20 de març 2018

Les "Feminazis" responen cantant

Coneixes el terme "feminazi"? T'ho han dit alguna vegada? Li ho has dit a alguna xica alguna vegada? Quan? Per què?

Renee Goust i Vicu Villanueva responen cantant a un insult que compara un moviment alliberador, el feminisme, amb un sistema assassí, el nazisme.

La Cumbia Feminazi Renee Goust En Vivo (2016)


FEMINAZI | Vicu Villanueva (2015)

14 comentaris:

Carles Claramunt ha dit...

NO SOM NAZIS!

El feminazisme, usat amb sentit pejoratiu per a referir-se a feministes percebudes com a radicals sota l'argument que el feminisme no cerca la igualtat entre homes i dones, és un terme que combina les paraules feminista i nazi (fent al·lusió al fet que les feministes pretenen tractar als homes com ho feien els nazis amb els jueus).

Popularitzat pel polític conservador nord-americà Rush Limbaugh l'any 1992 per a referir-se a les dones que defensaven el dret a l'avortament, per a Limbaugh una feminazi és una dona que té com a principal objectiu assegurar-se que es practiquen tants avortaments com siga possible. És a dir, que per a aquest senyor l'objectiu d'una feminista no és cercar la igualtat entre homes i dones, sinó avortar tant com es puga… El terme, és clar que s'usa des dels sectors més conservadors i masclistes per a menysprear la influència del feminisme (que consideren com a radical) i atacar la seua reivindicació bàsica.

El radicalisme, mal vist per grans sectors de la societat (els qui creuen que és una actitud extrema de les persones que no admeten termes mitjans), és la proposta d'una transformació política i social completa de forma gradual -açò és des de les arrels canviar el futur-. I perquè és mal vist? Bé, des dels mitjans externs més conservadors no deixen de bombardejar-nos amb la idea que els radicalismes són extrems i potser és pel fet que exigeixen una revolució que molt possiblement acabaria amb els seus poders de manipulació i control. No volen perdre el poder i per açò tracten de desestabilitzar a l'amenaça, per a assegurar-se que la seua influència no passa a majors: doncs el mateix passa amb el feminisme.

Hi ha molta més perillositat del que creiem amb l'encunye d'aquesta paraula i no hauríem d'utilitzar-la tan a la lleugera. La següent generació serà la primera que mai coneixerà a un supervivent de l'Holocaust i per desgràcia, per a la majoria d'ells el Nazisme tan sols serà un altre tema d'història que hauran d'estudiar-se si volen aprovar la matèria. És per açò que un terme tan verinós, hauria de ser almenys qüestionat, doncs si equivocadament aconsegueixen fer-los creure que les feministes com els nazis pretenen despullar als homes de la seua dignitat i drets civils, no hi haurà sinó una nova i gegantesca reculada en la igualtat entre homes i qui sap si fins i tot, un gran desastre social.

Eres feminazi si protestes contra el sexisme. Eres feminazi si planteges que les dones hem de tenir les mateixes oportunitats que els hòmens. Eres feminazi si protestes contra qualsevol tipus de violència que se li infligisca a una dona. Eres feminazi si creus que no és normal que la RAE haja admés el terme feminazi com a neologisme (any 2015) però no haja inclòs encara la paraula heteropatriarcat en els seus diccionaris.

Eres feminista, doncs, eres feminazi. Estàs boja, eres radical, eres lletja, no et depiles, eres grossa, diuen els masclistes que volen silenciar el teu discurs. Uns masclistes que no aconsegueixen comprendre que en ple segle XXI encara existeixen fenòmens socials que no et permeten eixir al carrer amb tranquil·litat, que existeixen menyspreus cap al teu treball pel simple fet que eres dona, que segueixen qüestionant el que fas amb el teu cos...

No podem consentir la utilització d'aquest terme per totes aquelles dones feministes com Helen Stocker, Trude Weiss-Rosmariny i Clara Zetkinque que van haver de fugir de les urpes de Hitler i per aquelles altres que no van córrer la mateixa sort i van morir en els seus camps de concentració. Per respecte al passat, al present i a un futur amb majors avanços en la igualtat, deixem de permetre que embruten la nostra lluita!

Raquel Kent 1r batx B ha dit...

El terme «feminazi» clarament ho utilitzen els ignorants, aquells que no saben el que realment significa el feminisme; a aquests els incomoda que la dona tinga igualtat en tots els sentits: igualtat de gènere, de drets, d'oportunitats... O potser tan sols utilitzen aquest terme (que compara les feministes amb els nazis) perquè se senten amenaçats pel moviment feminista, un moviment que després de molts anys d'opressió busca l'equitat i no desfavorir a cap col·lectiu.

Siga pel motiu que siga, és clar que ho fan per a ridiculitzar, per a insultar d'una manera mesquina i poc apropiada; ja que com diu aquesta entrada: «el terme compara un moviment alliberador amb un sistema assassí». No hem de permetre aquest tipus d'insults ofensius; hem d’evolucionar en la forma de pensar i aconseguir un total respecte cap a les persones que lluiten per la igualtat de sexes.

Realment «feminazi» no és l'únic insult que al llarg de la història han rebut moltes dones que defensaven els seus drets, ni tampoc és una paraula que acaba d'aparèixer. La primera vegada que es va utilitzar va ser en la dècada dels 90, per un locutor nord-americà que ho va usar com a insult cap a les dones que defensaven el dret a l'avortament, i des de aquell moment les persones que tracten de desacreditar el feminisme, ho han seguit utilitzant.

Com hem d'actuar davant d’aquests insults? Doncs, podem reivindicar més els nostres drets i ignorar les agressions verbals o també es pot protestar contra l'ús d'aquest terme, com han fet Renee Goust i Vicu Villanueva amb les seues cançons. Totes les vies són vàlides per a poder erradicar el masclisme, per a demanar un canvi en la societat i per a no haver de suportar més violència verbal d'aquest tipus.

Will Curie ha dit...

El terme "feminazi" és, en efecte, un terme molt utilitzat aquests dies especialment per a insultar a aquelles dones que odien als homes, o simplement cerquen criticar al masclisme. No obstant això, hi ha una gran diferència entre cridar a un home que maltracte a dones "masclista" i cridar a una dona que odie a l'home "feminazi". És obvi que aquest segon terme té un impacte major a causa del seu nom, a l'enginyós (per cridar-ho d'alguna forma) joc de paraules.

Comparar a qualsevol persona, siga pels seus ideals o per com es veja amb un nazi és intentar causar un fort impacte en ell o ella. Per açò, crec que és fàcil pensar que els homes (o fins i tot dones) que criden a un grup de dones "feminazis" cerquen un efecte més agressiu que tot aquell que cride a un home "masclista". Jo he arribat a usar el terme feminazi, per qualsevol raó, per a referir-me a diverses persones. La major d'aquestes persones no són el que també es podria cridar "hembrista" (terme que abasta un tema aparte), però vaig usar aquest terme únicament com a insult sense significat. En usar aquest terme sent un home, molta gent pensa que qui ho use és masclista, però crec que no és així. Jo no sóc una persona masclista, pense que tots som éssers humans, sense importar el sexe, raça o color, però he usat aquesta etiqueta.

Tornant a l'entrada, en aquesta hi ha adjuntats 2 vídeos musicals que tracten aquest tema. Recomane veure'ls, ja que són una resposta bastant bona a aquest insult. Si es pensa bé, sembla absurd voler comparar a un grup de persones amb el règim ideològic més menyspreable i que més danys ha causat en la història de la humanitat.

Catalina Becker 1º Batx. H ha dit...

Eres feminazi si protestes contra el sexisme. Eres feminazi si planteges que com a dones hem de tenir igualtat. Eres feminazi si protestes contra qualsevol tipus de violència que se li infligisca a una dona, est és el terme feminazi. Aquestes dones no volen cridar l'atenció ni molt menys ho són per moda, ja que solament intenten viure en un món millor, on les dones deixen de tenir por a ser violada, maltractades, discriminades i més i on les dones tinguen els mateixos drets que l'home.

Devem ignorar tots els mals comentaris que solament intenten fer malament i lluitar per a posar-li fi a aquest problema que porta anys i anys romanent, que l'home és superior a la dona. Les feminazis no volen estar per davant de l'home ni molt menys, solament volen ser reconegudes per tots els sofriments i sacrificis que han estat suportant durant dècades. Encara que ja no hi haja tanta discriminació, segueix havent-hi perquè encara segueixen patint major desocupació que els homes, les tasques domèstiques, segons “El País” indica que les dones dediquen al dia 2,5 hores més de mitjana a les tasques de la llar (incloent-hi la cura infantil) que els homes i els homes destinen una hora al dia més a l'oci i temps lliure i açò solament són alguns exemples.

LES FEMINAZIS SOLAMENT DEMANEN IGUALTAT!

Mar Addams ha dit...

La idiotesa del terme feminazi. És un terme pejoratiu que s'utilitza per a denominar a les dones feministes. Últimament amb l'ús de les xarxes socials és més fàcil difondre la paraula sobre el feminisme i el que significa per a la nostra societat, però també s'ha adoptat un altre terme com és feminazi per a restar importància al moviment i qualificar-ho com alguna cosa dolent.

El terme no és alguna moda nova que ha sorgit del no-res, té un moment clau on es va popularitzar. Va ser quan un nord-americà Rush Limbaugh va utilitzar l'expressió per a insultar a les dones que lluitaven pels seus drets reproductius. La gent no sap l'origen de la paraula però simplement ho utilitzen per a defensar-se davant el que creuen una gran amenaça. No m'han cridat feminazi mai ni jo m'he ficat a cridar a algú així però sí que he observat diverses vegades per les xarxes socials com la gent salta i utilitza aquesta expressió.

Com a resposta a la utilització d'aquest terme aquelles a les quals criden feminazis han decidit respondre cantant. Així contesten als ignorants que utilitzen la paraula i els sembla amenaçador que una dona vulga els mateixos drets, que exigisca els mateixos salaris o que no tinga por per anar soles pel carrer.

Diana Wolf ha dit...

El terme «feminazis» ho utilitzen persones ignorants , els qui no coneixen el vertader significat del feminisme; no els sembla bé que les dones tinguen els mateixos drets i igualtats que ells, aquest terme ho solen utilitzar com un insult per a les feministes.

el cas és que ho fan per a ofendre, per a incomodar d'una manera no apropiada, ja que com ens mostra aquesta entrada: «el terme compara un moviment alliberador amb un sistema assassine». No podem passar aquests insults tan negatius, hem d'evolucionar en la nostra manera de pensar i aconseguir el respecte per la gent que defensa la igualtat de sexes.


Per a rectificar, hem de seguir lluitant reivindicant-nos contra açò, i que a poc a poc la societat comence a madurar i ser conscients que les feministes solament demanen igualtat!.

Clara Goldstein ha dit...

En els últims anys el feminisme pren cada vegada més força i, per tant, la por dels que van en contra d’aquest moviment també ha augmentat. Quan estàs espantat, quan vols fer mal i no tens arguments vàlids ni possibilitat de convéncer de la teua causa, la solució més fàcil és la d’insultar, ferir emocionalment. I així ho fan tots els masclistes utilitzant el terme: feminazi. Un terme denigrant i equivocat en tots els sentits.

El terme “feminazi” compara el moviment feminista, la intensa lluita de la igualtat de gènere, amb la tragèdia més gran mundial: el nazisme. L’origen d’aquest terme és l’insult contra aquelles dones que no volien avortar, que volien decidir sobre la seua vida i la seua maternitat, i així es va començar a dir que eren unes assassines. És increïble que intenten, d’aquesta manera, privar la llibertat de la dona i inculpar-la d’un crim totalment fals.

Actualment, és estrany el cas d’una dona que no haja sentit aquest insult alguna vegada. Jo sóc una dona de 16 anys, vaig a un institut on el respecte està en cada cantonada, visc en un ambient de llibertat i igualtat, i malgrat això he sentit moltes vegades com insultaven a xiques cridant-les “feminazis”, a soles per defendre els drets de la dona, a soles per lluitar i alçar-se pels seus valors.

La veritat és que sempre he sigut partidària de no parlar d’un tema si no en tinc els coneixements necessaris. I, sincerament, els homes o dones masclistes que insulten i denigren tant a les feministes no es basen en arguments, no es paren a pensar racionalment. Diuen sempre el mateix, que ens alcem per una causa sense importància, que no val la pena, que exagerem la situació.

Dues xiques a Youtube, Renee Goust i Vicu Villanueva, responen a aquest insulte cantant, amb cançons originals i molt bones, defenent a la dona i mostrant una realitat, un dia a dia per a les feministes, els constants insults i el denigrant terme: “feminazi”.

Emilio Clarke ha dit...

Com que en els últims anys el feminisme ha guanyat tanta forca, també ho han fet els insults contra aquest moviment i contra les dones en general. Un dels més famosos i que ja no s'està emprant tant, però que encara s'utilitza, és "feminazi" i que encara que siga inventat, ja que és un terme inexistent creat únicament amb la finalitat de fer mal, s'utilitza diàriament per arremetre contra les dones.

El terme “feminazi” intenta comparar el moviment feminista amb el nazisme. Potser l'origen d'aquest terme tinguera un "sentit" major que el d'únicament insultar, però ara únicament s'utilitza per a la segona cosa. Aquest terme normalment es dirigeix a les anomenades feministes radicals, amb les quals jo estic completament en contra, però el terme correcte és eixe, "feminista radical", no "feminazi", lògicament no estic justificant res.

Cada vegada que sent algú cridant una dona amb aquest terme em sembla patètic, ja que no sàpiguen ni el que estan dient. El simple fet d'insultar a algú per ser una cosa o una altra és patètic en si mateix, però quan un home O DONA insulta a una muller per ser com és sense cap tipus d'argument lògic i encara amb termes que ni sàpiguen del seu significat... em sembla realment trist.

Respecte al vídeo del post, una de les cançons em pareix molt bona i reflexa el que vol criticar de forma molt correcta i lògica, en canvi l'altra em pareix bastant simple i no diu res més que queixar-se sense arguments del tot reals, igualment el motiu de la cançó és el que importa i és totalment encertat.

Helena Becker ha dit...

El terme “feminazi” el solen utilitzar aquelles persones que no tenen molt de coneixement sobre què és i què defensa el feminisme amb to pejoratiu per a referir-se als feministes que són percebuts com a radicals baix l’argument que el feminisme no cerca, o no té com a objectiu, la igualtat entre homes i dones. En utilitzar aquesta paraula es pretén comparar un moviment alliberador (el feminisme) amb un sistema assassí (com ho és el nazisme).

A mi mai m’ho han dit ni jo li ho he dit mai a ningú perquè em sembla una paraula que manca de sentit; no es pot comparar, com he dit abans, un moviment alliberador amb un sistema assassí. En canvi sí que ho he sentit dir, sobretot a les xarxes socials, on moltes persones diuen coses sense pensar en les conseqüències que puga tindre i, a més, ho fan amagades darrere d’un nom per a no ser identificades.

Per aquest motiu, Renee Goust i Vicu Villanueva han escrit cançons molt boniques i plenes de significat per defendre i respondre per part de tots els quals lluiten per aconseguir igualtat entre gèneres i que són, o han sigut, insultats o amenaçats. És per això que espere que tots aquells que han utilitzat en algun moment aquest terme escolten les cançons.

Christian Paul ha dit...

Hola, bon dia, sóc Christian Paul i aquesta vegada us comentaré la nova entrada del blog, anomenada “Les “Feminazis” responen cantant”, i és que encara que molta gent no coneix què vol dir exactament aquest terme, i altra molta gent l’utilitza en bromes (o no) davant moltes reivindicacions o manifestacions en favor del feminisme, que no és el mateix, per la qual arribe a la conclusió que aquells que utilitzen el terme o són uns pèssims bromistes que bromegen amb el tema menys indicat, o gent analfabeta i imbècil que no sap ni que diu.

I per què arribe a aquesta conclusió? Doncs molt fàcil, per definició, el feminisme és el moviment que vol aconseguir la igualtat a tots els aspectes i àmbits entre homes i dones, i que el terme de feminazi (que últimament està molt de moda, no sé per què raó) és el terme que va utilitzar el polític conservador nord-americà Limbaugh el 1992, com a insult cap a les dones que volien avortar. Açò vol dir que la gent que gasta aquest terme, o és gent radical que dóna suport al masclisme, o és gent que creu que el feminisme és radical, o és gent imbècil.

Aquest terme l’he escoltat en moltes i diverses ocasions per part de gent que conec, i per gent que no conec, i n’és curiós, ja que la primera vegada que ho vaig escoltar vaig preguntar que volia dir el terme “feminazi”, i a soles em varen respondre que eren aquelles dones que mai es depilaven, que volien avortar quan volgueren, i que eren la rama més radical que volia que la dona manara sobre l’home; i el que és pitjor, em digueren que la millor forma de reconéixer-les era pels pèls de l’axil·la, i que com més acolorit tenia el pèl i els pèls de l’axil·la, més perillosa podia ser.

Resumint-ho, crec que aquesta resposta remarca el nivell de seriositat de l’assumpte, del qual crec que no calia fer tanta repercussió, ja que si dones corda als imbècils, a soles pots aprendre imbecil·litats, no creieu?

Valeria Campoamor ha dit...

En aquesta cançó podem entendre el terme de feminisme, el qual moltes persones ho utilitzen per a insultar més que tot perquè no saben el que significa, que és igualtat entre homes i dones.

Em sembla ridícul que moltes persones interpreten que les dones feministes vulguen ser millor que els homes, que per qualsevol cosa que facen o diguen sobre la desigualtat de gènere ja ho prenguen com una exageració de la nostra part i ens prenguen com "feminazis".
Primer que tot, igual que amb qualsevol paraula, hem d'entendre el que vol dir abans d'utilitzar-la i damunt quedar en ridícul.

Quant a la meua opinió, crec que aquestes cançons li vindrien bé certes persones per a entendre d'una vegada que les dones només cerquem la igualtat i no sentir-nos superiors a ningú.

Mary Watson ha dit...

Més d’una vegada m’han dit ‘’feminazi’’, encara que no sóc feminista activa al moviment. Faig el matis perquè molts de les persones que empren aquest terme matisen que només li diuen açò a les ‘’dones que es pinten els pèls de les axil·les i ixen al carrer sense samarreta ensenyant els pits’’. Deu ser que li’ls fan por veure els pits d’una dona? És ridícul.
Quan tinc aquesta mena de debats sobre el feminisme, la gent masclista i alienada em diu:
‘’el feminisme de la tercera ona és una merda, les feministes d’abans no mostraven els seus pits ni vandalisaven els murs amb pintades. Lluitaven per causes REALS, no per bajanades.’’
Què significa per a ells causes reals? Totes les causes són reals, són problemes en major o menor mesura, però això no lleva que siguen qüestions per resoldre. Quant a les feministes d’abans, només fa falta pegar-ne una ullada al Google per veure fotos de feministes de l’època fent pintades i llevant-se roba, no és cosa nova.
El feminisme molesta al patriarcat, molesta al conformisme, molesta a la ignorància i la intolerància. Xiques, ho estem fent bé.

David Stone ha dit...

Bon dia, m'he decidit a comentar aquesta entrada perquè m'ha estranyat llegir la paraula feminazi en un lloc com aquest blog.

Aquest concepte està clarament mal utilitzat, és més està mal inventat no es pot comparar la cerca de la igualtat entre l'home i la dona, amb tot el mal que va fer el nazisme al voltant del món durant la segona guerra mundial i després. És bé que per a criticar l'ús d'aquest terme s'utilitze la cançó, ja que durant tota la història està sempre s'ha usat per a *revindicar coses injustes o unes altres, i ja que aquesta paraula no hauria d'existir veig bé el voler fer aquestes cançons.

Elizabeth Millholand ha dit...

Quina injustícia és tindre que escoltar com comparen una doctrina política que era xenòfoba i va oprimir a molta gent per les seues preferències religioses, amb un moviment alliberador que l'únic que ha fet és aconseguir progressos per a les dones. Aquesta part de la població ja ho ha tingut massa complicat com per a que ara vinguen uns ignorants i destruïsquen amb un comentari tot el que les dones s'han treballat durant anys per situacions d'injustícia (i que es continuen treballant).

El pitjor de tot és que aquests comentaris es reben de persones amb supèrbia que volen ridiculitzar, o insultar perquè no volen qüestionar-se les seues idees, com diu Vicu Villanueva. És com si d'alguna forma pensaren que com vivim en un sistema patriarcal on el masclisme continua present i com ens han criat en una societat així ja no cal qüestionar-se res més. I així es suposa que anem a progressar?