amb el que havien anat ha fer.


En aquest vídeo deixa caure dues coses importants: el poc coneixement que tenen les persones, en aquest cas els jóvens, del sexe i de la postura masclista que tenen que adoptar els xics en les relacions sexuals.


En primer lloc, l’educació sexual és troba dins del currículum de molts països europeus, però a Espanya, amb la “Ley Wert” és va eliminar en el 2012 per complet qualsevol rastre de l'educació sexual. Però un aspecte positiu que tenen els centres espanyols respecte a aquest àmbit és que es fan moltes xarrades sexuals, ja que més del 90% dels instituts les sol·licita, així com més del 50% de col·legis d'Educació Infantil i Primària també las demana. Per a solucionar aquest problema hi hauria que crear una assignatura centrada en informar i respondre tots els dubtes d’un tema que ha sigut durant molts anys tan tabú com és el sexe per a evitar malalties sexuals i embarassos no desitjats. D’aquesta forma les noves generacions veurien amb altres ulls el sexe i aquest deixaria de ser un assumpte vergonyós i exclusivament de persones adultes.


D’altra banda, el vídeo també comenta els micro masclismes que encara estem patint en els temes sexuals, ficant al home com l’únic informat del sexe. Aquesta escena es veu quan Max té vergonya de preguntar a Aina que com es posa el anticonceptiu. Aquesta vergonya és provocada per el pensament de creure que ella no pot saber més que ell de sexe i que seria una humiliació per a la seua masculinitat. Finalment és mostra que la xica si sabia posar-lo bé i això reflecteix que les xiques com els xics tenen que saber el mateix perquè el sexe és un tema que afecta a les dues persones que fan l’acte sexual.


Personalment m’ha agradat molt aquest capítol, tant m’agradat que ja m’hem vist la sèrie sencera . Els personatges són un replica dels adolescents actuals i les escenes que és mostren passen tots els dies a les vides dels adolescents, per això és una sèrie molt vertadera que ajuda molt a la vida quotidiana de moltes persones. Jo la recomanaria a tot el món veure-la, ja que també pot aclarir dubtes d’adolescents i de persones més majors.

Tania Thomson i Ruth wolf ha dit...

DE SEGUR SAPS POSAR-TE’L?


El vídeo tracta d’uns xics que volen tindre una relació sexual però el xic mai ha vist, ni tampoc li han explicat com es posa un condó i al posar-se nerviós va anar al servici per a buscar informació de com posar-se el condó finalment la xica es va cabrejar perquè ell va tardar molt de temps.

Quan tenim una edat al col·legi ens ensenyen l'educació sexual per a no tindre problemes amb l’embaras i amb les enfermetats de trasmisió sexual, però en molts col·legis no ensenyen com posar-se un condó o tampoc donen l’informació que deuria tindre una persona jove de 14 anys.

Segons la meva opinió les classes de educació sexual als col·legis deurien de tindre una major durada per a poder profunditzar mes en el tema i en totes les dubtes que te una persona d’aquesta edat, per exemple en molts instituts no fan la demostració de com posar un condó i per aixo molts xics es posen nerviosos al moment de ser la seva primera vegada. L’educació sexual cada vegada es mes oberta als instituts, però ha de ser mes completa per a informar bé a les noves generacions ja que no fa molta ajuda amb el porno que hi ha a internet, tots els joves que ho han vist no saben com es una relació sexual realment.

Hi ha un gran problema hui en dia que és que no es dona la educació sexual suficient, després passa coses com apareix en el vídeo. El chic ha fet sexe en chiques que prenen pildores, pero ha de deprendre a posar-se un condó, tampoc té que tindre vergonya per no saber, es pregunta i es deprén per a tot hi ha una primera volta. Hi ha una atra cosa que és buscar en internet o el porno, no és una font fiable, per eixemple no presenta una realitat i en internet tot el món pot pujar coses en molta i poca experiència, és a dir, no és molt fiable.

Són molts els errors que es cometen per no tindre una educació suficient.

Yoni ha dit...

Yoana Addams ha dit...
Hi ha moltes parelles com aquesta,que ja estés temp junts i volen tenir relacions més íntimes,però de veritat estén preparats?En la majoria dels casos,el xic és qui es posa el condó i les xiques ens fiem que el xic sap utilitzar-ho correctament.

En aquest cas,el xic no sap posar-se'n el condó i per això es preocupa i té vergonya,no vull que la xica ho vea i per tant,perd molt de temps en el bany i fins que es prepara la novia pot estar cansada ja d'esperant-li.

També n'hi ha altres casos que passen molt i són per exemple què el xic utilitza el condó caducat o se'l possa al revés o com sempre el porta dins de la cartera quan ix de casa,sin donar-se'n compte què el condó no pot estar sometit a tants camvis de temperatura,els xics no se'n donen en compte què tots aquestes coses puguen tenir consequències.

Per això és important que a l'institut parlem més sobre la educació sexual,que ens demostren més coses,que no es tracte aquest tema com un tema tabú,que els alumnes quan hi tinguen algún dubte puguem consultar als professors sense cap problema i què els professors ens dònen la mà quan el necessitem,per a evitar situacions on no saps què fer o alguna situació mimosa,com li ha passat a aquest xic.

Tambè estaria bé que aquests temes els adolescents els parlem més a casa amb els pares,sense vergonya alguna,ja que ells tambè han passat per situacions així i són els més pròxims a nosaltres,per tant ens puguen aconsejar més bé i ajudar-nos amb el que necessitem.

Paula de Gouges ha dit...

Paula de Gouges (1er batxiller Humanístic)

Bona vesprada.

Primerament, en aquest vídeo de la serie ‘’Oh, my goig!’’ encontrem una situació en la que una amiga li deixa a Aina la seua casa, per a que així puga tindre relacions sexuals amb Max; disposen d’una hora. Tot i que, quan es troben en marxa per fer l’acte, Aina li demana ficar-se el preservatiu, però Max sorprès per no esperar-se’n aquella proposta, l’agafa i al obrir-ho s’adona que no sap com posar-se’l.

Per conseqüència, aquest se’n va al bany amb l’excusa de que ‘’té que fer les seues necessitats’’ i la realitat era que, estava trobant la senyal per buscar en Internet com es posa un condó. Així com, Max s’encontrava a una situació incòmoda, però no sabia que estava desaprofitant l’única hora que tenien per estar a soles.

De sobte, Aina desesperadament li dona la clau del wifi però, Max la posa incorrecta, aleshores pensa que aquesta podria haver-hi ficat el preservatiu, ja que ell no sabia. Així doncs, el xic ix del bany i tornen a l’acció.

Finalment, Max aprofita a dir-li el que havia pensat abans per ficar-se-lo, com a sorpresa, Aina està disposada a fer-ho. La cara d’ell ho diu tot, s’ha llevat un pes de damunt i per fi poden gaudir

Respecte a la meua opinió, deurien de haver-hi més classes d’educació sexual per als joves, sobretot per a que no passe açò, i es que, es important estar conscienciats de la sexualitat i saber com manejar els diversos mètodes anticonceptius.

En el cas de Max, les úniques raons per les quals no ha sabut ficar-se’l poden ser: el fet no haver mantengut cap relació sexual o, en el cas de que sí ho hagi fet, doncs haver-ho fet sense protecció. És clar, que no tenia ni idea.

Adeu!

marina becker ha dit...

Max no li vol dir a Aina que no sap posar-se un condó, intenta posar-li excuses per anar-se al bany i buscar per internet respostes de com es posen. Al final li posa com a excusa que se’l pose ella.

Les classes de sexualitat a dia de hui em pareix bastant importants perquè molts adolescents no saben el perill que poden córrer si no usen protecció, es poden transmetre infeccions com la sida, o la xica quedar embarassada.
Per això hi ha tants embarassos de xiquetes inclús de 14 anys perquè no són conscients .

Sigues conscient , utilitza protecció!

Valeria Campoamor ha dit...

Bona vesprada, en aquest video podem veure com els joves de hui en dia no són consients dels consecuencies que pot causar tenir relacions sexuals sin protecció.

Aquest xic no sap como utilitzar un preservatiu, ja que, òbviamente les vegades que ha fet el coit amb xiques n' usava protecció.

A diferència del xic, la jove és pot dir que és mes inteligent i le diu al xic que use protecció, amb aixó és dona comta que el xic no te ni idea de utilitzarlo.

El xic fa tot el possible per a que ella no és done compta peró amb tot el temps que perden, cuan sols tenien una hora per a estar junts, al final ella li posa el condó i aprofita el temps que li queda.

En la meua opinió aquests temes son molt importants, ja que, a consecuencia de persones així podem cometer u'error que després causa un greu probolema, tant com per a nosoltres com per a la familia y nostre entorn.

Alex Chanel & Abril Collins ha dit...

El vídeo #MESURESDESESPERADES tracta sobre una parella adolescent que volen tindre relacions sexuals però no poden ja que el xic no sap com ficar-se un condó. De fet el xic el va intentar però no sàvia com fer-lo, va ser molt còmic, encara que l'edició del vídeo fa que es veja d'una forma més graciosa.

Nosaltres dues pensem que això no tendria que ser auxina, òbviament sense protecció no es el més apropiat i més quan sou una parella de adolescents, ja que pots rebre enfermetats de les quals son permanents com el «sida».

Però, també pense que un adolescent té que saber com té que ficar-se el condó per a prevenir aquestos problemes sexuals i que no torne a passar el que no sàpigues posar-ten. Personalment a nosaltres ens han donat una educació des de la educació secundaria obligatòria sobre la «educació sexual», encara que portem anys sapient d'açò, podem dir que quan tu tens una classe d'açò moltes vegades es centren més en dir les malalties que pots rebre, abans de ensenyar-ten açò.

Pensem que tothom té que conèixer i té que saber com ficar-se ja que es una cossa molt normal, i més en els adolescents. Encara que en el l'escola no es parla d'açò hi han molts mètodes per a conèixer açò quan tu vulgues, en algú documental, en alguna red social...

Encara que en les escoles tendrien que parlar més d'açò i de ensenyar-nos mes d'açò, ja que si que ens nombren els mètodes anticonceptius però no ens ensenyar a res més. No es pot prevenir alguna cossa del qual no es parla o no ens ensenyen.

Neus Nelken ha dit...

Bona Vesprada,

Els adolescents d’avui en dia molts “van a lo que van “ i molts volen tenir sexe “sí o sí“, doncs al preservatiu no el fan molt de cas , alguns no saben com posar-se-ho perquè els fa igual o perquè ningú se’ls ha explicat i aleshores tenen vergonya de preguntar-ho.

Sobretot en aquesta societat d’ara el adolescents escomencen abans , hauria d’explicar-se aquestos temes en llocs on te bastant importància.
El preservatiu es fonamental tant en la pràctica com en la educació sexual es deu de rodejar al objecte del preservatiu a vore-ho com algo útil i pràctic donat els nostres impulsos humans .

Donat açò crec que el preservatiu deuria que entrar com un recurs primari i baixar el seu preu del consum.

Adéu!

Edu Davinson ha dit...

Aquest vídeo anomenat #MESURESDESESPERADES perteneix a la serie de televisió "Oh my going!". El video tracta d’explicar la importància que té l'utilització del presevatiu masculí en les relacions i la importáncia de fer un bon us d’aquest. A més tracta un problema freqüent que molts adolescents ni es preocupen: saps posar-te’l?

En aquest curtmetratge es pot veure a dos jovens (Aina i Max), els quals van a pasar una hora a casa de una amiga completamen a soles. Aixó vol dir que els dos tenen en ment prácticar sexe. El poblema surgeix quan la xica li demana al xic que es pose el condó abans de fer l’acte. En aquest moment comença el problema, ja que Max no solia utilitzar el condò amb la seua antiga parella perque aquesta es prenia la pastilla anticonceptiva. Max al no saber posar-se’lo começa a agobiarse i decideix inventar-se una excusa per a anar al bany. D’aquesta manera Max intenta buscar per internet un video de com posar-se un condó. Malgrat aixó, Max no aconsegueix resposta i finalment ell troba una manera de dir-li a la seua novia que s’el pose sense que ella sospite. Encara que no diu res, després ella sap que Max no sabía colocar-se el condó.

Aquest problema podría haver acabat si Max li haguera dit de primeres que no savía. Pero açí es on entra la pregunta de si estem segurs de com es posa un preservatiu. Segurament la gran majoria dirà que sí, pero realment han provat a posarse-lo?

Crec que la sexualitat es una cosa que té més preferencia que altres coses, i deuria d’estar inclós a les clases com una assignatura més. És importantíssim tindre coneixements d'aquests tipus per a evitar la possibilitat de tindre un fill no esperat, i tindre la seguretat de que no tindrem infermetats de transmissió sexual com la gonorrea, el Sífilis o el VIH. Si no es tenen aquestos coneixements, es molt millor preguntar a fer-ho malament i tindre un disgust innecessari.

María Zambrano ha dit...

Correcció del meu comentari:

Oh my goig!, és una sèrie de televisió catalana que parla de plaer, d'emocions, de drets i llibertats. Aquesta compta actualment amb dotze capítols que informen, sobretot a adolescents, sobre la sexualitat per a gaudir d’una vida sexual positiva i lliure.

El capítol que hui comente és el sisé i s’anomena Mesures Desesperades. Aquest parla d'Aina, una adolescent amb experiència, i de Max, un xic adolescent amb no tanta experiència, i la relació sexual que volen tindre, el coit. Mostra l’escena d’abans de l'acte sexual, que es va fer sense preliminars i sense coneixement de com s’utilitzen els mètodes anticonceptius, en aquest cas un condó. Max no sap com posar-se’l i per vergonya no li demana ajuda a Aina. Per culpa de la falta de coneixements es trenca per complet l'acte sexual que ells anaven ha tindre. Finalment, la xica ajuda a ficar-li el condó i segueixen amb el que havien anat ha fer.

En aquest vídeo deixa caure dues coses importants: el poc coneixement que tenen les persones, en aquest cas els jóvens, del sexe i de la postura masclista que han d'adoptar els xics en les relacions sexuals.

En primer lloc, l’educació sexual es troba dins del currículum de molts països europeus, però a Espanya, amb la “Ley Wert” es va eliminar en el 2012 per complet qualsevol rastre de l'educació sexual. Però un aspecte positiu que tenen els centres espanyols respecte a aquest àmbit és que es fan moltes xarrades sexuals, ja que més del 90% dels instituts les sol·licita, així com més del 50% de col·legis d'Educació Infantil i Primària també les demana. Per a solucionar aquest problema cal crear una assignatura centrada a informar i respondre tots els dubtes d’un tema que ha sigut durant molts anys tant tabú com és el sexe per a evitar malalties sexuals i embarassos no desitjats. D’aquesta forma les noves generacions veurien amb altres ulls el sexe i deixaria de ser un assumpte vergonyós i exclusivament de persones adultes.

D’altra banda, el vídeo també comenta el micro masclismes que encara estem patint en els temes sexuals, ficant a l'home com l’únic informat del sexe. Aquesta escena es veu quan Max té vergonya de preguntar a Aina que com es posa l'anticonceptiu. Aquesta vergonya és provocada pel pensament de creure que ella no pot saber més que ell de sexe i que seria una humiliació per a la seua masculinitat. Finalment es mostra que la xica si sabia posar-lo bé i això reflecteix que les xiques com els xics han de saber el mateix perquè el sexe és un tema que afecta les dues persones que fan l’acte sexual.

Personalment m’ha agradat molt aquest capítol, tant m’agradat que ja m’hem vist la sèrie sencera. Els personatges són una rèplica dels adolescents actuals i les escenes que es mostren passen cada dia a les vides dels adolescents, per això és una sèrie molt vertadera que ajuda molt a la vida quotidiana de moltes persones. Jo la recomanaria a tot el món veure-la, ja que també pot aclarir dubtes d’adolescents i de persones més majors.

Claudia Holley ha dit...

Hola a totes i a tots

Avui vaig a parlar de l'entrada "De segur que saps posar-et'l?", en aquesta entrada podem veure un vídeo anomenat "#MESURESDESESPERADES", en aquest vídeo parlen de com un xic no sap posar-se un condó.

En aquest vídeo podem veure a una xica i a un xic, han quedat per a fer-ho a casa d'una amiga d'ella. Arriba el moment de posar-se el condó, i el xic no sap, llavors li posa la *escusa d'anar al bany.

Allí segueix sense saber posar-li-ho i li posa moltes excuses, tot per no dir-li-ho, i perquè no li'l diu?, des del meu punt de vista el xic no li'l diu perquè pensa que quedara malament davant d'ella i que deixara de ser masculí.

Al final l'acaba dient-li, que li posaria molt si li'l posa ella, al que ella s'adona que no sap posar-li-ho.
Pense que el mes fàcil és que li l'haguera dit abans, ja que si li l'arriba *aponer l'i li'l posa malament, hi ha risc d'agafar ATS i quedar-se embarassada.

Cal deixar els prejudicis arrere i si cal dir alguna cosa es diu ja que no dir-ho pot resultar pitjor, i sobretot practicar per a saber fer-ho.

Gràcies.

Sergio Thompson 1r batx B ha dit...

CORRECCIÓ DEL COMENTARI:

Aquest vídeo cridat #MESURESDESESPERADES extret de la cadena de televisió de "Oh my going!", tracta d’ explicar la importància que té la utilització del preservatiu masculí en les relacions, sobretot quan són joves. També vol ressaltar que és molt important que cadascú dels integrants de la parella confie en l'altre.

Per explicar-ho millor, el curt posa un exemple entre dos adolescents (Aina i Max), els quals van a mantenir relacions sexuals a la casa d'una amiga. Però mentre ho fan, hi haurà un inconvenient: Max no sap posar-se el condó. Max no solia utilitzar el condó amb la seua antiga parella, ja que es prenia la pastilla per a evitar l'embaràs. Quan Aina li diu que se'l pose Max es posa nerviós perquè no sap com reaccionar a causa del seu desconeixement per com posar-se el preservatiu, i decideix inventar una excusa per a anar al bany i buscar per internet instruccions per a posar-se'l en compte de dir-li a la seua parella que no sap com es col.loca. Finalment, Max no aconseguirà trobar la resposta a internet, però trobarà una solució per a fer que la seua nóvia se'l pose sense sospitar que ell no sap.

Resumint, aquest capítol explica mitjançant una forma entretinguda i didàctica el important que és la utilització de preservatiu per a evitar malalties i la confiança de la parella.

Emilio Clarke ha dit...

Bona vesprada.

Vaig a parlar del vídeo «#MesuresDesesperades» del canal OhMyGoig!, una sèrie de televisió catalana que tracta els assumptes de la sexualitat, drets, violència de gènere, etc. que compta amb una sèrie de capítols que tracten aquests temes.

Aquest vídeo parla d'un xic que no sap posar-se el condó i de com es desenvolupa l'escena.
L'amiga de la parella les havia deixa la cassa per a fer-ho i assoles comptaven amb una hora escassa. Abans de l'acte sexual comencen amb els preliminars. El xic, Max, que no sap com posar-se el condó no demana ajuda a Aina perquè li fa vergonya, així que decideix com excusa anar al bany. Finalment Max decideix que és bona idea que ella se'l posara i acaben amb l'acte.

Aquest vídeo mostra la poca experiència dels jóvens a l'hora de practicar l'acte sexual, també ens consciència que la confiança és un punt clau en una relació, i amb aquesta puguem ser sinceres i demanar ajuda si la necessitem i no tenir vergonya.

És veritat que jo no he donat mai classes d'educació sexual. Tot el que sé és per la meua conta, però és veritat que és necessari conscienciar del bon ús dels preservatius, les malalties, els avantatges. Mostrar que és una cosa natural i no cal tindre vergonya, i menys si estàs amb la teua parella amb la qual hauries de tenir confiança.

Aquest capítol m'agradat més que els altres i reflecteix perfectament el comportament de la majoria dels jóvens, quizàs algú podria aprendre amb aquest vídeo.

Tania de Gouges ha dit...

Al vídeo podem veure un jove que no té molta idea sobre ficar-se un preservatiu i li fa molta vergonya contar-ho, perquè és clar ell quedaria malament. Açò es podria evitar si a les escoles o instituts, quan els jóvens apleguen a una edat determinada, se'ls ensenyara a utilitzar-ho.
Seria una bona idea que als alumnes 4 o batxiller se’ls tornara a recordar els coneixements que en molts centres (com aquest) se'ls han ensenyat en 3r d’ESO perquè sàpiguen els mètodes anticonceptius que hi ha i les coses que es poden evitar amb la seua utilització, com els embarassos adolescents no desitjats, però a més a més podem evitar infermetats de transmissió sexual com el VIH. Una cosa seria, no cregueu?
Els jóvens no li paren molta atenció a l’ús del preservatiu, ja que "Els molesta" i molts desconeixen l'existència altres tècniques. És molt important que coneguem que no tan sols tenim els preservatius, n'hi ha pastilles per a la dona, perxes per als dos, aparells que eviten la fecundació com els dius... I com aquests un grapat més.
Estaria bé saber més d'açò, fer xerrades que ens il·lustren i normalitzar-ho perquè deixe de ser tabú, ja que són coses que utilitzarem a la nostra vida i si no ara, doncs més endavant però el sexe és part de la nostra vida i no podem negar-ho.

Diana Wolf ha dit...

Aquesta entrada, porta un altre vídeo del programa “OH, *MY *GOING”, aquesta vegada tracte el tema dels errors més comuns del preservatiu masculí en les relacions, a més destaca la confiança que ha de tenir la parella, més àdhuc la dels joves. En aquest cas es posa com a exemple a Paula, que ha deixat les claus de la seua casa a Ana i a Max, perquè puguen fer l'amor, solament tenen 1h, però Max té un problema i és que no sap posar-se el condó, per açò les coses no ixen com estava prevista.

El fet que un xic no sàpia posar-se el condó, porta a molts errors que tenen males conseqüències i són d'importància saber-les, molts dels errors que cometen són; col·locar-ho vesprada, desenrotllar completament abans de posar-ho, intentar col·locar-ho sense que hi haja erecció, utilitzar preservatius no lubricats i molts uns altres més exemples…a més de cometre aquest tipus d'errors com ja he comentat el tema de la confiança és molt important, en aquest cas Max té por o vergonya de dir-li a Ana que no sap posar-se el condó, com a resultat decideix posar un munt d'excuses per a poder entretenir-la i aconseguir nafrar a la conclusió de com posar el condó. Finalment se li ocorre la idea de demanar-li a ella que li'l posi.

Respecte a les xiques, és molt freqüent que si el xic no porta condó o no sap posar-ho ell ni ella, toc a la xica prendre's una pastilla com a solució més ràpida, però tampoc la més fiable. Consideri que està molt bé que facen aquest exemple amb adolescents para puguem veure el que ocorre i així davant la situació saber prevenir i també com actuar, entre altres coses.

Maria Curie ha dit...

Aquest vídeo mostra com deurien d’ensenyar millor en les xarrades d’educació sexual les coses importants, com posar-se un condó, els anticonceptius en general i més detalls que preocupen als xiquets. Perquè després amb els nervis i tot això, podrien tindre seriosos problemes, com relacions coitals sense posar-se el condó i tenir la possibilitat de tindre una malaltia de transmissió sexual o un fill.

A més el que m’ha paregut més estrany, ha sigut que el xic no li contara a la seva novia que no sap posar-se el condó; ja que es suposa que tenen confiança per a dir-se les coses. Si el xic l’haguera dit a la seva novia el problema, haurien guanyat més temps, la xica no s’hauria enfadat i ella li prodia ensenyar a fer-ho.

En conclusió, tendrien que educar més als xiquets en el tema sexual i dels problemes que pot causar, i tindre més confiança amb la teua parella en l’acte.