8 de des. 2017

Prototipus

Viktoria Modesta és una cantant i model britànica amb diversitat funcional. En aquest vídeo, l’extremitat incompleta no és viscuda com una mancança, sinó que és erotitzada y fins i tot es converteix en una arma contra els enemics. A més a més, Modesta esdevé el prototipus i l’heroïna que un home es tatua a l’esquena, un adolescent dibuixa al pupitre o una xiqueta voldria imitar. No són importants els referents positius? Doncs Viktoria Modesta ho és!!

15 comentaris:

Esther addams ha dit...

El tema d'aquesta entrada és un vídeo d'una cançó cantada per Viktoria Modesta la seua autora i protagonista del vídeo, ella és una cantant i model britànica amb diversitat funcional i en el seu vídeo "Prototype" apareix ella com la seua extremitat incompleta que és la perna esquerra per culpa d'un accident i en el vídeo no és viscuda com una mancança, ni obstacle, ni res, sinó que és erotitzada, convertida en una arma per als enemics.

La meua opinió sobre Vicktoria Modesta és que és un canta'n bona amb missatges de superació i d'inspiració per a gent que té aquesta discapacitat com per a les que no.
Ella és un exemple de superació, primer per ser una cantant amb essa diferencia i acarar les crítiques que li poden dir. També per ser model, segurament li diuen coses males com coses bones però l'important és que rompé tots els esquemes d'una model correnta.


Parlant sobre aquesta discapacitat, la gent que la tinga, pense jo, que no han de tindre vergonya, sinó viure amb ella i sentir-se bé com si mateixa perquè ser diferent mola, ningú vol un món amb gent igual, molt avorrit.


La meua conclusió és que totes les diferencies aporten també algunes virtuts i no han d'afectar-te mes del qual ya han fet.(11-12-17)

Carla Wolf y Andrea Stone ha dit...

Bon dia


Acabem de veure un videoclip de Viktoria Modesta, en què apareix la modele i cantant mostrant la seua discapacitat d'una forma oberta. Li dóna un gran poder a aquesta discapacitat convertint-la en una arma contra els seus enemics, i a més es converteix en un referent o símbol per a una xiqueta que veu els seus dibuixos i vol imitar-la, un adolescent que ratlla la taula amb el seu símbol i un senyor que es tatua el seu dibuix a l'esquena.

En la nostra opinió, Viktoria és un gran referent i model a seguir per la manera en la qual ens reflecteix el seu esperit de superació, inspiració al públic i com trenca els estereotips de bellesa i els prototipus d'una cantant i model, ja que ha de conviure amb crítiques contínues pel món en el qual treballa.

Aquesta dona és un gran referent, ja que ens ensenya com afrontar una situació de discapacitat i com no li ha impedit seguir amb la seua carrera de model i cantant i complir els seus somnis.

La nostra conclusió és que hem de lluitar per tot el que volem i pels nostres somnis i no hem de deixar que res ens ho impedisca.

Will Curie ha dit...

Avui dia es considera a la gent amb diversitat funcional com, per exemple, la protagonista de l'entrada, Viktoria Modesta, diferent de la gent "normal". Aquesta dona té com a incapacitat la falta de la seua cama esquerra de genoll per a baix. No obstant això, no és un problema per a ella, ja que en el videoclip adjuntat en l'entrada podem observar que la pròtesi que porta és la "protagonista", en un sentit desafiador i únic. En el videoclip la mostra com un element característic que li dóna un toc únic a l'artista, posant-la com a protagonista, ja que el contingut visual de la cançó gira al voltant d'aquest element.

Em sembla una forma original i desafiadora en cert sentit per a mostrar que la gent amb diversitat funcional és com la resta de la gent "normal". Tots som iguals en el fons, sense dependre del físic o de les nostres capacitats. Podem ser herois o villans en el món, i açò depèn de les nostres accions, marcades pel nostre interior.

Clara Zetkin ha dit...

L'entrada "Prototipus" està composta per un videoclip de la cantant i model Viktoria Modesta. Viktoria és una dona amb diversitat funcional -concepte amb el qual ens referim a aquelles persones que tenen una discapacitat. La cantant trenca amb els estereotips i llança un videoclip en el qual tracta d'erotitzar aquesta concepció.

Potser una gran quantitat de la societat no relacione les persones amb diversitats funcionals amb la sexualitat, ja que tenen massa prejudicis. No obstant això, en aquest vídeo, l'artista tracta de llançar un missatge perquè la societat es consciencie i deixe a banda els prototipus que els han imposat. A la cançó podem observar com Viktoria es mou en escenaris eròtics i com, de fet, erotitza la seua discapacitat. Amb aquest últim acte, la cantant intenta normalitzar la situació, perquè tot el món prenga exemple.

És important que doneu una ullada al videoclip, perquè hui en dia són molt comuns les discriminacions a totes les persones que són diferents, per desgràcia. A més, és necessari que coneguem la gran diversitat sexual que ens envolta. Amb aquest últim concepte em referisc a què és probable que al llarg de la nostra vida no realitzem cert tipus d'actes -com podria ser mantenir relacions amb persones amb diversitat funcional-, simplement per la quantitat de prejudicis que ens han imposat.

És necessari que les persones canvien la seua mentalitat i accepten a tothom, indiferentment de com siga. Cada vegada som més conscients del fet que estem envoltats de prototipus i és necessari que trenquem amb ells, tal com ha fet Viktoria Modesta.

Naiara Jackson 1BatxH ha dit...

En aquesta entrada titulada "Prototipus" es pot veure un videoclip a on apareix la cantant, compositora i model britànica Viktoria Modesta, s'aprecia que té una disfunció en la perna esquerra, que buscant com el va passar això he trobat que va ser per la negligència d'un metge en el moment del seu naixement i que en l'any 2007 va haver de fer-se una amputació voluntària de la cama per a millorar la seua mobilitat i per a poder tindre bona salut.

En aquest videoclip titulat "Prototype" es veu la seua cama amputada i en algunes altres parts es veu la utilització de pròtesis per a la seua cama, i no es veu com alguna cosa vulgar com molta gent segur pensarà sinó que també ella saca la bellesa d'estar així i no té ningú problema per tindre la cama amputada.

Per a mi és una gran luchadora perquè a pesar dels comentaris que ha tingut sols per tindre aquesta disfunció, per a ella no ho és, ja que a pesar de tindre la cama així li saca un bon partit a la seua vida diària i sobretot als videoclips, i òbviament ella no pensa que és menys que qualsevol altra persona sols perquè l'hi haja passat això, ja que ella fa tot el que pot fer qualsevol altra persona. També pense que és un exemple de superació per a la gent que l'haja passat també alguna cosa així.

Manolo Kahlo ha dit...

Aquesta entrada està composta per un videoclip de la cantant Viktoria Modesta, com poder veure en el vídeo, té una discapacitat. A pesar de la seua discapacitat, al videoclip podem veure com intenta trencar els estereotips de bellesa i intenta centrar l’atenció del vídeo en la cama esquerrana, la qual és la que té amb pròtesi, amb la finalitat d’erotitzar-la.

Aquesta societat no està acostumada a veure a persones discapacitades, o almenys, o tractar-les com són, persones normals i corrents, i aquesta dona amb el videoclip tracta d'erotitzar el seu cos, ja que, a pesar de la seua discapacitat, ella viu, balla, etc. Tot com qualsevol altra persona faria.

El que ens està intentant ensenyar el vídeo, és que la societat és incapaç de relacionar a una dona, que té una petita discapacitat, amb la sexualitat. Ja que des que naixem ja ens estan ensenyant i educant amb estereotips, i amb això, l’únic que s’aconsegueix és odi, prejudicis i rebuig cap aquestes persones.

Al vídeo també podem veure com hi ha moltíssima gent que ha agarrat a Viktoria com un model a seguir, per la seua superació, i acceptació de la seua discapacitat. I potser el que vulga dir amb açò el vídeo és que cadascú s’ha d’acceptar tal com és i se sent, sense gens de vergonya a fer-ho, ni per por al rebuig, ja que això és el que a poc a poc estem canviant.

I això potser és el que hauríem de canviar en la nostra societat d’avui dia, encara que és molt difícil, ja que pense que sempre hi haurà gent antiga i retrògrada, que seguirà rebutjant a aquestes persones.

Lucía Byron ha dit...

Viktoria Modesta, també coneguda com l'artista biònica, és una cantant i model britànica que a causa d'una negligència mèdica va decidir amputar-se la cama esquerra per sota del genoll per a assegurar la seua mobilitat.

A Viktoria li va costar triomfar en el món de la música i de la moda, ja que com diu ella, no és el mateix obrir-se pas amb una invalidesa en el món de la música, que en el món de l'esport, fins i tot en el cas d’aquest últim, si triomfes quedes com un heroi i com una persona que ha superat les seues dificultats.

El que més he admirat en cercar informació d'aquesta cantant, ha sigut que malgrat els moments dolents en la seua carrera, no s'ha rendit i ha seguit lluitant contra els prejudicis i el que es coneix com a "normal" per a aconseguir la seua meta, ja que la perspectiva dominant en la societat ens diu que la diferència és una anormalitat.

En comptes d'acomplexar-se per no tenir cama, Viktoria ha fet que les seues qualitats físiques transcendisquen, i segura de si mateixa,ha sabut utilitzar les seues pròtesis com a peces úniques que fan que siga peculiar i que destaque encara més. Per a mi el que transmet el vídeo és que les diferències poden ser un regal i que estant segur d'un mateix pots arribar més lluny.

Mar Addams 1º Batx H ha dit...

Bona vesprada

Avui comentaré aquesta entrada 'Prototipus' on podem veure un vídeo d’una cançó 'Prototype'. L’autora i protagonista és Viktoria Modesta, ella és una cantant i model britànica. A causa de la negligència d’un metge en el moment del seu naixement, l’artista va passar la major part de la seua infància dins i fora dels hospitals. Fins que farta dels problemes va haver-hi que passar per una amputació voluntària per sota del genoll de la cama i açò va millorar la seua mobilitat.

En la meua opinió ella és un gran model a seguir. En el videoclip la cantant tracta de trencar amb els estereotips de bellesa, en ell mostra la pròtesi i en cada situació la té decorada diferent, i està al contrari com molta gent pot pensar li dóna força. Ella mana un gran missatge de superació que inspira a més gent que esta passant per una situació similar.

En conclusió és que per a mi és un gran referent i una lluitadora que passant per allò que ha passat ha sigut endavant per a complir les seues metes i donar una lliçó, perquè pot tindre la cama amb una pròtesi però això no li impedeix i li dóna partit.

Christian Paul ha dit...

Hola, bon dia, sóc Christian Paul i aquesta vegada us comentaré aquesta entrada de “Prototipus”, de Viktoria Modesta, una cantant i model britànica amb diversitat funcional a causa de la mancança de la seua cama esquerra, i és d’això que parlarà el vídeo, de la possibilitat de viure sense cama sense que et puga afectar.

En primer lloc, aquest és un vídeo que només ajuda a les persones amb aquests tipus d’incapacitats, sinó que també exalta el poder de la dona, ja que destaca que una dona sense cama també pot tindre atractiu (ja que al vídeo la manca de cama està erotitzada), o que aquestes persones no tenen mai que sentir-se amb por o amb sensació de ser una càrrega per la seua incapacitat (ja que al vídeo Viktoria la pot utilitzar com arma en contra dels enemics).

Cal dir que aquest vídeo m’ha agradat molt a causa que en ell es trenquen els estereotips de bellesa, i de com es vol fer de Viktoria un model a seguir per a totes les persones, sense cap distinció de sexe, com es pot veure al vídeo, des de la xiqueta xicoteta, fins a l’adult que se la tatua a l’esquena, perquè pense que sí que ha de ser un model a seguir, he trobat un poc d’informació sobre la cantant i és una lluitadora.

Espere que el vídeo us haja agradat tant com a mi, perquè la nostra societat haguera de canviar per poder normalitzar a la gent amb aquestes (o altres) diversitats, no s'ha de veure com a diferent ni ens ha de fer llàstima.

Edu Davinson ha dit...

En aquesta entrada podem veure un videoclip que pertany a la cantant Viktoria Modesta. Si ens fixem bé, veiem que la cantant té una cama ortopèdica. Açò és causa d'una negligència mèdica en una operació, i va anar la seua decisió amputar-se la cama i implantar-se aquesta cama. El principal missatge del videoclip és mostrar el màxim possible la seua cama i fer-la i sentir-la d'una manera sensual. D'aquesta manera trencar amb els prejudicis i els prototips de la societat. La cantant intenta demostrar que fins i tot amb una cama robòtica es pot ser igual de bonica que les models. De totes maneres, aquesta última frase no és així, perquè no hauria d'haver-hi una societat que jutjara la bellesa de les persones pels seus trets.

Aquesta societat no s'acostuma a veure a gent menys capacitada. I açò ho dic des d'un punt de vista personal. La meua cosina té Síndrome de Down, però, encara que no siga molt avançat quan vaig amb ella pel carrer note aqueixes mirades estranyades i desconfiades de la gent. Fins i tot algunes mirades de superioritat. Sincerament em sent molt atabalat i molt pres quan vaig amb ella, és una sensació d'impotència. Saber que algú a qui vols és “diferent” i per açò la gent la tracta o l'etiqueta d'una altra forma. Per al meu ella és boniquíssima, però clar, preguntem a la gent de fora. Et diran que és molt bonica per respecte o per que saben que té una malaltia, però per dins sentiran que és diferent i que si no és obligat no tindran cap contacte amb ella.

El vídeo reflecteix molt bé aquesta idea, per molt diferent que sigues, per moltes coses que tingues o et falten en el teu cos, eres igual que els altres. Pots sentir-te feliç, tenir ganes de ballar, cantar, riure, etc. Per açò aquesta cantant gràcies a aquest videoclip ha aconseguit molts suports i seguidors que l'entenen i se senten com ella.

Per coses com aquesta hi ha gent que no s'arriba a sentir feliç del tot, perquè veu que la societat necessita molts canvis perquè tots ens acceptem com som, sense haver-hi prejudicis ni estereotips pel mitjà.

Raquel Kent 1r batx B ha dit...

Qualsevol tipus de diversitat funcional fa que algunes de les funcions que realitzem quotidianament, siguen diferents de l'habitual, però això no significa que la persona que la pateix no siga activa, autònoma i independent. Tota persona té dret a adaptar-se a la normalitat, encara que haja de canviar la forma de fer-ho. No hem de permetre que es veja la diversitat funcional com alguna cosa negativa.

Per això, em sembla molt positiva l'actitud d'aquesta model anglesa, ella fa que el fet de tindre una manca (com ocorre al seu cas amb la seua cama), no siga símptoma de rebuig i demostra que es pot arribar a la meta desitjada, amb esforç, sempre que posem de la nostra part.

Viktoria amb solament 20 anys, es va sotmetre a l'amputació d'una de les seues cames per a poder tindre millor mobilitat, ja que tenia una malformació des del seu naixement, però per sort això no li ha tancat portes, ella va començar la seua carrera com a model, i des de llavors ha tingut molt d'èxit. Com a cantant ha llançat diversos singles i un d'ells és «Prototype», que podem veure en aquesta entrada.

El videoclip comença amb la frase “Forget what you know about disability”, la traducció de la qual va ser “oblida el que saps sobre la minusvalidesa”, deixant clar que no hem de pensar en prototipus, i finalitza amb una altra frase, “Some of us were born to take risks”, alguns de nosaltres vam nàixer per a córrer riscos, amb això, dóna a entendre que la seua vida encara que no haja sigut fàcil, i ha hagut de córrer riscos, al final ha arribat on volia.

En conclusió, m'agradaria assenyalar que, amb aquest videoclip, queda demostrat que amb una diversitat funcional es pot arribar a ser una estrela del pop, que si vols, pots, que cal lluitar pel que es desitja i sobretot acceptar-te com ets. Viktoria s'accepta i diu de si mateixa que és la primera cantant biònica, ja que utilitza diferents pròtesis de distints dissenys per a la cama que li falta. Per exemple, a aquest vídeo podem veure una pròtesi feta de cristall i una altra en forma d'estaca de metall negre.

Sara Campoamor ha dit...

Bon dia avui vaig a comentar el vídeo de Viktoria Modesta amb la seva cançó "Prototipus". Realment qualsevol persona amb alguna diversitat funcional poden realitzar tasques de la vida quatidiana de qualsevol persona ja que són igual d'actius que nosaltres i no per això no se'ls pot no permetre fer o complir el seu somni ja que això no té perquè ser negatiu.

L'actitud de Viktoria és d'una persona lluitadora i que sap realment que és el que vol en la vida i que encara que no tingui la seva cama, ella és model i amb això demostra que amb esforç tot té el seu recompensa si ens esforcem al màxim per complir les nostres metes, realment al meu entendre el d'aquesta noia té moltíssim més merito que si ho hagués fet jo, encara que tampoc vull donar-los cap privilegi ja que ells poden fer la seva vida normal igual que jo faig la meva.
La modelo solament té 20 anys i tubieron que omputarle la cama per obtenir una millor mobilitat en tot el cos i com hem pogut veure en el vídeo si pot moure el cos, ja que aquesta malformació li venia de naixement, ella va continuar en la seva carrera per ser model i la veritat és que ha tingut bastant èxit. Ha tret ja bastants singles i com a cantant pel que es veu tambien està triomfant, sobretot amb el single "Prototipe".
Per acabar m'agradaria dir que com hem pogut veure no hi ha excusa alguna per poder complir les teves metes ja que persones així l'hi tenen guanyat tot, per una vegada més demostrar-nos a nosaltres i fins i tot a ells mateixos del que són capaços i és clar que la seva vida no ha estat fàcil però té moltíssim merito el que fan i el com ho gaudeixen i de tant en tant m'agrada veure com la gent trenca amb el prototip de la típica cantant amb bon cos i maquíssima i sense cap desperfecte, ja que en els vídeos Viktoria es canvia de protesis en aquest vídeo era de crsital però en uns altres és de metall negre etc... i això és el que la fa diferent i única al món.

1Bach Human

Abril Collins ha dit...

Bona tarda, en el comentari d'avui vaig a parlar sobre un tema que a mi m'agrada molt parlar, que és sobre els "prototips" amb els quals estem vivint diàriament nosaltres com a dones. En el vídeo de l'entrada d'aquest comentari, explica la seva història una jove noia que està sent erotitzada per uns prototips, ella no sé sent bé i a la gent li importa ben poc com a ella li fan sentir amb cadascun dels seus comentaris.

Segons he pogut investigar, no solament hi ha un tipus de prototips, sinó que hi ha moltíssims: els prototips de bellesa, prototip perfecte i model d'una virtut, vici o qualitat, prototip també es pot referir a qualsevol tipus de màquina en proves, o un objecte dissenyat per a una demostració de qualsevol tipus, prototip pot ser un model del cicle de vida del programari, tal com el desenvolupament en espiral o el desenvolupament en cascada i el tema del com va a tractar aquest comentari, prototip de bellesa és aquell model que en funció de la història ha anat variant sobre com ha degut ser el cos de les persones, tant en la seva forma com en la seva vestimenta.

Hi ha moltíssims prototips que vénen d'anys enrere, i moltíssims que s'estan formant a dia d'avui. Jo opino que el fet de jutjar a una persona perquè porta una cosa que para tu és masculina, no diu gens, o una persona que va amb una samarreta curta no és una puta, una persona que es va de festa no és una guarra... o moltíssims més prototips sexistes, masclistes, homofòbs...

Una persona no ha de jutjar a una persona per anar com aquesta persona vol anar, o com aquesta persona vol viure la seva vida. Cada qui decideix que fer, que no fer, que portar de roba i que no portar. El criticar a una persona per ser feliç és molt vergonyós. I moltes vegades aquests estereotips vénen per una enveja.Com ja he dit, no jutgis, perquè mai sabràs si en algun moment et vas a haver d'empassar o menjar les teves paraules.

Claudia Holley ha dit...

Bon dia, avui vaig a comentar l'entrada "Prototipus", en aquesta entrada trobem un vídeo de la cantant Viktoria Modesta, en est veiem un videoclip de la seua cançó "Prototype", en aquest videoclip ensenya que ella té diversitat funcional i així i tot és feliç i es vol.

Aquest vídeo ens fa plantar-nos que les persones amb diversitat funcional són com qualsevol altra persona i que són capaces de fer les mateixes coses de la vida quotidiana que una altra.

Potser les persones amb diversitat funcional tinguen més dificultat per a fer algunes coses però les poden fer igual i el que aquesta cantant vol és rajada un missatge a totes aquestes persona i dir-los que no es rendisquen, que siguen felices i que es vulguen.

Tots som iguals tinguem menys o més defectes, malalties, orientacions sexuals diferents, diferent genere, diferent sexe, és igual tots som iguals i sobretot tots som PERSONES i ens devem tractar com a tals.

Gracies.

Roxana wolf ha dit...

Aquesta entraráda és una cançó, en la qual es representa a una chica que li falta una part del seu cos i que apesar d'açò la suplanta amb un gran punxe metàl·lic, l'autoritat li tem i obté cert domini sobre el món.

És una forma d'expressar que apesar de la falta d'un membre del teu cos pots obtenir i aconseguir qualsevol somni que tingues,ja que açò no ha de ser un obstacle en la teua vida.

Amb la cançó, han aconseguit animar a moltes persones aconmlejadas i els ha mostrat la seua vida, d'una forma diferent, apesar de no tenir un membre no ha de ser un problema.

En conclusió, a part de dir que m'ha agradat el vídeo i la forma en la qual animen a la gent a despreocuparse per aquesta "falta"