16 d’oct. 2018

La primera vegada de la teua filla



Com reaccionaries si et preguntaren per la primera vegada del teu fill? I la de la teua filla? Alguns pares reals responen a aquestes preguntes en un vídeo que va fer Urufarma, una empresa farmacèutica de l'Uruguai per al Dia Internacional de la Dona del 2016.

40 comentaris:

Fran Truth ha dit...

VIRGINITAT
En general pensem que l'aspecte que fa referència a la virginitat d'una dona té més transcendència que quan parlem del mateix referit als xics.

La nostra societat,majoritàriament masclista ha relacionat sempre la dona, amb un ser més vulnerable i sensible, la qual cosa produeix que els pares de vegades puguen tindre por quan s'apropa l'edat en què les seves filles comencen a tenir les primeres relacions sexuals.

Si ets un xic, de segur que mai tractaràs aquest tema de la mateixa manera que ho faria una xica, encara que la situació deuria plantejar-se de la mateixa manera. La teva posició la majoria de les vegades serà correcta, ja que per al món, un home el qual produeix la pèrdua de la virginitat d'una xica és un triomfador a diferència d'una noia, a la qual anomenaran una xica fàcil.

Només sorgeixen aquests problemes pel motiu de les classificacions estereotipades per la societat. Aquestes l'únic efecte que produeixen poden ser la majoria de les violacions, ja que no es té un coneixement afectiu respecte a aquest tema.

Hem d'educar a les noves generacions perquè formen una societat en la qual, ningú es posicione per damunt de l'altre.

Emilio West ha dit...

És clar que en aquesta societat masclista a la qual vivim, el tema de la virginitat i, més concretament, la primera vegada, és molt complex per a les dones i molt simple per als homes, i tractem a aquestes com si foren més vulnerables davant aquest tema.

En el vídeo que es mostra, i en la vida real, els pares normalment tracten a la seua filla (davant aquest tema) com si fóra molt més fràgil i vulnerable que l'home. Sincerament, no veig el problema en què els pares vulguen "protegir" els seus fills i no els agrade gens que algú desconegut es "porte" al seu fill. El problema comença quan aquesta "protecció" o aquest "control" està distingit per sexes, i a soles siga en el cas de la filla que es dóna aquesta situació, i tot perquè és una dona.

Assumisc que tot açò ve pels estereotips arrelats a la societat i que estan relacionats amb tots els temes que depenen dels sexes, no sé si m'explique. Ja no a soles per aquest tema, sinó per a tots, deixem d'intentar reeducar a persones que no canviaran la seua mentalitat per l'edat que tinguen, i comencem a educar als més xiquets perquè tot açò canvie, serà en eixe moment quan les coses començaran a canviar de veritat. Mentre que no eduquem des de més menuts, canviarem molt lentament.

Mireia Addams ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre uns pares imaginant la primera vegada dels seus fills. Hi ha una gran diferència entre fills i filles, els pares s'imaginen als seus fills com a triomfadors i que la perdran amb la xica més bonica,etc. Quan els pregunten per les seues filles la cosa canvia, uns diuen que la seua filla fins als 30 anys no tindran nuvi, uns altres es queixen preguntant-se que poden fer si no els poden posar un cadenat a les seues filles.
Es pot percebre el masclisme a l'hora de perdre la virginitat, fins i tot en algunes religions la dona ha de romandre verge fins al matrimoni mentre que l'home no. I és que amb més freqüència del desitjable, la dona pateix aqueixa herència històrica que l'assenyala com a "origen del mal" i que s'utilitza sovint, per a menysprear la seua individualitat. Potser per açò, la virginitat s'haja convertit en un tema crucial i un debat històric tan relacionat al valor de la dona. En un ritual de pas que defineix a la dona com a desitjable - o no - o fins i tot, com a valuosa - o no - als ulls de la cultura a la qual pertany.
encara en el nostre segle, la virginitat de la dona, no es percep com un assumpte íntim sinó un debat groller i invasiu sobre la seua sexualitat. Per a bona part de la cultura occidental, la virginitat no solament es concep com un deure sinó també, com una idea que es relaciona directament amb la capacitat cultural de controlar a la dona.Sol dir-se que tocant a l'alliberament sexual, els últims trenta anys han sigut molt més revolucionaris que tota l'evolució succeïda durant cinc segles. Així i tot, queda un llarg tros que recórrer, des d'aqueixa noció del sexe com a pecat primigeni i la dona com a principal *perpetradora. I potser, la virginitat, amb tota la seua càrrega simbòlica, siga l'element que haja de transformar-se finalment, no en un estigma que jutge, sinó en una celebració del poder de la dona sobre si mateixa. En una evolució personal, que siga part de la seua maduresa emocional i personal. A la dona que construeix la seua vida sexual a partir d'una idea íntima i natural. Una visió per complet nova.

Julián Kent ha dit...

En el vídeo ens mostren a pares de famílies que els pregunten com seria la primera vegada dels seus fills homes?, en la qual responen amb comentaris com "entre més xiques millor", "el xic va al que va", etc. I després els pregunten què, com seria la primera vegada de les seues filles?, a tal pregunta els pares queden paralitzats, es posen com a pensatius i responen: "a la meua xica que no me la toquen", " que tinga nuvi a partir dels 30 anys" i entre tants comentaris d'aquest tipus.

Açò genera una gran desigualtat de gènere, al mateix temps et fa qüestionar que, per què la primera vegada dels xics és diferent a la primera vegada de les xiques? i per què els pares veuen com alguna cosa "dolent" o "indegut" que les seues filles tinguen relacions sexuals?

La societat en algunes parts del món té la mentalitat tan retrògrada que pensen i, a més, creuen que les dones sempre han de ser les pures, les arreglades, les que no insulten, les que saben educar-se i entre tantes coses. Mentre que als xics són tractats amb molta més llibertat només per l'únic fet de ser xics i és no està bé, una persona té dret a viure la seua vida sexual amb qui crea convenient o qui vulga i els seus pares deurien aconsellar-la o aconsellar-ho ja que el tema de les relacions sexuals és molt complex i sempre ve bé l'ajuda o els consells de part dels pares feia els seus fills, i podríem estar segurs que els seus consells i ajudes siguen útils i de gran importància ja que els pares sempre cerquen el millor per als seus fills i no cerquen que els succeïsquen alguna cosa dolent.

És moment d'aplicar la igualtat de gènere entre els fills sobre aquest tema i, tal vegada, d'altres temes on també és necessari aplicar la igualtat.

Ernesto West i Jaume Ward ha dit...

Hola, bona vesprada som Ernesto West i Jaume Ward, alumnes de l'IES Isabel de Villena cursant primer de batxillerat, concretament humanístic.

Comentarem l'entrada de “ la primera vegada de la teua filla”del bloc Karicies. Esta entrada es basa en un vídeo que conté una entrevista a diversos pares de família que parlen sola la primera vegada dels seus fills xics i xiques. Primer es presenten i els fan preguntes perquè s'assenten mes còmodes i després els pregunten quants fills tenen, cada un respon quants fills tenen i el sexe de cada un d'ells. A continuació els pregunten per la primera vegada dels seus fills barons al que responen que com més millor i un altre respon que el seu fill estarà rodejat de les millors xiquetes, etc.A continuació els pregunten per la primera vegada de les seues filles al que responen que ací canvia la cosa i fan comentaris com que encara no i que s'esperen dos anys per a fer-li la pregunta (entre sospirs i fer el gest de carregar una arma) . Fins als trenta ella no pot tindre novio esta és la resposta d'un pare en l'entrevista referint-se a la pregunta sobre la primera vegada de la seua filla, un altre diu que serà més difícil eixe tema, i un altre diu que no pot fer res ja que no li pot posar un cadenat i que sempre tindrà a dos o a tres darrere d'ella i que si més no es de compte ja se l'han quitado…

La conclusió que ells trauen és que les xiquetes són mes fràgils i per això la seua primera vegada deu d'esperar.

La nostra opinió sobre esta entrada és que és molt interessant la reflexió dels pares ja que ens sorprén un poc i demostra que la societat encara continua sent masclista i patriarcal. Per a nosaltres cada persona l'ha de perdre quan el o ella ho considere i s'assenta preparada per al que pot vindre, i que no hi ha diferències entre la primera vegada dels xics i de les xiques. Hem d'intentar tots junts canviar la forma de veure els gèneres de diferent maneres i no posar-nos barreres que ens diferencien.

En conclusió, ens pareix un vídeo interessant que ens mostra els problemes de la societat actual que deuen de canviar per a progressar i que no hi hagi diferencies entre dones y homes a l’hora de prendre decisions.

Agustín Goldman ha dit...

Hola, bona vesprada soc Agustín Goldman, alumnes de l'IES Isabel de Villena de primer de batxillerat científic

Vaig a comentar el apartat de la entrada del vídeo “La primera vegada de la teua filla”. El vídeo te parla sobre una entrevista que es fa a alguns pares que tinguen dues fills, ú un xic i una altra una xica. Quan le pregunten als pares per els seus fills, tots contesten que son molt homes i ho puguen fer cuan vulguen.
En cambi, cuan toca parlas sobre les xiques, els pares cambien radicalment sobre la opinió que tenen. Diuen que son massa joves o que es molt promte per a fer-ho

La conclusió que ells trauen és que les xiques son massa fragils a l`hora que els xics

Aquest vídeo forma part duna campanya sobre el dia 8 de MarÇ, que es el dia de la dona i esta patrocinat per la companyia Urufarma que es líder en anticomcepció femenina en Uruguay

La meua opinió es que aquest vídeo fa una crítica molt constructiva sobre aquest tema que actualment esta molt criticat

Continuará...

Sara Fuller ha dit...

La perspectiva i la idea sobre la virginitat en els homes i les dones és més diferent del que algunes persones poden arribar a pensar. En aquests dies la idea que s’intenta donar sobre la virginitat i les primeres vegades és més liberal, és a dir, que dóna igual que sigues home o dona, mentre que et cuides i ho faces perquè vulgues i quan les persones involucrades se senten còmodes.
Però, actualment també hi ha moltes persones que pel contrari encara mantenen un pensament sexista respecte a la virginitat. Com seria l’exemple dels pares, com els que hi apareguen en el vídeo, que pensen que quan el seu fill vaja a tindre la seua primera vegada ell serà el millor i controlarà la situació al cent per cent.

(per acabar)

Luthy de La Barre ha dit...

Com reaccionaries si et preguntaren per la primera vegada del teu fill? Amb aquesta interesant questió comença el video que acabem de veure.

Consisteix en una batería de preguntes a certes persones varons de parla hispana, amb diferents etnies. Al principi els pregunten sobre que pensaríen sobre la nomenada ``primera vegada`` del seu fill home. Les respostes foren relativament variades, en el sentit de com s’imaginaben que sería. Però tots tenien en comú que no semblaba importar-les massa, al contrari, inclós mostraben signes d`orgull i felicitat pel seu fill. Algunes diguent que mentre més xiques millor, i altres que mentre mes bonica o sexy siga millor també.

En canvi, quan els pregunten sobre com s’imaginarien la primera vegada de la seua filla, de seguida tots van canviar de cara i van esbuffejar amb gestes de desagrat, i van coincidir en que no volien ni imaginar aixó, que la seua filla havien de protegir-la i que ningú li posara un dit damunt.

La meua opinió al respecte, i que enrealitat no es una opinió sino que una realitat, es que des de molt de temps tenim inmers en la nostra societat el pensament de que l’home es l’unic amb dret de disfrutar del sexe a temprana edat, al contrari que les xiques, que els seus pares no li deixen disfrutar.



Espe Thompson ha dit...

En el vídeo apareixen molts pares, els quals reflexionen sobre la primera vegada dels seus fills. Els pares diuen que veuen als seus fills controlant la situació ja que son homes, i per a ells els hòmens son mes forts. Parles segons la seua experiència ja que ells diuen que ho controlaven tot. Per a ells les seues filles son mes fràgils, i els dona por que algun dia els hòmens les acorralen i se les enduguen pel fet de que son fràgils.

Les opinions que es veuen normalment avui en dia, es el mateix que el que pensen els pares del vídeo. No pensen que les dones siguen capaços de controlar la situació. Açò es simpatoma de un comportament masclista a nivells molt alts. No perquè siguen dones significa que siguen dèbils, el contrari, les dones son suficientment capàs per controlar qualsevol situació que se’ls vinga. Els hòmens (alguns de ells), per molt que els coste entendre-ho, no saben que per dir totes les coses que diuen se estan rebaixant al mínim la seua «dignitat»

Denisa i Raul Word ha dit...

Molts del actuals pares que conten la seua primera vegada ho fan de manera còmica i amb un to presumit, ja que son homes i no van tindre ningun problema a l’hora de perdre la seua virginitat, no van tindre que donar cap explicació als seus pares, ni en preocupar-se per la impressió que podien donar, i a més quedaven molt bé amb els seus amics ja que podien presumir dels seus èxits, en canvi, respecte a les seues filles tenen una percepció diferent.

Aquests pares miren de forma diferent als seus fills que a les seues filles, si el fill de qualsevol dels pares d’aquest vídeo perd la virginitat, no passa res, ja que es un xic i es considera que es més lliure i independent, per als xics no hi ha perill en la societat, i els pares accepten que facen el que vullguen, en canvi, les filles són tot el contrari, són més vulnerables, fràgils, i es pensa que no les poden deixar tanta llibertat com als fills, perquè trenen mes perill en aquesta societat, pel simple fet de ser dones, això denota un pensament masclista que diferencia els gèneres. Aquests pares no volen deixar a les seues filles lliures de fer el que volen, per por a que4 estiguen mal vistes, o que algun xic s’aprofite d’elles, com si elles no pogueren fer-se valdre per elles mateixes. Quan als pares els pregunten si es imaginen la primera vegada de la seua filla, pensen que han de ser més majors que quan ells la varen perdre, es a dir, els xics poden perdre la virginitat més prompte sense ser criticats per la societat.

Això no vol dir que els pares menyspreen a les seues filles, o que no confien en elles, sinó que estan condicionats per un pensament atàvic, que els fa ser tant controladors a l’hora de donar llibertat a una dona, aquest pensament oprimix els desitjos de les dones. I no les deixa decidir sobre que fer i que no fer amb el seu cos, quan, i amb qui. A diferència dels xics que tenen més llibertat.

Maria Addams 1º Batx H ha dit...

Per què quan parlem de la virginitat de les xiques el món s'escandalitza tant i en canvi quan es parla de la dels xics no? Dons d'això tracta aquesta entrada, per què els pares reaccionen diferent quan els pregunten sobre la virginitat de la seua filla i la del seu fill? És clar que tot això ve arran del masclisme de la nostra societat. He escollit aquesta entrada perquè em pareix molt interessant a tractar i a conscienciar a tots.


En general sempre es pensa que la virginitat d'una dona té moltíssima més importància que la d'un home, normalment es veu a la dona des d'una perspectiva diferent, pareix que hem de seguir unes taules, com si estiguérem preparant-se per a ser “princeses” i si no ets així probablement hauràs de carregar amb etiquetes a la teua esquena, en canvi ells com més abans perguen la seua virginitat de més homes, "machotes" o "guays" els tracten.

No hi ha millor exemple que el d'aquest vídeo, quan pregunten als pares sobre el dia que els seus fills perguen la virginitat, molts els tomen a rissa i entre els comentaris que diuen es nota la poca preocupació i la tranquil·litat que tenen “sí, tiene su novia en la escuela” deia un pare amb rialles. En canvi quan pregunten per les seues filles el seu rostre canvia fins de color i venen els comentaris com “ahí ya se complica”, “espero que aún falte mucho” o inclòs “ella sabe que hasta los 30 de novio nada..” que vol dir tot això? Fins i tot els pares reconeixen que les coses són així perquè sempre han sigut de la mateixa manera, perquè estem a una societat masclista.


És hora de pegar-li un canvi a la societat masclista d'on vivim, s'ha de normalitzar les coses que abans no hi eren tan normals, perquè les dones també tenen dret a ser lliures i a fer amb la seua sexualitat els que els vinga de gust, sempre tant uns com altres assumint les conseqüències dels seus actes.

Espe Thompson ha dit...

En el vídeo apareixen molts pares, els quals reflexionen sobre la primera vegada dels seus fills. Els pares diuen que veuen als seus fills controlant la situació ja que son homes, i per a ells els hòmens son mes forts. Parles segons la seua experiència ja que ells diuen que ho controlaven tot. Per a ells les seues filles son mes fràgils, i els dona por que algun dia els hòmens les acorralen i se les enduguen pel fet de que son fràgils.

Les opinions que es veuen normalment avui en dia, es el mateix que el que pensen els pares del vídeo. No pensen que les dones siguen capaços de controlar la situació. Açò es simpatoma de un comportament masclista a nivells molt alts. No perquè siguen dones significa que siguen dèbils, el contrari, les dones son suficientment capàs per controlar qualsevol situació que se'ls vinga. Els hòmens (alguns de ells), per molt que els coste entendre-ho, no saben que per dir totes les coses que diuen se estan rebaixant al mínim la seua "dignitat"

Finalment, un dels pares deia que com ell, moltes persones ho pensaven igual. I per molt que digam que no, el que diu es veritat, desgraciadament. Per això, per a que no continue havent persones amb pensaments com aquestos que han aparegut al vídeo, tenim que ensenyar als nostres fills o a qui tingam la oportunitat de ensenyar, que les persones som iguals totes, no hi ha una raça superior o un sexe superior a ningún, no existeix ninguna justificació de el perquè de les afirmacions masclistes que es senten avui en dia.

Helena Campoamor 1 Arts ha dit...

Quan parlem de virginitat és trobem amb que si una dona que ha perdut la virginitat és diferent a si un home la perd. Això és simplement un concepte de tindre relacions sexuals errònia que la societat ha creat que depèn de qual siga el teu gènere serà una cosa o altra.

En el vídeo podem veure aquest concepte de tal forma que preguntant als pares, diuen que si els seus fills perden la virginitat tot estarà bé, ja que al ser homes controlen més la situació. Però por el contrari, no volen que la seua filla tinga relacions sexuals, ja que és més fràgil que els homes, a més exposen a la dona com que necessita que la protegisquen sempre. La societat en la qual vivim és masclista i posen a la dona com vulnerable, per això quan es parla de la virginitat d'una dona són paraules majors i moltes vegades ho posen com si fóra alguna cosa molt apreciat que les dones deuen guardar fins que siguen majors perquè si no és molt probable que és dirigeixen a elles com una xica fàcil.

Tot això és a soles una creació de la societat masclista que deuen canviar perquè tots som lliures de fer amb el nostre cos el que vulguem i dóna igual l'edat o el sexe. Si canvien aquest tipus de pensaments aconseguirem que tot el món siga completament lliure i no pense en "el que diran" si no en el que volem fer.

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, sóc Adrian Wolf i avui vaig a comentar aquesta entrada.

En aquesta entrada es mostra un vídeo-entrevista fet per Urufarma, una societat farmacèutica del Uruguay, amb motiu del dia de la Dona de 2016.

Aquest vídeo ens mostra una entrevista feta a diversos pares, en la qual els pregunten: quants fills tenen, de quin sexe, quina edat tenen… Després d'aquestes preguntes, la presentadora formula una altra pregunta, «Com creus que serà la primera vegada del teu fill?». A continuació els pares responen amb normalitat, diuen que serà com la de tots els homes, quantes més millor, etc. Inclús alguns pares elogien als seus fills per tindre «novietes»o «amiguetes».

En canvi, quan són preguntats per la primera vegada de la seva filla, tot canvia. Tot són cares séries i de preocupació. La majoria dels pares diuen que la primera vegada de la seua nena serà especial i dintre d'uns anys. Inclús es veuen barbaritats com que un pare ha prohibit tindre nuvi a la seva filla fins als 30 anys o la resposta d'un altre pare que al preguntar-li, fa el gest de carregar una escopeta.

Per a finalitzar, el que m'ha agradat del vídeo és que mostra la realitat que es viu a les cases arreu del món a través d'una crítica constructiva, és a dir, als xics se'ls dóna llibertat per a fer el que vulguen, sexualment parlant. Mentre que a les dones se lis lleva llibertat per a fer el que vulguen, baix la potestat del pare. En conclusió la vida sexual de les persones depèn de cada persona, sense importar el gènere, ja que, cadascú es lliure de fer el que considere.

Rodrigo Wolf i Tayra de Burgos ha dit...

Bon dia , som Rodrigo Wolf i Tayra de Burgos de primer de batxillerat humanístic.

Tot el que es presencia en aquest vídeo abasta el masclisme i la desigualtat des de el punt de vista dels pares cap a les seues filles i els seus fills.

Afirma que quan presentes la postura de ser pare i et conten que ha perdut la virginitat , actuen de manera diferent respecte al sexe que segueixen , ja que quan eres xic pots escoltar la típica frase com “ El mascle dels mascles” i queda reflectida de manera que el que ha fet el xic es un orgull . Però en canvi ,en quant al sexe femení les mostren com dèbils i fràgils les quals no estén preparades per a fer res , però que ells tampoc estan preparats per a reaccionar enfront a això , el presenten com més complicat.
Per altra banda els pares que parlen tots reconeixen que això forma part del masclisme , que es una acció de discriminació a la dona , però per el contrari es diu que no es que sigui masclista però es una reacció que succeeix sempre en tots els casos lo qual es converteix en “normal”.

No existeix un balanç social entre les dones i els homes en el tema de la sexualitat, i es diu que cadascú pot elegir ser masclista o no.
Només sorgeixen aquests problemes pel motiu de les classificacions estereotipades per la societat. Aquest es l'únic efecte que produeixen poden ser la majoria de les violacions, ja que no es té un coneixement afectiu respecte a aquest tema.

Hem d'educar a les noves generacions perquè formen una societat en la qual, ningú es posicione per damunt de l'altre.
La nostra opinió al respecte, i que en realitat no es una opinió sino que es una realitat, es que des de molt de temps tenim immers en la nostra societat el pensament de que l’home es l’unic amb dret de disfrutar del sexe a temprana edat, al contrari que les xiques.

Vanessa de Arco 1oBACHC ha dit...

Aquest vídeo és una entrevista que fan en una farmàcia als pares barons de xics i xiquetes.

Per naturalesa, els bebès naixen i creixen, i passen per totes les etapes de la vida i viuen el que s'ha de viure en cada etapa i els pares ho accepten d'una manera o altra i reaccionen de distinta manera depenent de si és una dona o un home, açò és el que s'ha vist en aquesta entrevista.

La primera vegada, la pèrdua de la virginitat, la vivim tots i totes, uns en una edat i uns altres en altra, però quina edat és la millor? Hi ha una edat perfecta per a perdre-la? Perdre la virginitat no es planeja, i els pares dels xics no li posen tanta preocupació en aquest tema, ho consideren menys important, no té tanta importància. Però en les xiques és un tema més delicat per als pares, els pares consideren a les xiques com més "fràgils", consideren que han de prendre més temps per què arribe l'hora del moment, no ho veuen amb tant d'èxit com amb els xiquets.

Aquestes opinions mostren la cara masclista de la societat, aquesta visió s'ha mantingut sempre, sempre s'ha vist a la dona fràgil i a l'home vencedor, i açò ha de canviar. Quan la virginitat la perd un home, la perd de la mateixa manera que una dóna, perd el mateix que una dona.

La societat està canviant, i aquest també ha d'estar inclòs en aquest canvi, sigui com sigui. La igualtat s'ha d'aconseguir, per què no és just que a la dona se la considere inferior que a l'home, què factors han fet arribar a la conclusió de què la dona és inferior? Cap.
Aleshores, hem de fer notar el canvi també en coses íntimes com la pèrdua de la virginitat i la reacció que produeix depenent del gènere que tinga l'individu que l'ha perdut.

Lucia Becker 1BachC ha dit...

Hola bon dia, en el comentari d’aquesta setmana he elegit aquest vídeo, ja que hem pareix un vídeo molt bo per a explicar el pensament de la societat en ple segle XXI.

Quan eixim de casa les xiques, ja siga per anar a baixar al gos, de festa... La majoria dels nostres pares i mares ens diuen tota classe de frases com aquestes: “Arriba prompte”, “Que t’acompanye algú fins a casa”, “Porta cuida’t”... i moltíssimes frases que donen a entendre que hui en dia nosaltres, les xiques, ens trobem molt desprotegides, i això ho sé perquè a mi mateixa em passa. En canvi el meu germà, com a la resta de xics, els meus pares com molts altres assoles els diuen: “Passa'l bé”, “Controla”.

Doncs aquestes situacions de protecció a la dona, jo pense que l’únic que fan és desprotegir-nos cada vegada més, això ho dic perquè després d'escoltar eixes frases de les nostres famílies, veure moltes notícies de percentatges de xiques violades, assassinades, agredides... quan anem pel carrer ens sentim en perill i a més qualsevol soroll que escoltem o persona que veiem i anem assoles, ens espantem més i més.

Al vídeo els pares han donat dues opinions molt diferents, i assoles el que canvia entre ser el seu fill o filla és l’aparell reproductor. Doncs jo pense que si els pares pensen així l’únic que fan és augmentar el perill de les sues filles. Per exemple a la pregunta que els fan, per al nen comentaris tipus “ànim” i en canvi per a la nena “això és més complicat, d’eixa-la que es faça un poc més major”. Dos comentaris molt diferents i masclistes.

És veritat que no podem culpar a eixos pares a haver dit això perquè ells han parlat en veu de tots, ja que en veritat tot el món pensa així. En l’àmbit de la sexualitat les xiques estem molt més controlades pels nostres pares que els xics.

Finalment vull afegir que aquest pensament de la societat hauria de desaparéixer, i assoles podem fer-ho tractant i protegint als dos sexes per igual.

Rubén de Burgos ha dit...

La desigualtat de gènere

Pel que e pogut observar sobre aquest vídeo és que en preguntar als pares els quals tenen un xiquet i una xiqueta i primer parla sobre el xiquet i diuen que el mascle és el mascle, que tenen núvia però després les pregunten sobre la xiqueta i es queden pensant perquè s’han adonat de què tracten a la filla com si fóra més fràgil que el xiquet, sense deixar-la tindre núvia, sense quedar a soles amb els seus companys xics perquè diguen que hi ha més possibilitat de què es lleven a la seua filla que al seu xiquet.


Aleshores pel que m’adonat és que a les filles les donen més protecció que als xiquets que els deixen fer més coses que les filles i això me’n pareix injust, ja que tant el fill com la filla han de tindre la mateixa protecció dels pares perquè pense que açò és el que des de que naixem atraiem els xiquets a què convisquen en un món on les dones són inferiors per açò devem de criar als nostres fills igual tal per a qual, per a així obtenir l’igualtat de gènere.

Angela Wolf i Oscar Campoamor 1ºBach. C. ha dit...

Bona vesprada a tots i a totes, el nostre nom és Àngela Wof i Oscar Campoamor i hui comentarem l’entrada “La primera vegada de la teua filla”. Hem decidit escollir aquesta entrada perquè ens sembla que tracta un tema d’actualitat i del qual podem donar una opinió crítica i objectiva.

Aquest vídeo és una reivindicació per la dona que va fer l'empresa farmacèutica de l'Urugai Urufarma per al Dia Internacional de la Dona del 2016. En aquest, se'n es presenta a 10 pares reals, als quals se’ls pregunta com creuen que serà la primera vegada del seu fill, i a continuació la de la seua filla.

Quan els pregunten com pensen que serà la primera vegada del seu fill, tots reaccionen d’una manera molt natural i se senten còmodes en respondre, donant per fet que al ser homes és normal que vagen a perdre la virginitat perquè el sexe és cosa d’homes. Responen donant afirmacions com “el matxo és el matxo”, “si en són moltes arriba”, “estarà amb les ties més bones”…

En canvi, quan els pregunten per la primera vegada de la seua filla, la seua reacció és molt més diferent. En un primer moment es queden sense paraules, no saben que contestar, però en contestar, diuen coses com “no no, deixem un par d’anys més en pau”, “ella sap que fins als 30 no pot tindre nòvio”…

Finalment, els pregunten quina diferència hi ha entre que la seua filla perda la virginitat i que el seu fill ho fase. Consideren i justifiquen les seues respostes afirmant que les xiques són més fràgils i per tant han de tindre més conter, que els xics saben com cuidar de si mateixos i que les dones no…

És evident la presència del masclisme en aquest vídeo, tant en les seues respostes com en els seus pensaments. La sexualitat sempre ha sigut considerat un tema “tabú” i molt més quan es tracta de la sexualitat o de la vida sexual de les dones. La societat en la qual vivim està basada en pensaments masclistes, d’aquesta manera, es considera molt negatiu que la dona puga tindre relacions sexuals, en canvi, el sexe en els homes està acceptat, i és que contra més xiques i més boniques millor.

Considerem que és molt denigrant per a la societat, però molt més per a les dones que han de suportar aquests comentaris, situacions i prohibicions, que els homes puguen viure la seua sexualitat lliurement mentre que les dones no. L’opinió que tenen aquestos pares és la que la majoria de la població en té. Es considera a l'home com una figura forta i és per això que els pares i les persones li dan una llibertat que a les dones, per ser (com ells creuen erròniament) vulnerables i sensibles.

Aquesta diferència de llibertat no l’encontrem únicament a l’hora del sexe o de la primera vegada, si no que està present en qualsevol situació quotidiana. A quantes xiques els han dit quan se'n van de festa o amb les sues amigues o amics “tingues compte”, “no vingues tard i que t’acompanyen”, “canviat eixa roba que pareix que vas buscant…”…? En canvi, mai escoltarem aquests comentaris referits als homes, ja que a aquests se’ls diuen coses com “passa’l bé”, “controla”, “a vore si lligues”…

Pensem que totes aquestes situacions i pensaments l’únic que aconsegueixen és deixar a la dona com una figura vulnerable la qual necessita estar protegida, quan en realitat és igual de forta, valenta i intel·ligent que un home. Aquests passaments repercuteixen en tota la resta, ja que com em pogut comprovar en aquest vídeo, els pares accepten i fins s’enorgulleixen de la pérduda de virginitat del seu fill, mentre que quan es tracta del de la seual filla, pensen que aquesta no està preparada.

En conclusió, considerem que és necessari que la nostra societat evolucione, i que d’aquesta manera tots els pensaments retrògrads i masclistes de la nostra societat s’erradiquen, donat que perjudiquen tant als homes com a les dones, però sobretot a les dones.
Pel que fa al tema principal d’aquest vídeo, pensem que la sexualitat és un tema molt personal, i és per això que s’hauria de viure amb total llibertat, independentment que sigues home o dona perquè l’acte és el mateix per a ambdós.

Angela Wolf i Oscar Campoamor 1ºBach. C. ha dit...

Bona vesprada a tots i a totes, el nostre nom és Àngela Wof i Oscar Campoamor i hui comentarem l’entrada “La primera vegada de la teua filla”. Hem decidit escollir aquesta entrada perquè ens sembla que tracta un tema d’actualitat i del qual podem donar una opinió crítica i objectiva. Aquest vídeo és una reivindicació per la dona que va fer l'empresa farmacèutica de l'Urugai Urufarma per al Dia Internacional de la Dona del 2016. En aquest, se'n es presenta a 10 pares reals, als quals se’ls pregunta com creuen que serà la primera vegada del seu fill, i a continuació la de la seua filla.

Quan els pregunten com pensen que serà la primera vegada del seu fill, tots reaccionen d’una manera molt natural i se senten còmodes en respondre, donant per fet que al ser homes és normal que vagen a perdre la virginitat perquè el sexe és cosa d’homes. Responen donant afirmacions com “el matxo és el matxo”, “si en són moltes arriba”, “estarà amb les ties més bones”… En canvi, quan els pregunten per la primera vegada de la seua filla, la seua reacció és molt més diferent. En un primer moment es queden sense paraules, no saben que contestar, però en contestar, diuen coses com “no no, deixem un par d’anys més en pau”, “ella sap que fins als 30 no pot tindre nòvio”…

Finalment, els pregunten quina diferència hi ha entre que la seua filla perda la virginitat i que el seu fill ho fase. Consideren i justifiquen les seues respostes afirmant que les xiques són més fràgils i per tant han de tindre més conter, que els xics saben com cuidar de si mateixos i que les dones no…

És evident la presència del masclisme en aquest vídeo, tant en les seues respostes com en els seus pensaments. La sexualitat sempre ha sigut considerat un tema “tabú” i molt més quan es tracta de la sexualitat o de la vida sexual de les dones. La societat en la qual vivim està basada en pensaments masclistes, d’aquesta manera, es considera molt negatiu que la dona puga tindre relacions sexuals, en canvi, el sexe en els homes està acceptat, i és que contra més xiques i més boniques millor.

Considerem que és molt denigrant per a la societat, però molt més per a les dones que han de suportar aquests comentaris, situacions i prohibicions, que els homes puguen viure la seua sexualitat lliurement mentre que les dones no. L’opinió que tenen aquestos pares és la que la majoria de la població en té. Es considera a l'home com una figura forta i és per això que els pares i les persones li dan una llibertat que a les dones, per ser (com ells creuen erròniament) vulnerables i sensibles.

Aquesta diferència de llibertat no l’encontrem únicament a l’hora del sexe o de la primera vegada, si no que està present en qualsevol situació quotidiana. A quantes xiques els han dit quan se'n van de festa o amb les sues amigues o amics “tingues compte”, “no vingues tard i que t’acompanyen”, “canviat eixa roba que pareix que vas buscant…”…? En canvi, mai escoltarem aquests comentaris referits als homes, ja que a aquests se’ls diuen coses com “passa’l bé”, “controla”, “a vore si lligues”…
Pensem que totes aquestes situacions i pensaments l’únic que aconsegueixen és deixar a la dona com una figura vulnerable la qual necessita estar protegida, quan en realitat és igual de forta, valenta i intel·ligent que un home. Aquests passaments repercuteixen en tota la resta, ja que com em pogut comprovar en aquest vídeo, els pares accepten i fins s’enorgulleixen de la pérduda de virginitat del seu fill, mentre que quan es tracta del de la seual filla, pensen que aquesta no està preparada.

En conclusió, considerem que és necessari que la nostra societat evolucione, i que d’aquesta manera tots els pensaments retrògrads i masclistes de la nostra societat s’erradiquen, donat que perjudiquen tant als homes com a les dones, però sobretot a les dones.
Pel que fa al tema principal d’aquest vídeo, pensem que la sexualitat és un tema molt personal, i és per això que s’hauria de viure amb total llibertat, independentment que sigues home o dona perquè l’acte és el mateix per a ambdós.

Mireia Addams ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre l'opinió dels pares respecte a la primera vegada dels seus fills. Respecte als fills diuen que seran uns triomfadors, que tindran a la xiqueta més bonica, les pareix com un tema a tractar molt normal. Quan els pregunten per les seues filles les contestacions són totalment diferents, tots es troben molt incòmodes amb aquesta segona pregunta, alguns diuen que no volen que la seua filla tinga novio fins als 30 anys, uns altres es queixen perquè no poden posar-li un candat.
Es pot observar en algunes religions que la dona ha de ser verge fins al matrimoni, pero clar l'home no. A banda de la religió hui en dia el valor de la dona es respecte a la seua sexualitat i virginitat.
Els xics estan concienciats de què han de perdre la seua virginitat quan vuiguen, amb qui vuiguen i no passa res si la perden massa prompte. Però les xiques hem de seguir unes pautes per a ser dignes, com per exemple perdre-la amb un xic amb el qual fa molt de temps que surts amb ell, tindre una certa edat, etc.
Un xic si ho fa amb moltes es un triomfador, mentres que si ho fa una dona és una puta i no mereix la pena.
Sincerament , jo pense que l´expressió “Perdre la virginitat” és incorrecta, ja que no crec que es perdua res, és una experiencia més. Una experiencia intima pero una experiencia més.
La sexualitat i la virginitat continuen sent un tema tabú ja que els teus pares i al colegi et poden comentar un poquet pero es basen en l´explicació de tindre fills i no temes molt importants com es l´estimulació per a no tindre cap dolor i alguns valor com que no importa quan i amb qui mentres que tu vuigues i estigues preparada.

Eva Gage, Eva Adams ha dit...

En aquest vídeo fet per Urafarma per al Dia Internacional de la Dona de 2016 ens mostren a diversos pares als quals contesten a vàries preguntes. La primera pregunta és si tenen fills al que ells responen que si, després els preguntes que com s'imaginen la primera vegada dels seus fills, ells responen que normal, que com tots els barons, altres diuen que el seu fill ja té una novia i altra diu que el seu fill va a estar amb les millors xiques. Però quan els pregunten per la primera vegada de la seua fila es queden parats, no saben que dir, diuen que la cosa és més complicada, que “encara no”, que el deixen un par d'anys tranquil així, altre diu que fins als trenta anys no pot tindre nòvio, altre diu que “és més difícil” i que “el tema de la nena va a ser més difícil”. L'última pregunta que es fan és que diferència hi ha, ells responen que a la seua nena no se la toquen, que a la nena se la pot veure com que és més fràgil i altre diu que al final el que volen que siguen els dos feliços.
Sempre el tema del sexe en les dones ha sigut una cosa complicada perquè les dones sempre s'han vist com un ser fràgil i pur i encara costa veure més enllà d'això i costa acceptar que les dones també poden perdre la virginitat al mateix temps que els homes, que les dones també es masturben i tenen fantasies sexuals. A més, les dones maduren abans que els homes. Si una dona té sexe d'una nit amb un home, serà vista com una fàcil però l'home serà vist com un campió. Si una dona té moltes parelles sexuals passa el mateix.
La virginitat a les dones, sempre a la història ha sigut vista com una cosa, que les feia més belles, les veges sempre han sigut millors que les que no eren: la verge Maria, al cora, el cel era un lloc ple de verges, les verges de la bíblia, a l’antiga Grècia, la virginitat era un sinònim de bellesa.
Aquesta és una manera de veure sexista, ja que no s’aplica de la mateixa manera als homes que a les dones. És una mentalitat que es devia canviar.

Lucía Stone ha dit...

Vaig a parlar sobre el pensament que tenen els pares sobre quan els seus fills i filles perden la virginitat.

Si els seus fills perden la virginitat ho veuen com un campió, però si la perd la seua filla ho veuen com una decepció o com que no havia d'haver passat. Crec que aquests pensaments diferents són bastant erronis.

Si perd la virginitat la xica és el mateix que si la perd el xic. Ací ens adonem que sempre elogien a l'home i avergonyeixen o li lleven importància per dir-ho així a la dona. També he de dir que hi ha persones que no pensen així.

Cal parlar amb els fills sobre aquest tema, perquè sàpien del que va, perquè estiguen informats i després no ocórrega el que està ocorrent en la societat d'avui dia. Si informeu els vostres fills, ells tenen la responsabilitat, si ho fan saben les conseqüències que tenen. Però la majoria de joves que perden la virginitat avui dia, no saben ni el que ho fan, ho fan per fer-ho i ja està.

He de dir que no solament els pares pensen així, moltes mares o la majoria de mares pensen que, si ho fa la seua filla és el pitjor que podia passar, però si ho fa el seu fill, ha passat, però bé no està tant mal. Els molesta, però li donen menys importància.
Cal adonar-se que tots som iguals, tots estem en igualtat, xics i xiques, homes i dones, i crec que en el segle que estem hauríem de anar acceptant-ho ja.

Finalment vaig a donar la meua opinió sobre la virginitat. Decidir si mantenir relacions sexuals és el correcte per a tu, és una de les decisions més importants que hauràs de prendre en la vida. Cada persona ha d'aplicar el seu propi criteri i decidir si és el moment correcte... i la persona correcta. Per a molts adolescents, els factors morals també són molt importants. Les actituds familiars, els valors personals o les creences religioses els generen una veu interior que els guia per a resistir les pressions per a mantenir relacions sexuals abans del moment indicat. D'alguna manera, no sona per res complicat, potser la majoria dels teus amics ja han tingut relacions sexuals amb els seus nuvis o núvies i actuen com si no fóra gens de l'altre món. Però el sexe no és solament físic, també és emocional. I com les emocions de cada persona són diferents, és difícil basar-se en les opinions dels amics per a decidir si ha arribat el moment indicat per a tenir relacions sexuals. El més important és el que tu penses. I és possible que els teus valors no coincidisquen amb els dels teus amics. Açò és perfectament normal. És el que fa a cada persona única.

Sara Fuller 1BACH C. ha dit...

La perspectiva i la idea sobre la virginitat en els homes i les dones és més diferent del que algunes persones poden arribar a pensar. En aquests dies la idea que s’intenta donar sobre la virginitat i les primeres vegades és més liberal, és a dir, que dóna igual que sigues home o dona, mentre que et cuides i ho faces perquè vulgues i quan les persones involucrades se senten còmodes.
Però, actualment també hi ha moltes persones que pel contrari encara mantenen un pensament sexista respecte a la virginitat. Com seria l’exemple dels pares que hi apareguen en aquest vídeo, que pensen que quan el seu fill vaja a tindre la seua primera vegada ell serà el millor i controlarà la situació al cent per cent, en canvi quan es tracta de la seua filla pensen que hi ha que tindre molt de cura amb ella, saber amb qui va a tindre les relacions, que es mantinga pura durant molt de temps e inclós en algunes cultures fins al matrimoni. A més, de que si tens relacions sexuals al llarg de la teua vida amb persones diferents per plaer és mal vist.
Les persones que tenen aquest pensament han d’aprendre i entendre que cadascú pot estar i tindre relacions amb qui vulgui, sempre i quan totes les persones involucrades estiguen d’acord i siga d’una manera sana.

Sara Fuller 1BACH C. ha dit...

La perspectiva i la idea sobre la virginitat en els homes i les dones és més diferent del que algunes persones poden arribar a pensar. En aquests dies la idea que s’intenta donar sobre la virginitat i les primeres vegades és més liberal, és a dir, que dóna igual que sigues home o dona, mentre que et cuides i ho faces perquè vulgues i quan les persones involucrades se senten còmodes.
Però, actualment també hi ha moltes persones que pel contrari encara mantenen un pensament sexista respecte a la virginitat. Com seria l’exemple dels pares que hi apareguen en aquest vídeo, que pensen que quan el seu fill vaja a tindre la seua primera vegada ell serà el millor i controlarà la situació al cent per cent, en canvi quan es tracta de la seua filla pensen que cal tindre molta de cura amb ella, saber amb qui hi tindrà les relacions, que es mantinga pura durant molt de temps i inclòs en algunes cultures fins al matrimoni. A més, de què si tens relacions sexuals al llarg de la teua vida amb persones diferents, només per plaer, és mal vist.
Les persones que tenen aquest pensament han d’aprendre i entendre que cadascú pot estar i tindre relacions amb qui vulga, sempre que totes les persones involucrades estiguen d’acord i siga d’una manera sana.

alex stone ha dit...

Aquest vídeo mostra com un grup de pares parlem de com creurien que seria la primera vegada dels seus fills, comencen parlant de com seria pensant en els seus fills barons , i tots diuen el mateix: que la primera vegada seria com tots, que contra mes dones millori coses com que tenen que aconseguir a la dona mes «bona» . Després parlen de les filles i tot el que diuen dels fills canvia al parlar d’elles. Diuen coses com: no es el mateix pensar en la primera vegada d’un fill que d’una filla, o que una dona te tres o quatre homes vigilant-la com voltor esperant a que caiga la presa també apel·len a com el farien els entrevistadors si els preguntaren sobre les seues filles i que diurien el mateix.

Jo pense que es veritat que els homes que tenen filles sempre van a tindre més debilitat per elles perque pensen que son més fràgils, que necesiten més atencio o que les proporcionen més seguretat que els homes. En el meu punt de vista crec que no ajuden molt fent-lo ja que l’unic que pguen aconseguir es un xiquet no desitjat o alguna emfermetat de transmissio sexual. Tambe hay que pensar que hui en dia les dones avancen més rapid en aquestes temes; jo crec que per biologia.
Una dona ....(sense terminar)

Santiago Paul 1ºHumanístic ha dit...

Hola sóc Santiago Paul de 1 de bachillerat humanístic i vaig a parlar sobre l´entrada de la ``primera vegada de la teua filla´´

Aquesta entrada la va fer l´empresa farmacèutica de Uruguay anomenada Urufarma en el 2016 pel dia internacional de la dona.

Aquesta entrevista ha donat a conèixer el pensament d'alguns pares respecte a la virginitat dels seus fills, en el qual tenen opinions diferents depenent si és xica o xic. Urufarma ha formulat diverses preguntes com ''Com t'imagines la primera del teu fill´´ i molts dels pares han contestat que és algo normal i quantes més novies tinguen els seus fills, millor, ja que és algo que han fet els barons abans. En canvi a la pregunta de ''Com t'imagines la primera de la teua filla´´ han hagut de pensar més la resposta i han acabat contestant que elles haurien de tenir nòvio més endavant i algú va dir que fins als 30 anys.

Aleshores als pares li van fer altra pregunta '' Qual és la diferencia del xic respecte a la xica´´ i ells van contestar que la xica és més fràgil i per tant que no se la toquen, en canvi, el xic que faça el que vulga, ja que diuen que vivim en una societat masclista.

La meua opinió d'aquest vídeo és que poden observar que sempre hi ha una barrera entre el xic i la xica, ja que és algo normal que un xic tinga novies i relacions sexuals com més prompte millor, en canvi, la xica no pot tenir nòvio fins a una edat avançada, perquè és més fràgil. El que pense d'això és que cadascú es lliure de tenir nòvio i novia a l'edat que vulga i que a les xiques se les tracte d'igual manera que als xics, ja que cadascú es lliure de fer el que vulga con la seua vida.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

LA PRIMERA VEGADA.
Aquest vídeo que va fer l'empresa farmacèutica de l'Urugai Urufarma per al Dia Internacional de la Dona del 2016, pregunta a pares de famílies que tenen fills i filles com s’imaginen la primera vegada dels seus fills. Primer els pregunten que quants fills tenen, que quants anys té cadascun… i després ja formulen la pregunta.

“Com t’imagines la primera vegada del teu fill?” i tots responen pràcticament el mateix, que seria com la de tots els homes, que alguns ja tenen la seua novia a classe, es riuen… no li donen gens d'importància. Però després els formulen l’altra pregunta “I la de la teua filla?” i ací és quan comencen les cares de preocupació, de no saber que dir, de quedar-se totalment en blanc, cares sèries, i alguns comencen a dir que açò és diferent, que a la meua filla no me la toquen, que a la xiqueta n’hi ha que protegir-la més perquè és més fràgil, inclús un home diu que la seua filla no pot tindre novi fins als 30 anys… tot el contrari que al xiquet, i algunes respostes molt masclistes.

Per què és tan diferent una resposta de l’altra? Per què a la xiqueta n’hi ha que tindre-la més protegida? Per què a la primera vegada d'una dona se li dóna més importància? Simplement és una altra actitud masclista. Als xiquets és lis dóna més llibertat sexual, no els preocupa tant, el tomen com una cosa que li va a passar a tot el món, però a l’hora de parlar de la xiqueta… tot canvia, no donen la mateixa resposta.

En conclusió, pense que totes aquestes actituds masclistes han d'acabar, que la nostra generació ha d'evolucionar, ha d'anar a millor i veure el tema de la primera vegada en els xics i les xiques, que és una cosa que tots i totes anem a passar, com allò del més natural i amb total llibertat.

alex stone ha dit...

Aquest vídeo mostra com un grup de pares parlem de com creurien que seria la primera vegada dels seus fills, comencen parlant de com seria pensant en els seus fills barons , i tots diuen el mateix: que la primera vegada seria com tots, que contra mes dones millori coses com que tenen que aconseguir a la dona mes «bona» . Després parlen de les filles i tot el que diuen dels fills canvia al parlar d’elles. Diuen coses com: no es el mateix pensar en la primera vegada d’un fill que d’una filla, o que una dona te tres o quatre homes vigilant-la com voltor esperant a que caiga la presa també apel·len a com el farien els entrevistadors si els preguntaren sobre les seues filles i que diurien el mateix.

Jo pense que es veritat que els homes que tenen filles sempre van a tindre més debilitat per elles perquè pensen que son més fràgils, que necessiten més atenció o que les proporcionen més seguretat que els homes. En el meu punt de vista crec que no ajuden molt fent-lo ja que l'únic que pugen aconseguir es un xiquet no desitjat o alguna em-fermetat de transmissió sexual. També hi ha que pensar que hui en dia les dones avancen més ràpid en aquestes temes; jo crec que per biologia.
Les dones desenvolupen abans les seues òrgans sexuals per tant comencen a tindre mes preguntes i ganes de experimentar amb la seua sexualitat per això pense que els pares no tendrien que ser tan protector doncs el únic que fan es que la seua nena siga pressa de qüestions i puga fer coses sense informació que puguen fer-la mals

LUCÍA STONE ha dit...

Vaig a parlar sobre el pensament que tenen els pares sobre quan els seus fills i filles perden la virginitat. Si els seus fills perden la virginitat ho veuen com a un campió, però si la perd la seua filla ho veuen com una decepció o com que no havia d’haver passat. Crec que aquests pensaments diferents són bastants erronis. En canvi si la virginitat la perd la seua filla lo veuen mal. Ací ens adonem que sempre elogien a l’home i avergonyeixen o li lleven importància per dir-ho així, a la dona.També he de dir que hi ha persones que no pensen així.


Cal parlar amb els fills sobre aquest tema, perquè sàpien del que va, perquè estiguen informats i després no ocórrega el que està ocorrent en la societat d’avui en dia. S’informeu els vostres fills, ells tenen la responsabilitat, si ho fan sense protecció, ja saben les conseqüències que tenen. Però la majoria de joves que perden la virginitat avui en dia, no saben ni el que fan, ho fan per fer-ho i ja està.


He de dir que no solament els pares pensen així, moltes mares o la majoria de mares pensen que, si ho fa la seua filla és el pitjor que podia passar, però si ho fa el seu fill, ha passat, però bé no està tan mal. Els molesta, però li donen menys importància. Cal donar-se compter que tots som iguals, tots estem en igualtat, xics i xiques, homes i dones, i crec que en el segle en el qual ens encontrem hauríem d’anar acceptant-lo ja.

Finalment crec que cadascú ha de fer l’act sexual quan estiga preparat, no ho has de fer-ho per fer-ho i crec que el fonamental és fer-ho amb la persona la qual tens confiança i pots entregar-te plenament a aquesta. Així et sentiràs plenament satisfet i no tindràs cap dubte de si has fet el correcte. Perquè òbviament decidir mantendre relacions sexuals és una de les decisions més importants de la teua vida.

Ruth Wolf ha dit...

En aquest vídeo es veu com se li pregunten a uns pares una sèrie de preguntes, uns dirigits a si tingueren fills homes i uns altres a filles femenines, és curiós com canvien les respostes depenent si és xic o xica. Aquests vídeos d'aquest tipus es pot observar com el patriarcat afecta molt a l'educació dels jóvens. Si un xic té novia és un campeo però en canvi a una xica no se li premia de la mateixa forma, ací ja se li diu que s'ha de cuidar i que les filles cal protegir-les fent-les d'alguna forma més dèbils.

Sense voler adonar-nos el masclisme aquesta present molt en la nostra societat, i hem d'evitar açò, i evolucionar d'alguna forma perquè les dones no som menys que els xics som iguals, i deuriamos tenir la mateixa educació que ells. Seriosa genial que la dona no haguera d'anar amb por i ''cura'' pel simple tire de ser dona, hauria de ser tot per igual i tractar-nos com a iguals.

lydia ha dit...

Hola, hui vol parlar sobre la primera vegada dels fills i filles, encara que no ho parega aquesta situació es un poquet matxista i volia comentar la meua opinió respecte a aquest.

Quan una parella te fills sempre els protegeix amb els ulls tancats i poden arribar a morir con tal de salvar-les, se crea un vincul de sobreprotecció cap a ells.

Quan li preguntes a un pare que te una filla i un fill, sempre et dirà que protegeix als dos per igual aunque no és així perquè és a les filles a quien mes controlen solament per ser una xica, i als fills, si, el protegeix però no en tantes coses com a les filles, per exemple; quan comencen la etapa de l'adolescència, mes concretament sobre els 16 o 17 anys, el xics que busquen tindre una relació sempre son recolzats pels seus pares, i quan es la xica la que vull tindre una parella son molt poc recoltzades per els pares.

Quan ja estan preparats per a tindre relacions sexuals amb la seua parella, si tu vas i preguntes a un pare com se imagina la primera vegada del seu fill, aquest diu que seguisca cap abans, que tinga cuidat però que no passa res, que si son muchas pues que siga abans…, és a dir, sempre va a tindre el suport del seu pare i que pot comentar-le qualsevol cosa respecte a eixe tema que sempre estara per a ell; en canvi si le preguntes com s’imagina la de la seua filla, les coses cambian… ahí ja diu que es su muñequita, que per molt major que siga sempre será su bebé, diu tot el contrari que al fill, sempre le diu no vuic que andes amb xics, no vull verte amb parella, no vull que tingues relacions sexuals fins a tants anys, tot per por a que un dia aparegui amb una panxa d’embarassada o per por a que s’entregue a un estúpid que només la vull per a mantenir relacions íntimes amb ella i quan les tinga el xic le deixe i comence a dir als seus amics que es una zorra, que al mes d’anar eixint amb ell ja te una mes en la seua llista de les xiques que s’ha follat…

En canvi , al cuestionar-le a la mare aquestes coses ella diu que mentre que les mantenga amb protecció tot estara bien, respecte al fill per a que no deixe embarassda a ninguna, i a la filla per a que no la deixen de la misma manera, respecte als dos per a que no se contagien de enfermetats que poden arribar a ser mortals, o el cas de que siguin ells els que les tinguen, per a no contagiar a ningú.

Els pares només ho fan per a protegir-los de tota la mala gent que existeix en aquest mon, es veritat que el pare es mas estricte en aquest tema amb les filles pero solament ho fa per pura preocupació.

En la meua opinió, si, està bé que els pares donen la seua opinió però no és just que se interpongan en la vida dels seus fills, son joves i tots cometen errors pero acaben aprenent d’ells. És molt bonic ver com se preocupen por ti, i més si son les persones que van donar-te la vida pero no que te controlen tant.

Carlos de Beauboir ha dit...

Aquesta entrada parla sobre les primeres vegades dels xics i de les xiques, em pareix un tema molt interessant perquè és un tema del qual no es parla molt a menut però encara que no es parle tot el món sap que hi ha certs estereotips que es tenen sobre la primera vegada dels xics i de les xiques.

La primera vegada dels xics sempre s’espera que ho facen bé, als 14-15 anys, que ho facen en una xica molt guapa, que a partir d'eixa moltes més, etc. Però la de les xiques sempre es pensa que han de fer-ho molt més tard que els xics, amb un xic en el que fa molt de temps que estan junts ,que a la teua filla no te la toquen, que cal tindre-la sobreprotegida, etc...Però perquè es tenen aquests estereotips? No té perquè ser així perquè jo conec a molta gent que té 16 o 17 anys i encara no han perdut la virginitat i no passa res, hi ha temps per a tot en aquesta vida, però en canvi també tinc amics que la van perdre als 13 i tampoc passa res.

Hi ha moltes expectatives sobre la primera vegada de voler fer-ho bé, romàntic, però a la fi en el moment tot això s’oblida i no et fiques a pensar en això en els nervis i potser acabe sent un desastre, però quan ja has passat per aqueixa situació la resta és molt més còmode.

En conclusió, s’entén que hi ha una gran diferència entre la primera vegada dels xics i de les xiques i aquesta diferència no hauria d’existir, ja que totes les persones són iguals i no hi hauria d’haver-hi diferencies entre situacions que ocorren diàriament tant a xics com a xiques.

Maria Blanchard ha dit...

En el vídeo es parla sobre la virginitat, però… Per què canvia tant depenent de si ets xic o xica?

Per a mi, la virginitat, és alguna cosa amb poca importància però potser per al meu amic és molt importants, això no significa que jo em senta més masculina o el més “vulnerable”. Però per als pares sembla no ser així, per a ells el seu fill han de ser un triomfador, han de saber fer-lo des de la primera vegada, ha de gaudir des del minut zero, ha de… han de tindre una primera vegada de luxe però quan li preguntes per la seua filla, això canvia. Les filles hi han d'esperar, quan més tard millor, sembla que si tens experiència abans dels 18, siga una cosa roïna, la primera vegada de les xiques ha de ser romàntica i delicada, ha d'estar preparada des de fa mesos i amb el consentiment dels seus pares.

Crec que ens estem confonent donant-li importància i un tros de pell anomenat himen, tindre'l trencat o no, no indica que sigues més fàcil o si perds la virginitat amb algú, no te l'estan robant i poden fer gala d'això.

Però sé que si li preguntes a qualsevol pare per la seua filla, serà la seua xiqueta menuda, encara que tinga 20 anys, i no pots tocar-la, només pots mirar-la i adorar-la com la seua fóra un tros de porcellana que es pot trencar. Això demostra que a les dones se'ns tracta diferent i pot ser que no puguem canviar-ho en les persones majors o en els quals té la ment tancada, però als xiquets si, ells estan aprenent i aprenen de nosaltres, només hem d'ensenyar-los que tots som iguals i que tenim la mateixa importància en tots els aspectes.

Adriana Svetla ha dit...

La primera vegada de la teua filla
Aquesta entrada té un vídeo en el qual podem veure la indiferència entre els xics i xiques. En el vídeo van escollir pares que tenen fills i filles i les pregunten sobre la primera vegada del seu fill. Tots els pares van somriure i van dir que clar que ja ho ha fet o que el matxo és el matxo. És a dir les pareix normal si el seu fill té relacions sexuals perquè ho veuen com alguna cosa normal.
En el contrari, quant els van preguntar sobre la primera vegada de les seues filles, els pares es queden callats per una estona i després van dir que ha d'esperar perquè els pares no es poden ni imaginar que les seues filles tenen relacions sexuals. Fins als trenta ella no pot tindre novio aquesta és la resposta d'un pare en l'entrevista referint-se a la pregunta sobre la primera vegada de la seua filla, un altre diu que serà més difícil eixe tema, i un altre diu que no pot fer res, ja que no li pot posar un cadenat i que sempre tindrà a dos o a tres darrere d'ella.
Després fan altra pregunta, ‘’qual és la diferència?’’. Les respostes eren paregudes: ‘’la nena no me la toquen’’, ‘’les xiques són més fràgils’’,etc.
En mi opinió sempre va ser que els pares volen protegir les seues filles però cada u pot tindre relacions sexuals quan vol i quan se sent preparat i no em pareix bé que hi ha tanta diferència.

Izan Stone ha dit...

Aquest es un tema que per una part no entenc, i que per tora, hem toca els nassos una estona.

Per començar, diré que jo en la suposició de tindre un fill o una filla, a banda de que els voldria per igual, també voldria el millor per ells i per tant, si a la xiqueta li dius una cosa i al xiquet un altra sobre el mateix tema, segur que n’hi ha alguna cosa que falla.
Si jo tinc una filla que va a tindre relacions sexuals, al igual que si passara amb un xiquet, els recomanaria i demanaria que utilitzaren protecció i els diria que no es sentiren obligats a res, i que si no volen o no els abelleix, no ho feren.

Pareix que per ser de diferent sexe han de afrontar la mateixa situació de distinta manera.

Tan una dona com un home, tenen el mateixos perills en les relacions sexuals, deixant a banda la possibilitat de quedar-se embarassada i es per aquesta raó per la que no entenc perquè tenen por de que les seues filles tinguen relacions sexuals i que als seus fills els animen. Pot ser es veu com que si l’home te relacions sexual es un “machito” i si la dona te relacions sexuals es una “guarra”.
Per a mi, això s’allunya molt de la realitat.

Aquest vídeo ens demostra que encara formen part d’una societat sexista, masclista i en par conservadora que no ens deixa avançar com persones racionals y educades.

celia kahlo ha dit...

Aquest comentari tracta sobre un vídeo en castellà anomenat "la primera vez", que és sobre un experiment social que fan a diversos pares a manera d'entrevista. Aquest vídeo és molt curt, però el suficientment llarg com per a enviar un important missatge i es divideix en tres parts (dues preguntes i una conclusió).

En la primera part li pregunten als pares com s'imaginen la primera vegada dels seus fills. A ningú dels pares pareix importar-li massa, contesten amb tranquil·litat i fins i tot, les fa gràcia la pregunta. Però la cara els canvia quan arriba la segona part del vídeo, i amb aquesta, la segona pregunta: com s'imaginen la primera vegada de les seues filles. Es posen més seriosos i contesten coses com les següents: "ahi ya se complica", "hasta los 30 no puede tener novio", "es mas dificil el tema de la nena" o "¿que le voy a hacer?, siempre va a haber 2 o 3 detras como aguilas y cuando te descuidas se la llevan". Amb aquestes respostes queda en evidència que els pares són molt més protectors amb les filles que amb els fills, perquè mentre que a ells els deixen llibertat per fer el que vulguen i a més ningú pare mostra haver ensenyat al seu fill a com tractar a una dona, a elles les protegeixen dels homes, homes que puguen ser perfectament com els seus fills.

En conclusió, aquesta breu entrevista ens mostra el masclista que és la nostra societat, que protegeix a les dones dels homes, en lloc d'ensenyar als homes a tractar a les dones.

Martín de Gourney ha dit...

La pèrdua de la virginitat sempre ha sigut un tema difícil de conversació , sobretot per als pares i sobretot si són les seues filles. I l’empresa uruguaià de farmacèutics Urufarma el va representar amb una sèrie d’entrevistes als pares . Tots coincidien en què la virginitat del fill no era tan important com la de la filla i evidentment li importava més la parella de la seua filla.
La gran pregunta que ens plantejam al comentari és el perquè. Perquè els pares valoren més les relacions privades que tinga la filla? És masclisme? És amor?. Bé en la meua opinió els pares, en ser majors , han viscut més temps i entenen l’importància de les relacions sexuals. Volen el millor per a les seues filles i valoren més qui està amb la seua filla.
Amb els xics potser no és el mateix, perquè ells quan eren joves també haurien tingut relacions sexuals. I no te possibilitats d'estar en cinta. A més ell tindria una xarrada abans. Dubte que el pare sàpiga com dir-li a la seua filla que deu fer o com usar protecció o com aconsellar-la.
Pense que els pares han de confiar en els seus fills i ensenyar-los a entendre l’importància de la seua virginitat i estic segur que ho faran

Sara Hipatia ha dit...

En primera part, en aquest vídeo li pregunten a uns adults (que tenen tant fills com filles) unes preguntes sobre la primera vegada, de tant el fill com de la filla, però ho pregunten per separat, i el que finalment passa és que quan els pregunten pel que passaria en la primera vegada del seu fill, és totalment diferent de la reacció que tenen quan és de la filla.


Quan els pregunten pel fill totes les reaccions són com si el seu fill fora un campió, un triomfador, i a cap pare li pareix mal, inclús el recolzen, però quan es tracta de la filla a tots els canvia la cara de felicitat a preocupació i de total negació a què això ocórrega, perquè pensen que fins que no tinguen molts anys no volen que elles ho facen, ja que tenen por i les veuen molt fràgils com si estigueren fetes de cristall.



Després els pregunten quina és la diferència d'un en l'altre i ells contesten "que la filla és més fràgil", "que a la filla no volen que la toquen", i algun pare es recolza en la societat masclista, també diuen que el fill pot fer el que vulga però la xiqueta no. En la meua opinió no m'agrada que tracten a les xiquetes tan fràgilment, ja que no ho són tant i encara que els pares tinguen por pel que li pot passar a les seues filles, és molt masclista deixar que els xics facen el que vulguen i que les xiques no. Per a mi és el mateix la virginitat d'un home com d'una dona, i no em pareix bé que al xic quan perd la virginitat és un campió, però a la xica la poden tractar de fresca, lleugera, però en realitat deuría de ser el mateix per a els dos.

Noelia Mill ha dit...

L’empresa Urufarma per commemorar el dia de la dona, va fer aquest vídeo, on preguntaven a uns pares, sobre com seria la seua opinió amb la primera vegada dels seus fills. Tots contestaven dient aspectes positius sobre la personalitat sobre els seus fills, el seu comportament. Que seran els millors i se senten orgullosos de parlar sobre aquest tema.

El problema arriba quan es canvia de gènere, ara ja no parlen de la primera vegada del fill, sinó de la filla. Les cares comencen a canviar, ara ja no estan somriguen ni riguent-se, ara es mostra com veuen la majoria dels pares a les seues filles, dones fràgils que no estan preparades per a tindre sexe. Quina diferència hi ha entre la filla i el fill? La resposta es ninguna, no haurien de fer ninguna diferència soles pel gènere.

Perquè sempre hi han tants tabús contra la virginitat d’una dona? A cas no és el mateix moment per home, que per una dona? Aquestos pares s’amaguen darrere les típiques frases com ‘‘Aún le queda mucho’’ ‘‘hasta los trenta nada’’.

Al final del vídeo s’adonen que han sigut absorbits per al que dicta la societat, les dones tenen que esperar i amb els hòmens com més aviat millor o més bo serà.