24 de nov. 2018

Canvia el tracte

La marca nord-americana de cosmètica Avon ha presentat una campanya a Argentina, aquest 2018, fent visibles diverses situacions de violència quotidiana naturalitzades. Els vídeos són: “Acoso callejero”, “Violencia digital” i “Violencia doméstica”, i tots tres posen l’accent en la necessitat d’actuar davant de situacions masclistes que no es consideren violència perquè no maten directament, però constitueixen la base d’una piràmide que té en la seua punta els assassinats de dones. 

El món que volem necessita homes que no siguen còmplices del masclisme i que s’enfronten a companys, amics, pares, professors... que exerceixen una violència que de vegades passa desapercebuda, però que mata silenciosament. 

Podem trobar més informació en la pàgina de la campanya #Cambiáeltrato.

Per una masculinitat creadora d’igualtat!







Al blog Els punys no parlen podeu trobar una de les activitats que hem preparat per a aquest 25 de novembre.

33 comentaris:

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, sóc Adrian Wolf i avui comentaré aquesta entrada, la qual tracta sobre una campanya contra la violència de gènere realitzada a Argentina per la marca de cosmètica nord-americana Avon. L’objectiu d’aquesta campanya es previndre i reportar la violència de gènere a través dels ciutadans, amics i familiars de les persones que exerceixen aquesta violència. El que s’intenta en les situacions quotidianes simulades als vídeos, és tractar de convèncer al assetjador fent-lo entrar en raó i explicant-li que el que està fent no és correcte i incomoda a les dones.

Als tres vídeos es mostren situacions idealitzades en les quals es recreen fets que ocorren per desgràcia diàriament. En el primer es mostra un assetjament al carrer, en el qual un home en moto veu a una dona i comença a «piropejar-la». Tot seguit el seu amic, que es troba al seu costat comença a dir-li el que és evident. Que la està incomodant, que pareix un violador, que la xica no té dret a aguantar aixó... Finalment l’assetjador entra en raó i junt a l’amic comenten a la camara la necessitat de frenar aquest tipus d’accions.

En el segon vídeo es mostra una situació en la qual un home va a buscar al seu amic per a dir-li que l’havia arribat al seu móbil una foto de la núvia de l’amic nua i tracta d’explicar-li al seu amic que no tindria que haver difós la imatge perquè la xica li ho va passar privadament i que com que no es el seu cos, no tindria que haver-la difós, a més a més, de que la xica li va dir que no la difonguera. Lluny de sentir-se mal , ell s’enorgulleix de que tot el món veja lo «bona» que esta la seua núvia, fins que finalment l’amic el fa entrar en raó. I junts donen un missatge de no difondre fotos de dones nues, perquè no és el teu cos i no tens el perquè difondre-les.

Al tercer vídeo es recrea una situació amb un pare i un fill, en la qual el fill li recrimina al pare l’actitud d’aquest respecte a la sa mare, és a dir, a la seua dona. Argumentant el maltracte psicològic al que està sotmesa. Seguidament el pare ho nega tot fins que entra en raó, gràcies als arguments donats pel fill que li diu que si la vol de veritat, la té que tractar millor.

En conclusió, aquesta campanya contra la violència de gènere, m’ha paregut molt accertada perquè il·lustra situacions quotidianes, en la que no ens solem donar conter del mal que fem en les dones al realitzar certes accions sobre elles i les repercussions que tenen, a més a més, m’ha agradat molt que marques tan internacionals com Avon es donen conter de que el masclisme és una realitat existent i tracten d’afrontar aquestes situacions.

Helena Campoamor 1 Arts ha dit...

Aquesta entrada ens mostra com la marca nord-am,ericana Avon ha presentat una campanya a Argentina fent visibles amb vídeos tres situacions quotidianes que vivim les dones a causa del masclisme. Els vídeos que presenten són: “Acoso callejero”, “Violencia digital” i “Violencia doméstica”.

Al primer vídeo trobem una situació en la que dos amics estan al carrer quan passa una xica amb un pantaló curt i un d’ells comença a cridar-li coses. Açò és violència de gènere i està fent que la xica no puga andar tranquil·la pel carrer a sols per vestir com ella vol, com si vol anar amb roba interior pel carrer, no hauria de sentir-se intimidada. Finalment l’amic li fa entrar en raó, cosa que pareix entendre, ja que s’ha comportat com un animal.

El segon vídeo tracta de què un home li va fer una foto a una xica nua i la va difondre sense el seu permís. Així com li diu el seu amic, encara que ella li haja donat permís per a que li faça la foto, ell no té cap dret per a difondre-la per que és la intimitat de la xica. En aquest cas la xica li va dir que l'esborrara però ell no li va fer cas, de forma que veiem com sent que pot fer amb el seu cos el que ell vulga com, per exemple, mostrar-se’l als seus amics, als amics dels amic, etc. De forma que la xica ja no té privacitat.

En l’últim vídeo tracta d’una situació en la qual un fill li diu a son para que està maltractant a la mare. El pare li qüestiona i li diu que és la seua forma d’amar-la, mentres que el fill li diu que no para de dir-li que no opine de tal, que s'arregle, que no diga o faça tal… Tot i que el pare no es donava compte.

Aquestes situacions tracten d’això, de què no es dónen compte de totes les coses que fan o que diuen, tot el que ens fan sentir a les dones, i de com ells pareguem que siguen. És a dir, no és molt difícil donar-se compte de què el que fas no està bé i que estàs ferint a una altra persona, fent que se senta inferior i dèbil. M’ha agradat que fessen soroll sobre aquestes coses, perquè és molt trist que passe tot açò diàriament.

Eva Addams y Eva Gage 1ºBH ha dit...

En aquesta entrada hi ha diversos videos que ens mostren diferents situacions. En el primer video ens mostren a dos amics. Un d'ells li comença a “piropetjar” a una xica que ha passat pel carrer, el amic li comença a dir que pare de fer aixó perquè la està asustamt i que aixó no està bé, que no enten perquè li fa gràcia fer aixó i assutar-la i que ella es pot vestir com ella vullga i aixó no le da dret de dir-li ni fer-le rés. El amic es queda pensatiu i al final li diu que té raó.

En el segon video un xic està amb el seu amic en un bar, el amic li mostra una foto de una xica que està nua amb la que había estat el xic. El xic li diu que està molt bona i de mès coses. El amic li comença a dir que la foto li ha arribat per el seu germà perquè l seu germà se li habien passat per un grup. A continuació el amic li diu al xic que si ella no volia fer-se la foto i ell se li habia fet despès de tot era violéncia i que si ella volia fer-se la foto peró no comparti-la i ell la ha compartit també es violéncia. Al final el xic li diu que té raó.

Al tercer video, un xic va a parlar amb el seu pare amb l'excusa de parlar sobre una xica. Li comença a parlar de que està maltratant a la seua mare, el pare s'excusa diguent que no, que ell la vol, però el seu fill li comença a dir que la vol malament. El xic li posa exemples de com la maltrat, com per exemple com li controla el que vesteix, amb qui ix i com la ningunea i la trata de ignorant i li diu que no sap res. Al principi el pare no està d'acord amb elq ue diu el seu fill, però a la fi s'adona de que es veritat i de que té que començar a canviar la seua manera de voler a la seua dona, ja que li està fent mal.

Aquestes son algunes situacions que ocoreixen diariament, i n'hi ha gent que ho vau normal, ja que no arriba a la violéncia, però realment continua siguent violencia masclista, encara que no siga amb dany fisic, sempre ho es mental, tant els piropos al carrer, com compartir una fotoo d'altra persona sense el seu consentiment i maltratar mentalment. Hi ha que acabar amb aquesta violencia.

Adriana Svetla ha dit...

CANVIA EL TRACTE
En aquesta entrada hi ha diversos vídeos que ens mostren diferents situacions. Els vídeos són: “assetjo callejero”, “Violència digital” i “Violència domèstica”.

El primer vídeo és de acosso callejero i tracta sobre dos xics. U que està en la moto i l’altre que està amb el casco. El que està en la moto comença a dir coses tipo ‘’mira com es vista, aquesta és regalada’’ o ‘’si es posa aquest tipus de shorts és perquè li agrada que la miren i diuen coses’’. L'altre li explicà que l'està asustando. Li diu que no entén perquè li fa tanta gràcia espantar una xica i que el que està fent no està bé perquè per culpa d'aquests xics, les xiques tenen por de ir per la calle soles i han de pensar que es poden posar per no cridar l’atenció. L'amic es queda pensatiu i li dóna la raó. Perquè les xiques no som animals per cridar-nos.

El segon vídeo és de violència digital i tracta sobre un xic que està amb el seu amic en un bar, l'amic li mostra una foto d'una xica que està nua amb la que havia estat el xic. El xic li diu que està bona. L'altre xic li explica que no està bé perquè aquesta foto li llegó pel seu germà i al seu germà li llegó per un grup de futbol. Així li vol explicar que la foto s’ha fet viral i si la xica no vol que passes les fotos en quines està ella i encima si està nua. També li va dir que a ningú les importa amb qui ha estat i que és innecessari les fotos perquè el que passa entre ells dos ha de quedar-se entre ells dos.

El tercer vídeo és de violència domestica i tracta sobre un fill que té una conversació amb el seu pare. Li diu que no li pareix bé que tracta d'aquesta manera a la seua dóna perquè és una violència i que no li pot controlar sempre tot, cuidar quant gasta, vore si és arreglada, etc. El pare li va dir que és hart de les paraules feministes perquè ja pareix tot ser la violència i que és la seua forma d’amar. El fill li va dir que si la vol de veritat la ha de tractar amb respecte.

Aquestes són les típiques violències que passen diàriament. La veritat és que hem de canviar el tracte perquè a pesar que no és un dany físic és un dany mental tant els pirops al carrer, com compartir una foto d'altra persona sense el seu consentiment i maltractar mentalment. S'ha de acabar amb aquesta violència.

Santiago Paul 1ºH ha dit...

Hola,vaig a parlar sobre els tres vídeos,que tracten del que succeeix en la vida quotidiana a causa del masclisme.

En el primer vídeo, apareixen dos amics parlant i un d´ells observar que passa una xica amb uns pantalons shorts i fent-se el guay li diu a la xica pirops pujats de to com ``saps el que et faria´´, ``estas per al secuestre´´i l´altre xic a l´escoltar aquests comentaris li diu que això no es manera de parlar-li a una xica, ja que la estava asustant i ademés que moltes xiques tenen por de passar per alguns llocs per homes que fan comentaris masclistes.

En el segon vídeo, apareixen dos amics que un d´ells li recrimina al altre haver passat una foto intima de la xica amb la qual havia estat l´altre dia, sense el consentiment d´ella. L´altre xic tot orgullós, li diu que havia fet la foto perquè la xica estava bona i que no pensava que se iba a fer viral. Finalment l´altre xic li contesta dient-li que no faça fotos intimes de xiques tan sols perquè els seus amics ho vegen amb una xica que està molt bona.

En el tercer vídeo, apareix un fill i un pare que tenen una conversa perquè el fill observa que el seu pare està maltractant a la seua mare psicològicament, ja que la controla en tot el que fa i el pare li contesta al seu fill que no és per a tant i que està cansat del feminisme, ja que tot el que fa l´home és lleig. Finalment, el pare acaba dient que ama a la seua dona i el fill li respon que si la ama, que la tracte amb afecte i amb respecte.

Per últim m´ha agradat molt la campanya que ha fet la marca de cosmètica Avon, ja que ens ajuda a veure les situacions que succeeixen desgraciadament en la nostra societat.

alex stone ha dit...

La marca nord-americana de cosmètica Avon ha presentat una campanya a Argentina, aquest 2018, fent visibles diverses situacions de violència quotidiana naturalitzades. Els vídeos són: “Acoso callejero”, “Violencia digital” i “Violencia doméstica”, i tots tres posen l’accent en la necessitat d’actuar davant de situacions masclistes que no es consideren violència perquè no maten directament, però constitueixen la base d’una piràmide que té en la seua punta els assassinats de dones.
En el vídeo de “violecia callejera” es mostra com un home comença a cridar a una dona coses com zorra i que vol tindre relacions sexuals amb ella i el seu amic li crida l'atenció perquè no ha de fer eixes coses , li diu que l'està molestant i que no te que suportar les seues paraules.

En el vídeo de “violencia digital” es mostra un home mostrant fotos provocatives que li havia mandat una dona i el seu amic li diu que això se l’havia mandat a ell i no tenia perquè compartirlo per que li podria fer molt de mal.

En el vídeo de “violencia domestica” un fill li diu al seu pare que esta maltractant a la seua mare controlant-la i umillantla davant de la gent , el pare pensa que això es una bogeria i que no te res a veure con la violència .
En la meua opinió m’agraden molt aquestes iniciatives son molt originals i mostren com passen les coses realment. Aquestes coses haurien de desaparéixer però en canvi segueixen existint i tan sols tenim nosaltres el poder de que aquestes coses deixen d’existir. Tenim que educar als xiquets amb aquests valors i que ells no cometran el mateixos erros que la societat que hi havia abans.

Vanessa de Arco 1er BATXC ha dit...

Aquesta entrada és un conjunt de tres vídeos que diferencien tres tipus de violència i tenen com a objectiu fer reflexionar a aquells que són violents canviar les seues formes, i a aquells que són maltractats tindre el valor de denunciar i tindre veu.

El primer tipus de violència que s’exposa és la violència al carrer, és a dir, els pirops, seguir a una persona i assetjar-la, etc. El segon tipus de violència és la digital, en la que, sense el consentiment de l’altra persona, es passen fotos, vídeos, el que siga d’aquesta persona que provoquen risses, burles, acós, etc. cap a ella. I el tercer i últim tipus d’acós és el domèstic, en el que la parella mana sobre l’altra i el maltracte psicològic li lleva l’alegria, la llibertat, etc. a l’altra persona.

El que vol transmetre cada vídeo és el perjudicial que és la violència per a la persona que ho sofreix, i que aquest ha de desaparéixer canviant el tracte perquè les persones puguen ser lliures i no estiguen condicionades per una persona aliena.

En conclusió, la violència depén de la persona, una persona pot tindre més paciència i no enfadar-se tant, altra persona pot ser agressiva i fer maltracte físic, altra persona pot fer maltracte psicològic amb paraules ofensives... hi ha moltes persones. Però si decideixes passar la teua vida amb una persona maltractadora, del tipus que siga, o tu ets un has de parar-lo, perquè els valors no s'aprenen teòricament, els valors és una cosa que forma part de la persona, i si no et veus capaç de què eixa persona canvie o tu mateix no pots arribar a ser una persona educada, el millor que pots fer és apartar-te de la gent, perquè ningú té l'obligació d'amargar-se la vida per una persona així. Però tristament, la gent que sofreix maltrats o no vol denunciar-lo perquè no veu la gravetat de l'assumpte, o té por, a aquestes persones hem d'ajudar-les perquè sempre s'està a temps de ser feliç i de començar des de zero amb persones que vulga que s'ha de voler.

Rubén de Burgos ha dit...

Hola, sóc Rubén de Burgos i vaig a comentar aquests vídeos els quals han sigut fets i publicat per la companyia AVON que lluita contra el malgrat a la dona. On al llarg de l’entrada AVON el que intentar fer és que ens adonem del malgrat que hi ha a la dona entre els amics i familiars on posa diferents exemples de malgrat entre els amics i els familiars.

En el primer vídeo parla sobre dos amics que van en moto i a l'aparcar les motos un dels amics comença a "piropear" a una dona que camina pel carrer i l'altre li diu que deixe de fer això perquè l’únic que va conseguir és que aquesta dona es mostre incomoda, perquè tot som lliures de vestir com vulguem i si fa aixó pensara que va fent el ridícul pel carrer.

En el segon vídeo encontrem a dos amics en un bar o un dels amics li diu a l'altre que té una foto de la exnovia de l’altre i aquest no li pregunta com l’ha conseguit si no li diu que “a que esta bona” i el amic que l’ha mostrat la foto el diu que per la seua culpa de que a difundit aquesta foto on ix en boles aquesta dona tot el barri te la foto i ara per la seua culpa aquesta dona se va sentir avergonyida i mal per l’acte que ha comet, aleshores aquest li fa pensar que ha fet mal.

En el tercer vídeo trobem a un pare al seu fill on el fill li diu que fa temps que li volia dir alguna cosa al pare i aquest li diu que no suporta veure com maltracta des de fa temps a la seua mare, es a dir, a la dona del pare. Seguidament el pare ho va negant tot el que el diuen però finalment el fill el fa entraren raó.

En conclusió, m’agrada molt el que fa aquesta companyia perquè ens mostra varies situacions on maltracten a la dona i gracies a aquestes publicacions nosaltres podem actuar i donar-nos conter per el que passen les dones.

Yael Davidson ha dit...

El primer vídeo mostra a dos xics, un d'ells, pareix un acoçador i l'altre és el que li posa fre a aquesta situació. El xic de la moto la veritat és que caldria donar-li d'hòsties, encara sort que al final, gràcies al seu amic acaba recapacitant i veu que el que està dient està malament. De totes les maneres, aquesta situació és fictícia perquè normalment molts acaben fent el mateix que el xic de la moto. A part, NINGÚ és l’amo de NINGÚ per a dir com s'ha de vestir, que fer o que dir.

En el segon presenta més del mateix, la violència digital esta a l'orde del dia. A partir del naixement de les xarxes socials (l'era digital) , estem més exposats a patir aquest tipus d'invasió a la intimitat. També pense que la dona va ser un tant incrèdula al pensar que esborraria la foto i no la divulgaria pels grups, crec que s'hauria d'haver quedat al costat del tipus per a veure com l'esborrava, de totes maneres no hauria d'haver consentit que se la fera i més sent només un “rollito”.

Finalment, en el tercer apareixen dos hòmens (pare i fill) tenint una conversació sobre l'actitud del pare cap a sa mare. Per a començar, al tindre una conversació d'aquest tipus caldria apagar la tele per a obtindre la total atenció de l'individu, ja que en aquest vídeo, al principi no li està fent ni cas. Mai he viscut una situació així, però dubte que de colp i volta el pare se'l prenga amb tanta tranquil•litat, de fet en condicions normals, aquest pot arribar fins a agredir el xic pel simple mer fet de portar-li la contrària i qüestionar la seua autoritat.

Ernesto West ha dit...

Bon dia, sóc Ernesto West alumne del IES Isabel de Villena.

Vaig a comentar l’entrada de « canvia el tracte » que tracta sobre un diàleg entre dos amics, Pedro parla amb el seu amic dient-li que li ha arribat una foto de la dona que estava amb el amic de Pedro mitjançant un grup de un amic que se l’han manat per un altre grup.. I Pedro li diu al seu amic que això no es fa ja que es un moment intim d’ells dos i que si l’altra persona no vol exposar això, no el tens que fer... perquè so ho vas es una manera de violència digital, ja que tot el que es penja a Internet es queda per a sempre ja que qualsevol persona pot fer una captura de pantalla i mostrar-lo als seus amics, familiars...

Des de el meu punt de vista, tots nosaltres tenim que anar amb molta cura amb d'utilització de les xarxes socials ja que en un futur pots penedir-te i estar circulant per tot el món sense tu poder fer res . Per exemple, jo tinc el meu usuari de Instagram privat i solament accepte la sol·licitud a les persones que conec i tinc confiança suficient.

No es la primera vegada que a les persones són abusades per fotos o qualsevol altra cosa que es privat i repercuteix en el resta de la seua vida.

La meua conclusió de tot aquest tema es que no tens que enviar aquestes fotos i si alguna vegada et envien alguna, solament borra-la i d’aquesta manera talles la circulació d’una foto que en realitat es un tipus de violència.

Sergio woolf ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre tres situacions de violència quotidianes: Acoso callejero, Violencia digital i Violencia domèstica. Aquesta campanya està feta a Argentina de la marca nord-americana de cosmètica Avon amb l’objectiu de previndre aquestes situacions i compartir el missatge.

El que tenen en comun tots els vídeos es la situació de masclisme d’un home al que el seu amic tracta de fer-li entrar en raó i dir-li que no està be el que està fent, i finalment el fa canviar la manera de pensar.

Aquestes situacions quotidianes son molt repetitives hi tenim que mentalitzar-nos en no quedar-nos callats i actuar si som testigs per a afrontar-les.

Denisa Word ha dit...


Anònim Denisa Word ha dit...

Hola bon dia, sóc Denisa Word i vaig a donar la meua opinió sobre el vídeo de la violència domèstica. En primer lloc per a mi la violència domèstica és el clar exemple que es dóna en les famílies que tenen pensaments atàvics que no canvien de perspectiva encara que les coses estiguen progressant. Les famílies que mostren a l'home com la figura forta, valenta i capaç de decidir pels demés, i a la dona com la figura submisa que ha de parlar demanant permís, que no té dret a l'opinió i que contínuament està seguent infravalorada per un home, en aquest cas, el seu home.
Aquestes dones estan acostumades a dur una vida així i pensen que no han de fer res per canviar-ho, o que no poden, ja que mai tenen oportunitat de manifestar la seua opinió o els seus desitjos. És molt comú això de la violència domèstica encara que es pense que ja estem prou avançats i preparats per a canviar certes coses, aquestos casos estan presents en la societat del segle XXI, els homes tendeixen a sentir-se superiors i amb això infravaloren l'opinió de la seua dona, no s'adonen que fan mal i no pensen que estan actuant malament o immoral.
Però ja és hora de què aquestes coses canvien i puga'm gaudir tots els membres d'una família de la mateixa manera, hem de crear un món més equitatiu, hem de conscienciar i inculcar nous valors, hem de progressar nosaltres mateixos per funcionar millor en el món.
S'equivoca igual l'home que es creu superior que la dona que es deixa ometre. Una família, ha de ser un equip ón tots els membres siguen igual d'importants i ningú estiga sotmés al poder d'un líder.

Julián Kent ha dit...

El que podem observar en aquests tres vídeos són el que dia a dia viuen les dones desgraciadament en les seues vides.
Els vídeos ens posa en el lloc de les dones ja que en cada vídeo sempre apareix el que té consciència sobre el malament que estan passant les dones, en cada vídeo hi ha una home masclista menyspreant, faltant el respecte i denigrant a la dona.

Els vídeos tracten de fer-nos crear consciència sobre el malament que aquesta la societat, l'injust que està sent la situació de les dones i ens deixen amb un missatge. També ens demana que prenguem responsabilitat si en algun moment una dona aquest passant per coses semblants com en els vídeos o pitjor, també ens demana que compartim aquest missatge per a així estendre aquest missatge per a crear encara més consciència en la nostra societat.

Jo personalment pense que aquest tipus de vídeos ens pot ajudar a veure la crua realitat en la qual vivim, en la gran desigualtat i el poc respecte cap a les dones. I també pense que en compartir-ho, ajudarem encara més al fet que desaparegui aquest problema.

Martín de Gourney ha dit...

Avon és una empresa nord-americana destinada als productes de cosmètica. Aquesta marca ha promocionat una sèrie d'anuncis a l'Argentina que parlen ni més ni menys de la violència de gènere però no la que tots reconeixem (la del contacte físic ) mostra i denuncia els actes de la violència que està ya naturalitzada.

La defineix per naturalitzada perquè l'hem presenciada tantes vegades que ens hem acostumat i com no mata no es considera veritablement perillosa , però en pensar així som còmplices del masclisme i el maltractament.

En el primer vídeo realitzat un home li diu com de bona està la jove per portar la roba que porta i un dels seus amics,que està travessant el carrer li pregunta per què fa això . El motorista no sap que respondre i el altre l'explica perquè el que està fent mal a la dona . El vídeo termina amb els actors dirigint se directament a la càmera.

En els dos vídeos següents es repeteix el mateix sistema. Són situacions similars amb personatges diferents .El segon parla de la distribució de vídeos o fotos privades i l'últim de la violència domèstica. Tots acaben amb els actors explicant lo roïnes que so´n per a les dones aquestes situacions

En la meua opinió açò ha sigut una idea molt original per part D¿avon i estaria bé que els governs del demès països feren el mateix així tot el món podria reconèixer aquest tipus d'agressió i frenar-la

Maria Addams 1º Batx H ha dit...

Avui he elegit l'entrada “Canvia el tracte” del blog de Karicies. Aquesta entrada tracta d'una campanya de la marca nord-americana de cosmètica Avon, a Argentina. L'objectiu d'aquesta campanya es mostrar els tipus de violència masclista que aguantem les dones en situacions quotidianes en tres vídeos:“Acoso callejero”, “Violencia digital” i “Violencia doméstica”.

El primer vídeo mostra una conversació entre amics, on un dels dos fa que una xica es sentira assetjada i violenta, cosa que passa molt més del que es pensem. Quants penseu que pararien els peus als seus amics al fer comentaris tan desafortunats com els que fa aquest? El comportament del xic de la moto hauria de ser intolerable per qualsevol persona i per altra banda el del company hauria de rebre un aplaudiment.

Pel que fa al segon vídeo, veiem com un xic que havia estat amb una xica, després de traure-li una foto i de demanar-li ella que l'esborrara, ell va decidir enviar-la als seus amics creant així que arribara a mans de molta gent. Tot això sense pensar cap conseqüència.

A l'últim vídeo apareixen un xic i el seu pare, on aquest fa veure al seu pare que tracta a la seua mare mal, que la maltracta, però ell s'excusa dient que és la seua forma de voler-la. En aquest no hauria de passar desapercebuda la valentia del mateix fill, en intentar fer obrir els ulls al seu pare, planta'n´li cara. Quina poca quantitat de fills farien això...

En conclusió aquesta campanya a part de ser molt encertada, crec que és una idea molt original per fer veure a la gent que en qualsevol situació quotidiana que podem viure a les mateixes cases seues hi ha violència, encara que no s'arribe a alçar la mà. Tant el primer, el segon i el tercer vídeo són violència de gènere en tot regle S'ha de conscienciar al món que han de canviar el seu tracte cap a les dones, perquè no som menys que cap home i no mereixem cap maltracte.

Lucia Becker 1BachC ha dit...

Vaig pel carrer tranquil•la i sola, de sobte em trobe amb dos homes joves que comencen a dir-me frases violentes i que no m’agraden. “Vine ací”, “Et posava damunt del capó”... Van ser frases que vaig escoltar i em van fer que començara a caminar més de pressa i tindre por. Però com aquesta situació que vaig patir, passen mils diferents al dia que fan que les dones estem exposades a una contínua agressió masclista, siga física o verbal.

En aquests vídeos poden observar tres diferents situacions quotidianes que observem diàriament i que malgrat, no fem res per parar-les la majoria de vegades. Quan mirem per un altre costat, ens convertim en còmplices i fem augmentar les agressions sexuals, físiques, els “piropos” que moltes vegades ens fan més mal que bé..., ja que si passem d’aquestes situacions, els agressors agafen poder.

D’altra banda, vull dir que em pareix una campanya molt bona, que diu moltes veritats i que pot fer que la cosa canvie. És cert, que no sols per veure aquest vídeo la situació va canviar però compartir això pot fer canviar el pensament de moltes persones i a més, moltes vegades compartim acudits, imatges, vídeos que són masclistes. Perquè no compartir aquest vídeo?

Per últim, m’agradaria afegir que, una altra raó per la qual hem de compartir-los i conscienciar a la gent que això és un tema actual, que no és broma ni una pel•lícula, que si ho fem estem donant-li la nostra mà a les dones que tenen por de parlar com passa al tercer vídeo. La majoria de les vegades les dones no parlen per por, perquè es senten soles, que no tenen suport de la situació i que si parlen, van acabar mortes.ç
En conclusió, com diu a l’entrada, aquestes situacions moltes vegades no es consideren violència directa, però jo crec que aquestes situacions són el primer pas d’un acte violent que com diu, pot acabar provocant la mort.

Lucia Becker 1BachC ha dit...

Vaig pel carrer tranquil•la i sola, de sobte em trobe amb dos homes joves que comencen a dir-me frases violentes i que no m’agraden. “Vine ací”, “Et posava damunt del capó”... Van ser frases que vaig escoltar i em van fer que començara a caminar més de pressa i tindre por. Però com aquesta situació que vaig patir, passen mils diferents al dia que fan que les dones estem exposades a una contínua agressió masclista, siga física o verbal.

En aquests vídeos poden observar tres diferents situacions quotidianes que observem diàriament i que malgrat, no fem res per parar-les la majoria de vegades. Quan mirem per un altre costat, ens convertim en còmplices i fem augmentar les agressions sexuals, físiques, els “piropos” que moltes vegades ens fan més mal que bé..., ja que si passem d’aquestes situacions, els agressors agafen poder.

D’altra banda, vull dir que em pareix una campanya molt bona, que diu moltes veritats i que pot fer que la cosa canvie. És cert, que no sols per veure aquest vídeo la situació va canviar però compartir això pot fer canviar el pensament de moltes persones i a més, moltes vegades compartim acudits, imatges, vídeos que són masclistes. Perquè no compartir aquest vídeo?

Per últim, m’agradaria afegir que, una altra raó per la qual hem de compartir-los i conscienciar a la gent que això és un tema actual, que no és broma ni una pel•lícula, que si ho fem estem donant-li la nostra mà a les dones que tenen por de parlar com passa al tercer vídeo. La majoria de les vegades les dones no parlen per por, perquè es senten soles, que no tenen suport de la situació i que si parlen, van acabar mortes.

En conclusió, com diu a l’entrada, aquestes situacions moltes vegades no es consideren violència directa, però jo crec que aquestes situacions són el primer pas d’un acte violent que com diu, pot acabar provocant la mort.

Héctor New 1º Bach Ciencias ha dit...

CANVIA EL TRACTE és una entrada al bloc de Karicies que parla de la campanya argentina feta per la marca nord-americana de cosmètica Avon. Aquesta marca ha publicat tres vídeos per a fer visibles diverses situacions de violència quotidiana naturalitzades. Els tres vídeos són molt interessants, però el que més m’ha cridat l’atenció i el que aniré a comentar és el denominat “Violencia Digital”.

Aquest vídeo mostra a dos xics que parlen d’una foto que l’ha arribat a u d’ells. A aquesta foto es mostra a una xica sense roba. L’altre xic és el que ha fet la foto i l'ha compartit amb els seus amics i al final s’ha tornat viral i tot el món l'ha vist.

Aquesta situació es repeteix molt al nostre dia a dia, sobretot als joves, i la gent no pensa en les repercussions que pot tindre per a la persona afectada. He escoltat moltes vegades d’algun xic que ha compartit fotos privades de la seua xicota sense el seu consentiment i al final tot el món ha acabat veient les fotos de la xica.

El comportament d’aquesta gent és propi dels que desconeix els perills d’Internet, ells pensen que la comparteixen amb uns pocs amics però ells la tornen a compartir i al final no hi ha ningú que no haja rebut la foto. Però el verdader problema és el fet d'enviar a una sola persona la foto privada d’una xica sense el seu consentiment. Sempre cal demanar permís a l’hora de compartir qualsevol cosa que involucre a una altra persona.

Ningú es mereix que les seues privacitats siguen conegudes per tota eixa gent desconeguda i menys que un altre irresponsable compartisca fotos o vídeos o qualsevol cosa privada pel simple fet de presumir sense adonar-se de què està fent patir a una altra persona.

Òscar Campoamor ha dit...

Perquè no fer una campanya contra el maltracte a la dona? Purs açò és el que junt amb les nacions unides, Argentina i la Fundació AVON han fet. El meu nombre és Òscar Campoamor i vaig a parlar sobre els vídeos de l’entrada canvia el tracte.

Primer parlar dels tres vídeos que ens presenten AVON, el primer ens parla del “ACOSO CALLEJERO” i en aquest ens representen la típica situació en la qual un home sense pensar li diu a una xica una sèrie de pirops, rapidament el seu amic s’adona que el que està fent no està bé i li diu para, per què li has de dir aqueixes coses tan grosseres, el xic masclista intenta justificar la seua acció però finalment s’adona del que està fent i de l'estúpid que ha sigut.
En el segon vídeo ens mostren la “VIOLENCIA DIGITAL” i ens posen l’exemple d'un xic que publica la foto d'una pobra xica sense roba, que el xic a fet amb el seu consentiment diu, però que li deia no la puges i el sense fer-li cas la publica, un amic seu s'acosta a ell i li diu, que fas amb la foto de la xica amb la qual acabes de tindre una relació, el xic que defensa a la xica comença a dir que açò està molt mal i que no ha d'haver de fer açò, que assoles ha de decidir en aquest cas la xica. El xic masclista en aquest vídeo s'intenta justificar i sense adonar-se del qual a fet, finalment s’adona del que ha fet i que no hauria de fer aqueixes coses.
En el tercer vídeo i l’últim ens posen en la situació de la “VIOLENCIA DOMÉSTICA” i l’exemple del maltractament d’un home a la seua dona i com els eu fill li diu que el que ha estat fent no està bé i que no hauria d'humiliar-li i ridiculitzar-la davant de tots inclús dels seus fills, l’home intenta justificar-se com en tots els casos però s’adona de les burrades que li feia a la seua dona. Al final de cada vídeo ens parlen els dos individus que participen en cadascun dels vídeos del que s’ha de fer quan veges alguns dels exemples que t'han posat en els vídeos.

La intenció dels vídeos és clarament parar el masclisme, és a dir, com diuen ells canviar el tracte. No fer sentir mal a cap xica, no és graciós fer sentir mal a ningú veritat? Doncs açò és el que volen AVON i Argentina amb aquests, no tindre més casos de masclisme, ni “CALLEJERO, DIGITAL O DOMÉSTICO”.

En la meua opinió aquesta campanya està molt bé, ja que ens posen alguns dels tipus de violència masclista que hi ha en aquest món. Que gràcies a aquests tipus de campanyes la gent s’adonarà conter de tot el que hi ha en aquest món de gent estúpida i sense cap.

Finalment dir que gràcies, que pense que aquests vídeos mostren la realitat de la majoria de xiques.
Espere que la gent puga veure aquests vídeos i puga aprendre de la societat en la qual vivim i com fer que la gent pare de fer aqueixes brutalitats.

Maria Laffitte y Lydia Carratalá ha dit...

Hola, hui volem parlar sobre la igualtat, aquest tema no ens desagrada res perquè tot el món devia fer-ho per tal que les dones siguen el mateix que els homes, no és res just que en algunes situacions diguen que nosaltres som el sexe dèbil i ells el fort, però a l'hora de la veritat els homes són més forts musculosament però qui més aguanta som les dones, ja que ells no suportarien l'embaràs, ni els dolors de la menstruació ni res.

No estiguem d'acord quan diuen que la dona no suporta el mateix treball que els homes, nosaltres podem arribar a ser tant o més fort que ells tant en el deport, en el treball, en la vida quotidiana, etc.

Moltes dones estan mentalitzades que no poden fer les mateixes coses que els homes per la discriminació de la societat, ja que solament diuen que una dona no pot fer el mateix que els homes i això influeix a moltes dones a l'hora de fer qualsevol cosa i de vegades dificulta la seua manera de visualitzar i viure les coses.

Per la societat la majoria de les dones es ven obligades a anar a un gimnàs per paréixer més fort musculosament perquè intenten demostrar tot el contrari al que diuen, demostrant que poden arribar a ocupar el mateix lloc respecte als homes.

Nosaltres en ser dones no ens fa ni una mica d'estima, tot al contrari, ens fa menysprear als homes que comenten aquestes coses, aüque el diguen de broma, o el diuen persones molt propers a nosaltres creant així un conflicte familiar.

Felipe Campoamor 1ºH ha dit...

Hola, sóc Felipe Campoamor de primer de batxillerat humanístic de l'IES Isabel de Villena i he decidit comentar la entrada de “CANVIA EL TRACTE” perquè em sembla interesant, ja que no soles la violència és un signe de maltracte a les dones, sinó que hi ha uns altres que també són importants però que la societat no té en conter.

Moltes vegades un comentari o un geste quan et refereixes a una dona, pot ser un signe de superioritat i per el tant una manera d'abusar. Les coses van canviant a poc a poc i per això els homes hem de canviar també el tracte a les dones, ja que el que abans era un “pirop” ara pot semblar un insult, ja que ella no ha demanat la teua opinió.

Els homes tenim que donar suport a les dones quant ens adonem de situacions de masclisme i no hem d'apartar la cara perquè sinó aquestes situacions mai han de canviar, no hem de esperar al fet que maten a altra dona per adonar-nos que pateixen uns altres tipus d'abusos dia a dia.

Jo pense que una bona forma de canviar aquesta situació és que als instituts parlen sobre aquests temes i consciencien als més joves que no cal ignorar les situacions de masclisme que veiem i que tenim que plantar-li cara, i ensenyar lis que tant homes com dones som iguals i per el tant tenim els mateixos drets i hem de ser tracta de la mateixa forma.

CLARA CAMPOAMOR ha dit...

El tema a tractar és molt interessant, és de veres que hi ha moltes campanyes per lluitar contra el masclisme però ens hem parat a pensar que també podem ajudar defensant a una víctima de masclisme quan ho veu?

Al món són pocs hòmens els que en ser testimonis de violència masclista reaccionen davant el problema, no som conscients de la importància d'aquests actes, ja que si és mantenim en silenci deixem que passen problemes com els d'ara. Han d'actuar com igual davant una dona desconeguda que la seua nòvia o mare, totes són iguals. Són víctimes que necessiten ajuda de l'exterior per poder eixir.

Hem de conscienciar-nos amb aquest problema que de sovint passa desapercebut per a la societat, i que és molt important per poder acabar de combatre aquest problema que afecta a tantíssimes persones actualment.

Rodrigo Wolf i Tayra de Burgos ha dit...

Quan al titol del vídeo “Canvia el tracte” es refereix al tracte que reben les dones en situacions diaries les quals estén ben vistes perque no es paren a pensar el que provoquen en elles.
Entre aquestes situacions podem trovar tres que se expliquen en aquest video. La primera mostra com hi han dos xics amb una moto simulant la situación en un carrer en el qual passa una dona per davant i ú li diu floretes amb un to ofensiu per a ella, ja que anomena paraules com “Zorrita”o “estas para el secuestro” i el no es conscient de la vergona i falta de respecte que provocaen ella. El seu amic li diu que així només conseguirà espantarla.
En altra situación, un xic envía fotos subides de to d’una companyera de clase (amb la qual ha tingut un moment ìntim) a un amic seu, dient que es tot un joc per a presumir d’ella. A la xica no li agradava gens que aquesta foto circulara per tots el seus amics, i li va dir quel’esborrara, pero el xic no li va fer cas i per aixó aqueixa foto es va fer viral. El seu amic li diu que la té que respectar i tenir en conta la seua opinió ja que entre totes les raons la foto era d’ella encara que l’haja fet ell.
L’última situació tracta d’una conversació amb un pare y el seu fill, el seu fill li diu que está maltractant a la seua mare perque no li deixa posarse roba bonita, ni eixir amb les seues amigues i hi ha vegades que li golpetja. El pare diu que esta exagerant i no s’anirá a altre lloc perque ell la vull, doncs el fill li respon dient que si la vull tant com el diu la te que tractar amb respecte i com qualsevol persona es mereix.
La nostra opinió d’aquests video es que aquestes situacions desgraciadament son molt comuns ,ja que pasen diariament , pero no es normal ja que fem patir a moltes persones amb aquestes situacions. Si coneixes a alguna persona que fa una ,dos o les tres situacions para-ho.


Eman Goldman ha dit...

Aquesta entrada tracta d’una campanya contra la violència de gènere feta en Argentina per una marca de cosmètica nord-americana Avon amb l’objectiu d'erradicar la violència de gènere. Amb aquests tres vídeos volen visibilitzar les situacions quotidianes en què l’home no es dóna compte de què el que està fent, està mal.

En els tres vídeos podem veure situacions que passen en la nostra societat contínuament i no es fa res al respecte. En el primer vídeo es pot veure com són tractades les dones als carrers quan porten shorts. L'home al veure a la xica comença a cridar fent comentaris cap a ella dient “estas para secuestrarte” “ven zorrita”. L'amic reacciona al comportament de l'agressor i li diu que para, ja que està espanta a la xica. Aleshores l'agressor contesta dient que a la xica li agrada que li diga eixes coses i que ella és la que va provocant. El seu amic fa que l'agressor es done compte de què està mal el que ell està fent i finalment para.

En el segon vídeo passa el mateix però en lloc d'assetjament en el carrer, és assetjament digital. Un home penja a internet les fotos de la seua xica nua i un amic seu tracta de convèncer de què el que ha fet està malament, ja que ell no té dret a publicar unes imatges que no són seues. l'agressor argumenta dient “esta buena eh” o “ella se dejó”. l'amic fa que ell reflexione i junts donen un missatge al món de que no tenen dret a compartir fotos que no són seues.

el tercer vídeo és molt paregut. un xic parla amb el seu para per a dir-li que no li agrada el tracte que té ell amb la seua dona i que ha de canviar si vol que ella siga feliç amb ell. El pare s'enfada amb el fill i diu que està fart del feminisme i que segur que el xic pensa d’aquesta mena per culpa de la seua núvia. però el xic contesta dient que no pot veure a sa mare d’aquesta mena, ja que ella no està feliç i que el pare ha de canviar el seu comportament perquè ella siga feliç.

Finalment m’agradaria agregar que aquesta campanya tracta tres temes que estan molt presents en la societat actual “Acoso callejero”, “Violencia digital” i "Violencia domèstica”, que cal erradicar per a poder progressar d’una manera més igualitària.

Maria Blanchard ha dit...

Alguna vegada t'han dit una floreta pel carrer? Com t'ha fet sentir? Consideraries aquests un tipus de violència? En l'entrada es pot veure una queixa al que pot no ser considerat violència, però en veritat són un tipus de violència que a penes es té en compte.


El primer vídeo tracta de l'assetjament de carrer, és a dir, les floretes, cosa que alguns creu que ens agrada, que ens fan sentir millor, però l'única cosa que aconsegueixen és que ens espantem, com bé diu el xic, que li fa entendre al seu amic que està fent una cosa dolenta. Al final li ho fa entendre i li canvia una mica la seua idea.


El segon vídeo va de la violència digital, aquesta idea es transmet a través d'un xic que puja una foto sense consentiment d'una xica. Això, per estrany que semble, passa amb molta freqüència i pot ser que per a ells només siga un joc, però per a uns altres és alguna cosa que t'espanta i et fa sentir impotent. Per favor, si coneixeu algú així, ajuda-ho.


El tercer vídeo parla sobre la violència domèstica, des del meu punt de vista, fa falta molt valor per a parlar-li a un maltractador sabent que t'afecta directament. Però fa falta, és necessari que els familiars i amics li facen entendre que està mal i que ha de canviar pel bé de tots.


En conclusió, cal aprendre a mesurar les paraules i a posar-nos en la pell de l'altra persona, per a saber que no ofén ni danya els nostres actes i paraules. La campanya ha encertat la manera de transmetre'l i les seues intencions.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

Si has sofrit algun tipus d'assetjament de carrer, violència digital o domèstica, continua llegint aquest comentari.
En aquesta entrada, es mostren 3 vídeos de distints tipus de violències o assetjaments presentada per una campanya de la marca nord-americana de cosmètica Avon, per a mostrar a la gent els tipus de violències que hi ha, tristament en el nostre dia a dia i que s'ha de fer per a parar-ho.

En el primer vídeo, mostra una situació en la qual dos amics estan al carrer i un d’ells comença a "piropetjar" a una dona, dient-li coses molt irrespectuoses i fent que la xica tinga por. L’altre amic li diu que no ha de fer açò, que està molt mal perquè cap dona hauria de tindre por d’anar pel carrer a soles i trobar-se amb homes que li diguen aquestes coses i menys sense que elles li'l demanen.

A continuació, en el segon vídeo, apareix una situació de “violència digital” en la que un home hi havia difon una foto d'una xica nua amb la qual va estar l’altra nit i el seu amic va a buscar-ho per a dir-li que la foto s’estava difonent. L’amic li fa ver que no està bé difondre una foto d’una dona nua sense que ella li haja donat el seu permís, que açò és violència i que hauria de tindre algun tipus de respecte cap a ella, perquè el que facen en la seua intimitat ha de quedar-se en la intimitat.

Finalment, en el tercer vídeo, ens mostra una situació de violència domèstica en el que un fill li intenta donar a veure al seu pare que està maltractant a la seua mare, que li controla tot, no la deixa arreglar-se, li diu coses lletges, no la deixa ser feliç i diu que si la vol, hauria de tractar-la amb amor i respecte.

En conclusió, pense que la idea de fer aquests vídeos i difondre'ls és molt important per a donar a veure que aquests tipus de situacions i moltes més estan mal, no s'ha de tractar a cap dona d’aquestes maneres perquè no som cap objecte. Aquestes coses haurien d’acabar d’una vegada per totes, és molt vergonyós que en el segle a on estem continuen havent-hi aquestes faltes de respecte cap a les dones, haurien de tractar-nos com el que som, persones.

Ernesto West ha dit...

Bon dia, soc Ernesto West alumne del IES Isabel de Villena i ara vaig a comentar el primer vídeo de l’entrada «canvia el tracte» del bloc de Karicies.

El vídeo comença amb dos amics, un està muntat en la seua motocicleta i el seu amic de peu, doncs passa una dóna i l’amic que està muntat en la moto fa soroll amb el vehicle i li diu frases que no son còmodes per a escoltar, a continuació l’amic que esta de peu li diu – que fas?, sos un animal?-, l’amic s’estranya per la contestació del seu company i seguix dient-li coses al seus amic com -perquè fas això? Vols que les dones tinguen por d’eixir de la seua casa?-. L’amic del vehicle li diu que es per com esta vestida, cosa que fa que el seus amic es enfadara més.

Finalment el home entra en raó de que el que ha fet està malament ja que les dónes no han de tindre por de eixir al carre, de com han de vestir per a que gent sense educació les diga res o per on han d’anar per a no encontrar-se a aquelles persones...

A continuació vaig o donar la meua opinió d’aquest tema, però abans vol dir perquè he agafat o perquè he escollit aquesta entrada; en primer lloc perquè jo he vist això per els carrers del meu barri i en segon lloc perquè en moltes ocasions he tingut que acompanyar a una amiga meua per la nit després d’anar de festa perquè tenia por, i es normal si algú et diu coses per el carrer...

La meua opinió és que la gent té que respectar a totes les altres persones i no tenen que dir res, pareixent un animal per el carrer, ja que tot el món té el mateix dret a poder eixir de la seua casa sense tindre por.

Recomane aquests vídeos a tot el món per a que es posen en el lloc d’elles, ja que fa poc vaig veure un vídeo en YouTube d’una youtuber que havia grabat les coses que li deien al costat d’un bar i ella li va plantar cara sense fer cas del por que va tindre.

Marta Nelken i Jessica Zambrano de 1 Humanitats ha dit...

Ara parlarem de l'entrada que fa visibles diverses situacions de violència quotidiana naturalitzades. Com aquestes situacions deuen desaparèixer, la marca nord-americana de cosmètica Avon ha presentat una campanya a Argentina aquest 2018 per a conscienciar a la gent.

Hi ha tres vídeos en el que es representen tres situacions diferents; el primer és "Acoso callejero" on es mostra la típica situació d'un xic que "piropeja" a una xica pel carrer per la seva manera en la qual va vestida, ja que per a ell depenent de la manera que és vist una xica significa que va provocant. Al contrari, el seu amic li frena i li explica que el que està fent és acós cap a aquesta dona i açò provoca humiliar-la i espantar-la. El segon vídeo anomenat "Violencia digital" representa una situació on hi ha un xic que li demana explicacions al seu amic perquè li ha arribat una imatge de la seva exnòvia en pilotes. Aquesta imatge ha sigut difosa per internet i a ell no li pareix res encara que el xic li haja fet aquesta foto, i damunt que l'hagi difosa cap als seus amics, perquè com diu el xic que li va fer la foto, la xica es va negar però a ell li va donar el mateix i seguidament la va enviar als seus amics. El tercer vídeo, "Violencia doméstica", podem veure una xerrada d'un pare amb el seu fill, en la qual el fill no entén com el seu pare tracta d'una manera masclista a la seva dona. Açò fa que el fill es done compte de què la seua mare no es troba a gust en casa, i la veu infeliç perquè el maltracte et lleva les ganes de viure, ell no és conscient d'açò perquè per a ell és normal tractar així a la dona.

En general, aquest vídeo demostren la vida real en la qual les dones sempre són les afectades. En el primer vídeo podem observar com els xics se senten lliures de poder piropejar a una dona pel carrer sense el seu consentiment, igual que en el segon vídeo una imatge d'una xica és viralitzada pel seu exnúvi, o com en el tercer vídeo que es veu una situació matrimonial on l'home maltracta psicològicament a la dona, ja que per a ell totes les famílies fan el mateix.

En conclusió, qualsevol classe de maltracte no és correcte, ja sigui digital, "callejero", domèstic... per això aquesta campanya ens pareix una bona proposta per a frenar el maltracte i conscienciar a la gent de què es pot actuar d'altra manera.

Fran Truth ha dit...

Aquest vídeo parla de la companyia nord Americana publicitària cosmètica AVON . Aquesta marca ha publicitat tres vídeos els quals ens planteja reflexionar al voltant de la necessitat que existeix de denunciar certs comportaments que no hem de permetre que segueixin ocurrent a la nostra societat . Molts de nosaltres hem sigut testimonis de diverses situacions paregudes a la que es representen als vídeos. Hem vist molts tractes masclistes, piropejar a dones pel carrer, i fins i tot hem vist violència tant verbal com física.

Al primer vídeo podem veure com un xic piropeja a una noia pel carrer pronunciant adjectius prou desagradables, els quals escoltarà el seu amic i li farà veure a aquest que açò no té gens de gràcia. Per sort ell entra en raó i s'enadona de què els seus comentaris creen una por prou important i que aquests tipus d'accions l'únic que causen és un mal ambient incòmode pera a les dones.

Al segon vídeo ens mostra una escena en la qual un amic li mostra a un altre una imatge rebuda per les xarxes socials,d'una noia la qual no va donar consentiment perquè aquesta imatge fora difosa. Aquest vídeo és un clar exemple dels tipus d'intencions que es poden tindre front una imatge podent causar un problema seriós.
Al tercer vídeo podem veure una conversa d'un fill amb el seu pare. Aquest li comenta que té un assumpte important pendent. Aquest assumpte fa referència al maltracte psicològic que sorgeix sa mare per part del seu marit. Aquest xic li fa veure al seu pare que no té cap dret a parlar-li ni limitar a la seva dona d'aquesta manera.

Tots aquests vídeos demostren els casos reals que existeixen. Lluitem pels drets de les persones, i siga'm intentant canviar cada dia més aquest tipus de situacions.

Luthy de La Barre ha dit...

En aquesta entrada podem veure tres vídeos realitzats per la marca Avon a l’Argentina, cadascun tracta un tema diferent, però els tres comparteixen una temàtica principal, que és la violència verbal i l’assetjament cap a la dona. Tot representat per dos homes, el que fa el paper de ‘’malo’’ i el que ho fa de ‘’bo’’.

Al primer vídeo, ens exposa una situació en la qual es troben dos amics al carrer, i el que està en la moto li comença a dir coses lascives e inclòs amenatzants a una xica que anava pel carrer. Aleshores l’home que fa de bo li comença a dir que si realment el sembla bé el que fa, i que es pose en la situació de qualsevol dona que vagi pel carrer i de sobte escolte coses així. Doncs l’home de la moto arriba a adonar-se i penedir-se, i acaba amb una reflexió i un missatge contra l’assetjament de la dona al carrer.

El segon vídeo tracta un tema molt habitual amb el nou mon de les xarxes socials, i es que un home, que va tindre relacions sexuals amb una dona, va fer-le sense el seu permis fotos d’àmbit privat, i que a més las va difondre per les xarxes. Aleshores ve el xic bo i li diu que això no està be, arribant a la reflexió de que ni tomar fotos sense el permís de la teua parella ni menys difondre eixes fotos està gens bé, és una forma més d’assetjament, doncs pot molestar moltíssim a la dona i fer-la la vida difícil, ja que damunt, el que es a la xarxa mai desapareix.

Per últim, ens ensenyen un pare junt al seu fill passant simplement l’estona, fins que el fill el diu al pare que ha de parlar amb ell, i li diu quan mal li sembla el seu tracte amb sa mare. Li diu que té comportament totalment masclista, que la tracta com si fóra inferior, i que ella sent tanta tristesa que no podia aguantar-se’l més.

Com podem veure, aquestes tres situacions son coses que per desgracia ocorren moltíssim en el dia a dia de tots, i que sense dubte hem de corregir com més aviat per la bona convivencia de tots i totes.

Ruth wolf ha dit...

En aquests vídeos tres vídeos podem veure tres situacions que solen passar habitualment, com el xic de la moto que accelera la moto cridant-li coses a una xica que li agrada , soltant coses que fan i converteix a la xica en un objecte sexual, en el segon el que una xica et passe una foto i li l'ensenyes a tothom compartiendola, privant la intimitat de la xica i finalment d'un pare que fa maltractament psicològic.

En aquests vídeos podem veure típiques situacions que per desgràcia són molt comunes , el tire d'una xica es pose uns pantalons curts no vol dir que vol que li diguen coses o busque sexe a crits , cadascuna ens podem posar el que vulguem, però el tire que ens posem una cosa o una altra vol dir alguna cosa. En la segona, això sol passar molt quan algú t'envia una foto nude molta gent la sol compartir tots costats per a bé riure's o qualsevol altre motiu, si algú t'envia una foto d'aqueix estil és privat i només te l'ha enviat a tu en confiança no s'hauria de divulgar i menys compartir per xarxes socials coses d'aqueix estil perquè l'exposes sense permís al món. Finalment, està que el fill li dóna la xarrada al seu pare perquè li fa maltractament psicològic, fent-la sentir inferior, mai podré comprendre que si mestresses o vols a algú sigues capaç de fer mal a aqueixa persona, quan hi ha una relació de qualsevol tipus s'ha de basar en el respecte mutu i d'aqueixa forma ser feliç.

Aquesta molt bé que existisquen aquest tipus de campanyes per a conscienciar al món sobre coses com aquestes que estan tan normalitzats, una altra cosa que t'ensenya que si es veu situacions d'estàs cal parar-ho , sinó et converteixes que còmplice , perquè això seria ignorància i no arregla res. També és una forma de donar a conéixer que pot ser que això que sembla normal no ho és o no ens adonem com sol passar amb els micromaclisme.

Espe Thompson ha dit...

Alguna vegada hem vist com algú dels nostres amics asustaba a alguna dona? O hem vis a algun dels nostres amics compartint alguna foto compromesa d’una dona? O he vist una foto compromesa d’algú? En tot cas aquestes situacions es donen dia a dia, i per desgràcia seguiran succeïnt si no fem algo al respecte.

Als vídeos de l’entrada “CANVIA EL TRACTE” mostren distintes situacions en les que es veu el masclisme al dia a dia. Per exemple, a la primera situació es mostra com un home fa por a una dona fen-li pensar que podria fer el que ell vuiguera amb ella i no pasaria res. Però gràcies a que els seu amic el va fer cambiar la seua opinió.

Personalment si jo veig algun comportament masclista en els meus amics sempre els faig veure el que estan diguent o fens o inclós escoltant

PER ACABAR

Espe Thompson 1BAA ha dit...

Alguna vegada hem vist com algú dels nostres amics asustaba a alguna dona? O hem vis a algun dels nostres amics compartint alguna foto compromesa d’una dona? O he vist una foto compromesa d’algú? En tot cas aquestes situacions es donen dia a dia, i per desgràcia seguiran succeint si no fem algo al respecte.

Als vídeos de l’entrada “CANVIA EL TRACTE” mostren distintes situacions en les que es veu el masclisme al dia a dia. Per exemple, a la primera situació es mostra com un home fa por a una dona fen-li pensar que podria fer el que ell vuiguera amb ella i no passaria res. Però gràcies a que els seu amic el va fer canviar la seua opinió.

Personalment si jo veig algun comportament masclista en els meus amics sempre els faig veure el que estan diguent o fens o inclòs escoltant, j que d'aquesta manera es poder arribar a donar compte i rectificar el seus comportaments.

De vegades, els hòmens no es donen compte que estan tenint un comportament masclista, i, a més, les dones les quals sofrixen aquest micro masclisme tampoc s’adonen. Per exemple, alguna vegada hem dit que anem a «ajudar» en les tasques de casa, assumint que el treball es d’una dona i nosaltres sols estem ajudant, no participant en igualtat?
Quantes vegades hauré sentit: “Què sort, el teu marit t'ajuda en casa” No, l'home no deu “ajudar” a casa: ell, com un altre habitant de la llar, és responsable de la mitat de les tasques, o, si no n'hi ha, de les que es pacten entre els membres de la parella.

A més a més, en la guarderia, s'escolta com «els xiquets» poden eixir a jugar. En l'institut, «els alumnes» han aprovat amb bones notes. En el treball, es generalitza parlant de «els funcionaris», «els treballadors»... Parlar de llenguatge inclusiu no és només parlar de «xiquetes» o «xiquets»: és parlar de «alumnat», «equip humà», «personal», «funcionariat»... per a no generalitzar en masculí i incloure la dona en el llenguatge. És un altre exemple més de micromasclisme estès en la vida quotidiana.