4 de des. 2019

#Malamente

“Si lligues de forma invasiva, malamente”; "si fas servir les drogues per a excusar una agressió, malamente"; "si comparteixes contingut sexual sense consentiment, malament"; "si insisteixes, malament"; "si opines sobre els cossos de les noies, malamente". "Si actues així, estàs agredint. Ni agressió, ni còmplice. Atura les violències sexuals". 

Aquestes cinc escenes de violències sexuals que pateixen les dones, i que estan tan normalitzades que quasi no es reconeixen, són l’eix de la campanya #Malamente de l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya. 

La campanya tindrà una segona part que busca la deconstrucció de la masculinitat hegemònica i la visibilització d'altres maneres de ser un xic allunyades dels estereotips de gènere que faciliten l'exercici de les violències masclistes. La idea de base és que les violències sexuals acabaran quan qui agredeix deixe de fer-ho.

La Generalitat valenciana també ha realitzat una campanya #Així sí, en la qual han participat alumnes de l'Isabel de Villena.


1 comentari:

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

Jo crec que en el vídeo de MALAMENTE algunes xiques no estaven contentes, perquè els seus nóvios estaven fent li violència sexual com per exemple: algunes persones estaven lligant de forma invasiva i això no esta be fet, també com fas servir les drogues per excusar de una agressió, si comparteixen contingut sexual sense consentiment i això no està be fet perquè això el pot perjudicar a un altra persona i això no es que et poses a consumir drogues, perquè hi han algunes persones que quan corten es possen a consumir moltes drogues fins a esta a una salut que no es bona per a el nostre cos i també que algunes persones estan mirant els cossos d’un altra persona no se perquè passa això, les persones tenen que opinar del seu mateix cos no dels altre perquè no0 el importa la seua condició física i aquest es la meuja opinió.