24 de maig 2015

Em canvies un cromo?


Panini i la FIFA han anunciat el llançament d'un àlbum de cromos amb motiu de la celebració de la Copa del Món de futbol femení que tindrà lloc al Canadà del 6 de juny al 5 de juliol de 2015. Aquesta empresa italiana té els drets exclusius per a produir i vendre l'àlbum oficial de cromos del Mundial de futbol des de 1970, i la primera vegada que hi inclogueren dones fou en el de la Copa del Món d'Alemanya 2011. Com que va ser un èxit, ara repeteixen. 

L'àlbum constarà de 56 pàgines, amb espai per a 478 adhesius, i es comercialitzarà en 25 països diferents, des de mitjan mes de maig i fins a esgotar existències. 24 països, entre ells Espanya, hi estaran representats. Homare Sawa, Abby Wambach, Marta Vieira da Silva, Nadine Angerer o Vero Boquete en són algunes de les escollides. A que no et sonen de res? Però d'això, elles no en tenen la culpa. S'entrenen dur, com els seus homòlegs masculins, però no cobren ni la desena part, ni se'ls dóna el protagonisme que mereixen.

Aquest àlbum de cromos és només una xicoteta mostra d'un reconeixement que s'hauria d'estendre molt més. Com les estimarem si no les coneixem? Com les valorarem si els que decideixen què té o que no té èxit no els dediquen ni un minut ni una línia als mitjans de comunicació?

PD: Ah, i si et molesta que alguna d'aquestes xiques siga tan masculina, pregunta't per què tens una visió del gènere tan estereotipada. I fes-t'ho mirar!

Font: Marca

28 comentaris:

Raquel Stone ha dit...

Sincerament, no sabia que existira un àlbum de cromos de futbol femení. Sí que sabia que les xiques també juguen i que, com diu a l'entrada, no se'ls dóna reconeixement. Jo, per exemple, ignorava aquesta iniciativa de traure (ja per segona vegada) un àlbum de xiques esportives, i segur que no sóc l'única. Perquè ni els noms em sonen i de segur que a la majoria de la gent de l'institut els passa el mateix.

Això em sembla molt bé, perquè és el primer pas cap a una possible igualtat de gènere quant als esports. Qui sap? Tot té un principi. Potser arran d'aquest dinamisme es publique tots els anys un àlbum i la gent conega un poc més aquestes dones, o al menys que es sàpiga els seus noms, que no siguen completes desconegudes.

I si mirem les fotografies ens adonarem que no totes les dones són iguals. La primera de dalt té una aparença que anomenem «femenina», no sabria dir molt bé perquè. Perquè porta el monyo solt, ben arreglat i va un poc maquillada? En canvi, l'última dona de baix té un aspecte «masculí», vast, com a vegades diem. Què podem aprendre d'això? Tenim dues opcions: adonar-nos que no totes les dones que juguen al futbol han de ser necessàriament «masculines», que hi ha de tot, i no generalitzar. I entendre que l'esport es «unisex»; o podem criticar les dones que no compleixen amb aquest «ideal de dona» i fer una distinció, discriminant. De quina banda ens posarem?

Óscar Becquer ha dit...

Salutacions a tots,

Aquesta entrada ens parla sobre les diferències que hi ha en un esport tant famós com és el futbol. S'utilitzen els cromos com a exemple per a explicar aquesta visió que hi ha en aquest tòpic característic.

No hi ha molt del que es puga parlar, ja que el missatge que es vol transmetre és molt directe. Des de un principi, l'home ha sigut el model agressiu i fort, això fa que cride més l'atenció un partir de futbol d'homes, on hi ha més emoció per dir-ho d'alguna manera. A més per exemple quan es marca un gol es fan comentaris o gesticulacions que fan saltar al públic, es a dir, hi ha com una tensió molt més interessant. Tot això formaria part de l'actualitat i es reflexa a la fama dels futbolistes, als seus preus i sobretot al que guanyen, uns preus que en la meua opinió resulten exagerats.

En canvi, les dones a l'actualitat hi ha que dir que són més conegudes que abans que sols el homes pareixia que jugaven al futbol. Però es veritat que en comparació, no es coneixen moltes dones futbolistes, no guanyen els mateix, no tenen les mateixes condicions i encara que tot allò estiga present a la realitat no podem dir que no haja millorat la situació.

En conclusió, les dones han guanyat molt terreny en molts àmbits. Aquestes hui en dia continuen amb moltes influències i injustícies, però ara estiguem sofrint un canvi que ens porta pel bon camí, hi ha una evolució, però encara falta molt per completar i resoldre. Jo pense que amb el temps la situació canviarà i finalment almenys als països privilegiats arribarem a aconseguir aquesta igualtat de nombre en tots els àmbits, encara que sempre i haurà una diferència ja que hi ha homes i dones i som pareguts però no idèntics.

Victor Thompsom ha dit...

Salutacions.

Aquesta entrada m'ha cridat especialment l'atenció per què aquesta col·lecció és una cosa que tots quan em sigut més nens hem tingut i torturat als nostres pares perquè ens compraren aquests cromos. Però de veritat que mai me n'havia plantejat si existia una edició per a les dones, a més que és una cosa nova, no ho haguera sabut per què li donen molta més importància a l'edició dels homes i al ser tan xicotet no haguera tingut la possibilitat de saber-ho.

Però, la veritat és que em pareix molt bé que es realitzen aquest tipus de coses per a donar a conéixer a les dones que també juguen, perquè d'alguna manera és una acció que fa que la gent ho conega més i tinga més importància per dir-ho així, per així poder equilibrar un poc el món de futbol masculí i el femení, encara que el llistó aquesta prou alt.

Encara que publicant les fotos d'aquestes futbolistes podríem entrar en un dels problemes que més es repeteix en l'actualitat. Qual és el prototip de dona perfecta? Existeix aquest realment? Només el temps ho dirà...

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre la iniciativa de fer un àlbum de cromos de futbol femení, que celebra la seua copa del món aquest any a Canadà. Probablement, la majoria de la gent no conega a aquestes esportistes però tenen la mateixa importància que els homes i amb idees com aquesta s'ha d'apropar a l'aficionat a aquesta disciplina.

Primer, la marca Panini ha decidit patrocinar la copa del món de futbol femení de 2015 promocionant els seus cromos de les jugadores, una idea que s'ha utilitzat en molt poques ocasions i que ha de servir per aconseguir la igualtat en l'esport, començant per l'esport rei. En la meua opinió, potser poques persones coneguen a aquestes representats de cada país i jo personalment solament coneix algunes gràcies a l'entrega de premis del baló d'or. Això ocorre per la poca repercussió que la premsa dóna a l'esport femení i sobre tot al futbol, el menys reconegut, i solament sabem que aquestes esportistes existeixen quan aconsegueixen guanyar alguna medalla o copa.

Per altra banda, si no bastava amb la poca informació que s'ens dóna sobre aquestes disciplines també apareixen cassos de representants importants de l'esport que critiquen a les esportistes, solament per reivindicar que haurien de cobrar més, ja que altre aspecte es la gran diferència de salari entre un home i una dona esportistes. Aquest és el cas de Felice Belloli, màxim representant del futbol femení a Italià que, front la vaga de les futbolistes, va dir: ''Basta ja de donar diners a quatre lesbianes''. Del que no se n'adona el ja ex- representant és que gràcies a eixes 'quatre lesbianes' ell té un treball o tenia abans de dir les coses sense reflexionar.

En conclusió, s'ha de lluitar contra la discriminació de les esportistes que fan el mateix treball que els homes, qui han de defensar les seues companyes de treball i alguns futbolistes com el destacat Francesco Totti ha donat el primer pas cap la igualtat amb les seues paraules: “L'esport pertany a tots: homes, dones i xiquets. El futbol és el motor de l'esport italià i el respecte degut al futbol femení és igual al que mereix el masculí perquè tots formem part de la mateixa família, la de l'esport més bell del món”



Font: http://www.mundodeportivo.com/futbol/internacional/20150521/20183411117/basta-ya-de-dar-dinero-a-cuatro-lesbianas.html

Rubén Du Chatelet ha dit...

«Un mundial de futbol femení? I això existeix?» Lamentablement la reacció de molta gent és aquesta, el futbol és cosa de xics masculins i no de xiques. Però per què? Doncs perquè no entren en els canons de la societat, perquè aquesta ens ha imposat uns estereotips que hem de complir per tal de no estar exclosos per la resta.

D'aquesta forma, pense que la idea que ha tingut la empresa Panini, la qual he de dir que no coneixia, és molt bona. Per començar, és una mena de porta que s'obri al món i ens mostra la realitat, i és que les dones juguen a futbol, i de fet molt bé. El fet que hi haja un àlbum de cromos de jugadores d'aquest esport que gran part de la societat pensa que és plena i exclusivament per a xics fa que es trenquen molts estereotips, com per exemple aquell que diu que una dona que juga a futbol no pot ser femenina, o que la lliga femenina no és coneguda perquè les aptituds de les dones són menors que les dels homes. Cal dir que és molt injust que les xiques que fan d'aquest esport un estil de vida i que es dediquen al esport de manera professional hagen de suportar comentaris masclistes i inapropiats, i per suposat han de aguantar el fet de cobrar menys que els seus companys els homes.

Per concloure m'agradaria dir que l'última frase, escrita com una mena de postdata, és de fet una cosa que hauríem de fer tots, i no tan sols en tot allò referit al futbol sinó que hauríem de revisar els nostres judicis cap a altres persones i fer una mena d'autocrítica cap als estereotips de la nostra societat.

Olga Stone i Franciele West ha dit...

Hola, bon dia, anem a comentar el text « En canvies un cromo?».

Ens a agradat molt que Panini haja fet això, pensem que les dones tenim que tindre el mateix reconeixement que els homes i aquest cas es el del futbol que es el esport mes masclista fins al moment, als homes futbolistes tenen una paga milionària al contrari de les dones que no cobren ni la dècima part d'això, penseu que això es just? Penseu que perquè sigan dones tenen que cobrar menys o tindre menys importància? Nosaltres pensem que no, perquè una dona pot jugar molt millor que un home, i no estem dient que els homes juguen mal si no que una dona pot jugar millor que un home i no u sabem perquè no es coneguda o no es tan coneguda com Messi o Cristiano, o molts mes.

En conclusió ens a agradat que haja'n fet això perquè donen a conèixer a les dones i les donen la oportunitat de ser tan conegudes com se mereixen.

Una salutació.

Daniele Kent ha dit...

En aquest article pots ver que la companyia Panini ha fet un àlbum de futbol femení com moltes coses mas. Jo quan era menut comprava moltes coses de Panini i me apassionava col·leccionar croms de Panini com moltes persones. El cas es que han fet un àlbum de croms de futbol femení i ha tingut unes quants critiques. Jo se que existeix el futbol femení però no coneix cap jugadora, sol un poc a la millor perquè estava veien la gala ballon d´or i tot el mon cree i sabe que es un concurs masculí i lo important es el ballon d´or. I a part les jugadores no cobren tant com els xics, però no se pot comparar la diferencia entre les xics i xiques a la hora de cobrar i coneixerles. El futbol no es just con les dones ,per a mi el futbol es un deport de tot el mon com per a xic i a xiques però la societat no el tracta així i el benefici esta en els xics.

esther roussel i sonia stone ha dit...

Hola, som Esther i Sonia. Aquesta entrada tracta d'un àlbum de cromos de la Copa del Món de futbol femení. El fa la empresa alemanya que ja va fer un altre àlbum de xiques que va a ser un èxit.

La nostra opinió es que tendrien que haver fet un àlbum com este fa molts de temps, com els xics que tendran mes de vint àlbums i les xiques solament teníem dos, a més a més, les xiques no son tan famoses també perquè haurien d'haver fet un àlbum fa molts anys. Una de nosaltres,si ha tingut àlbums de cromos de xics i sempre ens han dit que perquè raó me'ls comprava i solament me'l deien per ser una xica, i ara quan isca este àlbum i algun xic el compre el tractaran de la mateixa forma que a mi? Pues això no tindria que passar perquè als dos sexes es poden agradar el mateixos joguets o qualsevol cosa.

En conclusió, això és discriminatori cap al sexe femení i masclista, perquè és injust que les xiques no se les puga reconèixer com als xics i tampoc es transmeta els seus campionats per canals de televisions importants com als xics i no hi fan publicitat de quan juguen els partits.

ALEX STONE I DANI THOMNSON ha dit...

Hola, com tots els dimarts , estem aixi Alex Stone i Dani Thomnso, estem en la classe de valencià , com tots el dimarts en l'aula d'informàtica .hui estem així per a comentar la publicació que han fet els nostres companys de classe.
La publicació que hem vist es diu :"Em canvies un cromo?"
La publicació tracta , d'uns cromos de futbol , però la peculiaritats que aquesta vegada , el cromos son de dones.
Es una acció important ja que no no sa fet aquests cromos moltes vegades en tota la historia .
Gracies a que em aquest Juny es celebra la Copa del mon de futbol femení que tindrà lloc a a Canada .
La FIFA i la empresa italiana PANINI, han decidit aquest any fer un album de cromos de futbol femení , aquesta iniciativa em pareix molt be ja que es dona importància a les dones en un deport tant important com el futbol.

En la nostra opinió, aquesta iniciativa es fa fer ja fa molt de temps y es deberia normalitzar lo mes possible i que es facen àlbums de futbol de dones com d'omes al igual sin fer ni una diferencia .
Lo important es que encara que es tard , ens pareix molt be aquesta bonita i necessaria iniciativa , deberia ferse tots el anys con es fa el àlbum del futbol masculí, es deberia fer per a les dones també , i les dones deportistes deurien pedir que es fassa un album tots el anys el futbol maculi.

Nosaltres animem a que aquesta iniciativa siga i es tracte del mateix mod a les dones i als homes.

Ernesto Goldman ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre les dones que juguen al futbol i uns italians han fet un albúm de cromos, i panini i la FIFA han llançat al mercat aquestos cromos de xiques que entrenen millor que els xics i que cobren molt menys.

Lo que a mi m'agradaria es que la gent comprara el albúm com a comprat els dels xics, jo he tingut amics que en un paquet de cromos li ha tocat a Messi, Cristiano Ronaldo o Ibra i s'han posat com si haguessin guanyat un montó de diners.

Quan he llegit el comentari a aparegut noms de xiques que a de més eren internacionals i no em sonaven de res (Homare Sawa, Abby Wambach, Marta Vieira da Silva, Nadine Angerer o Vero Boquete) i segurament a vosaltres tampoc es sonaran de res.

Això el tenim que canviar perquè per ser dóna tens que ser menys en el deport o en qualsevol lloc? Jo jugue en un equip i en els càrtels posa igualtat però solament en el dibuix ixen dos xics.

La meua opinió personal es que si la gent diu que les dónes no saben jugar com els xics s'ha de mirar-lo. A mi m'ha passat que quan jugue amb els meus amics i amigues sempre hi ha un que diu que les xiques no poden jugar per què perdríem, eixa persona no té ni pisca de raó per que si un equip guanya tots guanyem.

rodrigo de burgos ha dit...

Em canvies un cromo?

Hola, aquest text tracta de que « PANINI » ha tret un àlbum de jugadores de futbol femenines. I per qualsevol raó han rebut moltes critiques per què han tret el àlbum de jugadores de futbol femenines.
I jo vull parlar de les jugadores de futbol no del àlbum.
Jo crec es injust que les xiques cobren menys que els homes jugant a futbol, perquè cobren menys si fan el mateix tots els jugadors del món. També les jugadores de futbol tenen estadis més xicotets, i com en el futbol a les xiques li paguen menys diners algunes han de trobar treball a part de jugara futbol, mentre que els xics com cobren una barbaritat no li fa falta que troben un treball.
És molt injust , per exemple: una jugadora de futbol qualsevol cobra 144 $ al any , mentre que Lionel Messi cobra: Anual: 20M€ ,Mensual: 1.666M€, Semanal: 416.666€ ,Diario: 59.523€, A la hora: 2.480€, Al minuto: 41,33€ , segundo: 0,68€.
La meua opinió personal és que el que cobra un home per jugar a futbol és una barbaritat i el que cobra un dona per jugar a futbol és massa poc.
Quan jo vaig viatjar a la república txeca per la nit m'agradava ver partits de dones. I no hi ha diferència qualsevol !.

Sandra i Ruth ha dit...

La nostra opinió... Que tendrien de haver fet un àlbum com este fa molt temps, com els xics que tendran mes de uns deu àlbums de fifa, de campeonats, de tot... i les xiques solament teníen dos, les xiques no son tan famoses, ni tehnen la fama que mereixen... perquè saps que? Entrenen com els homes, el mateix temps, i la mateixa dedicació.
Als dos sexes es poden agradar el mateixos joguets o qualsevol cosa.

En conclusió, això és discriminatori, perquè és injust que les xiques no se les puga reconèixer com als xics i tampoc es transmeta els seus campionats per canals de televisions importants com als xics i no hi fan publicitat de quan juguen els partits inclus que no hi cobren ni la mitat que ells... Pero en classe de societat vivim? Pensehu-lo una mica per favor.
Bona vesprada a tots.

Andrea Arenal ha dit...

Aquesta entrada m'ha agradat molt perquè jo no sabia que hi havien fet un àlbum de cromos de futbol femení l'any 2011 i que ara repeteixen és una molt bona noticia.

Normalment quan trobem els àlbums de cromos de futbol quasi sempre apareixen jugadors i mai jugadores i això és molt sexista. Per què les dones no apareixien als àlbums de cromos si son igual de bones jugant al futbol que els hòmens? Em pareix que tindrien que haver ficat a les dones als àlbums de cromos abans, ja que l'esport no hauria d'entendre de sexes.


Per finalitzar el meu comentari vull animar a totes les dones esportistes a què no deixen de fer el que els agrada mai perquè elles són igualment bones i espere que hi arribe un dia al qual verdaderament l'esport en general no entenga de sexes.

Àngel Mott ha dit...

Crec que la decisió de la companyia Panini d'incloure cromos de les dones de les seleccions nacionals és un pas molt important per a la consolidació del futbol femení. El futbol des de el seu començament en el segle XIX ha sigut considerat un esport només per als homes. La dona en el futbol sempre ha estat discriminada, era criticada tan sols per anar a veure els partits de futbol als estadis. Ara mateix en Espanya n'hi ha equips masculins que ja tenen equips femenins, però encara hi ha equips com el Reial Madrid, que sent un dels equips grans d'Espanya, no té equip femení.
Ahir vaig llegir una notícia que també és molt important per al futbol femení. La companyia «Ea Sports», encarregada de fer tots els anys els videojocs de futbol per a les consoles va anunciar que en la pròxima entrega, que eixirà sobre finals d'octubre, inclouran per primera vegada seleccions nacional femenines. En un primer moment tan sols hi haurà 12 seleccions però és comprensible que en un primer moment n'hi siguen tan poques perquè no en tenen una base sobre la qual treballar de la manera en què si la tenen en els equips masculins. Jo supose que en un futur, quan ja tinguen una base, començarem a veure més equips, no a soles seleccions, sinó també equips de futbol normal.

Borja Kent ha dit...

Ja era hora que les grans empreses relacionades amb l'àmbit futbolístic com la FIFA tingueren en compte a les dones futbolistes. Continua havent molta diferencia en, per exemple, els salaris entre uns i altres, ja que, com diu el text, les dones aconseguiran a cobrar només de una desena part dels que cobren els homes.

Per altra banda, no dubte que aquesta iniciativa que FIFA a decidit dur a terme donarà a conèixer més el mon de les dones al futbol, i de segur que farà que estes reben més diners del seu treball.
Caldria aplaudir actes com aquest, on una gran empresa com es aquesta decideix fer un àlbum de cromos de la Copa del Mon de futbol femení, i a la mateixa vegada acosta un poquet més els dos sexes, en referencia a la igualtat de sexes.

Alberto Stone i Cristian Napoleon ha dit...

La nostra opinió és que creiem que les dones ja deurien estar en els cromos molt temps abans, ja que son futbolistes i s'entrenen dur per aconseguir els mateixos mèrits que els futbolistes masculins. És molt injust que aquestes futbolistes no guanyen el mateix salari que els masculins, però almenys ara estén als cromos i pareix que la societat s'està reconstruint.

És a dir, no vegem molt just que quan volem veure un partit de futbol a la televisió, sempre trobem partits masculins, però a poc a poc les dones estan entrant al àmbit futbolístic i s'estan fent famoses cada vegada més.

Com per exemple, ara les donen premis de reconeixement per part de la FIFA, premis com el de la millor jugadora femenina i molts més.

Ismael Butler ha dit...

Salutacions a tothom.

En aquesta entrada, ens expliquen el nou llançament d'un àlbum de cromos de la copa del món femení. També ens parla de les diferències que hi ha entre el futbol femení i el masculí, que hi ha moltes diferències, ja que el futbol de les xiques no estan ben remunerades, i la majoria de la gent no sap res sobre aquestes futbolistes.

Jo personalment, no coneixia, que hi haguera un àlbum del futbol femení. Sí que sabia que les xiques jugaven a futbol, com juguem a molts altres esports, però tampoc conec a quasi cap futbolista, assoles a dos o tres.

Em pareix una molt bona iniciativa, ja que les xiques tenen el mateix dret de jugar que els xics, i també han de ser conegudes igual que són els xics. Amb aquest àlbum, pense que pot ajudar molt a donar a coneixer a les xiques.

En conclusió pense que s'ha de lluitar contra la discriminació esportiva, ja que totes les persones, sigues home o dona tens el mateix dret a jugar a un esport i ser igual de respectat pels altres.

Sofia Stone ha dit...

Vaig a comentar aquesta entrada perquè em sembla molt interessant ja que jo joc al fútbol a un nivell professional i totes aquestes iniciatives m'agraden molt.
Em sembla molt bona iniciativa de la FIFA que façan un àlbum amb les seleccions femenines del mundial de Canadà 2015. És molt important que el món vaja coneixent jugadores de fútbol femení. Moltes persones coneixen només el nom de jugadores només perquè són guapes, però no pel seu treball, sacrifici i dedicació. Hauríen de valorar més a les dones professionals que juguen a fútbol ja que tenen un salari molt baix comparat amb un home futbolista i dediquen igual de temps a jugar a fútbol i lluiten igual que ells. Aquesta iniciativa m'ha semblat molt bona però ahir vaig vore una noticia que em va depcionar molt. En la noticia ponia: La FIFA obliga a la Selección Femenina de Fútbol a demostrar que son mujeres para jugar el Mundial
Així estan les coses en el futbol femení... Un dia la FIFA fa un àlbum amb el teu nom i aspecte per donar-te a conèixer i la setmana següent la FIFA t'obliga a demostrar que eres una dona per poder jugar el mundia a Canadà.

Açi te deixe l'enllaç de la notícia perquè la pugues ver completa.
http://www.mujerlife.com/life/salud-y-deporte/la-fifa-obliga-a-la-seleccion-femenina-de-futbol-a-demostrar-que-son-mujeres-para-jugar-el-mundial/1008212#.VW9hHFSWaaA.facebook

Rosa Sanchis ha dit...

Un article per a pensar més en el tema esport i masculinitat:

http://www.pikaramagazine.com/2015/01/vigilando-las-fronteras-del-sexo-en-el-deporte-femenino/

"Claramente, el temor que despierta Caster Semenya no es su ventaja competitiva, sino el miedo a un cuerpo de mujer hipermusculado, que no pide disculpas, gracias a las hormonas que naturalmente genera su organismo, pero sobre todo gracias al esfuerzo y al entrenamiento duro. Hasta que no se celebren conjuntamente las marcas y la “masculinidad” de las mujeres deportistas, en el sentido de fuerza, musculatura, ambición e indiferencia hacia la estética en beneficio del logro deportivo, de la misma forma en que se celebran las carreras de Usain Bolt, seguirán existiendo barreras para las mujeres en el mundo deportivo y se seguirán vigilando las fronteras del sexo."

Rosa Sanchis ha dit...

Destaque el comentari de Sofia Stone perquè sap de què parla, ja que és jugadora professional:

"Vaig a comentar aquesta entrada perquè em sembla molt interessant ja que jo jugue al futbol a un nivell professional i totes aquestes iniciatives m'agraden molt.

Em sembla molt bona iniciativa de la FIFA que facen un àlbum amb les seleccions femenines del mundial de Canadà 2015. És molt important que el món vaja coneixent jugadores de fútbol femení. Moltes persones coneixen només el nom de jugadores sols perquè són guapes, però no pel seu treball, sacrifici i dedicació. Haurien de valorar més les dones professionals que juguen a fútbol ja que tenen un salari molt baix comparat amb un home futbolista i dediquen igual de temps a jugar i lluiten igual que ells. Aquesta iniciativa m'ha semblat molt bona però ahir vaig vore una notícia que em va decebre molt. En la notícia posava: "La FIFA obliga a la Selección Femenina de Fútbol a demostrar que son mujeres para jugar el Mundial". Així estan les coses en el futbol femení... Un dia la FIFA fa un àlbum amb el teu nom i aspecte per donar-te a conèixer i la setmana següent la FIFA t'obliga a demostrar que eres una dona per poder jugar el mundial a Canadà!
Ací et deixe l'enllaç de la notícia perquè la pugues veure completa.
http://www.mujerlife.com/life/salud-y-deporte/la-fifa-obliga-a-la-seleccion-femenina-de-futbol-a-demostrar-que-son-mujeres-para-jugar-el-mundial/1008212#.VW9hHFSWaaA.facebook
4.6.15

Rosa Sanchis ha dit...

Destaque el comentari d'Àngel Mott perquè ens aporta informació interessant:

Crec que la decisió de la companyia Panini d'incloure cromos de les dones de les seleccions nacionals és un pas molt important per a la consolidació del futbol femení. El futbol des del seu començament en el segle XIX ha sigut considerat un esport només per als homes. La dona en el futbol sempre ha estat discriminada, era criticada tan sols per anar a veure els partits de futbol als estadis. Ara mateix a Espanya hi ha equips masculins que ja tenen equips femenins, però encara hi ha equips, com el Reial Madrid, que sent un dels grans d'Espanya, no té equip femení.

Ahir vaig llegir una notícia que també és molt important per al futbol femení. La companyia «Ea Sports», encarregada de fer tots els anys els videojocs de futbol per a les consoles, va anunciar que en la pròxima entrega, que eixirà sobre finals d'octubre, inclouran per primera vegada seleccions nacional femenines. En un primer moment tan sols hi haurà 12 seleccions però és comprensible que en un primer moment en siguen tan poques perquè no tenen una base sobre la qual treballar de la manera en què si la tenen en els equips masculins. Jo supose que en un futur, quan ja tinguen una base, començarem a veure més equips, no a soles seleccions, sinó també equips de futbol normal.

Rosa Sanchis ha dit...

Destaque unes declaracions sosprenents que ens aporta Adrián Feijoo al seu comentari:

"Per altra banda, si no bastava amb la poca informació que se'ns dóna sobre aquestes disciplines, també apareixen casos de representants importants de l'esport que critiquen les esportistes solament per reivindicar que haurien de cobrar més, ja que un altre aspecte és la gran diferència de salari entre un home i una dona esportistes. Aquest és el cas de Felice Belloli, màxim representant del futbol femení a Italià que, davant de la vaga de les futbolistes, va dir: ''Prou ja de donar diners a quatre lesbianes''. Del que no se n'adona el ja exrepresentant és que gràcies a eixes 'quatre lesbianes' ell té un treball, o tenia, abans de dir les coses sense reflexionar.
Font: http://www.mundodeportivo.com/futbol/internacional/20150521/20183411117/basta-ya-de-dar-dinero-a-cuatro-lesbianas.html"


En castellano:

"Por otro lado, si no bastaba con la poca información que se nos da sobre estas disciplinas, también aparecen casos de representantes importantes del deporte que critican a las deportistas solamente por reivindicar que tendrían que cobrar más, puesto que otro aspecto es la gran diferencia de salario entre un hombre y una mujer deportistas. Este es el caso de Felice Belloli, máximo representante del fútbol femenino en Italia que, ante la huelga de las futbolistas, dijo: ''Basta ya de dar dinero a cuatro lesbianas''. De lo que no se da cuenta el ya ex representante es que gracias a esas 'cuatro lesbianas' él tiene un trabajo, o tenía, antes de decir las cosas sin reflexionar."

Rosa Sanchis ha dit...

Destaco el comentario de Sofia Stone porque sabe de que habla, puesto que es jugadora profesional:

"Voy a comentar esta entrada porque me parece muy interesante puesto que yo juego al fútbol a un nivel profesional y todas estas iniciativas me gustan mucho.

Me parece muy buena iniciativa de la FIFA que hagan un álbum con las selecciones femeninas del mundial de Canadá 2015. Es muy importante que el mundo vaya conociendo jugadoras de fútbol femenino. Muchas personas conocen sólo el nombre de jugadoras sólo porque son guapas, pero no por su trabajo, sacrificio y dedicación. Tendrían que valorar más a las mujeres profesionales que juegan al fútbol puesto que tienen un salario muy bajo comparado con un hombre futbolista y dedican igual de tiempo a jugar y luchan igual que ellos. Esta iniciativa me ha parecido muy buena pero ayer vi una noticia que me decepcionó mucho. En la noticia ponía: "La FIFA obliga a la Selección Femenina de Fútbol a demostrar que son mujeres para jugar el Mundial". Así están las cosas en el fútbol femenino... ¡Un día la FIFA hace un álbum con tu nombre y aspecto para darte a conocer y a la semana siguiente te obliga a demostrar que eres una mujer para poder jugar el mundial en Canadá!

Aquí te dejo el enlace de la noticia para que la puedas ver completa.

http://www.mujerlife.com/life/salud-y-deporte/la-fifa-obliga-a-la-seleccion-femenina-de-futbol-a-demostrar-que-son-mujeres-para-jugar-el-mundial/1008212#.VW9hHFSWaaA.facebook
4.6.15

kawtar y Irene ha dit...

Bon dia,

Avui anem ha parlar sobre el futbol femení ja que fa poc es va celebrar el mundial de futbol per a dones. Per aquest motiu, es va fer un àlbum de cromos amb les jugadores de cada país i en el text es menciona alguns noms de les jugadores del equip d' Espanya.

Peró potser que la majoria de persones desconeguen aquesta noticia ja que en els mitjans de comunicació no han informat que aquest fer s' anava a celebrar . Encara que la culpa no la tenen les jugadores ja que elles entrenen igual de dur que el hòmens i mereixen el mateix reconeixement.

Pensem que aquest problema es deu a que no sempre se les ha deixat a les dones jugar , per exemple: en l'època de la dictadura estava mal vist que les dones jugaren a aquest esport «d'hòmens» i encara en l'actualitat hi ha persones que segueixen pensant d'aquesta manera.
I els molesta que una dona siga masculina , ja que tenen una visió del gènere tan estereotipada.

Ilina Claramunt i Mireia Bebel ha dit...

Bon dia,
L'entrada que hui anem a comentar tracta sobre les col·leccions de cromos de futbolistes, però encara que no estem acostumats són cromos de jugadores professionals femenines. Per què realment assoles se reconeix als hòmens i les dones són autèntiques desconegudes? Doncs bé, les dones són igual de importants que els hòmens en el terreny futbolístic.

Hui en dia, la societat ja veu en altres ulls al futbol femení encara que no de la forma que es mereixen; tenen bons i durs entrenaments, porten un seguiment de la seua alimentació, juguen els noranta minuts de partit i possiblement s'esforcen més que els hòmens per a poder tindre el reconeixement que es mereixen per ser tan constants i esforçar-se molt. Han començat promocionant-les en els mitjans de comunicació futbolístics, els àlbums de cromos i els videojocs com el «Fifa 2016», encara que no són reconegudes com es mereixen elles continuen lluitant que volen i per a que la gent tinga una visió d'igualtat entre el futbol masculí i el femení.

I com a conclusió anem a parlar sobre l'última frase de l'entrada on diu «Ah, i si et molesta que alguna d'aquestes xiques siga tan masculina, pregunta't per què tens una visió del gènere tan estereotipada.» i nosaltres pensem que tenen raó perquè molta gent les veu molt masculines però no tenen menys dret per això. Encara que no ho semble en el futbol femení també es comercialitza amb la bona imatge que tenen algunes jugadores, com per exemple Alex Morgan, la que han utilitzat com a imatge del «Fifa 2016» als Estats Units. Tant en el futbol femení com en el masculí no té res a vore l'aparença física, sinó la qualitat dels jugadors. Tenim que aprendre a valorar a les dones com es mereixen!

Ali i Abel Goldman ha dit...

Bon dia.

Hui analitzarem el futbol femení i la popularitat que esta agarrant en els últims moments. En el passat estiu a l'època del mundial femení i amb la falta d'una competició masculina rellevant a gran escala l'afició futbolista s'ha centrat amb el mundial femení.

El futbol femení ha estat marginat per l'exclusió que fan les grans empreses que patrocinen al futbol masculí deixant en una banda molt apartada a aquest futbol que te moltes bones cosses que mostrar. Si vols vore una lliga o una copa femenina ho tens molt complicat perquè les emissores es centren en el futbol masculí. A nosaltres que ens agrada el futbol, estaria molt be que alguna televisió fera algun partit femení. Tanta diferencia hi ha entre el futbol femení i el masculí?

Amb el cromos el que volen es diners i no una igualtat o repercussió al futbol femení, passa el mateix al fifa, tens equips femenins però sols pots jugar amistosos entre elles i no fer lligues o copes, i sols estan les seleccions. Per que no es poden jugar lligues, copes o l'ultimate team?

Encara que semble que s'esta igualant el futbol masculí i el femení, no es aixo perquè sols volen els diners i no importa l'esforç de les xiques que fan el mateix que els homes però amb diferent premi.

Tania y Alba ha dit...

En aquest text podem comprovar la discriminació que hi ha cap a les dones en el àmbit futbolístic, ja que a diferència del homes poques dones son reconegudes. Quan la gent escolta els seus noms no son reconegudes com famoses ni futbolistes i a penes tenen fans com Leo Mesi, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos... Pese a que elles també s'entrenen dur com ells, no cobren ni la desena part, ni se'ls dóna el protagonisme que es mereixen.

Pensem que està molt bé que almenys tinguen un xicotet reconeixement als àlbums de cromos de Panini i la FIFA, però deurien de valorar-les molt més, cosa molt difícil ja que els mitjans de comunicació no ho faciliten.
No deuria influir ser del sexe masculí o femení sobre el teu sou, es una falta de igualtat a lo bèstia, però desgraciadament aquestes dones patixen aquesta desigualtat de manera que afecta a la sea vida.

Respecte a que la gent pense que son massa masculines.. pensem que cadascú és com és i que no hi ha que criticar a ninguna dona perquè no tinga l'estereotip que alguna gent pensa que és adequat.
Esperem que aquesta situació canvie al llarg del anys, per al bé de tots, sobretot el de les dones.

vicente ha dit...

Hola, per ami esta bé el que han fet, perquè les dones tenen el mateix dret de que li agraden els esports, siga futbol, basquet, com si es arts marcials, no hi ha que ser masclista. Ja que el futbol es el esport més masclista que hi ha, cregueu que les dones tenen que cobrar menys que un home, o tindre menys importància, jo crec que no. Una dona pot ser millor que un home perfectament, pot ser no millor que Ronaldo o Messi.

En conclusió hi ha que tindre menys masclisme en el món del futbol, perquè les dones poden ser també bones jugadores, cobrar el mateix, i ser igual de conegudes al món.